|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Waderko rozumiem, że złapałaś nerwa, ale ja myślę, że mówi prawdę bo niby w jakim celu mieliby was okłamywać. Pewnie coś się faktycznie nie udało w lab i muszą Wam jeszcze raz pobrać krew. A w dniu pobrania krwi byliście z tż w 100% zdrowi? w sensie żadnych infekcji, katarów, kaszli? Wyspani i najedzeni i nie po spożyciu alkoholu na kilka dni przed pobraniem? Bo nasz ostrzegli, że te wszystkie ww. czynniki mogą np. sprawić, że nie uda się "wyhodować" z krwi tego co trzeba i będzie trzeba powtórzyć badanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2312 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Cytat:
Co ciekawe ode mnie i od męża też , czyli obydwie próbki by im się nie udały?
Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy. Edytowane przez wadera4 Czas edycji: 2014-02-06 o 13:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2313 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2314 |
Wtajemniczenie
|
No tak, ale wydaje mi się, że gdyby im nie wyszło to tylko z jedną probówką. Chyba mało prawdopodobne, że z dwiema?
#2315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2316 |
Zadomowienie
|
Waderko proszę Cię nie nakręcaj się i nie doszukuj się czegoś złego
![]() Pojedziecie, pobiorą raz jeszcze i już. Gdyby coś wyszło źle to na pewno nie bawiliby się w jakieś ściemnianie z drugim pobieraniem, bo i po co, tylko powiedzieli by wprost. Na miejscu może dowiesz się czegoś więcej, w sensie dlaczego nie udało się z pierwszym pobraniem. Kiedy jedziecie ?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2317 |
Zakorzenienie
|
waderka- umówiłaś się, że bedziecie drugi raz?
błagam, nie martw sie na zapas, nie dopisuj czarnych scenariuszy ![]() agatko- jeszcze przekonasz chłopaków "na swoje" ![]() a swoją drogą to zaskakujesz mnie z tymi szybkimi remontami- ja nie dałabym rady tak szybko...
#2318 | |
Zakorzenienie
|
Wadera ale przecież to normalne że czasem cos nie wyjdzie, czasem nawet jak idziesz na zwykłą podstawową morfologię to wyniki nie wychodzą i trzeba pobrać krew jeszcze raz!
![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
w sensie że po śmierci babci?? ![]() w zasadzie to nie mamy na co czekać a szkoda nam nowego narożnika...b chcemy aby już posłużył jakiś czas....a tam jest tyle roboty że szybko się z tym nie uwiniemy.... ![]()
![]() |
#2319 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No ale u krów tego nie było ![]() Dziękuję, trochę mnie uspokoiłyście! ![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Powiedziałam, że przyjedziemy we wtorek, bo tego dnia mam wizytę u hema, więc nie trzeba będzie specjalnie się ciągnąć. Ale powiem Wam, że już czuję smak sękacza ![]()
![]() |
#2320 | |||||||
Zakorzenienie
|
HEJKA!
Cytat:
ja czasami trochę zazdroszczę ze nie macie problemów z jedzenie u Waszych pociech. Ja się często solidaryzuje z Zeberką i Kasią. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45007604]Mam totalny spadek formy, Wczoraj była moja mama z niezapowiedzianą wizytą, akurat się wkurzyłam, bo nic nie posprzątane. A jak mam chwilę, to siedzę na kompie ![]() Muszę się zregenerować, bo styczeń mnie wykończył... A nie chcę, żeby mój stan przełożył się na Artka. Tzn. oczywiście dla niego staram się być na 100%, ale czasami nie mam już siły pokazywać obrazków w książce, czasami włożę do łóżeczka i puszczę karuzelkę... [/QUOTE] PERSE!!!!!!!!!!!!!!! bycia mamą nie sprawia że przestajesz być człowiekiem!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!MASZ prawo do gorszych dni, niewyspania, lenia, frustracji, złosci, zniechęcenia (wstaw sobie Tu co Ci najbardziej doskwiera). Wraz z urodzeniem dziecka nie stajemy się cyborgami ( a chyba takie wyobrażenie przed porodem miałam - że będę miała wszystko zrobione, 2 daniowy obiad ugotowany, ja wypiekniona, wyspana i z uśmiechem na twarzy, dziecko nigdy nie zajmujące się dziwnymi rzeczami tylko z uśmiechem bawiące się w jednym miejscu zabaweczkami, zawsze czyściutki, nie marudzące- dobra poniosło mnie!!!!!!!!! ![]() Ja tam się nie przejmują bałaganem jak moja mama przychodzi ale jak tesciowa zadzwonila ze przyjdzie to w te pędy za odkurzacz ![]() ![]() Ja tez siedze na kompie i czasami gram w głupie gry na fb (i co pobiłam Cię ![]() ![]() A co złego jest w karuzelce??????? Dobrze ze już wiesz ze musisz się jakos zregenerować.! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45008124] Po prostu mam wrażenie, że wszyscy się bawią z dziećmi cały czas, czytają im książki ,Posprzątam cokolwiek, zrobię wreszcie obiad inny niż mrożonki, umyję włosy. Wow, nie ma to jak ambitne plany ![]() Ale muszę też pochwalić Artka. W sumie przy tym całym ząbkowaniu i tak jest dzielny. I zaczyna mówić ma-ma-ma-ma ![]() ![]() Za dużo TV z SF się naoglądałaś odnośnie tego ciągłego bawienia się z dziecmi. U mnie jak idziemy do dziadków lub oni przychodząc to ja się zwalniam z zabawiana Zo - niech się dziadkowie i Młoda nacieszą;-) U mnie tez często takie ambitne plany są! BRAWA dla Arturka!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! Cytat:
To sobie Tosia Konika znalazła ![]() Ja mam bidon z babyono - u nas z tego Zosia zaczęła bpic bo żadne niekapki nie wchodziły w gre. Minus - ciężko zakamarki domyc. Ja sprawdzałam czy jest szansa ze Młoda się w ogóle z tego napije przy pomocy zwykłej (skróconej) słomki. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() a i coś dla PERSE i każdej która potrzebuje |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2321 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() i to jest umiejetnosc szukania pozytywów! ![]() AGATKO! (2 razu nie zacytowała mi twojej wiadomosci!!!) To bardzo konkretne remonty się u was szykują- kucie scian, zmiany pokoi, kuchni ( to tez wode trzeba dociągnąć). spokojnie!!!!!!!! rozważcie kilka wersji - na pewno znajdziecie dobre rozwiązania-przede wszystkim funkcjonalne!!!!!!!!!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2322 |
Zakorzenienie
|
mże faktycznie "technicznie" Twoje pomysły są niewykonalne?
też różne rzeczy kiedyś wymyślałam, potem się trochę przy Tacie wyrobiłam- wiem, że remontowanie starszego pomieszczenia ogranicza pole manewru Perse, esesia- wczoraj gdy przyjechaliśmy do Teściowej (ok 12.00)Kasia pięknie zjadła dużą porcję różności-pomyślałam wtedy o ile łatwiejsze życie mają Mamy "jedzących" dzieci(całe popołudnie miałam cudowny humor bo wiedziałam, że mam pojedzone dziecko- druga strona medalu, że do wieczora zjadła tylko 3 herbatniki i 3 łyzki kaszki w aucie zasnęła i dopiero w domu na spaniu piła mleko) ale dzisiaj- w nawiązaniu do rozterek Perse, myślę sobie, że Mamy "jedzących" zmagają się z innymi problemami- kolki, ząbki, dziecko wymagające noszenia itp.. Macierzyństwo jest trudne nita kiedyś pięknie podsumowała "Kto ma pszczoły ten ma miód, kto ma dzieci ten ma brud" Perse- każda z nas ma takie chwile, że zastanawia sie czy "ukraść" czas dla siebie czy latać z odkurzaczem a Ty i tak wyjątkowo poświęcasz się Artusiowi ![]()
#2323 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45007604]Tzn. oczywiście dla niego staram się być na 100%, ale czasami nie mam już siły pokazywać obrazków w książce, czasami włożę do łóżeczka i puszczę karuzelkę...
No to się wyżaliłam, sory ![]() Przecież to ludzkie i normalne. Ja nie mam cierpliwości np. karmić Kacpra piersią dłużej niż 40-50 minut. Po tym czasie daję mu moje mleko z butli i wyrzutów nie mam. No i w sumie ten sposób będziemy teraz uskuteczniać przy każdym karmieniu, bo Kacper przez 4 tyg przybył 0,5 kg i waży teraz 3kg. Z drugiej strony sama nie odczuwam ciśnienia na duży przyrost wagi - przecież nie musi być grubasem, a teraz jak dla mnie wygląda w sam raz.
#2324 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2325 |
Zakorzenienie
|
esia nie, wody nie trzeba przerabiać tylko że w tedy ja garderoby mieć nie będę....a remontujemy się od podstaw...zrywanie podłóg-wylewki, prąd nowy,stawianie ścianek...itd...masakra.. .ja bym chciała aby wylewki zrobione były już wszędzie! W tedy już byłoby z górki....a z wylewkami trzeba czekać na wiosnę
![]() Zeberka heh...tak jak ja mówię to jest mniej roboty niż to co oni wymyślili!
#2326 |
Zakorzenienie
|
Wadera spokojnie. Jest na pewno tak jak dziewczyny mówią.
Moje wyniki ok. D dimery ładnie spadły ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2327 | |||||
Zakorzenienie
|
Waderko, przytulam i przykro mi że Cię zestresowali...
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
ale masz rację. posiadanie Niejadka nie jest fajne... (ale Klocek też nie brzmi uroczo ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
tak sobie kminiłam na spacerze o braku wsparcia u Magi. i dopiero wpadłam dlaczego może nie wspierać ![]() ![]() Cytat:
a efektywnie wisi czy kima? cały czas myślę, że Hosenka i Iza są jednak mamami - cyborgami ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2328 |
Zakorzenienie
|
Waderka mam nadzieję że już się uspokoilas
![]() Pani TZ mówi że może Olek tak się budzi w nocy bo się przyzwyczaił żeby pociumkac. Ale gwarancji nie ma żadnej przecież że przy butli będzie lepiej spał. Poza tym mówi że ja za mało ważę. I chyba też zdziwienie otoczenia że jeszcze karmie roczne dziecko działa na niego. A ja uwielbiam karmienie. Właśnie się przytulamy i Olek je. Oczywiście w międzyczasie się bawi ![]()
#2329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- no i przy takim długodystansowym piersiowcu wcale nie ma gwarancji, że będzie chciał mm... ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2330 |
Zakorzenienie
|
Trafiłaś w sedno
![]() Olek lubi cycusia ale ja chyba jeszcze bardziej lubię karmienie niż on. Ciężko mi będzie odstawić Olka
#2331 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Agatka ( ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Hosenka i Iza to cyborgi. ![]() Iza rozwala mnie kinem. Ja nawet filmu wieczorem żadnego nie oglądam. Wole isc spać ![]() Chociaz teraz juz i tak jest lepiej, bo nie ide spać 5 min po tym jak T zaśnie ![]() Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-02-06 o 16:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2332 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() trzymam ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45008124] ja teraz nie mam siły ruszyć palcem (tak a propos frustracji, gdy wyobrażenia spotykają się z rzeczywistością). Dzisiaj nie idę na spacer, nie mam siły, na dworze włóczę nogami. Posprzątam cokolwiek, zrobię wreszcie obiad inny niż mrożonki, umyję włosy. Wow, nie ma to jak ambitne plany ![]() kochana przecież masz prawo być zmęczona - macierzyństwo to praca 24h/24h! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() czasem pomaga ![]() kochana nie denerwuj się na zapas ! a co to za wyniki?? kariotypy?? nigdy nie jadłam ![]()
![]() |
#2333 | |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny!
Maga tak uspokoiłam się już, ale zaraz wraca mąż i ciekawe co on na to. Czy się nie nakręcimy oboje jeszcze bardziej ![]() No to jak wreszcie jest? ![]() Cytat:
![]() Nigdy nie jadłaś? Nie żartuj ![]() ![]()
![]() |
#2334 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mama się już cieszy na zostanie z wnukiem w weekend ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2335 |
Raczkowanie
|
Perse, to ze sie martwisz i sobie wyrzucasz swiadczy o tym ze dbasz baaardzo o swoje dzieciatko i jestes świetną mamą, tendencje do robienia wszystiego idealnie i kontroli mają perfekcjonistki
![]() Wadera, ja tez musialam powtarzac kilkakrotnie badania z krwi, bo sie np. Zrobil skrzep po pobraniu. Jakby bylo cos nie tak, to uwierz pani by nie klamala. Po wizycie, mialam dzisiaj tez prenatalne, na ty m wykresie jest jed3n param3tr mocno przesunięty, ale dr powiedzial, ze wszystko idealnie, wiec staram sie nie szukac i gmerac w tych skrotach. Crp wysokie, ale na razie obserwujemy, bez antybiotyku. Szyjka ok, maly mial stopę w buzi ![]() ![]()
listopad 2012 ... skończył się cud ...mały chłopiec czeka na kwiecień ![]() Edytowane przez jana Czas edycji: 2014-02-06 o 16:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2336 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny napisałam posta i mi się przeglądarka zamknęła
![]() Jeszcze raz serdecznie dziękuję Wam za wsparcie ![]() Jesteście nieocenione. Już mi dużo, dużo lepiej. Nie poszliśmy na spacer, posprzątałam trochę, umyłam włosy i się ogarnęłam, robię pranie i czekam na TŻa. Zawsze mi szkoda ładnej pogody jak nie wychodzę na spacer, ale dzisiaj już nie dałam rady. Zresztą dla mnie spacer to również proszenie się teściowej o pomoc z wózkiem, a że my kontakty mamy mocno średnie, to same rozumiecie... Poza tym ja rano godzinę odciągam, więc jest to dla mnie tak jakby stracony czas, śniadanie Artka, śniadanie moje, odciąganie, potem już szybko obiadek Artka i wybieranie się, na nic nie starcza czasu... Co do mobilnych dzieci, w Lidlu od poniedziałku mają być różne zabezpieczenia do domu ![]() Wadera różne mogą być przyczyny, dziewczyny często musiały wracać do lab, bo np. krew skrzepła i nie dało się zbadać. Może tu też coś chemicznie nie zadziałało. Głowa do góry, na pewno nic nie jest źle! Ciociami poszukaj sobie (ja niestety nie mogę, bo mi się psuje przeglądarka:/) wypowiedzi Piotrka Żyły o tym, jak jego córka zjadła kostkę do kibla ![]() ![]() Artur przechodzi samego siebie. Ząbki, głoski, obraca się już w obie strony - z brzuszka na plecki i na odwrót. Na pewno jakiś skok mieliśmy... |
![]() ![]() |
![]() |
#2337 |
Zadomowienie
|
Arturro
![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Wadera, jak to jak? No jak u krów ![]() Sękacza ci nie zazdroszcze ![]() zjem w kwietniu ( o ile moja dieta kp pozwoli). zapisałam sie wlasnie na konferencje, ktora bedzie w sękaczowych ( ![]() ![]() Jadę z TZ i Tymkiem. Oby tylko pogoda była, bedą mieli gdzie spacerować. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-02-06 o 16:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2338 |
Konto usunięte
|
Ja teraz, jak tylko Artek zamknie oczy, odciągam i potem od razu kima. Nie chce mi się nawet nic oglądać, jestem wykończona i zwykle zasypiam w 5 sekund, nie zdążę nawet o niczym pomyśleć...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45017118] Artur przechodzi samego siebie. Ząbki, głoski, obraca się już w obie strony - z brzuszka na plecki i na odwrót. Na pewno jakiś skok mieliśmy...[/QUOTE] ![]() Dziewczyny jak oglądamy książeczki to Domiś nie bardzo potrafi się na nich skupić.Bardziej interesuje go mieszkanie.Może jest jeszcze za mały na książeczki? ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2340 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez się rozgląda po mieszkaniu, za karuzelką, ale książeczki to jeszcze za wysoki poziom. Laktator el. to super sprawa ![]() ![]()
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-02-06 o 17:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:12.