|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2401 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
Cytat:
Czekam cierpliwie odświeżając stronę co chwilę. Denerwuję się jak nie wiem. Ale w sumie nawet gdyby...to lepiej wiedzieć i coś robić niż udawać, że nie ma problemu. Amelka śpi cały czas- 3 razy budziła się mega płaczem, strasznie przeżywa to pobranie. Jeszcze najgorsze jak płakała i tylko "Nieeee-neeeee, ma-ma, mama" ![]() Ale nic nie mogłam zrobić innego jak pomóc jej przez to przejść. Biedna, nie mogła sie ode mnie odkleić w tym płaczu przy zasypianiu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2402 |
Rozeznanie
|
#2403 |
Zakorzenienie
|
Tez fajny...no własnie w podobnym stylu...szukam jeszcze jakiś.. prostych ale łądnych
![]()
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2404 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2405 |
Zadomowienie
|
Debrah wspolczuje, u nas jutro szczepienie, pewnie bedzie podobnie
![]() ![]()
#2406 |
Zadomowienie
|
Neti my mamy Ketotifen od pół roku. Czy działa? Nie wiem jak byłoby bez więc trudno powiedzieć ale chyba powinien, jego przepisują tak pomiędzy Fenistilem (bo ten dla malutkich dzieci) a różnymi Xyzalami, Zyrtecami, Aeriusami dla trochę starszych. Te plamy Antosiowe wyglądają mi na uczulenie na białko, u nas tak jest. To znaczy chyba, nie widzę zbyt dobrze tych zdjęć które wrzucacie ale Ania ma takie suche placki "nałożone" na skórę po nabiale jeśli ja go za dużo zjem (ona na bezmlecznej i Nutramigenie do kaszek). Jak ja nie jadłam nabiału to Ania miała skórę idealną, bez żadnej skazy. Zaczęłam sobie folgować to od razu plamy - głównie na udach, przedramionach i karku. Odstawiłam i znowu lepiej
|
![]() ![]() |
![]() |
#2407 |
Zakorzenienie
|
Okropne to, bo dziecko siedzi u ciebie na kolanach, woła rozpaczliwie i wtula się całym sobą, to jest takie "mamo, ratuj". Czuć strach, ból i nadzieję na pomoc od mamy. Masakra. Dobrze, że nie trzeba tego często przechodzić.
Wiecie, kiedyś miałam żal do mojej mamy o różne rzeczy - jako dziecko, nastolatka potem. Ale odkąd mam córkę to wszystko ze mnie zeszło. Nie chcę wiedzieć co ona czuła kiedy zgadzała się na kolejną operację, widziała moje cierpienie. Ja się przejmuję "pierdołą", rutynowym pobieraniem krwi. A ona zniosła o wiele wiele więcej. Dopiero teraz jestem sobie w stanie wyobrazić ile ją to kosztowało. Aha, zapomniałam. Fewciu: Amelka też od jakichś 3 tygodni umie nakładać kółeczka tak - uwielbia robić takie rzeczy. świetnie to wygląda. Wiecie, serio się zastanawiam czy nie kupić jednak jakichś butków.. ale szkoda mi $ cholera, zaraz wiosna... ona dzisiaj w tej diagnostyce, jak byłyśmy.. chodzić chciała ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I u nas też problem jest z unieruchomienie odrazu krzyk Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2409 |
Zadomowienie
|
Debrah biedna Amelka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2410 |
Zakorzenienie
|
![]() My spałyśmy do 4.45 ![]() ![]() Debrah Blanka chodzi na dworze w kozaczkach, nawet po śniegu dreptała. Asekurowałam ją troszkę i zła jestem, bo filmu nie ma ![]() ![]() Zauważyłam, że lepiej sobie radzi z chodzeniem na nierównej powierzchi, dziwne nie?? Masz już wynki??? Dostałam dzisiaj smsa od koleżanki, jej synek ma 2 latka i zdiagnozowano Mu autyzm. Nie za wcześnie na taką diagnoze??? Mama sobie pięknie z Blanką poradziła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2411 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale teraz się pojawiły już normy - w miejscu mojego wyniku pisze "wynik wykonywany" - a przed chwilą nic nie było więc pewnie zaraz będzie. Aktualnie dziecko odmówiło wszelkiego jedzenia znów, tylko wafla kawałek... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2412 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() biedna Amelcia ![]() ![]() Cytat:
![]() nie ma jeszcze wyników? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nancy : w każdej diagnostyce taka winda jest? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2414 |
Zakorzenienie
|
szukam sobie lalki demonstracyjnej i zobaczcie co znalazłam :/
http://www.sklepy24.pl/szukaj/babycl...i+oczami+38455 wszystko na jednej stronie :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2415 | ||
Zakorzenienie
|
Hejka!
Julianko - wszystkiego najlepszego!!!! ![]() ![]() ![]() ale śliczna! cudne oczka, takie lekko skośne ![]() ![]() ![]() ![]() Marsi - powodzenia!i czekam na fote Samiego ![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2416 |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45010456]nie, ale to jest b. dobra maść, najczęściej po cc właśnie przepisywana
![]() jak nie pomoże to jeszcze plastry sutricon dokładnie, Dorcia zaczęła pić dużo odkąd raczkuje Mało tego, ja po prostu stawiam na podłodze jej kubek pstryczek ze słomką i się obsługuje, a na noc na oparsiu łóżka wisi niekapek - i dzisiaj rano poszłam się myć, wracam, a ta gwiazda nie śpi, niekapek zdjęła, obsłuzyła się ![]() też ładnie ![]() jak wyżej - a kładziesz mu picie i niech sam się obsłuży? ale na pocieszenie, Agatka w sumie koło 2rż zaczęła więcej pić, a tak to nawet w upały nie bardzo chciała A ty ile pijesz? powodzenia ![]() dobra decyzja ![]() jaka śliczna ![]() no wiesz, co tam praca domowa, mądry to rozpyka od razu, ale nad wyglądem trzeba pracować ![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Misiu, jakie badania?przepraszam, kompletnie mi to umknęło... Julianko! najlepsze urodzinowe życzenia ![]() Latem bardzo chętnie pił. Teraz z butelki nie ruszy, wiec ostatnio dawałam łyżeczką. Niekapek jest be, lovi 360 to nawet ja nie umiem się z niego napić tak trzeba ciągnąć. Zrobimy tez to żelazo. może przez to nie siedzi i wszystko jakoś późno robi... |
![]() ![]() |
![]() |
#2417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyników niet, chyba coś źle zrozumiałam i wszystkie będą między 16 a 17..skoro do tej pory nic. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, wiem, że to żadna sensacja w dzisiejszych czasach, ale dzisiaj się dowiedziałam, że taka moja daaalsza "kuzynka" wpadła sobie z chłopakiem-rówieśnikiem. Oboje mają po 17 lat. To takie "powszednie" dziś, ale kurde, oni mi w ogóle nie pasują na rodziców, po prostu, wyglądają jeszcze jak dzieci, nie wyobrażam sobie, że oni teraz dziecko będą mieć. Ale w sumie, pewnie jak ja wpadłam, to też tak pół wsi myślało. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2419 |
Zakorzenienie
|
Nancy : mogę cię prosić na facebook? pojawiły się pierwsze wyniki, nie umiem zinterpretować.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2420 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2421 |
Zakorzenienie
|
No to mamy anemię. Niskie żelazo i reszta z tym powiązana.
![]() Inne parametry zdaniem Nancy w normie są, tzn układ krzepnięcia okej, nie ma stanu zapalnego.. Teraz to dopiero będzie schiz, ja nie wiem jak jej pomóc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2422 |
Zakorzenienie
|
hej kochane
Julianeczko Ty sliczna nasza ksiezniczko, sto lat!!! ![]() ![]() ![]() Debrah, biedna Amelcia ![]() ![]() Bylismy z Pietraszkiem na spacerku, pochodzilismy bez wozka u nas na podworku ![]() ![]() ![]() ![]() Na dniach bedziemy miec siodmego zabalka, juz widze dziurke w miejscu lewej gornej trojki ![]() takze tak jak podejrzewalam, nieodkladalnosc w nocy to wynik zabka ![]()
#2423 | |
Zakorzenienie
|
![]() http://fakty.interia.pl/raport-rewol...eg,nId,1101685 ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
![]() nie wiesz bo nie jestes lekarzem... najwzniejsze ze wiesz juz na czym stoicie... lekarz cos przepisze, wyniki sie unormuja i moze wtedy cos ruszy z jedzeniem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2424 |
Zakorzenienie
|
debrah, przykro mi! Ale przynajmniej wiecie juz na czym stoicie, zobaczysz, wszystko sie unormuje
![]() ![]()
#2425 |
Rozeznanie
|
Debrah jakie macie żelazo? my aktualnie 40.
Nie martw się , pójdziecie do pediatry i przepisze żelazo, ciesz się że nie łapie żadnych infekcji a to jest duży plus przy anemii, my ciągle chorujemy ![]()
![]() ![]() Edytowane przez misia1505 Czas edycji: 2014-02-06 o 15:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#2426 | |||||
Zakorzenienie
|
śliczna
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Moja mama ma sklep medyczny w przychodni. Winda co chwilę nieczynna, wszędzie schody, do tego wąsko. Cytat:
![]() ![]() ![]() Ładne ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Próba obiadu numer dwa właśnie... Wesoła jest, niby normalnie się rozwija i szybko ale siedzi w niej ta cholera... Może to być takie koło zamknięte : anemia --> brak apetytu --->anemia z niedoborów... ehh |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2428 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Nancy jak jest z tą normą żelaza?
![]() |
#2429 |
Zakorzenienie
|
może coś pomyliłam albo inna jednostka?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2430 |
Rozeznanie
|
a dajesz Amelce wit C?
wit C jest potrzebna aby lepiej zelazo się przyswajało. znalazłam coś takiego: Ferrytyna od 6 miesięcy do 15 roku życia może mieścić się w granicach 7-140 ng/ml Debrah jestem pewna że u nas też jest z niedoborów, słabo nam szło rozszeżanie diety, do tego przeszłam z Bebilonu na BD, nie wiem jak z mlekiem ale porównałam kaszki nestle z BD i BD są b. mało wartościowe, pewnie mleko także, sama ją doprowadziłam do tego :-(
![]() ![]() Edytowane przez misia1505 Czas edycji: 2014-02-06 o 16:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:43.