|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku |
|
0 | 0% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
14 | 37,84% |
| Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę |
|
1 | 2,70% |
| Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek |
|
0 | 0% |
| Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko |
|
11 | 29,73% |
| Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki |
|
2 | 5,41% |
| Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham |
|
4 | 10,81% |
| Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy |
|
1 | 2,70% |
| Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek |
|
0 | 0% |
| Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam |
|
4 | 10,81% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
hej
Cytat:
![]() matal moze to jeszcze te piątki wychodzą u edzika? |
|
|
|
|
#4442 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
Dzięki dziewczyny za współczucie.Mam już chyba powód jej zachowania.Ewidentnie lubi być na rękach.Leżeć w łóżeczku nie,wyje tylko weźmie się ją na ręce i spokój.Nie wiem dlaczego tak jest,bo do tej pory potrafiła sama leżeć w łóżeczku,a nawet sama zasnąć.No i teraz jak ją oduczyć ciągłego siedzenia na rękach?Nie mam już sił,wyć mi się chce.Dlaczego akurat moje dziecko musi takie być:banghead:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
#4443 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Ćześć
Nadrabiam![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() na majówkę jedziemy z rodzicami, moim bratem i jego rodziną i jeszcze z ciocią ![]() Cytat:
serio? nawet nie pomyślałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja nie chcę piachu. Cytat:
|
|
#4444 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przytulam Cie mocno
|
|
#4445 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Nocka kiepska do malego wstawalam ze 4 razy do Mai 2 Nie wiem co sie z nia dzieje ze nie potrafi przespac calej nocki. Wczesniej nie bylo z tym zadnych problemow... Tassia placze Macius przy tych cwiczeniach? Moj jak go nimi meczylam darl sie w nieboglosy. I przez te cwieczenia porzucil cyca:cry-tego nie moge sobie do tej pory daowac...
|
#4446 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
brakuje mi sił ostatnio.Ale się Jolka wystroiła dzisiaj
|
#4447 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry! ale dupna pogoda :/ leje wielki deszczor, więc póki co siedzimy w domu. W nocy kilka razy pobudka na cyca, a o 6 chwila zabawy i marudzenie. Dopiero chwilę temu Szymuś zasnął, a ja mogę coś zjeść i kawę wypić.
|
|
|
|
#4448 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Tak jak obstawiałam, Miłek obudził się jeszcze przed północą, a dokładnie przed 23 i po karmieniu nie chciał zasnąć. Może by i w koncu usnął, ale o północy obudził się Dawid i zacząl plakać, że babcia miała z nim spać, że ja mam iść na inne łóżko, a do niego ma przyjść babcia
Zanim udało mi się go uspokoić to już Miłek się wystarszył i też zaczął płakać. I tak się rozbudził, że nie spalismy do 1.30 Cytat:
![]() Cytat:
super zdjecia, mała cudna Cytat:
Cytat:
![]() jesli dziecko nie ma uczuleń, to w sumie można szybko próbować z normalnym proszkiem, ja od mniej więcej 1,5 miesiąca piorę pół na pół w dzidziusiu i arielu, jak skończę tę butelkę balsamu do prania to już przechodzę tylko na ariel |
||||
|
|
|
#4449 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się![]() Cytat:
ja też, ja też rybka Mam urodziny tydzień przed Twoją Majeczką![]() Oj marzy mi się kolejne dziecko rybka ![]() :prosi :Cytat:
Ale co się dzieje?płakusia duzo? ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale zostałaś przeszkolona z tych ćwiczeń?bo neuro mówił,że jak się robi ćwiczenia na własną rękę bez wczesniejszego przeszkolenia, to mozna więcej krzywdy niż pożytku zrobić. ale pomyśl jak będziecie mieć pięknie! I pokój Mikusiowy!
|
|
#4450 |
|
BAN stały
|
Zrobilam dzisiaj drugi test i dalej jedna kreska, ,@ nie ma i ciagnie mnie w jajniku tak jak na poczatku ciazy z Jankiem, wiec ja juz nie wiem co myslec
|
|
|
|
#4451 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze nie doczytalam do momentu az sie pojawilas na watku
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
noo, Franusia pamiętam, Passion też chciała chłopca, pokazywała takie małe spodnie bojówki, a ja jej powiedziałam, że córka i tak będzie i nie ma po co iść na usg tego sprawdzać ![]() taaaak!
|
|
#4453 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
U nas nocka w stylu Endzi i Ewaci,teraz dokladnie wiem co to znaczy ,kompletnie zarwana noc,nawet mie wiem ile razy karmilam tyle tego bylo,ale na szczescie nad ranem MIchas dal pospac i jestem w miare przytomna Moze pelnia byla? Bo widze ze u wielu z was nocki podobne Cytat:
Ja ,mam potworne uczulenie ma rekach,czerwone plamy,czasem robia sie mega suche i bardzo szorstkie,jutro ide do alergologa z tym,a jak nie pomoze to na 3marca mam dermatologa Nie moge kompletnoe wyczaoc od czego tak mam A u Ciebie jaka sytuacja? Cytat:
To chociaz polez w lozku,zamknij oczy,wylacz wszystko dookola tv,komputer,komorke Mi takie polezenie bardzo duzo daje,wystarczy mi 30min i czuje sie o niebo lepiej W tym czasie potrafie pol zycia zaplanowac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4454 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
?To 10kg to masa już w ubranku i z przytulonym konikiem FP ![]() Julek waży ok 9,2 - na domowej wadze elektronicznej.
|
|
#4455 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Janek dzisiaj konczy 5 misiecy |
|
|
|
|
#4456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jasiu najlepszego z okazji 5 miesięcy
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-02-11 o 10:17 |
|
|
|
|
#4457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepiej jak tz jest w domu bo jedna osoba zabawia mamy dwa cwiczenia i przy drugim nie placze jak to odrzucil piers? pewna jestes ze z tego powodu? motyl jasne ze zostalam przeszkolona ale i tak sie obawiam czy robie to dobrze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4458 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Pani w aptece sie dziwnie patrzyla ma meza jak kupowal test, bo go kojarzy i wie, ze niedawno urodzilo sie dziecko, w drogerii tez jakos dziwnie patrzyli, bo kupowalismy mleko poczatkowe, sloiczki od 4tego miesiaca i test ciazoowy heheheheh |
|
|
|
|
#4459 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Miłek też ma obwód głowy mniejszy o 3 cm od obwodu klaty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nakręciłam się na jakiś dalszy wyjazd i muszę teraz męża trochę pomolestować, a potem ewentualnie Cieie pomęczę o namiar na jakies noclegi ![]() Cytat:
ale chyba lepiej jak już nie będziesz tej paczki dopalać?ale wierze, że jest ciężko ja w swoim życiu może pół paczki wypaliłam i to było takie popalanie w liceum, więc mega dawno, ale jak ze dwa lata temu była u nas teściowa i zostawiła przez przypadek w szafce paczkę fajek to mnie często ciągnęło żeby z jedną zapalić ale jakby mój mąż zobaczył albo wyczuł to bym się ze wstydu spaliła ![]() współczuję, że tak ciężko Lilkę uspokoić ![]() Cytat:
może trzeba powoli jeszcze próbować, a może być i tak że wcale butli nie zaakceptuje jak mój starszy syn Cytat:
współczuję naprawdę, ja bym tego psychicznie nie wytrzymała może jeszcze za wcześnie? |
||||||
|
|
|
#4460 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4461 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() Mój mały ma dziś na sobie te spodnie dresowe 86/92 cm No masakryczne walnęli te rozmiary To nic, nawet podwinięte ślicznie wyglądają Niebieskie body i niebieskie spodnie idealne do niebieskich oczek mojego synka
|
|
#4462 |
|
BAN stały
|
Mam problem z myciem dziecka, stasznie nie lubi sie myc, jeszcze jak go myje tak, ze klade na reczniku i tylko jade mokra myjka to jest ok, ale jak juz jest moczony w wodzie to masakra.Ale jakby tego bylo malo nie lubi tez jak ja sie myje.Zabieram go w bujaczku di lazienki i ryczy w nim dopóki nie wyjde z wanny, i nie jest to takie podjekiwaniwe z nudw tylko smazmatyczny ryk jakby go ze skory obdzierano.Jak wychodze z wanny to od razu cichnie.
|
|
|
|
#4463 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny czym sie rozni avent od avent natural? zastanawiam sie ktora butelke wziac na gemini
|
|
|
|
#4464 |
|
Raczkowanie
|
ej serio nie wiem dlaczego moja babcia uważa, że gniecenie butelek to obowiązek kiedy mały śpi
![]() ![]() Przychodzę do kuchni i pytam dlaczego to robi kiedy on śpi. Odpowiedź- przecież gniotłam w rękach
|
#4465 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4466 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
tam zawsze coś jest ale właśnie dużo było rajstopek ![]() Ogłaszam, że BioGaia działa
|
|
#4467 | |
|
Wtajemniczenie
|
ślicznie
my będziemy urządzac chłopakom w przyszłym roku latem wspólny pokoik i też cos podobnego planujemy wszystkiego najlepszego Janku Cytat:
|
|
|
|
|
#4468 |
|
Zakorzenienie
|
Mojej koleżance półtoramiesięczny synek zmarł....
![]() Nie mam jakoś mocy ostatnio odpisywać. Motyl, tassia, joasiek cieszę sie, ze na wizytach ok, joaśku ćwiczenia i do przodu będzie dobrze ! Młody mi tak wojuje brzy butelce, że aż mi się płakać chce, wczoraj popłudniu to płakałam z nim.
|
#4469 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4470 | ||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Ale ja chyba zużyję to opakowanie proszku Loveli i płynu Białego Jelenia i będę prać już razem z naszymi. Julek nigdy na nic się nie uczulił, nie jest wrażliwcem więc powinno być ok. Cytat:
![]() A słuchaj, jest szansa na to, że jakby miał obok łóżka swoje picie, to napiłby się sam i Was nie budził?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:40.

Zanim udało mi się go uspokoić to już Miłek się wystarszył i też zaczął płakać. I tak się rozbudził, że nie spalismy do 1.30
[COLOR="Silver"]
Dziś rozpłakał się jak zmiętosiłam sztywną reklamówkę, by się w szafie zmieściła 

ze niby Tobie nawet profesjonalne zdjęcia nie pomagają??!sama grzeszysz!