|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Cytat:
ale nazywam dziecko, po prostu, po imieniu ![]() góFniarz jakich mało ![]() a Twoje Młode takie czułe na kawę? tja. na YT nie mogę wejść bo mi muli, o instalkach mogę sobie pomarzyć ![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#782 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#783 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pojedyncze pędzle były po 7-8 funtów, zestawy po 20, więc się opylało i zestawy i hurtowo ![]() Cytat:
Zosior próbuje siadać, aż kupę zrobiła z wysiłku....
|
|
#784 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#785 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Heeeej!
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
To chyba tak jest, że dzieci lubią dzieci. Kubuś do mojej kuzynki (14 lat) i swojego kuzyna (8 lat) strasznie się cieszy. Nawet nie muszą nic mówić do niego a on już banana ma na buzi ![]() Będzie dobrze! Czekamy na relację. Oby wszystko było ok ![]() Cytat:
Cytat:
to zaszalałaś ---------- Hmmm coś jeszcze miałam napisać ale mi ucięło cytaty ![]() Aaa Kasia za piekna nockę!No i mówiłam ostatnio, że uwielbiam Rossmanna Wczoraj kończyło sie mleko wiec jak z duszą na ramieniu odmierzałam kolejne miarki i trzęsłam się ze strachu, że nie starczy na noc (nie wiem co bysmy wtedy zrobili, chyba bym kaszkę grzała). Dziś postanowiłam pojechać do Rossa i kupić duuuuużo opakowań na przyszłość. Co się okazało? Że moje mleko Bebiko 2R duża paczka 600g jest w promocji - z 28 zł na 7.99 zł! Dziwne, że była to "cena na pożegnanie" może nie będzie już tych opakowań albo tylko w Rossie likwidują nie wiem. Poza tym Kubusiowi chyba kolejny ząbek na dole idzie bo ma ostre. Kurcze, przez 9 miesięcy nic a teraz w ciągu 2 tygodni 3 zabki wychodzą. Na szczeście (tfu,tfu) bez większych problemów ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Wczoraj zrobiłam farbę iiiii....prosze się nie smiac - mam siwe włosy ![]() Znowu mnie oszukali Dziś rozjaśniacz idzie w ruch ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Wy tu tak o wakacjach myslicie już. My raczje nigdzie nie pojedziemy w sumie jak co roku. Ale co tam moze jak sie kiedys dorobimy to pojedziemy ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Co do urodzin pierwszych to ja wczoraj się wkręciłam i zamówiłam kilka pierdół - ozdób (czapeczki, balony, napis, zaproszenia). Chciałabym, żeby te pierwsze urodziny były takie faaajne, z zaproszeniami, pięknym dziecięcym tortem itp. Troche wczesnie się za to zabrałam ale co tam
|
||||||
|
|
|
#786 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#787 |
|
MBZ♥
|
C.R, u mnie standardowo pleśniak
plus domowy obiad-mm nadzieję, że się ucieszy![]() Demeter pochwal się pozamawiałaś też chcę taki baner z napisem i takie tam pierdołki![]() Co się stało z włosami? Scarlett super zakupy ![]() Pani u mnie nie ma takiej cukierni:/sama będę musiała coś kombinować/ Dragusiu u nas będą tylko z mojej strony bo dla tamtych za daleko także na lajcie robimy w domu![]() Tylko pomysłu na prezent brak oprócz sesji foto ![]() Zrobiłyśmy dziś z Zosią kawał dobrej, niepotrzebnej roboty w sumie to jak codzień ale sE wymyśliłam dodatkowo układanie w szafach i komodzie na szczęście mogłam liczyć na pomoc
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam do domu i tak na szybko póki pamiętam -karty obrazkowe - zwierzęta wiejskie sztuk 17 . pierwsze słowa sztuk 15 .jak widać róznie .
|
#789 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ale teraz wszystko pod Hanię (aż dorośnie do Egiptu i nurkowania hihi).Cytat:
Ciągle też myślę o tym cybexe, on ma jedną rączkę jak mutsy, ja bardzo często prowadzę wózek jedną ręką, a drugą robie coś na telefonie, da się tak ze spacerówkami z dwoma uchwytami?Co do Chorwacji, to byliśmy kilka razy, nam się bardzo podobało, ale jednak może na początek tego piaseczku poszukamy. Poza tym do Chorwacji się nie lata raczej tylko jedzie samochodem, a nie chce mi się jechać z malutką Hanią tyle godzin ![]() Cytat:
A naked zazdraszczam bardzo!!! Cytat:
![]() Cytat:
Coś jeszcze chciałam napisać, ale zapomniałam co
|
|
#790 |
|
Zadomowienie
|
Dorwałam się do komputera i w końcu mogłam zobaczyć zdjęcia. Jaśminka i Jasio przecudni!
Scarlett, brawa za zakupy. Sukieneczka do sypania kwiatków urocza! W ogóle wszystko bardzo ładne A co do Primarku i jakości to zależy. Mam stamtąd kilka rzeczy już ładnych parę lat i nadal wygladaja jak nowe Ale mam dziś dziadowy dzień. Nie wiem czemu, mam nadzieję, że to tylko sprawka niskiego ciśnienienia. |
|
|
|
#791 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dla Torresa pingwinomaniaka ![]() Cytat:
![]() a w duchu liczyłam, że gdzieś się foto Zosi zaplącze ![]() Cytat:
) nie byłam bo zawsze coś mnie zniechęcało ale na ten Zakhyntos i Korfu to bym się kopsnęła mimo wszystko. W Turcji byłam dwa razy na początku sierpnia i jak dla mnie spoko a ja upałów nie znoszę, byli nawet ludzie z taką prawie dwulatką i dawała radę ![]() o proszę ![]() ja mojemu wciąż pokazuję jak ma usiąść, jeszcze nie załapał, ale jest coraz lepiej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja robiłam wczoraj porządek w ubrankach J. pomagał mi dzielnie ![]() Co do urodzin, to ja miałam w planach wielką balangę z całą rodziną, ale ostatecznie daliśmy sobie spokój. J. jest jeszcze za mały, rodzina za daleko i ogólnie tak jakoś Ale na pewno ten dzień zostanie uczczony odpowiednio. Po naszemu ![]() Czy ja wam już mówiłam jaki mam zarąbisty wózek? Kolejny spacer (Pani, testowałam kosz na zakupy) i kolejny raz jestem zachwycona. Powinnam podziękować złodziejowi
|
|||||
|
|
|
#792 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szkoda tylko że nasz instruktor od nurów już nie żyje ...zawsze powtarzał że nam wyszkoli małego bubblemakera...My w Chorwacji byliśmy samolotem, bo lecieliśmy na południe. No ale wy z Kraka macie bliżej. Tez się obawiałam o tę rączkę i da się tzn jak gadam przez tele to jedną ręką spoko się prowadzi
|
|
|
|
|
#793 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
toż to znachor a nie lekarz ![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Cytat:
|
|
#794 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czapeczki ale to dla Kubcia tylko będzie, nie bede wszystkim dorosłym kazała nakładać Chciałam wydrukować jedynkę kolorową i nakleić na tą czapeczkę. http://allegro.pl/czapeczki-na-urodz...907697025.htmlzaproszenia http://allegro.pl/zaproszenia-5-z-na...858024821.html jedno zachowam na pamiątkę balony - 5 szt. niebieski Mam już roczek no i fontannę. Tyle. Co się nie wykorzysta będzie na kolejne urodzinki ![]() Są jeszcze takie gotowe zestawy z róznymi pierdołami (cieszą się popularnoscia) ale mi nie spasowały a cena praktycznie taka sama. W pierwszej kolejnosci do 2015r.---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- A własnie co do prezentu to my chyba kupimy pchacz bo mały nie ma a może pomoże mu, jak bedzie próbował chodzić. Od reszty osób zaproponuje moze laptopa, telefon. Z drugiej strony nie wiem czy nie za dużo zabawek gadająco-grających i świecących Nie chce przesadzić Jeszcze czas mam więc sobie podpatrze co Wy kupujecie najwyżej bo ja jedna z ostatnich jak nie ostatnia urodzinki małemu bede wyprawiać.---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- BYou kupiłam farbę z Syossa - blond platynowy i nie wyszło to co powinno Włosy zrobiły się jakieś szarawe z poświatą srebrnego - jak dla mnie są po prostu siwe. Wstyd się pokazać ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- A jesli chodzi o te bajery na roczek to pierwszy pomysł był taki, że zrobie sama - czapeczkę, napis, ozdoby wiszące na wstążkach. Ale w sumie przekonało mnie to, że wysyłka niedroga za wszystko od jenego sprzedawcy więc już kupiłam i mam spokój
|
|
|
|
|
#795 |
|
MBZ♥
|
Pani, dla spostrzegawczego Torresa
u nas na tapecie misie![]() Demeter o czapeczkach nie pomyślałam:/ale Zosi chciałam nałożyć opaskę z uszkami jak myszka miki ![]() Fajne te rzeczy ![]() Ja myślałam o takim napisie:http://allegro.pl/girlanda-baner-two...866211593.html kolory pudrowy róż i fiolet-ale napiszę do nich czy nie mogą zrobić na szarym, plus takie kokardki i motylek po środku. Dodatki motylkowe. Tort biały, napis na szaro, różowe motylki jako dekoracja. Zosi pchacz nie kręci, mnie też średnio bo jest mało stabilny-a Ona napiera czasem całym ciałem. No i próbuje jakieś kroczki sama na pewno będą książeczki, może rowerek. Chciałabym też lilou.Mam nadzieję, że uda isęcoś zrobić z kolorem ![]() Alliw to też masz Pomocnika cieszę się, że jesteś zadowolona z wozu
|
|
|
|
#796 |
|
Zakorzenienie
|
alliw też dziś miałam w zamiarze upiec ciasto marchewkowe no ale przyszeł kolega który ma cukiernię i przyniósł pełno różnych łakoci tak więc nie piekę a taką ochotę miałam
![]() scarlett piekne ciuszku a ta sukienka biała boska ![]() Moderna w sumie Mała zachorowała z poniedziałku na wtorek a dziś już poza lekkim katarkiem jest dobrze tak więc chyba taka 3dniówka. |
|
|
|
#797 | |||||
|
Rozeznanie
|
Wózek zarąbisty. Choruję na niego ale cena mnie powala. Może trafię gdzieś fajną używkę ![]() Cytat:
![]() Kurczę nie mogę słuchać jak dzieci płaczą. Jak byliśmy ostatnio na szczepieniu to przed nami była 6-tygodniowa dziewczynka i miała te darmowe szczepienia. Trzy kłucia na jednej wizycie. Trochę to trwało więc kazali nam czekać w tym zabiegowym gdzie ją szczepili. Jak zobaczyłam tą bidulkę i usłyszałam jak płacze to popłakałam się też. Tż stwierdził, że jestem walnięta. No ale nic nie poradzę, że miękkie jajo ze mnie ![]() Jeszcze raz bardzo bardzo dziękuję Co prawda nie wiem kiedy się za to zabiorę bo mnie natchnęłyście i ponownie zaczęłam czytać Jeżycjadę ![]() Cytat:
Ja też nie wiem czy gdzieś pojedziemy, a jeśli pojedziemy to na pewno nie za granicę. Fajne zakupki urodzinowe. Już dodałam do ulubionych )Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A długi jest ten wózek po złożeniu? Cytat:
A ja też taki jakiś dziwny dzień mam. Gadać mi się nie chciało. Dobrze, że babcia na dole bo Mikołaj by spędził cały dzień nie "zamieniając" z nikim słowa ![]() I dla choruszków dużo zdrówka. I nie wiem co tam jeszcze. Aha Scarlett fajne łowy No to idę milczeć sobie dalej. Z książką w ręce. Dobranoc.
|
|
#798 |
|
Zakorzenienie
|
Demeter fajne te zaproszenia i ozdoby
Ja jeszcze nie myślałam o roczku tż stwierdził że zrobimy na ogrodzie u nas no ale nie wiadomo jaka pogoda będzie. Ale napewno zamówimy catering domowy fajnie się sprawdza no i u nas najbliższa rodzina to będzie z nami jakieś 18 osób (dziadkowie i rodzeństwo)---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Ja z małą na pewno pojedziemy na tydzień lub dwa do Kołobrzegu i może tż z nami parę dni spędzi. A czy coś/gdzieś jeszcze to nie mam pojęcia z miłą chęcią poleciała bym do Turcji. Temperatur się nie obawiam bo i tak pierwsze lato nasze dzieciaczki miały bardzo ciepłe i te temperatury też były bardzo wysokie tak więc czy w Polsce czy za granicą różnicy nie robi. |
|
|
|
#799 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() troszkę popłakał bidulek ale na szczęście dał się utulić i zająć czymś no i znów mi cytaty poucinało eh---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- a właśnie Pani fajnie z tym pingwinem ![]() a ja o wakacjach będę myśleć jak Karol polubi jeździć samochodem , na razie tego nieznosi więc nawet nie chcę myśleć o jakimkolwiek jeżdzeniu z nim wystarczą mi codzienne 3 minutowe jazdy ![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- i jeszcze prośba ![]() o tutaj https://www.facebook.com/photo.php?f...2266902&type=1 dodałam swój komentarz. Potrzebuję jak najwięcej polubień komentarza wtedy będę mogła wygrać semestr nauki angielsiego dla JulkiZ góry dziękuję
|
|
#800 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() widzisz. takie proste, a ja bym nie wpadła nawet nie wiesz jak się cieszę ![]() Cytat:
![]() ![]() dobbrreeee!!!![]() Cytat:
milcz w spokoju i miłej lektury!Cytat:
chłop pewnie też będzie optował za jakimś lotem, ale i tak zdecyduje o tym Torres ![]() dla zainteresowanych na douglas.pl jest dziś -20%. MAC nigdy nie ma takiej przeceny, jeden malutki kliczek, bom na odwyku
|
|
|
#801 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No napis fajny taki elegancki no i jaką masz fajną wizję tego O dzieki za opinię o pchaczu. Myslałam tez o stoliku bo nie ma - na pewno nie bede kupowała tego i tego - chyba nie ma sensu. Chyba że autko np. Ferrari ale czad!!! http://allegro.pl/jezdzik-pchacz-fer...911415234.htmlCytat:
My teraz oglądamy Grę o tron - jest ostro - sceny zabijania. ucinania głów i co najgorsze! - zabijania dzieci Ostatnio jak zabili niemowlaka to się poryczałam po seansie a przecież wiem, że to tylko serial ![]() Cytat:
Jakby nie było będzie bardzo miło - w końcu to pierwsze urodziny naszych bąbelków ![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Dobra juz znalazłam prezent dla małego! Kupujemy kolejkę Mula z Ikei |
|||
|
|
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
Heja, nie cytuje, bo nie dam rady
z tego, co pamiętam:PAni przezdolne masz dziecko Małpka- Moj te zsie budzi kilka razy i nie barzo chce spac w łżóeczku;/ czasem po 4 razy go odkładam, bo wstaje-mimo, ze na rekach mi spał...czasem spi z nami-z mojego lenistwa...je w nocy ok 2 razy do syta a czasem czesciej dla pieszczoty-klka razy ciumkie i zasypia....i ma w dupce zegarek...co noc o 23.00 jest pobudka;p Ale Twójj biega, chodzi,tańczy i bawi sie w berka-nie można mieć wszytskiego;p AGnjeska- jeju a dopiero co rodziłas;p Zdrówka dla Jasminki Tasia-czekamy na wiesci z USG scarlet za zakupy-a gdzie byłsa bo nie czytałam wczesniej.... ![]() Byou-mamo ZOsi ![]() ŻYczę romantycznego wieczoru z mężem...I dalej zapomniałam...wybaczcie;* aaa miałam jeszcze spytać znacie nad Morzem jakies w miare niedrogie kwatery, gdzie mozna z dzieckiem?Na zaraniczne raczej nas nie stac, ale nad morze na 4-5 dni może byz Kacperem pojechał...CHcoiaz mówią,ze nasze morze drogie... Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2014-02-06 o 20:39 |
|
|
|
#803 |
|
MBZ♥
|
Klementyna
![]() Demeter, no no no ale fury wyszukałaś ![]() Kolejka fajna Odkąd jest Zosia nie mogę czytać o krzywdzie dzieci wcześniej tez ale teraz odrazu wyobrażam sobie Ją![]() Pani dobrze, że mnie takie kosmetyki nie kręcą ![]() Współczuję, że Torres źle znosi upały:/ Oliwka i jak było na reh? Pomysł z ogrodem fajny oby tylko pogoda dopisała nasz sąsiad jak jeszcze mieszkaliśmy na wsi 2 wesela swoich dzieci wyprawiał na ogrodzie pd takim wynajętym namiotem z cateringiem nawet jak przyszła burza to zasłonili ściany i było ok![]() Malpko, nie lubi Karol jeździć? ![]() Achna też tak mam ![]() Miłego czytania ![]() Villga Anika Mąż się odezwał czy chce dostać lanie po powrocie? ![]() Idę lepić kluski śląskie i trzeć buraczki
|
|
|
|
#804 | |||||
|
Zakorzenienie
|
się zobaczy
Cytat:
.dziecko wam się dusi a ona cebule poleca -w łóżeczku Cytat:
Do ciasta można zamiast cukru -syrop z agawy . Ja do starszaków miałam normalny tort -taki z obrazkiem dziecięcym chyba .... solenizant jednak nie dostał . Jeszcze nie myślałam co teraz zrobimy .... ale raczej tort taki prawdziwy niet - bo starszaki masy nie lubia ani bitej smietany(ja tez nie) .Jak na razie to przede mna urodziny Niny. Cytat:
moooondra! Cytat:
próbowałam dojrzeć kogos w odbiciu folii ..ale nic z tego .... a Z mogłaby się pokazac w tej czapie .... osadzimy czy twarzowa za zakupy rozwalasz mnie Cytat:
![]()
|
|
#805 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
jestem biorem sie za nadrabianie
|
|
|
|
#807 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() 2.za ząbek ![]() 3.o jaaaaa obys nie zniszczyła za bardzo włosów Cytat:
![]() Cytat:
. )Cytat:
Cytat:
![]() dzieci wszystko zniosą jak jest fajnie - mój 8 mies. Kuba 40 stopni w chorwacji , 6 mies. Ninka upały w Turcji , 1,5 roczny Kuba upały w grecji ....
|
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
Demeter co prawda widzę, że już znalazłaś prezent dla Małego ale ja polecam ten jeździk-pchacz http://www.ceneo.pl/16685895 dużo dzieci się nimi zachwyca u nas wśród rodziny znajomych nie ma dziecka które by tego nie miało i nawet chłopcy prawie 4 letni nimi nadal jeżdżą. A Anielka na jego widok dostaje takiego przyśpieszenia
![]() BYou jaka wizja |
|
|
|
#809 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no poza kolejką jeszcze coś dostanie (wszyscy będa mnie pytac co kupić także coś tam jeszcze bedzie trzeba wymyslec). Cytat:
No oby
|
||
|
|
|
#810 |
|
Zakorzenienie
|
klementyna mojej przyjaciółki siostra ma domki nad morzem i tam jest zrobione pod dzieci bo sami mają dwójkę małych mogę się dowiedzieć bo nigdy nie pamiętam nazwy miejscowości ale coś mi się kojarzy że Gąski. U nas ciocia parę lat temu kupiła pensjonat w Kołobrzegu gdzie wystarczy przejść przez park i jesteś na plaży
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:43.

ale nazywam dziecko, po prostu, po imieniu 

.

może nie będzie już tych opakowań albo tylko w Rossie likwidują nie wiem.
w sumie jak co roku. Ale co tam moze jak sie kiedys dorobimy to pojedziemy

Ale na pewno ten dzień zostanie uczczony odpowiednio. Po naszemu 

05.07.2008