|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Witam się wieczorową porą. Pocytowałam sobie i jak zwykle część mi zeżarło.
Cytat:
![]() Cytat:
Poka tuniki i duuużo zdrówkaa Cytat:
![]() kl aski:Cytat:
![]() Witaj Cytat:
Chce maclarena Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
i za przyszłego mistrza olimpijskiego ![]() I jak Lidlowe łowy?? OMG ![]() Cytat:
Będzie normalnie. Musi
|
|
#1082 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie zapomnialam
corko mam nadzieje ze Wojtus w koncu zostanie zdiagnozowany, ![]() scarllet podziwam za noce odgladanie, tez tak mialam w ciazy jak juz w domu siedzlam to caly ( no dobra 80% ) "criminal minds" obejrzalam - no nie dalo nie Przestac Ogladac hihi. nestelle da sie zjesc Mielone bez Mizerii, ale nie sa az tak Pyszne - w sumie taki Rosolek tez bym zjadla, musze chyba mame poprosic o ugotowanie. Qrde obejrzalam 3 zajeFajnie filmy - "kapitan Philips" - "olympus has fallen" - oraz "white hause down" Polecam na wieczorny seansik Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1083 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nadrabiam powoli ale mam dwa pytania:
1. Czy wasze dzieci się zapominają? Mojemu Kamilowi się zdarza, najczęściej jak się go odłoży gdy jest głodny lub na siłę trzyma w pozycji leżącej. Dziś jadł mleko i zatkało butelkę... tak się zdenerwował że nie mógł złapać powietrza tylko siniał, ja chucham w twarz-ZAWSZE DZIAŁA-ło, TŻ woła głośno Kamil, ja klepie po plecach i znów chucham w twarz a on nic tylko sinieje i nie może wziąść powietrza. Świat mi się zawalił! Chciałam wybiec z nim na balkon ale chuchnęłam jeszcze raz a on załapał ![]() Straszne to było... musiałam się wypłakać. Pierwszy raz aż tak się zapomniał, bo od małego mu się zdarza ale z reguły chuchnięcie go "obudza" a tu nic Ile strachu.. ile myśli....Boje się że kiedyś będzie to wykorzystywał chociaż teraz jeszcze nie jest tego świadomy i czy nic mu się nie stanie... ![]() 2. To ile mm i ile razy dziennie dajecie dziecku? Ja daje rano i wieczorem po 240ml a w południe ok 200 i słyszałam (z głupiego źródła) że to za dużo??
|
|
|
|
#1084 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
!!!Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wiem tylko, że w TV teraz leci ten program i widziałam kilka odcinków ![]() Suszone owoce - niektóre "suszone" są sztucznymi środkami i niewiele ma to wspólnego z "wysuszeniem się owoców" Ja dla siebie no i teraz oczywiście dla Krzysia kupuję suszone naturalnie owoce firmy BioPlanet (przykładowy link: http://allegro.pl/morele-suszone-bio...887745063.html ). Ja akurat kupuję w moim spożywczaku. Są droższe, ale moim zdaniem warto.Cytat:
![]() Mam info: 5 kwietnia biorę ślub
|
|
#1085 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Własnie czytałam wcześniej, że zaleca się na początek IgE i byłam przekonana, że na takie testy nas wyśle. Teraz im więcej czytam, tym częściej zdarza się jednak, że właśnie dobrzy lekarze posyłają na panel pokarmowy I W. właśnie ten podstawowy panel pokarmowy ma mieć robiony. A czy zupełnie niemiarodajne nie wiem. To, na co alergia wyjdzie, uczula na 100%, a a jak nie wyjdzie, to i tak może uczulać. Zawsze jakaś wskazówka jest, a to w przypadku W. bardzo ważne, bo jest kruszynką. A propos filmów, w weekend byłam na "Jack Strong" i nawet mi się podobał. Z seriali uwielbiam "Jak poznałem waszą matkę", "Heroes", ale ten jest dość stary. Oglądałam też "Cougar town", może być. "Prawo Agaty" czasem też oglądałam. Dziękuję Wam wszystkim za wsparcie
|
|
#1086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1087 |
|
Rozeznanie
|
No no no
Może jakiś forumowy wieczór panieński? ![]() Super Tasiu ![]() ![]() klask i:
|
#1088 | ||
|
Zakorzenienie
|
Bobbie świetne. jak dla mnie podobne do mufe, tj. ta sama liga - choć zupełnie inne
musisz macnąć, to zobaczysz. mam ichnie do cieni i na bank się z żadnmi innymi nie dublują ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() pierwsze czytam. w sensie co: brakuje mu oddechu? zapomina łapać oddechu? chyba bym na zawał zeszła ![]() eeee, jak na wizaż.pl ooooo, super niusss! będą emocje Cytat:
ale mam jakiś taki niedosyt... choć kino po roku absencji smakuje wybornie
|
|
|
#1089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jezeli to chodzi o panel pokarmowy mierzony z przecicial IgG to prosze przemysl to raz jeszcze ![]() Bo co innego oznaczanie z IgE - to sa prawidlowe testy (oczywiscie u malszkow moga byc jeszcze niemiarodajne). ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-02-10 o 21:16 |
|
|
|
|
#1090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do filmów to przede mną ostatni sezon House'a i ostatni Chirurgów, wolę Chirurgów jednak. Ale póki co Dance Moms wygrywa... Nadrobiłam Was trochę kijem po płocie, bo zrobiliśmy dziś wielką marszrutę po mieście. Z była tak grzeczna, że nie mogę uwierzyć.... Raz zamarudziła, jak już wychodziliśmy z całym wózkiem pampków z Reala, a tak - anioł.... Nam aż dziko, że ona taka grzeczna.... Sześciogodzinny maraton, 3 urzędowe sprawy, żarcie w knajpie, real, sklep z fotelikami i sadzanie jej w pierdyliardzie (nawet nie kwęknęła, tylko się rozglądała) i jeszcze 4 sklepy.... Bez mrugnięcia okiem zjadła deserek na środku centrum handlowego ona nie jest normalna Nie miała swojej popołudniowej drzemki, nawet kupę zrobiła dopiero po powrocie do domu.... Jakby w tej głowinie wciąż kminiła, że nie powinna sprawiać nam kłopotu.... No i ostatnio ile razy wchodzimy do niej do pokoju rano to nie śpi, leży cicho, patrzy sobie, bawi się maskotką... aż TŻ zrywa się jak tylko się obudzi, bo mówi, że głupio, jeśli ona nie śpi i tak leży....W Realu była promocja na zabawki i kupiliśmy laptopa FP za 80zł - w sumie nie wiem czy tanio czy drogo, ale wszędzie wcześniej droższe widziałam. Testowany w sklepie podobał się Z. Wróciliśmy do domu i siedziała i godzinę bawiła się nim sama... ![]() Jak komuś mówię, że mam za spokojne dziecko to puka się w głowę.....
|
|
#1091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za ustalenie Daty Slubu. ( na pewno zapamietam, bo to dzien po moich urodzinkach ). padlo mi dziecie ..!! Ost zdarza mu sie przesypiac nawet i 6-7godzin. ![]() LonaO ale ze co zapomina zlapac powietrze ... Zapomnina ze pije - straszne to ci piszesz, i na pewno mialas pietra - na szczescie sie udalo i juz jest dobrze. No nic ide spac. Dobranoc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1092 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
pomijając ze R się nie złosci raczej to nie wyobrażam sobie takiej sytuacji..... zawał murowany . i piszesz ze to nie pierwszy raz? ze "zawsze dmuchasz....." ? to ile razy to już się zdarzyło ? jak często? Cytat:
super ! same zmiany u Ciebie - jedno dzieciątko - drugie - slub .... nie tracisz czasu fajowo ! ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- nie piszcie mi o kinie ...... plizzzz ...zazdroszczę bardzo . obęde się bez imprez ,bez alko , bez słodkiego , bez spania , ale tęsknie za kinem bardzo .... Scarlett - dla Zosi !!!! Mój R tez spokojny na miescie - dziś siedział w wózku sklepowym i czarował uśmiechem lachony młodociane krzyczał "aaaa" okrzykiem samuraja (niski -zachrypnięty ) i uśmiech . i tak 100 razy laseczki się rozpływają nad nim ( z R można łapac laski "na dziecko " . tz nigdy z nim nie wychodzi - nie wie co traci Jednak R nie lezy tak długo sam niespiac i nie bawi się sam tak długo ..... tu to jednak Zosia to "okaz specjalny"
|
|
#1093 | |
|
Wtajemniczenie
|
oj tak, ja przedostatnio byłam tydzień przed porodem (w ostatnich miesiącach ciąży chodziłam co tydzień) i teraz w weekend na randce z TŻ
![]() Cytat:
Mam jeszcze większy mętlik. 210 zł za testy to nie majątek, ale po co wydawać, skoro nic to nie da? A słyszałaś coś o bicomie? ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Tasia, gratulacje! Biała suknia, przyjęcie? ![]() Luna - W. nigdy nie zdarzyło się, żeby się "zapomniał". Scarlett - godzinna zabawa jedną zabawką? Można pozazdrościć.Na wyjazdach/w odwiedzinach mój W. też jest spokojny, pogodny i wszystkich czaruje i zaczepia.
|
|
#1094 | ||
|
Wtajemniczenie
|
LunaO - pierwsze słyszę... a brzmi poważnie; mówiłaś lekarzowi?
Cytat:
![]() No przecież, o ja głupia Cytat:
![]() Dziękuję za gratulacje I dobranoc ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Hehe ![]() Ślub cywilny, toaścik lampką szampana, a dla dosłownie kilku osób obiad w domu
|
|
#1095 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Queer as folk - ciekawy i wciągający. Mój TŻ nie mógł się przekonać ale okazało się, że naprawde się podobał. A co do uczulenia to obyscie znaleźli jakieś rozwiązanie Będzie dobrze Cytat:
No i za podjęcie decyzji! Super.Cytat:
Jedna ma niegrzeczne - źle, inna za spokojne - źle. Kobiety.... Cytat:
![]() Ale wiem, że takie dmuchanie pomaga. Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1096 |
|
Kniaginia
|
Luna, o zapominaniu w takim sensie jak opisałas to pierwszy raz słyszę.
Tasia, super, gratuluje wyboru daty ślubu Pierwsze urodziny mojej córki ![]() My byliśmy w kinie na Robocopie, żeby się odmozdzyc i odstresowac. |
|
|
|
#1097 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
2. Ja byłam o 12 i były resztki. Kupiłam jedynie dresiki i skarpety. I oczywiście skarpety za duże. Czy ktoś może mnie oświecić jak się liczy rozmiar skarpetek? Tak jak buty, czy rozmiary odpowiadają cm? Cytat:
2. Kupiłam masło klarowane - takie w dużym opakowaniu - i używałam, ale sama nie wiem, czy ono jakościowo jest dobre. Nie umiem robić samemu, a takie kupne - niby napisane, że 100 % masła - ale jakie to masło ? Albo za podejrzliwa jestem... Cytat:
Cytat:
Reszte niestety z pamięci, mam nadzieję, że nic nie ominęłam ![]() nestelle ja uwielbiam Dextera. Wciągnął mnie niesamowicie, po nocach oglądałam. I z seriali tak jak dziewczyny pisały - Dr House, warto obejrzeć. Jeszcze ostatnio oglądałam Lie to me (magia kłamstwa), ciekawe, mimo że główny bohater ma cholernie denerwującą manierę/sposób bycia, chodzenia, mówienia, to jednak mnie ciekawił ![]() Ze starszych seriali w ciąży oglądałam Ally McBeal i przyjaciół namiętnie rzecz jasna, detektyw monk. Z komediowych zaczęłam teorię wielkiego podrywu, ale teraz nie mam czasu na oglądanie...Luna - u nas nigdy się to nie zdarzyło, jak Kamilowi to się często zdarza, może porozmawiaj z lekarzem? To musi być przerażające CR - Tak sobie pomyślałam o Wojtusiu i jego alergii, mogę Ci dac namiar na pediatrę leczącą metodami naturalnymi. Byłam u niej wprawdzie z malutkim problemem bo z kolkami, ale babka wydawała się sensowna, długi wywiad, cała wizyta trwała godzinę - wypytywała o wszystko. Miałam poczucie, że chce pomóc, że każdy szczegół ma znaczenie. I spodobało mi się, że leczenie nie ograniczyło się do wizyty - utrzymywałam z nią kontakt tel. dopóki się L. nie poprawiło, ona dopytywała o różne szczegóły i w razie potrzeby coś doradzała. Az mi głupio było tak dzwonić, ale ona uważa, że dopóki z L. się nie poprawi, to mam dzwonić, bo ona ma wyleczyć i musi wiedzieć co się z pacjentem dzieje. Tasia za ślub! I już nie pamiętam więcej ![]() U mnie dzisiaj kiepski dzień, najpierw rano L. przycięła sobie paluszek w krzesełku do karmienia, na szczęście nic się nie stało poważnego, bardziej się przestraszyła, ale płakała Chciałam się z szefową umówić, żeby porozmawiać na temat powrotu do pracy - w sensie na jaką część etatu, bo jednak nie wrócę na cały. Myślałam, że tak powinno być - że powinnyśmy porozmawiać, żeby ustalić jak będzie dobrze , bo nie chciałam tak sama decydować, w pewnym sensie nie chciałam robić problemów z zastępstwem, wolałam optymalnie uzgodnić, żeby wszyscy byli zadowoleni. I wyszło na to, że mam napisać podanie na jaką część etatu chcę wrócić i zanieść do kadr. Kadrowa ma mi przeliczyć jeszcze ile mam zaległego urlopu i mam napisać podanie o urlop. I pytanie - czy jest jakiś termin kiedy mam to zrobić? Rodzicielski kończy mi się w marcu, do kadrowej mam się zgłosić pod koniec lutego.
|
|
|
#1098 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko ja głupia się ciesze pod nosem często (nie umiem się na niego długo gniewać). ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1099 |
|
MBZ♥
|
Dziewczyny będzie mnie mniej bo z niespodziankową wizytą przyjechała do nas moja Sis z Przyjaciółką
p.s Luna u nas takie coś się nie zdarzyło:/lepiej porozmawiaj z lekarzem |
|
|
|
#1100 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na sekunde. 23.00 wybiła czyli zaraz K sie obudzi;p W lidlu zakupiłam dzis pajaca i body
![]() LunaO- słyszałam,że dziecko moze "sie zanosic" podczas pąłczu- w sensie, ze wpada w bezdech, ale o zapominaniu? Kacper czasem jak kupe robi i steka to potrafi 5-6 sekund nie oddychac i robi się bordowy-no ale jak inaczej robic kupe?;p Czasem kilka sekund nie oddycha - mam wrazenie, ze tak jakby bawił sie tym...bo zajmuje sie czym innym i wstrzymuje oddech na kilka sekund, ale siny sie nie robi...Pogadaj z lekarzem;* |
|
|
|
#1101 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
200 rano, 170 do kaszy i 240 na noc. sama sobie odpowiedziałaś na to pytanie pisząc o głupim źródle ![]()
|
||
|
|
|
#1102 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej
co się dzieje z moim dzieckiem? 3 podbudki padamco Ty, nawet nie było z kim i o co walczyć a tak na serio to, żeby kupić co się chce chyba trzeba było już przed 8 stać pod lidlem, czekać na otwarcie a potem rzeczywiście walczyć na pięści ![]() zależało mi na 2-paku spodni dresowych ale o 9:30 zostały już tylko 2 pary cienkich 50/56 i jedne granatowe+czerwone 74 a chciałam 86 a takie fajne te dresiaki, milutkie, z kieszeniami i grubsza bawełnawieczorem byłam jeszcze u siebie w 2 lidlach to tylko folie pozostawały po naszym rozmiarze już mogli chociaż z foliami brać to pomyślałabym, że może wcale takich nie było ![]() aaaa ok w ciąży kupiłam sobie zwykłą czarną bluzkę z długim rękawem. taka co to można samą założyć albo pod coś. zarąbista, chodziłam w niej w 5 miesiącu, w 9-tym i dalej chodzę. nic a nic się nie rozciągnęła. jakbyś potrzebowała takiej to poszukam linkaCytat:
podlizuje Ci się ![]() Cytat:
z seriali polecam jak poznałem waszą matkę oglądałam też skazanego na śmierć, zagubionych ale im nowsze sezony tym gorsze i przestałam a! kiedyś też wciągnęło mnie Gilmore Girls fajne relacje matka-córka ![]() Cytat:
u nas to się nie zdarza, za to są problemy z oddechem jak się dławi 2. 4 x 180ml w rozpisce od lekarza mam napisane, że w tym wieku dziecko powinno jeść 2-3 razy po 210-230 ml, więc dajesz wręcz książkowo ![]() super gratulacje Cytat:
![]() Cytat:
nie mam ani jednego pędzelka
|
|
#1103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a te za 210 to jakie to sa testy? o bicomie nie slyszalam - choc moze kiedys cos, pozniej poczytalm o co chodzilo ![]() Z lekarzami tak to jest w przypadku alergii, ze my rodzice szukamy, chcemy pomoc, chcemy wyleczyc juz i teraz - a lekarze leca standardowo - terapie czesto nei przynosza skutku, rodza sie frustracje - a alergie i choroby skorne to niestety ciezki temat, bardzo trudny do opanowania i do wyleczenia Poznien jeszcze sie odezwe - my zaraz wyruszamy, jade do Magdeburga wlasnie na wizyte do mojego profesora odnosnie AZS - zloty czlowiek, naprawde! A jaka mialam nocke to szkoda pisac nie wiem, co sie z malym dzieje, ze tak spi przy cycku
|
|
#1104 |
|
Zakorzenienie
|
Oooo i jakie wrazenia...?? Jak bylam na "igrzyskach" to wlasnie lecial spojler z nin i wydawal sie nawet fajnie zrobiony - mam jeszcze 2 Darmowe bilety do Kina ( wazne do czerwa ) musze jakos je spozytkowac.
A tak jeszcze do tego co LonaO pisala - kilka razy widzialam jak Milus kladl szyje na szczebelku rekami sie chwytal a nogi przykurczal - jakby sam sobie to robil, za kazdym razem wyjecie z lozeczka tuliTuli i mowienie ze tak nie wolno - w ost tyg nie zauwazylam - ale az sie obawiam, bo skoro Teraz ma takie Pomysly, to co bedzie pozniej...?? U nas 4-5 razy MM z rana i na noc prawie 300 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1105 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
I przede wszystkim dzień dobry
|
|
#1106 |
|
Zakorzenienie
|
Zieeeewww, zieeeewwwww....
Scarlett, wymieńmy się na jeden spacer dziećmi docenisz Zosię
|
|
#1107 |
|
Zadomowienie
|
Luna pewnie pisze o "zanoszeniu się ". To się bardzo często zdarza w chwilach ostrego płaczu. Dziecko płacze wstrzymuje oddech wtedy się dmucha. On nie zapomina, tak się dzieje. Bardzo często o tym słysze. Samo mija. Co nie znaczy ze jest nie niebezpieczne bo po dłużej akcji dziecko może porostu stracić przytomność bo nie oddycha. Oczywiście dla spokoju zapytaj swojego lekarza.
|
|
|
|
#1108 | |||||
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Cytat:
.Cytat:
2. Dzieki 3. biedny paluszek L . co do pytania o podanie o urlop- niestety nie pomoge . Cytat:
bawcie się dobrze Cytat:
Cytat:
...... jak karmie siedząc w nocy na łóżku -to mysle o Malpce i jej poduszce -oparciu ..... do 2 razu karmienia wytrzymuje .jeśli się zdarzy ze musze wstać 3 raz ...pomysle o tej poduszce Malpki i ...biore R do siebie
|
|
#1109 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Straszne to było. Co do mm to 3 x 220ml Super |
||
|
|
|
#1110 |
|
Zakorzenienie
|
Tasia super, bedą emocje
![]() Pani zapomina się czyli zapowietrza ze oddechu wziasc nie może, niektóre dzieci tak mają ![]() I ja właśnie wczoraj miałam zawał... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Nestelle zdarzyło się bardzo wiele razy ale nie przejmowalam sie tym nawet dawno temu był tu temat o tym dlatego pytam. Jednak wczoraj tak się wściekł ze nie dawaliśmy sobie rady ![]() Ja sama wiem jak to jest bo będąc dorosła dostałam nerwice i przy płaczu się zapominałam, musiał mi ktoś pomoc się uspokoić chociaż to dorosłym się raczej nie zdarza.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Maria a w jakim innym sensie słyszałas? Tasia nikomu nie mówiłam bo do puki nie było to groźne to uważałam za normalnie... Moja siostrzenica też się zapominała jak ktoś do niej nieznajomy zagadywał, po 2 r.z jej przeszlo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Klementyna o to to! O znoszenie chodzi chociaż u nas częściej się mówi zapominanie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Monika normalnie jak się zanosi to nie sinieje ale wczoraj to było jak jakiś atak ![]() Co do pytania to głupie źródło a wątpliwości zasialo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Dzięki dziewczyny za odpowiedzi ![]() Kamil jak się zanosi to profilaktycznie chucham bo nie chce sprawdzać czy jednak weźmie oddech czy nie... Wczoraj to było 100razy mocniejsze, mam nadzieję ze już się nie powtórzy.. I dlatego też boję się zabiegu więzadełka bo bedą go trzymać na siłę a on właśnie wtedy się zanosi. Wscieka się rzadko ale jak już to całą parą. Powiem pediatrze ale na 99, 9% powie mi ze z wiekiem przejdzie... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.

kl aski:
Chce maclarena 

i oby coś zostało ok 10
za przyszłego mistrza olimpijskiego 

i czy nic mu się nie stanie... 

) - ale co sie dziwic, jak mlody doslownie cala noc wisial znowu na cycku