Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-09, 20:16   #3631
mojakaren
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jakie ozdoby proponujecie do tej
Widzialabym tu jakis sliczny grzebyczek z kamyczkami, perlami lub cyrkoniami do ciemnych włosów bedzie idealnie

Wysłane z mojego GT-I8260

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 20:32   #3632
niulka_1985
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny. Nie chciałabym "przedobrzyć" z dodatkami, zwłaszcza że mam koronkową suknię wyszywaną kryształkami
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 20:34   #3633
say-hello
Zakorzenienie

Liana, dziękuję!

Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość
Pochwalę się: wszyscy, którym dajemy zaproszenia bardzo je chwalą. Mówią, że są piękne i oryginalne.

Velika
ja też oglądałam skoki
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 20:38   #3634
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość

Oczywiście że się da! KLIK
Uff, dzięki Piękna, uspokoiłaś mnie...

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 20:51   #3635
cornflower_girl
Zakorzenienie

Anesthesia To zmienia postać rzeczy. 30 zł to niewiele, więc lepiej zamów razem z zaporszeniami. I do osób towarzyszących masz dobre podejście

mojakaren Lepiej umowę (to chroni zarówno Was, jak i florystkę). Wiadomo, że umowa ustna lub ustalenia mailowe obowiązują, lepiej jednak spisać.

coffe lover My będziemy rozdawać już pod koniec lutego (sporo mamy wyjazdów i niestety potwierdzenia w hotelu mamy dać na 2 mies. przed weselem - stąd taka wczesna data) - najwcześniej dla gości z daleka. Z tego co mówią znajomi - lepiej wcześniej niż później, w dodatku ślub w sezonie letnim - niektórzy chcą sobie wcześniej urlop zaklepać.

mimi_77 Dobrze, że nie macie prosiaka - podobno trzeba go bardzo dużo zamówić, a i nie wszyscy jedzą

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
W kwestii sukienek dla mam PM jest na rynku porażka , mama chyba pójdzie nago...
Popieram, albo rzeczy które są straszne (słynne trzyczęsciowe komplety ze skosu z cienką spódnicą), albo bardzo drogie. Zwykle jak oglądam reportaże ze ślubów międzynarodowych, to mamy i dojrzałe kobiety są tak pięknie ubrane - suknie, kapelusze i fascynatory. Żeby u nas takie rzeczy były dostępne...

Mhall Witaj Przepiękną sukienkę wybrałaś - myślę, że długi welon będzie idealnie pasował. Jednak wybrałabym tiulowy, z delikatnymi motywami koronki przy brzegach. Co do piwonii, moja florystka mówiła, że są i w sierpniu; a można je zastąpić różami angielskimi, które wyglądają równie pięknie

justynkieGratuluję garniaka

pysia Super, że przygotowania tak ruszyły do przodu A cena za dj-a bardzo dobra, wydaje mi się że dobrym pomysłem będzie spotkanie z nim. Przedstawi pomysły na wesele i na pewno będzie łatwiej się przekonać, że robi coś więcej niż puszcza playlistę.

puchaczmalinowy Powodzenia z makijażystką - im wcześniej zaklepiesz, to gwarantuję Ci, że będzie spokój Zaproszenia dla rodziców są świetne - też mi chodzą po głowie, myślę intensywnie nad tekstem

marlenqa22Gratuluję dekoratorki

ewaden Obłędnie wygląda to połączenie I też jestem fanką surowych obrączek, z nietypową faktur.

zakrecona_kropka Bardzo ładna sukienka, z tego co widzę ma ładniejsze rękawki niż w katalogu Myślę, że długi welon do podłogi będzie w sam raz do tego kompletu

Kaes Bardzo ładny wzór.Sukienka - wtedy można pomyśleć o tym, żeby była trochę luźniejsza - na tej modelce sukienka bardzo podkreśla kobiece kształty. Na szczuplejszej można pomyśleć o bardziej ascetycznej, minimalistycznej stylizacji.

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
ja mam zamiar nosić swoją obrączkę albo z zaręczynowym (według mnie pasują bardzo dobrze do siebie), albo z taką drugą obrączką z cyrkoniami, którą dostałam od mamy na święta.
O ten drugi pomysł wykorzystam Niestety mój zaręczynowy pierścionek ma nietypowy kształt i docelowo jest przeznaczony na lewą rękę. A do obrączki domówię sobie coś z cyrkoniami

Gratuluję kursu

annic Obłędna sukienka, i przód i plecy Ja bym wzięła bardzo gęsty welon do kościoła, a jeśli bęl.

Lemon Drop Obie piękne, ta druga bardziej wieczorowa. Chyba wzięłabym taką; w przypadku pierwszej zmieniłabym pasek na bardziej ozdobny.

enzunio

antonina_bielska Super, że udało Ci się upolować buty

inezwiza Piękne te ozdoby. Drugą mogłabyś zrobić sama - tzn. kupujesz aplikację z koronki i oddzielnie kwiatek. Dodajesz do klipsa lub grzebienia.

peyton22 Witaj

niulkaGrzebie ń będzie bardzo dobrym pomysłem, ciemne włosy z misternym upięciem aż się o to proszą.

Załączam bukiet, w którym się zakochałam (ten pierwszy, rozłożysty) - pani florystka pokazała mi go, a ja przepadłam. Oczywiście kolorystka kwiatów będzie inna, ale kompozycja podobna I jeszcze kilka innych kwiatowych inspiracji.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 9f38255edf39f74b98b444e85098133e.jpg (61,8 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Great-Gatsby-wedding-inspiration-Jordan-Weiland-20.jpg (44,4 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bukiety_slubne_dalie19.jpg (51,8 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg b6649815de40d7be145c7957a953bc4c.jpg (80,4 KB, 20 załadowań)

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 21:06   #3636
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Peyton22 Pokaż wiadomość
chciałabym dołączyć do zacnego grona PM-emek 2014 ślubuję 13.09 na tą chwilę mamy ogarniętą salę, kościół, kapelę, kamerzystę, fotografa, animatora, który będzie zabawiał dzieciaki na weselu, w piątek wybrałam suknię ślubną w sobotę odebraliśmy obrączki. W tym miesiącu zaczynami również nauki przedmałżeńskie a od przyszłego będziemy uczyć się pląsać to tyle czym mogę się pochwalić i jeszcze raz Witam !
Super, witaj Ja też ślubuję tego samego dnia I kurczę, już na kurs tańca? Ja planowałam iść tak z 2 miesiące przed weselem
Cytat:
zakrecona_kropka, rabbitka, Anesthesia, pysia, moooniaaaa, exist, moja karen, Lg_ago
Dziękuję za opinię odnośnie sukienek Każda opinia jest dla mnie cenna Pomyślę nad tym do jutra i będę zamawiać
(...)
Melduję że w końcu udało mi się przycisnąć TŻ w sprawie jego listy gości i jutro będę zamawiać zaproszenia!
Weźmiemy 10 pustych (bez nazwisk), bo nie wie jeszcze kogo zaprosi z firmy. Proszę Was o kciuki dla TŻ żeby udało mu się przejść wewnętrzną rekrutację i zmienić dział - od miesięcy czeka na przeniesienie i w końcu pojawiła się realna szansa
Nie ma za co, ja bym wzięła dwie kiecki skoro i tak kroi Ci się dużo okazji Tylko faktycznie chyba wymieniła pasek przy tej a'la lata 60-te.
Gratuluję zaproszeń! I trzymam kciuki za TŻta
Cytat:
Pochwalę się: wszyscy, którym dajemy zaproszenia bardzo je chwalą. Mówią, że są piękne i oryginalne.
Super!
Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jakie ozdoby proponujecie do tej fryzurki?
Ja bym dała grzebyk, bo mam na ich punkcie zboczenie Ale wg mnie bardzo ładnie by pasował. Też mam koronkową suknię wyszywaną kryształkami i planuję do tego grzebień, wg mnie to cudowne dopełnienie. Nie jakiś mega bogaty, możesz kupić sobie nawet coś drobnego, a już doda uroku fryzurze.

Cornflower, cudne bukiety!

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2014-02-09 o 21:08
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 21:07   #3637
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annic Pokaż wiadomość
dziewczyny, a jeszcze w temacie sukienek ślubnych i pleców
upatrzyłam sobie taką sukienkę ślubną, chciałam prosto i skromnie. Na stronach z sukniami widać było tylko przód, poszłam, zmierzyłam i zobaczyłam tył osobiście mi bardzo się podoba i jak ja miałam na sobie to jakoś nie czułam się goło, ale teraz znalazłam zdjęcie z tym tyłem u niej i się zastanawiam czy... eee, wypada do kościoła? Ta koronka przechodzi jeszcze we wcięcia z boku i do przodu. Do tego mam mieć do kościoła welon 190 cm, więc trochę by zasłonił, no ale właśnie... nie za goło?

http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,23397.html
Ja też ją mierzylam, ale dziwnie leżała(w zamierzeniu jest seksowna i z pazurem, a ja miałam wrażenie, że mam na sobieKoźle nocna po babci. ... Zależy co do niej założysz-Jak coś zakrywającego plecy to może być do Kościoła.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 21:24   #3638
Kaigara
Rozeznanie

say-hello
Anesthesia

Dzięki, dziewczyny
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 21:25   #3639
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Wrzucam obiecane zdjęcia butów. 300 zł, skóra kozia, już po pierwszym noszeniu poza salonem okazuje się, że zaczynają się dopasowywać, ja brałam rozmiar 40, mam wkładkę standardowo 25 cm obcas 8,5 lub 9 cm, jakoś tak

sorry za skarpetki (super jest to, że jak się do nich przyjdzie z prośbą o wymianę czy fleków czy obcasów, to zrobią - mnie sympatyczna starsza pani obsługiwała), poza tym chyba je ufarbuję po ślubie na jakiś kolor
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0145.jpg (138,8 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0146.jpg (86,9 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0147.jpg (74,4 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0148.jpg (112,5 KB, 59 załadowań)

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”

Edytowane przez antonina_bielska
Czas edycji: 2014-02-09 o 21:28
Stary 2014-02-09, 21:27   #3640
ane3kaa
Zakorzenienie

czy któraś z was zamawiała ten welon http://butterfly-dodatkislubne.pl/we...ami-p-29.html?
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 21:40   #3641
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Ja też ją mierzylam, ale dziwnie leżała(w zamierzeniu jest seksowna i z pazurem, a ja miałam wrażenie, że mam na sobieKoźle nocna po babci. ... Zależy co do niej założysz-Jak coś zakrywającego plecy to może być do Kościoła.
ano widzisz, bo ja zamierzenie zupełnie inne miałam zdecydowanie nie seksi i z pazurem, tylko raczej delikatnie, skromnie i prosto - dlatego mi się spodobała i tak ją na sobie widziałam. Ale ja jestem z tych co lubią "koszulowce" a uciekają od princesek i wszystkiego co się świeci

Chyba na mierzenie tej kiecki kupię kilka jakiś okryć i zostawię sobie te co będzie pasować, a resztę oddam.
annic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 21:41   #3642
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
anka1897Gratuluję sukienki - wygląda idealnie na Tobie:
Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
pięknie
Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
Pięknie wyglądasz w tej sukni
Cytat:
Na Tobie wygląda suknia REWELACYJNIE!
Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
pieknie wyglądasz w tej sukienke
Cytat:
wow !! cudnie na Tobie leży! pięknie wyglądasz
Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
anka1897 w swojej sukni wyglądasz 10x lepiej jak modelka, słowo! dobrze zrobiłaś
dziękuję

Cytat:
Napisane przez coffee lover Pokaż wiadomość
Prosze o rade.

Co sądzicie o tej sukience? Mierzylam ja 2 tyg temu, bardzo wygodna, ale inna miałam w glowie, koleżanki mowily mi, ze pieknie w niej wygladam. Teraz do niej wróciłam i strasznie mi sie spodobala.
bardzo ładna sukienka jeżeli czujesz, że to ta jedyna i finanse Ci pozwalają to bierz

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny

Obrączki to te:

Tylko całe w białym złocie, moja bez kamyczków
TŻtowa 6mm, moja 5mm. Złota okazało się ostatecznie, że mamy 19,18g więc całkiem sporo
wow, super obrączki

Cytat:
dziewczyny jakie macie pomysły na walentynki? ja chyba zrobię kartkę, napiszę tam osobiste życzenia i zrobię uroczystą kolację z deserem i szampanem, a na koniec ubiorę się w bieliznę i
nie mam za bardzo pieniędzy na prezenty materialne
My nie obchodzimy walentynek

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
Wrzucam obiecane zdjęcia butów. 300 zł, skóra kozia, już po pierwszym noszeniu poza salonem okazuje się, że zaczynają się dopasowywać, ja brałam rozmiar 40, mam wkładkę standardowo 25 cm obcas 8,5 lub 9 cm, jakoś tak
fajne buty

Lemon_Drop mnie bardziej druga przekonuje

Byliśmy dzisiaj z Tż na balecie ukraińsko-polskim, który z baletem miał nie wiele wspólnego (oprócz tego, że tańczyli do muzyki) Jednaka i tak było warto, piękne stroje ludowe i przystojni Ukraińcy Ukrainki też ładne

Która z Was zamawiała zaproszenia z bendea art?? Proszę o kontakt na PW

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

Edytowane przez anka1897
Czas edycji: 2014-02-09 o 21:44
anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 21:50   #3643
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
dziękuję

bardzo ładna sukienka jeżeli czujesz, że to ta jedyna i finanse Ci pozwalają to bierz

wow, super obrączki

My nie obchodzimy walentynek

fajne buty

Lemon_Drop mnie bardziej druga przekonuje

Byliśmy dzisiaj z Tż na balecie ukraińsko-polskim, który z baletem miał nie wiele wspólnego (oprócz tego, że tańczyli do muzyki) Jednaka i tak było warto, piękne stroje ludowe i przystojni Ukraińcy Ukrainki też ładne

Która z Was zamawiała zaproszenia z bendea art?? Proszę o kontakt na PW
Ja ale nie umiem wysłać pw z telefonu

Wysłane z telefonu
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 21:59   #3644
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Uff, dzięki Piękna, uspokoiłaś mnie...
Ależ proszę
Buty bardzo ładne też farbują jak la boda? To fajnie, wtedy zostaną ci wygodne buty na inne okazje

Cytat:
Lemon Drop Obie piękne, ta druga bardziej wieczorowa. Chyba wzięłabym taką; w przypadku pierwszej zmieniłabym pasek na bardziej ozdobny.
Dziękuję za opinię Mąci mi się w głowie cały czas, jutro zdecyduję czy wezmę 2 czy 1

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Nie ma za co, ja bym wzięła dwie kiecki skoro i tak kroi Ci się dużo okazji Tylko faktycznie chyba wymieniła pasek przy tej a'la lata 60-te.
Gratuluję zaproszeń! I trzymam kciuki za TŻta
Dziękuję w imieniu TŻ tobie i reszcie dziewczyn

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
czy któraś z was zamawiała ten welon http://butterfly-dodatkislubne.pl/we...ami-p-29.html?
Któraś z nas miała zamawiać ale teraz nie pamiętam...

Aniu - dzięki

Teraz nie mogę odnaleźć tego postu - ale dziękuję tej dziewczynie która napisała o różach angielskich - są przepiękne! W sobotę idę do kwiaciarni zapytać czy są dostępne we wrześniu
Stary 2014-02-09, 22:02   #3645
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Cytat:
Ależ proszę
Buty bardzo ładne też farbują jak la boda? To fajnie, wtedy zostaną ci wygodne buty na inne okazje
Tak, identycznie jeszcze mi upust dadzą na buty dla Tż do garnituru

Stary 2014-02-09, 22:03   #3646
Kate Noir
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Witam wszystkie nowe PM'ki!

Dzisiaj zakończyliśmy nauki przedmałżeńskie i muszę przyznać, że były prowadzone porządnie Mam nadzieję, że rzeczywiście pomogą nam w budowaniu małżeństwa.

Były rzeczy które mnie zdziwiły. Pierwszą było to, że ksiądz namawiał na seks (oczywiście małżeński). Niemal na każdym kroku podkreślał jego znaczenie w małżeństwie Dużo mówił o czułości i podejmowaniu próby zrozumienia drugiej osoby.
Drugą sprawą jaka mnie zadziwiła było brak dojrzałości do małżeństwa niektórych par Wiem, że sama muszę się jeszcze wiele nauczyć, zrozumieć itp. jednak myślę, że ludzie decydujący się na małżeństwo powinni mieć chociaż minimalną świadomość w co wchodzą. Oczywiście życzę szczęścia owej parze i mam nadzieję, że ich związek wygląda troszkę inaczej niż to przedstawili.

To tyle z moich przemyśleń

Kolejna rzecz załatwiona
Teraz muszę pozałatwiać noclegi i dokończyć zaproszenie
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 22:19   #3647
iza1336
Raczkowanie

Cytat:

sorry za skarpetki (super jest to, że jak się do nich przyjdzie z prośbą o wymianę czy fleków czy obcasów, to zrobią - mnie sympatyczna starsza pani obsługiwała), poza tym chyba je ufarbuję po ślubie na jakiś kolor
Kochana! Buty super! Ale te skarpetki to mnie rozweseliły hehehehe!!

Cytat:
upatrzyłam sobie taką sukienkę ślubną, chciałam prosto i skromnie. Na stronach z sukniami widać było tylko przód, poszłam, zmierzyłam i zobaczyłam tył osobiście mi bardzo się podoba i jak ja miałam na sobie to jakoś nie czułam się goło, ale teraz znalazłam zdjęcie z tym tyłem u niej i się zastanawiam czy... eee, wypada do kościoła? Ta koronka przechodzi jeszcze we wcięcia z boku i do przodu. Do tego mam mieć do kościoła welon 190 cm, więc trochę by zasłonił, no ale właśnie... nie za goło?

http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,23397.html
Piękna suknia i wypada przecież przód masz zasłonięty!

Cytat:
chciałabym dołączyć do zacnego grona PM-emek 2014 ślubuję 13.09 na tą chwilę mamy ogarniętą salę, kościół, kapelę, kamerzystę, fotografa, animatora, który będzie zabawiał dzieciaki na weselu, w piątek wybrałam suknię ślubną w sobotę odebraliśmy obrączki. W tym miesiącu zaczynami również nauki przedmałżeńskie a od przyszłego będziemy uczyć się pląsać to tyle czym mogę się pochwalić i jeszcze raz Witam !
Witaj
iza1336 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 22:23   #3648
iza1336
Raczkowanie

Chciałam się pochwalić!

Oto moje próbne zaproszenie

Przepraszam za jakość, ale zdjęcia zrobione telefonem (badziewnym), ponieważ aparat pożyczyłam przyjaciółce.

Edit: Koronka nie docięta przez nożyczki, jutro idę kupić krawieckie, które będą ostre i będą ciąć jak żyleta!

Potwierdzenie przybycia jeszcze przesunęłam bardziej na bok
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1574.jpg (67,1 KB, 77 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1582.jpg (80,3 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1584.jpg (68,1 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1579.jpg (58,4 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie15781.jpg (76,9 KB, 88 załadowań)

Edytowane przez iza1336
Czas edycji: 2014-02-09 o 22:35
Stary 2014-02-09, 22:26   #3649
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iza1336 Pokaż wiadomość
Chciałam się pochwalić!

Przepraszam za jakość, ale zdjęcia zrobione telefonem (badziewnym), ponieważ aparat pożyczyłam przyjaciółce.

Edit: Koronka nie docięta przez nożyczki, jutro idę kupić krawieckie, które będą ostre i będą ciąć jak żyleta!
Bardzo ładne zaproszenia, gratuluję!
I ja bym radziła, dla własnego bezpieczeństwa zamazać nazwiska i miejsce ślubu
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 22:32   #3650
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z Was bierze kredyt na wesele?
My nie bierzemy, na chwilę obecną mamy na tyle kasy, zeby opłacić to co trzeba przed. Ale zgodnie z umowami DJ'a, fotografia i 50% za salę i katering płacimy po weselu, więc w razie gdybyśmy nie dozbierali wszystkiego przed to zapłacimy po
Chciałabym uniknąć kredytu na wesele, żal byłoby zaczynać wspólne życie od spłacania długów...

Cytat:
PRZEPIĘKNA! I te plecy sa fantastyczne!

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
A u nas sielanka właśnie się skończyla
My płacimy DJowi 1800 zł i to nie do końca takie puszczanie muzy z lapka, bo gość ma sprzęt profesjonalny, będzie zabawiał gości, prowadził zabawy, oczepiny... Namów TŻta koniecznie!

Cytat:
chciałabym dołączyć do zacnego grona PM-emek 2014
Witamy w zacnym gronie

Cytat:
Wrzucam obiecane zdjęcia butów.
Bardzo ładne
Cytat:
Chciałam się pochwalić!

Super wyszło!

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 22:41   #3651
iza1336
Raczkowanie

Cytat:
Bardzo ładne zaproszenia, gratuluję!
I ja bym radziła, dla własnego bezpieczeństwa zamazać nazwiska i miejsce ślubu
Oki, zrobione. Dzięki za radę

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Super wyszło!
Dzięki

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Dziewczyny wpadłam na pomysł, a raczej został mi on podsunięty.
Może PMki z Wrocławia i okolic, lub w innych rejonach, jak Wam się spodoba chodziłybyśmy na swoje śluby nawzajem? Co Wy na to?
Stary 2014-02-09, 22:43   #3652
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:

fajne klasyczne buty i super, że można też potem ufarbować

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:
Chciałam się pochwalić!

Potwierdzenie przybycia jeszcze przesunęłam bardziej na bok
super zaproszenia

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 22:45   #3653
iza1336
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
super zaproszenia
Dzięki
Stary 2014-02-09, 22:47   #3654
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
C
Dzisiaj zakończyliśmy nauki przedmałżeńskie i muszę przyznać, że były prowadzone porządnie Mam nadzieję, że rzeczywiście pomogą nam w budowaniu małżeństwa.
Ale Ci zazdroszczę że masz już to za sobą!!

Cytat:
Chciałam się pochwalić!

Bardzo mi się podobają!

Lemon widzę że już podjęłaś w sumie decyzję co do sukienki, ale powiem że mi się druga zdecydowanie bardziej podoba

Za nami weekend zapraszania gości, kolejne 5 zaproszeń wręczonych
Trochę się obawiałam jak to będzie bo zapraszamy teraz tą część rodziny TŻ której nie znam, ale póki co było bardzo sympatycznie
Tylko mimo że mieliśmy zapraszać bez dzieci (oprócz 3 z najbliższej rodziny) to teraz musimy jednego brata ciotecznego TŻ zaprosić z 5letnim synem. Przypadkowo wpadł do jego rodziców których zapraszaliśmy, i zaczęli opowiadać że już obiecali małemu garnitur i pantofle na nasze wesele Teraz chyba byłoby strasznie głupio ich bez dziecka zaprosić

jestem mamą

Edytowane przez cashmere
Czas edycji: 2014-02-09 o 22:48
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 23:01   #3655
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość

Trochę się obawiałam jak to będzie bo zapraszamy teraz tą część rodziny TŻ której nie znam, ale póki co było bardzo sympatycznie
Tylko mimo że mieliśmy zapraszać bez dzieci (oprócz 3 z najbliższej rodziny) to teraz musimy jednego brata ciotecznego TŻ zaprosić z 5letnim synem. Przypadkowo wpadł do jego rodziców których zapraszaliśmy, i zaczęli opowiadać że już obiecali małemu garnitur i pantofle na nasze wesele Teraz chyba byłoby strasznie głupio ich bez dziecka zaprosić
a ja Ci zazdroszczę, że masz już porozdawane zaproszenia Ja nawet nie mam ich dokończonych ;D
Myślę, że nie powinniście się wyłamywać i zaprosić bez dziecka tak jak resztę
Strasznie nie lubię takie wpraszania się Chyba powinniście od razu dać jasny komunikat, że zapraszacie bez dzieci.
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 23:02   #3656
iza1336
Raczkowanie

Cytat:
Bardzo mi się podobają!

Dziękuję

Ja wczoraj miałam taki przypadek. W kapeli, gdzie śpiewam są dwie małe dziewczynki, które przyjeżdżają z mamą śpiewać. Jestem w bliskich kontaktach z tą rodzinką i wczoraj one pytają "czy my też będziemy na weselu?", a ja spokojnie wytłumaczyłam, że nie bo nie zapraszam dzieci. Jedynie moja siostra przyjdzie z dziećmi z mojej strony, a od TŻ wszyscy są proszeni. Każde z nas płaci za swoich gości, a u mnie za dużo dzieci w rodzinie i zrobiłby się kinderbal, a tego nie chcę. U Ciebie to trochę inny przypadek i ma 5 lat to też jest mniej liczony chyba niż takie 9 i13 latki.
Stary 2014-02-09, 23:17   #3657
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Tak, identycznie jeszcze mi upust dadzą na buty dla Tż do garnituru
Zrobiłaś świetny interes w takim razie, well done !

Iza zaproszenia bardzo mi się podobają - mam tylko jedną uwagę: 27 "września" a nie "wrzesień"

Cytat:
Lemon widzę że już podjęłaś w sumie decyzję co do sukienki, ale powiem że mi się druga zdecydowanie bardziej podoba
Właściwie jeszcze nie do końca strasznie się waham ale każda sugestia jest mile widziana
Co do zapraszania dzieci: ja byłabym konsekwentna. Swoim znajomym już powiedziałam o tym, że zapraszamy bez dzieci (dzieci mamy z rodziny a nie od znajomych), póki co wszyscy dobrze to przyjęli

Uciekam spać, dobrej nocki!
Stary 2014-02-09, 23:34   #3658
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

nom, bardzo się ucieszyłam

Stary 2014-02-09, 23:36   #3659
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Wybraliśmy właśnie z TŻ piosenke na pierwszy taniec Metallica - Nothing else matters
Stary 2014-02-10, 05:41   #3660
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
Załączam bukiet, w którym się zakochałam (ten pierwszy, rozłożysty) - pani florystka pokazała mi go, a ja przepadłam. Oczywiście kolorystka kwiatów będzie inna, ale kompozycja podobna I jeszcze kilka innych kwiatowych inspiracji.
Śliczny!!! Oryginalny, ale nieprzesadzony I taki romantyczny Jakimi kolorami chcesz je zastapić te ze zdjęcia?
Cytat:
Witaj
To ja pozwolę sobie Cię o coś od razu podpytać Ja jeszcze nie wiem ilu gości z dziećmi będę miała (zależy kto potwierdzi), ale zastanawiam się nad opcja animatora. Czy możesz zdradzić ile taka przyjemność kosztuje, i co ma Twój animator w planie?
ewaden jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości