|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
haha, czytam mamy październikowe przyszłe i co 2 marzy o bliźniakach. Też marzyłam, odechciało mi się po 3 tygodniach, gdy Ulka oprócz spania i jedzenia zaczęła mieć kolki
|
|
#4352 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja Ania to w sumie grzeczne dziecko. w nocy musze ja budzic na karmienie(co 3 godz) je i zasypia natychmast bez usypiania a w dzien trzeba ja bujac w wozku i od razu sie budzi jak smoczek jej z buzi wyleci. alez jestem w niej zakochana
|
|
#4353 |
|
Wtajemniczenie
|
No jsk sobie wyobraze ze dwojka moglaby jednoczesnie miec kolke to az mi slabo
![]() Sent from my OV-Vertis-02 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#4354 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas też monitor chodzi mimo, że mała śpi w naszej sypialni - dzięki temu śpię spokojnie. Cytat:
|
|||
|
|
|
#4355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4356 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moje dziecko usneło w 30 sekund po położeniu do łóżka, a tatuś twierdził ze przez godzinę bedzie się jeszcze bawić ![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
za wyniki, dobrze ze jest ok, spokojnie przybierze i bedziesz mieć małego klocusia
|
|
#4357 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak bylam jeszcze w ciazy to kolezanka mojej mamy mowi do mnie tak : co, cieszysz sie ? No ja ba to ze tak. A ona do mnie : ciesz sie ciesz, nie wiesz co cie czeka no i miala kobita racje Sent from my LG-D605 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#4358 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4359 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz to nawet nie umiem sobie wyobrazić jak bym poradziła sobie z dwójką maluchów. A tak chciałam, żeby Zuzia miała rodzeństwo w podobnym wieku.---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
Zresztą obie byłyście dzielne. Cieszę się, że wszystko tak dobrze się skończyło i możecie się sobą cieszyć już w domu.
|
||
|
|
|
#4360 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam...nadrabiam od 15
mała dziś mało śpi i wymaga ciągłej zabawy i atrakcji Dziś bez spaceru, bo śniegiem sypało prawie cały dzień... Cytat:
Cytat:
Ale słodka niuńka wyglądają smakowicie podziwiam Cię, że przy dwójce szkrabów masz jeszcze czas na wypiekiCytat:
Cytat:
![]() za ładne przybieranieCytat:
Ile teraz waży?? |
|||||
|
|
|
#4361 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Moja wojna o spanie dzisiaj mocno oszukana - 2 razy bujałam na podusi (po próbach uspania w łóżeczku), raz Miki szybko zasnął przy laktatorze i pospał jak przestałam doić, a raz przy odkurzaczu ale jak wyłączałam to się wybudzał....
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Może spróbuj łyżeczką tą wodę dawać jak chcesz nauczyć pić wodę. Mój pięknie z łyżeczki kropelki spija. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Widzę, że mi nie pocytowało wszystkiego. Witaj Patrycjo! Mój Mikołaj też miał takiego krwiaka po próżnociągu - mówili, że się wchłonie. Był taki miękki w dotyku na początku a później skostniał i została taka gulka już, czyli się nie wchłonął. Na szczęscie był mały i myślę, że nie będzie to widoczne pod warunkiem, że Mikołaj nie zechce być łysym blokersem
|
|
#4362 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Opiszesz w skrócie jakie cwiczenia macie na asymetrie? bo my dopiero 25 idziemy z małym a do tego czasu mogłabym cos poćwiczyć. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a tak serio to aż serce ściska, jak nie można pomóc, żeby przeszło.
|
||||
|
|
|
#4363 |
|
Zadomowienie
|
Ktosiula a probowalas smoka w Mleku wytaplac
? Nie wiem czy podziala ale moze zassie wtedyWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4364 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny powiedzcie mi, mój mały lubi spać na jednej stronie, tzn klaść główkę , staramy się go obracać, ale czasami w nocy nie zauważę no i kilka godzin leży na tej która lubi i dzisiaj zauważyliśmy nie równości na główce, takie górki, dołki, zniknie to? martwie się, że tak szybko mu się odkształca
![]()
|
|
|
|
#4365 |
|
Zadomowienie
|
Basia nam lekarka mowila zeby recznik rolowac i podkladac pod plecki jak juz dziecko mocno spi, tak zeby wymusic spanie na drugiej stronie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4366 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale może faktycznie podkladajcie zrolowany ręcznik Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4367 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem i trzymam kciuki ![]() moze i na nas przyjdzie kiedys czas takiej nauki ![]() Cytat:
![]() M.uspil mala ![]() ale robila kupe przez sen to dlugo nie pospi:p spi w lozeczku ![]() Jutro M. ma wolne,bo idzie na pogrzeb... a po poludniu bioderka ![]() pewnie bedziemy miec zalecone pieluchowanie...poki co zlalismy to zalecenie przy wypisie ze szpitala. ale jak lekarz zaleci to trzeba bedzie... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4368 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Anusia !!!!!
|
|
#4369 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam wieczornie
Dzisiejszy dzień był STRASZNY!mała spać nie chciała, tzn. chciała ale nie mogła jakoś zasnąć. Najpierw próbowałam zasypiania w łóżeczku-ale to chyba narazie nie dla nas, już na rękach próbowałam i nic Nic nie pasowało, leżaczek, mata, rączki...NIC Dobrze że dzisiejszy dzień się skończył. Natalia po karmieniu ładnie zasnęła sama w łóżeczku, tylko wieczorami to się jakoś udaje A do tego najadłam się Kociak Czy Wasze dzieci też tak wsadzają rączki do buzi? Wkurza mnie to, bo wsadzając rączki wypluwa smoczka i zaraz jest ryk[/QUOTE] ![]() maomami Mamy identyczny cykl dnia ![]() Taszanta No mój też porysował nowiutki stół do jadalni suwmiarką ![]() Cytat:
hehe rozbroiło mnie to zdanie![]() Cytat:
![]() Doczytałam o krwiaku dobrze że się wchłonął, a można wiedzieć z jakiego jesteś województwa? Cytat:
Tak powinna działać indukcja u mnie działa bez problemu. Cytat:
![]() Też czekam i czeka też mój płaszczyk który kupiłam już w zaawansowanej ciąży specjalnie na wiosnę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4370 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4372 |
|
Zakorzenienie
|
korzystajac z okazji ide spac
![]() ciekawe ile pospi z ta kupa w pieluszce:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4373 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Rybko- napisalam Ci wiadomość na fb, ale nie wiem, czy odebrałaś? Dziewczyny widzialyście te filmiki z joga dziecięcą? masakra, w życiu nie wykonałabym ani jednego takiego ruchu na moich maleństwach... Edytowane przez Basiaaaaaaaaa Czas edycji: 2014-02-11 o 22:56 |
||
|
|
|
#4374 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Sie tu ruch zrobił ostatnio ![]() Ponarzekalam że pouciekalyście i chyba ktoś jeszcze jak dobrze kojarzę jeszcze płakał i znowu ruch jak w ulu ![]() Lecę poczytac trochę,ale szczerze nie chciało mi sie nawet na wizaż ostatnio wchodzić.Czasu mam pod dostatkiem ale teraz wciagnęłam się w wir serialowy. U nas wszystko ok,no może poza wysypką ale ja ciągle grzeszę.Ostatnio rzuciłam sie na trufle i zjadłam chyba z 10 i wypiałam jedną kawę z mlekiem.nie mogalm sie opanować ze slodyczami,ale coś mi sie wydaje żę to przed nastepnym okresem mnie tak wzięłoAmba na słodycze już postanowione.i będe obsewować skóre a mi to dobrze zrobi dla figurki ![]() Nie wiem juz co o tym sądzić ale małego te zmiany nie swędzą a cały czas się utrzymują ![]() A i jakby ktos był zainteresowany nosidlo BOBA w dobrej cenie: http://www.kangurkowo.pl/nosidlo-erg...i-boba-g3.html A i zapomniałam o ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Z tego co zapamiętałam... Zdrówka dla wszystkich chorowitków tych małych i dużych ![]() Zosia ,Pola,Laura,Adaś i Kamilek,Ania Witajcie z powrotem Beatka ,Miss Triss Ania czNie wiem czy u nas jest azs bo niepotwierdzone, ale piorę w Loveli płyn do prania i płukam 2 razy ubranka. Kyte 3 miesiąceAgnieszkaTo mała wszystkim pokazala kto tutaj rządzi ![]() Maomami Nie przejmuj sie Tymek też często uśnie na rękach zwłaszcza w dzień i potem odkładam albo do koszyka albo do łóżeczka do Uwielbiam to tulenie i nie ograniczam tego.Na to przyjdzie czas.A po tym jak bezproblemowo nauczył się zasypiać na noc z łóżeczku jestem pełna optymizmu. Patrysia Hej Miss A czemu chcesz dopajać Zosię?Jak karmisz piersią to nie musisz,ale pewnie masz jakis inny powód.Chcesz przyzwyczajać małą do picia wody? Powodzenia dla wszystkich mamuś uczących zasypiać dzieciaki w łóżeczkach!!! Przeczytałam mój przedostatni post,ale zamotałam ![]() I mam pytanie: Czy jest tutaj może przypadek dzieciaków które nie mają jeszcze wykształconych jąder kostnienia w bioderkach? Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2014-02-11 o 23:56 |
|
|
|
#4375 |
|
Zakorzenienie
|
Nemosek co za seriale oglądasz??
Przeganiam tą wstrętną wysypkę....a kysz od Tymusia Też mam czasem takie dni, że mi się nie chce wizażować i jak się trafi przerwa to potem mi głupio, że Was zaniedbuję...jakieś takie poczucie obowiązku czy co ![]() Zmywam się chyba, bo oczy się kleją
Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2014-02-12 o 00:04 |
|
|
|
#4376 |
|
Zadomowienie
|
Ula jak zwykle jest zmęczona, ale spać nie, bo po co:rolleyes;
Ale muszę pochwalić, że dzisiaj jakieś bezbolesne bąki ma... może mija
|
|
#4377 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Nieraz po parę odcinkówpod rząd oglądam a robota domowa się pasie![]() Ja mimo że nie wizażuję nieraz fizycznie to myslę sobie co tam piszecie i tak prędzej czy później wchodzę tutaj Taka mania i przynależnośc do grupy![]() No co będę dużo pisać,po prostu lubię Was i już! dobranoc ---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- Cytat:
Corko Ty to chyba sie na drugie dziecko szybko nie zdecydujesz co?
|
||
|
|
|
#4378 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam tak samo! Myślę co tu słychać i ciągnie mnie sprawdzić Zżyłam się z Wami i nawet te ostatnie perypetie nie są w stanie mnie stąd wygonić! Cieszę się, że wątek żyje ![]() Dobra...tablet się rozładowuje to znak, żeby spadać ![]() Dobranoc |
||
|
|
|
#4379 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Widze ze watek odzywa na nowo!
Ja za to ledwo zyje, dziecko mi szaleje .. Po za tym wszystko gra, wczoraj się ważyłysmy I mamy 7.02kg spadlysmy z 91 na 75 centyl ale chyba nie powinnam sie tym martwić ? Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 01:41 ---------- Poprzedni post napisano o 01:29 ---------- Cytat:
Tylko ja nie mam? Czy ktos jeszcze? Cytat:
Mao wszystkie drzemki Zuzy sa w okolicach 40 min? Czy macie jakies dluzsze np 2-3h ? Kurde, burczy mi w brzuchu przez te Wasze drozdzowki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 01:50 ---------- Poprzedni post napisano o 01:41 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4380 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 01:38 ---------- Poprzedni post napisano o 01:37 ---------- Właśnie kładę plastry na nos i nie wiedziałam że to takie skuteczne ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:37.

Jestem mamą Zuzi urodzonej 18 listopada.

za wyniki, dobrze ze jest ok, spokojnie przybierze i bedziesz mieć małego klocusia

mała dziś mało śpi i wymaga ciągłej zabawy i atrakcji
wyglądają smakowicie

Nic nie pasowało, leżaczek, mata, rączki...NIC
i wypiałam jedną kawę z mlekiem.nie mogalm sie opanować ze slodyczami,ale coś mi sie wydaje żę to przed nastepnym okresem mnie tak wzięło