Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek. - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-06, 21:34   #811
alliw
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
przeczytałam BOCZEK TYMKA

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Wózek zarąbisty. Choruję na niego ale cena mnie powala. Może trafię gdzieś fajną używkę
no ja nie miałam czasu na szukanie używki
wymiary masz na tej stronce http://www.sklep-tosia.pl/maclaren-techno-xlr_p149

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
dodałam swój komentarz. Potrzebuję jak najwięcej polubień komentarza wtedy będę mogła wygrać semestr nauki angielsiego dla Julki
Z góry dziękuję
polubiłam

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
nawet nie wiesz jak się cieszę
i ja się cieszę że ty się cieszysz
Douglas własnie obkupiony uff, a wczoraj miałam do sephory iść bo kremy mi się pokończyły a tu niespodziewanka, miło miło

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
aaa miałam jeszcze spytać znacie nad Morzem jakies w miare niedrogie kwatery, gdzie mozna z dzieckiem?Na zaraniczne raczej nas nie stac, ale nad morze na 4-5 dni może byz Kacperem pojechał...CHcoiaz mówią,ze nasze morze drogie...
no drogie drogie, czasem naprawde lepiej polecieć gdzieś za granicę z opcją all in, szczególnie że nasze szkraby jeszcze za darmo będą i gwarancja pogody jest

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Super wiadomość! napalilam się....szukam
powodzenia

Dobra, idę wciągnąć jeden odcinek Gotowych i lulu
Kolorowych snów
Stary 2014-02-06, 21:35   #812
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość

BYou kupiłam farbę z Syossa - blond platynowy i nie wyszło to co powinno Włosy zrobiły się jakieś szarawe z poświatą srebrnego - jak dla mnie są po prostu siwe. Wstyd się pokazać
łooojej . i co zrobisz? (nie martw się ja byłam kiedyś nichcaco niebieska)
aaaale wymysliłas dekoracje na urodzinki
Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Kurczę nie mogę słuchać jak dzieci płaczą. Jak byliśmy ostatnio na szczepieniu to przed nami była 6-tygodniowa dziewczynka i miała te darmowe szczepienia. Trzy kłucia na jednej wizycie. Trochę to trwało więc kazali nam czekać w tym zabiegowym gdzie ją szczepili. Jak zobaczyłam tą bidulkę i usłyszałam jak płacze to popłakałam się też. Tż stwierdził, że jestem walnięta. No ale nic nie poradzę, że miękkie jajo ze mnie
wcale nie . ja tez bym płakała pewnie .
Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Demeter fajne te zaproszenia i ozdoby Ja jeszcze nie myślałam o roczku tż stwierdził że zrobimy na ogrodzie u nas no ale nie wiadomo jaka pogoda będzie. Ale napewno zamówimy catering domowy fajnie się sprawdza no i u nas najbliższa rodzina to będzie z nami jakieś 18 osób (dziadkowie i rodzeństwo)

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Ja z małą na pewno pojedziemy na tydzień lub dwa do Kołobrzegu i może tż z nami parę dni spędzi. A czy coś/gdzieś jeszcze to nie mam pojęcia z miłą chęcią poleciała bym do Turcji. Temperatur się nie obawiam bo i tak pierwsze lato nasze dzieciaczki miały bardzo ciepłe i te temperatury też były bardzo wysokie tak więc czy w Polsce czy za granicą różnicy nie robi.
o na ogrodzie fajnie tylko pogoda.....
he to wychodzi podobnie -może się spotkamy gdzies przypadkiem .bo my tez do Turcji . i do Kołobrzegu (którego nie cierpie ale jesteśmy tam ciagle...)
Cytat:
jeżu, jak sobie przypominam upały to mnie na wymioty zbiera
chłop pewnie też będzie optował za jakimś lotem, ale i tak zdecyduje o tym Torres

eee douglas mnie nie rusza ja sephorowa jestem (na goldzie często sa 20 % rabaty teraz tez do 14 )
Cytat:
.
Chyba że autko np. Ferrari ale czad!!! http://allegro.pl/jezdzik-pchacz-fer...911415234.html

Nie jesteś! Masz dobre serduszko i jesteś wrażliwa
My teraz oglądamy Grę o tron - jest ostro - sceny zabijania. ucinania głów i co najgorsze! - zabijania dzieci Ostatnio jak zabili niemowlaka to się poryczałam po seansie a przecież wiem, że to tylko serial
o nie ..... nie mogłabym

wóz fajowy

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2014-02-06 o 21:39
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 21:42   #813
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
jakiś z diamentami, i smutną Afryką.
z DiCaprio...??
jesli tak bylam we kinie - nawet fajny.

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

...eee takie cuda ...nie wpadłabym na to . pisze to 2 raz bo jak za pierwszym razem przeczytałam , odpisałam na zaznaczone tu ....to wysłałam i siadło połączenie .oczywiście nie skopiowałam
ciesze sie, ze na cos sie przydalam.

Cytat:
(moja córa ostatnio w przedszkolu od koleżanki usłyszała ze dorosłe pipki sa maja włosy .zaprzeczyła -głosno "bo moja mama nie ma..." )

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Nestelle- no i w ten sposób sie dowiedzielismy ze Ci wlosy nie rosną TAM... Jak to mozliwe ;-) Chyba jeszcze nie dojrzalas ;-)

podpinam sie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Nie wiem co się dzieje od kilku dni ale F. nie chce nic poza mm, wczoraj odrzucił kaszkę, moją zupkę, mamy zupkę. Dzisiaj podobnie kaszki rano nie tknął, teraz zrobiłam mu jaglankę z musem dyniowo -jabłkowym nie chciał. Dałam butle wypił duszkiem
Przecież nie może pić tylko mleka
uwirz i ze mozna - Milus przykladem. ze sie da.

Cytat:
Wracajac do sedna Nina chcąc niechca troszkę mnie widzi ..... i nadal uważa ze mam duzy tyłek bo stringi go nie zasłaniają
tu tez padlam

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość

przypomiał mi się jeszcze jeden tekst młodej, zresztą a propos przy naszym znajomym który u nas nocował: rano, małż wstał, no jak u faceta rano troszkę mu się podniósł, w spodniach od piżamy było widać a młoda: "tata to kupa czy siusiak?" (młoda była na etapie kup w majtkach raz na jakiś czas).
a tu juz nie mialam sil sie podniesc

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
znowu są na feriach na szczęście tylko tydzień, ale nadal nic nie umieją koło siebie zrobić, no ale są zdane na siebie i mama moja uczy je jak się umyją czy ubiorą czy tam co tak będą miały. Ale kurde nie pojmuję jak dzieci w tym wieku (11, 8) mogą nie wiedzieć np. które ubrania czyje
albo jak tż mi powiedział że wlazły w zaspę dziadek mówi żeby się otrzepały to starsza nie umiała tego zrobić więc tatuś jej pomógł masakejros dwie lewe ręce bo rodzice wszystko za nie robią i nadskakują....
wooow serios jak jest takos to faktycznos masakabros !!!!

cdn.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 21:44   #814
nestelle
Zakorzenienie

a ja się pytam : gdzie TASIA ???????????
Stary 2014-02-06, 21:45   #815
BYou
MBZ♥

Cytat:
Właśnie też czekam!

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 21:46   #816
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
przeczytałam BOCZEK TYMKA
Dobra, idę wciągnąć jeden odcinek Gotowych i lulu
Kolorowych snów

Który sezon GnW ?

Cytat:
łooojej . i co zrobisz? (nie martw się ja byłam kiedyś nichcaco niebieska)
aaaale wymysliłas dekoracje na urodzinki
Rozjasniacz kupiłam Syossa juz kiedys mnie poratował.
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 21:47   #817
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Ostatnio jak byliśmy na urodzinach u bratanka a on ma alergie? skaze? nie wiem w każdym razie nie może jeść żadnego nabiału, masła, mleka, jajek, jogurtów itp. i bratowa zrobiła jakiś tort z galaretek i biszkopt bez jajek i mleka i na wierzchu mus z truskawek, było pycha, był delikatnie słodki a ten mus z truskawek na wierzchu zjadła bym całego torta

Demeter my już Grę o tron oglądaliśmy, teraz jesteśmy na etapie tz ten już obejrzeliśmy http://www.filmweb.pl/serial/Orange+...ck-2013-666215 a w trakcie tego jesteśmy http://www.filmweb.pl/serial/The+Originals-2013-608361 w kolejce czekają, broadchurch, oprhan black, top of the lake, the fall, the americans
Też podobał mi się Homeland.
Ale mam wrażenie że coś jeszcze ostatnio oglądaliśmy i nie pamiętam O! właśnie coś na styl Gry o Tron Wikingowie http://www.filmweb.pl/serial/Wikingowie-2013-659055

BYou dziękuję że pytasz Dziś obyło się bez histerii troszkę płakała ale nie było wymuszania że u mnie na rękach troszku pomarudziła ale tak zupełnie inaczej i ładnie ćwiczyła. Mam nadzieję że rehabilitacja przyniesie rezultaty no i dziś jak wróciłyśmy do domu nacisnęliśmy z tż na nią że ma raczkowacz bo póki co to raczkowała jak się bawiła czyli 3 kroczki i koniec a dziś co zaczynała pełzać gdzieś to podnosiliśmy jej tyłeczek i ona raczkowała rozjeżdżała się to my ją dalej pupcia do góry i dalej w raczki i tym sposbem mała na wieczór już więcej sama i szybciej szła w raczkach zapominając o pełzaniu więc wierzymy że te raczkowanie teraz pomorze na tą główę bo będą pracowały wszytskie mięśnie w każdym razie zaznaczali że u niej raczkowanie jest bardzo istotne by skorygować tą główkę..

Jak karmiłam na dobranoc Anielkę to już nic jej w nosku nie furczało oby to już był koniec
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 21:51   #818
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Rozjasniacz kupiłam Syossa juz kiedys mnie poratował.
ale rozjaśniacz i koniec czy jeszcze kolorek jakiś na to ?

czasem jak czytam co napisałam to jak w serialu "Allo ,Allo " :
- "nichcący " "nipisałam" "piwidziałam " .
Stary 2014-02-06, 22:03   #819
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter
2q

Cytat:
Ostatnio jak byliśmy na urodzinach u bratanka a on ma alergie? skaze? nie wiem w każdym razie nie może jeść żadnego nabiału, masła, mleka, jajek, jogurtów itp. i bratowa zrobiła jakiś tort z galaretek i biszkopt bez jajek i mleka i na wierzchu mus z truskawek, było pycha, był delikatnie słodki a ten mus z truskawek na wierzchu zjadła bym całego torta

Demeter my już Grę o tron oglądaliśmy, teraz jesteśmy na etapie tz ten już obejrzeliśmy http://www.filmweb.pl/serial/Orange+...ck-2013-666215 a w trakcie tego jesteśmy http://www.filmweb.pl/serial/The+Originals-2013-608361 w kolejce czekają, broadchurch, oprhan black, top of the lake, the fall, the americans
Też podobał mi się Homeland.
Ale mam wrażenie że coś jeszcze ostatnio oglądaliśmy i nie pamiętam O! właśnie coś na styl Gry o Tron Wikingowie http://www.filmweb.pl/serial/Wikingowie-2013-659055

Jak karmiłam na dobranoc Anielkę to już nic jej w nosku nie furczało oby to już był koniec
Tort brzmi smacznie. Podziwiam osoby które same się biorą za torta bo ja to antytalencie ciastowe
Własnie a w Originals są postacie z Pamiętników Wampirów który ogladam, wiec pewnie też zapodam sobie ten serial
Oby było dobrze z małą

Cytat:
ale rozjaśniacz i koniec czy jeszcze kolorek jakiś na to ?

Zobaczymy - albo rozjaśniacz i fioletowy szampon, odżywka albo kolejna farba

Ide polozyc małego spac bo marudzi....
Stary 2014-02-06, 22:04   #820
oliwka__
Zakorzenienie

Nestelle a dziś jak wracałam z rehabilitacji to zajechałam do warzywniaka i ta babka mi mówi (w tym samym dniu chrzciłyśmy nasze córki) że jeździ na basen do Lubonia w jakiejś szkole i mają zajęcia w niedzielę na 8 rano o 6 muszą wstawać fakty że autostradą to 15 minut i jest ale na 8 rano w niedzielę kto to wymyślił
Stary 2014-02-06, 22:11   #821
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Nestelle a dziś jak wracałam z rehabilitacji to zajechałam do warzywniaka i ta babka mi mówi (w tym samym dniu chrzciłyśmy nasze córki) że jeździ na basen do Lubonia w jakiejś szkole i mają zajęcia w niedzielę na 8 rano o 6 muszą wstawać fakty że autostradą to 15 minut i jest ale na 8 rano w niedzielę kto to wymyślił
basen w przedszkolu .a w sumie obok . tak możliwe ze o 8 ..... ja akurat jezdze do poznania z R. moje starszaki tam chodza.

i raczkowanie i koniec katarku .
swiat jest mały ....(tez mamy lokum w kolobrzegu)

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Tasia - widze Cię na pasku !!!! mów co wiesz ! bo nie pójde spac bez tego....
Stary 2014-02-06, 22:13   #822
oliwka__
Zakorzenienie

Nestelle z nami na zajęcia chodzi teraz dziewczyna z Komornik która z dwójką starszych dzieci chodziła tam gdzie Ty i była zadowolona a teraz razem całą rodzinką jeżdżą do Kościana w soboty.
świat mały to prawda, a wydawało by się że taki duży :P
Stary 2014-02-06, 22:14   #823
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Tak z masy (:
Dostanie kawałek do zdjecia a potem będziemy odbierać :p bo potrafi już sama jeść a taka ilość cukru jal nie jest nauczona może się źle skończyć...
Co do lekarzy to jedną myslalam że zatluke jak mi kazała cebulę do łóżeczka wkładać. Rada jak cho...
.
Yyyyy....

Cytat:

Kupiłam sobie na wyprzedażach bluzkę z pingwinem i T. ma nową fazę. Wszędzie pokazuje/wyszukuje, wali mnie w brzuch.
kupiliśmy figurkę to kociokwiku dostał ekspedientka lała z niego bo pięścią na mnie, pięścią w pudełko. ledwo skasować zdołała
góFniarz oko i nos pokaże jak mu się (za)chce a mini pingwina wszędzie dojrzy....
Superancko

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Najdroższy ever ciuch Z, na razie nie ponosi.... Mama chciała mnie zabić, że to kupuję, wybuliłam na nią 27 funtów Stwierdziłam, że jak z 3 razy włoży, to się zamortyzuje, a fason na tyle uniwersalny, że kieca ta może mieć różną długość... TŻ mówi, że porozmawiamy sobie jak wszystkie transakcje będą widoczne na koncie : brzydal:

Pędzle super okazja w Superdrug - przy zakupie jednych drugie za pół ceny.... Postanowiłam olać text z reklam, że zaoszczędzone jest tylko to co na koncie :brzyda l: W sumie myślałam, czy nie wziąć jeszcze i nie opchnąć z zyskiem na all, no ale miejsce trochę mnie ograniczało...

Ogólnie gratuluję udanych zakupów!

Jako, że widzę, że jeszcze 2 strony mnie czekają, to na razie na szybko napiszę raporcik z usg: Maleństwo ma 72 mm, śliczne, maleńkie paluszki, którymi drapało się po głowie , kość nosową i przezierność ok Płci nie poznaliśmy, ale jest cudny
Zostaliśmy "pouczeni" o możliwości zrobienia testu PAPPa i amnio, szczególnie z racji na mój wiek, ale nie będziemy robić.
Zaczynam czuć, że jestem w ciąży

P.S. Krzyś został z Babcią, był super grzeczny i czekał na nas, pomimo, że ledwo widział na oczka ze zmęczenia Powitał oboje pięknymi uśmiechami i machaniem rączki
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png

Edytowane przez Tasia34
Czas edycji: 2014-02-06 o 22:16
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 22:15   #824
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
no mam...mam...ale po co se stare robic ??? tylko jedną :
Nina - "Mamus jak będę duza to tez będę miała takie piersi jak ty . TYLKO WIĘKSZE !" [COLOR="Silver"]
no tak - takie same a jednak inne

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
ale piękne chwile jeszcze przede mną
nie tylko przed toba

Cytat:
Obiecane foto wklejam (ale tak na nie patrze i se myślę że w sumie mało tego wózka widać )

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Dziś prawie pękłam ze śmiechu, Krzyś też Niby podgryzałam Go w boczek, a On uciekał i tak się chichrał przy tym, że aż w pewnym momencie zapowietrzył Potem wystarczyło, że tylko zbliżyłam twarz do Niego, On się zanosił śmiechem No mówię Wam, super to było!
tez lubie, chichrochy ... ino Milus zbytnio nie ma nigdzie laskotek wiec sie musze naprodukowac by go rozsmieszyc

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
byliśmy dziś na szczepieniu, 2 dawka pneumo. płaczu było sporo, jak to przy wizycie w przychodni, a przy samym szczepieniu to już w ogóle szlochy.... kurcze, tak mi go szkoda, tak strasznie się wszystkiego boi

no i..... przystopował z wagą waży 10,600 nie mierzony, jak zwykle (nie wiem czemu nikt mi go nie chce mierzyć).
tak czy siak sie naleza
za szcepienie i wage.

Lecem spac !!! zmeczona jestem
wiec bede was pewnie caly weeknd gonila

slodkich snow.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 22:15   #825
nestelle
Zakorzenienie

Demeter - kciuki za włosy .mama nadzieje ze je będziesz mieć (sorrki taki tam zart ).
Stary 2014-02-06, 22:17   #826
BYou
MBZ♥

Tasia

Oliwka cieszę siębardzo z postępów Anielki i z tego że kataros odpuszcza
Wstawać o 6 rano na basen
Możesz zdobyć przepis na ten tort?
Zazdroszczę takiej miejscówki nad morzem.

Alliw, boczek Tymka

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 22:24   #827
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Nestelle z nami na zajęcia chodzi teraz dziewczyna z Komornik która z dwójką starszych dzieci chodziła tam gdzie Ty i była zadowolona a teraz razem całą rodzinką jeżdżą do Kościana w soboty.
świat mały to prawda, a wydawało by się że taki duży :P
ale ze mnie zna???
Cytat:
Jako, że widzę, że jeszcze 2 strony mnie czekają, to na razie na szybko napiszę raporcik z usg: Maleństwo ma 72 mm, śliczne, maleńkie paluszki, którymi drapało się po głowie , kość nosową i przezierność ok Płci nie poznaliśmy, ale jest cudny
ojej jak słodko taka ocupińka
cudownie czyli nadal możemy obstawiać płec
(mogę isc spac )
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Lecem spac !!! zmeczona jestem
wiec bede was pewnie caly weeknd gonila
Kasia nie nadrabiaj tylko pisz
Stary 2014-02-06, 22:25   #828
pani22ka
Zakorzenienie

Tasia, bardzo, bardzo się cieszę!!!!!!!!!! i mogę iść spać

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 22:42   #829
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Zostaliśmy "pouczeni" o możliwości zrobienia testu PAPPa i amnio, szczególnie z racji na mój wiek, ale nie będziemy robić.

Cytat:
Demeter - kciuki za włosy .mama nadzieje ze je będziesz mieć (sorrki taki tam zart ).
A wiesz, że.......ja też???
Ryzyk - fizyk - przeciez nie bede chodzić z włosami jak moja babcia
Stary 2014-02-06, 22:45   #830
oliwka__
Zakorzenienie

Nestelle nie nie zna Ciebie no chyba nie zna tylko się pytałam czemu nie chodzi z małą w Poznaniu na basen bo słyszałam (to od Ciebie wklejałaś kiedyś linki basenu z wildy jak dobrze kojarzę) i ona mówiła że chodziła właśnie tam z dwójką starszych dzieciaczków i że tam fajnie bo taki pokój gdzie można posiedzieć po nakarmić dziecko starszaki mogą się pobawić i tak mi się skojrzayło że to ten sam basen a ona ma 8 letniego synka Tymka więc może bo w tym samym wieku Twój Kuba jest.

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Tasia bardzo się cieszę, że z maleństwem wszytsko dobrze to kolejna wizyta i będziemy wiedzieć czy dziewczynka czy chłopiec Choć i tak 100% pewności to po narodzinach A Krzyś słodziak
Stary 2014-02-06, 22:50   #831
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
A wiesz, że.......ja też???
Ryzyk - fizyk - przeciez nie bede chodzić z włosami jak moja babcia
no ba ....
Cytat:
Nestelle nie nie zna Ciebie no chyba nie zna tylko się pytałam czemu nie chodzi z małą w Poznaniu na basen bo słyszałam (to od Ciebie wklejałaś kiedyś linki basenu z wildy jak dobrze kojarzę) i ona mówiła że chodziła właśnie tam z dwójką starszych dzieciaczków i że tam fajnie bo taki pokój gdzie można posiedzieć po nakarmić dziecko starszaki mogą się pobawić i tak mi się skojrzayło że to ten sam basen a ona ma 8 letniego synka Tymka więc może bo w tym samym wieku Twój Kuba jest.
no tak.... jak 8 latek to już nie na ten basen ...
( Tymka nie kojarzę ale może .... troszkę dzieci się przez te lata przewinęło ....)

dobranoc
Stary 2014-02-06, 22:51   #832
Luna0
Zakorzenienie

Hej uwaga chwale się:
Kamiś dziś wieczorem dawał ciągiem baba ababa
Chyba wiecie ile to dla mnie znaczy... nie wiem czy samo go ruszyło czy przez te niewinne ćwiczenia, bez znaczenia, jest super!! Tyle na to czekałam...

Wczoraj byliśmy u pediatry i mamy skierowanie do chirurga o to więzadełko, a z rehabilitacja się wstrzymać tylko prostowac jak siedzi na nodze, ale poczekać aż zacznie chodzić bo prawdopodobnie wszystko się wtedy naprostuje

CR brawa za butle! Uwierzyli mi ze ja wiem jaki to sukces... chociaż przezywalam to w 5 miesiącu to nie było łatwiej

Pani współczuję nocek, masakra jakaś... a my z TZ mamy dość jak Kamil przez zęby się czasami budzi chociaż wystarczy mu podać smoczka
A z pingwinami prze slodziutki Michas

Tasia super ze wszystko ok z dzidzia!!

Oliwka super ze są postępy
I my właśnie oglądamy homeland

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 22:56   #833
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
:jup i:

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 22:59   #834
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
1. Kocham Grecję, musiałaś źle trafić jakoś. Byłam 2x na kontynentalnej na objazdówce, na Krecie i na Santorini i wszędzie bardzo OK. Fakt, nie ma jakiś wypasów typu złote klamki w hotelach, ale wszędzie czysto i sympatycznie. Jak kiedyś odważę się wyjechać z Z to pewnie pojedziemy już prywatnie do Meteorów na jakąś ichnią agroturystykę.

2. Zosior próbuje siadać, aż kupę zrobiła z wysiłku....
1. Dokładnie! Grecja jest piękna, czysta, z pysznym jedzeniem, boskimi widokami i przemiłymi ludźmi! Santorini to już w ogóle
2. /

Cytat:
wróciłam do domu i tak na szybko póki pamiętam -karty obrazkowe - zwierzęta wiejskie sztuk 17 . pierwsze słowa sztuk 15 .jak widać róznie .
Dzięki

I nie wqrwiać mnie gadkami o wakacjach w tym roku!!!
Ania
Stary 2014-02-06, 23:13   #835
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Hej uwaga chwale się:
Chyba wiecie ile to dla mnie znaczy... nie wiem czy samo go ruszyło czy przez te niewinne ćwiczenia, bez znaczenia, jest super!! Tyle na to czekałam...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
wielkie dla Kamilka!!!

Cytat:

I nie wqrwiać mnie gadkami o wakacjach w tym roku!!!
Odbijesz sobie w nastepnym roku
My tez się nie wakacjujemy w tym roku bo kasiory brak
Stary 2014-02-06, 23:13   #836
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
Właśnie też czekam!

Cytat:

Cytat:
[/COLOR]Tasia - widze Cię na pasku !!!! mów co wiesz ! bo nie pójde spac bez tego....

Cytat:
ojej jak słodko taka ocupińka
cudownie czyli nadal możemy obstawiać płec
(mogę isc spac )

Cytat:
Tasia, bardzo, bardzo się cieszę!!!!!!!!!! i mogę iść spać

Cytat:

Cytat:

[/COLOR]Tasia bardzo się cieszę, że z maleństwem wszytsko dobrze to kolejna wizyta i będziemy wiedzieć czy dziewczynka czy chłopiec Choć i tak 100% pewności to po narodzinach A Krzyś słodziak
mam nadzieję poznać płeć na następnym -początek kwietnia

Cytat:
Hej uwaga chwale się:

Tasia super ze wszystko ok z dzidzia!!
Super!!!!! Wspaniale, wiem, jakie to było ważne, Kochana, więc już się nie martw! Mówiłam, że zaraz zacznie?

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
:jup i:
Ania
Stary 2014-02-06, 23:41   #837
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

A i własnie podacie przepis na to ciasto marchewkowe ? W necie jest duzo roznych przepisów i nie wiem który dobry

Pochwaliłam się, że ząbkowanie przechodzimy nienajgorzej i co? Mały dopiero padł po dawce paracetamolu bo juz nic nie pomagało Chyba ten dolny zabek co się wyrzyna tak go męczy Damy rade. Jakoś musimy...Farby nie robie, otwieram piwo, zapodaje Gre i lulu.

---------------------

Ogłaszam się także sama największym spamerem dzisiaj
Stary 2014-02-07, 00:19   #838
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
aaa miałam jeszcze spytać znacie nad Morzem jakies w miare niedrogie kwatery, gdzie mozna z dzieckiem?Na zaraniczne raczej nas nie stac, ale nad morze na 4-5 dni może byz Kacperem pojechał...CHcoiaz mówią,ze nasze morze drogie...
ja póki co wiem gdzie nie jechać. we wrześniu niby było fajnie, a na koniec okazało się, że własciciel domku pijaczyna i cyrki na koniec były, także w tym roku szukamy od nowa. my chyba w maju będziemy jechać zanim do pracy wrócę bo nie lubimy lipcowo-sierpniowych tłumów nad morzem.
w sezonie wszystko drogie :/ ale na zagraniczne wczasy się nie porywam, jakoś się boję z małym dzieckiem, choć nie powiem kuszą mnie katalogi...
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 06:09   #839
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cześć!

Jedziemy dziś na sanki! u nas już ciulowo ze śniegiem, poodgarniali z chodników ale babci kazałam u siebie na podwórku pilnować, żeby się nie roztopił, więc będzie szaleństwo

wczoraj tak się złaziłam, że czuję się jak w ciąży. boli mnie cała miednica i spojenie łonowe... identyko jak w ciąży po większym łażeniu. chyba czas przestać trzaskać kilometry na obcasach

Agnjeska śliczna Jaśka dobrze, że już zdrowa
ciągle nie mogę się napatrzeć jaka ona podobna do mojej siostry jak była mała

Cytat:
hehe T. wczoraj "szalał" tanecznie przy Maleńczuku kładliśmy się. Taki brzdąc zarzucający biodrem i schodzacy do parteru przy Ostatniej nocce
boskie są te ich tańce-połamańce
Mamy w kwietniu i w lipcu wesela, zobaczymy czy się Karollo wykaże

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
nawet nie wiedzialam, ze ryz gotuje sie na wrzatku
hmmm... taki w torebkach zawsze wrzuca się na wrzątek ale sypki chyba można też do zimnej wrzucić zgłupiałam i już sama nie wiem

Cytat:
Kwiatuszku, za pączka bo mi się teraz chce
A rozżalenie Karola rozumiembo Zosia ostatnio jak skończyła "rozmawiać" z Tatą przez telefon to były łzy
a jeszcze w tamtym tygodniu pamiętam jak pisałaś, że Zosia tak tęskni a ja pisałam, że nasz tylko pędzi jak tż wraca z pracy a tu proszę, parę dni i jaka zmiana wczoraj i przedwczoraj prawie się popłakał jak rano oddelegowaliśmy tż do pracy i zamknęliśmy za nim drzwi

miłego weekendu we trójkę

Cytat:
u mnie Ninka za bardzo nie chciała nic poza cycem . na samym cycu była do 8 mies. ,a głownie na cycu do 2 r.z. ,cos tam jadła ale malutko . zdrowa była .
(choc badan nie robiłam )
no właśnie... ona na cycu była a u nas mam wrażenie że cycek to już tylko picie, bo tak czy siak butla później musi być

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Tak z masy (:
Dostanie kawałek do zdjecia a potem będziemy odbierać :p bo potrafi już sama jeść a taka ilość cukru jal nie jest nauczona może się źle skończyć...
u nas na 100% teściowa wciśnie małemu do buzi trochę kremu ehhh

Cytat:
Kupiłam sobie na wyprzedażach bluzkę z pingwinem i T. ma nową fazę. Wszędzie pokazuje/wyszukuje, wali mnie w brzuch.
kupiliśmy figurkę to kociokwiku dostał ekspedientka lała z niego bo pięścią na mnie, pięścią w pudełko. ledwo skasować zdołała
góFniarz oko i nos pokaże jak mu się (za)chce a mini pingwina wszędzie dojrzy....
fajny ten Twój góFniarz

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
włączyłam linka jak Karol patrzył przez okno balkonowe jak usłyszał to z prędkością światła przybiegł pod stół i zaczął tańcować z bananem na ustach
znają się chłopaki na rytmach disco

to Julka już tak dobrze się porozumiewała po roczku? masakra, Twoje dzieci (i Roszpunka) są hen hen do przodu

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
a ja nie wiem co z urkami, chciałabym ale nie mam gdzie więc musiałabym w knajpie a jak licze ile ludzi to około 800zł albo i więcej by kosztowało, poza tym nie wiem czy tż nie będzie miał zjazdu na studia
a np. u rodziców?
My tak robimy, bo sami mamy tylko malutką ławę, kanapę i 2 stołki więc nawet nie mielibyśmy gdzie posadzić gości, choćbyśmy i na 5 rat rozłożyli te urodziny

Cytat:

Czy ja wam już mówiłam jaki mam zarąbisty wózek? Kolejny spacer (Pani, testowałam kosz na zakupy) i kolejny raz jestem zachwycona. Powinnam podziękować złodziejowi
nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło

Cytat:

Dzińdybry

Cytat:
Maleństwo ma 72 mm, śliczne, maleńkie paluszki, którymi drapało się po głowie , kość nosową i przezierność ok Płci nie poznaliśmy, ale jest cudny
okruszek

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

tez lubie, chichrochy ... ino Milus zbytnio nie ma nigdzie laskotek wiec sie musze naprodukowac by go rozsmieszyc
mój ma śmieszne żeberka i najlepiej się gilga moim długim nosem
dziś tak go łaskotałam że aż się ulało i się przykrztusił za mocno nacisnęłam na brzuch. miss delikatności kurka jego mać

Cytat:
Hej uwaga chwale się:
super ja wiedziałam, ze tak będzie, wiedziałam
Stary 2014-02-07, 08:32   #840
Moderna
Zakorzenienie

Dzien dobry

ale nocka
Marcel na razie zdrowy, goraczki i kataru brak - ale noc cala przy piersi, jak wypadl to szukanie i delikatne powiadomienie dzwiekowe obstawiam zeby, pewnie dziasla go swedza, stad ta lekko podwyzszona temperatura
o 8 pociagnal jeszcze cycusia i spi nadal - pewnie go ta noc tez wyczerpala
ja polamana

Cytat:
Maleństwo ma 72 mm, śliczne, maleńkie paluszki, którymi drapało się po głowie , kość nosową i przezierność ok Płci nie poznaliśmy, ale jest cudny
super, ciesze sie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Cześć!

Jedziemy dziś na sanki! u nas już ciulowo ze śniegiem, poodgarniali z chodników ale babci kazałam u siebie na podwórku pilnować, żeby się nie roztopił, więc będzie szaleństwo
milej zabawy na sankach

u nas dzis plus 12 stopni

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-02-07 o 08:40
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości