Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'13,cz.V - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 0 0%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku 0 0%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 14 37,84%
Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę 1 2,70%
Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek 0 0%
Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko 11 29,73%
Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki 2 5,41%
Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham 4 10,81%
Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy 1 2,70%
Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek 0 0%
Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam 4 10,81%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-04, 12:09   #2431
logoasia
Zakorzenienie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

lece do pracy temat uspokajaczy, butelek, niekapków i słomek zostawiam na prywatne dyskusje,bo co próbuję to Natala mnie bombarduje. Doradzę jako specjalista, a nie jako mama.
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 12:11   #2432
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Zapisałam Natalkę na zajęcia muzyczne zaczynamy 17 lutego

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 12:12   #2433
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
STUKA na górze !!!

Ale ząbkowy wątek mamy
Z Edzikiem wszystkie dzieci po 6 miesiącu miały ząbki, a u nas koło 4 cały wysyp

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 12:14   #2434
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
lece do pracy temat uspokajaczy, butelek, niekapków i słomek zostawiam na prywatne dyskusje,bo co próbuję to Natala mnie bombarduje. Doradzę jako specjalista, a nie jako mama.
ale jakie bombarduje zwyczajnie pytam, bo nie wiem skoro Hania jest max w pozycji półleżącej to podawanie jej wody łyżeczką czy z normalnego kubeczka (jak medela np) wydaje mi się trochę niebezpieczne
a skoro tyle jest dzieci kamrionych butelką to nie wydaje mi się, że podając Hani wodę w niekapku raz dziennie przez max 1 minutę jakoś bardzo ryzykuję... ale popraw mnie prosze jeśli się mylę....

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 12:16   #2435
butterfly20
Zakorzenienie

ej no dziewczyny,każda pisze o tym co wie lub o swoich doświadczeniach, nie ma się co kłócić

Cytat:
słomka to jedynie propozycja podania wody, fajnie gdy maleństwo potrafi ssać słomkę, ale niekoniecznie polubi ten sposób jak karmisz piersią i nie dopajasz to lepiej uniknąć podawania wody w butelce ze smoczkiem i w niekapku a lepiej np przejść na podawanie łyżeczką albo samym kubkiem. Ja Marcina dopajam czasem wodą, ale nie widzę jakiejs szczególnej potrzeby
ogolnie logopedzi nie polecają w ogóle uspokajaczy
ojć to z naszym smokiem jesteśmy n straconej pozycji

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
ale ja nikogo nie próbuje przebić
Ty masz swoje doświadczenia, ja swoje, nie dam 5,5 miesięcznej Hani picia przez słomke to w czym mam jej dać?

do czyszczenia słomek w bidonach można kupić specjalne szczoteczki i wtedy to czyszczenie wcale masakryczne nie jest
http://babynet.pl/baby-ono-szczotka-...33-p-4441.html
napisze jak robiłam z Marysią
jak rozszerzałam jej dietę (też miała 5,5 miesiąca) to dostawała wode (czasami soczek rozcieńczony) z niekapka, mleko nadal tylko z piersi.jak miała 8 miesięcy, zaczęłam raz dziennie podawać mm, z niekapka niestety nie przeszło, tzn piła jakieś małe ilości koło 20-30 ml więc dostała butelkę. w tym czasie niekapek zmieniliśmy na kapek koło roczku zaczęła pić z lovi 360, mleko nadal z butelki. Jak miała 13-14 miesięcy picie inne niż mleko zaczęła pić przez bidon ze słomką, jak miała 1,5 roku mm też zaczęła pić przez słomkę i wtedy butelkę pożegnaliśmy.
o dziękuję bardzo, to mi też rozjaśniło

Stary 2014-02-04, 12:21   #2436
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:

Cytat:
ale jakie bombarduje zwyczajnie pytam, bo nie wiem skoro Hania jest max w pozycji półleżącej to podawanie jej wody łyżeczką czy z normalnego kubeczka (jak medela np) wydaje mi się trochę niebezpieczne
a skoro tyle jest dzieci kamrionych butelką to nie wydaje mi się, że podając Hani wodę w niekapku raz dziennie przez max 1 minutę jakoś bardzo ryzykuję... ale popraw mnie prosze jeśli się mylę....
Stary 2014-02-04, 12:23   #2437
kaska87
Zakorzenienie

zupka już się robi, mięsko też, zupcia Mikołajka prawie gotowa, a zachciało mi się klusek śląskich to zrobię do obiadu

w ogóle to w sobotę o 12:00 złożyłam zamówienie w gemini, a dzisiaj o 10:00 był już kurier, mam tą kaszkę holle i chcę zacząć ekspozycję, Natala napiszesz mi jak Ty robiłaś? proszę

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 12:34   #2438
dodinha
Wtajemniczenie

A my jutro idziemy na trzecią serię szczepień i spokój na osiem miesięcy.Ciekawe jak się zwleke z wyra po nocy.Proszę o kciuki,żeby Mała nie płakała mocno,bidulka

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-02-04, 12:38   #2439
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
zupka już się robi, mięsko też, zupcia Mikołajka prawie gotowa, a zachciało mi się klusek śląskich to zrobię do obiadu

w ogóle to w sobotę o 12:00 złożyłam zamówienie w gemini, a dzisiaj o 10:00 był już kurier, mam tą kaszkę holle i chcę zacząć ekspozycję, Natala napiszesz mi jak Ty robiłaś? proszę

Mogę Ci skopiować to co Natala ostatnio pisała, nie będzie się powtarzać

Stary 2014-02-04, 12:39   #2440
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Ale ząbkowy wątek mamy
Z Edzikiem wszystkie dzieci po 6 miesiącu miały ząbki, a u nas koło 4 cały wysyp
Nie wiem czy się cieszyć, ale wiem dlaczego dzisiaj taka maruda, a wszystko zaślinone, łaćznie z oparciem z bujaka.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 12:48   #2441
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
[B]Lspróbuję z lovi 360
[B]
?
A probowalas przy Marysi prawda?Jak Ci sie sprawowal ten kubek, bylas zadowolona?

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Może czasem soczek,ale wolę chyba podawać nasz kompot. .

Moze lepiej jednak wybrac jakis nieslodzony soczek, no chyba, ze kompot robisz bez cukru
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 12:51   #2442
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
A probowalas przy Marysi prawda?Jak Ci sie sprawowal ten kubek, bylas zadowolona?

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Moze lepiej jednak wybrac jakis nieslodzony soczek, no chyba, ze kompot robisz bez cukru
Ja miałam 360 stopni z lovi i teraz też na pewno kupię, ale po 6 miesiącu, wcześniej bez sensu, dziecko nie ogarnie picia z niego. Eda dobrze ogarnął, jak miał 8 miesięcy

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-02-04, 12:53   #2443
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
nie zrozumiałam CIe myślałam ze nie chcesz w torbe brać ze sobą bo walizka za ciężka będzie

.
Jade samochodem i jeszcze z przyczepka wiec wszystko sie zmiesci.Chociaz przeraza mnie ile rzeczy trzeba zabrac.On w ciagu 4 dni wszystkie ubrania poplami i poulewa.I nie tylko swoje, ostatnio znalazl jakis patent, zeby podczas odbijania mnie orzygac, a siebie nie.a co do spania to znalazlam sposob, mam cieplejszy pajac
Stary 2014-02-04, 12:56   #2444
kaska87
Zakorzenienie

Motylek to proszę mi skopiować

Stary 2014-02-04, 12:56   #2445
ja-ika
Zakorzenienie

hehe misia, myślałam, że jakieś duchy na górze stukają i się boisz a tu ząbek
Stary 2014-02-04, 13:04   #2446
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
zazdroszczę regularnych @
łudziłam się, że ciąża coś zmieni, ale niestety wszystko wraca do tego co było
Zdarza mi sie 2 dni w te lub we wte.

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Logoasia, masz racje, ze to moze nielogopedyczne, ale kurcze, ciezko nauczyc takie male dziecko picia przez slomke.Zwykly kubek to wogole niebezpieczny, a lyzeczka to troche uciazliwe i dlugo trwa, szczegolnie jak dziecko sporo pije, bo podaj ty 200 ml herbatki lyzeczka...
ja kolo 6 miesiaca sprobuje niekapek, jak juz bedzie mogl troche sam probowac sie nim raczyc.Pomysle tes o tym 360 jak dziewczyny zadowolone.

Wiki pila z butelki tak 13 miesiecy, potem sama odrzucila, wolala niekapek

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
tez sie zastanawialam co jej na gorze stuka
Stary 2014-02-04, 13:05   #2447
dodinha
Wtajemniczenie

A mozecie dac zdjecie albo linka do teg kubka lovi?http://www.amazon.co.uk/Lovi-549-360...words=lovi+cup czy to o ten chodzi?
Stary 2014-02-04, 13:16   #2448
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Nie wyrabiam,pobudki co dwie godziny,teraz nawet po półtora:banghead: Co jest ja się pytam:banghead: Masakraaaaaa

Naprawdę mi Ciebie szkoda

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
No to ja wpadam i głupio mi, ale się pochwalę, Kornel przespał od 19 do 6 rano z jedną pobudką, ale tylko po smoczek.

A teraz mi swiruje w leżaczku i się podnosi.
Ja też nie powiennam się chwalić,ale Julia spała od 21.30- 6.20... Tż ja nakarmił, zasnęła po 7.00 i spała do 10.00

Cytat:
Witam w pikny dzień,przeleciałam Was na szybko, bo dfziecko me dzisiaj wyjątkowo domaga się uwagi.

nie mówię,że tak jest w Twoim przypadku.
ale podobno jest jakaś choroba genetyczna, którą przekazują kobiety synom i najczęściej dochodzi do samoistnego poronienia płodów płci męskiej. Ciocia mojej koleżanki tak miała, była 5 razy w ciąży, 2 razy z chłopcami, 1 raz niewiadomo,2 razy dziewczynki i one się urodziły.

Wiesz, często o tym myślałam i może rzeczywiście tak może być w moim przypadku...

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Heloł mamusie
Super,że wszystko się udało
Czekam na fotkę w kiecce

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
hej
będąc u rodziców podczytywałam na telefonie a teraz jeszcze pare stron muszę doczytać

z krzesełka jestem zadowolona bardzo jest takie jak na zdjęciu na aukcji śliczne.
regulowane oparcie, wysokość
narazie sadzam tam Olę bez tych tacek (nie wiedziałam że są dwie ) i wcina sobie już w nim obiadki i deserki

a T. zabiła mnie wczoraj tekstem, bo wieczorem w niedziele wróciłam od rodziców, ta wpadła tu w południe w poniedziałek, ja od 8 rano sprzątałam i końca nie było widać, a wiadomo jak z dzieckiem jest, i ta mówi "a choinkę to do maja będziecie trzymać?! :/ " z krzywusem. Oczywiście wjechała mi na ambicję i rozebrałam (co też miałam w planach bo już luty ale po kolei) ale bez przesady, nie mam pomocy od niej, od tż i wszystko ogarnij...... a nawet jakbym chciała to nawet w sierpniu mogę rozebrać jak mi się tak będzie podobało!! ehhhhh...

miłego dnia
Ta Twoja T. to mogłaby trzymac język za zębami. Jak jej tak bardzo przeszkadzała Wasza choinka,to mogła być tak dobra i sama ją rozebrać Boszzzzz , jeszcze wąty
Cytat:
hejka

w każdej chwili nereczka może uosnać, najgorsze, ze ona może być wszędzie, w klatce piersiowej, w pecherzu..... dlatego często trzeba robić usg i jak się pokaze w nieodpowiednim miejscu od razu do usunięcia
Kochana,nie wiem czy w jakiś sposób Cię pocieszę,ale ja tez urodziłam się z podobnym problemem. Miałam całkowicie niewykształconą nerkę i lekarze w zasadzie nie daali mi żadnych szans, że sytuacja się polepszy. Mama jeździła ze mną po szpitalach, dostawałam leki, zastrzyki i jakoś około roku na konsultaci okazało się,że nerka ślicznie się wykształciła i jest wszystko w porządku
Jedyne co mi pozostało, to w momencie przeziębienia zaczyna mnie lekko pobolewać, no i wiadomo.. muszę dbac zdrowie

Cytat:
Zapisałam Natalkę na zajęcia muzyczne zaczynamy 17 lutego
Ooo, świetnie
Cytat:

Ale ząbkowy wątek mamy
Też mnie to zadzwia
Ciekawe,kiedy mojej się pojawi pierwszy?

Cytat:
A my jutro idziemy na trzecią serię szczepień i spokój na osiem miesięcy.Ciekawe jak się zwleke z wyra po nocy.Proszę o kciuki,żeby Mała nie płakała mocno,bidulka

Jula jest zapisana na 14 lutego. Już się boję

Muszę się pochawalić,że Julia spała całą noc w swoim łóżeczku,mimo,że od urodzenia kładliśmy ją u nas Jakoś cały czas odkładałam to w czasie, no i chyba niepotrzebnie się stresowałam,bo jak widać ma w nosie to,w którym miejscu spi Ba! Nawet spała lepiej,tzn. dłużej i bez wiercenia się Już nie wspomnę o tym,że po porannej butli pokręciła się troszkę w łóżeczku i SAMA ponownie zasnęła
Teraz to już na pewno będę jej tam kłaść. Nie ma co kombinować. Najwyżej będę wstawać 1000 razy do łóżeczka i wciskać smoka

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"

Edytowane przez 87czarna
Czas edycji: 2014-02-04 o 13:17
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 13:21   #2449
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

no oczywiście, właśnie z takim zamiarem będę robić ten kompot. Albo soczek też nie słodzony jak będę mieć sprzęt do tego.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Motylek to proszę mi skopiować
Proszę, mam plik na kompie gdzie spisuję potrzebne info, więc skopiowałam jak Natala to pisała i wklejam:

"metodą prób i błędów doszłam dziś do właściwych proporcji
2-3g tej kaszki to około 2 płaskich łyżeczek do herbaty lub niecała duża łyżka - uwaga, mam mało pojemne łyżeczki i łyżki w każdym bądź razie to jakieś 5 ml (sprawdzałam w takim kieliszku od syropów). żeby to miało sensowaną konsystencję, to należy dać około 20 ml wody. Ja do tego dawałam troszkę swojego mleka, no nie wiem, może z 5 ml, odciągniętego ręcznie i wychodziło takie ani za rzadkie ani za gęste.
ale wydawało mi się po 3 dniach, że Hani trochę w brzuszku bulgocze za bardzo, więc dziś zmniejszyłam do 1 płaskiej łyżeczki na 10 ml wody i też trochę mleka"

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
ja też tak myślałam

Cytat:
A mozecie dac zdjecie albo linka do teg kubka lovi?http://www.amazon.co.uk/Lovi-549-360...words=lovi+cup czy to o ten chodzi?

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość

Ja też nie powiennam się chwalić,ale Julia spała od 21.30- 6.20... Tż ja nakarmił, zasnęła po 7.00 i spała do 10.00

Wiesz, często o tym myślałam i może rzeczywiście tak może być w moim przypadku...

Czekam na fotkę w kiecce

Ta Twoja T. to mogłaby trzymac język za zębami. Jak jej tak bardzo przeszkadzała Wasza choinka,to mogła być tak dobra i sama ją rozebrać Boszzzzz , jeszcze wąty
Kochana,nie wiem czy w jakiś sposób Cię pocieszę,ale ja tez urodziłam się z podobnym problemem. Miałam całkowicie niewykształconą nerkę i lekarze w zasadzie nie daali mi żadnych szans, że sytuacja się polepszy. Mama jeździła ze mną po szpitalach, dostawałam leki, zastrzyki i jakoś około roku na konsultaci okazało się,że nerka ślicznie się wykształciła i jest wszystko w porządku
Jedyne co mi pozostało, to w momencie przeziębienia zaczyna mnie lekko pobolewać, no i wiadomo.. muszę dbac zdrowie

Ooo, świetnie

Też mnie to zadzwia

Muszę się pochawalić,że Julia spała całą noc w swoim łóżeczku,mimo,że od urodzenia kładliśmy ją u nas Jakoś cały czas odkładałam to w czasie, no i chyba niepotrzebnie się stresowałam,bo jak widać ma w nosie to,w którym miejscu spi Ba! Nawet spała lepiej,tzn. dłużej i bez wiercenia się Już nie wspomnę o tym,że po porannej butli pokręciła się troszkę w łóżeczku i SAMA ponownie zasnęła
Teraz to już na pewno będę jej tam kłaść. Nie ma co kombinować. Najwyżej będę wstawać 1000 razy do łóżeczka i wciskać smoka
No proszę,jaka dzielna Julcia!!!!klas ki:

Fajnie,że jesteś przykładem na to,że z tą nerką to jeszcze nie jest przesądzone

Stary 2014-02-04, 13:22   #2450
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Kurcze na tych Lovi 360 pisze, ze jest od 9-tego miesiaca..
A jak to sie z nich pije?Leci bokami jak sie przechyli?Czy dopiero jak dziecko ssie?
Stary 2014-02-04, 13:30   #2451
kaska87
Zakorzenienie

aaaaa! dzisiaj mi się śniło, że miałam córkę Amelię
ale nie była tak ruda i dzika jak ta córka wujka TZ

Stary 2014-02-04, 13:34   #2452
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

A mi sie śniło, ze Ladan grala w jakims spektaklu i wszystkie telewizje to puszczaly jako wielki hit, a ja sie lechtalam, ze znam glowna aktorke
Stary 2014-02-04, 13:43   #2453
passion80
Zakorzenienie

Ladan to mogłaby już wrócić

Motyl, położna na sr mówiła, że jak dziecko jest długo karmione piersią i później już podajemy mm w wieku tam kilku miesięcy to najlepiej od razu żyłeczką by dziecka nie uczyć z butli pić bo to takie trochę cofnięcie się.

ja podaję rano kaszkę łyżeczką, pewnie, szybciej by było i czyściej w butelce ale chciałabym Ją nauczyć tak jeść
Stary 2014-02-04, 13:48   #2454
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość

Czekam na fotkę w kiecce

Ooo, świetnie

Też mnie to zadzwia

Dzięki,mi siebie też hehe,ale nic nie zrobię,muszę przeżyć to

Stary 2014-02-04, 13:53   #2455
papalinka83
Zakorzenienie

Hej Stało się tradycją w ostatnich dniach, że rano teściowa zabiera Olę, a ja i9dę spać Choć dzisiaj było lepiej, do 3 3 pobudki, a potem do rana już częściej, ale to włożyć smoka, itp A dzisiaj rano moja córka zjadła 120 ml mleka chyba się wystraszyła, że idzie do lekarza na ważenie kurcze trochę się boję tego... A w ogóle jak czytam o Waszych przygodach z T, to współczuję, bo po 2 miesiącach mieszkania z moją stwierdzam, że to dobra kobieta jest I jaki to jest niesamowity komfort jak się ma rodziców albo teściów w pobliżu. Będzie nam się krzywda działa jak wrócimy do domu. A od wczoraj mąż w szpitalu na rehabilitacji

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Hej
Wczoraj jak się położyłam to ząb mnie tak zaczął boleć, że masakra Nie mogłam w ogóle zasnąć, a w międzyczasie jeszcze jedno karmienie, potem drugie i trzecie i mój syn chciał zacząć dzień o 4.30 A tatuś zamiast leżeć cicho to zaczął z nim gadać i w końcu dopiero koło 6 udało się go jeszcze na godzinę uśpić.

nie spaliście dobrze, ale w nocy to ostatnie o czym myślę to odpalanie kompa
Współczuję bólu zęba Ja też dobrze nie spałam, ale popieram to, co napisałaś o odpalaniu kompa albo czegokolwiek. Myślę tylko o tym, by przyłożyć z powrotem głowę do poduszki
Cytat:
Heloł mamusie

Jak to dobrze, że już po weekendzie Świętowanie trzydziestki i imienin tż letko mnie wykończyło Robiliśmy po kosztach, w warunkach domowych, ale chciałam żeby wyszło jak najlepiej, więc się starałam

Fotki w sukience na razie nie mam, zamieszanie było niesamowite, nie było kiedy cykać

Z innej beczki, to chodziłam ostatnio w mega stresie, bałam się, że może znów mi coś kiełkuje w brzuchu Biorę tablety, ale łażę taka nieprzytomna, że łykam o różnych godzinach, czasem zapomnę i jedziemy potem z dodatkowym protektorem No ale, ale...
Zrobiłam test, pokazała się jedna krecha i myślałam, że jak pokażę tż to go zestresuję No ale niestety jeszcze pamiętał, że ciąża to dwie krechy
Fajnie, że impreza się udała
Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej

my już po neurologa. moja matyczyna intuicja.. zawiodła
pani doktor stwierdziła ze mały rozwija się bardzo dobrze, a wszytko to co zgłąszałam (bo wydawało mi sie nieprawodłowe) okresliła jako fizjologiczne. i mamy kontrolę dopiero na 6 m. zrobiłą też usg przeciemiączkowe i wszystk ok
a ze mnie głupol bo nadal nie czuję si,ę uspokojona do konca- matce nie dogodzisz
Nie zamartwiaj się już kurcze naprawdę mam takie przemyślenia, o których ktoś już tu pisał, że my chyba tak nie lataliśmy ciągle po lekarzach, a jakoś żyjemy i mamy się nieźle. ola też nie przewraca się z pleców na brzuch, ale postanowiłąm spokojnie poczekać i nie panikować
Cytat:
To jestem w ciazy czy nie ?Bo mam ochote na piwo na sniadanie
To ja Ci poradzę, żebyś wypiła, bo jakbyś byłą w ciąży to już długo nie wypijesz, a na początku samym to co jemy i pijemy chyba nie przenika do dziecka. I nie wydaje mi się, że będąc z dzieckiem nie można nigdy nic wypić, oczywiście w małej ilości kto chce, niech mnie zlinczuje
Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
hej

wczoraj mnie nie było bo miałam dzien sprzątania...
zrobiłam takie jakby generalne porządki, coś jak niektóre z Was robiły przed porodem typu np. wysuwanie lodówki i za nią ściarania kurzy, to mniej więcej coś w ten deseń robiłam.

a T. zabiła mnie wczoraj tekstem, bo wieczorem w niedziele wróciłam od rodziców, ta wpadła tu w południe w poniedziałek, ja od 8 rano sprzątałam i końca nie było widać, a wiadomo jak z dzieckiem jest, i ta mówi "a choinkę to do maja będziecie trzymać?! :/ " z krzywusem. Oczywiście wjechała mi na ambicję i rozebrałam (co też miałam w planach bo już luty ale po kolei) ale bez przesady, nie mam pomocy od niej, od tż i wszystko ogarnij...... a nawet jakbym chciała to nawet w sierpniu mogę rozebrać jak mi się tak będzie podobało!! ehhhhh...

miłego dnia
Laryska Co do teściowej, trzeba było powiedzieć, że jak jej choinka przeszkadza, to niech Ci rozbierze
Cytat:
Wczoraj zaliczyłam szok. Dziecko mi spało w południe 3 godziny - w życiu tyle nie zaliczył w dzień. 2 na spacerze a potem jak tż delikatnie wniósł na górę, to jeszcze godzinkę w łóżeczku

A teraz będą za moment 2 godziny jak śpi

Czy on sobie tego nie może scedować na poczet nocy ?
Super, że chociaż w dzień dał Ci odpocząć
Cytat:
fajnie,że jesteś zadowolona
natka nawet konika ma turkusowego.ale jeszcze jej kupię różowe miseczki i niekapek z TT,niech pasuje kolorystycznie
.
Ola też ma turkusowego, jakoś bardziej mi się podobał
Cytat:
Termin @ w czwartek wiec troche za wczesnie
Cytat:
zazdroszczę regularnych @
łudziłam się, że ciąża coś zmieni, ale niestety wszystko wraca do tego co było
u mnie też. pierwszy okres był z zaskoczenia i nic nie bolało, drugi - brzuch trochę bolał, ale nie mocno, a teraz powinnam dostać i brzuch mnie już boli 4 dni, a jeszcze nic...

A co do badań Oli, to robiłąm morfo, mocz, posiew, itp i raczej nic nie wyszło, więc nie wiem, ajka jeszcze infencja się może rozwijać, że ona nie j Zobaczymy, co dziś powie pediatra

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 13:53   #2456
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Zdarza mi sie 2 dni w te lub we wte.

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Logoasia, masz racje, ze to moze nielogopedyczne, ale kurcze, ciezko nauczyc takie male dziecko picia przez slomke.Zwykly kubek to wogole niebezpieczny, a lyzeczka to troche uciazliwe i dlugo trwa, szczegolnie jak dziecko sporo pije, bo podaj ty 200 ml herbatki lyzeczka...
ja kolo 6 miesiaca sprobuje niekapek, jak juz bedzie mogl troche sam probowac sie nim raczyc.Pomysle tes o tym 360 jak dziewczyny zadowolone.

Wiki pila z butelki tak 13 miesiecy, potem sama odrzucila, wolala niekapek

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

tez sie zastanawialam co jej na gorze stuka
2 dni to na prawde regularnie
ja od porodu pomijając pierwszą @ po porodzie miałam 31, 34 dni i teraz jest 36 dzień i nic
Stary 2014-02-04, 13:55   #2457
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Ladan to mogłaby już wrócić

Motyl, położna na sr mówiła, że jak dziecko jest długo karmione piersią i później już podajemy mm w wieku tam kilku miesięcy to najlepiej od razu żyłeczką by dziecka nie uczyć z butli pić bo to takie trochę cofnięcie się.

ja podaję rano kaszkę łyżeczką, pewnie, szybciej by było i czyściej w butelce ale chciałabym Ją nauczyć tak jeść
Wiem, że literówka, ale jaka fajna

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

A co do Misi i stukania, to też jakoś pomyślałam o duchach

Pawełek 20.03.2015
Stary 2014-02-04, 13:57   #2458
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Hej Stało się tradycją w ostatnich dniach, że rano teściowa zabiera Olę, a ja i9dę spać Choć dzisiaj było lepiej, do 3 3 pobudki, a potem do rana już częściej, ale to włożyć smoka, itp A dzisiaj rano moja córka zjadła 120 ml mleka chyba się wystraszyła, że idzie do lekarza na ważenie kurcze trochę się boję tego... A w ogóle jak czytam o Waszych przygodach z T, to współczuję, bo po 2 miesiącach mieszkania z moją stwierdzam, że to dobra kobieta jest I jaki to jest niesamowity komfort jak się ma rodziców albo teściów w pobliżu. Będzie nam się krzywda działa jak wrócimy do domu. A od wczoraj mąż w szpitalu na rehabilitacji

Współczuję bólu zęba Ja też dobrze nie spałam, ale popieram to, co napisałaś o odpalaniu kompa albo czegokolwiek. Myślę tylko o tym, by przyłożyć z powrotem głowę do poduszki

Fajnie, że impreza się udała

Nie zamartwiaj się już kurcze naprawdę mam takie przemyślenia, o których ktoś już tu pisał, że my chyba tak nie lataliśmy ciągle po lekarzach, a jakoś żyjemy i mamy się nieźle. ola też nie przewraca się z pleców na brzuch, ale postanowiłąm spokojnie poczekać i nie panikować

To ja Ci poradzę, żebyś wypiła, bo jakbyś byłą w ciąży to już długo nie wypijesz, a na początku samym to co jemy i pijemy chyba nie przenika do dziecka. I nie wydaje mi się, że będąc z dzieckiem nie można nigdy nic wypić, oczywiście w małej ilości kto chce, niech mnie zlinczuje

Laryska Co do teściowej, trzeba było powiedzieć, że jak jej choinka przeszkadza, to niech Ci rozbierze

Super, że chociaż w dzień dał Ci odpocząć

Ola też ma turkusowego, jakoś bardziej mi się podobał

u mnie też. pierwszy okres był z zaskoczenia i nic nie bolało, drugi - brzuch trochę bolał, ale nie mocno, a teraz powinnam dostać i brzuch mnie już boli 4 dni, a jeszcze nic...

A co do badań Oli, to robiłąm morfo, mocz, posiew, itp i raczej nic nie wyszło, więc nie wiem, ajka jeszcze infencja się może rozwijać, że ona nie j Zobaczymy, co dziś powie pediatra

może przyczyna jest zupełnie inna. ja tylko piszę jak to wyglądało u mnie. z resztą lekarze też zawsze pytają czy dziecko chętnie je i czy przybiera na wadze. warto pogadać z lekarzem i popytać.
no i najważniejsze żeby przybierała na wadze.

już myślałam, że konik dla Misia przyszedł, a tu lutownica dla starego
Stary 2014-02-04, 13:58   #2459
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
2 dni to na prawde regularnie
ja od porodu pomijając pierwszą @ po porodzie miałam 31, 34 dni i teraz jest 36 dzień i nic
Bo ja mam zamiast Ciebie!
Ja mam cykle 14-17 dni
Z czego 5-6 mam @. Więc 9-12 dni przerwy. Cudnie, nie?
Właśnie minęło 12 i już plamię
Mam zacząć brać anty na regulację cyklu i teraz nie wiem, czy jak plamię to już mam @ czy znów tylko plamienie

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2014-02-04 o 13:59
Stary 2014-02-04, 13:59   #2460
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:

Bo ja mam zamiast Ciebie!
Ja mam cykle 14-17 dni
Właśnie minęło 12 i już plamię
Mam zacząć brać anty na regulację cyklu i teraz nie wiem, czy jak plamię to już mam @ czy znów tylko plamienie
Ja miałam plamienia bardzo długo przed okresem przed ciążą (problemy z cyklem), a było ważne, żeby ustalić początek, bo brałam leki, to gin mówił, że pierwszy dzień okresu to 1 dzień krwawienia, a nie plamienia. A cykl 14-17 to niezła jazda. Ja chyba w życiu nie miałam nawet owu do 17 dnia...

Pawełek 20.03.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości