|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Czas spac mamusie
dobranoc ![]() Ps. Mnie sie spac chce, a maly jak zwykle rozrabia hehe ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
i jak ja mam nie tyć jak nawet na moment nie mogę mieć pustego żołądka... zjadłam kolacje potem jeszcze dojadłam kawałek pomidora wszystko pięknie cacy godzina 22,30 zaczęłam robić się głodna godzina 22,50 głód przechodzi w okropny ból żołądka no i co i musiałam zjeść... zapchałam się musli
|
#3093 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się dziewczynki z rana.
Malutka szaleje Choć czasem kopnie ciut mocniej i czuć pod ręką Ja mam przeważnie ostatnio brzuch wzdęty to ciągle mi się wydawało że to co czuję to nie dzidziol a tu jednak. Achhh jak fajnie. Ale powiem wam że jest ruchliwa tak ja na tym usg 4 d z przed tygodnia No a za chwilę trzeba się zbierać. Jadę podrzucić do pracy im moje nowe L4 i później do szpitala na usg bo ciuszki będę wtedy musiała odsprzedawać ![]() A z tą wagą to pocieszam się tym że po pierwsze, ważyła mnie w ubraniu i w buciorach, więc już coś tam mogę uszczknąć. Po drugie córeczka swoje waży i jej "basenik" czyli wody też swoje ważą. A po trzecie nie widzę tej wagi jak patrzę na siebie. Nooo może poza większym i brzuchem tyłek się większy ciut zrobił. No ale na buzi np. większych zmian pod kątem wagi nie zauważam. No i najważniejsze po 4 waga u niej pewnie była zepsuta
|
|
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Wczoraj nie dość, że miałam badania na 20:00 to jeszcze było opóźnienie, a jak wróciłam po 21, to jeszcze zagadałam się z Mamą i już nie miałam sił na wizaż... Dziewczyny, życzę Wam takich badań jak moje wczorajsze. W ciągu 25 minut słyszałam tylko: piękne, super, w porządku. Badania robione były właściwie w ostatnim momencie, bo to już 22t4d i Helenka była za duża i źle się mierzyło, ale Pani Doktor dała radę Nie mogła się nachwalić nad Małą, powiedziała, że gdyby jeszcze pokrywała się pomiarami z terminem to był ideał książkowy, serce rośnie po takich wieściach Waży już 567 g, i ma wyjątkowo długie nóżki. Nawet nie wiecie ile mam w sobie teraz spokoju, że noszę taką zdrową córeczkę... Tyle wyczekiwałam na to połówkowe, a teraz już czekam tylko do porodu ![]() Co do kg nie przejmowałabym się, też szybko wystrzeliłam do 15 czy 16 tc miałam już 4 kg na plusie, a teraz już idzie dużo wolniej
|
#3095 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
super wiadomość okaz zdrowia
|
|
#3096 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ostatnio chyba od tygodnia już nic nie brałam, bo zapominałam Co ze mnie za matka ![]() Cytat:
Niech się zdrowo chowa Kurcze, a ja się martwiłam, że mam na plusie 4 kg... Tyle, że ja swoich zbędnych też trochę miałam, na początku schudłam i tak liczę od tej najniższej wagi... Ale też się boję, że po porodzie będę wyglądać jak sumo ![]() Cytat:
Cytat:
Cieszę się, że u ciebie wszystko w porządku ![]() A ja miałam dzisiaj piękny sen ) i wyglądał dokładnie jak ja, jak byłam malutka I karmiłam go piersią i dobrze mi szło (uffff ) |
||||
|
|
|
#3097 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3098 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie ja też taki teraz kupiłam
|
|
|
|
#3099 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie ma mowychyba za tym Vitaminerem się obejrzę a dziewczynki w II trym też trzeba brać kwas foliowy?? bo mi lekarz nie powiedział a mi się wczoraj skończył czekam na wypłatę i robię sobie listę co muszę kupic w aptece
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2014-02-04 o 11:17 |
||
|
|
|
#3100 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej hej !!!
![]() Ale piekny dzien ![]() Az, wstalam o 9 zjadlam sniadanko, zrobilam obiadek, no prawie ![]() Ugotowalam pomidorowa i usmazylam nalesniki za niedlugo pojde na spacerek, a jak wroce ugotuje sie ryz do zupki oraz zrobi farsz jakis do nalesniczkow ![]() Cytat:
Cytat:
Aby wasze maluszki rosly sobie zdrowe dalej ![]() Moj maluszek dzisiaj na razie spokojny
|
|
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
a ja się dziś raczę domową tortillą
![]() tylko niestety przyprawa do gyrosa jest już dla mnie za ostra i teraz zionę ogniem (w ciąży wszystko co lekko pikantne wydaje mi się dużo bardziej ostre) ... hm... chyba drugą porcję mięska usmażę sobię ze zwykłą przyprawą do kurczaka
|
#3102 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mysle nad takim farszem do nalesnikow: cebulka, kielbaska i pieczarki podsmazane wszystko i do nalesnika albo to samo, ale z sosem smiatanowo-pomidorowym nie moge sie zdecydowac ![]() Ale na razie ide na spacerek
|
|
|
#3103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem za sosem śmietanowo pomidorowym ![]() ale ja to pomidorowa baba jestem może dlatego ![]() kurcze też bym się przeszła ale samej mi się nie chce a mąż spi
|
|
#3104 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z usg. Zaraz biorę się za obiadek bo mężu sobie placki ziemniaczane zażyczył.
Z malutką wszystko wporządku. Nadal jest dziewczynką. W tydzień czasu przyrosło jej 100 gram. Waży teraz 396 g :-D Na pierwszym zdjęciu widać paluszki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mogę się sobie nadziwić dziś, uśmiecham się do słońca
Tyle radości z pół kilograma w brzuchu ![]() Przyszła dziś do nas szwagierka i przyniosła mi 6pak bodów na 62 dla dziewczynki i kurtkę dla Filipka na zimę na następny rok pracuje w znanej sieciówce dla dzieci i tam wszystko co ludzie przyniosą do reklamacji jest...wywalane do kosza. A czasem chodzi o szczegół aż szkoda wyrzucać. Np. w tym 6paku chodziło o to, że jedno z body miało maleńką dziurkę na ramieniu ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Beata śliczne zdjęcia
|
#3106 |
|
Rozeznanie
|
Hej Mamuśki
Ale super wieści z rana, to lubię oby tak dalej Już pisałam na staraczkowym, że mniej mnie ostatnio na wizażu, bo mnie mdłości i strasznie męczą. Czekam na 2 trymestr z utęsknieniem, bo podobno wtedy powinno mi przejść
|
#3107 |
|
Zadomowienie
|
witam,
mi ginka powiedziała, że już w drugim nie trzeba brać, zresztą w witaminach które przyjmuje ten kwas foliowy też już jest. ja biorę vitaminer, niedrogi a też dobry, nie ma co przepłacać, witaminy to witaminy |
|
|
|
#3108 | |||
|
Zakorzenienie
|
a ja jednak skorzystałam z tej cudownej pogody zrobiłam sobie 45 minutowy spacer
![]() Cytat:
![]() Cytat:
taaa najlepiej wywalić dobre imie dobrym imieniem firmy ale bez przesady ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
dzięki ![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- a teraz idę na spacer nr dwa naładować bateryjki męża
|
|
#3109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3110 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wpadłam, żeby napisać, że właśnie dorwałam ulotkę Lidla i od 10 lutego będzie masa ciuszków dla maluchów i co ważniejsze kosmetyki hippa dla niemowlaków w dobrej cenie
|
|
#3111 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Tic taki miętowe (te białe) mnie trochę ratują ![]() A Lidla lecę sprawdzić na ich stronie
|
|
#3112 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ostatecznie zrobilam farsz taki jak pisalam oddzielnie wladowalan do naleśników, a do tego sos smietanowo-pomidorowy do polania ![]() Cytat:
niech coreczka dalej zdrowo rosnie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Tez byłam trwal ponad godzinke, szczeniaki sie wybiegaly, a ja sobie z mama pogadalam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3113 | ||
|
Raczkowanie
|
agaaga i beata - gratuluję zdrowych dziewczynek
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma to jak darmowe ubranka ![]() Cytat:
trzymaj się *
|
|
#3115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja właśnie wróciłam od znajomych z całą stertą ciuszków na 0-3 msc głównie na chłopca ale dużo neutralnych... teraz je grupuję ciuszki są na pożyczenie więc pomimo wszystko i tak kupię jakąś pakę ciuszków żeby potem mi zostały
|
|
#3116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to w ogóle w kratkę biorę te wszystkie witaminy, bo ciężko mi spamiętać, żeby połknąć ![]() A swoją drogą przerzuciłam się na Folik, który chyba jest jedynym kwasem foliowym w formie LEKU, a nie SUPLEMENTU DIETY. Tzn. że przeszedł wszystkie badania dla leków i działa (jakby ktoś był ciekawy )PS. O 15:00 mam wizytę |
|
|
|
|
#3117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3118 |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamuśki
![]() Ostatnio nie mam w ogóle czasu na wizaż, niestety Ciągle coś wypada, ciągle trzeba coś robić, a to lekarze, a to zajęcia córci, to znów praca, to domem trzeba się zająć, chwilami wydaje mi się, że nie ogarniam wszystkiego. Przeczytałam tylko ostatnią stronę i gratuluję Wam wszystkim wizyt i cudnych dzieciaczków rosnących w brzuszkach ![]() Moje dziecię też ostatnio bardzo aktywne, stuka, puka, kopie, strasznie to miłe jest, bardzo to lubię. Ostatnio nawet zaczyna być to widoczne na brzuszku, ale rodzinka nie miała jeszcze szczęścia poczuć... Ja raz nacięłam się na te witaminy femibion, bo polecił mi je lekarz, więc poszłam do apteki i poprosiłam, a jak usłyszałam cenę to głupio mi było powiedzieć, że jednak ich nie chcę, no i zapłaciłam ponad 60 zł A teraz już też kupuję vitaminer plus dha - ma identyczny skład a cena jest trzykrotnie mniejsza
|
#3119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja folik jakiś czas kupowałam ale jak braliśmy z TŻtem razem to na krótko mi starczał i kupiłam inny tańszy.
|
|
#3120 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdych witaminach jest kwas foliowy dlatego większość lekarzy nie każe brać dodatkowo ![]() Za wizytę Cytat:
Widzę, że vitaminer górą mi lekarz na kartce podał inne witaminy a jak zobaczyłam ich skład to niektóre nie miały np. 100% dziennej dawni jednego składniku..
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.

dobranoc 

Choć czasem kopnie ciut mocniej i czuć pod ręką
bo ciuszki będę wtedy musiała odsprzedawać
Nie mogła się nachwalić nad Małą, powiedziała, że gdyby jeszcze pokrywała się pomiarami z terminem to był ideał książkowy, serce rośnie po takich wieściach
A więc najlepiej mineralną z sumą składników mineralnych ok. 1000
Ok. 300 składników mineralnych, bo to chyba woda źródlana. Wkurzyłam się, bo poczułam się nabijana w butelkę. Dlatego dobrze jednak spojrzeć na etykietkę

super wiadomość
18.08.2010 - zaręczyny

strasznie męczą. Czekam na 2 trymestr z utęsknieniem, bo podobno wtedy powinno mi przejść