Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek. - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-04, 11:38   #571
Luna0
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
po 1 super, że na kompetentną osobę trafiliście
po 2 grunt to wiedzieć na czym się stoi
po 3 nie jestem pewna, czy podcięcie powinni załatwić w szpitalu. my i tak byliśmy w o tyle dobrej sytuacji, że mi w szpitalu powiedzieli, że jest za krótkie, ale na tym koniec, nic z tym nie robić teraz. potem zamotka bo pediatra nie zauważyła nawet , w końcu czekaliśmy po jeszcze innych opiniach, że zobaczymy co z tego będzie. jak miał 3 m-ce ewidentnie mu to przeszkadzało bo języka nie mógł wyciągnąć poza buzię, szybko laryngolog, która stwierdziła, że nie ma na co czekać, 2 tyg później było po zabiegu, a jak wyglądał zabieg? mąż trzymał J. na kolanach, głównie tułów, ręce, pielęgniarka w gotowości żeby głowę trzymać, a lekarka otworzyła mu buzię, przytrzymała i znieczulenie dawała, nie pamiętam już czy psikała czymś czy smarowała, trwało to moment. potem chwila przerwy i ciachnięcie, również moment. później siedzieliśmy z nim na korytarzu i trzymaliśmy mu w buzi gazik bo troszkę mu krew gdzieś leciała, a on nas gryzł, po jakichś 20 minutach jeszcze laryngolog zajrzała mu do buzi żeby zobaczyć jak to wygląda i koniec. szwów żadnych nie było. generalnie zabieg trwał bardzo krótko, J. chyba bardziej przy znieczuleniu płakał, tylko nerwów i stresu przy tym strasznie dużo było. robiliśmy w szpitalu, na pobycie dziennym, w sumie o 8 bylismy przyjęci a ok 10 wypisani.
bylismy prywatnie u laryngolog która pracuje w szpitalu dziecięcym, ona wyznaczyła nam termin zabiegu na swoim dyżurze i ona robiła zabieg, potem po tygodniu byliśmy u niej prywatnie na kontroli. na nfz byśmy czekali najpierw na wizytę u laryngologa potem na zabieg i nie wiem czy w pół roku byśmy się zamknęli, a tak czekanie na wizytę, badania (krzepliwość robiliśmy przed zabiegiem), czekanie na termin to ok 3 tygodni.
Czyli u was też nie zwrócili większej uwagi.. ale chociaż napomknęli
tak czy siak chyba dużo łatwiej było wtedy, teraz ja sobie tego nie wyobrażam.. chociaż sam zabieg faktycznie nie jest skomplikowany to jednak to trzymanie
jutro porozmawiam z pediatrą to zobaczymy co mi powie, pewnie też będę musiała to załatwiać prywatnie
dzięki za odpowiedź

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 11:40   #572
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
u nas szczoteczka na palec poszła w odstawke po tym jak zostałam kilka razy dotkliwie pogryziona teraz używam normalnej szczoteczki i J. uwielbia szczotkowanie. Ale wciąż nie uzywamy pasty ...

hehe
ja kupiąłm taką jordana
http://www.bangla.babyonline.pl/opin...zieci-0-2-lata
Bardzo fajna i cena ok. Nie wiesz czy znajdę np. w Rossmanie?

----
Nie poszlismy na spacer bo wieje że głowe by urwało...Kubcio ma drzemkę w domu.
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 11:43   #573
BYou
MBZ♥

Alliw zrób pakiet tarczycowy-tsh, ft3 i ft4 oraz przeciwciała
Fajnie, że furka leci

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------
Demeter ja tą szczoteczkę widziałam w kauflandzie z rossmana mam taki komplet składający sięz 3 sztuk-dwóch do masowania i szczoteczki do mycia
Jak się nie daje dotknąć to może coś tam się jeszcze kluje:/

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 11:44   #574
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
a miałaś kiedyś problemy hormonalne?
siostra stara się o dziecko?

mój na bank. zwierzątka rozpoznaje prawie wszystkie (90% skuteczności ), ale tylko pszczółki według niego robią "prrr" (<-- odgłos paszczą )

T. opóźniony
tjaaa jasne ..... on już czyta przecież .
Jakub wiele rzeczy robił -jak się okazało -wcześnie albo i za . 3 dni przed 4 miesiącem sam usiadł , chodził tez szybko -choć Karolek Malpki go o wiele wyprzedził ,ale mówił szybko , pokazywał wszystko , wszystkie literki -cały alfabet znał jak miał 1,5 r.-2 lat. jak miał 10 mies.to przestał pic w nocy - i przesypiłał ponad 12 godzin .
To ja się pytam po tym wszystkim -jak zyc?jak zyc?
Roch pił dziś caaaała noc .tyle w temacie
Stary 2014-02-04, 11:46   #575
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Hej!
Chwalimy się. Filip dzisiaj pierwszy raz puścił się krzesła jak stał i bił brawo

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Ok laski, możecie puścić... bo trzymałyście cały czas prawda??

Tak więc, logopeda super! Młoda kobieta. Wizyta trwała całą godzine... poruszyła wiele kwestii. Ogólnie Kamil ma opóźnioną mowę, bardzo, tak na 5 miesiąc, ale damy rade. Mamy do niej chodzić co 2 tyg, zaczynamy małymi kroczkami od samogłosek typu: aaaa, później a a a aż w końcu będzie daaaaj fajnie mi wszystko tłumaczyła, jej zdaniem o 90% większą skuteczność ma połączenie ruchu z mową niż sama mowa. Więc na wszystkie dźwięki trzeba coś wykonać np. przy aaaaaa ciągnąć się za brodę itp.
Druga kwestia to Kamil ma za długi język, niezwykle rzadkie ale jednak. Na to raczej nic nie poradzimy, tylko jednocześnie i ona i ja jestem zła bo ma za krótkie więzadełko więc trzeba je podciąć a powinni to zrobić w szpitalu. I tu będzie duży problem, bo Kamil buzi dotknąć sobie nie da tak się wyrywa i wrzeszczy. Sama jak mu sprawdzała buzię to mówi że niewiarygodnie silny.
I tutaj Monika, mogłabyś mi opisać jak ten zabieg dokładnie wyglądał? Znieczulenie? Szwy?

Oprócz tego Kamil jest kumaty, pokazywała mu np. te drewniane puzzelki (co Torres krowe pokazywał ) i dużo rozumiał, powtarzał więc mówi "takie też ma w domu prawda?" a ja mówię że on pierwszy raz takie na oczy widzi. Także nie jest opóźniony w rozwoju napewno. podąża wzrokiem, wskazuje ręką (wspominała o pokazywaniu palcem ale powiedziała że to jest jakiś etap, jednak najważniejsze że rozumie co pokazuje i po co pokazuje a że ręką to żaden problem).
Mam całą rozpiskę, co, jak uczyć, czym się wspomagać, jakie etapy przed nami itd.
Mówiła że bardzo wcześnie zauważyłam problem i o tyle szybko z tego wyjdziemy.
Tą nóżkę też krzywi i powinniśmy iść typowo do neuro która nam zaleci rehabilitacje.. ale nie stać nas na to a z nóżką nie jest to wielkie zaniedbanie, poprostu będę teraz bardziej upierdliwie mu prostować.
Za 2 tyg następna wizyta tylko że jesteśmy spłukani finansowo... będziemy musieli się na te wizyty zapożyczać
ale jestem bardzo zadowolona i spokojna. Wiem jak mam działać i wiem że damy radę
ie da co będzie za rok czy 5 lat.
Najważniejsze że z tego wyjdziecie, a że macie pod górkę to bardzo niesprawiedliwe
super ze na takiego fajnego lekarza trafiliście i ze jednak nie jest tak źle

Cytat:
i to jest przykład tzw. ironii romantycznej. długo nie kumałam tego pojęcia, a tu pasuje jak ulał...
i jak w nosidle?
jaka ty mądra ja nawet nie znałam takiego okreslenia

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
My też po kontroli. Lekarz z powołania. Miły, szacunek do rodziców, podejście do dziecka, wskazówki rady. Profesjonalista. Nawet zdjął buty i się z nim bawił. Poprzez zabawę go badał.
Mały ma asymetrie. Ma prawa stronę dużo silniejsza. Przez co tak się czołga. Pokazał jak ćwiczyć jak układać nóżki, masować barki żeby się rozluźnil. Gilgotac stopy. Sama zabawa.
Super ze zabawą da się leczyc

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość

Despa: lek o którym pisałam, że go odstawiliśmy to Montelucast granulki-potem zamineniony na Singulair4 (to to samo tylko inna forma).
W skrócie przez miesiąc zanim skojarzyłam, że to skutki uboczne leku:
-prawie nie spała- co 10 min.przebudzenia ze strasznym szlochem
-w dzien tez nie spała albo plakała przez sen
- zachowywała się jakby lunatykowała
-była bardzo pobudzona
-bała sie dosłownie wszystkiego, bała sie mojej nogi puscic
-straszna płaczka się z niej zrobiła
-przestała stac przy meblech, tylko siedziała (w ulotce jest cos o skurczach i innych dolegliwosciach ruchowych, ale to tylko domysl bo taki dzidzius nie powie co mu jest)

Jak przeczytałam ulotke montelukast ze skutkami ubocznymi to mi sie oczy otworzyly bo to jakbym o zachowaniach Kini czytała... np.niepokojace sny, koszmary.
Zaluje tylko ze bralam jej zachowanie za skok rozwojowy bo moglam wczesniej odstawic... Po tygodniu od odstawienia nie to dziecko. Biedna, w takim koszmarze zyła...

Cos miałam jeszcze pisac...
Gratuluje wszystkim jubilatom! Sto lat!
ojej to się umęczyło biedactwo

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Rzuciło mi się tylko, że Malpki Karol nie śpi w nocy. Malpka, jak Ty dajesz radę???
Ja bym nie dała, wyrzuciliby mnie z roboty za spanie na biurku.
a no nie spi i tez czekam na choćby 2 -3 pobudki byłabym wtedy szczęśliwa i wyspana A w pracy jakoś daję radę co zrobić muszę dać radę

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość

A, my też byliśmy u fizjo ostatnio. Już nie ma się właściwie czego przyczepić. Tylko brzuch ćwiczyć na piłce i najlepiej zapisać się na basen, tylko kiedy, kiedy?
Teraz mamy przyjść na kontrolę jak Róża zacznie chodzić.
super ze juz dobrze
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 11:58   #576
alliw
Zadomowienie

Cytat:
szybciorem!!!!
w uwagach do zamówienia napisałam że ukradli mi wózek i nowy potrzebny mi na już dodatkowo zapłaciłam 2% prowizji za szybki przelew, wiec nie mieli wyjścia

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
ojej . .
pójdziesz prawda?
nie mam wyjścia, jeśli myślę o kolejnej ciąży...

Cytat:
a miałaś kiedyś problemy hormonalne?
siostra stara się o dziecko?
nie miałam, tzn nic mi na ten temat nie wiadomo, ale w rodzinie i mama i ciotka (siostra mamy) miały jakies historie tarczycowe
co do drugiego pytania, to dłuższa historia...

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
tż tam kupował

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Alliw zrób pakiet tarczycowy-tsh, ft3 i ft4 oraz przeciwciała
tak, siostra mówiła jeszcze żebym zrobiła usg tarczycy bo u niej dopiero na usg wyszło że coś nie tak, bo tsh miała w normie, tych ft i przeciwciał chyba nie robiła. Na usg wyszło że tarczyca malutka

Cytat:
Jakub wiele rzeczy robił -jak się okazało -wcześnie albo i za . 3 dni przed 4 miesiącem sam usiadł , chodził tez szybko -choć Karolek Malpki go o wiele wyprzedził ,ale mówił szybko , pokazywał wszystko , wszystkie literki -cały alfabet znał jak miał 1,5 r.-2 lat. jak miał 10 mies.to przestał pic w nocy - i przesypiłał ponad 12 godzin .
Roch pił dziś caaaała noc .tyle w temacie
aaa, czyli jednak kazde dziecko inne

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

jaka ty mądra ja nawet nie znałam takiego okreslenia

Hmm, czekam na kuriera, a teraz patrze na śledzenie przesyłki, ze juz doręczona. U tżta w pracy zostawił

Zapomniałam napisać, Oliwka, zdrówka dla Was
Stary 2014-02-04, 12:09   #577
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
aaa, czyli jednak kazde dziecko inne
kazde inne=wszystkie takie same

z ta tarczyca to faktycznie ...nieciekawie w Waszej rodzinie . obys zdrowa była

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-04, 12:11   #578
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
tja. jasnnneee.
choć dziś jak go obserwowałam to byłam pod wrażeniem precyzji i świadomości wyborów. ostra selekcja lektur, żadnej nie przegląda 'do góry nogami' - musi sobie odwrócić... jak któraś szczególnie zainteresuje to wali pięścią w okładkę i piszczy aż matka raczy podnieść doopę i poczytać

Cytat:
jak miał 10 mies.to przestał pic w nocy - i przesypiłał ponad 12 godzin .

był/jest ideałem
od jakiegoś czasu ostatnie karmienie nad ranem jest związane z tym, że biorę Młodego do siebie. i się cały czas zastanawiam jak Ty to robisz on wpełza na Ciebie? śpisz na golasa? cały czas bokiem? przerzucasz go nad sobą? przechodzi pod Tobą? nie dobiera się do Twojego męża???

Cytat:
i tez czekam na choćby 2 -3 pobudki byłabym wtedy szczęśliwa i wyspana

Cytat:
w uwagach do zamówienia napisałam że ukradli mi wózek i nowy potrzebny mi na już
hehe a ha! włączony priorytet

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 12:28   #579
alliw
Zadomowienie

Cytat:
z ta tarczyca to faktycznie ...nieciekawie w Waszej rodzinie . obys zdrowa była
dzięki, ale teraz na serio zaczęłam sie stresować

Cytat:
tja. jasnnneee.
choć dziś jak go obserwowałam to byłam pod wrażeniem precyzji i świadomości wyborów. ostra selekcja lektur, żadnej nie przegląda 'do góry nogami' - musi sobie odwrócić... jak któraś szczególnie zainteresuje to wali pięścią w okładkę i piszczy aż matka raczy podnieść doopę i poczytać
geniusz!

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

A gdzie Modernę znow wcieło? Czyzby małż znów maczał palce w klawiaturze?
Stary 2014-02-04, 12:31   #580
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
tja. jasnnneee.

był/jest ideałem
od jakiegoś czasu ostatnie karmienie nad ranem jest związane z tym, że biorę Młodego do siebie. i się cały czas zastanawiam jak Ty to robisz on wpełza na Ciebie? śpisz na golasa? cały czas bokiem? przerzucasz go nad sobą? przechodzi pod Tobą? nie dobiera się do Twojego męża???
no cały czas bokiem . do połowy rozpieta (naramki zdięte ).jak na drugą strone to turlam R po sobie . R nawet oka nie otworzy .... tata go w tedy nie obchodzi . zresztą tata nim się tez nie interesuje jak spi .

T. jest genialny 0ja Ci mówie !!!!!. mojemu wszystko jedno czy ksiazka tyłem ,bokiem .... w każdej pozycji dobrze smakuje
Stary 2014-02-04, 12:45   #581
trolla2405
Rozeznanie

hejka
ale nadrukowałyscie, chciałam poczytac przy kawie ale nie zdazyłam wszystkiego nadrobić i musze leciec dalej, dzis jak nestelle
pochwale się; zapisałam sie do szkoły - bede się doszkalac, będę jeszcze mądrzejsza jak się okazało ze mnie nie bedzie w prawie kazdy weekned do maja w domu to się tż nagle tez sieuczyc zachciało a jak mu mówilam wczesniej to sie nie spieszył tylko teraz jak ma siedziec z maluchami wrrrrrr

i zdrówka wszystkim bo widzę ze się przyda!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-04, 13:13   #582
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
to już krótka droga do raczkowania na macie może za ślisko?
nie, ma puzzle piankowe, do dyspozycji też dywan, podłogę, koc, do wyboru do koloru.

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
I teraz pytanie: jakś ściągnąć jej smarki jak ona od razu wrzask ryk macha główką boję się żeby tej fridy jej w oko nie włożyć bo tak się wyrywa
nie cierpię fridy, J. się tak wyrywa, że masakra, dużo lepiej katarkiem.

Cytat:
Katarek jest podłączany do odkurzacza????
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 13:20   #583
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dzień dobry

witam się i idę nadrabiać póki mam chwilkę i widzę na oczy mnie coś od piątku brało ale zaraziłam tż i dziś w nocy mała dostała gorączki ale że nie było powyżej 38 to nic jej nie dała teraz śpi obok ale co chwile się budziła i na rękach ją nosiłam a od 5:30 śpi u nas w łóżku ale usnęła z małą pobudką. Do przychodni dodzwonić się nie idzie

I teraz pytanie: jakś ściągnąć jej smarki jak ona od razu wrzask ryk macha główką boję się żeby tej fridy jej w oko nie włożyć bo tak się wyrywa
zdróweczka

Cytat:
D

Oliwka, dużo psikaj wodą morską i dla mnie lepszy od fridy jest katarekszybciej i że tak napiszę: wydajniej ściąga. Przy naszym katarze zębowym fridą bym się zajechała, a tyle nie ściągnęła co katarkiem. Potem psiknięcie nasivinem. Zdrówka
no to teraz taki kontrowersyjny temat uslyszałam ostatnio że katarek ten do odkurzacza nie jest wskazany ze względu na sprawy laryngologiczne, że jak tak mocno się ciągnie to za duże cisnienie idzie do ucha i później mogą być problemy z uszami. Słyszałyście o czymś takim ?

Cytat:
czyli nie ma dla mnie nadziei ... zepsułam się na zawsze
Stary 2014-02-04, 13:22   #584
Maluda2112
Raczkowanie

GG do Maluda2112

Witam popołudniem

U nas dziś słonko
już raz na spacerku byliśmy ale pójdziemy jeszcze na zakupy
w netto fajna oferta dziecięca wczoraj kupiłam Kacprowi body z długim rękawem za 7,99 zł fajny materiał fajne wzory
A tak to fajne ceny na kubeczki miseczki bidony ręczniki koce pościele nocnik nakładki na nocniki

I poradźcie mi coś na zaparcia dla Kacpra strasznie się meczy z kupką nie chce wciskac mu czopków

Synek Kacper
Maluda2112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 13:24   #585
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Bzinko ucałuj Hanię miesięcznicowo
Cytat:
co do Hani -podłączam się wszystkiego NAJ!
Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość

Podpinam się bezczelnie pod całusy dla Hani
Dziewczyny bardzo dziękujemy! Całusy przekazane

Cytat:
u nas by to samo z puzzlami, ech te koty...ale jak ich nie kochać
no jak nie kochać?
Mój nie tyka puzzli. Rzeczy Haniowe są dla niego "święte" robi po nich obchód, włazi do zabawek, układa się na kocykach....

Cytat:

nie wiem. z jednej strony bardzo bym chciała, z drugiej bardzo nie.
mam identycznie

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-04, 13:34   #586
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Dziękuje za miłe słowa odnośnie Kingi.
Nestelle- na singulair jest napisane żeby nie podawac dzieciom poniżej 2 roku życia wiec to niby nie jest lek dla niemowlat...
Ale zauważyłam że przy wielu lekach tak jest. Niby jest dla starszych dzieci a lekarze i tak przepisują tylko w mniejszej dawce (monicca chyba też o tym pisala ).
bo jak nie ma leku to co zrobić? nie próbować leczyć? ja już nie czytam od jakiego wieku, bo wiem, że nie będzie napisane, że dla dzieci... męczy mnie tylko podawanie, bo albo rozkruszanie tabletek albo rozwalanie kapsułek

Cytat:
Mam 6% - czapeczka była z okazji wiekszego rabatu a reszta na roczek małego.
u mnie na 6% gazetka na roczek chyba nic

Cytat:
Dziewczyny odnośnie tych zabków - mam taką szczoteczkę na palec i próbowałam wieczorem małemu przejechać ale strasznie ryczy i mnie odpycha Macie jakiś sposób? na to? Wasze dzieci też tego nie lubią?
ja kupiłam już szczoteczkę 0-2 lata, taką normalną, tylko malutką, J. bardzo nie lubił tej na palec. teraz jak dziąsła go znowu bardziej bolą niczego nie lubi, ale jakoś myjemy...

Cytat:
ja tez patrze na tą stronke . ale jak mam kupować w jednym sklepie płyny ,w drugim pampersy w trzecim chusteczki a w 4 kremy ...to mnie cholera bierze pamiętajcie ze ja robie zakupy z większa iloscią dzieci często .....
mnie też, ale jednak jak jest dobra promocja to się poświęcam

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Czyli u was też nie zwrócili większej uwagi.. ale chociaż napomknęli
tak czy siak chyba dużo łatwiej było wtedy, teraz ja sobie tego nie wyobrażam.. chociaż sam zabieg faktycznie nie jest skomplikowany to jednak to trzymanie
jutro porozmawiam z pediatrą to zobaczymy co mi powie, pewnie też będę musiała to załatwiać prywatnie
dzięki za odpowiedź
napomknęli i tyle. potem nikt nie chciał się tym zająć, ani skierowania dać u J. może było to bardziej ewidentne, bo on po prostu nie mógł języka wyciągnąć poza buzię, jakoś bokiem kombinował i wtedy już gołym okiem było widać, że coś jest nie tak. laryngolog jak go zobaczyła to stwierdziła tylko, że nie ma na co czekać, miał bardzo przyrośnięty ten język. kto wie czy to m.in. nie dlatego tak słabo jadł, nie chciał jeść z piersi, wolał butlę i bardzo szybko zakończyliśmy kp... jedno wiem, jeśli przy kolejnym dziecku ktoś mi powie, że za krótkie wędzidełko to zajmę się tym jak tylko ze szpitala wyjdziemy (a szanse duże, bo mój chłop też miał takie i podcinane jak miał 3 m-ce).
dacie radę jakoś z zabiegiem. a może takiemu starszemu i żywemu dziecku można dać coś uspokajającego na czas zabiegu? zawsze to mniejsza trauma chyba..

Cytat:
ja taką szczoteczkę kupiłam w stokrotce. one są praktycznie wszędzie, na pewno w marketach na szczoteczkach do zębów, w drogeriach natura widziałam.
Stary 2014-02-04, 13:41   #587
bmma
Zadomowienie

Hejka

Cytat:
R.mnie opijał caaałą noc .... ..... pije i piiiije a ja kminie jak tu się odwrócić dupskiem i wygodnie zasnąc ..... jak się udało wreszcie to .... budzik zadzwonił i trzeba było wstać a R. od razu zwarty i gotowy .... ciagnie jak cma do swiatła ....
ja nauczyłam się i potrafię spać na plecach, a Kinga obok mnie i pije i pijeeeeeeeee, ale wyspać się trudno

Na szczęście mnie budzik nie budzi

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 14:13   #588
BYou
MBZ♥

Pani, Torres jest genialny
u nas czytanie do góry nogami, bokiem, od tyłu

Nestelle, ja co najwyżej mogę powiedzieć do piecha: Rikuś co Zosiek robi

Malpko ja nie słyszałam o tym

Alliw, na wizytę bym poszła z wynikami już-żeby Cię nie odesłali-te przeciwciała właśnie wskazują na hashi:/a usg to u mie na wizycie robiła lekarka

Trolla do jakiej szkoły?

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 14:35   #589
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Hmm, czekam na kuriera, a teraz patrze na śledzenie przesyłki, ze juz doręczona. U tżta w pracy zostawił
Jak przetestujesz, to napisz proszę swoje wrażenia odnośnie tego modelu i chętnie zobaczę fotkę J w nim
Chyba też już się zdecyduję na dniach na zakup

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-04, 14:50   #590
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
u nas tez Karol pomaga wyciągac pranie a potem wkłada swoje zabawki kapielowe zamyka pralkę wciska guzik start (dobrze ze programu nie ustawia) potem pralkę otwiera i wyjmuje zabawki do miski

to chyba i ja dzisiaj ta jaglankę ugotuje
x 2

Dziewczynki, pytanie na szybko - chcę kupić K. klocki, najmniejszy ma średnicę 2,5 cm - chyba nie połknie, co?

Spacer super, odżyłam, jest pięknie Park, kaczki i kilka sklepów Kupiłam bodziaka w SH, a Larssona nie znalazłam Już chyba nie ma
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 14:53   #591
Malpka
Zakorzenienie

uwaga wczoraj zauważyłam ze Karolowi wyszła gorna 4 !

Cytat:
D
Ja wstaje w nocy czesto bo Kinia to maly cycoholik i by ssala i ssala i ssala... ;-)
podzielam twój ból

Cytat:

Własnie zauważyłam, że małemu rośni drugi ząbek u góry więc będzie śliczny króliczek

Cytat:

Dziewczyny odnośnie tych zabków - mam taką szczoteczkę na palec i próbowałam wieczorem małemu przejechać ale strasznie ryczy i mnie odpycha Macie jakiś sposób? na to? Wasze dzieci też tego nie lubią?
mój lubi
Stary 2014-02-04, 15:34   #592
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, moja siostra dowiedziała się że ma chorobę Hashimoto Endo powiedziała jej że wszyscy w rodzinie maja się przebadać, bo to jest choroba genetyczna.
Uuu. Przebadaj się

Cytat:
oooo. a chcesz poznac płec? bo na genetyku to na bank można . jestem taka ciekawa ...... a masz jakies przeczucia?( bo moje się wszystkie sprawdziły . )
Chcę, pewnie Ale boję się, że za wcześnie będzie.
A przeczucia... W 1. ciąży miałam przeczucie, że będzie dziewczynka, więc ten tego...

Cytat:
Tasiuuu, mój syn nie tolerował dłuuugo żółtka, nasza pediatra nie robiła z tego żadnej tragedii. u Was grubsza sprawa... bo skoro tak ostro reaguje jego organizm, to ja bym jednak czekała.

wow. Krzyś lubi fridę LOL!
no i dla męża (już mąż???)

heh. Ty będziesz mieć Okruszka + starszego Okruszka. a ja mam już Klocuszka, którego wciąż widzę jako Okruszka
Na razie czekam... ale żeby żelaza nie miał za mało w diecie...
Jeszcze nie mąż. Na dniach będziemy "składać papiery" No ale ja się jeszcze zastanowię
Klocuszek Mój starszy Okruszek to też Klocuszek, dziś wnosiłam Go na II piętro i miałam stan przedzawałowy

Cytat:
Ja też się zawsze nad tym zastanawiam, u nas nakarmienie w łóżku na leżąco to istna gimnastyka - tzn. dla K. bardzo wygodnie, ale ja mam zdrętwiałą rekę, wygięty bok i ogólnie nie za bardzo

Zaraz licytuję spodnie ciążowe na All
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 16:02   #593
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

Anika - najlepiej by bylo jakby kazda z nas znowu zawedzialo - zalozymy sobie Nowy watek tylko dla nas ahaha

Cytat:

my też mamy taką samą a O. uwielbia mycie ząbków
może dziąsełka go bolą n kolejne ząbki

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Dziś idziemy na spacer Po raz pierwszy sama od kilku tygodni, zaczęłam dziś II trymestr i w sumie mogę już trochę podźwigać A taka ładna pogoda, że szkoda nie iść
a z tym dźwiganiem to nie szalej

Cytat:
to chyba i ja dzisiaj ta jaglankę ugotuje
to napiszcie mi jak KROWIE NA ROWIE jak to ugotować np na słodko bo nie wiem jak się zabrać do tego
a ja mam kaszę jaglaną taką zwykłą nie dzieciową (np holle) ona sie nadaje
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-04, 16:14   #594
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Na razie czekam... ale żeby żelaza nie miał za mało w diecie...
ja już dobrze ponad miesiąc, jak nie dłużej nie daję żółtka. J. tolerował, jadł dużo żółtka a potem zaczęło się ulewanie po zupie z żółtkiem, po budyniu z żółtkiem i odpuściłam. wydaje mi się, że spokojnie obejdzie się bez tego. daję mu codziennie zupę z mięsem, jak sama gotuję dorzucam natkę pietruszki, do kaszki daję amarantusa i nie martwię się żółtkiem.

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
to napiszcie mi jak KROWIE NA ROWIE jak to ugotować np na słodko bo nie wiem jak się zabrać do tego
ale holle ekspresowa, to dzieciowa, chyba, że masz taką do gotowania

kaszę jaglaną, najzwyklejszą, albo eko gotuje się na wodzie wg przepisu na opakowaniu i dorzuca czegoś słodkiego, np. jakieś owoce surowe lub suszone w połowie czasu gotowania, potem gotuje się razem i tyle.
Stary 2014-02-04, 16:31   #595
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
zdróweczka

no to teraz taki kontrowersyjny temat uslyszałam ostatnio że katarek ten do odkurzacza nie jest wskazany ze względu na sprawy laryngologiczne, że jak tak mocno się ciągnie to za duże cisnienie idzie do ucha i później mogą być problemy z uszami. Słyszałyście o czymś takim ?

widziałam kiedyś wywiad ze własnie nie sciaganie kataru moze prowadzic do zapalenia ucha(a wierzcie mi ból okropny), wiec jade az wyciagne do ostatniego gluta. przylozyłam sobie to do nosa jak dla mnie to wogole słabiutko ciągnie

Cytat:
Pani, Torres jest genialny
u nas czytanie do góry nogami, bokiem, od tyłu

Nestelle, ja co najwyżej mogę powiedzieć do piecha: Rikuś co Zosiek robi

Malpko ja nie słyszałam o tym

Alliw, na wizytę bym poszła z wynikami już-żeby Cię nie odesłali-te przeciwciała właśnie wskazują na hashi:/a usg to u mie na wizycie robiła lekarka

Trolla do jakiej szkoły?
do cosinusa bo za friko; będę technik bhp

Cytat:

ja daje zwykła, nie dzieciową najczesciej do zupki
Cytat:

tak, siostra mówiła jeszcze żebym zrobiła usg tarczycy bo u niej dopiero na usg wyszło że coś nie tak, bo tsh miała w normie, tych ft i przeciwciał chyba nie robiła. Na usg wyszło że tarczyca malutka
moja mam tez ma cos z tarczycą, tez tsh wychodziły ok a na usg guzki, qzynka tez ma problemy; ja juz tsh zrobiłam i jest ok ale chyba sie kiedys na usg powinnam kopsnąć

a teraz pytanie do nestelle jak ty to robisz ze Roszek sobie jezdzi i nie jest głodny bo ja dzis na syrence wracałam, co prawda naszczescie tylko z 100 metrów no ale zawsze. probowałam bąka nakarmic przed wyjsciem ale nie za bardzo zjadł, jego sprawa. odporwoadzilismy młoda na zajecia, usnał ale mądra mamusia wskoczyła do rosmanna i sie obudził, do domu nie wytrzymał i sie zaczał drzec, szybki cyc uratował sprawe potem cała zupa poszła no ale jak mu wytłumaczyć ze musi jesc kiedy ja chce a nie kiedy on chce
dostał kiełka słonecznika, jaki był z siebie zadowolony, do momentu az sie nim prawie udlawił ale najważniejsze ze mu smakował, a ciasteczek i chrupek nie lubi, prosze jakiego mam zucha!

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Cytat:
Zaraz ubije mojego kota Ciągle przychodzi ostrzyć sobie pazurki na puzzlach małego za które 60 zł dałam
ooo u nas to samo siersciuch jeszcze je podgryza czasem, mały w sumie tez

ostatnio ubzdurał sobie spanie w wózku, takze cały spiworek w kłakach teraz mu juz jego polarek podkładam

Cytat:

u nas tez Karol pomaga wyciągac pranie a potem wkłada swoje zabawki kapielowe zamyka pralkę wciska guzik start (dobrze ze programu nie ustawia) potem pralkę otwiera i wyjmuje zabawki do miski

Cytat:

T. opóźniony
mój tez

ja się chyba z tego miasta wyprowdze; zbierałam sie na spacer a panienka w radiu: " normy pyłu pm10 7 xkrotnie przekroczone, zostańcie w domach; a ja z dziecmi na spacer
Stary 2014-02-04, 16:32   #596
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

http://www.aftenposten.no/webtv/Bruk...e#.UvD62vl5OSo

Yhmmm takiego Linka dostalam do siostry - dba o mnie hihi

Spotkanie o Dziwo przebieglo w milej atmosferze - mama nie zabila Kamala - Milus chcial go zaTulic na smierc chyba, tak sie garnol raczkami obejmowal dawal caluski ze ja w szoku mama w szoku - Kamal tym bardziej, ale widac ze mu sie podobalo. Szczena mu opadla jak wyjelam Milusia z wozka postawilam na podlodze i Puscilam go by do niego poszedl / mile zaskoczenie.
Mama mowi ze "spodobal" jej sie tata, dostalam "blogoslawienstwo" na pozwolenie widzen ojca z dzieckiem

To na tyle na razie gotujem obiadek

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 16:55   #597
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, moja siostra dowiedziała się że ma chorobę Hashimoto Endo powiedziała jej że wszyscy w rodzinie maja się przebadać, bo to jest choroba genetyczna.
OMG! zrób badania TSH FT3 i FT4 będzie dobrze

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
oooo. a chcesz poznac płec? bo na genetyku to na bank można . jestem taka ciekawa ...... a masz jakies przeczucia?( bo moje się wszystkie sprawdziły . )
ja też

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
hejka

pochwale się; zapisałam sie do szkoły - bede się doszkalac, będę jeszcze mądrzejsza jak się okazało ze mnie nie bedzie w prawie kazdy weekned do maja w domu to się tż nagle tez sieuczyc zachciało a jak mu mówilam wczesniej to sie nie spieszył tylko teraz jak ma siedziec z maluchami wrrrrrr

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Maluda2112 Pokaż wiadomość
I poradźcie mi coś na zaparcia dla Kacpra strasznie się meczy z kupką nie chce wciskac mu czopków
dużo pić!, śliwka suszona

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Cytat:
uwaga wczoraj zauważyłam ze Karolowi wyszła gorna 4 !
WOW!

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

kaszę jaglaną, najzwyklejszą, albo eko gotuje się na wodzie wg przepisu na opakowaniu i dorzuca czegoś słodkiego, np. jakieś owoce surowe lub suszone w połowie czasu gotowania, potem gotuje się razem i tyle.
a jakie proporcje na 1 porcję

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Spotkanie o Dziwo przebieglo w milej atmosferze - mama nie zabila Kamala - Milus chcial go zaTulic na smierc chyba, tak sie garnol raczkami obejmowal dawal caluski ze ja w szoku mama w szoku - Kamal tym bardziej, ale widac ze mu sie podobalo. Szczena mu opadla jak wyjelam Milusia z wozka postawilam na podlodze i Puscilam go by do niego poszedl / mile zaskoczenie.
Mama mowi ze "spodobal" jej sie tata, dostalam "blogoslawienstwo" na pozwolenie widzen ojca z dzieckiem
no to spoko!
Stary 2014-02-04, 17:02   #598
Villga
Zadomowienie

Małpko- brawa za zabka dla Karolka!

Trolla- doksztalcaj sie jak tylko masz okazję, brawo!

Alliw- trzymam kciuki żeby badania wyszły ok

Pani- to z Torresika wytrawny czytelnik widzę jest. Kinia tez lubi książeczki- ze zwierzętami.

Ja kupiłam dzis Kini dzieciowe musli w Ross. Zrobię jej rano, ciekawe czy zasmakuje.
Chcialam jej jakas dobra kaszke kupic z tych ekspresowych ale same mleczne sa w zasadzie i dupka blada. Jakas z nestle z lipa kupiłam ciekawe czy cos warta...

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Kasia- a to oni po angielsku rozmawiali czy jak? Chyba dobrze ze sie Twojej mamie spodobał. Ja bym byla malo pozytywnie do niego nastawiona ;-)

Edytowane przez Villga
Czas edycji: 2014-02-04 o 17:50
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 17:05   #599
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:

Kasia- a to oni po angielsku rozmawiali czy jak? Chyba dobrze ze sie Twojej mamie spodobał. Ja bym byla malo pozytywnie do niego nastawiona ;-)
wyjęłaś mi to z klawiatury
Stary 2014-02-04, 17:07   #600
Villga
Zadomowienie

Cytat:
wyjęłaś mi to z klawiatury
Aa bo wiesz- program szpiegowski zainstalowałam i wiem co piszesz ;-) Taki ze mnie James Bond ;-)
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości