|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Dziękuje za miłe słowa odnośnie Kingi.
Nestelle- na singulair jest napisane żeby nie podawac dzieciom poniżej 2 roku życia wiec to niby nie jest lek dla niemowlat... Ale zauważyłam że przy wielu lekach tak jest. Niby jest dla starszych dzieci a lekarze i tak przepisują tylko w mniejszej dawce (monicca chyba też o tym pisala ). A co do tych skutkow ubocznych jeszcze to ja ogolnie boje sie lekow ktore mogą wpływać na nastrój, powodowac dziwne myśli, sny itd. No bo nawet dorosly czlowiek moze sie nie zorientowac ze to przez leki. Jak mam np.wysypke albo biegunke to wiem ze cos jest nie tak i powiaze to z lekiem. A obnizony nastrój? ... przeciez i bez lekow mozna miec dola. Dlatego ciesze sie ze w ogole doszlam co tej mojej biednej Kindze jest. Ale powiem Wam ze przez ten miesiac sie prawie wykonczylam. Fizycznie- no bo wiadomo. Ale psychicznie zaczelam siadac. Przychodzil wieczór to mnie zaczynal brzuch bolec... sama zaczęłam sie bac nocy. No ale najgorszy byl strach o Kinge. Nie wiedzialam co jej jest, juz mialam ja do neurologa rejestrowac. Co mi za mysli do glowy przychodziły to lepiej nie mowic. Na poczatku jak myslalam ze to moze zęby podalam jej paracetamol żeby sie w koncu wyspala. Nic to noe dalo. Dalam ibum- tez nie pomoglo. No i wtedy to sie naprawdę zaczęłam martwic. Dobrze ze mnie oswiecilo i wydedukowalam co jest przyczyna. Przepraszam za ten dlugi wywod ale potrzebowałam sie o tym wygadac zeby jakos ten czas odreagować. Dzis idę do lekarza w zwiazku z tymi moimi zawrotami glowy, mam nadZieje ze to tylko zmęczenie. Alliw- zapomnialam wczesniej napisac- jakim to trzeba byc pustakiem żeby dziecku wózek ukraść! !! Szok! !! Oliwka-zdrowka dla Was! :-* Tasiu- mam nadzieje że dziś nastrój lepszy ![]() A dwóch pobudek zazdroszcze-choć Ty powinnas sie wysypiac. Ja wstaje w nocy czesto bo Kinia to maly cycoholik i by ssala i ssala i ssala... ;-) Edytowane przez Villga Czas edycji: 2014-02-04 o 10:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Zakorzenienie
|
Hahaha.
Nestelle - jak dobrze sie zakrecisz kolo malza to i Nawet Cie - poswedzi ( wszak licze na Antosie ) Anika - najlepiej by bylo jakby kazda z nas znowu zawedzialo - zalozymy sobie Nowy watek tylko dla nas ahaha Przerwa - za oken LEJE a ja se wzielam nie przemakalna kurtke bo mialo nie padac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#543 | ||||
Wtajemniczenie
|
Tasia,
![]() Kubus też zaczął ostatnio mówić także tata ![]() Własnie zauważyłam, że małemu rośni drugi ząbek u góry ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zdrówka dla Was ![]() My mamy katarek i niestety na siłę trzeba. Mi pomagał TŻ bo samej mi było cięzko. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja niedawno skończyłam definitywnie - i tak udało się 9 miesiecy karmić ![]() ------------------- Zaraz ubije mojego kota ![]() ![]() Słonko znowu grzeje więc zbieramy się na spacerek. Ostatnio wychodzimy codziennie z czego się sama bardzo cieszę, bo wczesniej nie zawsze mi się chciało. Potem zabieram się za obiadek specjalnie dla TŻ będą placki po węgiersku. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
MBZ♥
|
Nestelle, tak do odkurzacza
![]() Ja korzystam ze strony promobaby.pl i tam sprawdzam promo na pampersy. ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Maria, cieszę się że reh Róży dobiegła końca ![]() Demeter ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#545 | |
Wtajemniczenie
|
Mam 6% - czapeczka była z okazji wiekszego rabatu a reszta na roczek małego.
Cytat:
Hmmm ja kupuję te rossmanowskie, czasami Pampers no i u nas nie ma wielu sieciówek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() I obys Ty była zdrowa - mysle ze to na pewno zmęczenie ,stres i to wszystko się przełożyło na zawroty . ( ja w sumie tez je miałam jak R. tak ciągle pił i pił i nie dawał mi się wyspac .... )
![]() |
#547 | |
Zakorzenienie
|
trudne to jest. już sama nawet nie próbuję
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() nie wiem. z jednej strony bardzo bym chciała, z drugiej bardzo nie.
![]() ![]() |
![]() |
#548 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Dziewczyny odnośnie tych zabków - mam taką szczoteczkę na palec i próbowałam wieczorem małemu przejechać ale strasznie ryczy i mnie odpycha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#549 |
Zadomowienie
|
Nestelle :-* :-*
Demeter- okres albo.....albo... nowy dzidzius hehhe ;-) Ja też mam taką szczoteczke i Kinga lubi czyszczenie ale mnie tak przy tym podgryza w palec że wymiekam! Muszę inną kupic... Edytowane przez Villga Czas edycji: 2014-02-04 o 10:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#551 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale humor nadal nie ten jakos .czepialska jestem .nie pasi mi nic . hormony kretyńskie ![]() Cytat:
![]() ![]() ehhh musi być kp -ja leniwa .nie wyobrażam sobie latac z butlą .... kot ![]() Cytat:
![]() ja tez patrze na tą stronke . ale jak mam kupować w jednym sklepie płyny ,w drugim pampersy w trzecim chusteczki a w 4 kremy ...to mnie cholera bierze ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#552 | ||||||
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie idzie, nie planuje w najbliższym czasie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Oooo to ja się do Ciebie szeroko uśmiecham ![]() ![]() Cytat:
Mam fridę i miałam dokładnie taki sam problem. Siłowanie się z Mikołajem, uważanie żeby frida nie wylądowała w oku, a gdzie tu jeszcze powietrza nabrać. Znajoma poleciła katarek i jestem zachwycona. Ale już doczytałam, że masz centralny odkurzacz w domku więc lipa ![]() Cytat:
![]() ![]() I zgadzam się z Byou co do katarku. Tak Nestelle, do odkurzacza się katarek podłącza ale bez obaw, żołądka nie wciąga ![]() ![]()
23.04.2013 - Mikołaj ![]() Edytowane przez achna79 Czas edycji: 2014-02-04 o 10:27 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#553 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak nie wiadomo, o co chodzi, to chodzi o... no nie o pieniądze akurat. Tylko o facetów ![]() Dzięki wszystkim Wam za buziaki i tulaski! ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I też tak słyszałam, że głównie się wynajmuje za granicą. U nas rynek mieszkaniowy jest jednym z najdroższych na świecie - zarówno wynajem, jak i kupno mieszkań.Masakra. Ostatnio widziałam mieszkanie na południu Hiszpanii, przy plaży, sypialnia i salon + duuuży taras z widokiem na morze i za ile? 700 dolarów! ![]() Ech, temat mieszkań wywołuje u mnie nerwicę ![]() Cytat:
![]() A fridą to tylko siłą... ![]() A wiecie, u nas kiedyś K. baaardzo nie lubił fridy, a teraz od jakiegoś czasu nawet się uśmiecha, jak wkładam Mu do noska ![]() ![]() Choć jak ma podrażnione, to nie lubi i teraz przy katarku wyrywa się... A matka męczy ![]() Cytat:
![]() Czekam na opis ![]() ![]() To już druga osoba ![]() A 7 cali wystarczy do czytania bez męczenia oczu? Dziś idziemy na spacer ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#554 | ||
Zakorzenienie
|
he .dobrze ze wiesz czego chcesz .....
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() syn lubi fride ???????? kosmita czy co ???? dla Chłopa Twego ![]() a zresztą dla wszystkich Chłopów ![]() ![]() biedny jest ...... ![]()
![]() |
#555 |
Zadomowienie
|
Z chłopami ;-) Kochany gatunek choć nieco nieudany ;-)
Bardzo kocham mojego Tz ale nikt nie potrafi mnie tak wkurzyc jak on. Edytowane przez Villga Czas edycji: 2014-02-04 o 10:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#556 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z tymi sklepami to powiem Ci jest wielka róznica. Wczesniej mieszkałam w Krakowie to co 2 dni była wyprawa - łażenie po wieeeelkim hipermarkecie, szukanie, stanie w kolejkach, kupowanie wielu niepotrzebnych rzeczy bo na promocji ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#557 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a te plackiii ![]() Jeśli to tablet to moim zdaniem i tak się będą oczy męczyć bo to zwykły "monitorek" żeby oczka się nie męczyły to jedynie czytnik ebook z funkcją e-papieru.
![]() |
#558 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No placków mi sie nie chce robic ale obiecałam ![]() Co do ebooka też tak uważam. Na zwykłym tablecie i tak sie ooczy beda meczyc. Dobra uciekam się malować. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#559 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() choć jak mnie wkurza tak niczym a poobserwuje innych facetów to dziekuje w duchu ze to ja akurat jego mam ![]() Cytat:
![]() musze luknac na ten katarek -jak piszecie ze taki lepszy .choć mam nadzieje ze nie prędko będzie potrzebny ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#560 | ||
Zakorzenienie
|
hej!
Klementynka - współczuję przeżyć związanych z upadkiem i krwawieniem ![]() Nestelle - ja tez tak często "Julcia zerknij co Karol robi" ![]() Cytat:
![]() u nas tez Karol pomaga wyciągac pranie a potem wkłada swoje zabawki kapielowe zamyka pralkę wciska guzik start (dobrze ze programu nie ustawia) potem pralkę otwiera i wyjmuje zabawki do miski ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#561 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja to samo ..."Kuba co robi Roszek?","Nina gdzie jest Roszek?" . Kuba dodatkowo go nosi .... tak to jest chyba wszędzie gdzie się ma już starszaki ![]() ![]()
![]() |
#562 | ||||||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Nawet nie wiesz, jak Cię rozumiem... Ja mam sprawę załatwioną, do pracy najwcześniej w październiku 2015... i boję się, że się zatęsknię na śmierć ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No dziwne, dziwne z fridą, choć mnie cieszy ![]() Na wszelki wypadek, a jak! ![]() Cytat:
![]() W czwartek mam usg genetyczne u "gina od usg" ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ciekawe, jak tam Scarlett w Londku ![]()
![]() |
#563 | |||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() chyba sytuacja ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#564 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 70zł na nfz raczej nie ma ale będę pytać pediatry jutro Cytat:
![]() u niej 70 zł więc jeszcze nie tragedia, a u neuro 150zł więc tragedia. Wczoraj była u nas kuzynka i zostawiła małemu 70zł na następną wizytę.. aż się poryczałam... Cytat:
, a ja chce żeby on gadał normalnie, poprostu normalnie. Wg logopedów w Kamila wieku dziecko powinno conajmniej mówić jak Roszpunka ( ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Na NFZ będe probować, ale ona i tak mi się wydaje że jak tylko zacznie chodzić to ona się wyprostuje więc pewnie szybciej niż załatwie rehabilitację... tym bardziej że on nie krzywi jej typowo, ciężko to zauważyć. Ale wiesz, ja mam to sokole oko do wad ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzięki laski za wsparcie, jesteście wielkie!! ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#565 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() u nas by to samo z puzzlami, ech te koty...ale jak ich nie kochać ![]() zazdroszcze spacerku, ja czekam na kuriera ![]() Cytat:
![]() hehe ![]() ja kupiąłm taką jordana http://www.bangla.babyonline.pl/opin...zieci-0-2-lata Cytat:
![]() a z zóltkiem ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, moja siostra dowiedziała się że ma chorobę Hashimoto ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#566 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a Dragusia ???? to gdzie? przywitała się wczoraj i nic ....
![]() |
#567 | ||
Zakorzenienie
|
mój nie lubi. ale jak już ma w buzi, to jakoś dajemy radę.
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
wow. Krzyś lubi fridę LOL! no i dla męża (już mąż???) ![]() heh. Ty będziesz mieć Okruszka + starszego Okruszka. a ja mam już Klocuszka, którego wciąż widzę jako Okruszka ![]() ![]() szybciorem!!!! w Krk ma ciocię, która chętnie się dorzuci do kolejnej. Nie martw się, tylko PW ślij ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#568 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wiem ze będzie -w swoim czasie . także spoko . nie można przeginać. najważniejsze ze macie pomoc . Cytat:
![]() pójdziesz prawda? Cytat:
![]()
![]() |
#570 | |
Zakorzenienie
|
a miałaś kiedyś problemy hormonalne?
siostra stara się o dziecko? mój na bank. zwierzątka rozpoznaje prawie wszystkie (90% skuteczności ![]() ![]() Cytat:
![]() T. opóźniony ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:59.