|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Cytat:
a moja waga od początku była wg nich za wysoka pomimo że miałam bmi w porządku no dobra 0,5 pkt do brakowało do nadwagi no ale nadal to było w normie... a od początku mam że powyżej jestem a niech spadają ![]() ooo właśnie dziś też zaczynam ćwiczenia z książki "w oczekiwaniu na dziecko" trzeba spiąć poślady bo się zastanę całkiem
|
|
#3062 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Cytat:
Dziś wizyta u mojej ginki i zapewne będzie mi kazała jutro przyjść do szpitala na usg ![]() Z tym sikaniem to jeszcze nie zaczęłam. Zawsze sobie przypomnę jak już w wc wyjdę więc trenuję chwilowo na czuja A w ogóle to mam dzisiaj nerwy straszne. Leżę sobie dzisiaj rano, teście myślą że śpię, a tu nagle słyszę jak teściu stwierdza że jestem złośliwa bo nie jadłam wczoraj obiadu (pytał się mnie małż czy jem ale akurat nie byłam głodna) i przyniosłam od mamy (dosłownie na 1 porcję) sałatkę z zupek chińskich. No i jak ja mogłam ją przynieść skoro tu w lodówce warzywna jest. I marudzi że tej nie jadłam a swoją przyniosłam. Starał się mówić cicho tylko nie wyszło... no co za typ A ja warzywną ogólnie jem tylko oni dodają pietruszkę pokrojoną w kostkę bleeee Wcześniej tego nie czułam a teraz w ciąży tak i mi nie pasuje. To co ja się was pytam, mam jeść na siłę bo hrabiemu nie pasuje ?? Pogadam z małżem to zaraz stwierdzi że przesadzam. A ja normalnie mam takiego nerwa że jemu - teściowi mam ochotę coś powiedzieć.Musiałam się komuś wyżalić. Aż z nerwów płakać mi się chce. |
|
|
|
|
#3063 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i to odplatnie czy nie? Cytat:
![]() Ja specjalnie wyprowadzialam sie od rodzicow tz i wynajelismy mieszkanie, bo juz nerwowo z nimi nie wytrzymywalam, bo ile ktos Ci sie moze wtracac itp itd...Chociaz na odleglosc z nimi tez nie jest kolorowo, chociaz ostatnio na szczescie cisza ufff Ale za to tz zaczyna mnie denerwowac, bo stwierdzil, ze skoro mamy teraz problemy finansowe i na biezaco na wszystko nie starcza ( a co on myslal, ze jak pojdziemy na swoje, to bedziemy miec nie wiadomo ile pieniedzy? A to bylo wiadome, ze tylko on pracuje, wiec bedzie ciezko, nawet bardzo finansowo, ale jakos musimy dac sobie rade...Bo mieszkajac z tesciami to dopiero bysmy sie klocili itp) I wymyslil sobie, ze jak tak dalej bedzie to bedziemy wracac do jego rodzicow ![]() Chyba sobie ze mnie zarty robi, juz wole wrocic i mieszkac z moimi rodzicami, a on niech idzie do swoich, skoro tak mu strasznie zle na swoim.... Dlatego kochana, lepiej sie nie denerwuj,bo tylko zaszkodzic sobie i dziecko, ja juz przez nerwy na mojego mam lekki bol brzuszka znowu ![]() Ale jedna rzecz mnie pocieszyla dzisiaj Bylam z mama i siostra w sklepie Mam dwie kolejne rzeczy dla maluszka ![]() Recznik kapielowy oraz termoopakowanie na butelke ![]() W sumie pochwale sie co mi tam ![]() O prosze:
|
|
|
#3064 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie płakaj Cytat:
O kurcze, ale by teście mieli radochę jakbyście wrócili... lepiej trzymać się swojego kąta Bardzo ładne rzeczy
|
||
|
|
|
#3065 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a dziekuje ![]() No daj spokoj ja na milion procent nie mam zamiaru tam wracac
|
|
|
#3066 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to niech sobie kalendarz prowadzi. PorażkaCytat:
Moi teściowe też mnie ostatnio dobijają a tak ich chwaliłam. wiecie co moja teściowa wymyśliła żeby nie zamawiać kompletu pościeli tylko uszyć no tak lepiej polatać po sklepach szukając materiału potem weź tu znajdź dobrą krawcową a i tak może gówno z tego wyjść. Myślałam że padnę. Pokazałam łóżeczko a teścio do mnie: a w takich zwykłych sklepach patrzyliście ja mówię tak: było w leclerku np: takie zwykłe szczebelkowe za 199zł. A nasze 270zł dwu kolorowe z misiami z boku i z szufladą a on na to: a wiesz że dla dziecka to bez różnicy czy będą misie czy nie to tylko ty będziesz widzieć wiedziałam że tak będzie więc nie chciałam im nic pokazywać. ale stwierdziłam że nie będę taka chamska i dam im ostatnią szansę. ale we mnie aż się zagotowało Cytat:
Edytowane przez jagodzia133 Czas edycji: 2014-02-03 o 17:01 |
||||
|
|
|
#3067 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obyś tylko wytrzymała w tych spodniach cały egzamin ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Skoro zdecydował się na taki krok, to znaczy, że stać Was było na taką decyzję. Może po prostu wystarczy przeanalizować budżet na czym można zaoszczędzić a do czego dołożyć i tyle Początki są trudne, ale nie ma się co zrażać! Nie odpuszczaj, wytrwacie, normalne, że się martwi o Wasz byt, ale uspokój go, że będzie dobrze Za 3 godzinki badania, tak się cieszę
|
|
#3068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eee nie no dopiełam się i było spoko do 13 wytrzymałam ale za to górą stroju spowodowałam lawinę plotek na temat mojego "odmiennego stanu" a niech się w nochale pocałują współczuję Wam dziewczynki takich przebojów z teściami i TŻtami.... u nas na razie z kasą jest spoko ale od października nasz budżet uszczupli się o prawię połowę kasy... i cóż... TŻ niech tylko spróbuje jakieś głupoty wymyślać
|
|
#3069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy TŻ martwi się o kasę... nie ma, że nie. To jest ważna kwestia. Nie ma co sie unosić honorem i mówić, że mu źle bo nie o to chodzi... on musi utrzymać rodzinę a jeśli nie zarabia tyle, żeby Wam spokojnie wystarczyło to po prostu się martwi-jakbyś była na jego miejscu też byś się martwiła.
Edytowane przez God Of War 20 Czas edycji: 2014-02-03 o 18:21 |
|
|
|
|
#3070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie by teraz wołami nie zaciągnął z powrotem do teściów
|
|
#3071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciężko się usamodzielnić kiedy tylko jedna osoba pracuje
|
|
|
#3072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym jak człowiek jest zaradny i pracowity to nie ma opcji, żeby nie miał co do gara włożyć a rodzice też przecież pieniędzmi nie s.rają i niby z jakiej paki mają dorosłe dzieci utrzymywać, które mają obie ręce zdrowe??
|
|
#3073 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dyszkę za godzinę
![]() Cytat:
Spokojnie Jagodzia za ich pieniądze nie kupujesz to nie mają co wyliczać Nie lubię czegoś takiego, nikomu przecież nie ukradłaś, więc twoja sprawa co i za ile kupujesz.Cytat:
Nieraz jak mnie kopnie niespodziewanie to aż zaboli, a ja tu roztrząsam Pewnie ma już mało miejsca ten mój grubas ![]() Trzymam kciuki za udaną wizytę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3074 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Daj znac po badaniach ![]() Cytat:
Cytat:
I nie, ze unosze sie honorem, ale nie chce poruszac wszystkich kwestii z naszego zycia itp, zeby wytlumaczyc o co dokladnie chodzi dlaczego nie chce tam wracac... Zreszta wolalabym juz wrocic do swoich rodzicow... Cytat:
Cytat:
![]() Wlasnie...
|
|
|
#3075 |
|
Zakorzenienie
|
jak się chce to można ja sobie policzyłam na zaś co i jak wydatki takie siakie i owakie i przy samych zarobkach mojego TŻta no kokosów nie będzie. Oszczędzania też za bardzo nie (teraz całkiem sporą sumkę odkładamy co msc) i da się. Trzeba tylko po prostu przekalkulować to i owo i zrezygnować z pewnych rzeczy. U TŻta kilka lat temu było kiepsko ooj kiepsko więc on wie co to bieda u mnie tak nie było ale jak teraz wspominam czas jak TŻ miał 100 zł na cały msc na jedzenie to mi się płakać chce... Pomimo wszystko można oszczędzić na wielu rzeczach no my jeszcze mamy pomoc rodziców.
Dlatego teraz oszczędzamy na maxa szukamy dodatkowych możliwości dostania kaski (tak jak z uczelni na dzidziusia). Np teraz kupuję powoli ciuszki odkładamy na łóżeczko i inne rzeczy z wyprawki ale te podstawowe niezbędne. A powiedzieliśmy sobie że z becikowego i tej kasy z uczelni kupimy takie rzeczy jak bujaczek karuzela mata itp żeby pomimo wszystko Dzidziuś miał to co najlepsze to co zostanie będzie na pieluchy itp. Karmić zamierzam o ile dam radę żadnych słoiczków gerberków itp nie mam zamiaru kupować wolę ugotować sama bo kocham gotować i żaden to dla mnie problem. Niektórzy się dziwią że wybiegam w przyszłość do końca roku no ale kurcze sama wiem jak będzie... Zmniejszy się ilość kasy więc pewne rzeczy wolę na zaś przemyśleć żeby nagle nie okazało się o boziu kochana nie ma na to czy na tamto
|
#3076 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zreszta nie wolno usiasc i zaczac narzekac, albo jeszcze lepiej poddac sie
|
|
|
#3077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, jak nas uświadamiała Juli w naszym stanie trzeba pić dużo wody A więc najlepiej mineralną z sumą składników mineralnych ok. 1000 Piszę to, bo niedawno odkryłam (może już to wiecie), że szeroko reklamowana woda Żywiec Zdrój jest tak naprawdę jedną ze słabszych wód... Ok. 300 składników mineralnych, bo to chyba woda źródlana. Wkurzyłam się, bo poczułam się nabijana w butelkę. Dlatego dobrze jednak spojrzeć na etykietkę Koniec kazania
|
|
|
|
|
#3078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja po mineralnej mam mdłości od 2 tyg nie mogę patrzeć na wodę mineralną a wchodziła mi tylko żywiec zdrój i nałęczowianka i jadę na sokach a ilość wody nadrabiam ogórkami i pomidorami 2 l wypicia to dla mnie sukces inaczej chce mi się rzygać ehh
|
|
#3079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie ja jestem pod tym względem dziwna bo mi takie dodatki nie smakują ![]() rozważam jeszcze kupno wody i soku z herbapolu np malinowego jak ja czekam na wakacje i owoce arbuzy pełne wody soczyste orzeźwiające mniam---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- a teraz siedzę nad składami witamin dla cieżarnych i próbuję wybrać najlepsze ![]() mój gin doradził mi tyle co nic twierdząc że przy prawidłowej diecie witaminy nie są konieczne jeśli mam dobre wyniki itp. Widać jest tym co nie chcą nadużywania jakiś substancji dodatkowych. I jestem w punkcie wyjścia ![]() w ogóle w ciąży tak mi się poprawiły włosy i paznokcie
|
|
#3081 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() No a z milszych informacji. Jestem po wizycie u ginki. Córeczka pięknie rośnie. Ginka mnie uświadomiła że teraz wszystko co czuję poniżej linii pępka to dzidziol. Czyli śmiało mogę stwierdzić że czuję te jej wygibasy, wiercipiętka tak jak na usg.No i jutro idę do szpitala na usg. Aż jestem ciekawa czy potwierdzi płeć tak jak na tym 4 d. Zważyła mnie też ![]() Szok straszny, aż ona się sama zdziwiła. Pytała się aż mnie czy mi nogi przypadkiem nie puchną. Zawsze na wizycie było 1500 kg albo 1800 kg (nigdy nie więcej niż 2 kg). Nawet po świętach nie przybrałam całych 2 kg a tu nagle prawie 4 na plusie. Czyli sumując to przytyłam około 8 kg już W takim tempie to na porodówkę nie pojedzie kobieta w ciąży tylko zawodniczka sumo a jeszcze szwagierka mi dziś powiedziała że najgorszy pod tym kontem (przybierania na wadze) jest 7 i 8 miesiąc ![]() Teraz 03.03.2014 godz. 16:00 wizyta kontrolna Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2014-02-03 o 21:54 |
||||
|
|
|
#3082 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do wagi to nie przejmuj sie, ja przed ciaza wazylam 57kg teraz jest prawie 25 tydzien a waze ok 65 kg czyli przytylam podobnie jak Ty ok8 kg... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3084 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już przytyłam 6 kg, a jestem dopiero w 16-tym tygodniu
mama ze mną przytyła 20 kg mam nadzieję, że się w końcu zatrzymam, bo jak nie to będę wielorybem
|
#3085 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale musimy tez patrzec na to z perspektywy tego, ze teraz zdrowie dziecka i tak jest najwazniejsze... A o kilogramach pomyślimy pozniej jak je zrzucic, teraz zostaje nam tylko w miare zdrowo sie odzywiac Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3086 |
|
Zakorzenienie
|
Później jak tylko czas pozwoli to rowerek i heja. Mamie wnusię podrzucę i w drogę. W wakacje po 40 km dziennie nawet robiłam. I schudłam całkiem ładnie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3087 |
|
Zakorzenienie
|
ja też się boję że dużo przytyję... nie wiem ile dokładnie ważyłam przed ciążą coś ok 62-3 kg... pierwszy raz w 7 tyg ważyłam 64 teraz po 6 kolejnych 66 kg zobaczymy co dalej. Mam nadzieję że wiosna spowoduje większą ilość ruchu więcej owoców itp. Jak na ilość jedzonego jedzenia i biorąc pod uwagę że były święta 2 kg to i tak nie dużo chyba. Ciężko powiedzieć
nie mam wagi w domu więc cóż zobaczymy co będzie w 18 tyg
|
#3088 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lepiej być pod niż nad
|
|
#3090 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeżeli chodzi o wodę to ja ostatnio piję ustroniankę z jodem i muszyne od dawna. A co do składników to masz rację dla kobiety w ciąży najlepsza jest minimum 1500 lekarz na początku ciąży dał mi taką rozpiskę z dietą ![]() Cytat:
herbaty prawie wcale nie piję Cytat:
włosy co drugi dzień spokojnie mogę myć a paznokcie twarde i nierozdwajające Cytat:
Zawsze myślałam, że w ciąży szybko i dużo przytyję ale jak wy piszecie o tym, że macie już na plusie 6-8 kg a ja tylko 2,5 kg to jestem w szoku i czasami zastanawiam się czy wszystko aby na pewno było ok ![]() Mam do kupon 20 zł do smyka...zaraz coś poszukam dla małej .---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
A cholera wie czy ten wykres ich prawidłowy jest
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.

Najbardziej mi się podobał wykres mojej wagi, zawsze byłam pod sugerowanym przyrostem 

Jak poczytasz te swoje materiały to może wrzucisz? To o odżywianiu mnie zainteresowało 
Masz spróbować raz, żeby wyczuć, które to mięśnie a potem już nie powtarzaj, bo się nabawisz jakichś zaburzeń oddawania moczu
A ja warzywną ogólnie jem tylko oni dodają pietruszkę pokrojoną w kostkę bleeee Wcześniej tego nie czułam a teraz w ciąży tak i mi nie pasuje. To co ja się was pytam, mam jeść na siłę bo hrabiemu nie pasuje ?? Pogadam z małżem to zaraz stwierdzi że przesadzam. A ja normalnie mam takiego nerwa że jemu - teściowi mam ochotę coś powiedzieć.

zaciśnięte

Nie lubię czegoś takiego, nikomu przecież nie ukradłaś, więc twoja sprawa co i za ile kupujesz.
Pewnie ma już mało miejsca ten mój grubas
arbuzy pełne wody soczyste orzeźwiające mniam