|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niby wciąż pulchne, jednak nas mniej. Kolejny rok zmagań, grzechom mówimy NIE!
Cytat:
|
|
|
|
|
#2792 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niby wciąż pulchne, jednak nas mniej. Kolejny rok zmagań, grzechom mówimy NIE!
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2793 |
|
Zakorzenienie
|
jezu, mojego J. to byś dawno spakowała. jak za niezapiecie poszwy do prania Krop zjobki dostaje takie
|
#2794 | |
|
Zakorzenienie
|
znowu pospałam-prawie do 11 ![]() troche czuje pod tyłkiem, ramiona i uda ale da sie wytrzymać zaraz będę znowu ćwiczyła ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
|
|
#2795 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jak tam sprawy z firmą? Udało się wszystko pozamykać na czas? La'Mbria ja też się dołączam do spóźnionych życzeń imieninowych Hej Cytat:
|
|
#2796 |
|
Zakorzenienie
|
działaj Ewelina, działaj
![]() tak, HaGie, zamknął wczoraj firmę z datą wsteczną. gdyby nie te długi to chyba bym szampana otworzyła z tej okazji ![]() jak dietkowo? walczysz? kiedy wprowadzka, bo to chyba coraz blizej.
|
#2797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2798 |
|
Zadomowienie
|
Już po
Miał od razu po egzaminie wysłać nam na maila odpowiedzi, ale oczywiście 2h minęły i nadal cisza Idę jeść bo tak zgłodniałam przez ten egzamin, że masakra Zjadłabym konia z kopytami tamlin nie dziwię Ci się, że się tak wkurzasz. ja też mam niski próg tolerancji na takie sytuacje, a jak jeszcze Ci tak powiedział to...
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
i tak zrobiłam jak na razie:
9 minut na ręce z fitappy + drugi dzień tych przysiadów (55) + 3 x plank 45/30/20 sekund (nie chciało mi się wziąć maty, na dywanie robiłam i pieką mnie teraz łokcie + tiffoczki a teraz idę sobie zrobić peeling kawowy, bo jakoś wieczorem nigdy nie mam czasu
Ogarnij dupę, zaciśnij pięści i daj radę. Nie ważne, że nie ma dla kogo, ważne, żeby opadły im kopary -30kg ![]() Edytowane przez eewelinaa92 Czas edycji: 2014-02-04 o 13:23 |
|
|
|
#2800 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() widzę, że się zawzięłaś, tak trzymać ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
A co do mojej diety, to jakos sie trzymam, ale zaczynam poważnie się zastanawiać nad takim potężnym uderzeniem, tzn. planuję zrobić miesiąc bez żadnych wpadek i chcę wtedy też ograniczyć do minimum wszystko - będę jeść warzywa z mięsem i rybami, jajka. Jeżeli po takim miesiącu będzie pół kilo spadku to chyba sie powieszę, albo wtedy będzie to oznaczać, że mam tak bardzo nayebane w hormonach, że marne szanse na to, że schudnę
|
|
#2801 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
jestem!
męcze 2"śniadanie"...jednak twaróg z olejem to nie jest coś co łatwo przechodzi przez gardło tzn. przez gardło to może i łatwo...ale weź się zmuś do połknięcia no w kazdym razie jak mus to mus na zdrowie- niam! Cytat:
Także rób przysiady na zdrowie, a jak zaczną być za łatwe to dwie butelki wody w łapki i jazda! Ja ostatnio robię program z SFD-ćwiczonka są proste, w seriach, praktycznie na każdą partię mieśni...zobaczymy jakie będa efekty. Na razie robię 3 serie po 15 powtórzeń, ale już czuję, że trzeba dołożyc dodatkowe obciążenie (na które nie mam kasy w tym miesiącu, więc będzie za to dodatkowa seria). Pisz pisz, to motywuje, ja sobie w kalendarzu zapisuję plan i potem stawiam "ptaszki' za kazdą serię- uwielbiam to taaa..wiem- głupie, ale daje fają motywację takie odfajkowywanie Cytat:
Cytat:
a mamie powiedz, ze musisz być na diecie razem z nią, skoro przy niej nie umiesz sama wytrzymać ...gorzej jesli mama jest szczuplutka...no ale czego się nie zrobi dla dziecka Cytat:
Wiesz ja tego gluta piję raczej "dla włosów" niż z powodu innych spraw- kibelek to tak jakby skutek uboczny jego działania, ale wiesz, jesli ci zostanie trochę z tymi ziarenkami, to możesz odcedzić np. przez tetrę i zrobic sobie maseczke na włosy- nawet jesli nie masz problemów to i tak polecam, genialne są po tym włosy. Ja jak idę ćwiczyć to sobie nakładam na suche (taką ilosc, ze dobrze je zmoczy, ale nie cieknie mi po oczach) i sobie z tym glutem na głowie ćwiczę, potem zmywam normalnie i wlosy są o niebo lepsze tzn. takie gładkie i jakby uniesione u nasady, mimo, że normalnie zmywam to zwykłym szamponem. Sprobuj jesli ci sie zechce bawić w to. ziarenka można też zjadać, ale trzeba je gryźć- nie zawsze mi się chce, czasem wrzucę je do twarogu, albo jogurtu, a czasem wywalam. Ale szkoda mi trochę, bo to bomba witaminowa Cytat:
pieknie! Plankuj plankuj, niedługo będą efekty! Cytat:
masz racje, że brzydactwo....no ale drążek w pierwszej kolejności bedzie. EXior mi poradził, zeby tego "brzydactwa" na razie nie zamawiać, za to kupić sobie porządny drążek montowany do ściany- i spróbować wisząc na drążku nogi podciągać- podobno jeszcze mocniej brzuch pracuje, bo musi dodatkowo stabilizować cały korpus, zeby się nie bujał, tak więc będzie drążek na początek. Wiesz Marta, to trochę twoja "wina/zasługa" z tym drążkiem- ty podesłałaś tego linka z taką panną przepięknie umięśnioną i kolesiem, którzy ćwiczą na drążkach. Spodobało mi sie, poczytałam o tym co takie podciąganie może dać...i wiesz wychodzi na to, ze to samo dobro, szczególnie przy moim "zepsutym" kręgosłupie powinnam się podciągać, bo to najmocniej ćwiczy 'gorset mięśniowy' czyli to, co ja powinnam mieć jak ze stali, zeby za parę lat nie narzekać na ból kręgosłupa. Zobaczymy...na razie podciągnę sie RAZ i mam wrażenie, ze mi żyłka pierdząca pęka u mnie też...i do tego słońce takie sliczne, ciepełko (przez okno) WIOOOOOSNA!!! ![]() Cytat:
Na którymkolwiek ale powaznie to chciałabym na 1- urodziny w połowie marca, więc teraz trzeba się naprawdę sprężyć, zeby tyle kilo zbić Ja Cytat:
Ty wiesz- coś w tym jest...mój ma tak samo, sprobuje to tu, to tam...a może zrobię za niego, łajdaki te chłopy nasze! stres moze tak działać na żołądek i jelita, spoko, dobrze będzie!musi!
|
|
|
#2802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Świnka będzie dobrze Ja właśnie skończyłam obiad robić dla rodzinki naleśniki z serem a dla mnie omleto-naleśniko-biszkopt Ahh zaspokoiłam swój głód na coś dobrego i w sumie dietetycznego
|
|
#2803 |
|
Zadomowienie
|
Ashya jak Ty to robisz??? Fajnie wygląda, zjadłabym
|
#2804 |
|
Zakorzenienie
|
biore 2 jajka, oddzielam żółtka od białek do żółtek dodaje z 1-2 łyżki mąki troszkę mleka żeby za gęste nie było
i jak mam to proszku do pieczenia, białka ubijam na sztywną pianę potem przekładam do tej masy mieszam i takie puchate na teflonową patelnie, troszkę oliwy dodaje ale malutko i piekę z 2 stron na talerz i jazda
|
#2805 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki, kupię twaróg i wypróbuję ten przepis
---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Martolina wyprowadzka tuż tuż. Tylko domu jeszcze nie znaleźliśmy ![]() Mamy dwa na oku, jutro albo w czwartek jedziemy oglądać, jeżeli okaże się, że wszystko ok, to od razu składamy papiery, żeby wynając. Trochę potrwają te wszystkie formalności, agencja musi nas sprawdzić. No i musimy złożyć wypowiedzenie właścicielowi obecnego domu, obowiązuje ns miesięczne wypowiedzenie. Tż zaczyna pracę w nowym mieście od 3 marca, ale do tego czasu podejrzewam, że nie zdążymy się przeprowadzić. Ja jestem typem chomika, wg mnie wszystko może kiedys sie przydać ![]() Co radzicie?
|
#2806 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Krótko trzymaj, sama nie odwalasz jakichś cyrków, to on tez nie powinien! O tak powiem Cytat:
Niech się chłopisko też wykazuje, mieszka w tym samym domu, śpi w tych poszewkach- to niech się nauczy! I niech pomaga, a jak nie pasuje- to niech śpi na gołej podłodze a co...krotko go Cytat:
Zobacz sobie na SFD trening "siłowy" dla kobiet do wykonywania w domu, siłowy to on jest z nazwy tylko (chodzi o to, ze ani to nie dywanówka typowa, ani aerobic), jest naprawdę przyjemny..http://www.sfd.pl/-t803543.html baaardzo polecam! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pięknie! normalnie dumna jestem z ciebie, trzymam kciukasy żeby brzuszek się "wciągnął" jak najszybciej...a własnie przypomniałam sobie- jest takie "pociążowe" ćwiczenie na brzuch- na początku dobrze jest je robić przed lustrem, albo maksymalnie się skupiać, ale jak się nauczysz, to mozna robić potem np. jadąc komunikacją miejską, albo na wykładach, bo nie widać że się ćwiczy- nazywa się "zamykanie szczeliny" to jest typowo oddechowe ćwiczenie, ale bardzo dobrze wpływa na mięśni brzucha (robi sie po to, zeby 'skrócić' rozlazłe po ciąży mięśnie na brzuchu) wygooglaj sobie jakiś filmik- tu masz opis z SFD Jednym z bardzo dobrych ćwiczeń na mięśnie brzucha jest vaccum ćwiczący mięsień poprzeczny brzucha tak ważny przy porodzie . Usiądź prosto na krześle lub skrzyżnie na podłodze z plecami opartymi o ścianę. Weź głęboki wdech wypychając brzuch, następnie wolno licząc na głos (od 1-5) wydychaj powietrze wolno wciągając brzuch w kierunku kręgosłupa najdalej jak możesz. Przytrzymaj i głośno licz do 30. Liczenie głośno zapobiega wstrzymywaniu oddechu. Nie wolno w ciąży wstrzymywać oddechu! Teraz zamknij oczy i spróbuj wciągać brzuch jeszcze głębiej do pozycji 6 i powracać do pozycji 5, w te z powrotem :pulsować 5 razy. Nie wstrzymywać oddechu ! Zrelaksuj się i powtórz 10 razy cale ćwiczenie. W miarę czasu będziesz mogla zwiększać ilość serii. Warto osobno wykonywać takie krótkie serie spinające mięśnie brzucha (pulsowanie) po kilka razy dziennie. Nawet po 100 za jednym razem. Pamiętajmy o oddychaniu. ćwiczenie jest niby "ciążowe" ale ogólnie robi dobrze na wystający brzuszek Cytat:
Mi pomogło niesamowicie. Możesz nawet odstawiać pojedynczo np. najpirw gluten na 2 tygodnie, potem nabiał na kolejne 2, potem psiankowate....i zobaczyć kiedy chudniesz najbardziej. Moze to byłoby ok. w twoim przypadku? http://www.tlustezycie.pl/2012/06/pr...ologiczny.html Wiem, że u Ciebie problemem nie jest choroba z autoagresji...ale przeczytaj ten artykuł, może i tobie by pomogło? Spróbować zawsze można, nic nie stracisz, najwyżej parę kilo na wadze Ja zaczęłam brać tabletki i czuję się na nich koszmarnie- puuuchnę tak bardzo, że dziś rano nie mogłam założyc sportowych butów bez rozsznurowania! Co ciekawsze- na wadze nie ma jakiegoś koszmarnego wzrostu, a spodnie ledwno wciągam na nogi (i to nie na uda, ale łydki mam takie opuchnięte) więc widzę, ze mi ewidentnie hormony nie służą...i nie wiem jak bym wyglądała biorąc tabsy i jedząc "normalnie"- pewnie wróciłabym do dawnej wagi w miesiąc TAMLIN- pytałaś czemu nie jem papryki i pomidorów- to własnie jest odpowiedź- papryka jest mega zdrowa i koszmarnie smaczna (kochaaam czerwona paprykę z twarogiem i czosnkiem!), pomidory lubię ciut mniej...ale gdy mi tak wypadały włosy, dostałam diagnozę Hashimoto, potem inny lekarz postawił inna diagnozę, ale też dotyczyła tarczycy...no generalnie- doszłam do wniosku, ze wole odstawić psiankowate warzywa (ziemniaki, pomidory, paprykę) niż brać euthyrox na tarczycę. I dlatego ich nie jem. Ty jeśli nie masz żadnych problemów z tarczycą, to jedz śmiało i na zdrowie! Pewnie w lato znów wrócę do papryki, ale na razie jeszcze testuję czy mi ona szkodzi, czy nie. ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2807 |
|
Zadomowienie
|
La'Mbria przeczytałam i wydaje mi się to całkiem mądre i do rzeczy... W sumie to pokrywa sie z tym, co ja planuję zrobić, czyli przez miesiąc jeść mięso, ryby, warzywa (tu bym wyłączyła strączkowe, pomidory i paprykę), tylko jajek wg artykułu nie wolno. Tylko nie wiem, czy wytrzymam na tak restrykcyjnej diecie
|
#2808 |
|
Zakorzenienie
|
La`mbria pewnie by wyszło ale byłoby takie bardziej omletowate
możesz też chyba dodać 2 łyżki Twojej mąki co używasz zamiast zwykłej
|
#2809 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pomierzyłaś się przed rozpoczęciem ćwiczeń?Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Powodzenia w oglądaniu, obyście podpisali umowę. Cytat:
Zmielone orzechy zamiast niej Dziś Paula będzie miała uszy przekłuwane
|
|||||||
|
|
|
#2810 | |||||
|
Zakorzenienie
|
żeby mi tylko nie przeszedł ten zapał
![]() Cytat:
To od nich czuje uda i tyłek.Cytat:
A SFD trening "siłowy" dla kobiet już sobie dodałam do zakładek przyjrzę się mu dokładniej Ashya ale fajnie wygląda to Twoje jedzonko Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
tamlin daj znać jak było.
wyrzucać! kochana jestem po przeprowadzce o mase rzeczy lżejsza. myslalam tak...jesli cos lezało na strychu albo w garderobie rok, dwa, trzy i ani razu sie nie przydało to juz sie nie przyda. jak szkoda wyrzucic to wystawiaj już na jakieś aukcje, a moze wyprzedaż garażową zróbcie (nie wiem czy u was sie to robi i czy o tej porze roku ). bedzie grosz na nowe zakupy ![]() La'Mbria ależ motywujesz ja nie mówiłam, ale znów wpie...m. zaczęło się w niedzielę gdy J. przywióz belgijskie czekoladki... zaraz wroce do wagi z początku stycznia.odpowiadając na Twoje pytanie La'Mbria układa się swietnie!!! od tamtego dnia, w ktorym mi powiedział wszystko jestem traktowana jak od lat nie byłam. a rozłąka dodatkowo sprawiła, ze ... boję się zapeszyc. mam nadzieję, że to początek lepszego etapu w naszym małżeństwie.
|
#2812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2813 | |
|
Zakorzenienie
|
To się jutro rano pomierz, a za miesiąc znów. Wtedy zobaczysz ile zeszło
Cytat:
Trzymam za Was kciuki.
|
|
|
|
|
#2814 |
|
Zakorzenienie
|
ej laski nie zapeszajcie. wiecie co jest najgorsze - pochwalić za wczesnie faceta
![]() tamlin lej ile wlezie. czuję się podle. a twoja mała pewnie minutę PO już nie pamietała o bólu, co? też taka sroka w lustro teraz ciagle patrzy? macie przemywac tym specjalnym płynem czy wodą utlenioną. wybraliście pistolet hukowy czy bezhukowy?
|
#2815 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Ale się wkur... Dzwoniłam przed chwilą do agencji, żeby sie umówic na oglądanie tego domu, który chcemy wynająć i babka sie mnie pyta, czy mamy dzieci, więc powiedziałam, że tak 3-letnia córkę, to ona na to, że niestety nie będziemy mogli wynająć tego domu, bo właściciel sobie nie życzy dzieci ![]() ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- A w ogłoszeniu jest napisane, że zwierzęta można mieć...taa, dom dla babci z dziesięcioma kotami
|
|
#2816 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Psikamy Octeniseptem. A pistolet niewiem jaki był, ale cichy Ile Wam kazała trzymać te kolczyki przed zmianą na inne? Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez tamlin111 Czas edycji: 2014-02-04 o 18:23 |
|||
|
|
|
#2817 |
|
Zadomowienie
|
Tamlin, jak ja przekłuwałam uszy mojej córce, to kosmetyczka kazała miesiąc nosic te kolczyki z pistoletu. I ja niczym nie przemywałam, bo nic sie z uchem nie działo, żadnego sladu nie było, nawet zaczerwienienia
|
#2818 |
|
Zakorzenienie
|
Martolina super że się zaczyna układać
mam nadziej że już tak na stałe a nie przez chwileEwelina zdj tyłka też dobry pomysł:PA ja myślałam co na kolacje zrobić i wymyśliłam zapiekankę z ciemnym makaronem, kurczakiem i brokułami z mozzarellą light i serem feta haha co z tego mi wyjdzie to sie okaże
|
#2819 |
|
Zakorzenienie
|
Marta bardzo sie ciesze
Tamlin zebym ja Ci mojego bałaganiarza pożyczyła na troche to bys zobaczyla ze masz nieźle ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2820 |
|
Zakorzenienie
|
tamlin na ulotce napisane, ze 6 tygodni nie ruszać tych a nastepne jeszcze przez iles tam miesiecy muszą byc takie wtyczki, nie zwisające, bo dziurka sie wtedy deformuje. a co macie juz jakieś cudeńka w kolejce? ja szczerze sie nie bede spieszyła, bo te to wiem, ze nie uczulają, a z innymi moze byc roznie. nawet złoto wysokiej proby uczula.
HaGie nie zniechęcaj się kij im w oko i szukamy dalej ![]() Ashya mniam , oddzielnie składniki brzmią nieźle, ciekawe jak razem
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.

ale da sie wytrzymać 

tzn. przez gardło to może i łatwo...ale weź się zmuś do połknięcia
no w kazdym razie jak mus to mus
na zdrowie- niam!

kij im w oko i szukamy dalej