|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku |
|
0 | 0% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
14 | 37,84% |
| Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę |
|
1 | 2,70% |
| Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek |
|
0 | 0% |
| Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko |
|
11 | 29,73% |
| Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki |
|
2 | 5,41% |
| Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham |
|
4 | 10,81% |
| Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy |
|
1 | 2,70% |
| Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek |
|
0 | 0% |
| Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam |
|
4 | 10,81% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
Cytat:
---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Wyciskarke? |
|
|
|
|
#2372 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
hej :hi
Cytat:
Cytat:
Cytat:
niech sie wszytsko szybko normuje
|
|
#2373 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2374 |
|
Zakorzenienie
|
no i hit z 2 lutego
rocznica zrobienia testu wieczorem ,a raczej w nocy ,jak Mały zasnął podchodzę do Męża(zajęty grą na konsoli) i pokazuje test z przed roku (w trakcie dnia kilka razy wspominałam o rocznicy ) a ten wielkie oczy i zaczyna mnie tulić, ściskać , myślał że w ciąży jestem ale nie powiem,ucieszył się
|
#2375 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wogole spi w lozeczki w poprzek |
|
|
|
|
#2376 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() czaszka ja bym mu dziecko z rak wyrwala i wiecej by jej nie dostal dopoki by nie zmadrzal. A ze wstyd przed jego rodzina? To on sie powinien wstydzic, zreszta z tego co piszesz to ciocia chyba pomyslala tak samo jak wszyscy.
|
#2377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Liczyłam ostatnio chłopców i dziewczynki, bo się bałagan zrobił
|
|
|
#2378 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ile w tym prawdy - nie wiem. Logoasia będzie wiedziała lepiej... Moj tz wysterlizowal gryzak wodny w mikrofali...stracil swoje właściwości gryzakowe ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
08.09.2013 Adaś Edytowane przez Snow_White1 Czas edycji: 2014-02-04 o 09:40 |
|
|
|
|
#2379 |
|
BAN stały
|
Widze, ze Wy tu o kolejnych ciazach, a mnie brzuch boli jak na @ wiec sie nie zanosi, zreszta za bardzo nawet nie ma z czego.[Seks byl w 16 tc, potem w 23 wiec marne szanseOstatnio przestaslo mi sie jakos spieszyc z tym, kiedy bedzie , wtedy bedzie, co najwyzej wieksze koszty tego beda,ale kij tam z tym.
MsLullaby, a ty tak nie zakladaj, ze Bartek bedzie jedynakiem bo w Twoim wieku to masz jeszcze przed soba kilkanascie lat na zmiane zdania Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2014-02-04 o 09:37 |
|
|
|
#2380 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry. Widzę że dzieciaczki słabo spały. U nas dla odmiany przespana cała noc
|
#2381 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2384 |
|
BAN stały
|
T mnie wnerwia oczywiscie.I to tym, ze podajemy sloiczki, a nie sami gotujemy.Twierdzi, ze w sloiczkach jest chemia, modyfikowane genetycznie warzywa i ogolnie samo zlo.Ona by mu zupke ugotowala, oczywiscie na miesie i posolona, na tescowych warzywach.
Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2014-02-04 o 09:55 |
|
|
|
#2385 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam w pikny dzień,przeleciałam Was na szybko, bo dfziecko me dzisiaj wyjątkowo domaga się uwagi.
Cytat:
nie mówię,że tak jest w Twoim przypadku. ale podobno jest jakaś choroba genetyczna, którą przekazują kobiety synom i najczęściej dochodzi do samoistnego poronienia płodów płci męskiej. Ciocia mojej koleżanki tak miała, była 5 razy w ciąży, 2 razy z chłopcami, 1 raz niewiadomo,2 razy dziewczynki i one się urodziły. Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja tak samo
|
|
#2386 | |||
|
Zakorzenienie
|
no ja baaaardzo chciałabym jeszcze jedno dziecko, a nawet i dwoje, ale jak pisałam nie wiem czy to będzie możliwe...
a krzesełko teściowa tutaj zamawiała http://www.mummylove.pl/strona-glown...&category_id=5 Cytat:
![]() gdzieś w tv był program (nie wiem czy coś nie przekręcę), że jak np jest jakaś wada genetyczna przy konkretnej płci, para pocznie dziecko i wtedy coś tam się dzieje, jest poronienie -te para mogą mieć dzieci tylko jednej płci- coś takiego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-02-04 o 09:57 |
|||
|
|
|
#2387 | ||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() witamy się w dobrym humorze, w nocy pobudki oczywiście były ale jak zwykle nie pamiętam ile razy ![]() Cytat:
![]() nie no musicie jakoś dosadniej mu powiedzieć, że nie życzycie sobie takich zabaw z waszym dzieckiem, bo on jest ewidentnie bezczelnyi jeszcze mam wrażenie, że popisuje się przed rodziną przy użyciu dziecka rozumiem, że jest Ci niezrecznie powiedzieć ostrzej, ale musicie z TZ zareagować bo on jednak i zachowaniem i gadaniem przekracza pewne granice.... a mebelki mnie sie podobaja ![]() Cytat:
![]() u nas zapowiada się piękna pogoda a my bez wózka ![]() stelaż został w samochodzie i mąż pojechał z nim do pracy, także trzeba siedzieć w domu ale za to udało mi się go namówic na zmywarke tylko tak oglądam i oglądam i zupełnie nie mam pojecia jaką wybrać ![]() dziewczyny możecie coś polecić?
|
|
#2388 |
|
BAN stały
|
Jade z malym do pl i ciagle mam z tym jakis problem. Niw wiem jak go ta polozyc spac, bo on nie lubi zadnych spiworkow i rozkow.W domu spi pod kocem, ale mam te 21-22 stopnie.Za to w pl t. nie wlacza pieca w nocy wiec temp jest 17-18.Na kocym za zomno, kolderki sie boje brac, bo troche za ciezka chyba.Nie wiem czy moze spac w jakiejs bluzießsweterku i spodniach dresowych( oczywiscie spiochy pos spodem)?
|
|
|
|
#2389 |
|
Zakorzenienie
|
I ja
![]() A tż mówił, że to na pewno nie cionrza, bo on ma przeczucie A teraz ta nieciąża leży i się wścieka, bo się w kocyk zawinęła. Idę ją uratować
|
|
#2390 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2391 |
|
Zakorzenienie
|
jest jakas niezgodnosc podobno... ja znam pare ktorej lekrze powiedzieli ze beda miec tylko synow... bo jak bedzie zaplodnienie zenskie to dojdzie do poronienia...
i rzeczywiscie poronila 3 żenskie ciąże...ale??? urodziła najpierw syna, a potem córke
|
|
#2392 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Wczoraj jak się położyłam to ząb mnie tak zaczął boleć, że masakra Nie mogłam w ogóle zasnąć, a w międzyczasie jeszcze jedno karmienie, potem drugie i trzecie i mój syn chciał zacząć dzień o 4.30 A tatuś zamiast leżeć cicho to zaczął z nim gadać i w końcu dopiero koło 6 udało się go jeszcze na godzinę uśpić.czaszka Twój teść nie zachowuje się normalnie i musisz jakoś zdecydowanie zareagować, bo to co on wyczynia to nie jest dobre ani bezpieczne dla dziecka a co tż na to, zwraca mu uwagę? nie da się tak zamknąć waszej częsci domu żeby nie mógł wejść? kurcze ja bym chyba zabrała dziecko z rąk i jeszcze się wydarła, bo jak mnie nerwy poniosą to nie ma zmiłuj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a jeśli chodzi o o firme to chyba bosch jest najbardziej polecany, my mamy zelmera i też nie narzekam Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2014-02-04 o 10:25 |
||||
|
|
|
#2393 |
|
BAN stały
|
W takich wypadkach to popieram planowanie plci.
Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2014-02-04 o 10:31 |
|
|
|
#2394 |
|
Zakorzenienie
|
czaszka- co za typ, ja bym mu na złość już dziecka nie dała wogóle i co to ma być że on sobie podszedł i wziął i teraz będzie nosić
ale juz kiedyś o tym pisałam, a później Ty będziesz ta zla.dodinha- ja bym jednak coś pokombinowała z tym jedzeniem przzed snem albo i w nocy moze pić jej się chce i zwykła woda by pomogła, a robiłaś jakieś badania moczu czy krwi?? u nas ewidentnie spać niedaję ząbek bo jakby majaczy w nocy.. stęka kaska a byłaś chociaż u lekarza czy dr google? Filip na pierwszej drzemce, a ja idę sie ogarniać na spacer bo piękne słońce mam mięso mielone i tak myśle że zjadłabym pulpety, ale niechce drugi dzień z rzędu jeść sosu pieczeniowego z torebki jak zrobić pulpety w jakiś warzywach??
Edytowane przez karolson Czas edycji: 2014-02-04 o 10:31 |
|
|
|
#2395 |
|
czyli Endżi
|
Heloł mamusie
![]() Jak to dobrze, że już po weekendzie ![]() Fotki w sukience na razie nie mam, zamieszanie było niesamowite, nie było kiedy cykać Z innej beczki, to chodziłam ostatnio w mega stresie, bałam się, że może znów mi coś kiełkuje w brzuchu Zrobiłam test, pokazała się jedna krecha i myślałam, że jak pokażę tż to go zestresuję No ale niestety jeszcze pamiętał, że ciąża to dwie krechy
|
#2396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój 15 minut temu mi sugerował,że on jednak rozmyślnie robił Natalkę. A tyle czasu żyłam w zakłamaniu
|
|
#2397 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
u nas piękne sońce od rana czaszka zgadzam się z dziewczynami twój T. naprawdę przegina!! może niech tż przmowi mu do rozumu??? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() my już po neurologa. moja matyczyna intuicja.. zawiodła ![]() pani doktor stwierdziła ze mały rozwija się bardzo dobrze, a wszytko to co zgłąszałam (bo wydawało mi sie nieprawodłowe) okresliła jako fizjologiczne. i mamy kontrolę dopiero na 6 m. zrobiłą też usg przeciemiączkowe i wszystk ok ![]() a ze mnie głupol bo nadal nie czuję si,ę uspokojona do konca- matce nie dogodzisz
|
|
#2398 |
|
BAN stały
|
To jestem w ciazy czy nie ?Bo mam ochote na piwo na sniadanie
|
|
|
|
#2399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2400 |
|
Wtajemniczenie
|
To fakt. Ja dostalam opr od pediatry, ze siedzę w domu, a pogoda ładna...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:29.

i taki sweet brzusio miala 

Właśnie Tż podaje jej antybiotyk. Było dobrze, nagle płacz..

,jak Mały zasnął
Liczyłam ostatnio chłopców i dziewczynki, bo się bałagan zrobił 

tak mnie dzis t. wkurzyl ze mialam ohote go wywalic za drzwi....

A teraz ta nieciąża leży i się wścieka, bo się w kocyk zawinęła. Idę ją uratować 
[/RIGHT]