|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
Cytat:
![]() Cytat:
super że wszystko układa się jak najlepiej już niedługo i będziesz wiedziała kto mieszka w Twoim brzuszku współczuję bólu głowy Cytat:
ehh moja też stosuje szybką regeneracje brawo za tydzień![]() Cytat:
TŻ też sam się chwalo że najlepiej to on usypia Natalie ![]() Cytat:
Cytat:
A skąd mogłaś wiedzieć? Teraz odkryłaś przyczynę i teraz będzie już tylko lepiej Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3812 |
|
Rozeznanie
|
Domi Ja na twoim miejscu zareagowalabym tak samo, podzielam twoje zdanie i wcale nie zgodzę się z tym że ciuszki się nie niszczą, moja kuzynka po swojej córce dała mi ciuszki żebym wybrała to co nadaje się dla chłopca i szczerze mówiąc większość była zniszczonych, chociaż były po jednym dziecku, przeważnie w praniu coś się z nimi zadziało.
Hejka! Ale słodkie te wasze dzieciaczki Mój Bartek dziś jest nieznośny tylko cyc i cyc, ale zamiast ładnie jeść to possie chwilę i spanie, a jak go odkładam to ryk i tak cały dzień.
|
|
|
|
#3813 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3814 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3815 |
|
Zadomowienie
|
Anulla lub Kyte, napiszcie prosze po czym ciemieniucha poszla precz bo nie moge znalezc posta a u nas tez sie niestety pojawila
![]() Mao butelki mam avent i lovi, wzielam w koncu zmienilam smoczek w lovi i zaczelo ciec tylko nieststy Leon nie chce tego bebilon comfort pic ![]() Corko nie zadreczaj sie tylko ciesz sie ze to odkrylas ! Jestes super mamą ![]() Niunia_20 wspolczuje bolu glowy, mi najbardziej pomagal po prostu sen. Sent from my LG-D605 using Wizaz Forum mobile app
|
#3816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3817 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie Anula ani kyte aleu mnie na ciemieniuche dziala ziajka. Dziewczyny smarowaly linomagiem
wrocilam z bablem do domu, dogrzewam pokoj i kapiel ciekawe cz bedzie ryk... dizi- wspolczuje tej zoltaczki..;/ ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- i znów to samo. Kiedys kąpiel była przyjemnością, mały sie cieszył, a teraz? 4 dzien jest płacz i ryk! ;(
|
#3818 |
|
Wtajemniczenie
|
Katarzyna chustę mam tkaną Natibaby. Miki zadowolony z życia jak go zawiąże i taki spokojniutki
![]() Ryba żeby te problemy z kąpielą minęły tak szybko jak się pojawiły.... Cholerka jasna ciekawe czemu tak reaguje... Naszło mnie dzisiaj na faworki, usmazylam i się o objadłam... mam nadzieje że moje dziecko tego nie odchoruje jutro
|
#3819 |
|
Zakorzenienie
|
na dniach zrobimy przemeblowanie u małego w pokoju [w łózeczku przekręca sie o 180stopni tak jakby mu lepiej sie spało "w nogach" ] wiec w innym miejscu stanie wanienka. Może pomoże, jak nie to spróbujemy w łazience kąpać, a jak nie to o ile maż sie zgodzi to wykąpiemy sie we dwoje... moze to cos da. Mam dość i wspólczuje Lusesicie bo na prawdę to masakra jakas!! u nas kąpiel dzisiaj trwała moze 1 minute...
|
#3820 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my po ostatniej akcji az boimy sie kapac... i tylko myjemy wacikami, reka namoczona w miseczce z,woda i plynem " myje" jej wloski...ech... moze jutro sprobujemy, o ile nie bedzie marudna Cytat:
u nas byly dwie proby i mala kwekala,wiercila sie...ecg ![]() M. uspal mala,ale juz sie obudzila i karmimy sie...mam nadzieje,ze zaraz zasnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3821 | ||
|
Zadomowienie
|
Heloł!
U mnie również czasu brak na wizaz. Igula pochłania mi większość czasu, a jak śpi to u mnie na klacie i też nie mam jak pisać. Chociaż czytam regularnie. Teraz na weekend byłam u rodziców - sama bez męża. Iga dała taki popis, że masakra W sobotę cały dzień marudziła i płakała. I oczywiście nic nie odpoczęłam, bo uspokajała się tylko u mnie i tylko ja ją mogłam nosić. W niedzielę ciut lepiej rano, ale popołudnie znowu do kitu. A dzisiaj (bo jeszcze na dziś zostałam) cały dzień prawie przespała z przerwami na spanie i chwilkę fikania zobaczymy jak będzie jutroA jutro muszę znowu zawieźć siuśki, tym razem na posiew, bo znów wyszły bakterie liczne w moczu a potem od razu na 9 do neurologa jedziemy. Cytat:
Cytat:
ktosiula, newtrend - jakie fajne śmieszki u mnie to coś ciężko idzie żeby złapać taki moment... CorkaCzarownic, to i tak dobrze, że w końcu wydumałaś, że to bąki nie kupa. To wcale nie jest takie proste.
|
|
#3822 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurcze ciekawe czemu tak sie dzieciaczakom nagle zmienia. Ja mam nadzieję że Zuza nie przestanie lubić kąpieli. U nas płacz zaczyna się jak ubieram body, no i trwa marudzenie aż do momentu jak nie dostanie flachy.
|
|
#3823 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie właśnie ryk jakby ze skóry obdzierali był przez pierwszy miesiąc.Straszne to.Może dzieciaczki mają po prostu taki okres że znów zaczynają płakać a później wraca to do normy ? Bo Majeczka Pauliny tak samo płakała przez jakiś czas ![]() Cytat:
za neurologaDziś mąż wrócił z pracy wcześniej zrobił obiad a mi kazał leżeć i odpoczywać a jutro powiedział że zabierze malutką na spacer i jutro w końcu przywiozą mi nową lodówkę bo miesiąc żyłm bez![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3824 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Majka dziś skończyła 4 miesiące...powiedzcie mi kiedy to zleciało?? ![]() Buziaki dla Liwci Niunia20 - ale mi ta Twoja ciąża szybko leci ![]() Cieszę się, że wszystko jest dobrze z maluszkiem ![]() Cytat:
![]() za 2 miesiąceCytat:
![]() Ja dojeżdżam 40km do galerii, kina, szpitala....ale autostradą to migusiem ![]() Cytat:
Śmieszuś słodki Cytat:
Ale długo trzyma Śmieszula śliczna Cytat:
Majce też się odwidziało, ale tatuś zabawia to przynajmniej nie płacze... Cytat:
narobiłaś smaka...dobrze, że niedługo tłusty czwartek ![]() Dostałam dziś fotki z chrzcin chrzciny 120_hf.jpg Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2014-02-04 o 00:37 |
||||||
|
|
|
#3825 |
|
Zakorzenienie
|
Witam na drugim karmieniu
![]() Hop,hop...Ktosiula! tez karmisz? :phm...Marys skonczyla dwa miesiace,ale cos nie widzi jej sie dluzsze spanie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3826 |
|
Zadomowienie
|
Witam się na pierwszym nocnym karmieniu. Tzn. Mąż karmi jak zawsze,a ja tylko wstałam się czegoś napić i pędzę spać
![]() Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#3827 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczna Majunia! Brawa za 4 miesiace
i Dla Liwii tez![]() Ależ miałam ciężką noc. Kacper od 1 do 3 ciąge sie przebudzał i płakał. Ja nie wiem co mu sie śniło, ale uspokoił się dopiero jak przy nim usiadłam i mówiłam :spokojnie, mama tu jest, ciii, śpij.. . Jak o 3 zasnął, to poszłąm spac do łózka, a tam chrapiący maż Wiecie co zauważylam, ze nadal pozostały mi dolegliwosci biegaczkowe po mleku
|
#3828 |
|
Zakorzenienie
|
Rybka, a moze Kacperek bedzie mial rodzenstwo?
Hej hej za wszystkie miesiecznice duze te nasze dzieci juz ![]() Niunia_20 juz nie dlugo bedziesz tulila swoje malenstwo! ![]() Zazdroszcze Ci tak powiem po cichu :P tez bym chciala byc znowubw ciazy ale rozum mi podpowiada ze to jeszcze za wczesnie na drugie dziecko chociaz TZ bardzo chetny jest ![]() Wczoraj przyszlo nosidlo ktore kupilam i Nela wytrzymala w nim jakies 20 max :P Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2014-02-04 o 09:07 |
|
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
nieee, na razie nie moge zajsc ;d
|
#3830 |
|
Zakorzenienie
|
my mialysmy masakryczna noc..mala,jadla,dwa,razy co prawda,ale co godzine,budzila,sie i wiercila.
o 7:30 zaczela plakac,cyca nie chciala,ale spiaca byla wiec na rekach usypialam:banghead: niedawno zasnela,ale to takie 20 minutowki. moze to ten slynny skok ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3831 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Dziękujemy za grati i oklaski za te nasze 2 miesiące ![]() My od dzisiaj testujemy matę Małej się podobają światełka. bardzo zainteresowana jest za to Malwinka
|
|
|
|
#3832 |
|
Zakorzenienie
|
Ale Hania już duża !
![]() lusesita, moze być, ile ma już tygodni? u nas chyba otatni tydzień tego skoku 5tygodniowego... może przez to mały taki maruda a oprócz tego te kąpiele teraz.. moze po skoku przejdzie
|
#3833 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny niech skoki mijają szybko a maluchy pokazują nowe umiejetności w nagrodę za te męki
![]() Paula Calineczka cudna Niunia Twoje lale też KOciak niech już te bakterie Wam dadzą spokój Oleńka u nas linomag w płynie załatwił sprawę U nas mąż na urlopie ojcowskim 2 tyg. czuję, że żyję
|
|
|
|
#3834 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z kapielami problem od 8 gdzies... Cytat:
![]() nasza poki co ma gdzieś matę ![]() pije kawe i spadamy na spacer
|
||
|
|
|
#3835 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
No nie wierze.Przywieźli mi nową lodówkę na wymianę z serwisu.Okazało się że jest poobijana i zabrali ją z powrotem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Gratki za wszystkie miesiące ![]() Rybko, może być że po skoku minie ten płacz. Ja już drżę na samą myśl i kolejnym skoku. Ten poprzedni nam minął i odzyskałam swoje ukochane dziecko Luesita może spróbuj wypocząć w ciągu dnia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3836 |
|
Konto usunięte
|
Hej dziewczyny
Spieszę z informacją, że mój synuś cycuś, który 2,5 miesiąca spał ze mną, od 4 dni śpi w łóżeczku i to 6, 7h!!! Jestem z niego dumna (a sama bardziej wyspana). Nie obyło się bez łez, ale daliśmy radę Na dodatek Michaś zaczyna się podnosić- drze główkę ostro do przodu a nie ma jeszcze 3 miesięcy- taki siłacz
|
|
|
|
#3837 |
|
Zadomowienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;44974057]Hej dziewczyny
Spieszę z informacją, że mój synuś cycuś, który 2,5 miesiąca spał ze mną, od 4 dni śpi w łóżeczku i to 6, 7h!!! Jestem z niego dumna (a sama bardziej wyspana). Nie obyło się bez łez, ale daliśmy radę Na dodatek Michaś zaczyna się podnosić- drze główkę ostro do przodu a nie ma jeszcze 3 miesięcy- taki siłacz [/QUOTE]Kochana pochwal sie jak to zrobiliscie ![]() Sent from my LG-D605 using Wizaz Forum mobile app
|
#3838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie wrocilam ze spaceru i jakos energii wiecej...to chyba przez slonce ![]() ale jak M. wroci to sie poloze pewnie ![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;44974057]Hej dziewczyny Spieszę z informacją, że mój synuś cycuś, który 2,5 miesiąca spał ze mną, od 4 dni śpi w łóżeczku i to 6, 7h!!! Jestem z niego dumna (a sama bardziej wyspana). Nie obyło się bez łez, ale daliśmy radę Na dodatek Michaś zaczyna się podnosić- drze główkę ostro do przodu a nie ma jeszcze 3 miesięcy- taki siłacz [/QUOTE]super! i zasypia sam? a wczesniej co ile sie budzil? pogoda piekna! dopiero wrocilysmy i sie karmimy- cors mleczko,mama paczek+ kubis:p odebralam ciuszki od takiej dziewczyny, z ogloszenia.dwie tuniczki po 3 zl za sztuke.sliczne! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;44974057]Hej dziewczyny
Spieszę z informacją, że mój synuś cycuś, który 2,5 miesiąca spał ze mną, od 4 dni śpi w łóżeczku i to 6, 7h!!! Jestem z niego dumna (a sama bardziej wyspana). Nie obyło się bez łez, ale daliśmy radę Na dodatek Michaś zaczyna się podnosić- drze główkę ostro do przodu a nie ma jeszcze 3 miesięcy- taki siłacz [/QUOTE]no to gratulacje!! ![]() Wrzuciłabyś zdjęcie swojego siłacza Ależ piękna pogoda dzisiaj. Słonko świeci, ciepło. Wróciliśmy ze spacerku, zrobiłam obiad który był ohydny a teraz mecze sie z zgagą :/
|
#3840 | ||
|
Wtajemniczenie
|
TŻ poszedł na spacer z córą a ja siedzę i się byczę
coś słodkiego jeszcze by sie przydało![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jaka mata tak z ciekawości? [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;44974057]Hej dziewczyny Spieszę z informacją, że mój synuś cycuś, który 2,5 miesiąca spał ze mną, od 4 dni śpi w łóżeczku i to 6, 7h!!! Jestem z niego dumna (a sama bardziej wyspana). Nie obyło się bez łez, ale daliśmy radę Na dodatek Michaś zaczyna się podnosić- drze główkę ostro do przodu a nie ma jeszcze 3 miesięcy- taki siłacz [/QUOTE]Jakim sposobem to uczyniłaś? ![]() A co robiłaś na obiadek?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:51.

Kupiłam sobie spodnie.
i ogolnie to wszystko jest dobrze. Wczoraj mnie glowa bolała... masakra, dzis obudziłam sie o 6 i znowu czuje ból- to chyba od tego leżenia... nie chce brać żadnych tabletek i cierpliwie czekam aż przejdzie samo
Do tego w kącikach ust zrobiły mi się straszne zajady.... smaruje non stop żęby nie były wysuszone ale jak narazie to poprawy nie ma. Wyglądam okropnie z tym i aż strach się komukolwiek pokazywać. Wygląda to tak jak jakieś odparzenie... Staram się nie jeść potraw drażniących tylko takie łagodne i to też efektu nie daje. Jak umyję zęby to jest strasznie bo pasta jest trochę żrąca... ehhh Ale najważniejsze że z maluszkiem wszystko dobrze.
dla Hanulki za 2 mce!
bo źle do Ulki podeszłam. te bąki to nie dlatego, ze jej się kupę chce, tylko, ze ma za dużo gazów... Ona ma po prostu kolkę... I przez te gazy płacze. Już nawet comfort mleko jej nie pomaga, dlatego powoli wracam do bebiko klasycznego. Wczoraj stwierdziłam, że przetrzymam ją bez snu dłużej i te jej bącury tylko wymasuje. Zaczęło się o 17, a skończyło koło 21 po obsuszeniu Ulki suszarką - co uwielbia 

narobiłaś smaka...dobrze, że niedługo tłusty czwartek

a teraz mecze sie z zgagą :/