Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'13,cz.V - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 0 0%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku 0 0%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 14 37,84%
Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę 1 2,70%
Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek 0 0%
Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko 11 29,73%
Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki 2 5,41%
Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham 4 10,81%
Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy 1 2,70%
Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek 0 0%
Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam 4 10,81%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-10, 22:24   #4381
MsLullaby
Zakorzenienie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
My też się możemy kiedyś spotkać np.w Manchesterze
Kochana, bardzo chętnie, ale po ostatniej wyprawie chyba szybko się tam nie zjawię wpadaj do Selby z Helenką albo do Yorku lub Doncaster

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 22:24   #4382
mariiasia
Zadomowienie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Ladan jest baletnica i Matal miała dziś okazję ją oglądać na scenie czego BARDZO zazdroszczę. W ogóle zazdroszczę wam tych spotkań.
a no faktycznie, teraz już sobie przypominam to i ja zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
boże.. przepraszam. tak mi głupio, że dziś już nic nie napiszę.
Cytat:
wybacz. nie wiem dlaczego, ale nie wiedziałam. mam nadzieję, że nie sprawiłam Ci przykrości

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

dobranoc.............
kochana, nie rób sobie wyrzutów z mojego powodu nie gniewam się przecież

poza tym Twoje pytanie o bolące piersi mnie tak rozbawiło, że do tej pory mam banana na twarzy

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 22:25   #4383
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
o co chodzi z ladan i sceną?
No już Ci napisała Lullaby
Ladan dziś broniła dyplom i oglądałyśmy jej uczennicę jak tańczyła, a i sama ladan była na scenie jako nauczycielka/choreografka

I D. też poznałyśmy

Cytat:
pytanie za 100 punktów- do jakiego czasu trzeba prać ubranka dziecka w specjalnym proszku/płynie?
Ja zamierzam skończyć ten, co zaczęłam ze 2 tygodnie temu i potem już w zwykłym. Część dziewczyn już chyba w zwykłym pierze

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 22:29   #4384
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana, bardzo chętnie, ale po ostatniej wyprawie chyba szybko się tam nie zjawię wpadaj do Selby z Helenką albo do Yorku lub Doncaster
Oo do Yorku bardzo chętnie,Byłam tam raz,cudne miasto
Stary 2014-02-10, 22:29   #4385
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
No już Ci napisała Lullaby
Ladan dziś broniła dyplom i oglądałyśmy jej uczennicę jak tańczyła, a i sama ladan była na scenie jako nauczycielka/choreografka

I D. też poznałyśmy

Ja zamierzam skończyć ten, co zaczęłam ze 2 tygodnie temu i potem już w zwykłym. Część dziewczyn już chyba w zwykłym pierze
aaaa bo mi się skończył płyn a mam kupę Szymusiowego prania i się zastanawiam czy prać w zwykłym czy jutro kupić jakiegoś specyfika

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2014-02-10, 22:32   #4386
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Piszecie o pogodzie.... To Wam powiem, że u nas dziś rano padał deszcz i ogólnie zgnilizna na dworze, a od ok. 3 h wali śnieg tak, że już z powrotem Białystok jest biały A płaty sypały się na początku wielkości 5 zł jak nie większe...
No co Ty?! U nas dziś 8 stopni było
i piękne wiosenne słonko

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Gdzie na mazury się wybieracie?

Nieważne co, ważne, że ćwiczysz

Magda, mam nadzieję, że do mnie nie dojdzie ten śnieg

do Mikołajek, pod warunkiem, że finanse pozwolą

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Mowie do meza ze w B snieg pada,a ten do Michasia
,,widzisz Synku. na wizazu nawet pogode nadaja``

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

padłam

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Aaaaaaaaaa a wiecie co najpiekniejsze w tym ząbkowaniu????

Dziś minął rok odkąd zobaczyłam na teście dwie kreski! A tu dziś u Zuzinki takie dwie kreseczki na dziąsełku jak ten czas leci...

Dziękujemy za gratulacje
I ja przyłączam się do gratulacji

Po wizycie u neurologa jestem trochę spokojniejsza. Fakt, że nie trwała ona zbyt długo i dr nie robił szczegolowego wywiadu, ale zbadał Szymonka, jego odruchy, zrobił próbę trakcji i jeszcze jakieś inne wygibasy. Potwierdził, że mały ma wzmożone napięcie i trzeba go rehabilitować. Również mówił o tym, że żółtaczka przyczynia się do wzrostu napięcia. Generalnie powiedział, że poza tym napięciem nie widzi nic niepokojącego. Mamy ćwiczyć i obserwować, czy Szymek dalej będzie się prawidłowo rozwijał psycho-spolecznie, tzn. Czy przypadkiem te napięcie mu tego nie utrudnia. Mamy być pod kontrolą rehabilitanta dopóki Szymus nie zacznie chodzic. Zapytałam lekarza o to, kiedy maly powinien się przekrecac na boki itp, to powiedział żeby nie czytać książek i nie trzymać się tych reguł, bo lepiej żeby zaczął później nawet i o 3 miesiące ale za to w prawidłowy sposób, który mamy wypracować ćwiczeniami. Kilka razy podkreślal, że najważniejsze żeby Szymonek się prawidłowo rozwijał psycho-spolecznie. Kontrola za 3 miesiące.

Aha, gdy zapytałam o metodę rehabilitacji to powiedział, że zdecydowanie NDT Bobath a nie Vojta. Bobath jest przyjmniejszy, dzieci lepiej go znoszą i nie cierpią. Vojta podobno jest bardziej bolesna. Owszem, daje szybko widiczne rezultaty, ale później utrzymują się na pewnym poziomie, a przy NDT następują one powoli, jednak po pol roku stosowania czy tej czy tej "spotkamy się w tym samym miejscu", czyli będą podobne

Spytałam też o główkę, bo po zerknieciu w książeczkę zauważyłam, że Szymek ma o 3cm mniejszą głowę od klaty. Powiedział, że tak ma być i jest ok
Tyle pamiętam z wizyty

jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 22:33   #4387
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Oo do Yorku bardzo chętnie,Byłam tam raz,cudne miasto
Rodziłam tam to czekam na wieści kiedy znajdziesz czas

Idę spać dobranoc kochane

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 22:36   #4388
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Rodziłam tam to czekam na wieści kiedy znajdziesz czas

Idę spać dobranoc kochane
Jak namowie męża na wycieczkę,to dam Ci znać,jak coś to pewnie późną wiosną,jak będzie cieplej.Dobranoc

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-02-10, 22:48   #4389
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
w sensie w lekarzach>???

jestem dziwna...
czytam pierwszy watek...w ktorym maharet zarzekała sie ze to ej ostatnia ciaza; bajka twierdziłas ze najwczesniej za 5 lat przeprowadzka
ladan ze marzy o córce, a lola o blizniakach
ewacia chciała córke do parki ale czuła ze bedzie chłopak.... normalnie gtez nasz wątek to jak serial
najwczesniej za 5 lat bo mieszkanie w ktorym mieszkamy jest komunalne, wiec tutaj kwestie prawne daja o sobie znac chociaz poki co wyglada to calkiem znosnie.

o wlasnie Natala wy macie mieszkanie komunalne? jak tak czy juz je wykupiliscie ? orientujesz sie moze jak wyglada sprawa z wynajmem po wykupie? tzn czy nie traci sie bonifikaty jesli przed uplywem 5 lat sie je wynajmie? na necie znalazlam cos takiego "Wynajmując mieszkanie nie traci Pani prawa do bonifikaty, ponieważ poprzez najem nie narusza Pani warunków określonych w art.68, ust.1, pkt 7 w związku z art.68, ust.2 , ponieważ wynajmując nie zmienia się charakteru wykupionego lokalu, który nadal pozostaje lokalem mieszkalnym."
ale nie wiem czy tak jest faktycznie. jutro chyba podjade do UM i zapytam jak to wyglada.
cholera bedziemy mieli problem kupujac nowe co zrobic z obecnym bo na wykup musimy czekac jeszcze rok albo poltora jedna z opcji jest wynajem obecnego ale wlasnie nurtuje mnie pytanie czy to mozliwe.

Cytat:

Dziś minął rok odkąd zobaczyłam na teście dwie kreski! A tu dziś u Zuzinki takie dwie kreseczki na dziąsełku jak ten czas leci...

Dziękujemy za gratulacje
gratki za zabki

Cytat:
A propos tej Nostalgii anioła Lepiej najpierw przeczytać książkę czy obejrzeć film? Chyba najpierw książka, co?

PYTANIE 2: Dziś gupio kupiłam w Lidlu słoik z morelami Hippa. I dopiero w domu załączył mi się alert a propos składu - pisałyście o cukrze. I rzeczywiście jest tam cukier I tak się zastanawiam, czy dać ten słoiczek na stracenie czy podać Julkowi jak już będzie jadł owocki?

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

a ile malutka ma czasu?
Madziu, mamuska nie znalazla ksiazki w domu, jutro bedzie patrzyla na strychu, ale jak nie znajdzie to tylko zrobilam z geby cholewe

a sloiczek sama zjedz od jednego nic mu sie nie stanie
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 22:49   #4390
ja-ika
Zakorzenienie

Byłam w lidlu i wszystko przebrane wzięłam tylko rajtki. Podjechałam do biedronki i też kupiłam rajtki, ale tańsze i grubsze
Stary 2014-02-10, 22:51   #4391
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Madziu, mamuska nie znalazla ksiazki w domu, jutro bedzie patrzyla na strychu, ale jak nie znajdzie to tylko zrobilam z geby cholewe

żartuję

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 22:52   #4392
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
gratulacje
tylko szkoda, że tak ciężko to znosi

Ja też bym chętnie wybrała się np. do Chorwacji ale obawiam się, że nie umiałabym takiego wyjazdu zorganizować nawet nie ma pojęcia gdze szukać noclegów

Marysia gdzie wy w tej Bulgarii jeździcie? Masz namiar na jakieś noclegi? Jak wypada finansowo taki wyjazd samochodem w porównaniu z naszym morzem?
Nie zauwazylam wczesniej tego posta
Jezdzimy do Primorska
Namiary na noclegi da sie zalatwic
Jak dobrze pamietam to za caly wyjazd (pelne dwa tyg) wyszlo nam ok 4000zl. Mozna taniej. My sie nie szcypalismy -zylismy jak burzuje
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
To bez sensu, musiałabym robić i rano, i wieczorem... Poza tym pewnie efekty byłyby mniejsze, bo po coś to tyle trwa
Zobaczymy, to jeszcze ze 2-3 miesiące, może En będzie wtedy inaczej sypiać

Chcę powiedzieć, że ladan super się prezentowała na scenie i w ogóle na żywo jest jeszcze ładniejsza
Zazdraszam wypadu.
Super ze udalo Wam sie spotkac w realu

Cytat:
pytanie za 100 punktów- do jakiego czasu trzeba prać ubranka dziecka w specjalnym proszku/płynie?
Ja Mai do roku pralam.
Mozna sprobowac w normalnym. Jak dostanie wysypki, to bedzie wiadomo ze od proszku.

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
No co Ty?! U nas dziś 8 stopni było
i piękne wiosenne słonko

padłam

I ja przyłączam się do gratulacji

Po wizycie u neurologa jestem trochę spokojniejsza. Fakt, że nie trwała ona zbyt długo i dr nie robił szczegolowego wywiadu, ale zbadał Szymonka, jego odruchy, zrobił próbę trakcji i jeszcze jakieś inne wygibasy. Potwierdził, że mały ma wzmożone napięcie i trzeba go rehabilitować. Również mówił o tym, że żółtaczka przyczynia się do wzrostu napięcia. Generalnie powiedział, że poza tym napięciem nie widzi nic niepokojącego. Mamy ćwiczyć i obserwować, czy Szymek dalej będzie się prawidłowo rozwijał psycho-spolecznie, tzn. Czy przypadkiem te napięcie mu tego nie utrudnia. Mamy być pod kontrolą rehabilitanta dopóki Szymus nie zacznie chodzic. Zapytałam lekarza o to, kiedy maly powinien się przekrecac na boki itp, to powiedział żeby nie czytać książek i nie trzymać się tych reguł, bo lepiej żeby zaczął później nawet i o 3 miesiące ale za to w prawidłowy sposób, który mamy wypracować ćwiczeniami. Kilka razy podkreślal, że najważniejsze żeby Szymonek się prawidłowo rozwijał psycho-spolecznie. Kontrola za 3 miesiące.

Aha, gdy zapytałam o metodę rehabilitacji to powiedział, że zdecydowanie NDT Bobath a nie Vojta. Bobath jest przyjmniejszy, dzieci lepiej go znoszą i nie cierpią. Vojta podobno jest bardziej bolesna. Owszem, daje szybko widiczne rezultaty, ale później utrzymują się na pewnym poziomie, a przy NDT następują one powoli, jednak po pol roku stosowania czy tej czy tej "spotkamy się w tym samym miejscu", czyli będą podobne

Spytałam też o główkę, bo po zerknieciu w książeczkę zauważyłam, że Szymek ma o 3cm mniejszą głowę od klaty. Powiedział, że tak ma być i jest ok
Tyle pamiętam z wizyty

Dobrze ze wizyta sie udala i jestes spokojniejsza.

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 22:53   #4393
Madziuchna27
Zakorzenienie

Kurde, od kilku dni kompletuję zamówienie w Gemini i ciągle nie mogę go wysłać Stracham się, bo znów prawie 2 stówy sru! I tak co miesiąc

Stary 2014-02-10, 22:59   #4394
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:

żartuję
jeszcze jest nadzieja
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 23:00   #4395
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Wróciliśmy, ogólnie byliśmy u pana doktora jakoś z 40 minut jak nie dłużej. zrobił najpierw dokładny wywiad, potem zbadał Natalkę. Ogólnie idealnie nie jest, na wszystko mówił,że "w normie" albo "w miarę ok" i mnie tylko stresował:P W nóżkach ma trochę obniżone napięcie, chociaż pięknie nimi wierzga, w rączkach jest ok (a myślałam,że to z nimi będzie problem przez te niegdysiejsze większe problemy z zaciskaniem piąstek).No i jak ją podnosił za ręce do góry to podnosiła głowę,ale podobno nie jakoś super, bo miała ją zdecydowanie dźwignąć do góry, a nie robiła tak.
Ogólnie mówi,że jest ok,mamy tylko pilnować,żeby jak najwięcej leżała na brzuchu (a to akurat robi, ona nie lubi leżeć w dzień inaczej, nawet jak ją przebieram i przewijam to mi się wyrywa,żeby być na brzuchu). Te małe problemy wynikają z jej niewielkiej masy urodzeniowej no i dalej jest drobna,także tego...
to wyginanie w mostki i łuki to podobno normalne dlatego,że ona bardzo chce się przekręcać a czasem jej nie wyjdzie i tak oto stara się mocno.
Nie wiem co tam jeszcze... ogolnie mam nadzieję,że można mu ufać bo podobno świetny specjalista, najlepszy w moim mieście.

Dużo nam poopowiadal o prawidłowym noszeniu, a siadaniu i chodzeniu dzieci, o pielęgnacji. Także wizyta warta chyba swojej ceny (120 zł...)

Ogólnie Natka się mu bardzo spodobała, a ona z kolei ciągle się do niego śmiała i zaczepiała.

A w poczekalni były inne dzieci, ale mniejsze i nie reagowały jak Natka się do nich uśmiechała. A potem przyszła taka Zuzia 3 miesiące starsza i już się pośmiały i "pogadały"
Dobrze,że przeszłas się z Natką prywatnie. Przynajmniej dostałaś konkretne informacje. Ucałowania dla maleńkiej

Cytat:
uff wreszcie moge spokojnie napisac co tam u pediatry

1. Maciej waży 7100 (wiec mało przybral, ale lekarka policzyla ile powinien od urodzenia przybrac i stwierdzila, ze jest nawet ponad norme )
2. Maciej mierzy 65cm ...wiec tez malo bo od urdozenia w 5 miesiecy tylko 9 cm urósł
3. Gluten mamy zaczac wprowadzac za tydzien (jak bedzie rowne 5 miesiecy) ale musze to zrobic ostrozniej niz normalnie...czyli podawac pol dawki glutenu
dla normalnego dziecka (tzn bez mamy uczulonej na gluten)
4. Pani doktor pochwaliła mnie za wiedze ... wiec dziewczyny uklon w wasza strone bo to dzieki wam
5. Mam dawac sloiczki... pani doktor powiedziala ze przy btakich zaparciach warto wczesniej rozszerzac diete bo najczesciej przechodza zaparcia...wiec po co meczyc dziecko.... skoro inne sposoby zawiodły
6. I najwazniejsze szczepienie odroczone jeszcze conajmniej na 5 tygodni

Cytat:
Hej dziewczyny, przepraszam, nie nadrobię, bo padam na twarz.... Zuzka znowu miała ataki histerycznego płaczu,ale chyba wreszcie znamy przyczynę. Nie dała sobie porzadnie zajrzeć, ale chyba wyszły jej dwie dolne jedynki! Bidulka...

Lidlowa rozmiarówka to jakaś porażka. Kupiłam spodnie dresowe na rozmiar 50-56 (w 5-10-15 Zuzka wyrosła juz z rozmiaru 68...) i legginsy 62-68 dużo za długie oraz 74-80 chyba na wakacje albo i później.

Czy ktoreś słoiczki, które w Lidlu są w promocji są godne uwagi? Chodzi mi o skład

Pozdroooooo
O kurcze... dwa na raz? Ale musiało ją boleć

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
My
Piękne zdjęcia, piękna sesja

Cytat:
Ladan jest baletnica i Matal miała dziś okazję ją oglądać na scenie czego BARDZO zazdroszczę. W ogóle zazdroszczę wam tych spotkań.
Ja też zazdroszczę

Cytat:
My też się możemy kiedyś spotkać np.w Manchesterze
Przyjedźcie do Luton

Julia dostała dzisiaj jakiegoś napadu histerii
Naprawdę nie wiem,co jej było,ale przez bite 15 minut darła się na całego W ogóle zauważyłam,że jakaś taka wrażliwa się zrobiła. W trakcie rozmowy z Tz podniosłam głos,a ona zaczęła płakać :/

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

Kupiłam też te nieszczęsne adidasy. Żadne mi się nie podobały, no ale w końcu coś tam wybrałam :P

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 23:02   #4396
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Naprawdę nie wiem,co jej było,ale przez bite 15 minut darła się na całego W ogóle zauważyłam,że jakaś taka wrażliwa się zrobiła. W trakcie rozmowy z Tz podniosłam głos,a ona zaczęła płakać :/
Mój Julek też wrażliwiec Dziś rozpłakał się jak zmiętosiłam sztywną reklamówkę, by się w szafie zmieściła Wcześniej płakał jak niedaleko niego zgniatałam plastikowe butelki po wodzie do wyrzucenia

Co do histerii to u nas była taka poważna tydzień temu w środku nocy

Stary 2014-02-10, 23:06   #4397
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Mój Julek też wrażliwiec Dziś rozpłakał się jak zmiętosiłam sztywną reklamówkę, by się w szafie zmieściła Wcześniej płakał jak niedaleko niego zgniatałam plastikowe butelki po wodzie do wyrzucenia

Co do histerii to u nas była taka poważna tydzień temu w środku nocy
Na szczęście przed chwilą padła. Nie wiem,może to ze zmęczenia?

Stary 2014-02-10, 23:07   #4398
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
boże.. przepraszam. tak mi głupio, że dziś już nic nie napiszę.
Wariacie come back smieszne to bylo mialas prawo
Lece spac.spijcie dobrze
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 23:07   #4399
Madziuchna27
Zakorzenienie

Czarna, a Twoja Majeczka ma urodzinki dzień przede mną Tak jak mój tata

Stary 2014-02-10, 23:09   #4400
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Czarna, a Twoja Majeczka ma urodzinki dzień przede mną Tak jak mój tata
To jesteś rybką

Stary 2014-02-10, 23:09   #4401
Madziuchna27
Zakorzenienie

Stary 2014-02-10, 23:16   #4402
marysia_258
Zadomowienie

Uciekam spac.
Dobranoc

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 23:17   #4403
87czarna
Zakorzenienie

Ja chyba też, bo po siłowni jestem totalnie wypluta

Stary 2014-02-10, 23:22   #4404
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
no tak,ale np. nie umiałabym na plaży wyciągnąć cyca, więc musimy mieć blisko do plaży

Bułgaria fajnie,ale daleko. T dla nas bliżej i lepiej do Włoch
Zasłaniasz pieluszką i też jesteś tylko w biustonoszu więc mniej zachodu

Ale Włochy dużo droższe

Cytat:
Gorgulku poszła pw

Cytat:
ok, ale jak ja nie mam termometru do jedzenia, to sąd mam wiedzieć, że mleko ma akurat 40 stopni?
...
poza tym trzeba bardzo uważać na dziewczyńskie sprawy i piasek
Na nadgarstek polej i zobaczysz

E tam. My z Zuzią ciągle latem albo morze albo jezioro i nic się nie działo

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
My
Super

Cytat:
poza tym dziś decyzja podjęta- odstawiam od piersi ostatecznie. boli mnie to strasznie i czuję się źle jako matka

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Tylko cofam sie z tej sałatki sledziowej

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
u nas zasypianie zakończone fiaskiem po 30 min. pobudka i mega płacz. uspokoił się dopiero przy piersi i zasnął mi na kolanach. pyt.jak go uśpię jak zdecyduje się pójść spać

Cytat:
Ja już w normalnym piorę

Cytat:
...
Po wizycie u neurologa jestem trochę spokojniejsza. (...)
Fajnie Ja mam dość blisko

Dobrze, że i u Was wizyta udana

Padam z nóg, pora spać
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 23:28   #4405
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
(...)

Tyle pamiętam z wizyty

widzę, że znów mamy coś podobnie- główka dziecka mniejsza od klaty
za udaną wizytę u neuro. ja jutro będę ustalać termin, zobaczymy na kiedy jak się okaże, że trzeba czekać lata świetlne to chyba pójdziemy prywatnie

papuga widzę, że jesteś z Krakowa, to kiedyś zrobię Ci na nalot na chatę na kawę i będziemy kwita a tak poważnie to wracaj i nie smutaj, bo teraz to mi jest głupio

uciekam spać, bo jutro badania więc rano trzeba wstać. kolorowych snów!

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2014-02-10, 23:31   #4406
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Wróciliśmy, ogólnie byliśmy u pana doktora jakoś z 40 minut jak nie dłużej. zrobił najpierw dokładny wywiad, potem zbadał Natalkę. Ogólnie idealnie nie jest, na wszystko mówił,że "w normie" albo "w miarę ok" i mnie tylko stresował:P W nóżkach ma trochę obniżone napięcie, chociaż pięknie nimi wierzga, w rączkach jest ok (a myślałam,że to z nimi będzie problem przez te niegdysiejsze większe problemy z zaciskaniem piąstek).No i jak ją podnosił za ręce do góry to podnosiła głowę,ale podobno nie jakoś super, bo miała ją zdecydowanie dźwignąć do góry, a nie robiła tak.
Ogólnie mówi,że jest ok,mamy tylko pilnować,żeby jak najwięcej leżała na brzuchu (a to akurat robi, ona nie lubi leżeć w dzień inaczej, nawet jak ją przebieram i przewijam to mi się wyrywa,żeby być na brzuchu). Te małe problemy wynikają z jej niewielkiej masy urodzeniowej no i dalej jest drobna,także tego...
to wyginanie w mostki i łuki to podobno normalne dlatego,że ona bardzo chce się przekręcać a czasem jej nie wyjdzie i tak oto stara się mocno.
Nie wiem co tam jeszcze... ogolnie mam nadzieję,że można mu ufać bo podobno świetny specjalista, najlepszy w moim mieście.

Dużo nam poopowiadal o prawidłowym noszeniu, a siadaniu i chodzeniu dzieci, o pielęgnacji. Także wizyta warta chyba swojej ceny (120 zł...)

Ogólnie Natka się mu bardzo spodobała, a ona z kolei ciągle się do niego śmiała i zaczepiała.

A w poczekalni były inne dzieci, ale mniejsze i nie reagowały jak Natka się do nich uśmiechała. A potem przyszła taka Zuzia 3 miesiące starsza i już się pośmiały i "pogadały"
Czyli wizyta udana-super!

Cytat:
uff wreszcie moge spokojnie napisac co tam u pediatry

1. Maciej waży 7100 (wiec mało przybral, ale lekarka policzyla ile powinien od urodzenia przybrac i stwierdzila, ze jest nawet ponad norme )
2. Maciej mierzy 65cm ...wiec tez malo bo od urdozenia w 5 miesiecy tylko 9 cm urósł
3. Gluten mamy zaczac wprowadzac za tydzien (jak bedzie rowne 5 miesiecy) ale musze to zrobic ostrozniej niz normalnie...czyli podawac pol dawki glutenu
dla normalnego dziecka (tzn bez mamy uczulonej na gluten)
4. Pani doktor pochwaliła mnie za wiedze ... wiec dziewczyny uklon w wasza strone bo to dzieki wam
5. Mam dawac sloiczki... pani doktor powiedziala ze przy btakich zaparciach warto wczesniej rozszerzac diete bo najczesciej przechodza zaparcia...wiec po co meczyc dziecko.... skoro inne sposoby zawiodły
6. I najwazniejsze szczepienie odroczone jeszcze conajmniej na 5 tygodni
I u Was wizyta udanacieszy mnie tofajnie ze udało się odroczyc szczepienie!

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

super ze z bioderkiem lepiej i ze naczyniaki ida precz
mialas sie odezwac kiedy masz czas

masakrejszyn, ja dzis od samego rana do 15 po za domem. pogoda piekna wiec z kolezanka zaliczylysmy spacerek z dzieciakami, zdarzylam dzis ogladac mieszkanie i mozna powiedziec zem sie zabujala, ale cena juz mniej mi sie podoba ciekawe co na to moj malzonek z 300 tys kredytu zrobi sie 400 ale chyba na to nie pojdzie
Wybacz Bajeczko.Ostatnio nie mam do niczego głowy..Niech tylko minie ten skok(Lila naprawde przechodzi samą siebie)

Cytat:

Oj tyyyyy po co ci to fe fe fe?

fajnie,że wizyty pozytywnie

Weśśśśśś nie grzesz kobieto, to co ja mam powiedzieć?Nie denerwuj pasztetów
Mi nawet profesjonalne zdjęcia nie pomagają, dostałam zapowiedzi od foto i wyglądam jak pół d...pupy zza krzaka...

taaaaaaaa, następna obrośnięta tłuszczem

hehehe fajnie Mnie na pierwszym nie było

a my jutro do pediatry. Odnośnie tego co pisałam kiedyś w K. no i z tym katarem i cieniami pod oczami...
wiem ze fee..spale te paczke i zaprzestane

motylku Ty tez baty powinnas dostacze niby Tobie nawet profesjonalne zdjęcia nie pomagają??!sama grzeszysz!

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość

super, że wizyty udane i same pozytywne wiadomości
a poza tym należy się lani

wiem Kasiek..mozesz bic-pozwalam

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

O Ty!
I super, że wizyty udane.

:

Cytat:
Napisane przez Little_Spark Pokaż wiadomość
oj niedobra, moja siostra tez zaraz po porodzie wrocila do nalogu ale szybko tez stwierdzila ze nie chce "śmierdzieć" jak przytula sie do dziecka i sama sobie wybila te glupote z Glowy

jak wspomniałam ,dopale do konca i tez wybije sobie to z głowy

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość

Poli nie pal

też muszę wybrać się do pepco po legginsy, fajne są jakie kupiłaś? może coś nowego rzucili wsumie już nie byłam tam z 1,5 miesiąca
ja do Pepcko chodze bardzo rzadko więc mozliwe ze te juz były duzo wczesniej.kupiłam brokatowe w kolorze złotym i miętowym a takze szare w czarne groszki z koronką ale one to chyba są 3/4 ..juz sama nie wiem..

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
za wizyte
a za fajeczki
choć wiem ze cieżko

Kurcze o co chodzi z tym wizazem..to juz jest kolejny raz kiedy częsci postow mi nie zacytowało..

dzis skok Lilkowy miał swoje apogeum..to co się działo to był istny koszmar..w zaden sposob nie mozna było jej uspokoic..nawet czopek z paracetamolem nie pomógł..jeszcze niby 2 tyg..oby sytuacja z dzis się nie powtorzyła bo serce mi chyba pęknie..
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 23:44   #4407
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Dziękujemy za gratulacje

Cytat:
Oo Ty też masz rocznicę ujrzenia dwoch kresek?

Wysyłane z mojego GT-S7500 pomocą Tapatalk 2

Brawa za rocznice
Gratulacje zabkow dla Synowej hihi
U nas mozliwe ze tez cos jest na rzeczy, Michas trzeci dzien z rzedu placze wieczorami,po zelu jest spokoj

Nadrobilam was z lozeczka i ide spac
Dobranoc
Spokojnych nocek

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 23:46   #4408
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
ja karmilam ostatnio w aucie bez problemu
na plazy opatulisz sie pareo
wg mnie mozna spokojnie w domu wczesniej pocwiczyc
Ja Pole w aucie karmilam pierwszy raz jak miala jakies 2 tyg. Problemu zadnego Teraz w weekendy czesto sie nam zdarza

---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ----------

Bylismy zalatwic paszport. Bedzie za 2 tyg Mozna wracac
Ide ogarnac me dziecie bo dzis znow humorzasta i spac nie chce. Skok jak nic.
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 23:48   #4409
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Dobrze,że przeszłas się z Natką prywatnie. Przynajmniej dostałaś konkretne informacje. Ucałowania dla maleńkiej

O kurcze... dwa na raz? Ale musiało ją boleć

Piękne zdjęcia, piękna sesja

Ja też zazdroszczę

Przyjedźcie do Luton

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

Kupiłam też te nieszczęsne adidasy. Żadne mi się nie podobały, no ale w końcu coś tam wybrałam :P
Chętnie bym przyjechała,ale za daleko

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-02-10, 23:52   #4410
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
aaaa no to luz blues

cudnie

ja robię mm tak: około 1/4 wrzątku + 3/4 wody przegotowanej zimnej, mieszam z mm i sprawdzam na nadgarstku czy jest ok, jeśli tak to podaję, jak za ciepłe to trochę jeszcze schładzam i już. bo takie gotowanie za każdym razem wody i czekanie aż będzie miała 40 stopni, potem jeszcze schładzanie żeby dziecku pyszczka nie poparzyć to zajmuje tyle czasu, że Szymek się wydzierał w niebogłosy- bo tak robiliśmy na początku, eh.

poza tym dziś decyzja podjęta- odstawiam od piersi ostatecznie. boli mnie to strasznie i czuję się źle jako matka
Przytulam Cie mocno
Nie rob sobie wyrzutow, super ze karmilas do tego czasu!

Znajomi maja czajnik ktory ma przycisk 40stopni i podgrzewa wode do takiej temperatury,z tymze nie kosztowal malo,okolo 400zl

Teraz juz spie
Ciao

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2014-02-10 o 23:53
Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości