|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXI
|
|
|
|
#3542 |
|
Raczkowanie
|
Ja też studiuję na prywatnej uczelni i również spotkałam się z opinią, że na studiach prywatnych wystarczy, że zapłacisz i masz wszystko zdane a nie jest to absolutnie prawdą. Mam nawet porównanie - moja siostra studiuje na państwowej uczelni i w większości przypadków miała łatwiejsze zaliczenia i egzaminy niż ja. U mnie prawie w ogóle nie było odwołanych zajęć a jak były odwołane to musieliśmy je odrabiać, natomiast moja siostra często miała tak, że niby miała ćwiczenia od 8 do 20 a kończyła o 12 w południe bo resztę jej odwołali i oczywiście nie odrabiali już tego
Na dodatek miała ćwiczenia, które odbyły się tylko raz i dostali zaliczenie za "plusik" tzn jedną aktywność na tych zajęciach. U mnie nigdy nie było czegoś takiego. Na dodatek dodam, że większość wykładowców u mnie na uczelni prywatnej również uczy na państwowej uczelni...
|
|
|
|
#3543 |
|
-ist
|
|
|
|
|
#3544 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=kustraczek;45094809]
Cytat:
. Mimo wszystko studiowanie na Ukrainie to dla mnie kiepska opcja. Mam na roku naprawdę sporo osób, które czekały po 2-3 lata, są takie, które mają licencjat na innym kierunku, a do tego jeszcze czekały rok, żeby uczyć się do matury, są ludzie, którzy mają już rodziny. Także jak komuś bardzo zależy, to jest w stanie poświęcić czas (a w ostatecznym rozrachunku raczej nie jest on stracony ).
|
|
|
|
|
#3545 |
|
-ist
|
|
|
|
|
#3546 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czego chętnie posłuchasz? nie zrozumiałam niestety mam Ci tłumaczyć, że nie tylko kierunki ścisłe rozwijają umysł, uczą myślenia i poszerzają horyzonty?Otóż dokładnie tak jest - kulturoznawstwo pozwala na poznanie wielu bardzo interesujących dziedzin nauki/sztuki/życia, poszerza horyzonty, uczy myślenia i rozwija umysł
|
|
|
|
|
#3548 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kultoroznawstwo to ciekawy kierunek, ale nie wydaje mi się aby był lepszy od medycyny pod kątem posiadania w przyszłości pracy.
|
|
|
|
|
#3549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu masz rację aczkolwiek słowo 'lepszy' nie jest chyba najodpowiedniejsze w tym kontekście ![]() po prostu napisałaś: "Rozwijający? Chętnie posłucham" więc pomyślałam sobie, że wątpisz w to, że taki właśnie jest ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- http://www.youtube.com/watch?v=aXgw5vSUSQA kajmanowa i strój dnia - podoba Wam się?
Edytowane przez Munkaa Czas edycji: 2014-02-11 o 14:15 |
|
|
|
|
#3550 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwnie zmontowany ten filmik. Strój taki sobie, ale nogi ma piękne.
|
|
|
|
#3551 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kajmanowa ma śliczne nogi! ![]() Obróbka filmu przeszkadza mi w odbiorze. :/ A na temat samego stroju ciężko mi się wypowiedzieć, bo to zupełnie nie mój styl. edit: Ach, Patisia! edit 2: Coraz częściej yutuberki zastępują słowo STRÓJ tym dziwacznym STRÓJ DNIA. Widziałam, że Madzik (<3) nawet opowiadając o swoich lalkach z dzieciństwa powiedziała: "Z koleżankami ciągle je przebierałyśmy, bo w komplecie było kilka strojów dnia." WTF? Edytowane przez 201607131106 Czas edycji: 2014-02-11 o 14:26 |
|
|
|
|
#3552 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jakoś nie mogę przekonać się do Kajmanowej tak samo jak do Anioł na resorach... Nie potrafię ich oglądać
|
|
|
|
|
#3553 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale za to obróbka fatalna, w głowie mi się kręci od migających kolorów xD Dla mnie strój dnia bardzo "codzienny" i zwykły :C |
|
|
|
|
#3554 |
|
Life is a drink ...
|
kosmetologia w większości głównie jest na uczelniach prywatnych a uczelnie medyczne to widze, że dopiero wdrażają ten kierunek jako dzienny bo widzą, że jest na nie zainteresowanie. W tym kierunku to wg mnie lepiej iść tam która uczelnia ma lepsze 'opinie' (a zazwyczaj lepsze opinie ma szkoła która ma jakieś doświadczenie) niżeli pchać się na UM(pierwszy nabór pierwszego rocznika) i przechodzić rekrutacje prawie, że jak na medycyne.
I only call you when it's half past five... Edytowane przez Selfish Girl Czas edycji: 2014-02-11 o 14:57 |
|
|
|
#3555 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
no niestety, ale Pani Prowadząca nie porywa... poziom energii doskonały do czytania bajek na dobranoc Karolina za wszelką cenę chce wypromować rodzinę (mowa o Emilce od ćwiczeń) i znajomych. |
|
|
|
|
#3556 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Bajki zostawmy Czarszce. ![]() https://www.youtube.com/watch?v=lF6HCWzFd18 |
|
|
|
|
#3557 |
|
Zadomowienie
|
Paninorge znów podsyca ciekawość widzów http://instagram.com/p/kRxSiKL_FG/
ciekawe ile w tym prawdy ![]()
|
#3558 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
dobrze, że skończyło się tylko na włosach i Ania nie została np. stonogą :P ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3559 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3560 | |
|
-ist
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3561 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sent from my ST21i using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3562 |
|
ciepłe kluchy
|
Przypomnę, że temat studiów już kiedyś był poruszany wraz z tematem AzjatyckiegoCukru. Że niby skończyła beznadziejne kierunki na beznadziejnym opolskim Uniwerku, a siedzi w Singapurze i zbija kokosy, a ludzie w Polsce kończą UW, SGW, UJ i zasilają szeregi bezrobotnych. Moim zdaniem szkoła gra ostatnie skrzypce, bo pierwsze co, to człowiek sam musi chcieć i AC jest tutaj doskonałym przykładem.
A Anna idąc na medycynę do Lwowa może wcale nie myśli, żeby wrócić do Polski. Sama gdybym miała wybór, czy bujać się w Polsce kilka lat, aż w końcu MOŻE uda mi się dostać, a wybrać Ukrainę, gdzie biorą z pocałowaniem ręki, to chyba zaryzykowałabym z Ukrainą i naprawdę przyłożyła się do tego polskiego certyfikatu, jeśli już bym chciała wrócić. Poza tym może tylko Polska nie akceptuje ukraińskiego dyplomu, a reszta świata tak? Kto go wie. Drzwi są otwarte, nie tylko Polska na świecie. |
|
|
|
#3563 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Sam pomysł stroju też ciekawy. Ale kajmanie, do Walentynek jeszcze kilka dni - wyprasuj tę spódnicę
|
|
|
|
|
#3564 | |
|
-ist
|
Cytat:
![]() I też od razu skojarzyło mi się to z cukiergate, tutaj masz całkowitą rację, ważne są umiejętności, a nie papier uczelni - tyle że zarządzanie a lekarski to dwa różne papiery
Edytowane przez kustraczek Czas edycji: 2014-02-11 o 15:24 |
|
|
|
|
#3565 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() w takim razie skazuję Panią Marzenkę na Juciubowe bezrobocie |
|
|
|
|
#3566 | |
|
ciepłe kluchy
|
Cytat:
Nie przepadam za nią ![]() Zawsze mnie tylko dziwi, jeśli już siedzimy w medycynie, dlaczego w Polsce jest ona taka trudna (i w dostaniu i w utrzymaniu), a wypuszczamy raczej dupnych tych lekarzy, a w USA poziom nauki jest raczej niski, a lekarzy mają wyśmienitych... Może to kwestia wyposażenia, rządu, kraju, polityki, gospodarki, może wszystkiego, ale nigdy nie wydawało mi się to jasne i chyba nigdy takie nie będzie. |
|
|
|
|
#3567 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
na nową drogę życia dla niej i jej przyszłego męża - Plastra który później okazał się gejem, co musiało zasmucić przyszłą pannę młodą... w jej zachowaniu widać jakieś ukryte kompleksy... poza tym zabieg w wykonaniu - rzucam hasło i milczę - już mi się znudził... nie wspominając, że brzydko zachowała się z tym zniknięciem... najpierw zapatrzone fanki wybrały ją jakąś tam Królową YT, później tak im za to podziękowała... |
|
|
|
|
#3568 | |
|
-ist
|
Cytat:
nie wiem, czy polscy lekarze są tacy dupni, jak mówisz, raczej wydawało mi się, że są całkiem dobrzy, emigrują - no właśnie, może ci najlepsi już wyemigrowali? Większość znakomitych specjalistów to robi (niestety dla polskiej gospodarki, "stety" dla nich). Mało któremu ekspertowi opłaca się pracować w Polsce, zarobki nie są współmierne do ich umiejętności.
|
|
|
|
|
#3569 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jestem może jakaś opóźniona czy coś, ale kim ona w ogóle jest? Bo kompletnie jej nie kojarzę, już wcześniej przewinął się temat o niej, że jara się jakimś tam facetem, ale w sumie nie przejrzałam sprawy o co kaman Królowa YT? ![]() BTW Dziewczyny odnośnie dyplomów, certyfikatów i itp. Daleko nie trzeba szukać, tutaj w dojczach też niechętnie patrzą na moje papiery, które były pisane jako europejskie i które mają być uznawane w całej UE. Niestety, mimo że tłumaczone przez przysięgłego i dobre to niezbyt na nie patrzą, a jeżeli teoretycznie mogę je wykorzystać to jeszcze do nich muszę napisać test lub przejść przez mały egzamin (oczywiście jeśli zapłacę z własnej kieszeni, a to serio całkiem spore kwoty) żeby mieć coś, co zrobiłam na ziemi niemieckiej. I niestety nie jestem odosobnionym przypadkiem Mojemu teżetowi również nie uznali papierów, które robił w PL i chcąc nie chcą musiał wszystko robić na nowo tutaj. Żal :P Więc co tam gadać o USA skoro w juropie nas nie chcą
Edytowane przez katharsis Czas edycji: 2014-02-11 o 16:18 |
|
|
|
|
#3570 |
|
Zadomowienie
|
Plaster <3
Miałam swoje 5 minut na yt dzięki niemu |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.

Na dodatek miała ćwiczenia, które odbyły się tylko raz i dostali zaliczenie za "plusik" tzn jedną aktywność na tych zajęciach. U mnie nigdy nie było czegoś takiego. Na dodatek dodam, że większość wykładowców u mnie na uczelni prywatnej również uczy na państwowej uczelni...
. Mimo wszystko studiowanie na Ukrainie to dla mnie kiepska opcja. Mam na roku naprawdę sporo osób, które czekały po 2-3 lata, są takie, które mają licencjat na innym kierunku, a do tego jeszcze czekały rok, żeby uczyć się do matury, są ludzie, którzy mają już rodziny. Także jak komuś bardzo zależy, to jest w stanie poświęcić czas (a w ostatecznym rozrachunku raczej nie jest on stracony

Kultoroznawstwo to ciekawy kierunek, ale nie wydaje mi się aby był lepszy od medycyny pod kątem posiadania w przyszłości pracy.

Mojemu teżetowi również nie uznali papierów, które robił w PL i chcąc nie chcą musiał wszystko robić na nowo tutaj. Żal :P Więc co tam gadać o USA skoro w juropie nas nie chcą