Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek. - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-10, 18:14   #1081
achna79
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

Witam się wieczorową porą. Pocytowałam sobie i jak zwykle część mi zeżarło.

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
U mnie też nie najlepiej, tylko siąść i płakać.
Różę musieliśmy wywieźć do teściów i strasznie za nią tęsknimy.
przykro mi bardzo

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Wkurzyłam się. Chciałam sobie kupić kilka tunik u jednego sprzedawcy na All, ale była tylko cena przesyłki za 1 sztukę. Zapytałam mailowe, ile za kilka sztuk - 25 zł! A tuniki po 9 No kurde!
Ale i tak kupuję, nie mogę znaleźć takich ładnych w dobrym (mam nadzieję ) rozmiarze, ale nie wyjdzie tak tanio, jak myślałam...
Przeziębienie mi prawie przechodziło, ale wczoraj jakiś nawrót był, boli mnie gardło, znów katar, chrypię, masakra. Do tego Krzyś nad ranem trochę kaszlał i raz w dzień, mam nadzieję, że to nie od przeziębienia...

Poka tuniki i duuużo zdrówkaa

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
..... Roszek jak wszystkie zresztą dzieci - odkąd zaczął chodzic to .... w szafie ,w półce ,kombinuje i się wspina na kanape ,jak już jest -to ...na oparcie i molestuje biednego tzta o okulary ,wszędzie widzi okulary
kl aski:

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
jestem kochane dziewczynki
chwilkę mnie nie było bo Oliwia przez 2 dni była taka marudna i nieznośna że nie miałam czasu się po podrapać. Okazało się że wychodzi górna lewa jedynka na szczęście już śpi a ja z racji tego że cały dzień "chodziło" za mną coś słodkiego to upiekłam sobie racuszki z jabłkami
a no i wykorzystałam jeszcze moment że nie widać tej jedynki i zdobiłam fotki wampirka. Niech się podziwia w przyszłości
Za ząbek

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
czytam z za krzaka ale ciężko się ukryć przed wami
Witaj

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

Kochana, ale jeszcze trochę powozisz Mikołaja w wózku. Naprawdę jak masz się męczyć to lepiej kupić nowy. Ja strasznie psioczyłam na ten mój skradziony wózek i serio miałam go dość. W nowym nie denerwuje mnie absolutnie nic, nie mam do czego się doczepić i bardzo mi z tym dobrze. Chcesz przy każdym wyjściu się wkurzac że nie możesz złozyć, albo ze kółko się zacina? Kupując nowy możesz znacznie ułatwić sobie zycie
No właśnie, pocytowałam i mu poucinało cytaty. Generalnie dzięki dziewczyny za odpowiedzi dotyczące kupna wózka. Dziś nawet zaczepiłam na ulicy babeczkę co miała maclarena Miała 9 letniego i jest zachwycona. Tż też sobie posłuchał przy okazji. A potem żeby umocnić go w przekonaniu, że ten wózek jest nam do życia niezbędnie potrzebny, wysłałam go na spacer z Mikołajem w naszej obecnej parasolce i poskutkowało Chce maclarena Tylko chyba będziemy musieli poczekać do Mikołaja roczku, ale to nic. Warto

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Myśmy się dzisiaj z głupia frant przymierzyli do niego (do wersji zebra z uszami ) Bo dużo dziewczyn pisało o nim. Całkiem fajny fotelik i komfortowy dla dziecka. U nas nie ma musu zmiany na razie. Hania jest drobna i jeszcze sporo ma miejsca nad głową. zastanawiam się tylko,kiedy sama dojdzie do tego, że lepiej byłoby jezdzic jednak na siedząco, a nie półleżąco ...na razie to nie wie, że tak można Ach, w tym foteliku wydawała się taka malutka! On jest od 9kg a my mamy około 8 dopiero

Alliw zdecydowalam się na XT, po wnikliwych badaniach w internecie, na tablicy i na allegro kupiłam używany, ponoć ma być w niemal idealnym stanie wizualnym i funkcjonalnym (to cytat ) oczywiście oprócz rączek. Jak przyjdzie, to się zobaczy, a jak nie będzie to
U nas, jeśli chodzi o fotelik, już jest mus i to ogromny. Jakoś w weekend musimy coś zakupić. I proszę daj znać jak wózek dotrze czy fajny tak jak pisali. No i fotki poproszę

Cytat:

też jestem za przyjęciem Cathlyn do Fotoklubu (i wpisaniem na pierwsza stronę)

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość

Za to wszystko papuguje, wysmarkać się nie można, bo marszczy nos i z całej siły wciąga i wypuszcza powietrze, kaszel naśladuje jakby miała jakąś nagrywarkę, aktoreczkę mamy.... A najlepsze było oglądanie skoków - normalnie nie siedzimy z nią przed TV, ba, u nas rzadko kiedy w ogóle jest włączony - ale dziś między 1 a 2 serią ją wykąpaliśmy i tak siedząc po zatankowaniu i czekając aż odbije oglądamy.... Z oczy wyściubia, a TŻ przy każdym wybiciu się z progu mówi "hopsa" - i Z też zaczęła

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Hej!

skoro jesteśmy w temacie igrzysk zimowych, to wam napiszę, że za 4 lata wyglądajcie tam Karola. Wygra złoto w saneczkarstwie od jakiegoś czasu uparcie ćwiczy ślizgi w wanience. chwyta rękami za krawędzie i na pupie ślizg do przodu, do tyłu, do przodu, do tyłu

aaa! no i trzymajcie za mnie kciuki, bo wybieram się po dziecięce ciuszki i zabezpieczenia do lidla! Będzie walka!
oby mnie nie stratowali i oby coś zostało ok 10
, i za przyszłego mistrza olimpijskiego

I jak Lidlowe łowy??

Cytat:
Ja poszlam spać po 3, wstalam o 6, a jeszcze tyyyyyle odcinków....

OMG podziwiam

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Hejka!

Podczytuję Was jednym okiem, o tak: bo czytam o alergiach, testach, szukam lekarzy, rozwiązań... Wojtek wygląda coraz gorzej. Odstawiam mleko sojowe i wracam do Pepti. Kolejnym krokiem wg lekarza powinien być Sinlac, ale nie po to unikam jakiegokolwiek cukru, żeby teraz pchać w dziecko sacharozę, malto, itd...
Czytam i czytam i wcale mądrzejsza od tego nie jestem, wręcz przeciwnie, coraz większy mam mętlik. Dobrze przynajmniej, że wyszło słońce, to sobie trochę tą moją obładowaną informacjami głowę przewietrzę

Ściskam Was mocno i mam nadzieję, że niedługo będę normalnie.
Dla Wojtulka przeogromne Będzie normalnie. Musi
Stary 2014-02-10, 19:25   #1082
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

No wlasnie zapomnialam

corko mam nadzieje ze Wojtus w koncu zostanie zdiagnozowany,

scarllet podziwam za noce odgladanie, tez tak mialam w ciazy jak juz w domu siedzlam to caly ( no dobra 80% ) "criminal minds" obejrzalam - no nie dalo nie Przestac Ogladac hihi.

nestelle da sie zjesc Mielone bez Mizerii, ale nie sa az tak Pyszne

- w sumie taki Rosolek tez bym zjadla, musze chyba mame poprosic o ugotowanie.

Qrde obejrzalam 3 zajeFajnie filmy

- "kapitan Philips"
- "olympus has fallen"
- oraz "white hause down"
Polecam na wieczorny seansik

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 20:17   #1083
Luna0
Zakorzenienie

Dziewczyny nadrabiam powoli ale mam dwa pytania:

1. Czy wasze dzieci się zapominają?
Mojemu Kamilowi się zdarza, najczęściej jak się go odłoży gdy jest głodny lub na siłę trzyma w pozycji leżącej.
Dziś jadł mleko i zatkało butelkę... tak się zdenerwował że nie mógł złapać powietrza tylko siniał, ja chucham w twarz-ZAWSZE DZIAŁA-ło, TŻ woła głośno Kamil, ja klepie po plecach i znów chucham w twarz a on nic tylko sinieje i nie może wziąść powietrza. Świat mi się zawalił! Chciałam wybiec z nim na balkon ale chuchnęłam jeszcze raz a on załapał
Straszne to było... musiałam się wypłakać. Pierwszy raz aż tak się zapomniał, bo od małego mu się zdarza ale z reguły chuchnięcie go "obudza" a tu nic Ile strachu.. ile myśli....
Boje się że kiedyś będzie to wykorzystywał chociaż teraz jeszcze nie jest tego świadomy i czy nic mu się nie stanie...

2. To ile mm i ile razy dziennie dajecie dziecku?
Ja daje rano i wieczorem po 240ml a w południe ok 200 i słyszałam (z głupiego źródła) że to za dużo??

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 20:33   #1084
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam pytanko pracowe - jak całą ciążę byłam na zwolnieniu, a zaraz potem na macierzynskim i rodzicielskim to co z urlopem za 2012? Przepada? Jak to jest?
Ja teraz właśnie jakoś "na dniach" przechodzę na urlop wyp. i jako pierwszy idzie ten za 2012

Cytat:
czytam o alergiach, testach, szukam lekarzy, rozwiązań... Wojtek wygląda coraz gorzej.
Obyście znaleźli wkrótce jakieś rozwiązanie, leczenie czy powód alergii i jak się da, żeby takiej kasy nie wydać !!!

Cytat:
podkład dw .nakładam palcami ,wtapiam później gąbeczką .jeśli musze cos przykryc to punktowo delikatnie puder dw a na to double matt. czasami meteoryty na to delikatnie . a czasami gdy nie uzyje meteorytów to po czasie łagodzę i matowie sensei loos powder Kanebo . albo czasami zamiast double matt Diorskin nude sypki .
Cytat:
staram się aby ilości nie było zbyt dużo . powiedziałabym -omiatam . no pospiech jest .ale taki opanowany baze stosuje tylko na wyjścia -mufe.
dlatego dla mnie kabuki sparawdza się do nakładania podkładu w pudrze bez wcześniejszego podkładu w płynie . jeśli zrobie inaczej to wtedy wygląda to na moje oko jak podkład na podkładzie ...
dlatego szukam dobrego pedzla -mniej zwartego od kabuki .a z tymi dobrymi to problem ...bo każdy cos innego uważa za dobre .a jak się wejdzie do sephory to tam same ochy i achy nad sephorowskimi (kłamczuchy ).
Tak Was czytam, Ciebie i Panią, i czuję się jak na tureckim kazaniu

Cytat:
oj to chyba z zeszłego roku program, bo ona jakoś była w ciąży tak jak my. No chyba ze z piatym jest teraz

A miałam zapytać. Moderna, te suszone owoce które dajesz Marcelowi, to co one mają w składzie (oprócz owoców oczywiście). Bo ja patrzę na moje i niektóre mają dwutlenek siarki (to wiem ze tych nie mozna dawać dziecku), a niektóe są z kwasem sorbowym, i wydaje mi sie ze kiedys się natknęłam na to w jakimś dzieciowym produkcie. Czytam niby ze jest bezpieczny
A no może, może Wiem tylko, że w TV teraz leci ten program i widziałam kilka odcinków

Suszone owoce - niektóre "suszone" są sztucznymi środkami i niewiele ma to wspólnego z "wysuszeniem się owoców" Ja dla siebie no i teraz oczywiście dla Krzysia kupuję suszone naturalnie owoce firmy BioPlanet (przykładowy link: http://allegro.pl/morele-suszone-bio...887745063.html ). Ja akurat kupuję w moim spożywczaku. Są droższe, ale moim zdaniem warto.

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
[/COLOR]Tasia Bosacka to była razem z nami w ciąży i już jakiś czas temu urodziła teraz lecą powtórki tego programu O matko! Z resztą ja oglądałam pod koniec ciąży i jak urodziłam jeszcze leciał w ramówce wiosennej.
No pewnie macie rację

Mam info: 5 kwietnia biorę ślub
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 20:36   #1085
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
tylko nie testy na IgG (ImuPro chyba sie nazywaja?)- tak mysle, ze to o te chodzi, bo tylko ten panel pokarmowy jest platny prywatnie - a dlaczego?
Przeciwciala IgG to naturalna odpowiedz organizmu i nie bierze sie tych przeciwcial do diagnostyki nietolerancji czy alergii pokarmowych - i kazdy lekarz alergolog ci takie testy odradzi, to wyrzucenie pieniedzy w bloto. W Niemczech takie testy nie sa w ogole pokrywane z ubezpieczenia, lekarze odradzaja, bo sa zupelnie niemiarodajne.\
Dzięki za link.
Własnie czytałam wcześniej, że zaleca się na początek IgE i byłam przekonana, że na takie testy nas wyśle. Teraz im więcej czytam, tym częściej zdarza się jednak, że właśnie dobrzy lekarze posyłają na panel pokarmowy I W. właśnie ten podstawowy panel pokarmowy ma mieć robiony.
A czy zupełnie niemiarodajne nie wiem. To, na co alergia wyjdzie, uczula na 100%, a a jak nie wyjdzie, to i tak może uczulać. Zawsze jakaś wskazówka jest, a to w przypadku W. bardzo ważne, bo jest kruszynką.

A propos filmów, w weekend byłam na "Jack Strong" i nawet mi się podobał.
Z seriali uwielbiam "Jak poznałem waszą matkę", "Heroes", ale ten jest dość stary. Oglądałam też "Cougar town", może być. "Prawo Agaty" czasem też oglądałam.

Dziękuję Wam wszystkim za wsparcie

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 20:37   #1086
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość

Mojemu Kamilowi się zdarza, najczęściej jak się go odłoży gdy jest głodny lub na siłę trzyma w pozycji leżącej.
Dziś jadł mleko i zatkało butelkę... tak się zdenerwował że nie mógł złapać powietrza tylko siniał, ja chucham w twarz-ZAWSZE DZIAŁA-ło, TŻ woła głośno Kamil, ja klepie po plecach i znów chucham w twarz a on nic tylko sinieje i nie może wziąść powietrza. Świat mi się zawalił! Chciałam wybiec z nim na balkon ale chuchnęłam jeszcze raz a on załapał
Straszne to było... musiałam się wypłakać. Pierwszy raz aż tak się zapomniał, bo od małego mu się zdarza ale z reguły chuchnięcie go "obudza" a tu nic Ile strachu.. ile myśli....
Boje się że kiedyś będzie to wykorzystywał chociaż teraz jeszcze nie jest tego świadomy i czy nic mu się nie stanie...

Ja daje rano i wieczorem po 240ml a w południe ok 200 i słyszałam (z głupiego źródła) że to za dużo??
rano,wieczór i czasem w nocy

Cytat:

despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 21:01   #1087
achna79
Rozeznanie

Cytat:

No no no Będziemy Twoimi internetowymi druhnami (właśnie odkryłam, że druhna piszę się przez samo h )
Może jakiś forumowy wieczór panieński?

Super Tasiu klask i:
Stary 2014-02-10, 21:02   #1088
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
A bobbie to jak jakościowo ? porównywalny do czegos ?
Bobbie świetne. jak dla mnie podobne do mufe, tj. ta sama liga - choć zupełnie inne musisz macnąć, to zobaczysz. mam ichnie do cieni i na bank się z żadnmi innymi nie dublują

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
A potem żeby umocnić go w przekonaniu, że ten wózek jest nam do życia niezbędnie potrzebny, wysłałam go na spacer z Mikołajem w naszej obecnej parasolce i poskutkowało
siła argumentu

Cytat:
pierwsze czytam. w sensie co: brakuje mu oddechu? zapomina łapać oddechu?
chyba bym na zawał zeszła

Cytat:
i czuję się jak na tureckim kazaniu
eeee, jak na wizaż.pl

Cytat:
ooooo, super niusss! będą emocje

Cytat:
A propos filmów, w weekend byłam na "Jack Strong" i nawet mi się podobał.
też byłam ale mam jakiś taki niedosyt...
choć kino po roku absencji smakuje wybornie

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 21:17   #1089
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za link.
Własnie czytałam wcześniej, że zaleca się na początek IgE i byłam przekonana, że na takie testy nas wyśle. Teraz im więcej czytam, tym częściej zdarza się jednak, że właśnie dobrzy lekarze posyłają na panel pokarmowy I W. właśnie ten podstawowy panel pokarmowy ma mieć robiony.
A czy zupełnie niemiarodajne nie wiem. To, na co alergia wyjdzie, uczula na 100%, a a jak nie wyjdzie, to i tak może uczulać. Zawsze jakaś wskazówka jest, a to w przypadku W. bardzo ważne, bo jest kruszynką.
kochana, ale to nie chodzi o to, ze te testy IgG sa niemiarodajne, one sa wrecz zafalszowane - bo to naturalny proces organizmu, ktory wytwarza przeciwciala IgG przy powotrzonym kontakcie z danym produktem - tak wiec Wam na pewno wyjda przeciwciala IgG na wszystko to, z czym Wojtus mial juz wielokrotny kontakt w pozywieniu - co nie oznacza alergii.

jezeli to chodzi o panel pokarmowy mierzony z przecicial IgG to prosze przemysl to raz jeszcze

Bo co innego oznaczanie z IgE - to sa prawidlowe testy (oczywiscie u malszkow moga byc jeszcze niemiarodajne).

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-02-10 o 21:16
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 21:22   #1090
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Scarlett coś z nowości bo Davisa, lektury przerobiłammogą być fakty, mogą być powieści
Poza "Biegnij chłopcze biegnij" nic w tej chwili nie przychodzi mi do głowy - czytałam dużo o samej książce, wywiady z sędziwym już głównym bohaterem, zresztą był też w "Pytaniu na świadanie" - książka jeszcze przede mną, mam w arosowym koszyku, ale mam w nim za dużo i pewnie moje minimalistyczne założenia pójdą się bujać....

Co do filmów to przede mną ostatni sezon House'a i ostatni Chirurgów, wolę Chirurgów jednak. Ale póki co Dance Moms wygrywa...

Nadrobiłam Was trochę kijem po płocie, bo zrobiliśmy dziś wielką marszrutę po mieście. Z była tak grzeczna, że nie mogę uwierzyć.... Raz zamarudziła, jak już wychodziliśmy z całym wózkiem pampków z Reala, a tak - anioł.... Nam aż dziko, że ona taka grzeczna.... Sześciogodzinny maraton, 3 urzędowe sprawy, żarcie w knajpie, real, sklep z fotelikami i sadzanie jej w pierdyliardzie (nawet nie kwęknęła, tylko się rozglądała) i jeszcze 4 sklepy.... Bez mrugnięcia okiem zjadła deserek na środku centrum handlowego ona nie jest normalna Nie miała swojej popołudniowej drzemki, nawet kupę zrobiła dopiero po powrocie do domu.... Jakby w tej głowinie wciąż kminiła, że nie powinna sprawiać nam kłopotu.... No i ostatnio ile razy wchodzimy do niej do pokoju rano to nie śpi, leży cicho, patrzy sobie, bawi się maskotką... aż TŻ zrywa się jak tylko się obudzi, bo mówi, że głupio, jeśli ona nie śpi i tak leży....

W Realu była promocja na zabawki i kupiliśmy laptopa FP za 80zł - w sumie nie wiem czy tanio czy drogo, ale wszędzie wcześniej droższe widziałam. Testowany w sklepie podobał się Z. Wróciliśmy do domu i siedziała i godzinę bawiła się nim sama...

Jak komuś mówię, że mam za spokojne dziecko to puka się w głowę.....

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 21:26   #1091
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:

Hahaha nie tylko ty - ja nawet nie wiem o czym One rozmawiaja - jakies pedzelki ... Ja mam kilka ( ost na swieta dostalam Mini zestaw z Inglota, i jakis za 6zeta w Rossie kupiony ). Ogolnie nie malujem sie za czesto, znaczy sie Mocno, bo lekki podklad zawsze musi byc ;-)

za ustalenie Daty Slubu.
( na pewno zapamietam, bo to dzien po moich urodzinkach ).

padlo mi dziecie ..!! Ost zdarza mu sie przesypiac nawet i 6-7godzin.

LonaO ale ze co zapomina zlapac powietrze ... Zapomnina ze pije - straszne to ci piszesz, i na pewno mialas pietra - na szczescie sie udalo i juz jest dobrze.

No nic ide spac. Dobranoc

Stary 2014-02-10, 21:43   #1092
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Prawo Agaty taki sobie, ma tyle wspólnego ze światem prawniczym, co pewnie Lekarze z lekarskim
W ciąży namiętnie oglądałam Spartakusa
no fakt .tego typu produkcje często niewiele maja wspólnego z realiami ...... no ale to ma być zabawa nie
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

- "kapitan Philips"
- "olympus has fallen"
.
o fajnie ,zapisze sobie .dzięki
Cytat:
i poskutkowało Chce maclarena Tylko chyba będziemy musieli poczekać do Mikołaja roczku, ale to nic. Warto

Cytat:

o matko ! pierwsze słysze ....
pomijając ze R się nie złosci raczej to nie wyobrażam sobie takiej sytuacji..... zawał murowany . i piszesz ze to nie pierwszy raz? ze "zawsze dmuchasz....." ? to ile razy to już się zdarzyło ? jak często?
Cytat:

o ! wow! super ! same zmiany u Ciebie - jedno dzieciątko - drugie - slub .... nie tracisz czasu fajowo !
Cytat:
No no no Będziemy Twoimi internetowymi druhnami (właśnie odkryłam, że druhna piszę się przez samo h )
nigdy nie byłam .....

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

nie piszcie mi o kinie ...... plizzzz ...zazdroszczę bardzo . obęde się bez imprez ,bez alko , bez słodkiego , bez spania , ale tęsknie za kinem bardzo ....

Scarlett - dla Zosi !!!! Mój R tez spokojny na miescie - dziś siedział w wózku sklepowym i czarował uśmiechem lachony młodociane krzyczał "aaaa" okrzykiem samuraja (niski -zachrypnięty ) i uśmiech . i tak 100 razy laseczki się rozpływają nad nim ( z R można łapac laski "na dziecko " . tz nigdy z nim nie wychodzi - nie wie co traci ).
Jednak R nie lezy tak długo sam niespiac i nie bawi się sam tak długo ..... tu to jednak Zosia to "okaz specjalny"
Stary 2014-02-10, 22:00   #1093
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
choć kino po roku absencji smakuje wybornie
oj tak, ja przedostatnio byłam tydzień przed porodem (w ostatnich miesiącach ciąży chodziłam co tydzień) i teraz w weekend na randce z TŻ

Cytat:
kochana, ale to nie chodzi o to, ze te testy IgG sa niemiarodajne, one sa wrecz zafalszowane - bo to naturalny proces organizmu, ktory wytwarza przeciwciala IgG przy powotrzonym kontakcie z danym produktem - tak wiec Wam na pewno wyjda przeciwciala IgG na wszystko to, z czym Wojtus mial juz wielokrotny kontakt w pozywieniu - co nie oznacza alergii.

jezeli to chodzi o panel pokarmowy mierzony z przecicial IgG to prosze przemysl to raz jeszcze

Bo co innego oznaczanie z IgE - to sa prawidlowe testy (oczywiscie u malszkow moga byc jeszcze niemiarodajne).
Dzięki
Mam jeszcze większy mętlik. 210 zł za testy to nie majątek, ale po co wydawać, skoro nic to nie da?
A słyszałaś coś o bicomie?

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Tasia, gratulacje!
Biała suknia, przyjęcie?

Luna - W. nigdy nie zdarzyło się, żeby się "zapomniał".

Scarlett - godzinna zabawa jedną zabawką? Można pozazdrościć.
Na wyjazdach/w odwiedzinach mój W. też jest spokojny, pogodny i wszystkich czaruje i zaczepia.

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 22:13   #1094
Tasia34
Wtajemniczenie

LunaO - pierwsze słyszę... a brzmi poważnie; mówiłaś lekarzowi?

Cytat:
Super Tasiu klask i:

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
eeee, jak na wizaż.pl
No przecież, o ja głupia

Cytat:
Z była tak grzeczna, że nie mogę uwierzyć.... Raz zamarudziła, jak już wychodziliśmy z całym wózkiem pampków z Reala, a tak - anioł.... Nam aż dziko, że ona taka grzeczna.... Sześciogodzinny maraton, 3 urzędowe sprawy, żarcie w knajpie, real, sklep z fotelikami i sadzanie jej w pierdyliardzie (nawet nie kwęknęła, tylko się rozglądała) i jeszcze 4 sklepy.... Bez mrugnięcia okiem zjadła deserek na środku centrum handlowego ona nie jest normalna Nie miała swojej popołudniowej drzemki, nawet kupę zrobiła dopiero po powrocie do domu.... Jakby w tej głowinie wciąż kminiła, że nie powinna sprawiać nam kłopotu.... No i ostatnio ile razy wchodzimy do niej do pokoju rano to nie śpi, leży cicho, patrzy sobie, bawi się maskotką... aż TŻ zrywa się jak tylko się obudzi, bo mówi, że głupio, jeśli ona nie śpi i tak leży....

W Realu była promocja na zabawki i kupiliśmy laptopa FP za 80zł - w sumie nie wiem czy tanio czy drogo, ale wszędzie wcześniej droższe widziałam. Testowany w sklepie podobał się Z. Wróciliśmy do domu i siedziała i godzinę bawiła się nim sama...

Niesamowita Córa

Dziękuję za gratulacje I dobranoc

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Tasia, gratulacje!
Biała suknia, przyjęcie?
Hehe
Ślub cywilny, toaścik lampką szampana, a dla dosłownie kilku osób obiad w domu
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 22:37   #1095
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Z seriali uwielbiam "Jak poznałem waszą matkę", "Heroes", ale ten jest dość stary. Oglądałam też "Cougar town", może być. "Prawo Agaty" czasem też oglądałam.

Dziękuję Wam wszystkim za wsparcie
Ooo Heroes też oglądałam namiętnie I kiedyś serial o gejach Queer as folk - ciekawy i wciągający. Mój TŻ nie mógł się przekonać ale okazało się, że naprawde się podobał.

A co do uczulenia to obyscie znaleźli jakieś rozwiązanie
Będzie dobrze

Cytat:

dobre
No i za podjęcie decyzji! Super.

Cytat:

Jedna ma niegrzeczne - źle, inna za spokojne - źle. Kobiety....

Cytat:
o matko ! pierwsze słysze ....
pomijając ze R się nie złosci raczej to nie wyobrażam sobie takiej sytuacji..... zawał murowany . i piszesz ze to nie pierwszy raz? ze "zawsze dmuchasz....." ? to ile razy to już się zdarzyło ? jak często?
Dokładnie pierwsze słyszę
Ale wiem, że takie dmuchanie pomaga.

Cytat:
Ślub cywilny, toaścik lampką szampana, a dla dosłownie kilku osób obiad w domu
No i dobrze. Najważniejsze, żeby Wam pasowało
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 22:43   #1096
maria28
Kniaginia

Luna, o zapominaniu w takim sensie jak opisałas to pierwszy raz słyszę.

Tasia, super, gratuluje wyboru daty ślubu Pierwsze urodziny mojej córki

My byliśmy w kinie na Robocopie, żeby się odmozdzyc i odstresowac.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 22:45   #1097
cathlyn
Rozeznanie

Cytat:

skoro jesteśmy w temacie igrzysk zimowych, to wam napiszę, że za 4 lata wyglądajcie tam Karola. Wygra złoto w saneczkarstwie od jakiegoś czasu uparcie ćwiczy ślizgi w wanience. chwyta rękami za krawędzie i na pupie ślizg do przodu, do tyłu, do przodu, do tyłu

aaa! no i trzymajcie za mnie kciuki, bo wybieram się po dziecięce ciuszki i zabezpieczenia do lidla! Będzie walka!
oby mnie nie stratowali i oby coś zostało ok 10
1.

2. Ja byłam o 12 i były resztki. Kupiłam jedynie dresiki i skarpety. I oczywiście skarpety za duże. Czy ktoś może mnie oświecić jak się liczy rozmiar skarpetek? Tak jak buty, czy rozmiary odpowiadają cm?
Cytat:
Zastoju juz nie mam (wczoraj karmilam dwa razy do gory nogami ) - ale co sie dziwic, jak mlody doslownie cala noc wisial znowu na cycku
38 ----------

do smazenia to sojowy, sezamowy, slonecznikowy, oliwa z oliwek, ale rafinowana, rzepakowy.

a ty pisalas o masle Ghee - myslalam, ze o normalnym - to maslo Ghee mozna uzywac do bardzo wysokich temperatur, bodjaze nawet do 250 stopni
1. Za zastój - a raczej jego brak

2. Kupiłam masło klarowane - takie w dużym opakowaniu - i używałam, ale sama nie wiem, czy ono jakościowo jest dobre. Nie umiem robić samemu, a takie kupne - niby napisane, że 100 % masła - ale jakie to masło ? Albo za podejrzliwa jestem...

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość

Do tego F. maruda niesłychana! Jeszcze nigdy nie dawał tak popalić. Tą jedynkę widać pod taką przeźroczystą błoną i nie może się przebić a dziąsło napuchnięte strasznie.
Do tego wszystkiego okres dostałam i pokłóciłam się z Tż.

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a co do jazdy u nas nie działa nic ani śpiewanie ani zabawki ani ksiazeczki czasami na chwilę zastopuje go głośniejsza muzyka w radiu ale za chwile mu sie nudzi i znów jest marudzenie wiercenie albo ryk no nic mam nadzieje ze przyjście wiosny cos zmieni bo chcieliśmy sie wybrac do znajomych do wawy na weekend ale jak tu z takim krzykaczem przejechać ponad 100 km

U nas podobnie, dlatego staram się jeździć w czasie drzemki :/ CO nie zawsze się udaje ...

Reszte niestety z pamięci, mam nadzieję, że nic nie ominęłam

nestelle ja uwielbiam Dextera. Wciągnął mnie niesamowicie, po nocach oglądałam. I z seriali tak jak dziewczyny pisały - Dr House, warto obejrzeć. Jeszcze ostatnio oglądałam Lie to me (magia kłamstwa), ciekawe, mimo że główny bohater ma cholernie denerwującą manierę/sposób bycia, chodzenia, mówienia, to jednak mnie ciekawił
Ze starszych seriali w ciąży oglądałam Ally McBeal i przyjaciół namiętnie rzecz jasna, detektyw monk. Z komediowych zaczęłam teorię wielkiego podrywu, ale teraz nie mam czasu na oglądanie...

Luna - u nas nigdy się to nie zdarzyło, jak Kamilowi to się często zdarza, może porozmawiaj z lekarzem? To musi być przerażające

CR - Tak sobie pomyślałam o Wojtusiu i jego alergii, mogę Ci dac namiar na pediatrę leczącą metodami naturalnymi. Byłam u niej wprawdzie z malutkim problemem bo z kolkami, ale babka wydawała się sensowna, długi wywiad, cała wizyta trwała godzinę - wypytywała o wszystko. Miałam poczucie, że chce pomóc, że każdy szczegół ma znaczenie. I spodobało mi się, że leczenie nie ograniczyło się do wizyty - utrzymywałam z nią kontakt tel. dopóki się L. nie poprawiło, ona dopytywała o różne szczegóły i w razie potrzeby coś doradzała. Az mi głupio było tak dzwonić, ale ona uważa, że dopóki z L. się nie poprawi, to mam dzwonić, bo ona ma wyleczyć i musi wiedzieć co się z pacjentem dzieje.

Tasia za ślub!

I już nie pamiętam więcej

U mnie dzisiaj kiepski dzień, najpierw rano L. przycięła sobie paluszek w krzesełku do karmienia, na szczęście nic się nie stało poważnego, bardziej się przestraszyła, ale płakała
Chciałam się z szefową umówić, żeby porozmawiać na temat powrotu do pracy - w sensie na jaką część etatu, bo jednak nie wrócę na cały. Myślałam, że tak powinno być - że powinnyśmy porozmawiać, żeby ustalić jak będzie dobrze , bo nie chciałam tak sama decydować, w pewnym sensie nie chciałam robić problemów z zastępstwem, wolałam optymalnie uzgodnić, żeby wszyscy byli zadowoleni. I wyszło na to, że mam napisać podanie na jaką część etatu chcę wrócić i zanieść do kadr. Kadrowa ma mi przeliczyć jeszcze ile mam zaległego urlopu i mam napisać podanie o urlop. I pytanie - czy jest jakiś termin kiedy mam to zrobić? Rodzicielski kończy mi się w marcu, do kadrowej mam się zgłosić pod koniec lutego.
Stary 2014-02-10, 22:52   #1098
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Mój podobnie pokłóciliśmy się w piątek, bo sobie przeskrobał. I od soboty chodzi za mną z tekstem "mówiłem Ci jak ślicznie wyglądasz?" I tak chyba z 50 razy przez te 2 dni
W sobotę mieliśmy gości i przy nich to samo. Ochy, achy nad Tż były.
Hehe u nas tak samo jak się pokłócimy.
Tylko ja głupia się ciesze pod nosem często (nie umiem się na niego długo gniewać).

Cytat:
A potem żeby umocnić go w przekonaniu, że ten wózek jest nam do życia niezbędnie potrzebny, wysłałam go na spacer z Mikołajem w naszej obecnej parasolce i poskutkowało Chce maclarena Tylko chyba będziemy musieli poczekać do Mikołaja roczku, ale to nic. Warto
Dobryyyy sposób na faceta

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj kiepski dzień, najpierw rano L. przycięła sobie paluszek w krzesełku do karmienia, na szczęście nic się nie stało poważnego, bardziej się przestraszyła, ale płakała
bidna
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 22:53   #1099
BYou
MBZ♥

Dziewczyny będzie mnie mniej bo z niespodziankową wizytą przyjechała do nas moja Sis z Przyjaciółką

p.s Luna u nas takie coś się nie zdarzyło:/lepiej porozmawiaj z lekarzem

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 23:04   #1100
klementyna1
Zakorzenienie

Ja na sekunde. 23.00 wybiła czyli zaraz K sie obudzi;p W lidlu zakupiłam dzis pajaca i body
LunaO- słyszałam,że dziecko moze "sie zanosic" podczas pąłczu- w sensie, ze wpada w bezdech, ale o zapominaniu? Kacper czasem jak kupe robi i steka to potrafi 5-6 sekund nie oddychac i robi się bordowy-no ale jak inaczej robic kupe?;p Czasem kilka sekund nie oddycha - mam wrazenie, ze tak jakby bawił sie tym...bo zajmuje sie czym innym i wstrzymuje oddech na kilka sekund, ale siny sie nie robi...Pogadaj z lekarzem;*
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 23:34   #1101
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
przypomniało mi się ze jeszcze kiedyś z tztem oglądaliśmy "skazanego na smierc" -ten co miał wytatuowany plan ucieczki ..... ale chyba w 2 sezonie albo 3 (niepamietam) wymięklismy ....bo ciągle to samo ....nudy ale zapowiadał się ciekawie .
też zaczynałam oglądać i wkręciłam się, ale znudził mi się nie pamiętam nawet kiedy, w każdym razie do końca to na pewno nie oglądałam.

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Cytat:

matko, jakie przeżycia... J. w dużym płaczu przestawał oddychać na chwilę (jak dla mnie za długą), ale nie siniał nigdy.

200 rano, 170 do kaszy i 240 na noc.

sama sobie odpowiedziałaś na to pytanie pisząc o głupim źródle

Cytat:
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 05:54   #1102
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Hej
co się dzieje z moim dzieckiem? 3 podbudki padam

Cytat:

wyprawa do lidla owocna?
co Ty, nawet nie było z kim i o co walczyć a tak na serio to, żeby kupić co się chce chyba trzeba było już przed 8 stać pod lidlem, czekać na otwarcie a potem rzeczywiście walczyć na pięści
zależało mi na 2-paku spodni dresowych ale o 9:30 zostały już tylko 2 pary cienkich 50/56 i jedne granatowe+czerwone 74 a chciałam 86 a takie fajne te dresiaki, milutkie, z kieszeniami i grubsza bawełna
wieczorem byłam jeszcze u siebie w 2 lidlach to tylko folie pozostawały po naszym rozmiarze już mogli chociaż z foliami brać to pomyślałabym, że może wcale takich nie było

Cytat:

Jeszcze nie mam, licytacje są przez kilka dni
aaaa ok w ciąży kupiłam sobie zwykłą czarną bluzkę z długim rękawem. taka co to można samą założyć albo pod coś. zarąbista, chodziłam w niej w 5 miesiącu, w 9-tym i dalej chodzę. nic a nic się nie rozciągnęła. jakbyś potrzebowała takiej to poszukam linka

Cytat:
Mój podobnie pokłóciliśmy się w piątek, bo sobie przeskrobał. I od soboty chodzi za mną z tekstem "mówiłem Ci jak ślicznie wyglądasz?" I tak chyba z 50 razy przez te 2 dni
podlizuje Ci się

Cytat:
dzięki . właśnie ten dr haus .... troszkę cos tam obejrzałam ...ale cos od srodka odcinka -kawałek ...i nie wiedziałam o co chodzi. trudno się wciągnąć - w ogole zainteresować jak się nie oglada od początku .
ja też tak wyrywkowo. ostatnio trafiłam akurat na fragment odcinka gdzie hous grzebał ciężanej babce w brzuchu i dzidziuś chwycił rączką jego palec

z seriali polecam jak poznałem waszą matkę
oglądałam też skazanego na śmierć, zagubionych ale im nowsze sezony tym gorsze i przestałam
a! kiedyś też wciągnęło mnie Gilmore Girls fajne relacje matka-córka

Cytat:

1. straszne to co piszesz, wyobrażam sobie co musisz przeżywać jak Kamil się zapomina
u nas to się nie zdarza, za to są problemy z oddechem jak się dławi

2. 4 x 180ml
w rozpisce od lekarza mam napisane, że w tym wieku dziecko powinno jeść 2-3 razy po 210-230 ml, więc dajesz wręcz książkowo

Cytat:

super gratulacje

Cytat:
..

Nadrobiłam Was trochę kijem po płocie, bo zrobiliśmy dziś wielką marszrutę po mieście. Z była tak grzeczna, że nie mogę uwierzyć.... Raz zamarudziła, jak już wychodziliśmy z całym wózkiem pampków z Reala, a tak - anioł.... Nam aż dziko, że ona taka grzeczna.... Sześciogodzinny maraton, 3 urzędowe sprawy, żarcie w knajpie, real, sklep z fotelikami i sadzanie jej w pierdyliardzie (nawet nie kwęknęła, tylko się rozglądała) i jeszcze 4 sklepy.... Bez mrugnięcia okiem zjadła deserek na środku centrum handlowego ona nie jest normalna Nie miała swojej popołudniowej drzemki, nawet kupę zrobiła dopiero po powrocie do domu.... Jakby w tej głowinie wciąż kminiła, że nie powinna sprawiać nam kłopotu.... No i ostatnio ile razy wchodzimy do niej do pokoju rano to nie śpi, leży cicho, patrzy sobie, bawi się maskotką... aż TŻ zrywa się jak tylko się obudzi, bo mówi, że głupio, jeśli ona nie śpi i tak leży....
anioł nie dziecko

Cytat:
Hahaha nie tylko ty - ja nawet nie wiem o czym One rozmawiaja - jakies pedzelki ... Ja mam kilka ( ost na swieta dostalam Mini zestaw z Inglota, i jakis za 6zeta w Rossie kupiony ). Ogolnie nie malujem sie za czesto, znaczy sie Mocno, bo lekki podklad zawsze musi byc ;-)
hihi ja też nie wiem o czym mowa nie mam ani jednego pędzelka
Stary 2014-02-11, 06:10   #1103
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki
Mam jeszcze większy mętlik. 210 zł za testy to nie majątek, ale po co wydawać, skoro nic to nie da?
A słyszałaś coś o bicomie?
.
mi chodzi o te testy za 1800zl - bo pisalas o panelu na 150 pokarmow - i wnioskuje, ze to o te chodzi.o IgG - a one nie sa warte tej ceny.

a te za 210 to jakie to sa testy?

o bicomie nie slyszalam - choc moze kiedys cos, pozniej poczytalm o co chodzilo

Z lekarzami tak to jest w przypadku alergii, ze my rodzice szukamy, chcemy pomoc, chcemy wyleczyc juz i teraz - a lekarze leca standardowo - terapie czesto nei przynosza skutku, rodza sie frustracje - a alergie i choroby skorne to niestety ciezki temat, bardzo trudny do opanowania i do wyleczenia

Poznien jeszcze sie odezwe - my zaraz wyruszamy, jade do Magdeburga wlasnie na wizyte do mojego profesora odnosnie AZS - zloty czlowiek, naprawde!

A jaka mialam nocke to szkoda pisac nie wiem, co sie z malym dzieje, ze tak spi przy cycku
Stary 2014-02-11, 08:03   #1104
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
My byliśmy w kinie na Robocopie, żeby się odmozdzyc i odstresowac.
Oooo i jakie wrazenia...?? Jak bylam na "igrzyskach" to wlasnie lecial spojler z nin i wydawal sie nawet fajnie zrobiony - mam jeszcze 2 Darmowe bilety do Kina ( wazne do czerwa ) musze jakos je spozytkowac.

A tak jeszcze do tego co LonaO pisala - kilka razy widzialam jak Milus kladl szyje na szczebelku rekami sie chwytal a nogi przykurczal - jakby sam sobie to robil, za kazdym razem wyjecie z lozeczka tuliTuli i mowienie ze tak nie wolno - w ost tyg nie zauwazylam - ale az sie obawiam, bo skoro Teraz ma takie Pomysly, to co bedzie pozniej...??

U nas 4-5 razy MM z rana i na noc prawie 300

Stary 2014-02-11, 08:17   #1105
achna79
Rozeznanie

Cytat:

Dla dzielnej Zosi

Cytat:
Dziewczyny będzie mnie mniej

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Ja na sekunde. 23.00 wybiła czyli zaraz K sie obudzi;p W lidlu zakupiłam dzis pajaca i body
LunaO- słyszałam,że dziecko moze "sie zanosic" podczas pąłczu- w sensie, ze wpada w bezdech, ale o zapominaniu? Kacper czasem jak kupe robi i steka to potrafi 5-6 sekund nie oddychac i robi się bordowy-no ale jak inaczej robic kupe?;p Czasem kilka sekund nie oddycha - mam wrazenie, ze tak jakby bawił sie tym...bo zajmuje sie czym innym i wstrzymuje oddech na kilka sekund, ale siny sie nie robi...Pogadaj z lekarzem;*

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Cytat:
A jaka mialam nocke to szkoda pisac nie wiem, co sie z malym dzieje, ze tak spi przy cycku

I przede wszystkim dzień dobry bo zapomniałam się przywitać
Stary 2014-02-11, 08:23   #1106
pani22ka
Zakorzenienie

Zieeeewww, zieeeewwwww....

Scarlett, wymieńmy się na jeden spacer dziećmi docenisz Zosię

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 09:02   #1107
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Luna pewnie pisze o "zanoszeniu się ". To się bardzo często zdarza w chwilach ostrego płaczu. Dziecko płacze wstrzymuje oddech wtedy się dmucha. On nie zapomina, tak się dzieje. Bardzo często o tym słysze. Samo mija. Co nie znaczy ze jest nie niebezpieczne bo po dłużej akcji dziecko może porostu stracić przytomność bo nie oddycha. Oczywiście dla spokoju zapytaj swojego lekarza.
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 09:05   #1108
nestelle
Zakorzenienie

czesc
Cytat:
oj tak, ja przedostatnio byłam tydzień przed porodem (w ostatnich miesiącach ciąży chodziłam co tydzień) i teraz w weekend na randce z TŻ
.
.... ja byłam chyba dzień przed porodem ostatni raz ,w ciąży tez często.... a teraz ...-za kilka lat pewnie .
Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
2. Ja byłam o 12 i były resztki. Kupiłam jedynie dresiki i skarpety. I oczywiście skarpety za duże. Czy ktoś może mnie oświecić jak się liczy rozmiar skarpetek? Tak jak buty, czy rozmiary odpowiadają cm?

nestelle ja uwielbiam Dextera. Wciągnął mnie niesamowicie, po nocach oglądałam. I z seriali tak jak dziewczyny pisały - Dr House, warto obejrzeć. Jeszcze ostatnio oglądałam Lie to me (magia kłamstwa), ciekawe, mimo że główny bohater ma cholernie denerwującą manierę/sposób bycia, chodzenia, mówienia, to jednak mnie ciekawił
Ze starszych seriali w ciąży oglądałam Ally McBeal i przyjaciół namiętnie rzecz jasna, detektyw monk. Z komediowych zaczęłam teorię wielkiego podrywu, ale teraz nie mam czasu na oglądanie...

Chciałam się z szefową umówić, żeby porozmawiać na temat powrotu do pracy - w sensie na jaką część etatu, bo jednak nie wrócę na cały. Myślałam, że tak powinno być - że powinnyśmy porozmawiać, żeby ustalić jak będzie dobrze , bo nie chciałam tak sama decydować, w pewnym sensie nie chciałam robić problemów z zastępstwem, wolałam optymalnie uzgodnić, żeby wszyscy byli zadowoleni. I wyszło na to, że mam napisać podanie na jaką część etatu chcę wrócić i zanieść do kadr. Kadrowa ma mi przeliczyć jeszcze ile mam zaległego urlopu i mam napisać podanie o urlop. I pytanie - czy jest jakiś termin kiedy mam to zrobić? Rodzicielski kończy mi się w marcu, do kadrowej mam się zgłosić pod koniec lutego.
1. ja tez do teraz nie ogarniam do końca tych skarpet .... wiem ze jaks tam tabelka istnieje ...ze R. ma stópke ok.12 cm , ze kupuje skarpety na 21 rozm. i ze ...... najlepiej kupic RAJTKI

2. Dzieki
3. biedny paluszek L .
co do pytania o podanie o urlop- niestety nie pomoge .

Cytat:
Dziewczyny będzie mnie mniej bo z niespodziankową wizytą przyjechała do nas moja Sis z Przyjaciółką
o super ! same dziewczyny w domu bawcie się dobrze
Cytat:
ja też tak wyrywkowo. ostatnio trafiłam akurat na fragment odcinka gdzie hous grzebał ciężanej babce w brzuchu i dzidziuś chwycił rączką jego palec

z seriali polecam jak poznałem waszą matkę
oglądałam też skazanego na śmierć, zagubionych ale im nowsze sezony tym gorsze i przestałam
a! kiedyś też wciągnęło mnie Gilmore Girls fajne relacje matka-córka
dzięki
Cytat:

...... jak karmie siedząc w nocy na łóżku -to mysle o Malpce i jej poduszce -oparciu ..... do 2 razu karmienia wytrzymuje .jeśli się zdarzy ze musze wstać 3 raz ...pomysle o tej poduszce Malpki i ...biore R do siebie
Stary 2014-02-11, 10:11   #1109
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
- "kapitan Philips"
- "olympus has fallen"
Ten czeka na pendrivie na oglądnięcie

Cytat:

Zapominać nie ale raz mieliśmy sytuację kiedy strasznie płakał i nagle przestał oddychać.
Straszne to było.

Co do mm to 3 x 220ml

Cytat:
Super
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 10:49   #1110
Luna0
Zakorzenienie

Tasia super, bedą emocje

Pani zapomina się czyli zapowietrza ze oddechu wziasc nie może, niektóre dzieci tak mają
I ja właśnie wczoraj miałam zawał...

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Nestelle zdarzyło się bardzo wiele razy ale nie przejmowalam sie tym nawet dawno temu był tu temat o tym dlatego pytam.
Jednak wczoraj tak się wściekł ze nie dawaliśmy sobie rady
Ja sama wiem jak to jest bo będąc dorosła dostałam nerwice i przy płaczu się zapominałam, musiał mi ktoś pomoc się uspokoić chociaż to dorosłym się raczej nie zdarza..

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Maria a w jakim innym sensie słyszałas?

Tasia nikomu nie mówiłam bo do puki nie było to groźne to uważałam za normalnie...
Moja siostrzenica też się zapominała jak ktoś do niej nieznajomy zagadywał, po 2 r.z jej przeszlo

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Klementyna o to to! O znoszenie chodzi chociaż u nas częściej się mówi zapominanie

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Monika normalnie jak się zanosi to nie sinieje ale wczoraj to było jak jakiś atak
Co do pytania to głupie źródło a wątpliwości zasialo

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi
Kamil jak się zanosi to profilaktycznie chucham bo nie chce sprawdzać czy jednak weźmie oddech czy nie...
Wczoraj to było 100razy mocniejsze, mam nadzieję ze już się nie powtórzy..

I dlatego też boję się zabiegu więzadełka bo bedą go trzymać na siłę a on właśnie wtedy się zanosi. Wscieka się rzadko ale jak już to całą parą.
Powiem pediatrze ale na 99, 9% powie mi ze z wiekiem przejdzie...

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości