Mamusie sierpień 2014 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! 2 5,71%
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy 2 5,71%
Mamusie sierpień 2014 ! 10 28,57%
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują 1 2,86%
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki 4 11,43%
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach 0 0%
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy 4 11,43%
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! 12 34,29%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-08, 21:24   #2611
Tasia34
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie sierpień 2014

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Ja bym raz na jakiś czas nie bała się zjeść tuńczyka z puszki.

Ja 3 lata temu w walentynki byłam u gina potwierdzić ciążę. To były najlepsze walentynki w moim życiu

Byłam na wizycie. Pani dr na moje wyniki moczu powiedziała, że tragedii nie ma i bez sensu mnie faszerować antybiotykiem. Zleciła zrobić posiew i jeśli wyhodują mi bakterie to dopiero mam przyjść po receptę na antybiotyk. Poza tym, ponieważ miałam ślad białka, zaleciła zażywać już do końca ciąży ProUro (wyciąg z żurawiny). Z reszty wyników była zadowolona. Zbadała mnie na fotelu. Szyjka twarda, zamknięta, macica miękka czyli super Dostałam pozwolenie a nawet zalecenie ćwiczeń pilatesowych
Za 4 tygodnie mam wizytę i pani dr obiecała podglądanie maluszka
Co do tuńczyka
Walentynki i ciąża...
I super, że wyniki ok

Cytat:
Napisane przez Aisog1987 Pokaż wiadomość
Nie d mnie pytanie ale u mnie funkcjonuje coś takiego jak pamuła i jest to właśnie zupa z wiśni i jabłek. Do tego ziemniaczki z cebulką. pychotka....
Zupa na słodko i do tego ziemniaki z cebulą?

Cytat:
Napisane przez Angels2708 Pokaż wiadomość
Dzis mialam dziwny sen, mialam dwa razy wiekszy brzuszek niz mam teraz czyli nie taki wielki i mama moja przygotowala mi łóżko na porod.. wokol niego stala cala rodzina, nawet dziadka tam widzialam i czekali az zaczne rodzic, mowilam mamie ze to dopiero poczatek ciazy, ze rodzic bede jak bede miala taaaki brzuch i przy tym jej pokazalam, a ona swoje ze mam lezec i czekac az zaczna mi sie skurcze.. niewiem co taki sen moze oznaczac. Ale kiedys sie obudzilam i opowiedzialam TZ to sie smialam z tego hihi ale musze przyznac ze lozko mialam fajne.. takie wielkie okragle.
W ciąży właśnie często ma się takie porąbane sny dotyczące ciąży

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Witam Was w tym pięknym słonecznym dniu.

Wyszłam ze szpitala. Uf!
USG przed wyjściem wyszło ok. Bobas zdrowy. Oczywiście zapomniałam zapytać o wymiary maluszka.
17 lutego mam prywatną wizytę i może wtedy dowiemy się kto mieszka w brzuszku, na sprzęcie szpitalnym niestety się nie dało.
Bóle nieco zelżały. Czuję się lepiej. Antybiotyki, globulki mam dalej kontynuować. W środę badania moczu i krwi i z nimi do gina.

Rozpoczynamy dziś z Bąbelkiem 16 tydzień

Nadrobię Was dziewczyny w wolnej chwili.

Pozdrawiam i życzę spokojnego i przyjemnego weekendu.
Super! Trzymaj się!

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi dziewczyny czy bierzecie duphaston?
Ja biorę 3x1 i zastanawiam się jak długo jeszcze będę go brać?
Ja miałam brać do końca 13 tc, czyli do zeszłego poniedziałku, ale że zostało mi kilka w listku, to dokończyłam dziś ostatnią Ale musisz spytać lekarza, jak jest w Twoim przypadku

Cytat:
Muszę wyjść z nim jeszcze na spacer tym razem krótki i zbieram się bo zaraz jedziemy z Tż do kina na Robocopa.

Miłego wieczoru życzę
Napisz potem, jak film

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Wyszło mi za niskie tsh, dostałam skierowanie do endokrynologa
Czytałam natomiast na necie i wg kilku podanych tu norm to się w nich mieszczę, więc nie wiem, czy ta moja ginka dmucha na zimne, czy faktycznie coś jest nie teges ;/
Pisałam tu już kilka razy, że niskie tsh (poniżej normy na wydruku badań) może się w ciąży zdarzyć, szczeg. na początku (podwyższona beta HCG obniża poziom tsh). Ale oczywiście każdy przypadek musi obejrzeć endokrynolog i zapewne zalecić badania ft3 i ft4 (jeśli one są ok, to tsh może być sobie niższe ). Na zapas się nie przejmuj!

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Super że zobaczyłaś maluszkaSzkoda, że ginekolodzy nie potrafią wczuć się w nasze role, ja mimo, że jest ok i nie miałam wcześniej nigdy problemów też sie zamartwiam i boję straszne mimo że każdy mnie uspokaja, że praktycznie ryzyko już mineło, ale cóż panikara troszkę ze mnie Mój lekarz przyznam że usg zawsze mi robi i bardzo długo...i nic nie mówi przy tym, że aż czasem się zastanawiam ...po czym pyta czy widziałam, dziecko...i czy wg mnie się ruszało, czasem to aż mnie zatyka , bo nie wiem czy on jaja sobie ze mnie jakieś robi ....Jednak prawda jest taka że dla nas to cudowne chwile, a dla nich kolejna pacjentka i dziecko...ale fakt jak za pieniążki to i wsparcie potrafią wykszesić...
Dziwny lekarz

Witam się i zarazem mówię dobranoc
U mnie ok, kupiłam na Allegro 2 pary spodni ciążowych, teraz szukam tunik Mdłości zaginęły gdzieś bezpowrotnie, ale na mięcho i ryby nadal nie mogę patrzeć i ogólnie mam zachcianki i ciężko mi coś wybrać sobie na obiad
Brzusio rośnie, waga jeszcze nie Spada mi z innych miejsc, i bardzo dobrze

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Miałam dziś USG genetyczne. Dzidziuś duży 67mm oczywiscie TP mi przesuneli o 5 dni na 17go...
Na poczatku Ludzik tak szalal ze nie dalo sie nic zmierzyc a potem...poszedl spac ukladajac sie na boku z przechylona glowka i nie dalo sie zmierzyc przeziernosci karkowej. Nie udalo sie Szkraba obudzic, spal jak ja czyli jak kamien Ale w pozycji identycznej jak TŻ W koncu, jakos , w przyblizeniu niby wyszlo 1,5mm ale nie jest dokladnie bo dziecko bylo tak ulozone ze lekarz powiedzial iz nie da sie zmierzyc. Teraz nie wiem czy jak pojde do mojego gina poprosic o 2gie skierowanie lub isc prywatnie zmierzyc
Kosc nosowa widoczna pieknie.
Doplacilismy 35zl i mamy 17minut nagrania, zrobilam chyba ze 40 zrzutow ekranu i mam bossssskie foty. Ale rączka z 5 paluszkami to hit
Super!!!
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 21:39   #2612
Aisog1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość

No! Zebyśmy sie dobrze rozumiały - tej cebulki nie jest nie wiadomo ile, jest ona pokrojona i zeszklona na oleju i nią okraszone ziemniaki.
Stary 2014-02-08, 22:03   #2613
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
No! Zebyśmy sie dobrze rozumiały - tej cebulki nie jest nie wiadomo ile, jest ona pokrojona i zeszklona na oleju i nią okraszone ziemniaki.
Ale to razem w zupie jest wszystko, tak? I na słodko? Hmmm, ciekawe to...
Bo ja znam tylko wersję z owocami i makaronem
Ania
Stary 2014-02-08, 22:15   #2614
Aisog1987
Rozeznanie

Cytat:
Ale to razem w zupie jest wszystko, tak? I na słodko? Hmmm, ciekawe to...
Bo ja znam tylko wersję z owocami i makaronem
Nie nie! Zupa swoją droga a ziemniaczki na innym talerzu
Stary 2014-02-08, 22:23   #2615
88natka
Zadomowienie

hej dziewczyny. Czy którejś z Was leci już przeźroczysty płyn z piersi? Nie przypominam sobie żebym w poprzedniej ciąży tak miała Pierwsze co leciało to żółtawa siara. Co prawda nie jest tego dużo ale po naciśnięciu sutka z obu piersi wypływa..

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 22:56   #2616
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie nie! Zupa swoją droga a ziemniaczki na innym talerzu
Aaaaa Kapuję

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
hej dziewczyny. Czy którejś z Was leci już przeźroczysty płyn z piersi? Nie przypominam sobie żebym w poprzedniej ciąży tak miała Pierwsze co leciało to żółtawa siara. Co prawda nie jest tego dużo ale po naciśnięciu sutka z obu piersi wypływa..
Mi leci mleko, ale ja nadal kp
Ania
Stary 2014-02-08, 23:05   #2617
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Ja dalej kp, choć minimalnie ale zawsze coś tam się mój mały ssak jeszcze przyssysa, szczególnie rano, kiedy matka śpi i niczego nie jest świadoma, wtedy mała pijawka atakuje

Ale w 1 ciazy nic mi nie leciało aż do porodu, czytałam jednak kiedyś, że może zacząć leciec juz w 4mc.

Cytat:

Miałam dziś USG genetyczne. Dzidziuś duży 67mm oczywiscie TP mi przesuneli o 5 dni na 17go...
Na poczatku Ludzik tak szalal ze nie dalo sie nic zmierzyc a potem...poszedl spac ukladajac sie na boku z przechylona glowka i nie dalo sie zmierzyc przeziernosci karkowej. Nie udalo sie Szkraba obudzic, spal jak ja czyli jak kamien Ale w pozycji identycznej jak TŻ W koncu, jakos , w przyblizeniu niby wyszlo 1,5mm ale nie jest dokladnie bo dziecko bylo tak ulozone ze lekarz powiedzial iz nie da sie zmierzyc. Teraz nie wiem czy jak pojde do mojego gina poprosic o 2gie skierowanie lub isc prywatnie zmierzyc
Doplacilismy 35zl i mamy 17minut nagrania, zrobilam chyba ze 40 zrzutow ekranu i mam bossssskie foty. Ale rączka z 5 paluszkami to hit

o, to super, ze wszystko na USG w porządku, teraz pewnie jesteś dużo bardziej spokojna a do tego macie pamiatkowy filmik
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 23:49   #2618
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:
Jak robisz buraczkową? Kroisz w kostke i do tego ziemniaki czy coś innego???.

Robię rosół i wrzucam pokrojone buraki i jak sie ugotują to daje śmietanę ocet (lub sok z cytryny) i łyżkę cukru, ziemniaki gotuje osobno (ja lubię młode w mundurkach) i wrzucam je na koniec do zupy mniam cały garnek zrobiłam wczoraj a dzis pojechałam do mamy na obiad a tam tez buraczkowa

Ja tez mam straszne zachcianki niby mdlosci minęły w muszę zawsze zjeść to na co mam ochotę bo nic innego mi przez gardło nie przejdzie :p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 07:26   #2619
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
u mnie zupy owocowe jada sie z makaronem i ewentualnie smietana wisniowka i jabłkowa najlepsze Jablkowa dobra jeszcze z grzankami z bułki i hehe kiedys z bialym winem robilam u nas to na slodko zupy sa bo ziemniaki z cebula na slono mi sie kojarza...

super ze jestes w domku i Bąbelek czuje sie dobrze

Super ze wizyte masz za 2 tyg, gin niechetnie ale i tak ci pokazal co i jak wiec dopięłaś swego i mozesz byc spokojna

Duphaston biore, zobaczymy co powie gin po wizycie za tydzien.

Ale świetnie, ze nagrałas maluszka teraz pewnie oglądasz co chwilkę
że wszystko dobrze

---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

Cytat:
Co do tuńczyka
Walentynki i ciąża...
I super, że wyniki ok

W ciąży właśnie często ma się takie porąbane sny dotyczące ciąży

Super! Trzymaj się!

Ja miałam brać do końca 13 tc, czyli do zeszłego poniedziałku, ale że zostało mi kilka w listku, to dokończyłam dziś ostatnią Ale musisz spytać lekarza, jak jest w Twoim przypadku

Napisz potem, jak film

Pisałam tu już kilka razy, że niskie tsh (poniżej normy na wydruku badań) może się w ciąży zdarzyć, szczeg. na początku (podwyższona beta HCG obniża poziom tsh). Ale oczywiście każdy przypadek musi obejrzeć endokrynolog i zapewne zalecić badania ft3 i ft4 (jeśli one są ok, to tsh może być sobie niższe ). Na zapas się nie przejmuj!

Dziwny lekarz

Witam się i zarazem mówię dobranoc
U mnie ok, kupiłam na Allegro 2 pary spodni ciążowych, teraz szukam tunik Mdłości zaginęły gdzieś bezpowrotnie, ale na mięcho i ryby nadal nie mogę patrzeć i ogólnie mam zachcianki i ciężko mi coś wybrać sobie na obiad
Brzusio rośnie, waga jeszcze nie Spada mi z innych miejsc, i bardzo dobrze

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Super!!!
No jest trochę dziwny, ale już trochę do niego chodzę...myślałam o zmianie, ale w przychodni której jestem jest tylko on.. Do innej bym się zapisała, ale dłużej się w innych czeka i usg jest też na zapisy, a jednak jestem spokojniejsza jak mam częsciej... A jak trafię z deszczu po rynnę...Zresztą na potwierdzenie ciąży byłam u innego prywatnie i nie chcę tej wizyty pamiętać...Bardzo negatywne emocje, mimo że info udzielał, wydał mi się taki obleśny...a jak usłyszałam że za wizytę i usg 200 zł to byłam troche zdziwiona...a badań to na pierwszej wizycie dał mi z 15, szok...ale chyba tak dają prywatnie.. tu mi na każdej wizycie daje po troszku....
O to fajnie ie, ja też własnie muszę sobie coś kupić, o też allergowiczka też myślałam aby tam zajrzeć super że już nie masz mdłości.
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 08:38   #2620
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Hejka dziewczyny

wczoraj niby mialam dobry dzien zjadlam, spedzialam troche czasu z chlopakiem wieczorem postanowilismy wybrac sie cos zjesc, skonczylo sie na tym ze wypilismy po soczku i do domu.

strasznie zle sie czulam a od razu po wyjsciu prawie zemdlalam nie czulam nog strasznie sie przestraszylam ale po 20 minutach mi przeszlo

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 14:46   #2621
Tasia34
Wtajemniczenie

Aż coś napiszę, żeby sprawdzić, czy mi się Wizaż nie zawiesił - od 8.38 nie ma żadnego postu??? Żyjecie?
Ania
Stary 2014-02-09, 15:06   #2622
mamuska11
Rozeznanie

Tez właśnie sie zdziwiłam ze tak mało od wczoraj do nadrobienia :p zawsze wchodzę ok tej godziny a tu juz dwie stronki zapisane

Stary 2014-02-09, 15:09   #2623
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Aż coś napiszę, żeby sprawdzić, czy mi się Wizaż nie zawiesił - od 8.38 nie ma żadnego postu??? Żyjecie?
Ja tam żyję ale cieżko to życie mi idzie wczoraj u której przeczytałam ze robila ostatnio leczo, a że ja na wszystko mam ochote co zobaczę lub usłysze już zrobiłam i pyszne mi wyszło... Ale właśnie ledwo po nim żyje tak się objadłam A kolezanki pewnie na spacerkach nie martw się Tasia , wróca to nadrobia
Stary 2014-02-09, 15:12   #2624
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

korzystaja pewnie z ladnej pogody

ja tam sobie leze
we wtorek wybieram sie do lekarza, mam jakies zle przeczucia te oslabienie wczoraj ( gdyby chlopak mnie nie zlapal to bym upadla na buzke ) i mozliwe ze mam infekcje ale to zalezy czy chlopak dostanie wolne wiec zobaczymy

zamowilam sobie pizze bo mam ochote

Nasze szczescie
Stary 2014-02-09, 15:22   #2625
mamuska11
Rozeznanie

Mnie dzisiaj brzuch boli jak na okres umieram zapewne macica sie rozciąga ale nienawidzę tego uczucia.... Ja juz chce sierpień i chce urodzić ta ciaza mnie przerasta

Stary 2014-02-09, 15:23   #2626
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
korzystaja pewnie z ladnej pogody

ja tam sobie leze
we wtorek wybieram sie do lekarza, mam jakies zle przeczucia te oslabienie wczoraj ( gdyby chlopak mnie nie zlapal to bym upadla na buzke ) i mozliwe ze mam infekcje ale to zalezy czy chlopak dostanie wolne wiec zobaczymy

zamowilam sobie pizze bo mam ochote
A dużo pijesz? Możesz być osłabiona ja też parę razy mało nie fiknęłam ...a jak jestem w zatłoczonych miejscach to mi słabo i duszno, gin polecił abym do ogólnego poszła się zbadać bo to dziwne ze w tym wieku tak mam...
Stary 2014-02-09, 15:44   #2627
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

tak srednio ja zawsze malo pilam teraz sie zmuszam

Nasze szczescie
Stary 2014-02-09, 18:39   #2628
ewelajna25
Zadomowienie

Zaczarowana, a wlasnie w ciazy to trzeba wiecej wody pic, a ponoc oslabienia moga sie zdarzac. Ja tak mialam kilka tyg temu, szczegolnie po kapieli, zawroty glowy, plamki przed oczami etc ale przeszlo, wczesniej sie nie zdarzalo. Na filmach nawet czesto jest taki motyw, ze kobieta dowiaduje sie o ciazy przypadkiem, jak wczesniej raz czy dwa zaslabla i zemdlala hehe Ale oczywiscie lepiej isc sprawdzic do lekarza, czy wszystko ok!

Ja dzis zrobilam grochowke, zaczelam ogladac wczoraj zdrowie na widelcu i sie wkrecilam, ze niektore przepisy postanowilam wyprobowac. Jutro na sniadanie zrobie paste ze slonecznika i suszonych pomidorow, pojutrze domowy hummus, dotad tylko kupnym sie zajadalam.

A poza tym u nas sie wypogodzilo, Tz z corka wybyli na karmienie kaczek nad wode a ja odpoczywalam. Musze isc zbudzic moja mala, bo tak sie umeczyla ze w aucie zasnela i spi do teraz, a jak nie zbudze bedzie szalala do 23! Jak nie ma drzemki, zasypia przed 20, wiec nie trudno sie domyslic, ktora opcje wole ;-)

Edytowane przez ewelajna25
Czas edycji: 2014-02-09 o 18:42
Stary 2014-02-09, 19:39   #2629
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

czy ktoras z was miala moze juz kiedys w ciazy infekcje ?

Nasze szczescie
Stary 2014-02-09, 19:49   #2630
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
tak srednio ja zawsze malo pilam teraz sie zmuszam
to tak jak ja. Też mało pije, chociaż staram sie jak mogę

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Cytat:
czy ktoras z was miala moze juz kiedys w ciazy infekcje ?
a o jaki rodzj infekcji pytasz? ja miałam grzybicę miałam przepisane tabketki dopochwowe Nystatyne VP to było 2 tyg temu jakoś, ale albo jej nie wyleczyłam do końca , albo mi wraca bo znowu dziwną zieloną wydzielinę z grudkami mam i oczywiście ból przy oddawaniu moczu jednak ja nestety jestem mega podatna przed ciążą często miałam

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Zaczarowana, a wlasnie w ciazy to trzeba wiecej wody pic, a ponoc oslabienia moga sie zdarzac. Ja tak mialam kilka tyg temu, szczegolnie po kapieli, zawroty glowy, plamki przed oczami etc ale przeszlo, wczesniej sie nie zdarzalo. Na filmach nawet czesto jest taki motyw, ze kobieta dowiaduje sie o ciazy przypadkiem, jak wczesniej raz czy dwa zaslabla i zemdlala hehe Ale oczywiscie lepiej isc sprawdzic do lekarza, czy wszystko ok!

Ja dzis zrobilam grochowke, zaczelam ogladac wczoraj zdrowie na widelcu i sie wkrecilam, ze niektore przepisy postanowilam wyprobowac. Jutro na sniadanie zrobie paste ze slonecznika i suszonych pomidorow, pojutrze domowy hummus, dotad tylko kupnym sie zajadalam.

A poza tym u nas sie wypogodzilo, Tz z corka wybyli na karmienie kaczek nad wode a ja odpoczywalam. Musze isc zbudzic moja mala, bo tak sie umeczyla ze w aucie zasnela i spi do teraz, a jak nie zbudze bedzie szalala do 23! Jak nie ma drzemki, zasypia przed 20, wiec nie trudno sie domyslic, ktora opcje wole ;-)
no ja głównie piję wodę bo ja toleruję, po niej jedynie nie wymiotuję

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
Mnie dzisiaj brzuch boli jak na okres umieram zapewne macica sie rozciąga ale nienawidzę tego uczucia.... Ja juz chce sierpień i chce urodzić ta ciaza mnie przerasta

nie cierpię takich bóli ja bardzo często takie mam...jak byłam w ciąży, a miałam dostać okres byłam pewna że dostanę, bo identyczne bóle brzucha jak na okres miałam
Stary 2014-02-09, 19:53   #2631
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

a o jaki rodzj infekcji pytasz? ja miałam grzybicę miałam przepisane tabketki dopochwowe Nystatyne VP to było 2 tyg temu jakoś, ale albo jej nie wyleczyłam do końca , albo mi wraca bo znowu dziwną zieloną wydzielinę z grudkami mam i oczywiście ból przy oddawaniu moczu jednak ja nestety jestem mega podatna przed ciążą często miałam

ja mam cos takiego ze mnie szczypie podczas siusiu i swedzi no i mam wiecej wydzieliny boje sie ze to cos powaznego i moze zagrozic dziecku
mam nadzieje ze chlopak dostanie wolne i we wtorek pojdziemy do lekarza

a lekarz od razu Ci stwierdzil ? czy minal jakis okres czasu zanim poszlas do lekarza ?

Nasze szczescie
Stary 2014-02-09, 20:54   #2632
ewelajna25
Zadomowienie

Cytat:
ja mam cos takiego ze mnie szczypie podczas siusiu i swedzi no i mam wiecej wydzieliny boje sie ze to cos powaznego i moze zagrozic dziecku

a lekarz od razu Ci stwierdzil ? czy minal jakis okres czasu zanim poszlas do lekarza ?
No objawy wskazuja na infekcje, idz do lekarza jak najszybciej. Ale nie martw sie na zapas, ze cos grozi dzidziusiowi, przeciez bedziesz to leczyc a w ciazy podatnosc na infekcje intymne jest wyzsza.
Stary 2014-02-09, 21:09   #2633
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:

byłam akurat na wizycie kontronej i powiedziałam mu jak to wygląda, nawet mnie nie badał, ale z badań wyszło mi ze mam stan zapalny i pewnie dlatego nie badał mnie, jeszcze też każał mi kupić urinal intensiv, a tak to nic nie mówił...Ja chyba też będę musiała pójśc z nowu. Nie martw się w ciaży chyba często może to wystąpić....ale lepiej skontaktuj się z lekarzem przede wszystkim dla swojego samopoczucia a badania moczu masz w porządku?
Stary 2014-02-09, 21:39   #2634
estella18
Raczkowanie

Hej! Piękna pogoda w weekend była ja poświęciłam go na spacery nad morzem
Jak u Was sytuacja z wysypianiem się? Ja nie mogę sobie dogodnej pozycji wybrać do spania, rzucam się z boku na bok... przez to jestem niewyspana i chodzę zdenerwowana, za dnia owszem drzemka, ale to nie to co sen w nocy... Zastanawiam się czy już nie kupić sobie tego sławnego rogala do spania.
Pozdrowienia dla Was i Waszych maluszków
Stary 2014-02-09, 23:13   #2635
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
byłam akurat na wizycie kontronej i powiedziałam mu jak to wygląda, nawet mnie nie badał, ale z badań wyszło mi ze mam stan zapalny i pewnie dlatego nie badał mnie, jeszcze też każał mi kupić urinal intensiv, a tak to nic nie mówił...Ja chyba też będę musiała pójśc z nowu. Nie martw się w ciaży chyba często może to wystąpić....ale lepiej skontaktuj się z lekarzem przede wszystkim dla swojego samopoczucia a badania moczu masz w porządku?
Próbkę moczu zostawiłam w środę u ginekologa ale wyników jeszcze nie mam

Nasze szczescie
Stary 2014-02-10, 00:20   #2636
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Hej kochane

Tak jak pisałyście pogodę mieliśmy idealną jak na tą porę roku Wszystko wyszło super! Ślub wzruszający, wesele do rana

Dziękuję za wszystkie życzenia i miłe słowa
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 01:18   #2637
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Hej kochane

Tak jak pisałyście pogodę mieliśmy idealną jak na tą porę roku Wszystko wyszło super! Ślub wzruszający, wesele do rana

Gratuluje jak sie czujesz jako żona?

Stary 2014-02-10, 07:18   #2638
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Hej kochane

gratulacje
Stary 2014-02-10, 08:26   #2639
AgnesD
Rozeznanie

Cytat:
Hej kochane

GRATULACJE super ze sie wszystko udalo
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 08:37   #2640
twin--maid
Zakorzenienie

angelika, super, że jesteś już w domu

Cytat:
Wczoraj nie miałam czasu się odezwać, ale nadrobiłam wszystko co napisałyście.
Byłam wczoraj u gina po receptę i udało mi się go namówić żeby zobaczył czy wszystko w porządku. Niezbyt był chętny ale ostatecznie uległ mi i przyłożył głowicę dosłownie na 5 sekund. Pokazał mi bijące serduszko i zaznaczył że dzidziuś się rusza. Szkoda że tak ciężko mu zrozumieć że po tym co przeszłam denerwuję się bardziej niż powinnam.
Cieszę się, że się uspokoiłaś Szkoda, że lekarz nie potrafi wykazać się empatią.

Cytat:
Napisane przez Angels2708 Pokaż wiadomość
też dzisiaj miałam spagetti )

Dziś bardzo źle się czuję. Siedziałam na tronie.. i czuję się jakoś odwodniona a wodę piję jak głupia mam silne mdłości ( że mimo iż ani razu nie rzygałam podczas ciąży) to miska obok stoi łóżka, osłabiona jestem, głowa też pobolewa.. masakra jakaś
Mam nadzieję, ze dziś czujesz się już lepiej.

Cytat:
u mnie zupy owocowe jada sie z makaronem i ewentualnie smietana wisniowka i jabłkowa najlepsze Jablkowa dobra jeszcze z grzankami z bułki i hehe kiedys z bialym winem robilam u nas to na slodko zupy sa bo ziemniaki z cebula na slono mi sie kojarza...

Moja babcia robiła mi w dzieciństwie zupy owocowe z makaronem

Moje maleństwo też nie przybrało idealanej pozycji do zmierzenia przezierności karkowej jednak w pewnej pozycji lekarz uchwycił tej wymiar.

Cytat:
Hej kochane

Zuken, wszystkiego dobrego Młoda Żonko! Super, że Wasz dzień się udał

Jutro zaczynam 16tc i z tej okazji dzień zaczęłam od przytulania się z toaletą :/

W ogóle ciężki weekend za mną. TŻ się rozchorował więc nie miałam w ogóle odpoczynku. Synek nie rozumiał, że nie może do taty się zbliżać. W końcu zarządziłam izolację TŻ. Teraz pojechał do lekarza. Mam nadzieję, ze szybko mu przejdzie, bo tęsknię za przytuleniem się do niego i wspólnym spaniem

Jak TŻ wróci, jadę z synkiem do Lidla. Jak będzie w czym wybierać to zamierzam kupić trochę tych słodkich ubranek dla maleństwa.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości