Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'13,cz.V - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 0 0%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku 0 0%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 14 37,84%
Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę 1 2,70%
Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek 0 0%
Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko 11 29,73%
Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki 2 5,41%
Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham 4 10,81%
Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy 1 2,70%
Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek 0 0%
Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam 4 10,81%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-06, 00:57   #3031
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

LARYSA oby ta decyzja wyszła Wam na dobre, a moim zdaniem tak będzie

Dzięki dziewczyny. Jakoś tak się dziś czuję, jakbym cały świat niosła na plecach z tz się całą godzinę widziałam, bo byl przed 24 i już śpi w drugim pokoju. Chyba zabiore córce misia i się do niego przytule...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 01:21   #3032
ja-ika
Zakorzenienie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Położyłam się koło 23 i nawet nie zdążyłam zasnąć. Emilka się co chwilę budziła i w końcu przed 1 ją nakarmiłam. Jeszcze nie śpi, a ja mam oczy na zapałkach. Chyba ma jakiś mega skok

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-02-06, 02:42   #3033
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Położyłam się koło 23 i nawet nie zdążyłam zasnąć. Emilka się co chwilę budziła i w końcu przed 1 ją nakarmiłam. Jeszcze nie śpi, a ja mam oczy na zapałkach. Chyba ma jakiś mega skok

Ten skok wszystkim daje popalić,jeśli wierzyć tabelom,został nam jeszcze tydzień

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-02-06, 04:38   #3034
matallewar
Zakorzenienie

Dzień dobry, młoda obudziła się 3:30 i zaczęła dzień obudziła się, żeby zjeść? Super, tylko czemu ona nie może potem normalnie iść spać, tylko gada i chce się bawić przez 2 h?? ;

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 05:46   #3035
anutka171
Rozeznanie

Przez to sprzatanie nawet nie mialam kiedy do Was napisac..
i strasznie boli mnie kregoslup i to wlasnie nie od tego, tylko od noszenia mojegp Jakuszka czy tez macie problem z bolami plecow?

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
ja znówa dałam młodemu do polizania jabłko i aż cały podskakiwał z radości
Tez wczoraj dalam malemu polizac jabluszko. ale mial kwasna mine ale chyba gorsza byla, jak dalam mu polizac skorke od chleba. wtedy az mial odruch wymiotny

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
zdecydowanie tak, bo teraz jeździmy prywatnie 40km w jedną stronę. A tak jak się uda to będzie 15 km i na NFZ, więc zdecydowanie lepsze rozwiązanie. U mnie w mieście na NFZ jak pisałam termin na sierpień, więc masakra, a bliżej nic nie ma.
Super, ze sie udalo zalwtwic blizej To juz nie jest daleko. jam w jedna strone 70 km

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Heloł

Od jutra zaczynamy 10 spotkań rehabilitacyjnych na skierowaniu wypisane "opóźnienie rozwoju"( normalnie jak to zobaczyłam to się prawie popłakałam a ja twarda sztuka) , gdzie pediatra mówiła że taki silny i żywe sreberko co z tego że podnosi sie na brzuchu świetnie na przedramieniach jak z pleców złapał go doktorek za ręce i zero w góre jak worek ziemniaków by podnosił.. więc on też uważa że podnosić trzeba.. lekka asymetria w lewo, odkręcanie głowy w prawo. Badanie było na szybko ale jak go oglądał to konkretnie i jak złapał za te ręce żeby podniósł się do góry to odrazu powiedział nie dobrze nie dobrze więc niewiem czy tez nie podnoszenie przy takich zabawach czy ćwiczeniach nie wplynelo na to
jutro napisze coś więcej po pierwszych ćwiczeniach.

co do bio, eko to już nie wierze ...
Karolson wszystko bedzie dobrze jak juz wczesniej pisalam cwiczenia daja wspaniale rezultaty, maluch jest bardzo plastyczny, wiec zaraz nie bedzie widac, ze cos bylo nie tak. jak widzisz sporo dzieciaczkow ma z tym problem
A odnosnie diagnozy - jak w rawie bylam na prywatnej wizycie u rehabilitantki, babka chciala malego skierowac na komisje orzekajaca o stopniu niepelnosprawnosci, zeby mial darmowa rehabilitacje. na szczescie stwierdzila, ze maly jest na to zbyt zdrowy wole placic niz by moje dziecko mialo orzeczona niepelnosprawnosc

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Czy moje starsze dziecko kiedyś zasnie????? Od 1,5 godziny go usypiam, nie daje rady mój czas dla siebie?? NIE MA. O 5 Elena wstaje, o 22 zasypia Eda. Tz i tak wraca po 23. Co to za życie do tego oboje wyja... wyja rano, potem Eda jest w przedszkolu, to En wyje sama (ostatnio przechodzi samą siebie), a potem odbieram Ede i wyja razem. Z zasnieciem problem, jedno budzi drugie i na zmianę potrzebuję drugiego rodzica, bo posiadanie dwójki dzieci to nie jest zajęcie dla jednego człowieka

I to nie wszystko, ale o reszcie nie chce po prostu pisać
Podziwiam Cie bardzo i uwazam, ze swietnie dajesz sobie rade
mam nadzieje, ze te gorsze chwile szybko sie skoncza.

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
czasem, nie ciągnie mnie bardzo, ale jak TŻ ma to wezme sobie od czasu do czasu.

piłam w urodzinki

mocny przytulas, ja CI już nie raz pisałam, że jesteś silna babka.

chciałam napisać, ze powinnyśmy się cieszyć, ze w eurpopie mieszkamy wszystkie, ale przecież ja mieszka w stanach.
Narobilas mi smaka na fajeczke
Jeszcze nie probowalam po porodzie.

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Dziękujemy kochane strasznie mnie to ucieszylo

Hm chyba nadszedł ten moment o którym Wam pisałam że sama musze do tego dojść że trzeba to zakończyć i zwinąć manatki... Wiedziałam że tak się stanie było to tylko kwestia czasu ale i tak jakoś ch..... Owo mi ;/ oby tylko nic mi się nie poprzestawialo w głowie
Gratuluje tej odwaznej decyzji. na pewno bedzie to dla Was z korzyscia
I brawa dla malutkiej za przekrecanie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Straszne jest to,co się teraz dzieje z ciazami a raczej z trudnością poczęcia.Nam też zajęło pięć lat ponad,okropne to jest,jak wszyscy wkoło mają dzieci,zachodzą w ciążę,a ty nie możesz

Mojej mamy siostra ma w tym roku 41 lat. od 17 starala sie o dzidziusia. miala 8 zabiegow in vitro i nic az tu w listopadzie wyjechala z mezem nad morze i zaliczyli wpade niesamowite oby tylko szczesliwie donosila

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
mam guza przysadki, który pod wpływem karmienia może się powiększyć. Poziom prolaktyny utrzymuje mi się na poziomie 200 (zdrowa kobieta karmiąca ma około 100). endokrynolog wyraził zgodę na karmienie do 3 miesiąca, ale mam problemu z odstawieniem Synka.
czuję się jak wyrodna matka gdy on domaga się piersi a ja mu butlę daję...:-(
Cos Ty nie jestes przez to ani zla, ani wyrodna matka musisz dbac o siebie, zeby byc dla malenstwa

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Bidulek z tymi zebami.. A co do oddychania to ja czasem kładę rękę na klatce Poli żeby sprawdZic jak niespodziewanie długo spi
Mój tz ma z tego niezły ubaw

Mi tez czesto sie zdarza sprawdzac czy Jakub oddycha juz nie raz go przez to prawie pbudzilam.

A dzisiaj sprzatania i zakupow ciahg dalszy :/

Z malych sukcesow - Jakub zaczal podnosic tulow na wyprostowanych raczkach i robi podchody do przekrecania na plecki i odwrotnie juz nie moge sie doczekac jak to zobacze pierwszy raz
Stary 2014-02-06, 05:53   #3036
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Przez to sprzatanie nawet nie mialam kiedy do Was napisac..
i strasznie boli mnie kregoslup i to wlasnie nie od tego, tylko od noszenia mojegp Jakuszka czy tez macie problem z bolami plecow?

Tez wczoraj dalam malemu polizac jabluszko. ale mial kwasna mine ale chyba gorsza byla, jak dalam mu polizac skorke od chleba. wtedy az mial odruch wymiotny

Super, ze sie udalo zalwtwic blizej To juz nie jest daleko. jam w jedna strone 70 km

Karolson wszystko bedzie dobrze jak juz wczesniej pisalam cwiczenia daja wspaniale rezultaty, maluch jest bardzo plastyczny, wiec zaraz nie bedzie widac, ze cos bylo nie tak. jak widzisz sporo dzieciaczkow ma z tym problem
A odnosnie diagnozy - jak w rawie bylam na prywatnej wizycie u rehabilitantki, babka chciala malego skierowac na komisje orzekajaca o stopniu niepelnosprawnosci, zeby mial darmowa rehabilitacje. na szczescie stwierdzila, ze maly jest na to zbyt zdrowy wole placic niz by moje dziecko mialo orzeczona niepelnosprawnosc

Podziwiam Cie bardzo i uwazam, ze swietnie dajesz sobie rade
mam nadzieje, ze te gorsze chwile szybko sie skoncza.

Narobilas mi smaka na fajeczke
Jeszcze nie probowalam po porodzie.

Gratuluje tej odwaznej decyzji. na pewno bedzie to dla Was z korzyscia
I brawa dla malutkiej za przekrecanie

Mojej mamy siostra ma w tym roku 41 lat. od 17 starala sie o dzidziusia. miala 8 zabiegow in vitro i nic az tu w listopadzie wyjechala z mezem nad morze i zaliczyli wpade niesamowite oby tylko szczesliwie donosila

Cos Ty nie jestes przez to ani zla, ani wyrodna matka musisz dbac o siebie, zeby byc dla malenstwa

Mi tez czesto sie zdarza sprawdzac czy Jakub oddycha juz nie raz go przez to prawie pbudzilam.

A dzisiaj sprzatania i zakupow ciahg dalszy :/

Z malych sukcesow - Jakub zaczal podnosic tulow na wyprostowanych raczkach i robi podchody do przekrecania na plecki i odwrotnie juz nie moge sie doczekac jak to zobacze pierwszy raz
Ale jazda z tą Twoją ciotką,musiała być w niezłym szoku Brawo dla Kubusia za nową umiejętność

Stary 2014-02-06, 07:04   #3037
agaabuu
Raczkowanie

Cześć dziewczyny.....jak wczoraj pochwaliłam Antosię, że śpi po szczepieniu tak od 15 do 20.40 nie przymknęła oka Po kąpieli nosiłam ją prawie dwie godziny zeby choć na chwilę przysnęła, ale niestety nie dało rady...w nocy budziła się co godzinę, płakała przez sen, jak tylko się przebudzała od razu kciuk wędrował do buzi....chyba zaczynają wychodzić jej górne jedynki bo cały czas tym kciukiem maca w tym miejscu dziąsła Padam dziś na twarz, kręgosłup mnie boli jak nie wiem, a jeszcze miałam jechać zrobić sobie badania krwi bo w przyszłym tygodniu idę na wizytę do endokrynologa, ale dziś nie mam siły jechać Na nic nie mam ochoty
Stary 2014-02-06, 07:26   #3038
Agnieszka257
Raczkowanie

[QUOTE=kaska87;45003121]nie lubię @- jem jak w ciąży np teraz zjadłam mężowi cała kulkę mozarelli, a przecież nie lubię

danie szefa kuchni- marchew, ziemniaczek,woda, oliwa

mój nosi 4 ale u nas to samo- w 3 rzepy na siebie nachodziły, a na długość krótkie w 4 super

super Kornelku

KAŚKA a ile dajesz tej oliwy?bo ja też gotuje marchewkę i ziemniaczka i dodaję wody tylko.
Agnieszka257 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 07:40   #3039
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
a ja od eczoraj sie bie udzielam bo spedzam czas u tesciowej
zaraz jade na silownie wczoraj mialam gigantyczny bol glowy i nie pojechalam
normalnie bolalo jakby mialo rozsadzic lepetyne

dzis bylam na silowni dzieciaczkowej z malym
potem dwie godziny na spacerze

kupilam mu odpowiednik konika morskiego z chicco i jestem zachwycona
krolikiem
jak dlugo gra ten konik pod rzad?

Co to jest siłownia dzieciaczkowa?
Kilkanascie lat chodze po różnych fitness klubach, ale nie slyszalam o czymś takim :p

Stary 2014-02-06, 07:45   #3040
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Ten skok wszystkim daje popalić,jeśli wierzyć tabelom,został nam jeszcze tydzień

No mam nadzieję

Stary 2014-02-06, 07:46   #3041
your Angel
czyli Endżi

Papugo, no tak, wymagający... Ale mam doła konkretnego, bo istnieje realna szansa, że popsułam spanie mojego dziecka
Budzi się właśnie książkowo co 2 godziny. Może jakbym nie reagowała to by usypiał sam Ale kurczę tak sobie wspominam jego pierwsze miesiące, okropnie niespokojnie spał, nawet tych 2 godzin nie przekimał. Albo w szpitalu w nocy go budzili zastrzykami. No i jak tu nie reagować, nie lulać, nie przystawić do cyca ?

Jeszcze wyczytałam, że dzieci mające problem ze snem (kolejne pytanie - czy u Julka to już problem czy jednak nie powód do niepokoju?) są potem bardziej agresywne, bardziej podatne na depresje. No coś strasznego. Ryczeć mi się chce
Masakrę mam w głowie
Stary 2014-02-06, 07:54   #3042
Agnieszka257
Raczkowanie

Cytat:

Hm chyba nadszedł ten moment o którym Wam pisałam że sama musze do tego dojść że trzeba to zakończyć i zwinąć manatki... Wiedziałam że tak się stanie było to tylko kwestia czasu ale i tak jakoś ch..... Owo mi ;/ oby tylko nic mi się nie poprzestawialo w głowie

powodzenia i bardzo dobrze robisz
Stary 2014-02-06, 07:55   #3043
misia332
Zakorzenienie

Cytat:

bidulki nasze Kochane ja wiem, że będziecie szczęśliwe !!
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Dzień dobry, młoda obudziła się 3:30 i zaczęła dzień obudziła się, żeby zjeść? Super, tylko czemu ona nie może potem normalnie iść spać, tylko gada i chce się bawić przez 2 h?? ;
ja miałam taką noc, że masakra, młody budził się z płaczem, nie chciał jeść, rącka w buzince, teraz też nie śpi. A ja na rzęsach. TŻ nawet nie zatrudniłam, bo wstawał o 4 do pracy.

Endżi tulę mocno

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 08:00   #3044
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
a ja ostatnio mam tak, że nawet jak mnie sen morzy to i tak zasnąć nie mogę
Miałam ostatnio taki okres i to było jak tortura, leżeć w łóżku i się męczyć także współczuje
Cytat:

Gratuluję podjęcia decyzji. Wierzę że spotka cię szczęście na jakie w pełni zasługujecie: Ty i Olcia. Jak już dziewczyny napisały nic nie dzieje się bez przyczyny

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 08:03   #3045
kama1987
Rozeznanie

Hej

Ale mnie dawno nie było, nie jestem w stanie nadrobić tylu stron, bo chyba z 70 Teraz korzystam z tego, że na rehabilitacje jedziemy i musiałam wstać wcześniej i mogę Was choć trochę nadrobić, bo normalnie teraz nie ma szans.

Zuzia ma katar (na szczęście końcówka) i jest czasem strasznie marudna przez to. Nos jej odciągam gruszką albo sopelkiem ale strasznie płacze przy tym, rzuca się, w 2 osoby jej to trzeba robić, bo ktoś musi trzymać głowę. Wasze dzieci też tak reagują na sopelka czy fridę??

TZ mnie zaskoczył. Chciał kupić sobie rower, ale stwierdził że może lepiej kupimy Zuzi nowe meble do pokoju, a więc jestem na etapie szukania, do jutra chcemy wybrać i zamówić I myślimy nad
http://allegro.pl/meble-mlodziezowe-...915545318.html
http://allegro.pl/meble-mlodziezowe-...937805387.html
http://allegro.pl/meble-mlodziezowe-...930904320.html

I jeszcze miałam Was się spytać o 1 rzecz. Zauważyłam że od jakiegoś tygodnia Zuzia się zaczęła bać. Np. przedwczoraj przyszedł mój wujek, chciał Zuzię wziąć na ręce, a ona zaczęła płakać jak go tylko zobaczyła. Po 15 min na moich rękach już było ok i była zadowolona. Wujka widziała wcześniej już ostatnio jakich tydz temu.
Boi się też odkurzacza, mimo że wcześniej się nie bała. I jak ostatnio byliśmy w Ikei i wychodziliśmy i było już ciemno to też zaczęła płakać i nie mogła się uspokoić

Pisałyście o promocji w Auchan na gerbery, pojechałam w 1 dzień, a tam pusta półka już tylko. Wzięliśmy za to jakieś czeskie Hamanki, podobno dobre, nie otwierałam ich jeszcze. Miała je może któraś

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
Dziewczyny co słoiczkowego podać jutro Erniemu, bo marchewka wstrzymała mu chyba kupkę.
Jabłko albo troszkę śliwki, na Zuzię podziałało. Śliwka z hippa dobra, jak kisiel smakuje Zjadłam to co mała nie zjadła

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
ja znówa dałam młodemu do polizania jabłko i aż cały podskakiwał z radości

i wczoraj naszła mnie taka dygresja, są te soczki dla dzieci, Hipp, Bobovita-w składzie sok jabłkowi i wit C
a jest w Biedronce sok 3litrowy kosztuje niemało, bo 12,99zł, obecnie w promocji za dyche. taki sam skład. sok jest nieklarowany, więc nie jest przezroczysty jak tych z kartonu zwykłych (te dziecięte wygląd mają identyczny jak te kartonowe)
i tak z ciekawosci... czy ten biedronkowy nie bylby nawet lepszy. smak ma duzo lepszy niz te zwyklaki.

*
właśnie zadzwoniła do mnie maszynka-serwis internetowy o sprzątaniu z ankietą jak często sprzątam
no właśnie ja też się zastanawiam nt. soków. I mam zamiar znaleźć jakieś inne bo widziałam skład z hippa i jak byłam w ciąży to piłam z kartonu jakiś też taki sam skład tylko firmy nie pamietam

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Kornel śpi od 14.50, a ja nadal szukam tej nakładki na palec.
Jakiej nakładki?? Do dziąseł?? Bo nie w temacie byłam.
Jak tak to ja kupiłam http://allegro.pl/pierwsza-szczotecz...773246483.html

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
to prawda strasznie duzo kobiet ma teraz problemy. Tez mam przyjaciolke co od kilku lat sie stara o dziecko i jak na zlosc wszystkie kolezanki po kolei w ciaze zachodzą to az sie przykro jej robi zawsze jak tylko slyszy ze kolejna w ciazy....
ja też mam kilka koleżanek które mają albo miały problem i mi głupio było jak się pytały ile się staraliśmy, a ja od razu po odstawieniu tabl w ciążę zaszłam.

Cytat:
Napisane przez Agnieszka257 Pokaż wiadomość
KAŚKA a ile dajesz tej oliwy?bo ja też gotuje marchewkę i ziemniaczka i dodaję wody tylko.
Ja nie kaśka, ale takie danie u nas też jest Oliwy daję troszkę, tak na oko, z pół łyżeczki.
Ja dodaję jeszcze pietruszkę i kiedyś groszek Skoro jest jako 1 łyżeczka z bobovity chyba to dałam troszkę do zupy mrożonego i małej nic nie było
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 08:05   #3046
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Pytałam, bo moja znajoma swojego chyba 6 miesięcznego synka już na nocnik dawała. Podobno załapał o co chodzi, nie wiem jak teraz wygląda sytuacja.
Ja słyszałam, że to za małe dziecko na nocnik.
Stary 2014-02-06, 08:18   #3047
your Angel
czyli Endżi

Misia

Karolson, trzymam kciuki za rehabilitację. Macie już wytyczne, będzie dobrze. Tylko śmiech na sali z tym NFZ
Na pewno lekarz jest fachowcem, ładnie Wam wszystko nakreślił. Jestem ciekawa czy wspomniał też o tym, co ja czasem wyczytałam. Że jak dziecko ciężkie to naturalnym jest, ze niektóre wyczyny fizyczne trudniej mu przychodzą i nie ma powodu do paniki. Może u Fifiego to też troszkę kwestia tego?

Dzisiaj wpadłam na to jak pachnie moje dziecko Jak talerz ciepłych zacierek Tj takiej zupy mlecznej z kluseczkami - jakby ktoś nie wiedział Do zjedzenia

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2014-02-06 o 08:20
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 08:21   #3048
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Karolson, trzymam kciuki za rehabilitację. Macie już wytyczne, będzie dobrze. Tylko śmiech na sali z tym NFZ
Na pewno lekarz jest fachowcem, ładnie Wam wszystko nakreślił. Jestem ciekawa czy wspomniał też o tym, co ja czasem wyczytałam. Że jak dziecko ciężkie to naturalnym jest, ze niektóre wyczyny fizyczne trudniej mu przychodzą i nie ma powodu do paniki. Może u Fifiego to też troszkę kwestia tego?
tez o tym pomyslalam
Karolson z tego co pamietam tez niedawno miala takie obawy...

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 08:22   #3049
Agnieszka257
Raczkowanie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Hej

Ale mnie dawno nie było, nie jestem w stanie nadrobić tylu stron, bo chyba z 70 Teraz korzystam z tego, że na rehabilitacje jedziemy i musiałam wstać wcześniej i mogę Was choć trochę nadrobić, bo normalnie teraz nie ma szans.

Zuzia ma katar (na szczęście końcówka) i jest czasem strasznie marudna przez to. Nos jej odciągam gruszką albo sopelkiem ale strasznie płacze przy tym, rzuca się, w 2 osoby jej to trzeba robić, bo ktoś musi trzymać głowę. Wasze dzieci też tak reagują na sopelka czy fridę??

TZ mnie zaskoczył. Chciał kupić sobie rower, ale stwierdził że może lepiej kupimy Zuzi nowe meble do pokoju, a więc jestem na etapie szukania, do jutra chcemy wybrać i zamówić I myślimy nad

I jeszcze miałam Was się spytać o 1 rzecz. Zauważyłam że od jakiegoś tygodnia Zuzia się zaczęła bać. Np. przedwczoraj przyszedł mój wujek, chciał Zuzię wziąć na ręce, a ona zaczęła płakać jak go tylko zobaczyła. Po 15 min na moich rękach już było ok i była zadowolona. Wujka widziała wcześniej już ostatnio jakich tydz temu.
Boi się też odkurzacza, mimo że wcześniej się nie bała. I jak ostatnio byliśmy w Ikei i wychodziliśmy i było już ciemno to też zaczęła płakać i nie mogła się uspokoić

Pisałyście o promocji w Auchan na gerbery, pojechałam w 1 dzień, a tam pusta półka już tylko. Wzięliśmy za to jakieś czeskie Hamanki, podobno dobre, nie otwierałam ich jeszcze. Miała je może któraś

Jabłko albo troszkę śliwki, na Zuzię podziałało. Śliwka z hippa dobra, jak kisiel smakuje Zjadłam to co mała nie zjadła

no właśnie ja też się zastanawiam nt. soków. I mam zamiar znaleźć jakieś inne bo widziałam skład z hippa i jak byłam w ciąży to piłam z kartonu jakiś też taki sam skład tylko firmy nie pamietam

ja też mam kilka koleżanek które mają albo miały problem i mi głupio było jak się pytały ile się staraliśmy, a ja od razu po odstawieniu tabl w ciążę zaszłam.

Ja nie kaśka, ale takie danie u nas też jest Oliwy daję troszkę, tak na oko, z pół łyżeczki.
Ja dodaję jeszcze pietruszkę i kiedyś groszek Skoro jest jako 1 łyżeczka z bobovity chyba to dałam troszkę do zupy mrożonego i małej nic nie było

Dzięki
Stary 2014-02-06, 08:35   #3050
87czarna
Zakorzenienie

Dzień doberek

Jestem wyspana, jestem do życia!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 08:39   #3051
kaska87
Zakorzenienie

hej
Miki mnie zmiażdżył obudził się o 5:30 to poszłam siku, wracam a ten zaciesza dałam mu cyca i jadł jakoś długo jak na niego bo 15minut, ale zasnął na szczęście i wstaliśmy o 8:10
Cytat:
Napisane przez Agnieszka257 Pokaż wiadomość
hmm w sumie tak na oko, ale ok 1/3 małej łyżeczki do herbaty

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 08:46   #3052
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Dziewczyny jest cos takiego jak termos na butelki? Chodzi mi o to, aby mleko w butelce nie zrobilo sie szybko zimne.
My mamy opakowanie termo... To nie termos, ale trzyma ciepło.
Stary 2014-02-06, 08:47   #3053
bajka1807
Zakorzenienie

Hello

Nie wiem jakim cudem jestem wyspana bo nie dość ze mnie rozlozylo, poszłam spac o 2 to jeszcze Amelka dwa razy sie budzila z syrena dobrze ze zasypia momentalnie po jedzeniu.
Jeszcze Blanka chora wiec w domu zostaje. Amela tez dalej smarcze :/
Nic mi sie nie chce

Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 09:03   #3054
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
tez o tym pomyslalam
Karolson z tego co pamietam tez niedawno miala takie obawy...
No coś w tym mogłoby być. Karolson obserwując małego na pewno wyłapała czy jakieś wyczyny fizyczne sprawiają mu trudność ze względu na wagę ciałka.
Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość

Jestem wyspana, jestem do życia!

Wiecie co, niektóre zabawki dla maluchów mnie rozwalają. W prezencie od szwagierki dostaliśmy matę edukacyjną. Zawieszona na nim jedna zabawka to było plastikowe lusterko w kształcie słońca - z takimi promieniami wykonanymi z plastiku. No ostre te końce były solidnie Zawsze ktoś był przy małym żeby sobie tym krzywdy nie zrobił. Ostatnio to wyrwał z zawieszki i tyle było z zabawki

Albo takie jakieś plastikowe grzechotki, ciężkie i twarde jak diabli. Jak mały tym wymachiwał i walił człowieka w rękę czy nogę to aż bolało. Jak się sam tym uderzył w główkę to wywaliłam badziewie w kąt.

Kurde, skąd taka ułańska fantazja producentów? No i że ludzie kupują takie bzdety, które mogą zrobić krzywdę No zero wyobraźni.
Żadna organizacja tego nie sprawdza, nie daje pozwolenia na wypuszczenia na rynek?

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

O tu jest ta mata, widać to słoneczko. Masakra http://allegro.pl/piekna-mata-edukac...936762469.html
Stary 2014-02-06, 09:03   #3055
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Hej

Co do Harmanek, to widziałam jak byłam w Krk, bo w Łodzi nie ma Auchan i nie zamierzam.
3 rodzaje cukru w składzie
przesada jak dla niemowlaka
to już był wolała jabłko z targu dac i nie bawić się słoiczki

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2014-02-06 o 09:06
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 09:06   #3056
gorgulek
Zakorzenienie

KAROLSON mojej kolezance cos takiego powiedzial neurolog, ze maly duzy i dlatego ma problem mimo iz wczesniej dawal rade. Bedzie dobrze ale rozumiem Twoje zmartwienie

ANUTKA dla Jakuba

Milego dnia

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Inwersja pewnie chciala napisac Humana
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 09:09   #3057
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

KAROLSON mojej kolezance cos takiego powiedzial neurolog, ze maly duzy i dlatego ma problem mimo iz wczesniej dawal rade. Bedzie dobrze ale rozumiem Twoje zmartwienie

ANUTKA dla Jakuba

Milego dnia

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Inwersja pewnie chciala napisac Humana
No właśnie są tam Harmanki. Mają w składzie cukier, syrop glukozowo,-fruktozowy i jeszcze jakiś cukier, którego nazwy już nie pamiętam, ale to zobaczyłam mi oczy w wyszły ze zdziwienia, że takie rzeczy w deserach dla niemowląt

Wyłącze kompa potem to dam linki

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2014-02-06 o 09:11
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 09:11   #3058
your Angel
czyli Endżi

A i jeszcze chciałam napisać, że młodzi rodzice (chłopak ze strony tż) mają 3-tygodniowego synka kp i już podają mu do picia wodę z cukrem Jak tż im powiedział, że to nie jest dobry pomysł to teściowa i teść się burzyli, że kiedyś się tak robiło i oni też tak pili. Tż im tylko pojechał, że "no tak, ok i pokażcie jakie macie zęby"
Oboje mają paradontozę i utrzymują, że to genetyczne więc to nie ich wina (a zebów nie myją)
Stary 2014-02-06, 09:23   #3059
kaska87
Zakorzenienie

wiecie jak się śmieje Kacper z rodzinki.pl? to Miki się tak czasem śmieje
http://www.youtube.com/watch?v=ha_Ma8PuJ48

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-02-06 o 09:26
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 09:25   #3060
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
A i jeszcze chciałam napisać, że młodzi rodzice (chłopak ze strony tż) mają 3-tygodniowego synka kp i już podają mu do picia wodę z cukrem Jak tż im powiedział, że to nie jest dobry pomysł to teściowa i teść się burzyli, że kiedyś się tak robiło i oni też tak pili. Tż im tylko pojechał, że "no tak, ok i pokażcie jakie macie zęby"
Oboje mają paradontozę i utrzymują, że to genetyczne więc to nie ich wina (a zebów nie myją)
o fuuuj no tak jak się jest leniem, to na wszystko jest wyjaśnienie

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
wiecie jak się śmieje Kacper z rodzinki.pl? to Miki się tak czasem śmieje
no co Ty uwiecznij to i pokaż
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości