|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Cytat:
![]() tak czy siak chyba dużo łatwiej było wtedy, teraz ja sobie tego nie wyobrażam.. chociaż sam zabieg faktycznie nie jest skomplikowany to jednak to trzymanie ![]() jutro porozmawiam z pediatrą to zobaczymy co mi powie, pewnie też będę musiała to załatwiać prywatnie dzięki za odpowiedź |
|
|
|
|
#572 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---- Nie poszlismy na spacer bo wieje że głowe by urwało...Kubcio ma drzemkę w domu. |
|
|
|
|
#573 |
|
MBZ♥
|
Alliw zrób pakiet tarczycowy-tsh, ft3 i ft4 oraz przeciwciała
![]() Fajnie, że furka leci ![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Demeter ja tą szczoteczkę widziałam w kauflandzie z rossmana mam taki komplet składający sięz 3 sztuk-dwóch do masowania i szczoteczki do mycia![]() Jak się nie daje dotknąć to może coś tam się jeszcze kluje:/ |
|
|
|
#574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tjaaa jasne ..... on już czyta przecież .Jakub wiele rzeczy robił -jak się okazało -wcześnie albo i za . 3 dni przed 4 miesiącem sam usiadł , chodził tez szybko -choć Karolek Malpki go o wiele wyprzedził ,ale mówił szybko , pokazywał wszystko , wszystkie literki -cały alfabet znał jak miał 1,5 r.-2 lat. jak miał 10 mies.to przestał pic w nocy - i przesypiłał ponad 12 godzin .To ja się pytam po tym wszystkim -jak zyc?jak zyc? Roch pił dziś caaaała noc .tyle w temacie
|
|
#575 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A w pracy jakoś daję radę co zrobić muszę dać radę ![]() Cytat:
|
|
#576 | |
|
Zadomowienie
|
w uwagach do zamówienia napisałam że ukradli mi wózek i nowy potrzebny mi na już
dodatkowo zapłaciłam 2% prowizji za szybki przelew, wiec nie mieli wyjścia ![]() nie mam wyjścia, jeśli myślę o kolejnej ciąży... nie miałam, tzn nic mi na ten temat nie wiadomo, ale w rodzinie i mama i ciotka (siostra mamy) miały jakies historie tarczycowe co do drugiego pytania, to dłuższa historia... tak, siostra mówiła jeszcze żebym zrobiła usg tarczycy bo u niej dopiero na usg wyszło że coś nie tak, bo tsh miała w normie, tych ft i przeciwciał chyba nie robiła. Na usg wyszło że tarczyca malutka ![]() Cytat:
![]() Hmm, czekam na kuriera, a teraz patrze na śledzenie przesyłki, ze juz doręczona. U tżta w pracy zostawił ![]() Zapomniałam napisać, Oliwka, zdrówka dla Was |
|
|
|
|
#577 |
|
Zakorzenienie
|
kazde inne=wszystkie takie same
![]() z ta tarczyca to faktycznie ...nieciekawie w Waszej rodzinie . obys zdrowa była
|
#578 | ||
|
Zakorzenienie
|
tja. jasnnneee.
choć dziś jak go obserwowałam to byłam pod wrażeniem precyzji i świadomości wyborów ![]() ![]() . ostra selekcja lektur, żadnej nie przegląda 'do góry nogami' - musi sobie odwrócić... jak któraś szczególnie zainteresuje to wali pięścią w okładkę i piszczy aż matka raczy podnieść doopę i poczytać ![]() Cytat:
był/jest ideałem ![]() od jakiegoś czasu ostatnie karmienie nad ranem jest związane z tym, że biorę Młodego do siebie. i się cały czas zastanawiam jak Ty to robisz on wpełza na Ciebie? śpisz na golasa? cały czas bokiem? przerzucasz go nad sobą? przechodzi pod Tobą? nie dobiera się do Twojego męża??? ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#579 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- A gdzie Modernę znow wcieło? Czyzby małż znów maczał palce w klawiaturze?
|
||
|
|
|
#580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
T. jest genialny 0ja Ci mówie
|
|
#581 |
|
Rozeznanie
|
hejka
ale nadrukowałyscie, chciałam poczytac przy kawie ale nie zdazyłam wszystkiego nadrobić i musze leciec dalej, dzis jak nestelle ![]() pochwale się; zapisałam sie do szkoły - bede się doszkalac, będę jeszcze mądrzejsza jak się okazało ze mnie nie bedzie w prawie kazdy weekned do maja w domu to się tż nagle tez sieuczyc zachciało a jak mu mówilam wczesniej to sie nie spieszył tylko teraz jak ma siedziec z maluchami wrrrrrri zdrówka wszystkim bo widzę ze się przyda!!!
|
#582 | |
|
Zakorzenienie
|
nie, ma puzzle piankowe, do dyspozycji też dywan, podłogę, koc, do wyboru do koloru.
---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#583 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
uslyszałam ostatnio że katarek ten do odkurzacza nie jest wskazany ze względu na sprawy laryngologiczne, że jak tak mocno się ciągnie to za duże cisnienie idzie do ucha i później mogą być problemy z uszami. Słyszałyście o czymś takim ?
|
|
#584 |
|
Raczkowanie
|
Witam popołudniem
U nas dziś słonko już raz na spacerku byliśmy ale pójdziemy jeszcze na zakupy w netto fajna oferta dziecięca wczoraj kupiłam Kacprowi body z długim rękawem za 7,99 zł fajny materiał fajne wzory A tak to fajne ceny na kubeczki miseczki bidony ręczniki koce pościele nocnik nakładki na nocniki I poradźcie mi coś na zaparcia dla Kacpra strasznie się meczy z kupką ![]() nie chce wciskac mu czopków
|
#585 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny bardzo dziękujemy! Całusy przekazane
no jak nie kochać?Mój nie tyka puzzli. Rzeczy Haniowe są dla niego "święte" robi po nich obchód, włazi do zabawek, układa się na kocykach.... mam identycznie
|
#586 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
dacie radę jakoś z zabiegiem. a może takiemu starszemu i żywemu dziecku można dać coś uspokajającego na czas zabiegu? zawsze to mniejsza trauma chyba.. ja taką szczoteczkę kupiłam w stokrotce. one są praktycznie wszędzie, na pewno w marketach na szczoteczkach do zębów, w drogeriach natura widziałam. |
|||||
|
|
|
#587 | |
|
Zadomowienie
|
Hejka
Cytat:
![]() Na szczęście mnie budzik nie budzi
|
|
#588 |
|
MBZ♥
|
Pani, Torres jest genialny
![]() u nas czytanie do góry nogami, bokiem, od tyłu ![]() Nestelle, ja co najwyżej mogę powiedzieć do piecha: Rikuś co Zosiek robi ![]() Malpko ja nie słyszałam o tym ![]() Alliw, na wizytę bym poszła z wynikami już-żeby Cię nie odesłali-te przeciwciała właśnie wskazują na hashi:/a usg to u mie na wizycie robiła lekarka ![]() Trolla do jakiej szkoły?
|
|
|
|
#589 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chyba też już się zdecyduję na dniach na zakup
|
|
#590 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczynki, pytanie na szybko - chcę kupić K. klocki, najmniejszy ma średnicę 2,5 cm - chyba nie połknie, co? ![]() Spacer super, odżyłam, jest pięknie Park, kaczki i kilka sklepów Kupiłam bodziaka w SH, a Larssona nie znalazłam Już chyba nie ma
|
|
#591 | |||
|
Zakorzenienie
|
uwaga wczoraj zauważyłam ze Karolowi wyszła gorna 4 !
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#592 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ale boję się, że za wcześnie będzie.A przeczucia... W 1. ciąży miałam przeczucie, że będzie dziewczynka, więc ten tego... ![]() Cytat:
Jeszcze nie mąż. Na dniach będziemy "składać papiery" No ale ja się jeszcze zastanowię ![]() Klocuszek ![]() Cytat:
![]() Zaraz licytuję spodnie ciążowe na All
|
|
#593 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() może dziąsełka go bolą n kolejne ząbki ![]() Cytat:
![]() ![]() to napiszcie mi jak KROWIE NA ROWIE jak to ugotować np na słodko bo nie wiem jak się zabrać do tego a ja mam kaszę jaglaną taką zwykłą nie dzieciową (np holle) ona sie nadaje
|
|
#594 | |
|
Zakorzenienie
|
ja już dobrze ponad miesiąc, jak nie dłużej nie daję żółtka. J. tolerował, jadł dużo żółtka a potem zaczęło się ulewanie po zupie z żółtkiem, po budyniu z żółtkiem i odpuściłam. wydaje mi się, że spokojnie obejdzie się bez tego. daję mu codziennie zupę z mięsem, jak sama gotuję dorzucam natkę pietruszki, do kaszki daję amarantusa i nie martwię się żółtkiem.
Cytat:
![]() kaszę jaglaną, najzwyklejszą, albo eko gotuje się na wodzie wg przepisu na opakowaniu i dorzuca czegoś słodkiego, np. jakieś owoce surowe lub suszone w połowie czasu gotowania, potem gotuje się razem i tyle. |
|
|
|
|
#595 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a teraz pytanie do nestelle jak ty to robisz ze Roszek sobie jezdzi i nie jest głodny bo ja dzis na syrence wracałam, co prawda naszczescie tylko z 100 metrów no ale zawsze. probowałam bąka nakarmic przed wyjsciem ale nie za bardzo zjadł, jego sprawa. odporwoadzilismy młoda na zajecia, usnał ale mądra mamusia wskoczyła do rosmanna i sie obudził, do domu nie wytrzymał i sie zaczał drzec, szybki cyc uratował sprawe potem cała zupa poszła no ale jak mu wytłumaczyć ze musi jesc kiedy ja chce a nie kiedy on chce ![]() dostał kiełka słonecznika, jaki był z siebie zadowolony, do momentu az sie nim prawie udlawił ale najważniejsze ze mu smakował, a ciasteczek i chrupek nie lubi, prosze jakiego mam zucha! ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
![]() ostatnio ubzdurał sobie spanie w wózku, takze cały spiworek w kłakach teraz mu juz jego polarek podkładamCytat:
mój tez ![]() ja się chyba z tego miasta wyprowdze; zbierałam sie na spacer a panienka w radiu: " normy pyłu pm10 7 xkrotnie przekroczone, zostańcie w domach; a ja z dziecmi na spacer
|
|
#596 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.aftenposten.no/webtv/Bruk...e#.UvD62vl5OSo
Yhmmm takiego Linka dostalam do siostry - dba o mnie hihi Spotkanie o Dziwo przebieglo w milej atmosferze - mama nie zabila Kamala - Milus chcial go zaTulic na smierc chyba, tak sie garnol raczkami obejmowal dawal caluski Mama mowi ze "spodobal" jej sie tata, dostalam "blogoslawienstwo" na pozwolenie widzen ojca z dzieckiem To na tyle na razie gotujem obiadek Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#597 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- WOW! ![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
|
|
#598 |
|
Zadomowienie
|
Małpko- brawa za zabka dla Karolka!
Trolla- doksztalcaj sie jak tylko masz okazję, brawo! Alliw- trzymam kciuki żeby badania wyszły ok ![]() Pani- to z Torresika wytrawny czytelnik widzę jest. Kinia tez lubi książeczki- ze zwierzętami. Ja kupiłam dzis Kini dzieciowe musli w Ross. Zrobię jej rano, ciekawe czy zasmakuje. Chcialam jej jakas dobra kaszke kupic z tych ekspresowych ale same mleczne sa w zasadzie i dupka blada. Jakas z nestle z lipa kupiłam ciekawe czy cos warta... ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Kasia- a to oni po angielsku rozmawiali czy jak? Chyba dobrze ze sie Twojej mamie spodobał. Ja bym byla malo pozytywnie do niego nastawiona ;-) Edytowane przez Villga Czas edycji: 2014-02-04 o 18:50 |
|
|
|
#599 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#600 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.

, w końcu czekaliśmy po jeszcze innych opiniach, że zobaczymy co z tego będzie. jak miał 3 m-ce ewidentnie mu to przeszkadzało bo języka nie mógł wyciągnąć poza buzię, szybko laryngolog, która stwierdziła, że nie ma na co czekać, 2 tyg później było po zabiegu, a jak wyglądał zabieg? mąż trzymał J. na kolanach, głównie tułów, ręce, pielęgniarka w gotowości żeby głowę trzymać, a lekarka otworzyła mu buzię, przytrzymała i znieczulenie dawała, nie pamiętam już czy psikała czymś czy smarowała, trwało to moment. potem chwila przerwy i ciachnięcie, również moment. później siedzieliśmy z nim na korytarzu i trzymaliśmy mu w buzi gazik bo troszkę mu krew gdzieś leciała, a on nas gryzł, po jakichś 20 minutach jeszcze laryngolog zajrzała mu do buzi żeby zobaczyć jak to wygląda i koniec. szwów żadnych nie było. generalnie zabieg trwał bardzo krótko, J. chyba bardziej przy znieczuleniu płakał, tylko nerwów i stresu przy tym strasznie dużo było. robiliśmy w szpitalu, na pobycie dziennym, w sumie o 8 bylismy przyjęci a ok 10 wypisani.

teraz używam normalnej szczoteczki i J. uwielbia szczotkowanie. Ale wciąż nie uzywamy pasty ...

z rossmana mam taki komplet składający sięz 3 sztuk-dwóch do masowania i szczoteczki do mycia
), ale tylko pszczółki według niego robią "prrr" (<-- odgłos paszczą 

05.07.2008

boję się żeby tej fridy jej w oko nie włożyć bo tak się wyrywa
..... pije i piiiije a ja kminie jak tu się odwrócić dupskiem i wygodnie zasnąc ..... jak się udało wreszcie to .... budzik zadzwonił i trzeba było wstać
Już chyba nie ma
- dba o mnie hihi