|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24
Widzialabym tu jakis sliczny grzebyczek z kamyczkami, perlami lub cyrkoniami do ciemnych włosów bedzie idealnie
![]() Wysłane z mojego GT-I8260
|
#3632 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny. Nie chciałabym "przedobrzyć" z dodatkami, zwłaszcza że mam koronkową suknię wyszywaną kryształkami
|
#3633 | |
|
Zakorzenienie
|
Liana, dziękuję!
Cytat:
![]() ![]() Velika ja też oglądałam skoki
|
|
#3634 | |
|
Polka Ogarniaczka
|
Cytat:
|
|
#3635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Anesthesia To zmienia postać rzeczy. 30 zł to niewiele, więc lepiej zamów razem z zaporszeniami. I do osób towarzyszących masz dobre podejście
![]() mojakaren Lepiej umowę (to chroni zarówno Was, jak i florystkę). Wiadomo, że umowa ustna lub ustalenia mailowe obowiązują, lepiej jednak spisać. coffe lover My będziemy rozdawać już pod koniec lutego (sporo mamy wyjazdów i niestety potwierdzenia w hotelu mamy dać na 2 mies. przed weselem - stąd taka wczesna data) - najwcześniej dla gości z daleka. Z tego co mówią znajomi - lepiej wcześniej niż później, w dodatku ślub w sezonie letnim - niektórzy chcą sobie wcześniej urlop zaklepać. mimi_77 Dobrze, że nie macie prosiaka - podobno trzeba go bardzo dużo zamówić, a i nie wszyscy jedzą ![]() Cytat:
Mhall Witaj Przepiękną sukienkę wybrałaś - myślę, że długi welon będzie idealnie pasował. Jednak wybrałabym tiulowy, z delikatnymi motywami koronki przy brzegach. Co do piwonii, moja florystka mówiła, że są i w sierpniu; a można je zastąpić różami angielskimi, które wyglądają równie pięknie ![]() justynkieGratuluję garniaka ![]() pysia Super, że przygotowania tak ruszyły do przodu A cena za dj-a bardzo dobra, wydaje mi się że dobrym pomysłem będzie spotkanie z nim. Przedstawi pomysły na wesele i na pewno będzie łatwiej się przekonać, że robi coś więcej niż puszcza playlistę.puchaczmalinowy Powodzenia z makijażystką - im wcześniej zaklepiesz, to gwarantuję Ci, że będzie spokój Zaproszenia dla rodziców są świetne - też mi chodzą po głowie, myślę intensywnie nad tekstem ![]() marlenqa22Gratuluję dekoratorki ![]() ewaden Obłędnie wygląda to połączenie zakrecona_kropka Bardzo ładna sukienka, z tego co widzę ma ładniejsze rękawki niż w katalogu Myślę, że długi welon do podłogi będzie w sam raz do tego kompletu ![]() Kaes Bardzo ładny wzór.Sukienka - wtedy można pomyśleć o tym, żeby była trochę luźniejsza - na tej modelce sukienka bardzo podkreśla kobiece kształty. Na szczuplejszej można pomyśleć o bardziej ascetycznej, minimalistycznej stylizacji. Cytat:
Niestety mój zaręczynowy pierścionek ma nietypowy kształt i docelowo jest przeznaczony na lewą rękę. A do obrączki domówię sobie coś z cyrkoniami ![]() Gratuluję kursu ![]() annic Obłędna sukienka, i przód i plecy Lemon Drop Obie piękne, ta druga bardziej wieczorowa. Chyba wzięłabym taką; w przypadku pierwszej zmieniłabym pasek na bardziej ozdobny. enzunio antonina_bielska Super, że udało Ci się upolować buty ![]() inezwiza Piękne te ozdoby. Drugą mogłabyś zrobić sama - tzn. kupujesz aplikację z koronki i oddzielnie kwiatek. Dodajesz do klipsa lub grzebienia. peyton22 Witaj niulkaGrzebie ń będzie bardzo dobrym pomysłem, ciemne włosy z misternym upięciem aż się o to proszą. Załączam bukiet, w którym się zakochałam (ten pierwszy, rozłożysty) - pani florystka pokazała mi go, a ja przepadłam. Oczywiście kolorystka kwiatów będzie inna, ale kompozycja podobna I jeszcze kilka innych kwiatowych inspiracji.
|
|
#3636 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I kurczę, już na kurs tańca? Ja planowałam iść tak z 2 miesiące przed weselem ![]() Cytat:
Tylko faktycznie chyba wymieniła pasek przy tej a'la lata 60-te. Gratuluję zaproszeń! I trzymam kciuki za TŻta ![]() Cytat:
Ja bym dała grzebyk, bo mam na ich punkcie zboczenie Ale wg mnie bardzo ładnie by pasował. Też mam koronkową suknię wyszywaną kryształkami i planuję do tego grzebień, wg mnie to cudowne dopełnienie. Nie jakiś mega bogaty, możesz kupić sobie nawet coś drobnego, a już doda uroku fryzurze.Cornflower, cudne bukiety! Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2014-02-09 o 21:08 |
|||
|
|
|
#3637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#3638 |
|
Rozeznanie
|
say-hello
Anesthesia Dzięki, dziewczyny |
|
|
|
#3639 |
|
Polka Ogarniaczka
|
Wrzucam obiecane zdjęcia butów. 300 zł, skóra kozia, już po pierwszym noszeniu poza salonem okazuje się, że zaczynają się dopasowywać, ja brałam rozmiar 40, mam wkładkę standardowo 25 cm obcas 8,5 lub 9 cm, jakoś tak
sorry za skarpetki (super jest to, że jak się do nich przyjdzie z prośbą o wymianę czy fleków czy obcasów, to zrobią - mnie sympatyczna starsza pani obsługiwała), poza tym chyba je ufarbuję po ślubie na jakiś kolor
Edytowane przez antonina_bielska Czas edycji: 2014-02-09 o 21:28 |
|
|
|
#3640 |
|
Zakorzenienie
|
czy któraś z was zamawiała ten welon http://butterfly-dodatkislubne.pl/we...ami-p-29.html?
|
#3641 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zdecydowanie nie seksi i z pazurem, tylko raczej delikatnie, skromnie i prosto - dlatego mi się spodobała i tak ją na sobie widziałam. Ale ja jestem z tych co lubią "koszulowce" a uciekają od princesek i wszystkiego co się świeci ![]() Chyba na mierzenie tej kiecki kupię kilka jakiś okryć i zostawię sobie te co będzie pasować, a resztę oddam. |
|
|
|
|
#3642 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Lemon_Drop mnie bardziej druga przekonuje Byliśmy dzisiaj z Tż na balecie ukraińsko-polskim, który z baletem miał nie wiele wspólnego (oprócz tego, że tańczyli do muzyki ) Jednaka i tak było warto, piękne stroje ludowe i przystojni Ukraińcy Ukrainki też ładne Która z Was zamawiała zaproszenia z bendea art?? Proszę o kontakt na PW
Edytowane przez anka1897 Czas edycji: 2014-02-09 o 21:44 |
|||||
|
|
|
#3643 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Wysłane z telefonu |
|
|
|
|
#3644 | |||
|
Zadomowienie
|
Ależ proszę
![]() Buty bardzo ładne ![]() Cytat:
Mąci mi się w głowie cały czas, jutro zdecyduję czy wezmę 2 czy 1 ![]() Cytat:
Dziękuję w imieniu TŻ tobie i reszcie dziewczyn ![]() Cytat:
Aniu - dzięki ![]() Teraz nie mogę odnaleźć tego postu - ale dziękuję tej dziewczynie która napisała o różach angielskich - są przepiękne! W sobotę idę do kwiaciarni zapytać czy są dostępne we wrześniu
|
|
#3645 | |
|
Polka Ogarniaczka
|
Cytat:
jeszcze mi upust dadzą na buty dla Tż do garnituru
|
|
#3646 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Witam wszystkie nowe PM'ki! ![]() Dzisiaj zakończyliśmy nauki przedmałżeńskie i muszę przyznać, że były prowadzone porządnie Mam nadzieję, że rzeczywiście pomogą nam w budowaniu małżeństwa. Były rzeczy które mnie zdziwiły. Pierwszą było to, że ksiądz namawiał na seks (oczywiście małżeński). Niemal na każdym kroku podkreślał jego znaczenie w małżeństwie Dużo mówił o czułości i podejmowaniu próby zrozumienia drugiej osoby.Drugą sprawą jaka mnie zadziwiła było brak dojrzałości do małżeństwa niektórych par Wiem, że sama muszę się jeszcze wiele nauczyć, zrozumieć itp. jednak myślę, że ludzie decydujący się na małżeństwo powinni mieć chociaż minimalną świadomość w co wchodzą. Oczywiście życzę szczęścia owej parze i mam nadzieję, że ich związek wygląda troszkę inaczej niż to przedstawili.To tyle z moich przemyśleń ![]() Kolejna rzecz załatwiona ![]() Teraz muszę pozałatwiać noclegi i dokończyć zaproszenie
|
|
|
|
#3647 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3648 |
|
Raczkowanie
|
Chciałam się pochwalić!
Oto moje próbne zaproszenie ![]() Przepraszam za jakość, ale zdjęcia zrobione telefonem (badziewnym), ponieważ aparat pożyczyłam przyjaciółce. Edit: Koronka nie docięta przez nożyczki, jutro idę kupić krawieckie, które będą ostre i będą ciąć jak żyleta! Potwierdzenie przybycia jeszcze przesunęłam bardziej na bok
26.06.2011 26.08.2013 27.09.2014 Edytowane przez iza1336 Czas edycji: 2014-02-09 o 22:35 |
|
|
|
#3649 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I ja bym radziła, dla własnego bezpieczeństwa zamazać nazwiska i miejsce ślubu
|
|
|
|
|
#3650 |
|
Zadomowienie
|
My nie bierzemy, na chwilę obecną mamy na tyle kasy, zeby opłacić to co trzeba przed. Ale zgodnie z umowami DJ'a, fotografia i 50% za salę i katering płacimy po weselu, więc w razie gdybyśmy nie dozbierali wszystkiego przed to zapłacimy po
![]() Chciałabym uniknąć kredytu na wesele, żal byłoby zaczynać wspólne życie od spłacania długów... PRZEPIĘKNA! I te plecy sa fantastyczne! My płacimy DJowi 1800 zł i to nie do końca takie puszczanie muzy z lapka, bo gość ma sprzęt profesjonalny, będzie zabawiał gości, prowadził zabawy, oczepiny... Namów TŻta koniecznie! Witamy w zacnym gronie Bardzo ładne ![]() Super wyszło!
|
#3651 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Dzięki ![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Dziewczyny wpadłam na pomysł, a raczej został mi on podsunięty. Może PMki z Wrocławia i okolic, lub w innych rejonach, jak Wam się spodoba chodziłybyśmy na swoje śluby nawzajem? Co Wy na to?
|
|
#3652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i super, że można też potem ufarbować ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
|
|
|
#3653 |
|
Raczkowanie
|
|
#3654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo mi się podobają! ![]() Lemon widzę że już podjęłaś w sumie decyzję co do sukienki, ale powiem że mi się druga zdecydowanie bardziej podoba Za nami weekend zapraszania gości, kolejne 5 zaproszeń wręczonych Trochę się obawiałam jak to będzie bo zapraszamy teraz tą część rodziny TŻ której nie znam, ale póki co było bardzo sympatycznie ![]() Tylko mimo że mieliśmy zapraszać bez dzieci (oprócz 3 z najbliższej rodziny) to teraz musimy jednego brata ciotecznego TŻ zaprosić z 5letnim synem. Przypadkowo wpadł do jego rodziców których zapraszaliśmy, i zaczęli opowiadać że już obiecali małemu garnitur i pantofle na nasze wesele Teraz chyba byłoby strasznie głupio ich bez dziecka zaprosić
♥ jesteśmy małżeństwem ♥ jestem mamą Edytowane przez cashmere Czas edycji: 2014-02-09 o 22:48 |
|
|
|
|
#3655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nawet nie mam ich dokończonych ;DMyślę, że nie powinniście się wyłamywać i zaprosić bez dziecka tak jak resztę Strasznie nie lubię takie wpraszania się Chyba powinniście od razu dać jasny komunikat, że zapraszacie bez dzieci.
|
|
|
|
|
#3656 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja wczoraj miałam taki przypadek. W kapeli, gdzie śpiewam są dwie małe dziewczynki, które przyjeżdżają z mamą śpiewać. Jestem w bliskich kontaktach z tą rodzinką i wczoraj one pytają "czy my też będziemy na weselu?", a ja spokojnie wytłumaczyłam, że nie bo nie zapraszam dzieci. Jedynie moja siostra przyjdzie z dziećmi z mojej strony, a od TŻ wszyscy są proszeni. Każde z nas płaci za swoich gości, a u mnie za dużo dzieci w rodzinie i zrobiłby się kinderbal, a tego nie chcę. U Ciebie to trochę inny przypadek i ma 5 lat to też jest mniej liczony chyba niż takie 9 i13 latki.
|
|
#3657 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Iza zaproszenia bardzo mi się podobają - mam tylko jedną uwagę: 27 "września" a nie "wrzesień" ![]() Cytat:
strasznie się waham ale każda sugestia jest mile widziana ![]() Co do zapraszania dzieci: ja byłabym konsekwentna. Swoim znajomym już powiedziałam o tym, że zapraszamy bez dzieci (dzieci mamy z rodziny a nie od znajomych), póki co wszyscy dobrze to przyjęli ![]() Uciekam spać, dobrej nocki!
|
|
#3658 |
|
Polka Ogarniaczka
|
nom, bardzo się ucieszyłam
|
#3659 |
|
Raczkowanie
|
Wybraliśmy właśnie z TŻ piosenke na pierwszy taniec
Metallica - Nothing else matters
|
|
#3660 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I taki romantyczny Cytat:
![]() To ja pozwolę sobie Cię o coś od razu podpytać Ja jeszcze nie wiem ilu gości z dziećmi będę miała (zależy kto potwierdzi), ale zastanawiam się nad opcja animatora. Czy możesz zdradzić ile taka przyjemność kosztuje, i co ma Twój animator w planie?
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:17.

, mama chyba pójdzie nago...
I kurczę, już na kurs tańca? Ja planowałam iść tak z 2 miesiące przed weselem 
Tylko faktycznie chyba wymieniła pasek przy tej a'la lata 60-te. 

(super jest to, że jak się do nich przyjdzie z prośbą o wymianę czy fleków czy obcasów, to zrobią - mnie sympatyczna starsza pani obsługiwała), poza tym chyba je ufarbuję po ślubie na jakiś kolor 

Chyba powinniście od razu dać jasny komunikat, że zapraszacie bez dzieci.