![]() |
#661 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
podczytuje Was, ale coś nie nadążam
![]() Virginia ja stawiam na Hanię, nasza córeczka tak będzie mieć na imię ![]() pampków mamy: 1 op. 33szt. Pampers Premium Care 3-5kg, 1op. 43szt. Pampers te zielone 3-5kg, Dada 2-156szt.-z promocji właśnie ![]() odnośnie macierzyńskiego to idę na rok-płatne 80%, moje miejsce pracy ma na mnie czekać-jest dziewczyna na zastępstwo, ale wiadomo różnie to bywa i tak naprawdę okaże się po powrocie. Też nie bardzo jeszcze mam pomysł co z córą zrobię- może teściowie i trochę moi rodzice, a może wrócę na 3/4 etatu i Tż uda nam się jakoś dograć. Pomyślę za rok- bo teraz tylko mnie to przeraża. Muszę się pochwalić- dziś wieczorem przyjeżdżają meble do salonu i sypialni. Mamy już meble dla Hani i prawie skończoną kuchnię i łazienkę ![]() Przeprowadzka prawdopodobnie w przyszłym tygodniu ![]() ![]()
Żona od 23.07.2011 ![]() Edytowane przez frogutka Czas edycji: 2014-02-11 o 13:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#662 | ||||
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#663 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
GRATULACJE!! ![]() ja po wizycie, szyjka zamknięta, z małą ok ![]() ![]()
![]() |
#664 | |
Raczkowanie
|
Dziękuje, kochane jesteście na Was i wasze kciuki zawsze można liczyć
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#665 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#666 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jest jeszcze metoda polegająca na liczeniu ruchów w ciągu 60 min, podobno powinno być co najmniej 4, no ale to bardziej uciążliwe. Juz chyba lepiej odnotować te 10 ruchów nawet jeśli po 10 min miałoby się zakończyc liczenie na dany dzień. Tu sa opisane te dwie metody http://blog.zapytajpolozna.pl/ciaza/...uchow-dziecka/ Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#667 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, że już jesteście gotowi i przeprowadzka pełną parą ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#668 | |||
Zakorzenienie
|
Dziękuję za Wasze opinie w kwestii imion
![]() ![]() Tequiba ja chyba od razu biorę całość, tj.52tyg. i 80%. Nie wiem tylko gdzie mam składać wszystkie papiery - u pracodawcy czy w ZUSie? To chyba zależy od tego ile zatrudnia pracowników, tak? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Frogutka super, że już będziecie się przeprowadzać! Byłam na basenie, choć jechałam z obawami po wczorajszych bólach ale pływało mi się super i wymasowałam plecy, miednicę i biodra na ściance (biczach), ja wgl na i po basenie czuję się fantastycznie i chyba będę chodzić do samego końca. Kupiłam też dla siebie: wkładki hig., wkładki laktacyjne, maxi podpaski i dla maluszka chusteczki nawilżane, wszystko w Lidlu z pieluszkami się wstrzymałam i chyba dobrze, kupię te z Biedronki. Sobie jeszcze kupiłam migdały w czekoladzie z cynamonem (uwielbiam! ![]() I dostałam dwie pozytywne wiadomości (wreszcie!). O 17 mam gina, trzymajcie proszę kciuki! Zmykam na kursy ![]()
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2014-02-11 o 13:52 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, że tak piszecie o tej pracy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#670 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jutro ide na wizyte, ale pojade metrem, bo mała strasznie sie wkurza, jak jeżdżę samochodem- nie pasuje jej pozycja i od razu sie skurcze pojawiają, więc wole nie ryzykować. A mi 20 niecałe- w sumie za tydzień moge rodzić. Na razie sie do tego psychicznie przyzwyczajam, bo wczoraj miałam lekka panikę... Dzis lepiej. Cytat:
![]()
![]() |
#671 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do górki, to uważam to za zły pomysł. Takie dziecko nie daje Ci spać, sra, płacze i jest niepotrzebne, więc jak pójdziesz na górkę, puścisz wózek, to myślisz, że pobiegniesz za tym wózkiem ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ceny prywatnych powalają ![]() Cytat:
![]() No własnie też współczuję tym, co muszą się rozstać po pół roku z dzieckiem ![]() Cytat:
![]() Data 14.04 mi się podoba ![]() Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#672 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam cc tydzień przed terminem, lekarz stwierdził, że ani dnia wcześniej nie może jej zrobić. Cytat:
Natalia. Hania chyba jest bardzo popularne teraz, choć imię bardzo ładne. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#673 | ||||
Zakorzenienie
|
Nie idzie mi nadrabianie coś
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tnij na krótko ![]() ![]() Cytat:
![]() Aż sobie popłakałam ![]() ![]()
![]() |
#674 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czytałam wiele opini kobiet które akurat po porodzie zdecydowały się ściąć włosy i strasznie narzekały że maluszki ciągle za te włosy łapały Cytat:
![]() ![]() ![]() o ile się nie mylę to JustinLbl (nie pamiętam ![]() 1 sztuka brokuła 200g sera typu feta, 1 ząbek czosnku sól i pieprz Brokuły ugotować ,odcedzić i przestudzić. W misce umieścić brokuła, czosnek i ser feta. Zmiksować blenderem na pastę. Doprawić do smaku. Czasem jak nie mam fety, to dodaję 1 jajko ugotowane na twardo i 2 łyżki majonezu, albo gęstego jogurtu greckiego. Do tego lubię dużo koperku i ziół prowansalskich. ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#675 | |||||||
Moderator
|
A orientujesz sie moze ile za szt. bez promocji kosztuja?
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
1. Ale jestes przedsiebiorcza - na to bym w zyciu nie wpadla ![]() 2. To przykro mi ![]() U mnie tez w najgorszym przypadku mnie przeniosa, ale tego bym nie chciala - ja lubie ta prace, ktora mam i przeniesienie byloby dla mnie prawie tak straszne jak wypowiedzenie. 3. Koncowki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-02-11 o 14:30 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#676 |
Wtajemniczenie
|
Dla mnie Hań (choć bardzo ładnie) też jest za dużo dlatego wybieramy między Natalką a Agatką
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#677 |
Zakorzenienie
|
Side ja jak wyszlam po wizycie bylam mega szczesliwa ze juz cos tam sie dzieje ja juz bym mogla miec kruszynke w domku
![]() ![]() Trisdom a jak u ciebie te skurcze wygladaja? Mnie rwie dolem jak na okres i z krzyza tak w dol.brzuch mi sie czasem robi twardy i spina ale nie boli to no i te niby skurcze nie sa az tak bolesne ja myslalam ze to bedzie mega bol ale poki co to da sie wytrzymac.najgorsze ze u nas to pierwsza ciaza i ja nie wiem czego sie spodziewac tak naprawde zreszta pewno jak wiekszosc z was . Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Virginia nasza corcia bedzie Natalka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#678 | ||||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A wiesz, powiem Ci cos zabawnego - jak pracowalam to w ktorejs czesci Cie przegadalam ![]() Cytat:
![]() Nie oplaca sie tylko w trakcie rodzicielskiego rezygnowac bo wtedy nie wyrownuja... ![]() ![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-02-11 o 14:31 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
Zakorzenienie
|
A mala wazyla 3kg 5.02 wiec teraz moze jeszcze cos przypakowala
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#680 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#681 | |
Zadomowienie
|
Tak jak Ela nie mam jakoś weny do nadrabiania
![]() Cytat:
![]() Side też padam na twarz i źle się czuję, nie mam zamiaru sprzątać ani zmywać. Moj mąż powiedział żebym obiadu nie robiła coś sobie wymyśli jak wróci tak się słabo czuje ![]() ![]() ![]() Wróciłam z miasta, zapisałam się na ktg i zrobiłam zakupy nic więcej dziś nie robie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#682 |
Wtajemniczenie
|
Niby tak, ale ja Tż niby ma pracę ale nie wiadomo co będzie za rok, zwłaszcza zimą (czasem się zdarzyło, że kilka m-c siedział w domu bo nie było pracy jak mróz był a tym samym nie było wypłaty) więc wolę teraz mieć 100% i 60% i mieć możliwość wcześniejszego powrotu. Chociaż nie wiem czy będzie do czego wracać (syt fin firmy)
|
![]() ![]() |
![]() |
#683 | |||
Zakorzenienie
|
suuuper!
![]() Cytat:
![]() U nas pogoda paskudna, aż się niedobrze robi, niby ciepło ale jakoś tak ponuro ... Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() mhhmmm nieźle, nasz kurczaczek miał 3 lutego 2kg322g ![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#684 | |||
Zadomowienie
|
Elunka, przedtem jakoś usunęło mi się Twoje pytanie. Napady bólu przeszywającego i nie dającego się ukoić
![]() Gianna M No to jak Mała jest jeszcze większa, to już w ogóle bezstresowa sytuacja ![]() ![]() ![]() Ja bym nie chciała miec urodzin jednak w walentynki - jeden prezent pewnie by mnie omijał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Nie wiem czy rozważałaś coś takiego, ale może rzeczy, które będą uzywane rzadziej włożyć do jakichś pojemników i np. na szafę albo są też takie fajne duże ale płytkie pudełka plastikowe, które mieszczą się pod łóżeczko, tam np mogłaby pójść pościel czy ręczniczki Małej ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
Zakorzenienie
|
Edytowane przez side85 Czas edycji: 2014-02-11 o 14:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#686 | |||
Zadomowienie
|
:klaski:
Cytat:
![]() Cytat:
Bolesne to będą dopiero porodowe, jak sie zacznie szyjka porządnie, szybko skracac i zacznie sie rozwarcie porodowe. Ja tak naprawde tez nie wiem, czego mam sie spodziewać. ![]() Cytat:
![]() ![]() Jak to nie robisz- hodujesz Majkę ![]()
![]() |
#687 | |
Wtajemniczenie
|
taka szybka jak i dzisiejsza wizyta- z pobraniem krwi, wypisaniem zwolnienia chyba 20min ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
urocze! ![]()
![]() |
#688 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() I podziwiam za basen. Mnie by wołami nie wyciągnął ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#689 | ||||||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Mara mam nadzieję, że szybko się pozbędziesz tego dziadostwa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() i ![]() Cytat:
![]() Wczoraj mnie dwie osoby pytały czy przyjechałam sama samochodem ![]() Cytat:
![]() Marzenia ![]() ![]() Cytat:
![]() Mój patent na układanie - ciuchy TŻ w worki próżniowe i na strych ![]() ![]() Może jakieś egzorcyzmy nad Majką? ![]() A kiedy masz teraz ktg? Cytat:
Lewa tragedia - głównie palce środkowy, trochę serdeczny i wskazujący. Cały dzień boli. Od 2 dni ból mnie budzi ok 5-6 rano. Podobnie jak u Ciebie wszystko ![]()
![]() |
#690 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dzięki za pocieszenie
![]() ![]() ![]() Cytat:
Serio? Taka małomówna byłam? ![]() Cytat:
![]() Dobra skumałam w końcu ![]() Cytat:
![]() Ksiądz sobie posiedzi z Tżtem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale ciuchy Oli zmieściłam w dwóch szufladach ![]() ![]() Cytat:
![]() Super to wszystko wygląda ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.