Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'13,cz.V - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 0 0%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku 0 0%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 14 37,84%
Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę 1 2,70%
Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek 0 0%
Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko 11 29,73%
Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki 2 5,41%
Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham 4 10,81%
Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy 1 2,70%
Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek 0 0%
Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam 4 10,81%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-11, 09:26   #4441
logoasia
Zakorzenienie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

hej

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Hehe u nas to samo tylko B. Ma 3,5 i budzi sie w nocy od narodzin Amelki a przyczyną jest to ze spi sama w swoim pokoju. No i do tego budzi sie ze szlochem, zazwyczaj robi siku i dalej idzie spac, ale o 1-2 i tak u nas w lozku laduje. Jak kilka razy spala z Amelka w pokoju to spala u siebie do rana wstajac tylko na siusiu ale nie budzac nas przy tym. Wiec czekam na moment przeniesienia Amelki.

Cotka jest z wrocka

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
u nas anka tez raz w nocy sie budzi

matal moze to jeszcze te piątki wychodzą u edzika?
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 09:26   #4442
dodinha
Wtajemniczenie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Dzięki dziewczyny za współczucie.Mam już chyba powód jej zachowania.Ewidentnie lubi być na rękach.Leżeć w łóżeczku nie,wyje tylko weźmie się ją na ręce i spokój.Nie wiem dlaczego tak jest,bo do tej pory potrafiła sama leżeć w łóżeczku,a nawet sama zasnąć.No i teraz jak ją oduczyć ciągłego siedzenia na rękach?Nie mam już sił,wyć mi się chce.Dlaczego akurat moje dziecko musi takie być:banghead:

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-02-11, 09:32   #4443
butterfly20
Zakorzenienie

Ćześć Nadrabiam

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Tłuszczem może nie, ale za to z brakiem mięśni bo zanikły
Mnie na pierwszym też nie było. W ogóle późno dołączyłam bo w maju
ja 16 marca dołączyłam, po usg genetycznym, chciałam wiedzieć czy jest ok. Ale podczytywałam od 1 części

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
dla mnie większym problemem jest sama podróż, około 15 godzin

a co do noclegów, to jak byliśmy z tż z przyjaciółmi to jechaliśmy w ciemno, a teraz z maluszkiem to trzeba by było wcześniej zarezerwować w razie co myślę, że szukałabym przez znajomych bo dużo osób jeździ i ma namiary, albo ostatecznie w to miejsce gdzie już byliśmy.

teacherka gratuluję ząbków, jak już wyszły to będzie lżej malutkiej
ja się właśnie zastanawiam czy dzisiejsze zachowanie Szymka to nie przez zęby bo cały czas zagryzał dziąsełka na piąstce, płacz i tempka a może to ulewanie i ślinotok to też przez zęby?
ja w ogóle nigdy nie lubilam tak jeździc, ja muszę mieć wcześniej zarezerwowane, nie jestem spontaniczna:P Teraz akurat pojedziemy tam, gdzie już byłam, także luz

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Uf juz myslalam,ze mialas jakas gorsza przygode.

za zabki.
Szkoda ze malenka tak ciezko to znosi...
Co do sloiczkow to nie pomoge.
Zawsze kupuje te z hippa, w lidlu tez sa.

My mamy uproszczona sprawe bo moj szwagier zajmuje sie organizacja wakacji w bulgarii
Wszystko zalatwia a my jedziemy na gotowe
Pierwszybraz tam bylismy jak Maja miala 2 latka. Podroz zniosla bardzo dzielnie.
Tam jest fajnie i tanio. Nie musze szczypac sie ze wszystkim.
to z kolei ja jestem zawsze organizatorem wszelkich wyjazdów. chyba,że jedziemy z rodzicami to wtedy tata

na majówkę jedziemy z rodzicami, moim bratem i jego rodziną i jeszcze z ciocią

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Ech, jak to prosto wygląda jak napisałaś, a jak będzie - zobaczymy Już drżę....

ok, ale jak ja nie mam termometru do jedzenia, to sąd mam wiedzieć, że mleko ma akurat 40 stopni?

za ząbki!

Potwierdzam, że rozmiarówka jest masakryczna Ja dziś kupiłam ubranka w rozmiarach 62-68 i 74-80

Och, dziękuję za uratowanie książki

poza tym trzeba bardzo uważać na dziewczyńskie sprawy i piasek

serio? nawet nie pomyślałam

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Aaaaaaaaaa a wiecie co najpiekniejsze w tym ząbkowaniu????

Dziś minął rok odkąd zobaczyłam na teście dwie kreski! A tu dziś u Zuzinki takie dwie kreseczki na dziąsełku jak ten czas leci...

Dziękujemy za gratulacje
super

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Ja uwielbiam kamieniste i skaliste wybrzeza. Chociaz dla dzieci moze i faktycznie piasek lepszy - mozna zamki budowac
Na wyspie Rab są piaszczyste plaże na pewno
no ale nasze dzieci jeszcze za małe na zamki
ja nie chcę piachu.

Cytat:
Motyl oglądasz "Życie bez wstydu" ????
Mi kopara opadła, jak zobaczyłam tą laskę z rozstępami

Wow!
Majeczka piękna

1. na ostatnich wakacjach nad wodą widziałam jak babka karmiła córeczkę leżąc na boku i zakryła ją i pierś pieluszką - nic nie było widać, wszystko tak naturalnie wyszło Inna historia, że jak zobaczyłam tę kobietę, to pomyślałam: o, babcia i dziadek zabrali wnuczkę i wnusia nad wodę Serio, babka była dobrze po 40-stce

2. podgrzewam w podgrzewaczu, ale nie mam pomiaru temperatury - to podgrzewacz z Aventu hi! jakoś dam radę
noo biedna kobieta. ale bardziej mi się przykro zobaczyło jak zobacyzłam tę poparzoną, ostatnio też była jakaś poparzona w dzieciństwie (wylała na siebie herbatę). Także musimy bardzo uważać!

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 09:35   #4444
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za współczucie.Mam już chyba powód jej zachowania.Ewidentnie lubi być na rękach.Leżeć w łóżeczku nie,wyje tylko weźmie się ją na ręce i spokój.Nie wiem dlaczego tak jest,bo do tej pory potrafiła sama leżeć w łóżeczku,a nawet sama zasnąć.No i teraz jak ją oduczyć ciągłego siedzenia na rękach?Nie mam już sił,wyć mi się chce.Dlaczego akurat moje dziecko musi takie być:banghead:

A jak lezy, ale sie z nia bawisz to tez jeczy? Bo moja teraz tak ma wlasie, ze potrzebuje mojej uwagi co by nie robila - ja to uznalam za taki okres i po prostu siedze i sie z nia bawie jak jeczy. A jak sie zdarzy ze pobawi sie sama troche to ja zostawiam i nieingeruje

Przytulam Cie mocno bo ciezko masz naprawde.

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 09:37   #4445
marysia_258
Zadomowienie

Hej
Nocka kiepska do malego wstawalam ze 4 razy do Mai 2
Nie wiem co sie z nia dzieje ze nie potrafi przespac calej nocki.
Wczesniej nie bylo z tym zadnych problemow...

Tassia placze Macius przy tych cwiczeniach?
Moj jak go nimi meczylam darl sie w nieboglosy.
I przez te cwieczenia porzucil cyca:cry-tego nie moge sobie do tej pory daowac...

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 09:45   #4446
MsLullaby
Zakorzenienie

Dzień dobry brakuje mi sił ostatnio.
Ale się Jolka wystroiła dzisiaj

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 09:49   #4447
jo_asiek
Zadomowienie

dzień dobry! ale dupna pogoda :/ leje wielki deszczor, więc póki co siedzimy w domu. W nocy kilka razy pobudka na cyca, a o 6 chwila zabawy i marudzenie. Dopiero chwilę temu Szymuś zasnął, a ja mogę coś zjeść i kawę wypić.
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 09:53   #4448
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Tak jak obstawiałam, Miłek obudził się jeszcze przed północą, a dokładnie przed 23 i po karmieniu nie chciał zasnąć. Może by i w koncu usnął, ale o północy obudził się Dawid i zacząl plakać, że babcia miała z nim spać, że ja mam iść na inne łóżko, a do niego ma przyjść babcia Zanim udało mi się go uspokoić to już Miłek się wystarszył i też zaczął płakać. I tak się rozbudził, że nie spalismy do 1.30

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
W takich sytuacjach najlepiej jechać przez biuro podróży [COLOR="Silver"]
pewnie tak, ale wtedy to już finansowo nie wychodzi chyba tak korzystnie

Cytat:
My mamy uproszczona sprawe bo moj szwagier zajmuje sie organizacja wakacji w bulgarii
Wszystko zalatwia a my jedziemy na gotowe
Pierwszybraz tam bylismy jak Maja miala 2 latka. Podroz zniosla bardzo dzielnie.
Tam jest fajnie i tanio. Nie musze szczypac sie ze wszystkim.
no to rzeczywiście fajnie macie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
My
super zdjecia, mała cudna

Cytat:
poza tym dziś decyzja podjęta- odstawiam od piersi ostatecznie. boli mnie to strasznie i czuję się źle jako matka
nie myśl tak, musisz być zdrowa dla swojego dziecka, to jest najważniejsze

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Chcę powiedzieć, że ladan super się prezentowała na scenie i w ogóle na żywo jest jeszcze ładniejsza
ale ci fajnie, że mogłaś ją zobaczyć na scenie na żywo

Cytat:
pytanie za 100 punktów- do jakiego czasu trzeba prać ubranka dziecka w specjalnym proszku/płynie?
jesli dziecko nie ma uczuleń, to w sumie można szybko próbować z normalnym proszkiem, ja od mniej więcej 1,5 miesiąca piorę pół na pół w dzidziusiu i arielu, jak skończę tę butelkę balsamu do prania to już przechodzę tylko na ariel

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 10:02   #4449
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
No co Ty?! U nas dziś 8 stopni było
i piękne wiosenne słonko

do Mikołajek, pod warunkiem, że finanse pozwolą

padłam

I ja przyłączam się do gratulacji

Po wizycie u neurologa jestem trochę spokojniejsza. Fakt, że nie trwała ona zbyt długo i dr nie robił szczegolowego wywiadu, ale zbadał Szymonka, jego odruchy, zrobił próbę trakcji i jeszcze jakieś inne wygibasy. Potwierdził, że mały ma wzmożone napięcie i trzeba go rehabilitować. Również mówił o tym, że żółtaczka przyczynia się do wzrostu napięcia. Generalnie powiedział, że poza tym napięciem nie widzi nic niepokojącego. Mamy ćwiczyć i obserwować, czy Szymek dalej będzie się prawidłowo rozwijał psycho-spolecznie, tzn. Czy przypadkiem te napięcie mu tego nie utrudnia. Mamy być pod kontrolą rehabilitanta dopóki Szymus nie zacznie chodzic. Zapytałam lekarza o to, kiedy maly powinien się przekrecac na boki itp, to powiedział żeby nie czytać książek i nie trzymać się tych reguł, bo lepiej żeby zaczął później nawet i o 3 miesiące ale za to w prawidłowy sposób, który mamy wypracować ćwiczeniami. Kilka razy podkreślal, że najważniejsze żeby Szymonek się prawidłowo rozwijał psycho-spolecznie. Kontrola za 3 miesiące.

Aha, gdy zapytałam o metodę rehabilitacji to powiedział, że zdecydowanie NDT Bobath a nie Vojta. Bobath jest przyjmniejszy, dzieci lepiej go znoszą i nie cierpią. Vojta podobno jest bardziej bolesna. Owszem, daje szybko widiczne rezultaty, ale później utrzymują się na pewnym poziomie, a przy NDT następują one powoli, jednak po pol roku stosowania czy tej czy tej "spotkamy się w tym samym miejscu", czyli będą podobne

Spytałam też o główkę, bo po zerknieciu w książeczkę zauważyłam, że Szymek ma o 3cm mniejszą głowę od klaty. Powiedział, że tak ma być i jest ok
Tyle pamiętam z wizyty

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
widzę,że ty też u neurologa byłaś i też zadowolona Cieszę się

Cytat:
Mój Julek też wrażliwiec Dziś rozpłakał się jak zmiętosiłam sztywną reklamówkę, by się w szafie zmieściła Wcześniej płakał jak niedaleko niego zgniatałam plastikowe butelki po wodzie do wyrzucenia

Co do histerii to u nas była taka poważna tydzień temu w środku nocy
ojeju taki strachliwy?to jak to jest z jego spaniem w dzień?
Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
To jesteś rybką
ja też, ja też rybka Mam urodziny tydzień przed Twoją Majeczką
Oj marzy mi się kolejne dziecko rybka:prosi :

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Czyli wizyta udana-super!

I u Was wizyta udanacieszy mnie tofajnie ze udało się odroczyc szczepienie!

Wybacz Bajeczko.Ostatnio nie mam do niczego głowy..Niech tylko minie ten skok(Lila naprawde przechodzi samą siebie)

wiem ze fee..spale te paczke i zaprzestane

motylku Ty tez baty powinnas dostacze niby Tobie nawet profesjonalne zdjęcia nie pomagają??!sama grzeszysz!

wiem Kasiek..mozesz bic-pozwalam

jak wspomniałam ,dopale do konca i tez wybije sobie to z głowy

ja do Pepcko chodze bardzo rzadko więc mozliwe ze te juz były duzo wczesniej.kupiłam brokatowe w kolorze złotym i miętowym a takze szare w czarne groszki z koronką ale one to chyba są 3/4 ..juz sama nie wiem..

Kurcze o co chodzi z tym wizazem..to juz jest kolejny raz kiedy częsci postow mi nie zacytowało..

dzis skok Lilkowy miał swoje apogeum..to co się działo to był istny koszmar..w zaden sposob nie mozna było jej uspokoic..nawet czopek z paracetamolem nie pomógł..jeszcze niby 2 tyg..oby sytuacja z dzis się nie powtorzyła bo serce mi chyba pęknie..
jak się za dużo zacytuje to urywa te pierwsze zacytowane:/
Ale co się dzieje?płakusia duzo?

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Melduję,że próba podania mm zakończona fiaskiem.Mała nie chciała pić.Albo jej nie podpasowal smak,albo nie umie pić z butli.No to teraz w ogóle mam problem,bo jak odpukać kp padnie,to co zrobię?

no to moja z butli wypije odciągnięte,ale mm nie tknie. też się zastanawiałam co w razie w...no ale może z głodu w końcu by zjadła?no i nie trzeba z butli,można łyżeczką podawać.

Cytat:
Bez kitu... Wy narzekacie, jak Wasze niemowlaki śpią? To pomyślcie wtedy o tym, że my wstajemy 4 razy do 3-latka... i jest na nogach od godziny PORAŻKA!! Z niemowlakiem, to chociaż można mieć nadzieję, że wyrośnie z tych nocek
współczuję

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
no wlasnie

cotynato mi sie pomylila z bojatoja
i wszystko jasne

jezu o za dzien
przeziebiona i jeszcze czuje wszystkie zwiastuny nadchodzacego okresu. albo to owulacja

u mnie tez rehabilitacja vojta, zalamana jestem bo jak dla mnie to nic nie pomaga a tylko dziecko mecze
poza tym nie mam pewnosci ze robie to dovrze

ale zostałaś przeszkolona z tych ćwiczeń?bo neuro mówił,że jak się robi ćwiczenia na własną rękę bez wczesniejszego przeszkolenia, to mozna więcej krzywdy niż pożytku zrobić.
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Natala jakoś w kwietniu
no na weekend to może tak
ale pomyśl jak będziecie mieć pięknie! I pokój Mikusiowy!

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 10:06   #4450
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Zrobilam dzisiaj drugi test i dalej jedna kreska, ,@ nie ma i ciagnie mnie w jajniku tak jak na poczatku ciazy z Jankiem, wiec ja juz nie wiem co myslec
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 10:08   #4451
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
To ja chciałam syna!
jeszcze nie doczytalam do momentu az sie pojawilas na watku

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 10:08   #4452
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
My tez sie nigdzie nie wybieramy bo nie ma kiedy. Przynajmniej nie ma problemu z wakacjami, w takich momentach ciesze się ze rodzice mieszkaja w kurorcie teraz na ferie mama bierze Blanke to troche oddechu zlapie.
zrobimy zlot u Twojej mamy
Cytat:
To ja chciałam syna!
noo, Franusia pamiętam, Passion też chciała chłopca, pokazywała takie małe spodnie bojówki, a ja jej powiedziałam, że córka i tak będzie i nie ma po co iść na usg tego sprawdzać

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
ja też chciałam.
i to łysego

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
ale pomyśl jak będziecie mieć pięknie! I pokój Mikusiowy!
taaaak!

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 10:10   #4453
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Hej
U nas nocka w stylu Endzi i Ewaci,teraz dokladnie wiem co to znaczy ,kompletnie zarwana noc,nawet mie wiem ile razy karmilam tyle tego bylo,ale na szczescie nad ranem MIchas dal pospac i jestem w miare przytomna

Moze pelnia byla? Bo widze ze u wielu z was nocki podobne
Cytat:
ja podawałam Lili przez sen.Moze tez sprobuj?

ie
dłonie mi zaraz odpadną...dostałam nową masc na tą moją dziwna skórną dolegliwosc ale ona gów*o daje..strasznie mnie teraz rwie skóra ,piecze..chyba musze zmienic dermatologa zanim moje dłonie całkowic upodobnią sie do dłoni chłopa..

Ja ,mam potworne uczulenie ma rekach,czerwone plamy,czasem robia sie mega suche i bardzo szorstkie,jutro ide do alergologa z tym,a jak nie pomoze to na 3marca mam dermatologa
Nie moge kompletnoe wyczaoc od czego tak mam
A u Ciebie jaka sytuacja?

Cytat:
Mam z kim zostawić,ale problem w tym,że ja nie umiem spać w dzień.Narzekaj kochana,niech sobie poczytam,że u kogoś też nie jest "idealnie"

Wspolczuje
To chociaz polez w lozku,zamknij oczy,wylacz wszystko dookola tv,komputer,komorke
Mi takie polezenie bardzo duzo daje,wystarczy mi 30min i czuje sie o niebo lepiej
W tym czasie potrafie pol zycia zaplanowac

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 10:11   #4454
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
kurcze endżi jak zobaczyłam ile julek waży zo zważyłam po domowemu sebcia i nie wiem czy mi waga szwankuje czy co ale wyszło mi 9,5 kilo a ja myślałam że waży 8 w tym tyg szczepienie więc rozwieje swoje wątpliwości
Chodzi Ci o posta na fb ?
To 10kg to masa już w ubranku i z przytulonym konikiem FP
Julek waży ok 9,2 - na domowej wadze elektronicznej.
Stary 2014-02-11, 10:11   #4455
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
N

Ja zamierzam skończyć ten, co zaczęłam ze 2 tygodnie temu i potem już w zwykłym. Część dziewczyn już chyba w zwykłym pierze
Ja juz piore w zwyklym od jakiegos czasu, bo ciecinny mi nie dopiral plam, a mezowi piore w dziecinnym, zeby go zuzyc, bo zostal

Janek dzisiaj konczy 5 misiecy
Stary 2014-02-11, 10:15   #4456
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Zrobilam dzisiaj drugi test i dalej jedna kreska, ,@ nie ma i ciagnie mnie w jajniku tak jak na poczatku ciazy z Jankiem, wiec ja juz nie wiem co myslec
nawet cienia cienia nie ma? ja jak robiłam ten test 1.01 to pod światło przy oknie tylko było widać

Jasiu najlepszego z okazji 5 miesięcy

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-02-11 o 10:17
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 10:16   #4457
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Nocka kiepska do malego wstawalam ze 4 razy do Mai 2
Nie wiem co sie z nia dzieje ze nie potrafi przespac calej nocki.
Wczesniej nie bylo z tym zadnych problemow...

Tassia placze Macius przy tych cwiczeniach?
Moj jak go nimi meczylam darl sie w nieboglosy.
I przez te cwieczenia porzucil cyca:cry-tego nie moge sobie do tej pory daowac...
placze ale nie zawsze
najlepiej jak tz jest w domu bo jedna osoba zabawia
mamy dwa cwiczenia i przy drugim nie placze
jak to odrzucil piers? pewna jestes ze z tego powodu?

motyl jasne ze zostalam przeszkolona ale i tak sie obawiam czy robie to dobrze

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 10:20   #4458
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
nawet cienia cienia nie ma? ja jak robiłam ten test 1.01 to pod światło przy oknie tylko było widać

Jasiu najlepszego z okazji 5 miesięcy
Jeszcze sie przyjrze, chociaz przeczytalam, ze a przypadki, ze testy wychodza nawet dopiero 2 tygodnie po terminie @, albo mam jakas ciaze urojona.
Pani w aptece sie dziwnie patrzyla ma meza jak kupowal test, bo go kojarzy i wie, ze niedawno urodzilo sie dziecko, w drogerii tez jakos dziwnie patrzyli, bo kupowalismy mleko poczatkowe, sloiczki od 4tego miesiaca i test ciazoowy heheheheh
Stary 2014-02-11, 10:21   #4459
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Po wizycie u neurologa jestem trochę spokojniejsza. Fakt, że nie trwała ona zbyt długo i dr nie robił szczegolowego wywiadu, ale zbadał Szymonka, jego odruchy, zrobił próbę trakcji i jeszcze jakieś inne wygibasy. Potwierdził, że mały ma wzmożone napięcie i trzeba go rehabilitować. Również mówił o tym, że żółtaczka przyczynia się do wzrostu napięcia. Generalnie powiedział, że poza tym napięciem nie widzi nic niepokojącego. Mamy ćwiczyć i obserwować, czy Szymek dalej będzie się prawidłowo rozwijał psycho-spolecznie, tzn. Czy przypadkiem te napięcie mu tego nie utrudnia. Mamy być pod kontrolą rehabilitanta dopóki Szymus nie zacznie chodzic. Zapytałam lekarza o to, kiedy maly powinien się przekrecac na boki itp, to powiedział żeby nie czytać książek i nie trzymać się tych reguł, bo lepiej żeby zaczął później nawet i o 3 miesiące ale za to w prawidłowy sposób, który mamy wypracować ćwiczeniami. Kilka razy podkreślal, że najważniejsze żeby Szymonek się prawidłowo rozwijał psycho-spolecznie. Kontrola za 3 miesiące.

Aha, gdy zapytałam o metodę rehabilitacji to powiedział, że zdecydowanie NDT Bobath a nie Vojta. Bobath jest przyjmniejszy, dzieci lepiej go znoszą i nie cierpią. Vojta podobno jest bardziej bolesna. Owszem, daje szybko widiczne rezultaty, ale później utrzymują się na pewnym poziomie, a przy NDT następują one powoli, jednak po pol roku stosowania czy tej czy tej "spotkamy się w tym samym miejscu", czyli będą podobne

Spytałam też o główkę, bo po zerknieciu w książeczkę zauważyłam, że Szymek ma o 3cm mniejszą głowę od klaty. Powiedział, że tak ma być i jest ok
Tyle pamiętam z wizyty

fajnie, że jesteś z wizyty zadowolona i lekarz was trochę uspokoił
Miłek też ma obwód głowy mniejszy o 3 cm od obwodu klaty

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Byłam w lidlu i wszystko przebrane wzięłam tylko rajtki. Podjechałam do biedronki i też kupiłam rajtki, ale tańsze i grubsze
a w biedrze też są jakieś ubranka?

Cytat:
Nie zauwazylam wczesniej tego posta
Jezdzimy do Primorska
Namiary na noclegi da sie zalatwic
Jak dobrze pamietam to za caly wyjazd (pelne dwa tyg) wyszlo nam ok 4000zl. Mozna taniej. My sie nie szcypalismy -zylismy jak burzuje
a jak długo tam się od nas jedzie?
nakręciłam się na jakiś dalszy wyjazd i muszę teraz męża trochę pomolestować, a potem ewentualnie Cieie pomęczę o namiar na jakies noclegi

Cytat:
wiem Kasiek..mozesz bic-pozwalam

dzis skok Lilkowy miał swoje apogeum..to co się działo to był istny koszmar..w zaden sposob nie mozna było jej uspokoic..nawet czopek z paracetamolem nie pomógł..jeszcze niby 2 tyg..oby sytuacja z dzis się nie powtorzyła bo serce mi chyba pęknie..
bić nie będę ale chyba lepiej jak już nie będziesz tej paczki dopalać?
ale wierze, że jest ciężko ja w swoim życiu może pół paczki wypaliłam i to było takie popalanie w liceum, więc mega dawno, ale jak ze dwa lata temu była u nas teściowa i zostawiła przez przypadek w szafce paczkę fajek to mnie często ciągnęło żeby z jedną zapalić ale jakby mój mąż zobaczył albo wyczuł to bym się ze wstydu spaliła

współczuję, że tak ciężko Lilkę uspokoić ciekawe czy to naprawdę skok, bo z naszym Miłkiem też ostatnio ciężko, marudny jest, nie śpi i ma jakies ataki płaczu, wczoraj skończył 19 tyg. i lepiej nie jest

Cytat:
Melduję,że próba podania mm zakończona fiaskiem.Mała nie chciała pić.Albo jej nie podpasowal smak,albo nie umie pić z butli.No to teraz w ogóle mam problem,bo jak odpukać kp padnie,to co zrobię?

a próbowałaś już kiedyś podawać z butli odciagnięte mleko czy to w ogóle pierwsze podejście do butelki?
może trzeba powoli jeszcze próbować, a może być i tak że wcale butli nie zaakceptuje jak mój starszy syn

Cytat:
Bez kitu... Wy narzekacie, jak Wasze niemowlaki śpią? To pomyślcie wtedy o tym, że my wstajemy 4 razy do 3-latka... i jest na nogach od godziny PORAŻKA!! Z niemowlakiem, to chociaż można mieć nadzieję, że wyrośnie z tych nocek
masakra współczuję naprawdę, ja bym tego psychicznie nie wytrzymała

Cytat:
może jeszcze za wcześnie?

Mel B 14/14 +
Stary 2014-02-11, 10:23   #4460
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Musze kupic blender bo nie zaczynaja nudzic te sloiczki

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
f

może jeszcze za wcześnie?
32 dziec cyklu, moze 2 razy w zyciu mi sie zdarzylo takie opoznienie bez ciazy
Stary 2014-02-11, 10:24   #4461
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Maly jadl dzisiaj sliwke z gruszka hippa, a mam jeszcze sliwke z jablkiem.
U nas chyba nie ma takich opcji

Mój mały ma dziś na sobie te spodnie dresowe 86/92 cm Oczywiście mocno mu podwinęłam nogawki, ale moim zdaniem tak jest teraz optymalnie na brzuszku. Nic nie ciśnie. A Julek pomimo, że duży, to akurat "pękatego" brzuszka nie ma.
No masakryczne walnęli te rozmiary
To nic, nawet podwinięte ślicznie wyglądają Niebieskie body i niebieskie spodnie idealne do niebieskich oczek mojego synka
Stary 2014-02-11, 10:27   #4462
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Mam problem z myciem dziecka, stasznie nie lubi sie myc, jeszcze jak go myje tak, ze klade na reczniku i tylko jade mokra myjka to jest ok, ale jak juz jest moczony w wodzie to masakra.Ale jakby tego bylo malo nie lubi tez jak ja sie myje.Zabieram go w bujaczku di lazienki i ryczy w nim dopóki nie wyjde z wanny, i nie jest to takie podjekiwaniwe z nudw tylko smazmatyczny ryk jakby go ze skory obdzierano.Jak wychodze z wanny to od razu cichnie.
Stary 2014-02-11, 10:30   #4463
agravka
Wtajemniczenie

dziewczyny czym sie rozni avent od avent natural? zastanawiam sie ktora butelke wziac na gemini
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 10:31   #4464
niebede
Raczkowanie

ej serio nie wiem dlaczego moja babcia uważa, że gniecenie butelek to obowiązek kiedy mały śpi Przychodzę do kuchni i pytam dlaczego to robi kiedy on śpi. Odpowiedź- przecież gniotłam w rękach

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 10:32   #4465
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
dziewczyny czym sie rozni avent od avent natural? zastanawiam sie ktora butelke wziac na gemini
Gwintem i smoczkiem, ja mam zwykly avent, jedna tylko mala butelke naturals dostalam na sr, ale jak karmisz piersia to chyba lepiej naturals.
Stary 2014-02-11, 10:32   #4466
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
ja też chciałam.
i to łysego

Cytat:

a może Helence ząbki wychodzą? Smarujesz Jej czymś?
Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
a w biedrze też są jakieś ubranka?
tam zawsze coś jest ale właśnie dużo było rajstopek

Ogłaszam, że BioGaia działa Pierdki są mniejsze, kupka codziennie, a nie raz na kilka dni
Stary 2014-02-11, 10:33   #4467
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
taaaak!
ślicznie bardzo mi sie podoba pokoik dzieciecy w marynarskim stylu
my będziemy urządzac chłopakom w przyszłym roku latem wspólny pokoik i też cos podobnego planujemy

Cytat:
Janek dzisiaj konczy 5 misiecy
wszystkiego najlepszego Janku

Cytat:
Mam problem z myciem dziecka, stasznie nie lubi sie myc, jeszcze jak go myje tak, ze klade na reczniku i tylko jade mokra myjka to jest ok, ale jak juz jest moczony w wodzie to masakra.Ale jakby tego bylo malo nie lubi tez jak ja sie myje.Zabieram go w bujaczku di lazienki i ryczy w nim dopóki nie wyjde z wanny, i nie jest to takie podjekiwaniwe z nudw tylko smazmatyczny ryk jakby go ze skory obdzierano.Jak wychodze z wanny to od razu cichnie.
ciekawe czemu tak reaguje

Mel B 14/14 +
Stary 2014-02-11, 10:33   #4468
misia332
Zakorzenienie

Mojej koleżance półtoramiesięczny synek zmarł....

Nie mam jakoś mocy ostatnio odpisywać.

Motyl, tassia, joasiek cieszę sie, ze na wizytach ok, joaśku ćwiczenia i do przodu będzie dobrze !

Młody mi tak wojuje brzy butelce, że aż mi się płakać chce, wczoraj popłudniu to płakałam z nim.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 10:34   #4469
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Gwintem i smoczkiem, ja mam zwykly avent, jedna tylko mala butelke naturals dostalam na sr, ale jak karmisz piersia to chyba lepiej naturals.
Dzięki,posłucham się w takim razie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość

a może Helence ząbki wychodzą? Smarujesz Jej czymś?

tam zawsze coś jest ale właśnie dużo było rajstopek

Ogłaszam, że BioGaia działa Pierdki są mniejsze, kupka codziennie, a nie raz na kilka dni
Super!!

agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 10:36   #4470
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
pytanie za 100 punktów- do jakiego czasu trzeba prać ubranka dziecka w specjalnym proszku/płynie?
Podobno do 2-3 roku życia.
Ale ja chyba zużyję to opakowanie proszku Loveli i płynu Białego Jelenia i będę prać już razem z naszymi. Julek nigdy na nic się nie uczulił, nie jest wrażliwcem więc powinno być ok.

Cytat:
Picie, siusiu, picie, przytulić i tak całą noc...

Najpierw co 2h na jedzenie i wstawał o 4:45, potem potrafil robić 4-godzinne przerwy w nocy, bo tak. I jak nic nie pomagało, tak nic nie pomaga...
O matkooo z córką
A słuchaj, jest szansa na to, że jakby miał obok łóżka swoje picie, to napiłby się sam i Was nie budził?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości