|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku |
|
0 | 0% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
14 | 37,84% |
| Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę |
|
1 | 2,70% |
| Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek |
|
0 | 0% |
| Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko |
|
11 | 29,73% |
| Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki |
|
2 | 5,41% |
| Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham |
|
4 | 10,81% |
| Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy |
|
1 | 2,70% |
| Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek |
|
0 | 0% |
| Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam |
|
4 | 10,81% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
Cytat:
|
|
#2402 |
|
czyli Endżi
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
Ogarniała imprezy
![]() Powiem Wam, że to jakaś masakra ze współczesnymi problemami z ciążą. Jakieś 80% naszych znajomych ma z tym problem. Kłopot z zajściem, poronienie na wczesnym lub późnym etapie. Parę dni temu dobra koleżanka miała wywoływany poród jakoś chyba w 6 miesiącu, bo maleństwo zmarło Już było wiadomo, że to chłopiec
|
#2403 |
|
Zakorzenienie
|
hej
będąc u rodziców podczytywałam na telefonie a teraz jeszcze pare stron muszę doczytać ![]() z krzesełka jestem zadowolona bardzo jest takie jak na zdjęciu na aukcji śliczne.regulowane oparcie, wysokość ![]() narazie sadzam tam Olę bez tych tacek (nie wiedziałam że są dwie ) i wcina sobie już w nim obiadki i deserki Natala i zamówiłaś z kids play? ![]() Motylku, też szukałam fioletowego, ale tak jak piszesz nie było ładnych szkodaaaaa. Dlatego wzięłam to różowe pierwsza różowa rzecz Oli oprócz konika morskiego ![]() wczoraj mnie nie było bo miałam dzien sprzątania... ![]() zrobiłam takie jakby generalne porządki, coś jak niektóre z Was robiły przed porodem typu np. wysuwanie lodówki i za nią ściarania kurzy, to mniej więcej coś w ten deseń robiłam. a T. zabiła mnie wczoraj tekstem, bo wieczorem w niedziele wróciłam od rodziców, ta wpadła tu w południe w poniedziałek, ja od 8 rano sprzątałam i końca nie było widać, a wiadomo jak z dzieckiem jest, i ta mówi "a choinkę to do maja będziecie trzymać?! :/ " z krzywusem. Oczywiście wjechała mi na ambicję i rozebrałam (co też miałam w planach bo już luty ale po kolei) ale bez przesady, nie mam pomocy od niej, od tż i wszystko ogarnij...... a nawet jakbym chciała to nawet w sierpniu mogę rozebrać jak mi się tak będzie podobało!! ehhhhh... miłego dnia
|
#2404 | ||
|
Zakorzenienie
|
Boshhhh moje dziecko mnie zachwyca
Cytat:
![]() Cytat:
Potestuj
|
|
#2405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2406 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2407 |
|
czyli Endżi
|
Nie wiem jak innym, ale mojemu to się należy - za to ile on mnie stresuje
![]() Wczoraj zaliczyłam szok. Dziecko mi spało w południe 3 godziny - w życiu tyle nie zaliczył w dzień. 2 na spacerze a potem jak tż delikatnie wniósł na górę, to jeszcze godzinkę w łóżeczku ![]() A teraz będą za moment 2 godziny jak śpi ![]() Czy on sobie tego nie może scedować na poczet nocy
|
#2408 |
|
Zakorzenienie
|
motyl jak robisz ten sosik?
właśnie szukam w google, w jaiś warzywach typu marchewka, żeby było zdrowo, bo mój TŻ jada bardzo niezdrowo, tzn lubi fast foody jak tylko może a schudł w miesiac z 5 kg.. mówi że przeze mnie bo ja go stresuje.. niejada owoców, no po za bananami jak mu wcisne do pracy, warzyw praktycznie tyle co surówka do obiadu i jak mu do pracy dam papryke to zje do kanapek, wogóle niejada nabialu jogurtów, mleka, sera białego ani żółtego chyba ze na zapiekance.... i po nabiale nie schodzi z kibelka
|
|
#2409 |
|
Zadomowienie
|
Larysa trzeba bylo powiedziec ze choinka czeka az tz ja rozbierze.
Endzi moze to sa poczatki dluzszego spania w nocy
|
#2410 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nooo naprawdę możemy się nazwać szczęściarami. Cytat:
![]() natka nawet konika ma turkusowego.ale jeszcze jej kupię różowe miseczki i niekapek z TT,niech pasuje kolorystycznie ![]() choinkę mozna mieć do 02.02,a Ciebie przecież nie było to jak miałaś ją sprzątnąć? ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
jak mam rosól to na nim, jak nie to na kostce.i wtedy na dwie osoby: 2 łyżki masła rozpuszczam w rondelku, dodaję 3 łyżki mąki i robię zasmażkę.wcześniej kostkę rozpuszczam w kubku wody i potem t delikatnie wlewam na zasmażkę ciągle mieszając.jak się ładnie połączy to daję 6 łyżek śmietany i skrojony oczywiście niecały pęczek koperku.
|
|
#2411 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja ostatnio też ładniej śpi w dzien
|
|
#2413 |
|
BAN stały
|
Przyszly mi puszki Hipp z ebaya o takie
|
|
|
|
#2414 |
|
Zakorzenienie
|
jak podejrzewasz,że to możliwe to może nie pij.chociaż ja dobrym doradcą nie jestem,bo piłam alko zanim się dowiedziałam o ciąży.ale podobno dziecko nie pobiera jeszcze wtedy substancji odżywczych od matki, nie ma łożyska, więc tyle dobrze
|
#2415 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hejka
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nefrolog stwierdziła, że póki badania moczu będą prawidłowe nie będzie potrzeby robienia scyntygrafii, że zrobimy ją jak będzie starszy. Obecnie prawa nerka jest już większa niż powinna być, czyli przejmuje funkcje lewej. co miesiąc musimy robić posiew moczu i co 3mc usg żeby wykluczać bakterie i rozwój tej brakującej nereczki. Jeśli chodzi o szczepienie, to powiem Ci że strasznie sie bałam Marcin w pewnym momencie miał bakterie i absolutnie nie nadawał się na szczepienie. Dopiero jak skończył 3 miesiące pediatra go zakwalifikowała. Cytat:
|
||||
|
|
|
#2416 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja mam kolderke, ale sie boje, ze za ciezka i sobie ja sciagnie na glowe. Mozna pokombinowac z wlaczeniem centralnego, ale to taki dziki piec jest, ze nikt nie umie go okielznac.Ostatnio przy zebaniu w ustawieniach wody cieplej nie bylo ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Mam jeszcze bezalkoholowe Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2014-02-04 o 11:18 |
|
|
|
|
#2417 |
|
Zakorzenienie
|
STUKA na górze !!!
|
#2418 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Nadrobiłam wszystko, pocytowałam i ![]() Od rana zajmuje się moimi chłopakami, mąż ma ponad 39 stopni gorączki, a Filip od rana matudzi i płacze Teraz na szczęście zasnął, a ja wymalowałam pazurki.Wiem, że było ze sto razy, ale wkleiłybyście jeszcze raz link do tych puzzli piankowych co zamawiałyście? ![]() Mam w planach kupić TE, ale czy będą dobre? ![]() Czaszka jak czytam o teściu to we mnie się gotuje co za palant
|
|
|
|
#2419 |
|
Zakorzenienie
|
Larysa, tak, zamówiłam
Maharet, moim zdaniem bez względu na to czy jesteś w ciąży czy nie, nie powinnaś pić alkoholu będąc sama z dzieckiem... ale to tylko moje zdanie.... Hania od od soboty dostawała troszkę marchewki, ale kupki ciągle nie było... co prawda ona z reguły robiła tak co 5-7 dni, ale przy stałych posiłkach powinna chyba cześciej? w każdym bądź razie dałam jej wczoraj trochę wody z niekapka i pieknie piła no i kupka dziś była ![]() co do niekapków, to ja przeciwniczką nie jestem a przecież ile tego niekapka dziecko ma w buzi w ciągu dnia? tym bardzije że my butelki ani smoczka w ogóle nie uzywamy...jak Hania będzie stabilnie siedzieć, czyli gdzies pewnie koło 8 miesiąca, spróbuję z lovi 360 Logoasia, a w czym podajesz nutramigien? |
|
|
|
#2420 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie byłam ![]() Cytat:
mój dzisiaj jak otwierał paczkę z gemini to patrzy i mówi "co? testy ciążowe?" ![]() Cytat:
ale by było super zazdroszczę ![]() Cytat:
straszne, to prawda teraz donosić ciążę i urodzić zdrowe dziecko to niemal cud ![]() Cytat:
moje chopaki na spacerku, już dostałam mms ze śpiącym Mikim a ja idę przebrać pościel bo Miki mi ulał i robić obiadek
|
|
#2421 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślałam ze nie chcesz w torbe brać ze sobą bo walizka za ciężka będzie![]() Cytat:
Moja Anka nauczyła się pić przez słomkę mając 7 miesięcy. Od strony logopedycznej niekapek w ogóle nie powinien być uzywany, tym bardziej, jak nie podajesz dziecku butelki ze smoczkiem. Nutramigen podaje w butelce, to chyba oczywiste. |
||
|
|
|
#2422 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
que??? Cytat:
A jak myślisz-od kiedy można uczyć przez słomkę? A w ogóle to jeszcze zapytam, bo się nie znam (naprawdę nie miałam nigdy bliższej styczności z dziećmi, wybaczcie głupie pytania). Jak już będę rozszerzać dietę to z niekapka mogę dać jakiś kompocik, wodę. Może czasem soczek,ale wolę chyba podawać nasz kompot. No whatever. Jeść mleczko będzie jeszcze z piersi, a co jak np. skończymy cycować i dostanie mm?To mam ją przyzwyczajać do butli?Nie ogarniam już tego jak to powinno mądrze wyglądać![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
|
|
#2423 |
|
dryfuję słowami
|
zazdroszczę regularnych @
łudziłam się, że ciąża coś zmieni, ale niestety wszystko wraca do tego co było
|
|
#2424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A smoczek uspokajacz też jest zły ze względów logopedycznych?
|
|
#2425 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#2426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak karmisz piersią i nie dopajasz to lepiej uniknąć podawania wody w butelce ze smoczkiem i w niekapku a lepiej np przejść na podawanie łyżeczką albo samym kubkiem. Ja Marcina dopajam czasem wodą, ale nie widzę jakiejs szczególnej potrzeby ![]() ogolnie logopedzi nie polecają w ogóle uspokajaczy
Edytowane przez logoasia Czas edycji: 2014-02-04 o 12:02 |
|
|
|
|
#2427 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ty masz swoje doświadczenia, ja swoje, nie dam 5,5 miesięcznej Hani picia przez słomke to w czym mam jej dać?Cytat:
http://babynet.pl/baby-ono-szczotka-...33-p-4441.html napisze jak robiłam z Marysią ![]() jak rozszerzałam jej dietę (też miała 5,5 miesiąca) to dostawała wode (czasami soczek rozcieńczony) z niekapka, mleko nadal tylko z piersi.jak miała 8 miesięcy, zaczęłam raz dziennie podawać mm, z niekapka niestety nie przeszło, tzn piła jakieś małe ilości koło 20-30 ml więc dostała butelkę. w tym czasie niekapek zmieniliśmy na kapek koło roczku zaczęła pić z lovi 360, mleko nadal z butelki. Jak miała 13-14 miesięcy picie inne niż mleko zaczęła pić przez bidon ze słomką, jak miała 1,5 roku mm też zaczęła pić przez słomkę i wtedy butelkę pożegnaliśmy.
|
||
|
|
|
#2428 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#2429 | |
|
Zakorzenienie
|
http://dzielnicarodzica.pl/42006/23/...a_czy_przeciw_
polecam poczytać ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2430 |
|
Zakorzenienie
|
ale dlaczego
![]() a co z dziewczynami karmiącymi butelką, kiedy powinny ją odstawić? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.

,jak Mały zasnął

Już było wiadomo, że to chłopiec
) i wcina sobie już w nim obiadki i deserki 
ale juz kiedyś o tym pisałam, a później Ty będziesz ta zla.

Nas wszyscy pocieszali, że człowiekowi potrzeba 30% jednej nerki... ale marne to pocieszenie, wiem. 
Marcin w pewnym momencie miał bakterie i absolutnie nie nadawał się na szczepienie. Dopiero jak skończył 3 miesiące pediatra go zakwalifikowała.