Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek. - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-07, 12:25   #871
trolla2405
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Ciągle też myślę o tym cybexe, on ma jedną rączkę jak mutsy, ja bardzo często prowadzę wózek jedną ręką, a drugą robie coś na telefonie, da się tak ze spacerówkami z dwoma uchwytami?
ja mam najprostszego nierozkładanego Mclarena z dwoma uchwytami, chyba ci o takie chodzi, wiec sie da ale musi być równo i dziecie nie moze byc wagi cięzkiej wtedy luz aaa i nie pod górkę, raz się wybrałam do zoo z młodą, w pazdzierniku wiec juz w ciązy.
drałowałysmy tam od dolnego parkingu, tam gdzie koles zbiera za wjazd na górę, to była masakra, zachciało mi sie spacerków, kamole na sciezce, górka, brzuszek, mała jęcząca ze chce usiąść w wózku.......eh

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość

wcześniej wcinała banany
a za niedługo nowalijki
Stary 2014-02-07, 12:44   #872
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Jednej z Sierpniówek obumarła ciąża...
Jakie to jest okrutne...
straszne lza mi sie zakrecila ;-(

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 12:56   #873
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tasia34 Pokaż wiadomość
jednej z sierpniówek obumarła ciąża...
jakie to jest okrutne...
Stary 2014-02-07, 12:58   #874
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość

Zosior próbuje siadać, aż kupę zrobiła z wysiłku....
kochana Zosia, widac ze sie stara bardzo

Duuuu. Pa.
W Skacie numerek 156 a byl 104 ( 3 okna ) powiedzialam ze nie moge czekac taaaak dlugo. Niech se sam zalatwia.

Wracam do domu - pobawiac sie z Musiem bo dziecko jeszcze zapomni jak wygladam :-(

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 13:32   #875
Dragusia88
Zakorzenienie

miłego weekendu, lece papa

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 13:57   #876
Villga
Zadomowienie

Heej!
Tasiu- ciesze sie bardzo, ze wizyta udana a dzidzius na pewno przesliczny
A co do tej mamy sierpniowej to straszna tragedia :-(:-(:-(

Luna- brawa dla Kamilka! !! Widzisz, wystartował z mowa w swoim czasie

Oliwka- kciuki za rehabilitacje Anielci.

Biedne te nasze zabkujace maluszki, muszą się wycierpiec. Kinga ma 7 zabkow a kolejne sie wyzynaja juz od daaawna i jakos wyjść nie mogą.

Byłam dzis na wizycie. Wyniki ok choc hemoglobina tylko 12,5 czyli przy dolnej granicy ale jeszcze w normie. Dostalam skierowanie do neurologa, rodzinny powiedzial ze dobrze byloby zrobic tomografie glowy wiec musze sie zapisac.

U nas nie ma juz śniegu i Kinia nie moze na sankach pojeździć a tak lubi...
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 14:03   #877
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Byłam dzis na wizycie. Wyniki ok choc hemoglobina tylko 12,5 czyli przy dolnej granicy ale jeszcze w normie. Dostalam skierowanie do neurologa, rodzinny powiedzial ze dobrze byloby zrobic tomografie glowy wiec musze sie zapisac.
brzmi powaznie, ale lepiej się przebadać dobrze że wyniki ok

Dziewczyny, te karty obrazkowe o których pisała Nestelle (z wyd Edgard) są w arosie za 10, 20 zł http://aros.pl/szukaj/karty+obrazkowe/0

Właśnie zamówiłam, i jeszcze pare innych drobiazgów
Stary 2014-02-07, 14:12   #878
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

proszę :
http://www.mojewypieki.com/przepis/c...owe,-najlepsze
ja troszkę zmodyfikowałam ...po swojemu -więcej marchewki , inna mąka ,zamiast cukru syrop z agawy .....
a w ogóle to niech Cie cholera . weszłam na ten blog aby Ci przepis wkleic i co zobaczyłam? TO na pierwszej stronie :
http://www.mojewypieki.com/przepis/sernik-karmelowy
a ja od urodzenia R słodkiego nie jem . więc ta stronka jest zakazana dla mnie ....
.
mhhh pysznosci
Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Moderna u Was teżFajnie masz z tym dosypianiemZosia dziś wstała tak wcześnie, że ptaki pobudziłano ale dzięki temu mam prawie gotowe żeberka, dla Niej pulpety oraz listę zakupową, którą miałam już dawno zrobić
heh.. to wyjatek, uwierz mi
Ja wole jednak wczesniej wstac, optymalnie o 7:30
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

u nas dwa pierwsze wyszły niezauważone, ale kolejne były też z paracetamolem (może z 4 dni musiałam dawać na noc )... no ale "szły" 4 na raz.

na bank...
ciepło i słonko?
a plakal czy jak to sie objawialo u niego?

u nas gorac :P ale tez i baaardzo wietrznie, bo 70 kmH
Cytat:
ja już tez mam obiad zrobiony - pieczone kurczaki (to co lubie najbardziej ) . dla tzta .(my dziś jemy na miescie bo mam wyjazd wizytowy )
9:46 i gotowy obiad
fanfary dla tej pani
Cytat:

wstawiam mojego urwisa w kąpieli :
sliczny urwis
ja tez robie kapiel w glebokiej wodzie, ale musze caly czas pilnowac, bo mlody spaceruje w te i z powrotem zabawki go nie interesuja, natomiast, kran, waz od prysznica itd. sa fascynujace

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
tja, metalową pięść

Wózek złożony (DxSxW): 105x31x34cm
hihi
dziekuje

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:
..
ojj a co sie dzieje?
hemoglobine masz naprawde ok, wazne, ze jest w widelkach norm

Cytat:

Właśnie zamówiłam, i jeszcze pare innych drobiazgów
ja wczoraj zamowilam tez karty i kilka ksiezek do kolekcji, szkoda mi bylo przeplacac za przesylke

alliw
nie pamietam czy to ty pisalas o hashimoto?
warto sie przebadac, ale nie martw sie na zapas - bardzo duzo ludzi to ma, to choroba autoimmunologiczna, najczesciej tez dotyka wlasnie kobiety (ja tez choruje na hashimoto, hormony mam w normie). Jezeli hormony bedziesz miala w normie to nie dostaniesz zadnych lekow - bo Hashimoto sie nie leczy - przynjamniej na razie nie ma na to lekow - trzeba sie corocznie badac, przede wszystkim USG i badanie izotopowe (scyntygrafia), zeby kontorolowac zmniejszanie sie tarczycy i czy nie ma ewentualnie jakis guzkow
Oprocz tego wlasnie przy hashimoto nie mozna brac lekow z jodem, bo to prowadzi wlasnie do zwiekszania sie zapalenia - w pozywieniu naturalny jod jest ok, zastap jodowana sol sola morska
Stary 2014-02-07, 14:20   #879
Villga
Zadomowienie

Moderna- od jakiegoś miesiąca kręci mi sie w głowie, tak kilka razy dziennie. Jeszcze lekarz pytal czy mi dłonie w nocy dretwieja no i rzeczywiście dretwieje mi po 2 palce ale myslslam ze to od niewygodnej pozycji na boku z Kinia u cyca. Mam nadzieje ze to tylko przemeczenie i nic złego nie wyjdzie ale kontrolnie sie przebadam.

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Aa jeszcze mam pytanie- jak długo może utrzymywać sie wysypka alergiczna? Kinie wysypalo po tym lodzie co zjadłam i ta wysypka jest i jest i nic nie schodzi...
Stary 2014-02-07, 14:23   #880
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Moderna- od jakiegoś miesiąca kręci mi sie w głowie, tak kilka razy dziennie. Jeszcze lekarz pytal czy mi dłonie w nocy dretwieja no i rzeczywiście dretwieje mi po 2 palce ale myslslam ze to od niewygodnej pozycji na boku z Kinia u cyca. Mam nadzieje ze to tylko przemeczenie i nic złego nie wyjdzie ale kontrolnie sie przebadam.
ojoojj to nieciekawie, dobrze, ze szukasz przyczyny, oby szybko sie wyjasnilo, co jest przyczyna

musze napisac, jakie te nasze maluszki sa silne - moj Marcel stoi od niedawna, ale ma tak silne nogi, miesnie, ze jestem w szoku - stoi przy np. stoliku i schodzi w dol do niskiego przysiadu i do gory i znowu do przysiadu i do gory - niesamowite
Stary 2014-02-07, 15:12   #881
Villga
Zadomowienie

Moderna, to prawda- silne bardzo. Ja czasem jak patrze jak Kinga siada, wstaje, siada, wstaje, kuca, siada, znow wstaje i tak caly czas to sie zmęcze samym patrzeniem ;-) a ona ma jeszcze duuuuzo sily na zabawe
Stary 2014-02-07, 15:19   #882
achna79
Rozeznanie

Dzień doberek

Cytat:

Achna też tak mam a mój Mąż mówi wtedy:jest zielone-czyli, że mogę łezkę uronić
Miłego czytania

Idę lepić kluski śląskie i trzeć buraczki
Dobrze wiedzieć, że nie jestem sama i nie tylko ja wymiękam w takich sytuacjach
Dziękuję, usnęłam chyba po 15 minutach Tak już mam, że wieczór+kołderka/koc+tv/książka= odlot. Choćby nie wiem jaka ciekawa książka/film, jak jestem w pozycji leżącej i mi ciepło to usypiam

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
U nas ciocia parę lat temu kupiła pensjonat w Kołobrzegu gdzie wystarczy przejść przez park i jesteś na plaży więc ja kwatery nie szukam :P
Alee suuuper

Cytat:
a ja się pytam : gdzie TASIA ???????????
No gdzie? gdzie? Już wiem, doczytałam

Cytat:
czasem jak czytam co napisałam to jak w serialu "Allo ,Allo " :
- "nichcący " "nipisałam" "piwidziałam " .
oj tam oj tam

Cytat:
--

Tasia - widze Cię na pasku !!!! mów co wiesz ! bo nie pójde spac bez tego....
hyhy

Cytat:

wstawiam mojego urwisa w kąpieli :
rozkoszny

Cytat:
Jakie to jest okrutne...

Cytat:
1. Tasiu- ciesze sie bardzo, ze wizyta udana a dzidzius na pewno przesliczny

2. Luna- brawa dla Kamilka! !! Widzisz, wystartował z mowa w swoim czasie

3. Byłam dzis na wizycie. Wyniki ok choc hemoglobina tylko 12,5 czyli przy dolnej granicy ale jeszcze w normie. Dostalam skierowanie do neurologa, rodzinny powiedzial ze dobrze byloby zrobic tomografie glowy wiec musze sie zapisac.

4. U nas nie ma juz śniegu i Kinia nie moze na sankach pojeździć a tak lubi...
1.Podpinam się bo gdzieś mi cytat zniknął. Brawo i dalsze Tasiu

2. Tu tez się podpinam Brawa :jupi :

3. Za Twoje badania Będzie ok

4. Mój w tym roku na sankach nie będzie jeździł. Mam sanki ale bez oparcia niestety. Dziadek musi jakoś je dorobić a z jego tempem będzie ok jak będzie w przyszłym roku

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

musze napisac, jakie te nasze maluszki sa silne - moj Marcel stoi od niedawna, ale ma tak silne nogi, miesnie, ze jestem w szoku - stoi przy np. stoliku i schodzi w dol do niskiego przysiadu i do gory i znowu do przysiadu i do gory - niesamowite
Ja bym tak nie dała rady
A poważnie to są silne szkraby są
Stary 2014-02-07, 15:24   #883
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Pani u nas też kolejne żabki z przeciwbólowymi bo tak płakała w nocy

Nestelle ależ Przystojniachaa jaka fryzurka

Trolla, będę witać męża

Tasia, właśnie, co tam wyjazdjak będziesz mieć Taką Dwójkę przy sobie

my pojedziemy w lipcu nad polskie morze uwielbiam mimo zawirowań pogodowych

Monika- ja Ci mogę dac namiar na swoich w Chłapowie, chcesz?
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 15:29   #884
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Aa jeszcze mam pytanie- jak długo może utrzymywać sie wysypka alergiczna? Kinie wysypalo po tym lodzie co zjadłam i ta wysypka jest i jest i nic nie schodzi...
mysle, ze to ciezko powiedziec, bo z tym jest naprawde roznie - raczej po kilku dniach powinna blednac - a czyms smarujecie?
Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Dziękuję, usnęłam chyba po 15 minutach Tak już mam, że wieczór+kołderka/koc+tv/książka= odlot. Choćby nie wiem jaka ciekawa książka/film, jak jestem w pozycji leżącej i mi ciepło to usypiam
hehe.. tez bym pewnie usnela
Stary 2014-02-07, 15:33   #885
Villga
Zadomowienie

Cytat:
mysle, ze to ciezko powiedziec, bo z tym jest naprawde roznie - raczej po kilku dniach powinna blednac - a czyms smarujecie?
Balsamem nawilzajacym smarujemy a policzki alantanem jeszcze. Ta wysypka jest blada w zasadzie od paczatku ale jak sie przejedzie dłonią po skórze to taka kaszka jest wszędzie plus na przedramionkach mocno sucha skóra.
Stary 2014-02-07, 15:57   #886
scarlett26
Zakorzenienie

Któraś pytala- w Londynie byłam.

Fajnie, ze się Wam moje zakupy podobały.

Mało się udzielam, bo TŻ wziął tacierzynski i korzystam, ze jest z kim pogadać, a jeszcze go namawiam na robienie mebli

Tasia fajnie, ze wszystko ok.

Tak Was podczytuj zza krzaka i się chichram z naszego żywota, ciekawe kiedy Z po raz pierwszy morze zobaczy.... Chyba by przed pojsciem do przedszkola wypadało,bo będzie włocha jak nie będzie wiedziała co to takiego.

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

A w Biedrze jest seria książeczek obrazki dla maluchow po 5,99, kupilam dziś 5 Zosce, ale nie wiem jak wrażenia bo padła po spacerze.

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 16:13   #887
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Balsamem nawilzajacym smarujemy a policzki alantanem jeszcze. Ta wysypka jest blada w zasadzie od paczatku ale jak sie przejedzie dłonią po skórze to taka kaszka jest wszędzie plus na przedramionkach mocno sucha skóra.
wszedzie tzn. cale cialko takie ma?

moj lekarz mi za kazdym razem powtarza, ze tylko wazelina (czy inna masc na bazie parafiny) o dzialaniu okluzyjnym jest wskazana przy zapaleniu skory - ma chronic sucha skore przed wtargnieciem w glebsze warstwy bakterii, alergenow itd., co nie przyczynia sie do wyciszenia zapalenia - natomiast kremy nawilzajace pomagaja tym powyzszym wtargniecie do skory.
Podejrzewam, ze u Was bedzie to sie dluzej utrzymywalo, bo nie jest to alergia kontaktowa, a reakcja organizmu - wiec to system immunologiczny musi sie wyciszyc - podobno trwa to nawet do kilku tygodni.

Ciezko mi cos doradzic, czym smarowac - moj lekarz doradzilby Wam pewnie masc o dzialaniu ochronnym czyli cos na bazie parafiny/wazelina zeby chronic skore, by zapalenie sie wyciszylo - natomiast nie wolno jej smarowac gruba warstwa, doslownie cieniutko, jak mgielka, ma jej prawie byc nie czuc na skorze - w praktyce nie jest to latwe, mnie jest bardzo ciezko z wazelina, ale ja mam rowniez bardzo zniszczona skore, wiec tu dochodzi tez inny aspekt.

Ja sie niedawno posmarowalam zamiast wazelina kremem i faktycznie wystapilo u mnie pogorszenie (ale ja mam tez otwarte rany - wiec glownie dlatego) - ale sama wazelina niestety naprawde u mnie juz nie wystarcza, gdyz na skorze pojawily sie zgrubienia, zrogowacenia, wrazenie papierowej skory (choc sa to skutki stosowania dlugotrwalego masci sterydowych). Na wlasna reke wprowadzilam teraz dodatki ziolowe do kremu + wazelina - -mam nadzieje na poprawe

Mam nadzieje, ze Kindze szybko sie poprawi

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Cytat:
a zapomnialam napisac, widzialam zdjecia, bardzo ladne zakupy

bylas tylko na zakupach, czy tez na zwiedzaniu?
Stary 2014-02-07, 16:33   #888
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
wszedzie tzn. cale cialko takie ma?

moj lekarz mi za kazdym razem powtarza, ze tylko wazelina (czy inna masc na bazie parafiny) o dzialaniu okluzyjnym jest wskazana przy zapaleniu skory - ma chronic sucha skore przed wtargnieciem w glebsze warstwy bakterii, alergenow itd., co nie przyczynia sie do wyciszenia zapalenia - natomiast kremy nawilzajace pomagaja tym powyzszym wtargniecie do skory.
Podejrzewam, ze u Was bedzie to sie dluzej utrzymywalo, bo nie jest to alergia kontaktowa, a reakcja organizmu - wiec to system immunologiczny musi sie wyciszyc - podobno trwa to nawet do kilku tygodni.

Ciezko mi cos doradzic, czym smarowac - moj lekarz doradzilby Wam pewnie masc o dzialaniu ochronnym czyli cos na bazie parafiny/wazelina zeby chronic skore, by zapalenie sie wyciszylo - natomiast nie wolno jej smarowac gruba warstwa, doslownie cieniutko, jak mgielka, ma jej prawie byc nie czuc na skorze - w praktyce nie jest to latwe, mnie jest bardzo ciezko z wazelina, ale ja mam rowniez bardzo zniszczona skore, wiec tu dochodzi tez inny aspekt.

Ja sie niedawno posmarowalam zamiast wazelina kremem i faktycznie wystapilo u mnie pogorszenie (ale ja mam tez otwarte rany - wiec glownie dlatego) - ale sama wazelina niestety naprawde u mnie juz nie wystarcza, gdyz na skorze pojawily sie zgrubienia, zrogowacenia, wrazenie papierowej skory (choc sa to skutki stosowania dlugotrwalego masci sterydowych). Na wlasna reke wprowadzilam teraz dodatki ziolowe do kremu + wazelina - -mam nadzieje na poprawe

Mam nadzieje, ze Kindze szybko sie poprawi

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

a zapomnialam napisac, widzialam zdjecia, bardzo ladne zakupy

bylas tylko na zakupach, czy tez na zwiedzaniu?
A emolientow nie stosujesz?

To nie pierwszy raz w Londynie, ale pozwiedzac tez chciałam, strajk metra pokrzyżował mi plany. Ze zwiedzania tym razem byłam tylko w Natural History Museum - uwieeeelbiam.

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 16:35   #889
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
no niestety, kilka prób kawy z ekspresu, takich maciupkich espresso i jakos gorzej spal w nocy
jutro jestem bez kawy

Cytat:
Jakie to jest okrutne...

Cytat:
a plakal czy jak to sie objawialo u niego?
w dzień zero różnicy. w nocy cycek co godzinę nie z sygnalizacyjnym płaczem tylko z rykiem.
dziwne, że te dolne bez atrakcji

Cytat:
Marcel stoi od niedawna, ale ma tak silne nogi, miesnie, ze jestem w szoku - stoi przy np. stoliku i schodzi w dol do niskiego przysiadu i do gory i znowu do przysiadu i do gory - niesamowite
hehe można patrzec w nieskończoność, c'nie?

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 16:39   #890
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
A emolientow nie stosujesz?

To nie pierwszy raz w Londynie, ale pozwiedzac tez chciałam, strajk metra pokrzyżował mi plany. Ze zwiedzania tym razem byłam tylko w Natural History Museum - uwieeeelbiam.
uzywam - masci na bazie parafiny

a no strajk - szkoda, bo faktycznie bez metra nie jest latwo

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:
w dzień zero różnicy. w nocy cycek co godzinę nie z sygnalizacyjnym płaczem tylko z rykiem.
dziwne, że te dolne bez atrakcji

hehe można patrzec w nieskończoność, c'nie?
ahh czyli ryk robi jednak roznice - u nas cycek co chwile i bardzo dlugo (w nocy), ale na szczescie bez placzu, wiec nie daje przeciwbolowych - gdzies wlasnie czytalam keidys, ze gorne bardziej "bolesne", ale dlaczego - to nie wiem a w dzien spokoj

hehe... no ja przypatruje sie zafascynowana zawsze tym wyczynom sportowym (moze to przygotowania do igrzysk )
Stary 2014-02-07, 16:50   #891
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
no niestety, kilka prób kawy z ekspresu, takich maciupkich espresso i jakos gorzej spal w nocy

nam się marzy Bułgaria, teraz są tam git drogi bo jest autostrada chyba juz prawie na samo wybrzeze, jedzie sie okolo 24h ale z dzieciakami to sobie nie wyobrazam, mozna leciec tez myslelismy, za rok. u nas problem z młodą - niby upal inaczej odczuwalny ale sama nie wiem czy ryzykować z jej sercem, bo kardiolog powiedział samolot -tak, upał -niekoniecznie. ale nie mowil ze mamy jezdzic tylko do Norwegii oglądać fiordy....wylądawać w szpitalu w Bułgarii na kardiologii

jejuuuuuuuuu
a z tymi dziecmi to róznie, raz w chorwacji mieszkalismy kolo niemców z 2 dzieci 15,roku i kilka miesiecy na oko, ten starszy to jeszcze(chodził i tylko gadał nein, nein, nein ) to drugie ciagle płakało tak z 18h na dobę nie przesadzam; budził mnie jego ryk i zasypiałam z jego rykiem, zebralismy sie szybko, oni byli w kamperwozach a my w namiotach wiec przynajniej mielismy mozliwosc ucieczki; wakacje mieli fantastyczne-mały cały czas na rękach a i tak sie darł, dobrze ze mieli dziadków to sie zmieniali.

zajecia dla kwiatuszka, no co?

o jeeeeny .... masakra
. z dziecmi to róznie . ale nie z moimi , byliśmy ze znajomymi w tej chorwacji - nigdy nie usłyszeli płaczu Kuby czy marudzeń . w nocy ciiiiiiisza .... Uwazali ze to normalne - ja im tak mówiłam .potem jak mieli swoje - los im chyba postanowił zrobić psikusa i ..... ich dzieci sa delikatnie mówiąc bardzo marudne i wyjątkowo niegrzeczne .....ja z nimi już nie chce jezdzic nigdzie

do Bułgarii tez bym chciała.
co do waszych wakacji i młodej - to może lepiej brac pod uwagę chłodniejsze miesiące np. wrzesień - czy w grecji czy w turcji nie ma wtedy upałow -jest ciepło ale dużo chodniej jednak ,taki przyjemny wiaterek.

z tą kawa u nas podobnie miałam z Kubą - raz tylko wypiłam i dziecko chodzące spac regularnie ten jeden raz nie mogło zasnąc ...i taki poddenerwowany był . zła byłam na siebie bardzo i obiecałam sobie -nigdy więcej . także karmiąc Ninke czy Roszka nigdy kawy nie wypiłam. a lubie bardzo ! taką z ekspresu najlepiej 3,4 ,5
.
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Woooow jestes jak Sokol nie jak Orzel - nic nie ujdzie uwadze twym oczom ...!! Zaczynam sie chyba bac po troszku

Nie przejmuj sie ja bede miala az 2tyg ktore spedze w PL - ale za rok obiecuje sobie ze gdzies Pojade ...!! Marza mi sie Kanary
ale w sumie PL to jakby dla Ciebie wakacje,nie? (nielicząc taty który Cie wkurza czasami )
aby Ci się marzenia spełniły
sołoło-orzeł bój się !
Cytat:
Pani u nas też kolejne żabki z przeciwbólowymi bo tak płakała w nocy
ojej biedna Zosia już lepiej?
Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
u nas nadal cisza :-(

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
ile wody w tej wannie! rozumiem że Roszek nie chlapie, bo u mnie to już łazienka by pływała
co do jedzenia no to na pewno nie smażone a ryby przeważnie smażone można kupić, mięso by było ale nie jesz. makaron, ryż, kasze tak ale jakieś warzywa to też ciężko bez sosów itd. no nie wiem, może ja w takich nie bywam albo źle trafiam. ja lubie w takich na wagę to można powydziwiać trochę tego trochę tego noi sałatek wybór jest to prawda ale jakoś dziwnie bez mięsa/ryby
co do wody w wannie - to własnei było już troszkę mniej bo wychlapał - nalewam po brzegi i chlapie oj chlapie jak wieloryb ogonem trzaska (wtedy troszkę zasłaniam prysznic i nie jest zle ).

co do jedzenia - ja nie mam problemu aby znaleźć ryby z grilla ,z pieca .zresztą smażone uważam tez za zdrowe .(wiadomo zależy na czym i aby nie w głębokim tłuszczu).warzywa zawsze można bez sosów -wystarczy poprosić .zresztą nigdy tego nie robie bo tak jest w karcie tez - warzywa na parze .albo z grilla ,albo z wody . wierz mi -nie jem samej sałaty ja muszę mieć konkret aby się najeść . moim zdaniem wybór jest ogromny .
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Dobra na tyle staczy - no kto jest Mistrzem nadrabiana na Tele no KTO ...? Haha
Bylismy w Navie teraz do Skatte potem Polcija - ehhh Masakabros :-/
haha no nie wiem z tym Mistrzem no nie wiem , ja tez często na tel . albo na tablecie .
o co chodzi z tą Policją ???
Cytat:
ja jak idę do knajpy to własnie biore sobie takie hardkory niezdrowe albo mięcho właśnie bo tż w domu nie robi. W Pozaniu czy innych dużych miastach to może i jest wybór i można zjesc danie wege w knajpach, u mnie niestety to rzadkość, a jak juz są to mały wybór i jakieś straszne bleee
a chociaż takie standardy jak naleśniki z warzywami ,pierogi ze szpinakiem .... no nie wiem co tam jeszcze ? makaron z pesto ...kotlety z jajek .....?
Cytat:
Jakie to jest okrutne...
ojej serce pęka od takich wiadomości .
Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość

Dlaczego??? Dlaczego ja tam weszłam?????!!!!
Ani czekolady, ani sera, ani orzechów nie mogę jeść...
.
kciuki za spakowanie - dasz rade !
Stary 2014-02-07, 16:51   #892
Moderna
Zakorzenienie

Villga ahh tak jeszzce pomyslalam - bo najwazniejsze, ze te zmiany nie sa czerwone, jak sa blade to jest juz dobrze - przypomnialam sobie o jednym kremie/masci - Nanobase, marki Astellas - ona jest bardzo dobra, nawilza, natluszcza, chroni - jest dosyc droga, ale ja ja bardzo dobrze na male powierzchnie wspominam i moge polecic

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-02-07 o 16:52
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 17:07   #893
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
kciuki wielkie za dobre wyniki . mi się wydaje ze to ze zmęczenia -stresu . choć jak masz kilka razy dziennie takie zawroty to troszkę niepokoi ....
Cytat:
Dziewczyny, te karty obrazkowe o których pisała Nestelle (z wyd Edgard) są w arosie za 10, 20 zł http://aros.pl/szukaj/karty+obrazkowe/0
o jak suuuper !
Cytat:
9:46 i gotowy obiad
fanfary dla tej pani
no coś Ty . jestem nomadka niepamietasz ? a maż w domu potem głodny ...musze rano zrobić bo całymi dnami mnie nie ma czasem ....

(z tą chorobą (nic za bardzo o niej nie wiem ) to mysląłam ze trudno mieć dzidziusia .... to jak to jest?)
Cytat:
hehe nooo . teraz wyobrazmy sobie nas . jęki i zakwasy
Stary 2014-02-07, 17:08   #894
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
wiec nie daje przeciwbolowych
w całej życiowej karierze T. nie przesadzam z przeciwbólowcami. nie mam wyrzutów, że te kilka dni zasypiał na nich.
w nocy nie dostawał kolejnej dawki/dawek.
myślę, że czasem trzeba.

Cytat:
moze to przygotowania do igrzysk
o tak!!!! ciekawe których

Cytat:
los im chyba postanowił zrobić psikusa i ..... ich dzieci sa delikatnie mówiąc bardzo marudne i wyjątkowo niegrzeczne .....ja z nimi już nie chce jezdzic nigdzie
leżę. jakbym o sobie czytała tylko niestety po tej drugiej stronie barykady

a Roch boski. zwłaszcza fryzzzz

Stary 2014-02-07, 17:17   #895
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
w całej życiowej karierze T. nie przesadzam z przeciwbólowcami. nie mam wyrzutów, że te kilka dni zasypiał na nich.
w nocy nie dostawał kolejnej dawki/dawek.
myślę, że czasem trzeba.
tak, oczywiscie - jakos trzeba to ocenic, kiedy wlaczyc - gdyby moje dziecko plakalo, widze, ze cierpi, to pewnie tez bym podala
ale jak zasypia, i potrzebuje tylko piersi do uspokojenia to subiektywnie oceniam, ze przeciwbolowe to jeszcze nie teraz (chodzi mi o nasza sytuacje )
Cytat:
no coś Ty . jestem nomadka niepamietasz ? a maż w domu potem głodny ...musze rano zrobić bo całymi dnami mnie nie ma czasem ....

(z tą chorobą (nic za bardzo o niej nie wiem ) to mysląłam ze trudno mieć dzidziusia .... to jak to jest?)
hahah

chodzi o hashimoto?
moj lekarz mowil, ze nie ma wplywu - co innego niedoczynnosc tarczycy - tutaj moga wystapic problemy z zajsciem w ciaze
Stary 2014-02-07, 17:22   #896
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
ale jak zasypia, i potrzebuje tylko piersi do uspokojenia to subiektywnie oceniam, ze przeciwbolowe to jeszcze nie teraz
no to mamy podobną ocenę sytuacji

Stary 2014-02-07, 17:26   #897
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
chodzi o hashimoto?
moj lekarz mowil, ze nie ma wplywu - co innego niedoczynnosc tarczycy - tutaj moga wystapic problemy z zajsciem w ciaze
rozumiem .
Stary 2014-02-07, 19:24   #898
Malpka
Zakorzenienie

hej
Cytat:

Malpko, nie lubi Karol jeździć?
nie lubi to mało powiedziane liczę na to że jak przyjdzie wiosne i nie bedzie musiał siedziec w kurce, czapce itp to moze polubi

Cytat:
klementyna mojej przyjaciółki siostra ma domki nad morzem i tam jest zrobione pod dzieci bo sami mają dwójkę małych mogę się dowiedzieć bo nigdy nie pamiętam nazwy miejscowości ale coś mi się kojarzy że Gąski. U nas ciocia parę lat temu kupiła pensjonat w Kołobrzegu gdzie wystarczy przejść przez park i jesteś na plaży więc ja kwatery nie szukam :P
to i ja poproszę o ten namiar
i brawa za postepy w reh

Cytat:

Jako, że widzę, że jeszcze 2 strony mnie czekają, to na razie na szybko napiszę raporcik z usg: Maleństwo ma 72 mm, śliczne, maleńkie paluszki, którymi drapało się po głowie , kość nosową i przezierność ok Płci nie poznaliśmy, ale jest cudny
Zostaliśmy "pouczeni" o możliwości zrobienia testu PAPPa i amnio, szczególnie z racji na mój wiek, ale nie będziemy robić.
Zaczynam czuć, że jestem w ciąży

P.S. Krzyś został z Babcią, był super grzeczny i czekał na nas, pomimo, że ledwo widział na oczka ze zmęczenia Powitał oboje pięknymi uśmiechami i machaniem rączki

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Hej uwaga chwale się:
Kamiś dziś wieczorem dawał ciągiem baba ababa
Chyba wiecie ile to dla mnie znaczy... nie wiem czy samo go ruszyło czy przez te niewinne ćwiczenia, bez znaczenia, jest super!! Tyle na to czekałam...

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

to Julka już tak dobrze się porozumiewała po roczku? masakra, Twoje dzieci (i Roszpunka) są hen hen do przodu
Julka bardzo szybko zaczeła mówić mając 1,5 roku mówiłą już pełnymi zdaniami zobaczymy jak Karolowi pójdzie

ps. piekę mufinki z malinami
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 20:04   #899
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
klementyna mojej przyjaciółki siostra ma domki nad morzem i tam jest zrobione pod dzieci bo sami mają dwójkę małych mogę się dowiedzieć bo nigdy nie pamiętam nazwy miejscowości ale coś mi się kojarzy że Gąski. U nas ciocia parę lat temu kupiła pensjonat w Kołobrzegu gdzie wystarczy przejść przez park i jesteś na plaży więc ja kwatery nie szukam :P
prosze namiar
Cytat:
Yyyyy....

Superancko

Ogólnie gratuluję udanych zakupów!

Jako, że widzę, że jeszcze 2 strony mnie czekają, to na razie na szybko napiszę raporcik z usg: Maleństwo ma 72 mm, śliczne, maleńkie paluszki, którymi drapało się po głowie , kość nosową i przezierność ok Płci nie poznaliśmy, ale jest cudny
Zostaliśmy "pouczeni" o możliwości zrobienia testu PAPPa i amnio, szczególnie z racji na mój wiek, ale nie będziemy robić.
Zaczynam czuć, że jestem w ciąży

P.S. Krzyś został z Babcią, był super grzeczny i czekał na nas, pomimo, że ledwo widział na oczka ze zmęczenia Powitał oboje pięknymi uśmiechami i machaniem rączki
suuupeeer!!
Cytat:
czesc ,
u nas nocka identico jak poprzednia ,poszedł spac o 20 . karmiłam o 23,30 , 2.50 i 5.20. wstał o 9.
smutno mi trochę ze nie spie z nim .... matka kwoka jestem ....

no kochana bardzo się ciesze . kamień z serca .

oj tam oj tam ..... Ty będziesz mieć kolejnego maluszka - słodziutkiego ,pachnącego .... To MY będziemy Ci zazdroscic

proszę :
http://www.mojewypieki.com/przepis/c...owe,-najlepsze
ja troszkę zmodyfikowałam ...po swojemu -więcej marchewki , inna mąka ,zamiast cukru syrop z agawy .....
a w ogóle to niech Cie cholera . weszłam na ten blog aby Ci przepis wkleic i co zobaczyłam? TO na pierwszej stronie :
http://www.mojewypieki.com/przepis/sernik-karmelowy
a ja od urodzenia R słodkiego nie jem . więc ta stronka jest zakazana dla mnie ....

snieg ? u nas z 8 stopni pewnie .

co do teściowej i kremu -a nie dasz rady powstrzymać?

.zdrówka oby to" tylko " ząbki .
Moj tez ostatnio zasypia przy cycu twardo, a byl z tym problem-nie chcial spac w lozeczku..... i teraz raz odkladam, a drugi raz ok 4 nie mam serca, jak pomysle, ze za 2-3 godziny musze isc do pracy, to tyle mojego przytulania;p i tule sie przez sen;p
Cytat:

Fajnie, ze się Wam moje zakupy podobały.

Mało się udzielam, bo TŻ wziął tacierzynski i korzystam, ze jest z kim pogadać, a jeszcze go namawiam na robienie mebli

Tasia fajnie, ze wszystko ok.

Tak Was podczytuj zza krzaka i się chichram z naszego żywota, ciekawe kiedy Z po raz pierwszy morze zobaczy.... Chyba by przed pojsciem do przedszkola wypadało,bo będzie włocha jak nie będzie wiedziała co to takiego.

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

A w Biedrze jest seria książeczek obrazki dla maluchow po 5,99, kupilam dziś 5 Zosce, ale nie wiem jak wrażenia bo padła po spacerze.
ja pytałam
JA pierwszy(i ostatni raz jak do tej pory;p) widziałam nasze morze jak pojechałam na studiach z dziećmi jako opiekun kolonijnny DLatego chce jechac teraz....
Czytam o Waszych zdrowych jedzeniach i zamowilam sobie pizze;p Mąz bedzie ok 23. 00 dzis dopiero wiec na pocieche;p ide pisac listy do rodziców mych dziec, bo w czwartek zebranie ;*
p.s Roch przeprzystojny
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 20:58   #900
achna79
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
ps. piekę mufinki z malinami
aż mi ślinka cieknie. Przepis poproszę

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Czytam o Waszych zdrowych jedzeniach i zamowilam sobie pizze;p

Hahah Jesteś the best

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości