Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXI - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-11, 13:49   #3541
zetuzetia
Zakorzenienie

GG do zetuzetia
Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXI

Cytat:
Napisane przez 201705291006 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Tu nie chodzi o to, czy Anna płaci, czy nie, tylko o sam poziom uczelni, a ja od ludzi, którzy tam studiowali słyszałam, że nie jest dobry. I absolutnie nic nie mam do prywatnych uczelni
zetuzetia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 13:51   #3542
madziaraaa
Raczkowanie

Cytat:
Treść usunięta
Ja też studiuję na prywatnej uczelni i również spotkałam się z opinią, że na studiach prywatnych wystarczy, że zapłacisz i masz wszystko zdane a nie jest to absolutnie prawdą. Mam nawet porównanie - moja siostra studiuje na państwowej uczelni i w większości przypadków miała łatwiejsze zaliczenia i egzaminy niż ja. U mnie prawie w ogóle nie było odwołanych zajęć a jak były odwołane to musieliśmy je odrabiać, natomiast moja siostra często miała tak, że niby miała ćwiczenia od 8 do 20 a kończyła o 12 w południe bo resztę jej odwołali i oczywiście nie odrabiali już tego Na dodatek miała ćwiczenia, które odbyły się tylko raz i dostali zaliczenie za "plusik" tzn jedną aktywność na tych zajęciach. U mnie nigdy nie było czegoś takiego. Na dodatek dodam, że większość wykładowców u mnie na uczelni prywatnej również uczy na państwowej uczelni...
madziaraaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 13:52   #3543
kustraczek
-ist

Cytat:
Napisane przez zetuzetia Pokaż wiadomość
Nie orientowałam się, jak to wygląda, rzuciło mi się tylko kiedyś w oczy, że lekarze z Ukrainy raczej uciekają.
No to faktycznie Anna zaoszczędziła sobie czasu, nie ma co!
kustraczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 13:55   #3544
zetuzetia
Zakorzenienie

GG do zetuzetia

[QUOTE=kustraczek;45094809]
Cytat:
Nie orientowałam się, jak to wygląda, rzuciło mi się tylko kiedyś w oczy, że lekarze z Ukrainy raczej uciekają./QUOTE]
No to faktycznie Anna zaoszczędziła sobie czasu, nie ma co!
Ale zaznaczam, że to nie są pewne informacje . Mimo wszystko studiowanie na Ukrainie to dla mnie kiepska opcja. Mam na roku naprawdę sporo osób, które czekały po 2-3 lata, są takie, które mają licencjat na innym kierunku, a do tego jeszcze czekały rok, żeby uczyć się do matury, są ludzie, którzy mają już rodziny. Także jak komuś bardzo zależy, to jest w stanie poświęcić czas (a w ostatecznym rozrachunku raczej nie jest on stracony ).
zetuzetia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 13:56   #3545
kustraczek
-ist

Cytat:
Treść usunięta
Ale Anna nie studiuje na prywatnej uczelni
Stary 2014-02-11, 13:57   #3546
susuanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Munkaa Pokaż wiadomość
pod jakim względem i kątem 'lepsza' ?
kulturoznawstwo to niezwykle rozwijający kierunek
Pracy przede wszystkim
Rozwijający? Chętnie posłucham
Przepraszam za literówkę.
susuanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 14:02   #3547
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez susuanne Pokaż wiadomość
Pracy przede wszystkim
Rozwijający? Chętnie posłucham
Przepraszam za literówkę.

czego chętnie posłuchasz?
nie zrozumiałam niestety mam Ci tłumaczyć, że nie tylko kierunki ścisłe rozwijają umysł, uczą myślenia i poszerzają horyzonty?
Otóż dokładnie tak jest - kulturoznawstwo pozwala na poznanie wielu bardzo interesujących dziedzin nauki/sztuki/życia, poszerza horyzonty, uczy myślenia i rozwija umysł
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 14:05   #3548
susuanne
Wtajemniczenie

Cytat:
do pracy najlepiej przygotuje technikum, szkoła zawodowa

czego chętnie posłuchasz?
nie zrozumiałam niestety mam Ci tłumaczyć, że nie tylko kierunki ścisłe rozwijają umysł, uczą myślenia i poszerzają horyzonty?
Otóż dokładnie tak jest - kulturoznawstwo pozwala na poznanie wielu bardzo interesujących dziedzin nauki/sztuki/życia, poszerza horyzonty, uczy myślenia i rozwija umysł
Ale ja ani razu nie powiedziałam, że tylko kierunki ścisłe "rozwijają umysł, uczą myślenia i poszerzają horyzonty" Kultoroznawstwo to ciekawy kierunek, ale nie wydaje mi się aby był lepszy od medycyny pod kątem posiadania w przyszłości pracy.
Stary 2014-02-11, 14:18   #3549
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez susuanne Pokaż wiadomość
Ale ja ani razu nie powiedziałam, że tylko kierunki ścisłe "rozwijają umysł, uczą myślenia i poszerzają horyzonty" Kultoroznawstwo to ciekawy kierunek, ale nie wydaje mi się aby był lepszy od medycyny pod kątem posiadania w przyszłości pracy.

tu masz rację aczkolwiek słowo 'lepszy' nie jest chyba najodpowiedniejsze w tym kontekście
po prostu napisałaś: "Rozwijający? Chętnie posłucham"
więc pomyślałam sobie, że wątpisz w to, że taki właśnie jest

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=aXgw5vSUSQA kajmanowa i strój dnia - podoba Wam się?

Edytowane przez Munkaa
Czas edycji: 2014-02-11 o 14:15
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 14:21   #3550
patisia123
Zakorzenienie

Dziwnie zmontowany ten filmik. Strój taki sobie, ale nogi ma piękne.
patisia123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 14:22   #3551
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=aXgw5vSUSQA kajmanowa i strój dnia - podoba Wam się?
Białej twarzy mówię NIE.
Kajmanowa ma śliczne nogi!
Obróbka filmu przeszkadza mi w odbiorze. :/
A na temat samego stroju ciężko mi się wypowiedzieć, bo to zupełnie nie mój styl.

edit: Ach, Patisia!

edit 2: Coraz częściej yutuberki zastępują słowo STRÓJ tym dziwacznym STRÓJ DNIA. Widziałam, że Madzik (<3) nawet opowiadając o swoich lalkach z dzieciństwa powiedziała: "Z koleżankami ciągle je przebierałyśmy, bo w komplecie było kilka strojów dnia." WTF?

Edytowane przez 201607131106
Czas edycji: 2014-02-11 o 14:26
201607131106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 14:24   #3552
susuanne
Wtajemniczenie

Cytat:
tu masz rację aczkolwiek słowo 'lepszy' nie jest chyba najodpowiedniejsze w tym kontekście

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Nie, nie, nie Ja jakoś nie mogę przekonać się do Kajmanowej tak samo jak do Anioł na resorach... Nie potrafię ich oglądać
Stary 2014-02-11, 14:30   #3553
201605301111
Konto usunięte

Cytat:

cudowne nogi :3 lubię też kajmanową w mocnych kolorach na ustach, zazdraszczam ludziom, którym takie pasują :C
ale za to obróbka fatalna, w głowie mi się kręci od migających kolorów xD
Dla mnie strój dnia bardzo "codzienny" i zwykły :C
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 14:55   #3554
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
Treść usunięta
kosmetologia w większości głównie jest na uczelniach prywatnych a uczelnie medyczne to widze, że dopiero wdrażają ten kierunek jako dzienny bo widzą, że jest na nie zainteresowanie. W tym kierunku to wg mnie lepiej iść tam która uczelnia ma lepsze 'opinie' (a zazwyczaj lepsze opinie ma szkoła która ma jakieś doświadczenie) niżeli pchać się na UM(pierwszy nabór pierwszego rocznika) i przechodzić rekrutacje prawie, że jak na medycyne.

Edytowane przez Selfish Girl
Czas edycji: 2014-02-11 o 14:57
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 14:57   #3555
201605301559
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Beata28Mys Pokaż wiadomość
Organizacja w kuchni na stylowotv
http://www.youtube.com/watch?v=B-4N7APFLoA
trylion pocięć...
no niestety, ale Pani Prowadząca nie porywa...
poziom energii doskonały do czytania bajek na dobranoc

Karolina za wszelką cenę chce wypromować rodzinę (mowa o Emilce od ćwiczeń) i znajomych.
201605301559 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 14:58   #3556
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Rozyczkadzessi Pokaż wiadomość
trylion pocięć...
no niestety, ale Pani Prowadząca nie porywa...
poziom energii doskonały do czytania bajek na dobranoc

Karolina za wszelką cenę chce wypromować rodzinę (mowa o Emilce od ćwiczeń) i znajomych.

Bajki zostawmy Czarszce.
https://www.youtube.com/watch?v=lF6HCWzFd18
201607131106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 15:06   #3557
akasha84
Zadomowienie

Paninorge znów podsyca ciekawość widzów http://instagram.com/p/kRxSiKL_FG/
ciekawe ile w tym prawdy
Stary 2014-02-11, 15:06   #3558
201605301559
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Selfish Girl Pokaż wiadomość
Anna jest zdania, że ma takie bujne włosy bo jej mama ciągle obcinała jej włosy jak była małą dziewczynką :P
Szkoda, że studentka medycyny plecie takie głupoty :P

dobrze, że skończyło się tylko na włosach i Ania nie została np. stonogą
:P

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:
Obejrzałam tylko połowę filmiku, ale według mnie szybciej byłoby powiedzieć "przesypcie wszystko do pojemników"
Stary 2014-02-11, 15:06   #3559
Moskit0
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziaraaa Pokaż wiadomość
Ja też studiuję na prywatnej uczelni i również spotkałam się z opinią, że na studiach prywatnych wystarczy, że zapłacisz i masz wszystko zdane a nie jest to absolutnie prawdą. Mam nawet porównanie - moja siostra studiuje na państwowej uczelni i w większości przypadków miała łatwiejsze zaliczenia i egzaminy niż ja. U mnie prawie w ogóle nie było odwołanych zajęć a jak były odwołane to musieliśmy je odrabiać, natomiast moja siostra często miała tak, że niby miała ćwiczenia od 8 do 20 a kończyła o 12 w południe bo resztę jej odwołali i oczywiście nie odrabiali już tego Na dodatek miała ćwiczenia, które odbyły się tylko raz i dostali zaliczenie za "plusik" tzn jedną aktywność na tych zajęciach. U mnie nigdy nie było czegoś takiego. Na dodatek dodam, że większość wykładowców u mnie na uczelni prywatnej również uczy na państwowej uczelni...
Ja zrobiłam licencjat na prywatnej uczelni i czasami musiałam naprawdę się narobić, żeby zaliczyć semestr. Dużo osób przedłużało semestr, bo po prostu nie wyrabiało się z egzaminami i pracami zaliczeniowymi. Teraz robię magisterkę na UWr (chociaż zastanawiam się poważnie nad rezygnacją) i niczego się ode mnie nie wymaga... 3 za samą obecność to normalka. Sesję zaliczyłam przed oficjalnym jej rozpoczęciem.. W większości ankiet pisałam w odpowiedzi na pytanie "co ci się nie podobało w zajęciach?" "brak wymagań wobec studentów".
Moskit0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 15:08   #3560
kustraczek
-ist

Cytat:
Napisane przez jajajamajka Pokaż wiadomość
Czarszka jest super, uwielbiam ją
Stary 2014-02-11, 15:08   #3561
Agata2205
Zadomowienie

Cytat:

Strój bez szału, ale nogi cudowne! Zazdroszczę!

Sent from my ST21i using Wizaz Forum mobile app
Agata2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 15:13   #3562
SouthEater
ciepłe kluchy

Przypomnę, że temat studiów już kiedyś był poruszany wraz z tematem AzjatyckiegoCukru. Że niby skończyła beznadziejne kierunki na beznadziejnym opolskim Uniwerku, a siedzi w Singapurze i zbija kokosy, a ludzie w Polsce kończą UW, SGW, UJ i zasilają szeregi bezrobotnych. Moim zdaniem szkoła gra ostatnie skrzypce, bo pierwsze co, to człowiek sam musi chcieć i AC jest tutaj doskonałym przykładem.

A Anna idąc na medycynę do Lwowa może wcale nie myśli, żeby wrócić do Polski. Sama gdybym miała wybór, czy bujać się w Polsce kilka lat, aż w końcu MOŻE uda mi się dostać, a wybrać Ukrainę, gdzie biorą z pocałowaniem ręki, to chyba zaryzykowałabym z Ukrainą i naprawdę przyłożyła się do tego polskiego certyfikatu, jeśli już bym chciała wrócić. Poza tym może tylko Polska nie akceptuje ukraińskiego dyplomu, a reszta świata tak? Kto go wie. Drzwi są otwarte, nie tylko Polska na świecie.
SouthEater jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 15:14   #3563
201605301559
Konto usunięte

Cytat:

noo, nogi ma super.
Sam pomysł stroju też ciekawy.

Ale kajmanie, do Walentynek jeszcze kilka dni - wyprasuj tę spódnicę
Stary 2014-02-11, 15:22   #3564
kustraczek
-ist

Cytat:
Napisane przez SouthEater Pokaż wiadomość
Przypomnę, że temat studiów już kiedyś był poruszany wraz z tematem AzjatyckiegoCukru. Że niby skończyła beznadziejne kierunki na beznadziejnym opolskim Uniwerku, a siedzi w Singapurze i zbija kokosy, a ludzie w Polsce kończą UW, SGW, UJ i zasilają szeregi bezrobotnych. Moim zdaniem szkoła gra ostatnie skrzypce, bo pierwsze co, to człowiek sam musi chcieć i AC jest tutaj doskonałym przykładem.

A Anna idąc na medycynę do Lwowa może wcale nie myśli, żeby wrócić do Polski. Sama gdybym miała wybór, czy bujać się w Polsce kilka lat, aż w końcu MOŻE uda mi się dostać, a wybrać Ukrainę, gdzie biorą z pocałowaniem ręki, to chyba zaryzykowałabym z Ukrainą i naprawdę przyłożyła się do tego polskiego certyfikatu, jeśli już bym chciała wrócić. Poza tym może tylko Polska nie akceptuje ukraińskiego dyplomu, a reszta świata tak? Kto go wie. Drzwi są otwarte, nie tylko Polska na świecie.
Chyba w każdym kraju zagraniczne dyplomy muszą być nostryfikowane. Wewnątrz UE na pewno, a Ukraina nawet w niej nie jest. W Stanach dyplom Nissiax nic nie znaczył. Nie wiem, czy te drzwi są takie otwarte, najwyżej nie są zamknięte na klucz
I też od razu skojarzyło mi się to z cukiergate, tutaj masz całkowitą rację, ważne są umiejętności, a nie papier uczelni - tyle że zarządzanie a lekarski to dwa różne papiery

Edytowane przez kustraczek
Czas edycji: 2014-02-11 o 15:24
Stary 2014-02-11, 15:24   #3565
201605301559
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jajajamajka Pokaż wiadomość
hah, rzeczywiście
w takim razie skazuję Panią Marzenkę na Juciubowe bezrobocie
Stary 2014-02-11, 15:34   #3566
SouthEater
ciepłe kluchy

Cytat:
Napisane przez kustraczek Pokaż wiadomość
Chyba w każdym kraju zagraniczne dyplomy muszą być nostryfikowane. Wewnątrz UE na pewno, a Ukraina nawet w niej nie jest. W Stanach dyplom Nissiax nic nie znaczył. Nie wiem, czy te drzwi są takie otwarte, najwyżej nie są zamknięte na klucz
I też od razu skojarzyło mi się to z cukiergate, tutaj masz całkowitą rację, ważne są umiejętności, a nie papier uczelni - tyle że zarządzanie a lekarski to dwa różne papiery
A no widzisz, nie wiedziałam Nie przepadam za nią
Zawsze mnie tylko dziwi, jeśli już siedzimy w medycynie, dlaczego w Polsce jest ona taka trudna (i w dostaniu i w utrzymaniu), a wypuszczamy raczej dupnych tych lekarzy, a w USA poziom nauki jest raczej niski, a lekarzy mają wyśmienitych... Może to kwestia wyposażenia, rządu, kraju, polityki, gospodarki, może wszystkiego, ale nigdy nie wydawało mi się to jasne i chyba nigdy takie nie będzie.
SouthEater jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 15:39   #3567
201605301559
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez akasha84 Pokaż wiadomość
Paninorge znów podsyca ciekawość widzów http://instagram.com/p/kRxSiKL_FG/
ciekawe ile w tym prawdy
tyle, co w zakupionych swego czasu kubeczkach
na nową drogę życia
dla niej i jej przyszłego męża - Plastra

który później okazał się gejem, co musiało zasmucić przyszłą pannę młodą...

w jej zachowaniu widać jakieś ukryte kompleksy...
poza tym zabieg w wykonaniu - rzucam hasło i milczę - już mi się znudził...

nie wspominając, że brzydko zachowała się z tym zniknięciem... najpierw zapatrzone fanki wybrały ją jakąś tam Królową YT, później tak im za to podziękowała...
Stary 2014-02-11, 15:43   #3568
kustraczek
-ist

Cytat:
Napisane przez SouthEater Pokaż wiadomość
A no widzisz, nie wiedziałam Nie przepadam za nią
Zawsze mnie tylko dziwi, jeśli już siedzimy w medycynie, dlaczego w Polsce jest ona taka trudna (i w dostaniu i w utrzymaniu), a wypuszczamy raczej dupnych tych lekarzy, a w USA poziom nauki jest raczej niski, a lekarzy mają wyśmienitych... Może to kwestia wyposażenia, rządu, kraju, polityki, gospodarki, może wszystkiego, ale nigdy nie wydawało mi się to jasne i chyba nigdy takie nie będzie.
Ja ją akurat lubię, ale to był taki ogólny przykład, że jeśli dyplom uzyskany w UE nie był nawet brany pod uwagę, to co dopiero dyplom z jakiejś tam Ukrainy, która nie wiadomo gdzie jest nie wiem, czy polscy lekarze są tacy dupni, jak mówisz, raczej wydawało mi się, że są całkiem dobrzy, emigrują - no właśnie, może ci najlepsi już wyemigrowali? Większość znakomitych specjalistów to robi (niestety dla polskiej gospodarki, "stety" dla nich). Mało któremu ekspertowi opłaca się pracować w Polsce, zarobki nie są współmierne do ich umiejętności.
Stary 2014-02-11, 16:11   #3569
katharsis
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Rozyczkadzessi Pokaż wiadomość
tyle, co w zakupionych swego czasu kubeczkach
na nową drogę życia
dla niej i jej przyszłego męża - Plastra

który później okazał się gejem, co musiało zasmucić przyszłą pannę młodą...

w jej zachowaniu widać jakieś ukryte kompleksy...
poza tym zabieg w wykonaniu - rzucam hasło i milczę - już mi się znudził...

nie wspominając, że brzydko zachowała się z tym zniknięciem... najpierw zapatrzone fanki wybrały ją jakąś tam Królową YT, później tak im za to podziękowała...

Jestem może jakaś opóźniona czy coś, ale kim ona w ogóle jest? Bo kompletnie jej nie kojarzę, już wcześniej przewinął się temat o niej, że jara się jakimś tam facetem, ale w sumie nie przejrzałam sprawy o co kaman Królowa YT?

BTW Dziewczyny odnośnie dyplomów, certyfikatów i itp. Daleko nie trzeba szukać, tutaj w dojczach też niechętnie patrzą na moje papiery, które były pisane jako europejskie i które mają być uznawane w całej UE. Niestety, mimo że tłumaczone przez przysięgłego i dobre to niezbyt na nie patrzą, a jeżeli teoretycznie mogę je wykorzystać to jeszcze do nich muszę napisać test lub przejść przez mały egzamin (oczywiście jeśli zapłacę z własnej kieszeni, a to serio całkiem spore kwoty) żeby mieć coś, co zrobiłam na ziemi niemieckiej. I niestety nie jestem odosobnionym przypadkiem Mojemu teżetowi również nie uznali papierów, które robił w PL i chcąc nie chcą musiał wszystko robić na nowo tutaj. Żal :P Więc co tam gadać o USA skoro w juropie nas nie chcą

Edytowane przez katharsis
Czas edycji: 2014-02-11 o 16:18
katharsis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 16:17   #3570
Krzaki_w_stodole
Zadomowienie

Plaster <3
Miałam swoje 5 minut na yt dzięki niemu
Krzaki_w_stodole jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości