|
|
#451 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Zostawiłam Was na 4 godziny i 4 strony nadrabiania. Styczniówki przystopowały, to teraz my bedziemy nadawac i zaraz się watek skończy...
Cytat:
Pożegnała mnie słowami- do zobaczenia za tydzień, o ile pani będzie jeszcze w ciąży... Cytat:
Z płytkami naprawdę źle jest poniżej 30 tysięcy. 110 to jeszcze nie tragedia- co prawda małopłytkowośc, ale krzepnięcie jest normalnie zachowane. A liczenie automatyczne często daje zafałszowane wyniki, dlatego robi sie to ręcznie. Cytat:
Cytat:
Julian to bardzo fajne imię ![]() Teraz czekamy na pierwsza wątkowa dziewczynkę
|
|
#452 |
|
Rozeznanie
|
codziennie się pyta czy coś już mi leci, bo chce spróbować ![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- w ogóle czytałam fajny artykuł w gazecie Chińczycy udowodnili, że aktywność dziecia w brzuszku= aktywność dziecia poza brzuchem cieeeeeekawe jak to się przekłada na rzeczywistość fajnie by było, Olek w nocy jest spokojniutki, może mu tak zostanie za to zawsze koło 22-23 ma czkawkę
|
|
|
|
#453 |
|
Rozeznanie
|
grrr pojechaliśmy specjalnie do Lidla po karuzelkę do łóżeczka i nie było
zakupiliśmy matę i body (na dresiki nie mogłam się zdecydować, zostały tylko 50/56 i 62/68 - ciężko wycelować w rozmiar...)
|
|
#454 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
no i jak napisałaś, następna będzie dziewczynka! |
||
|
|
|
#455 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#456 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry poniedziałkowo
![]() U nas dziś pada cały dzień, rano byłam nieprzytomna, ale niedawno straeliłam kawkę i mi lepiej Byliśmy z Antochem na dworze, wyszalał się w tym deszczu, wrzucał kamyki do kałuż i w ogóle nie chciał wracać do domu![]() Cytat:
![]() I dobrze, że łóżeczko tak blisko Was, to się fajnie sprawdza na początek ![]() Cytat:
I zdecydowanie trzeba się zająć tym pilnie - bo jak nie wypłaca pensji, to może coś mu się tez nie układa, robi sobie długi (ja miałam taki przypadek z szefem) i potem będzie za późno, bo gość spakuje manatki, okaże się niewypłacalny i tyle. Namów tżta koniecznie, żeby podjął poważne kroki. NIech zadzwoni do pipu, tam mu powiedzą dokładnie co robić Cytat:
![]() Cytat:
Zdrówka dla Was ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że nie będzie jakimś mega wulkanem energii, bo nie dam rady
|
|||||||
|
|
|
#457 |
|
Zadomowienie
|
Byłam wczoraj w Ikei bo szukamy koncepcji na szafke czy stojak na buty w przedpokoju. I przypadkiem natknęli się na ten kocyk za 5zł. Nawet fajny
Aż pod czytnikiem sprawdzałam czy na pewno 5zł no i jak się zapytałam brzucha czy bierzemy to kopnął No to trzeba było wziąć i tym sposobem mam więcej kocykow niż tetry Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#458 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
Gdyby to byla prawda - dla mnie super
|
||
|
|
|
#459 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Musimy podjąć jakieś kroki odnośnie tej pracy. Rozmawiałam z koleżanką i ma pogadać z mężem czy u niego w pracy będą przyjęcia. Może uda się coś znaleźć. Bardzo bym chciała. Z tego wszystkiego zrobiłam przedostatnie pranie ciuszków Maksiowych. To co ostatnio było prasowane upchnęłam w komodę i powiem wam że pęka w szwach A gdzie jeszcze....![]() Cukier mam niepokojąco niski jak na takie stresy dzisiejszego dnia. Ale może to dlatego, że niewiele jadłam. |
|
|
|
|
#460 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
więc wierzę w termin od mojego gina czyli ten głupi 10.02 ![]() Cytat:
zobaczymy jak mój da sobie radę ![]() Cytat:
klask i:![]() :roza :Widzę że i imię od razu się znalazło ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#461 |
|
Wtajemniczenie
|
Co z tego, że się do PIPu zgłosi, zrobi kontrole, gościu pokaże że nie ma kasy i wypłat dalej nie będzie. A wiadomo, że każdy liczy że w końcu dostanie wypłatę dlatego dalej tam pracuje i boi się zawalczyć o swoje.
|
|
|
|
#462 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
googlowka.blogspot.de/2013/09/star-blanket-for-baby-kocyk-gwiazdka.html Jak mi sie będzie chciało, to uszyje jeszcze przybornik do łóżeczka. W "Przecenionych" wynalazłam jeszcze pomarańczowy polar za 2 ojro, więc połączę te dwa i zobaczę, co z tego wyjdzie. Do zielonego pokoju będzie pasować.
Emilka 25.02.2014 Leon 19.04.2016 Edytowane przez Trisdom Czas edycji: 2014-02-10 o 16:09 |
|
|
|
|
#463 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam pojęcia
chora nie jest, nic jej nie bolało, bo pytałam "boli brzuszek/gardełko/itd" i nie. albo złe sny, albo po prostu taki humor
|
|
#464 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A gość się rozbija nowym Jeepem i ma wszystkich w d... |
|
|
|
|
#465 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój za to sprawdzał ciąg w laktatorze ![]() Cytat:
![]() Mam dzisiaj średni humor pewnie ze względu na to, że się tak nastawiałam na szybki poród a tu
|
||
|
|
|
#466 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#467 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
czyli kolejna nadzieja w piątku ![]() smacznych lodów
|
||
|
|
|
#468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy szybciej to chyba nie zasada. Ok 13miałam cewniki założony. Rano o 7okazało sie że guzik dał bo pół cm rozwarcia. O 7pierwsza kroplówkę z oksy i potem kolejne. W chyba że 4albo5poszło. Zuzia urodziła sie po 20. To bylo masakrycznie długo... Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#469 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje dla szczęśliwej mamy![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Choć życzę ci by zaczęło się samo, a stanie się to niedługo-zobaczysz |
||||
|
|
|
#470 |
|
Zadomowienie
|
witam się nowej już 6 części
nie było mnie przez weekend i mam 16 stron cayenneOna ogromne GRATULACJE!!! Sup er, że Synek już po tej stronie brzucha i wszystko ok![]() kate cierpliwości, może Majka chce sobie sama jakąś ładną datę wybrać Mam przeczucie, że celuje w walentynkinadzwyczajna przykro mi z powodu Waszych kłopotów pracowo-finansowych. Mam nadzieję, że szef wreszcie zmądrzeje i pomyśli ludzko o swoich pracownikach. Bądź silna, razem pokonacie przeszkody. W końcu będzie lepiej i łatwiej, przyaciółka kiedyś mi tak napisała "nawet po najgorszej burzy w końcu wychodzi słońce!" u Was też w końcu się obroci na lepsze
|
#471 | ||
|
Zadomowienie
|
Zjem je za zdorwie wasze i maluszków
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ten zły humor jest prawdopodobnie spowodowany tym, że jak sobie coś zaplanuje to się staram to zrealizować tak jak sobie to wyobraziłam. Nie lubię czekać i muszę wszystko wiedzieć. ![]() A tu porodu brak, nic nie wygląda tak jak zaplanowałam, muszę czekać by zobaczyć moją gwiazdkę Pewnie stąd moje nerwy, ale spokojnie dzisiaj to lodami przetrawię i przemówię sobie do rozumu i od jutra nie będę narzekać tylko cierpliwie czekać Aaaa już trochę sobie polepszyłam humor bo dostałam pensję i opłaciłam rachunki, które w tym miesiącu były małe zawsze coś
Edytowane przez kate1623 Czas edycji: 2014-02-10 o 16:49 |
||
|
|
|
#472 |
|
Raczkowanie
|
Cayenne moje gratulacje
Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#473 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Sorry, ale nie jestem w stanie Was dzisiaj nadrobić
Także nadrabiam jedną stronę i uciekam po tżta do pracy.Zbliża mi się poród a on akurat musi po 12 godzin robić . Muszę go zapytać czy aby na pewno sam się nie zgłosił na te 12 godzin, bo się boi ![]() Kate nie trać nadziei. Ja ciągle mam nadzieję, że jeszcze Cie weźmie z nienacka. Moc brokułów przesyłam na kolejny dzień amelka kciuki by jednak to nie była holestaza ![]() Cytat:
ale ja robię tak samo ![]() Jeszcze jak się tż mnie zapyta kiedy Ola się ostatnio ruszała, to ja panika, bo minęły już 2 godziny Cytat:
za poprawę wynikówCytat:
![]() przepis na herbatkę ciążową: ziele przywrotnika, pokrzywa, skrzyp, melisa, dziurawiec i krwawnik w równych proporcjach.Od 34 tygodnia pół łyżeczki ww.mieszkanki i pół łyżeczki liści malin zaparzyć w filiżance. Pic 2-3 filiżanki dziennie aż do porodu. Oczywiście w wypadku zagrożenia przedwczesnym porodem, czy przy innych nieprawidłowościach - nie pijemy tych mikstur Cytat:
też pewnie bym nie ogarnęła tej bryki ![]() Cytat:
|
|
#474 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wiem że musimy być silni dla naszego skarba i pokazać że sobie poradzimy i że sie nie poddajemy. Myślę że jak będę już go tulic to na chwile zapomne o wszystkim. Moj brzuch jest juz tak wielki ze nie moge znaleźć zadnej wygodnej pozycji. Czuje ze moje dziecko niezle uroslo...a w zwiazku z moja cukrzyca to nie byloby najlepiej. W piatek jade do Matki Polki, moze dowiem sie co z porodem. Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#475 |
|
Zadomowienie
|
właśnie znalazłam pierwsza część słynnego czopusia. Na razie bez podbarwionych części... ja generalnie to jeszcze z tydzień bym poczekała szczerze mówiąc. A przynajmniej do środowej wizytynadzwyczajna- super kącik. A TZ rzeczywiście powinien zmienić prace, ale wierzę, że to nie jest łatwe. kate- ja byłam wczoraj na lodach, ale niestety nie od Grycana ![]() Od dzisiaj mam mocne postanowienie nie jedzenia słodyczy.ciekawe, co tam z cholestaza amelki wewillrockyou- chyba juz dzisiaj zacznę szyć
|
#476 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jedyne pocieszenie jest takie ze w ciagu 2 tyg musi nastapic ten porod... Cytat:
A TZ moze faktycznie cwaniaczkuje Koniecznie przeprowadz male dochodzenie w tej sprawie
|
|||
|
|
|
#477 | |
|
Zadomowienie
|
Po mamusi
) Cytat:
Choc ponoć to może zdarzyć się i kilka nawet tygodni przed porodem, prawda? I rzeczywiście wiadomo, że czop to czop? |
|
|
|
|
#478 |
|
Raczkowanie
|
Cayenne Gratulacje
Zazdroszczę, że nie jesteście już w dwupaku
|
|
|
|
#479 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za czopensa wszystko zmierza ku temu, żebyś była kolejna do rozpakowania ![]() może chcesz mi też uszyć? ![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
przyzwyczajaj się już w brzuchu taki uparciuch
|
||
|
|
|
#480 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba dopiero zaczyna do mnie dochodzic, ze to niedlugo.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.

Dzisiaj też mnie tak chwilę pobolewa i puszcza - czy to jakieś skurcze i czy to normalne 

zakupiliśmy matę i body (na dresiki nie mogłam się zdecydować, zostały tylko 50/56 i 62/68 - ciężko wycelować w rozmiar...)
żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013
Synek 1.4.2014

klask i:

chora nie jest, nic jej nie bolało, bo pytałam "boli brzuszek/gardełko/itd" i nie. albo złe sny, albo po prostu taki humor
czy szybciej to chyba nie zasada. Ok 13miałam cewniki założony. Rano o 7okazało sie że guzik dał bo pół cm rozwarcia. O 7pierwsza kroplówkę z oksy i potem kolejne. W chyba że 4albo5poszło. Zuzia urodziła sie po 20. To bylo masakrycznie długo...
za poprawę wyników
właśnie znalazłam pierwsza część słynnego czopusia. Na razie bez podbarwionych części... ja generalnie to jeszcze z tydzień bym poczekała szczerze mówiąc. A przynajmniej do środowej wizyty
Od dzisiaj mam mocne postanowienie nie jedzenia słodyczy.