Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'13,cz.V - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 0 0%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku 0 0%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 14 37,84%
Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę 1 2,70%
Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek 0 0%
Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko 11 29,73%
Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki 2 5,41%
Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham 4 10,81%
Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy 1 2,70%
Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek 0 0%
Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam 4 10,81%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-05, 19:53   #2881
dodinha
Wtajemniczenie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Nie mam pojęcia, a pokażesz swoją Helenkę? Bardzo jestem ciekawa jak wygląda

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wiesz,wolałabym nie tutaj,bo to chyba każdy może zobaczyć,kiedyś jak może zostanę przyjęta do klubu,to wstawię zdjęcie Też jestem ciekawa jak wygląda Emilka i inne dzieci i Wy wszystkie

Edytowane przez dodinha
Czas edycji: 2014-02-05 o 19:54
dodinha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 19:53   #2882
MsLullaby
Zakorzenienie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

http://www.pudelek.pl/artykul/63479/...kazuje_krocze/
Tez chce taka mame

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 19:55   #2883
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Jaka poczwara
Stary 2014-02-05, 19:56   #2884
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Jaka poczwara
Noo udana jest

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-02-05, 20:04   #2885
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Heloł

Od jutra zaczynamy 10 spotkań rehabilitacyjnych na skierowaniu wypisane "opóźnienie rozwoju"( normalnie jak to zobaczyłam to się prawie popłakałam a ja twarda sztuka) , gdzie pediatra mówiła że taki silny i żywe sreberko co z tego że podnosi sie na brzuchu świetnie na przedramieniach jak z pleców złapał go doktorek za ręce i zero w góre jak worek ziemniaków by podnosił.. więc on też uważa że podnosić trzeba.. lekka asymetria w lewo, odkręcanie głowy w prawo. Badanie było na szybko ale jak go oglądał to konkretnie i jak złapał za te ręce żeby podniósł się do góry to odrazu powiedział nie dobrze nie dobrze więc niewiem czy tez nie podnoszenie przy takich zabawach czy ćwiczeniach nie wplynelo na to
jutro napisze coś więcej po pierwszych ćwiczeniach.

co do bio, eko to już nie wierze ...
uczucie na pewno kiepskie, rehabilitacja na pewno pomoże

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Dzień dobry Nadrobiłam.

Apropps novnego spania to moja cały trzeci miesiąc przesypiala ładnie do 5 rano a teraz od 2-3 tyg budzi sie częściej na szamke. Ja juz nie wiem jak to jest ale cieszę sie ze je tylko 5 min i dalej Kima

Powinnam wstać i zjeść śniadanie ale przygarnęłam pole do łóżka i tak fajnie się slodziAk przytula ze nie moge sie zmusić do wstania
Załącznik 5570976

słodziak

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
Dziewczyny co słoiczkowego podać jutro Erniemu, bo marchewka wstrzymała mu chyba kupkę.
ja z tego względu samej marchewki ani razu nei dałam jak marchewka to tylko z jabłkiem
widzę, że przy pokarmach stałych Maja zaczęła robić kupę codziennie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
bo jest na drugim pietrze, widok z balkonu jest na budynek ktory stoi jakies 10 m od bloku, jest od strony polnocnej wiec ciemno jak w dupie i zimno, do tego glosnooo w cholere. wiec odpada niestety. zobaczymy co bedzie dalej, dzis bylismy gadac z gosciem z OF co sie nieruchomosciami zajmuje i znalazl nam super oferte w naszej okolicy, mieszkanie 105 m z antresola, miejscem w garazu podziemnym i komorka lokatorska za 360 tys. tyle ze tz dzisiaj wyjechal i dopiero w przyszly piatek pojedziemy ogladac, no ale ze jest zarezerwowane przez kogos, to nie wroze tu przyszlosci zreszta tz zmienia zdanie milion razy w ciagu dnia. cholernie ciezko znalezc odpowiednie mieszkanie :/
http://www.maleblonia.pl/rzuty/E7_2_Pietro/E7_22.pdf

ok bede nadrabiac jak laski wykapie, a sporo tego
antresola
Stary 2014-02-05, 20:04   #2886
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Amelko chciałabym zobaczyć minę tż jak mu pokazałaś test
Rusałko dobrze że neurolog nie dopatrzył się żadnych odchyleń ale wcale ci się nie dziwię że dalej masz wątpliwości. Dzisiaj ile lekarzy tyle opinii. Mnie pediatra dał skierowanie do neurologa chociaż stwierdził że wg niego wszystko jest ok. A dał dopiero jak mu powiedziałam o swoich spostrzeżeniach
Larysa ja bym chyba na złość T trzymała choinkę do następnych świąt . Nie no żart ale
Misia brawa za ząbek . A swoją drogą też myślałam że mowa o duchach
Motyl fajnie masz z tymi zajęciami muzycznymi. U nas nie ma nic, ani basenu dla maluszków ani innych fajnych zajęć
Też jestem szczęśliwa jak mam posprzątane
Czarna brawa dla Julci za przespanie nocy w łóżeczku . Ja też będę próbować przyzwyczajać do spania w łózeczku bo Bartek się coraz bardziej rozwala
Asiek tego chirurga ubiłabym
Teacherka dużo siły dla Was. Oby Zuzka szybciutko doszła do siebie
Madziuchna top sobie Twój Tż wymyślił czas na urlop
Papalinko super że Ola przybrała
Madziaoo brawa za wagę imponująca
Litte Spark brawa za ząbek
Makrela
Mariiasia , cudowny opis porodu
dodinha ja paznokcie obcinam nożyczkami dla dzieci TT, obcinam normalnie jak nie śpi
agusiowata brawa za wagę Adasia
jo-asiek na pewno ćwiczenia pomogą , a co do kolejek na NFZ to po prostu brak słów
Kaśka brawa za postępu Mikusia.
M.a.r.t.aza ząbki
Passion za wagę
Matal też dzisiaj spojrzałam że jest nas równo setka. Jesteśmy chyba rekordowym wątkiem
Ewacia też dostałam dzisiaj paczuszkę z bebilonu ale u mnie było mleko, śliniak i poradnik, ten z płytą dostałam w ciąży plus teczka na dokumenty ciążowe
pszczoua jak ja pobierałam mocz to myłam wcześniej tak jak
zwykle, nie odsuwałam za dużo
Czarna mój Tż to samo. Podnosi małego, ja trąbię swoje ale jak grochem o ścianę
Ja

Nadrobiłam...
Dziś korzystaliśmy z pięknej pogody, dwa razy na spacerku raz dwie godz i raz 1,5. Jestem dotleniona na maxa
A brokuł fajny

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Zapomniałam się przywitać
wow, poszalałaś z nadrabianiem, podziwiam

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Wiesz co, nie sądzę. Przy prawidłowym rozwoju dziecka w ogóle nie powinno się podnosić do siadu, sadzać, stawiać itd.
Najlepiej działa kładzenie na brzuszku, nie noszenie w pionie. Niektóre dzieci po prostu się wolniej rozwijają i potrzebują trochę pomocy, ale specjalisty, a nie w domu każdy sobie. Wg mnie tak można tylko zaszkodzić
A z Fifim na pewno będzie dobrze, szybko się nauczy nowych rzeczy, wyrównacie asymetrię
Mi się wydaje, że En też ma Musimy iść do pediatry, bo zaczęła mi się wyginać w prawo i prawą nóżką już próbuje na czworaka, a lewa leży i za nic jej ruszyć nie chce i taka wygięta jest
nam neurolog powiedziała, żeby jak najrzadziej nosić w pionie przodem do siebie żeby się nei odchylała tylko plecami do naszej klatki piersiowej
a jak dzieci, wyzdrowiały
Stary 2014-02-05, 20:05   #2887
passion80
Zakorzenienie

brokuł na pewno się Ladan spodoba

Motyl, widzę, że fejsbook się podoba, zdjęcia macie piękne makijażmiałaś świetny
Stary 2014-02-05, 20:06   #2888
teacherka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
hej
Misiek zasnął wczoraj o 22
w nocy 2 pobudki,jedzenie i dalej spanie takze git

jakie imie wybraliscie ?

ooo, bałabym sie zwyklymi,my tylko dzieciowe
a obcinamy podczas karmienia,ja karmie,a mąż tnie

masakra z kolejka,ja bym tam nie wytrzymala ,a co dopiero dziecko

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

słonko za oknem i od razu człowiek ma więcej energii

Kaska nie dołuj się, wygadaj sie porzadnie lub wypłacz komuś
nie a co dusić w sobie,jeszcze bardziej sama siebie meczysz
Hyhy, słyszał, że mu mama laseczkę załatwiła i sie wyrabia?

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
piękny opis wzruszyłam się

ojej, biedna Zuzinka kochana Może się boi albo się jej przypomina to co złe Trzymam kciuki za ściąganie szwów!

no piękna waga Kawał chłopa

w dniu szczepienia też kąpaliśmy

Szymkowi paznokcie obcina TŻ, bo ja się boję Najczęściej mały śpi, albo leży u mnie na rękach w tym czasie...

za wagę!
Pewnie się boi...

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Nadrobiłam, pocytowałam, a teraz napiszę co u nas Byliśmy wczoraj na rehabilitacji. Babeczka tak wymęczyła Szymonka, że już po zakończeniu ćwiczeń zasnął i ubieraliśmy go na śpiocha. Biedaczek płakał w trakcie niektórych ćwiczeń, bo sprawiały mu trudność, ale to znaczy chyba, że są odpowiednio dobrane, bo gdyby nie stękał i nie mruczał i by z łatwością je wykonywał, to chyba nie w tym rzecz Tak mocno trzyma główkę w pionie, że nie potrafi spojrzeć w dół i żadne zabawki go nawet nie interesują, bo nie umie utrzymać brody przy klatce piersiowej. No cóż, będziemy duuużo ćwiczyć i musi być poprawa

Noc ciężka, po 10 wstawaniu i podawaniu smoka przestałam liczyć. Szymuś jakiś taki niespokojny był, mruczał, płakał, może coś go bolało po tych ćwiczeniach?! Mój maluszek kochany...

Aaaaa wczoraj byliśmy w sprawie rehabilitacji na NZF u uwaga... nabliższy termin na koniec SIERPNIA

U nas też kiepska nocka, na szczęście spałam z Zuzką, budziła się co godzinę, cycuś i po paru minutach odplywała.

Kciuki za powodzenie rehabilitacji. Cłkiem lekko nie może być... Buziak dla dzielnego Szymonka

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Hyhy dziś taką kupiłam. Szukam alternatywy dla butelki, bo moja Zuzka nie akceptuje butelek... Kupiłam oprócz tego butelkę NUK z mięciutkim lateksowym smoczkiem... Będziemy testować. Chciałabbym iść na kurs prawa jazdy, a nie mam jak dopóki Zuzinka nie zje inaczej niż z piersi.

Cytat:
Napisane przez Agnieszka257 Pokaż wiadomość
My woreczka nie używamy bo lekarka zabroniła.trzymam siusiaka bezpośrednio do pojemniczka.ostatnio zeszło mi prawie godzinę żeby złapać.hehe.Co do mycia to octaniseptem pryskam i naciągam tylko troszeczkę i jak narazie badania wychodzą prawidłowo
Lekarz (urolog) powiedział nam dziś, że ewentualnie do zwykłego badania. ALE dopóki mocz jest jałowy. Zły wynik z moczu pobranego do woreczka nie jest wiarygodny... I w zasadzie powinno się wtedy pobrać podczas cewnikowania lub przez nakłucie pęcherza........ Do posiewu absolutnie nie woreczek. I też radził octenisept.

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
jak nie lubię piwa, to takie chętnie bym wtrąbiła, no ale muszę poczekać do zakończenia karmienia

ej a dlaczego szukasz mm? Czyżbyś kończyła kp ?

Ja taką płytę dostałam jeszcze w ciąży i do tego teczkę na kartę ciąży i badania

tak moja miała chyba 2 dni bardziej senne

Dostałam paczkę z gemini. W życiu tyle folii bąbelkowej nie widziałam Czy wy też dostajecie za każdym razem tyle gratisów?
To chyba duuuże zamowienie zrobiłaś, że aż tyle gratisów:P

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
a czemu konczysz karmienie?

hm ja kilka mc temu dostałam te płyte

nie polecam pobierac do woreczków bo często są zabrudzone. Jałowy pojemnik wydaje mi się pewniejszy. A są jeszcze takie specjalne płytki do obsikania
a co do napletka to tyle ile sie uda i spryskać octeniseptem

Cytat:
Heloł

Od jutra zaczynamy 10 spotkań rehabilitacyjnych na skierowaniu wypisane "opóźnienie rozwoju"( normalnie jak to zobaczyłam to się prawie popłakałam a ja twarda sztuka) , gdzie pediatra mówiła że taki silny i żywe sreberko co z tego że podnosi sie na brzuchu świetnie na przedramieniach jak z pleców złapał go doktorek za ręce i zero w góre jak worek ziemniaków by podnosił.. więc on też uważa że podnosić trzeba.. lekka asymetria w lewo, odkręcanie głowy w prawo. Badanie było na szybko ale jak go oglądał to konkretnie i jak złapał za te ręce żeby podniósł się do góry to odrazu powiedział nie dobrze nie dobrze więc niewiem czy tez nie podnoszenie przy takich zabawach czy ćwiczeniach nie wplynelo na to

Brzmi niefajnie, ale grunt, żeby pomogli Filipkowi! Kciuki mocne!

My po ściągnięciu szwów. Mała płakała jak opętana, ale przez chwilę, potem się uspokoiła i przez resztę dnia nie powtórzył się już atak płaczu. Może te szwy jej tak przeszkadzały? Jak coś to damy jej czopek. nie zniosę tego przeraźliwego płaczu, rozrywa mi serce... A teraz już śpi moja Maleńka Zobaczymy jak długo. Dziś zaliczyliśmy nawet krótki spacerek! Pierwszy od prawie 2 tygodni...
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 20:10   #2889
teacherka
Zakorzenienie

Aaa i witam z powrotem Mariiasia! Urodziłaś w mój TP

Szukamy szerszego wyrka... Ta nasza kanapa szerokości 120 cm to porażka, ale cóż, tania była. znalazłam kanapę 150 cm, 30 cm to już jakaś różnica... Nie jestem jakoś zachwycona jej wyglądem, ale chyba sie zdecydujemy, nie chcę żeby Tż musiał ciągle spać na rozkładanym fotelu. Marzy mi się prawdziwe łóżko! Achhhh, może kiedyś się dorobimy sypialni z duuużym łóżkiem
Stary 2014-02-05, 20:20   #2890
papuga_69
Zakorzenienie

bez bicia się przyznam, że nie nadrabiam, przepraszam

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
kto to jest

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
Heloł

Antek ma identyczne objawy i nie dostał skierowania na rehabilitacje, mamy ćwiczyć w domu.. :|

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Dzień dobry Nadrobiłam.

Apropps novnego spania to moja cały trzeci miesiąc przesypiala ładnie do 5 rano a teraz od 2-3 tyg budzi sie częściej na szamke. Ja juz nie wiem jak to jest ale cieszę sie ze je tylko 5 min i dalej Kima

Powinnam wstać i zjeść śniadanie ale przygarnęłam pole do łóżka i tak fajnie się slodziAk przytula ze nie moge sie zmusić do wstania
Załącznik 5570976

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 20:20   #2891
teacherka
Zakorzenienie

Ta mamuśka od opalania to wygląda na 60, lekko.

Dostałam dziś od Tża białe tulipanki choć wcześniej na niego nakrzyczałam... Nie wyrabiam w tym stresie. :/
Stary 2014-02-05, 20:24   #2892
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny co słoiczkowego podać jutro Erniemu, bo marchewka wstrzymała mu chyba kupkę.
może jabłko? albo śliwkę ?

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
Wiesz co, nie sądzę. Przy prawidłowym rozwoju dziecka w ogóle nie powinno się podnosić do siadu, sadzać, stawiać itd.
Najlepiej działa kładzenie na brzuszku, nie noszenie w pionie. Niektóre dzieci po prostu się wolniej rozwijają i potrzebują trochę pomocy, ale specjalisty, a nie w domu każdy sobie. Wg mnie tak można tylko zaszkodzić
A z Fifim na pewno będzie dobrze, szybko się nauczy nowych rzeczy, wyrównacie asymetrię
Mi się wydaje, że En też ma Musimy iść do pediatry, bo zaczęła mi się wyginać w prawo i prawą nóżką już próbuje na czworaka, a lewa leży i za nic jej ruszyć nie chce i taka wygięta jest
Jakie konsekwencje niesie za sobą nierehabilitowanie dziecka gdy ma taką przypadłość jak mój Antek czy Fifi Karolsona?

Stary 2014-02-05, 20:25   #2893
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość

My po ściągnięciu szwów. Mała płakała jak opętana, ale przez chwilę, potem się uspokoiła i przez resztę dnia nie powtórzył się już atak płaczu. Może te szwy jej tak przeszkadzały? Jak coś to damy jej czopek. nie zniosę tego przeraźliwego płaczu, rozrywa mi serce... A teraz już śpi moja Maleńka Zobaczymy jak długo. Dziś zaliczyliśmy nawet krótki spacerek! Pierwszy od prawie 2 tygodni...
teraz już będzie tylko lepiej
jak Maja miałą zapalenie spojówek to się nei zastanawiałąm nad podaniem czopka
w takich sytuacjach lepiej dać niż ma się dziecko męczyć
Stary 2014-02-05, 20:29   #2894
niebede
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Po szpinaku dobrze kupa leci

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość

ja z tego względu samej marchewki ani razu nei dałam jak marchewka to tylko z jabłkiem
widzę, że przy pokarmach stałych Maja zaczęła robić kupę codziennie

antresola
Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Dopiero testowaliśmy tylko marchewkę. Mogę tak od razu wskoczyć na owoce albo ten szpinak? Czy może dać marchewkę z jabłkiem?

Cytat:
Masakra

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 20:30   #2895
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Hyhy, słyszał, że mu mama laseczkę załatwiła i sie wyrabia?

Pewnie się boi...

U nas też kiepska nocka, na szczęście spałam z Zuzką, budziła się co godzinę, cycuś i po paru minutach odplywała.

Kciuki za powodzenie rehabilitacji. Cłkiem lekko nie może być... Buziak dla dzielnego Szymonka

Hyhy dziś taką kupiłam. Szukam alternatywy dla butelki, bo moja Zuzka nie akceptuje butelek... Kupiłam oprócz tego butelkę NUK z mięciutkim lateksowym smoczkiem... Będziemy testować. Chciałabbym iść na kurs prawa jazdy, a nie mam jak dopóki Zuzinka nie zje inaczej niż z piersi.

Lekarz (urolog) powiedział nam dziś, że ewentualnie do zwykłego badania. ALE dopóki mocz jest jałowy. Zły wynik z moczu pobranego do woreczka nie jest wiarygodny... I w zasadzie powinno się wtedy pobrać podczas cewnikowania lub przez nakłucie pęcherza........ Do posiewu absolutnie nie woreczek. I też radził octenisept.

To chyba duuuże zamowienie zrobiłaś, że aż tyle gratisów:P

Brzmi niefajnie, ale grunt, żeby pomogli Filipkowi! Kciuki mocne!

Super,teraz już będzie tylko lepiej
Stary 2014-02-05, 20:33   #2896
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość

No, z takich ciekawostek to np. oni zakładają, że dziecko to po prostu mały dorosły, wszystko rozumie. Autorka podaje przykład, że kobieta chyba w 3 czy 4 miesiącu życia dziecka musiała wrócić do pracy. No i rodzice są święcie przekonani, że dziewczynka to zrozumiała, bo na krótko przed tym terminem zaczęła przesypiać noce - bo rozumiała, że mama musi być wyspana

Julek jest chyba równie cwany, wie, że mama ma roczny macierzyński więc jej psim obowiązkiem jest lulać

Kurczę, ja się obawiam, że w nim jednak utrwaliło się to budzenie i przekonanie, że chce jeść Co prawda zawsze miał to co 2 godziny z zegarkiem w ręku, teraz bywa, że co 3. No ale na kolację dostanie pół porcji sycącej kaszki, popije z piersi i i tak się obudzi - a nie wierzę, że aż tak mocno zgłodnieje. Bujanie i smoczek nie wystarczają, bo zaczyna się ryk Jak poje (15minut) to zasypia jak Aniołek.
Ostatnio usypiam "poza rękami" - wózek, łóżeczko z kołyską. Ciut dłużej schodzi, ale jednak mały uśnie.

No, malutkie te postępy

Będzie, bo musi

Podobno pisze w tej książce o swoim romansie

Papierową, ale widzę, że już Inwersja poratowała
Julek dalej wymagający?

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:
Dopiero testowaliśmy tylko marchewkę. Mogę tak od razu wskoczyć na owoce albo ten szpinak? Czy może dać marchewkę z jabłkiem?

Masakra
ja bym spróbowała samo jabłuszko w takim razie. Albo soczek jabłkowy jeszcze lepszy na kupe

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:
Ta mamuśka od opalania to wygląda na 60, lekko.

Dostałam dziś od Tża białe tulipanki choć wcześniej na niego nakrzyczałam... Nie wyrabiam w tym stresie. :/
wybacz nie było mnie pare dni a zanim znajdę posty to minie pół dnia, JAK TAM ZUZIA?

Stary 2014-02-05, 20:36   #2897
passion80
Zakorzenienie

na problem z kupą najpierw bym dałą samo jabłko, a później mieszać z marchewką, ja tak zrobiłam

Teacherka, uwielbiam tulipany, jeszcze białe
Stary 2014-02-05, 20:39   #2898
MsLullaby
Zakorzenienie

My właśnie mamy setne podejście aby moje dziecko znów umiało samodzielnie zasypiać w łożeczku po kapaniu. Zobaczymy jak pójdzie tym razem

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-02-05, 20:45   #2899
niebede
Raczkowanie

Cytat:

ja bym spróbowała samo jabłuszko w takim razie. Albo soczek jabłkowy jeszcze lepszy na kupe

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:
na problem z kupą najpierw bym dałą samo jabłko, a później mieszać z marchewką, ja tak zrobiłam
Ok, to spróbujemy jabłko. Dzięki

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 20:47   #2900
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
My właśnie mamy setne podejście aby moje dziecko znów umiało samodzielnie zasypiać w łożeczku po kapaniu. Zobaczymy jak pójdzie tym razem
powodzenia

u nas nie byłoby szans :|

Stary 2014-02-05, 20:47   #2901
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Powodzenia
Stary 2014-02-05, 20:47   #2902
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 20:48   #2903
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
wow, poszalałaś z nadrabianiem, podziwiam

nam neurolog powiedziała, żeby jak najrzadziej nosić w pionie przodem do siebie żeby się nei odchylała tylko plecami do naszej klatki piersiowej
a jak dzieci, wyzdrowiały
Moje? Tak, odpukać wszyscy zdrowi

Cytat:

Jakie konsekwencje niesie za sobą nierehabilitowanie dziecka gdy ma taką przypadłość jak mój Antek czy Fifi Karolsona?
Nie wiem, trzeba by pytać jakiegoś fizjoterapeuty

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 20:48   #2904
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Heloł

będzie dobrze Karol

a zaje...sty

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 20:49   #2905
MsLullaby
Zakorzenienie

A ja mam całą głowę białą, mieliśmy z TŻtem bitwe i mnie pudrem Bartka znokautował jutro ma wolne to go czeka odkurzanie

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-02-05, 20:50   #2906
butterfly20
Zakorzenienie

Kaśko patrz jaki fartuch kupiłam

http://allegro.pl/nowy-sliniak-z-rek...923035187.html

ok idę nadrobić

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 20:50   #2907
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
1) my mamy ciągle dylemat jakie. Fajnie by było aby takie krzesełko można było rach ciach złożyć i już, a drewniane to już problem. Z drugiej strony wydaje mi się stabilniejsze.

2) ja się nie spotkałam. Regularnie przeglądam strony hippa, bobovity i gerbera i nic takiego nie zauważyłam. Zawsze jest jakaś wkładka typu ryż, kasza.

3) a jak to jest z takim żłobkiem jak dziecko jest na MM. Dajesz swoje mleko do żłobka i niby babki karmią moje dziecko tym mlekiem? Ja to bym od razu podejrzewała, że co innego mu do dziubka dają. Jestem straszne nieufna .
2. gerber ma samo miesko, indyka i kurczaka
nie pamiętam kto mi o tym doniósł ale dziękuję
3. u Marysi w żłobku przyjmują dzieci około roczku i dają zwykłe krowie jak ktoś si ę mocno uprze to mozna dać mm i one przygotują, ale dość niechętnie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
i nie wiem jak ze słoikami po 5 miesiącu, bo jest wieeele z królikiem, cielęciną, indykiem, kurczakiem ... codziennie nie mogę tak podawać, tylko 2x w tyg? a w inne dni to co dawałąm w 4 miesiącu tak?
kurde gubię się już a i dzisiaj mam jakiś zmulony dzień i nie ogarniam chyba :/
mięso codziennie, a rybę 2 razy w tygodniu, czyli 5 x mięso i 2x ryba

Cytat:
holle delikatne jabłko, jabłko 54% woda, skrobia ryżowa, zagęszczony sok, mija mi się to trochę ze stylem eko czy bio, mąka ryżowa, kurde, sporo zapychaczy, dla mnie skład kiepski jak za tę cenę
z ciekawości przejrzałam pierwszy lepszy skład
dlatego ja dość szybko chce zacząć dawać niesłoiczkowe jedzenie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
ja znówa dałam młodemu do polizania jabłko i aż cały podskakiwał z radości

i wczoraj naszła mnie taka dygresja, są te soczki dla dzieci, Hipp, Bobovita-w składzie sok jabłkowi i wit C
a jest w Biedronce sok 3litrowy kosztuje niemało, bo 12,99zł, obecnie w promocji za dyche. taki sam skład. sok jest nieklarowany, więc nie jest przezroczysty jak tych z kartonu zwykłych (te dziecięte wygląd mają identyczny jak te kartonowe)
i tak z ciekawosci... czy ten biedronkowy nie bylby nawet lepszy. smak ma duzo lepszy niz te zwyklaki.
produkty dla dzieci poniżej 3 roku życia to produkty specjalnego przeznaczenia żywieniowego i musza mieć specjalne badania porobione, specjalny nadzór nad procesem produkcji i takie tam. cała reszta jest dla dzieci powyżej 3 roku życia- w tym np danonki
sęk w tym, ze te badania są dość drogie, więc tylko stricte dziecięce firmy je robią. czy te soki się czymś różnią w związku z tym od zwykłych soków czy to tylko kwestia uzyskanych badań (czyli zapłaconych pieniedzy)? nie mam pojęcia
niemowlakowi chyba bym się bała dać taki zwykły sok, roczniakowi już mniej ale chyba najlepiej to zrobić samemu....jak sie ma czas

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Jak chwytam Julię za ręcę albo daje jej swoje kciuki,to ona mocno mnie trzyma i podnosi głowę do góry... bardzo wysoko! Już nie wiem, czy jej na to nie pozwalać, czy wręcz przeciwnie?
ja bym nie pozwalała i nie zachęcała w żaden sposób do dźwigania się w ten sposób, dziecku nie jest to do niczego potrzebne....

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 20:51   #2908
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość

jaki inhalator zamówiłaś?
z polecenia mojego brata, coś takiego:
http://katalog.parenting.pl/p/418,in...ironics-family
zamawiałam w gemini
dziś będziemy testować po raz pierwszy
Cytat:
Heloł

wszytko będzie dobrze, wyćwiczycie to z Fifim

Cytat:
Dzień dobry Nadrobiłam.

Załącznik 5570976

słodziak z Poli
mój Jasio też się tak zawsze we mnie wtula

Cytat:

to super teraz ju,ż będzie tylko lepiej

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 20:57   #2909
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Powodzenia!

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

ok idę nadrobić
Fajny fartuch

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Nie wiem, ale oglądałam wywiad z fizioterapeutką i mówiłą w nim, że brak rehabilitacji/nauki o pielęgnacji zazwyczaj kończy się krzywym kręgosłupem i stąd kiedyś tak popularne zajęcia korekcyjne dla dzieci w wieku szkolnym (bo jak my byliśmy mali rehabilitacje niemowlaków to była rzadkość)
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 20:57   #2910
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Moje? Tak, odpukać wszyscy zdrowi
Twoej Twoje, tylko, że ja mam opóźniony zapłon

Cytat:
A ja mam całą głowę białą, mieliśmy z TŻtem bitwe i mnie pudrem Bartka znokautował jutro ma wolne to go czeka odkurzanie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

ok idę nadrobić
w tesco takie są

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość

produkty dla dzieci poniżej 3 roku życia to produkty specjalnego przeznaczenia żywieniowego i musza mieć specjalne badania porobione, specjalny nadzór nad procesem produkcji i takie tam. cała reszta jest dla dzieci powyżej 3 roku życia- w tym np danonki
sęk w tym, ze te badania są dość drogie, więc tylko stricte dziecięce firmy je robią. czy te soki się czymś różnią w związku z tym od zwykłych soków czy to tylko kwestia uzyskanych badań (czyli zapłaconych pieniedzy)? nie mam pojęcia
niemowlakowi chyba bym się bała dać taki zwykły sok, roczniakowi już mniej ale chyba najlepiej to zrobić samemu....jak sie ma czas

ja bym nie pozwalała i nie zachęcała w żaden sposób do dźwigania się w ten sposób, dziecku nie jest to do niczego potrzebne....
co Ty, przecież danonki są idealne dla młodszych dzieci, wiesz, wapń, witamin D

swoją drogą już dawno miałam to pisać, po naszych porodach była dyskusja jak nosić dzieci itp, żeby nei narobić krzywdy, produkowałaś się i pisałaś, że jeszcze trochę i u nas będzie temat rehabilitacji
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości