|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku |
|
0 | 0% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
14 | 37,84% |
| Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę |
|
1 | 2,70% |
| Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek |
|
0 | 0% |
| Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko |
|
11 | 29,73% |
| Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki |
|
2 | 5,41% |
| Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham |
|
4 | 10,81% |
| Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy |
|
1 | 2,70% |
| Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek |
|
0 | 0% |
| Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam |
|
4 | 10,81% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
Hej,
Nie miałam ostatnio na Was czasu bo trochę mi się wszystko posypało i musiałam to ogarnąć. Dzięki Wam kupiłam aspirator do noska podłączony do odkurzacza- genialny wynalazek! I pomyśleć że do tej pory walczyłam zwykłą gruszką i dla młodego to była masakra.... Kula Vtecha też robi u nas ostatnio furorę ![]() Wikuś zrobił się bardzo mobilny i odkąd nauczył się przekrecac na brzuszek to tylko tak teraz spędza czas. Gratulacje dla maluszków kończących dziś kolejne miesiące i dla Kornelka za ząbka- jestem zaskoczona ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3722 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
Ja dziś spędzam sama wieczór.Mateusz wykąpany,śpi już a ja sobie oglądne american horror story chociaż 3sezon trochę nudnawy jest.pierwsze 2sezony były fajne
|
|
|
|
#3723 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
udało mi sie wejsc do was jestesmy po urodzinkach,w sumie bylismy tam 2 h , i tak dlugo bo zaprosili 13 dorosłych osob i 6 dzieci ![]() niektorzy nawet nie mieli gdzie siedziec Michas grzeczniutki byl ale nie chcielismy zeby za dlugo przebywal w taki mlynie słodko Cytat:
Cytat:
Cytat:
u mnie w sklepie widziałam za 45 zl Motyl pamietasz ile w biedronce kosztowala i iedy mniej wiecej ją kupowalas?
|
|
#3724 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
koło 30zł |
|
|
|
|
#3725 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#3726 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Jaaaaaa
Cytat:
a no rzeczywiście leci nieubłaganie.. Szkoda eh. Doczytalam już ze tz nie romantyczny itd ale może Ty cos wymyśl jednak chociaż wspólny wieczór jedzonko winko nie wiadomo ile takich chwil przed nami;/ jakiś mam nostalgiczny nastrój Cytat:
to parę dni przede mną U nas było podobnie, to tz ciągle mówił do mnie ze będzie dziecko ze jestem w ciąży a mi z ust nie mogły wyjść te dwa słowa przez długi czas. Paradoks co a i on powiedział swojej mamie i moim rodzicom ![]() Jaaaaaa ![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
Cytat:
o wes mam to samo :banghead: proste jak druty :/ Cytat:
Ja tam w ciąży nawet chodziłam w spodniczkach wiec nie widzę przeszkód aby chodzić w nich po tylko nie w takich eleganckich a takich codziennych Cytat:
|
|
#3727 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
weekendowa cisza
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
też ogląam i podzeilam twoje zdanie ze ostatni sezon najsłabszy.
|
|
#3728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do spodniczek, to ty jestes szczupla, ladna i powabna dlatego dobrze ci w spodnicach
|
|
|
|
|
#3729 |
|
Zakorzenienie
|
larysko a jak tam u Ciebie?
Mąż miał położyć małego do snu, ale z sypialni dobiegają mnie jedynie odgłosy płaczu
|
#3730 |
|
Zakorzenienie
|
Larysko kurcze nie pojmuję
i tak myślałam- czy myślisz, że było by inaczej gdybyście mieli synka? wiem, że to głupie, ale cieszył się, że córka? chociaż z drugiej strony nie był na żadnym usg ehhserio nie znam takiego przypadku wiesz już kiedyś się wyprowadzasz?![]() no w sumie mój TZ nie brał pod uwagę innej opcji jak syn, ale jak pytałam to z córki by się tak samo cieszył i kochał matko kuzyn TZ przywiózł z niemiec kartofel salat
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-02-08 o 19:57 |
|
|
|
#3731 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Edytowane przez ewacia85 Czas edycji: 2014-02-08 o 20:04 |
|
|
|
#3732 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a u nas dziś niemcy.... wczoraj super, wyskoczyliśmy na mini kolacje z dzieciakami. |
||
|
|
|
#3733 |
|
Wtajemniczenie
|
może teraz się uda ...sławetne jasełka ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- i jezusek więcej jutro w k. |
|
|
|
#3734 |
|
Zakorzenienie
|
Ewa super!
najpiękniejszy Jezusek jakiego widziałam ![]() nasza foto wstawiła nową sesję dzieciową- znowu Hania (aż musiałam skomentować- a ona zlajkowała a też mi się to imię podoba i gadałam wczoraj z żoną kuzyna P.- mają dwóch synów i mówi, że by chciała trzecie, ale nie ma szczęścia do dziewczynek chyba a ja się śmieję, że w rodzinie P. jest klątwa sisiorów ale jaja będą jak młodsza sis będzie miała córkę, bo ona chce chłopców jak już
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-02-08 o 20:16 |
|
|
|
#3735 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Młody chyba uspiony, choć jeszcze się trochę kręci, starszy jeszcze gania, bo mu się usnęło o 17 jak siedział na fotelu i spał tak dwie godziny w dziwacznej pozycji, ale jak kiedyś chcieliśmy go przenieść na łóżko to nam dopiero zrobił jesień średniowiecza
W każdym razie jest wyspany, ale babcia się zaoferowała, że z nim siedzieć będzie, więc ja chyba się zaraz położę. Mąż już wrócił do domu, a raczej wybył z kolegami na kręgle ![]() No i lękam się nocy, bo od kilku Miłek budzi się przynajmniej raz z okropnym płaczem i ja nie mogę go uspokoić Mąż jak go weźmie na ręce to po paru chwilach jest cisza i mu usypia. Cytat:
![]() Cytat:
![]() o są już duże zdjęcia urodzeni aktorzy cudny jezusek i król nie gorszy
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2014-02-08 o 20:22 |
||
|
|
|
#3736 |
|
Zakorzenienie
|
Świetne!
|
#3737 |
|
Zakorzenienie
|
kryzys jakiś dziś mam
moja firma ma dziś bal noworoczny, myślałam że pójdę, ale: 1. moje dziecko ostatnio budzi się w bardzo nieprzewidywalny sposób i z jednej nocnej pobudki zrobiły się 3-4 2. kategorycznie odmawia spożywania posiłków, macha łapkami, broni się, ucieka głową 3. uspokoić i uśpić ostatnio mogę tylko ja i to właściwie tylko piersią 4. właściwie ciągle buczy, marudzi, skrzeczy, piszczy. uspakaja się jedynie na spacerze, na rękach no i przy piersi ![]() i jak żyć się pytam Kaska, a Miki na pewno dobrze chywta pierś, nie za płytko przypadkiem? nie zaczął Ci ostatnio więcej mm wypijac? |
|
|
|
#3738 |
|
Zakorzenienie
|
Ewacia śliczne zdjęcia
Dałam Emilce czopek paracetamol. Męczy się przez te dziąsełka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3739 |
|
Zakorzenienie
|
Ewacia super fotki
|
#3740 |
|
Zakorzenienie
|
Natala, dobrze chwyta, ale chyba już wiem o jest przyczyną
chyba mu idą ząbki bo jak mu trę dziąsełka to coś tam chyba jest na rzeczy, a jak wkładam palce i mu smaruję to tak się na palcu wyżywa, że szoka! i moje dziecko też od 2 nocy sobie przypomina o cycu ok 5:00.... tylko nie wiem czy to nie jest spowodowane tym, że jak TZ ma nockę to tv nie wyłączam i to go wybudza
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-02-08 o 20:28 |
|
|
|
#3741 |
|
Zakorzenienie
|
Michaś śpi ,mąż na gali boksu a ja przed tv oglądam seks w wielkim mieście II
![]() jak mi tak dobrze ciekawe tylko ile Mały pośpi
|
#3742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój mały śpi od 19:15 ![]() i mam problem mam straszną zgagę, nie taką mocną jak w ciąży, ale jednak ehh, idę w piątek z młodym na szczepienie to zapytam lekarki, ale nie chcę żeby mi rurę w gardło wsadzali
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-02-08 o 20:30 |
|
|
|
|
#3743 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór
Cytat:
A co do spania po południu. Mój też ostatnio za chiny pańskie nie chce. Specjalnie pojechaliśmy na popołudniowy spacer a on ani myślał spać. Zasnął przed samym wejściem do domu i spał może trzy minuty i zaś wieczorem sajgon Cytat:
![]() Gratulacje z okazji miesięxznic dla maluszków. Tassia widzę że ostro... Ale jak widać z chłopami czasem nie da się inaczej
|
|
|
#3744 |
|
Wtajemniczenie
|
Nudzi mi się... zaczęłam nadrabiać poprzedni wątek, bo miałam 30 stron zaległości
|
|
|
|
#3745 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3746 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewacia przepiękne fotki
|
|
#3747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- MsLullaby odnośnie odbijania to stosuje ta samą metodę którą opisała Ci Tassia i również bardzo sobie chwale a nauczyłam się z filmiku Zawistowskiego,ale teraz nie mogę znaleźć ![]() Motyl jak dobrze ze nic Wam się nie stało
09-07-2011 ![]() 06-10-2013 Michaś 07-04-2015 Kamiś Edytowane przez Aaamelkaa Czas edycji: 2014-02-08 o 20:55 |
|
|
|
|
#3748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie super wieczór. Bartek się drze, mnie boli głowa i TŻ się do mnie nie odzywa
|
|
#3749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie spodziewałam się że w rzeczywistości mieszkanie obok może być tak straszne :P
|
|
|
#3750 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() My dziś zostawiliśmy dzieci z teściami. Na szczęście Miłek wypił mleko z butli. No i da się uspać każdemu. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.

pamiętam że z tego wszystkiego zostawiłam czapkę w autobusie bo ciągle o tym myślałam. W domu pierwsze co to poszłam zrobić test. Zostawiłam go w łazience i mówię do TŻta że idę spać 
ubrałam jej piękne,białe ażurowe body,takie eleganckie od mojej koleżanki (pożyczone).wczoraj robiła kuku to pomyślałam,że bezpiecznie...taaaa kupa taka,że oczywiście wylazła.i ja się pytam gdzie tu logika,czemu zawsze narobi w jasne ciuchy od tej koleżanki?

i tak myślałam- czy myślisz, że było by inaczej gdybyście mieli synka?
wiem, że to głupie, ale cieszył się, że córka? chociaż z drugiej strony nie był na żadnym usg ehh

ale jaja będą jak młodsza sis będzie miała córkę, bo ona chce chłopców jak już
Cały dzień sprzątałam i gotowałam