Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-12, 01:45   #451
perfuzja
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;45107099]Podejście x aby Ala usunęła. Walczymy od kąpieli czyli od 20. Zaraz mnie moje dziecko wykończy psychicznie

Sent from my GT-I9001 using Wizaz Forum mobile app[/QUOTE]

A ja narzekałam, ze po wyjściu z kąpieli o 21 zasnął dopiero o 22h30.

Moze metody niekonwencjonalne: wyjście na dwór albo rundka dookoła domu samochodem?

Edytowane przez perfuzja
Czas edycji: 2014-02-12 o 01:50
perfuzja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 01:49   #452
pilotka86
Rozeznanie

tradycyjnie GRATULACJE dla rozpakowanych

i banan dla potrzebujących
Vacuity co za chamstow na ip masakra!!!
cayenneOna powodzenia na cc

solidarnie współczuję dziewczynom z ciężkimi nocami

jaszczurka powodzenia w szpitalu!! trzymam kciuki za rozwiązanie jakie by ono nie było! dobrze że jesteś pod stałą opieką!

Migotka faktycznie powinnaś mieć odcięty net albo blokadę rodzicielską na hasła typu "choroby u dzieci" "niepokojące objawy"
ale ja chyba tez bo wczoraj(i to pod wpływem Twoich postów o podnoszeniu głowy i porażeniu ) wypytałam o to wszystko lekarza na usg bioderek, na które w dodatku wcale nie musiałam iść i nawet nie miałam iść, bo córce już robiłam he. więc to się nazywa nadgorliwość . a gdybyś widziała minę tego lekarza
co do wysypki to tamta już zeszła dawno (smarowałam sudocremem za radą na jakimś forum i swoim pokarmem). z dwa dni temu pojawiła się nowa, taka sama i mniej więcej w tych samych miejscach. i potwierdziło sie to co podejrzewałam a mianowicie że to trądzik niemowlęcy, bo np wczoraj wieczorem był na maksa nasilony podczas krzyku i jak przegrzała się. dzisiaj rano było już blade a później maż tak ją wyopatulał, że myślalam ze padne jak wrocilam z badan i zobaczylam jaka jest spocona i zaczerwieniona:/ od razu zrobilam porzadek, posmarowalam sudocremem i juz zbladlo i nie widac. zauwazylam tez ze nasila sie kiedy skora corki sie spoci np gdy ja karmie i dlugo ma kontakt z moją

demony brawo za opis . fajnie miałaś że mogłaś zostać w swojej koszuli i cewnik po znieczuleniu. ale niezła jazda z tym znieczuleniem fotka pijawki super!!! kurde muszę w końcu to fb dołączyć tyle że ciągle brakuje czasu.
mi na szczęście uwierzyli i dali drugą dawkę. tyle że u mnie anestezjolog zawalił na całej linii a skutki jego złego wkłucia do dziś odczuwam

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu
Dziewczyny, które niedawno rodziły - chciałam wam napisać, żebyście chłonęły te chwile, kiedy maluszek jest taki naprawdę malutki. Każdy etap jest super, ale zaciśnijcie zęby jeśli chodzi o kp i inne niedogodności i tulcie swoje kruszyny ile wlezie, bo one tak szybko rosną! (Tak, to są moje przemyślenia po wyniesieniu do piwnicy ubranek w rozmiarze50/56 )
oj tak! i róbcie zdjęcia, kręćcie filmiki. ja tego robiłam bardzo mało z braku czasu/zmęczenia/lenistwa i teraz żałuję a czasu nie cofnie

LeLa ja na Twoim miejscu też odstwiłabym te lekarstwa bo jak w ogóle nie pomagają to szkoda ładować. a co do smoczków to moja w ogóle nie toleruje niesetety mam 6 rodzajów i każdym pluje po kilk-kilkunastu sekundach

Cytat:
Napisane przez milka-pilka
Właśnie się zwazylam w domowym wdzianku ćzyli w cienkim dresiku i wazę 51 kg, czyli schudłam po porodzie 8 kg.
Cały czas jestem głodna.
Brzuszek jeszcze został.
to podobnie jak ja a głód przez karmienie
co do kota
ehhh u mnie też były cyrki!
chodziła struta, nie wiedziała co się dzieje, kto tak piszczy, bała się płaczu (dalej tak trochę jest chowa się), odwąchiwała dziecko, była zaciekawiona ale też smutna i straciła apetyt. kiedy trzymam dziecko podchodziła z zaciekawianiem, do kołyski też ale nie zaatakowała ani nie wskoczyła do kołyski zapewne dzięki temu że mąż psiknął wcześniej (jeszcze w ciąży) zraszaczem z wodą. staram się nie zosrawiać jej z dzieckiem, chociaż zdarza się, nie zamykam specjalnie pokoju a kotka śpi z nami najczęściej . na poczatku tak się bałam.... ale przeszło i zaufałam jej chociaż wiadomo nie do końca. raz kilka dni po wyjściu ze szpitala mnie przeraziła i myślałam że zemdleję. otóż położyłam córkę w jej pokoiku do łóżeczka i spała (wtedy pierwszy raz, wtedy zaczęłam ją przyzwyczajać, bo na codzień śpi w kołysce w naszej sypialni). wyszłam z pokoju do wc na kilka minut nie zamykając drzwi i wchodząc z powrotem zastałam oto taki widok: kotka wskoczyła do łóżeczka i odwąchiwała z zaciekawieniem z ok. pół metra córkę - ona spała. myślałam że zemdleję, ale zachowałam zimną krew a kotka jakby nigdy nic odwróciła głowę zobaczyła mnie ja zawołałam i pokiwałam palcem "pusia nie wolno schodź" spokojnym głosem i zeskoczyła. nigdy to się nie powtórzyło. dobrze działa to psikanie, bo kotka ostatnimi czasy wskakiwała na przewijak i na nim spała (nawet wstawiałam rutaj zdjęcia). już teraz tego nie robi, bo jak mąż zobaczył kotkę na nim to szybko chwycił za psikacz i zanim zdążyłam zaprotestować psiknął kotkę, która od tego czasu nawet się tam nie zbliża do niego. także nici z kolejnych zdjęć, ale wiem że działa na nią taki straszak.
musisz dać kotu czas, ja starałam się i dalej staram mimo zmęczenia zawsze pamiętać o kotce żeby ją popieścić, pogłaskać, dać smakołyka, powiedzieć że jest ważna itp. powodzenia!!! mnie dużo dał artykuł który tutaj wrzucałaś

natalli super zdjęcie!!!!:love :

lolita brawo dla męża za prezent!!!

Józefina wrzuciłaś REWELACYJNA strona , polecam zakładkę o kp! znałam ją już wcześniej i polecam szczególnie "mity o kamieniu piersią"
http://www.siostraania.pl/artykuly/t...u+piersi%C4%85

bardzo polecam też linki z niej o kp z filmikami o prawidłowym przystwianiu, błędach, ssaniu aktywnym:
http://www.nbci.ca/index.php?option=...d=35&Itemid=73

dla mnie były wybawianiem i pokazały masę błędów jakie robiłam.

Ambrella brawo za fotkę terrorysty!! faktycznie nie wygląda
a co do kryzysów macierzyństwa itp. to normalne!!! dziwczyno musisz wyluzować i być egoistką, bo się wykończysz psychicznie i fizycznie! wiem o co chodzi z tym szwankowaniem mózgu , bo miałam to samo. dlatego m.in odciągam pokarm żeby mi dziecko nie wisiało na cycku wpo nocach bo dla mnie MĘCZARNIA i prosta droga do mega frustracji. a tak to zawsze mąż może nakarmić a i samo karmienie schodzi kilka minut a nie kilkadziesiąt . z tego powodu też żeby jeszcze bardziej skrócić czas mam zamiar kupić termos żeby mieć już ciepłe mleko a nie bawić się w podgrzewanie. ten deficyt snu to nie jest nic dobrego ani dla Ciebie ani dla otoczenia! a z tym sprzątaniem i normalnością to też rozumiem ja też tak brałam się za sprzątanie, układanie ale nie dlatego że przeszkadzał mi burdel czy lubię mieć porządek ale dlatego żeby poczuć że jest tak jak dawniej. ale nie jest, nie było i nie będzie. aa i trzymam kciuki za chrzvciny

Lusso super fotka!!

Nemezis współczuję przedłużonego pobytu w szpitalu

uffff pierwsza czesc nadrobiona i odp
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 01:49   #453
nattalli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Mam kryzys. Jestem 9 dzien w szpitalu z Miłoszem, nie ma tu odwiedzin, tęsknie za mężem i Alkiem. Jestem tu jakim pie.rdo.lonym wiezniem bo maly juz w zasadzie zdrowy ale musimy byc tu 10 pelnych dób bo inaczej NFZ nie zaplaci szpitalowi. Wyjdziemy dopiero w czwartek po poludniu. Wiem ze to juz niedlugo ale mam serdecznie dosc. W dodatku mały od dwoch dni mnie terroryzuje bo inaczej tego nie da sie nazwac. Uspokaja sie tylko na rekach. Jak go odkladam drze sie tak ze az sie zanosi. Nie mam jak nawet wyjsc do wc. Dzis jak juz musialam to caly pobyt w ubikacji slyszalam jak wrzeszczy. W zasadzie teraz nie spi od 14. Tzn przysypia u mnie na rekach a jak go odkladam to natychmiast jest krzyk. Teraz siedze i rycze razem z nim.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moja Bianca ma coś podobnego od dwóch nocy, tak sie drze, zanosi, szuka cycka a jak daje to nie je bo brzuszek juz pełny, próba jej odłożenia kończy sie istnym dramatem. i tak od godz 22 do 5-6 póżniej się uspakaja i jest aniołkiem w ciągu dnia. Nie wiem co jest grane to jej 5 doba na skok rozwojowy chyba za wczesnie...

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 01:53   #454
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
A ja narzekałam, ze po wyjściu z kąpieli o 21 zasnął dopiero o 22h30.

Moze metody niekonwencjonalne: wyjście na dwór albo randka dookoła domu samochodem?
Dzisiaj odpada bo mam olej na włosach ale może jutro spróbuje Jutro mamy polożną więc spytam o to. Te problemy z wieczornym zasypianiem zaczęły się kilka dni temu. Ala niby zasypia, odkładam ją do łóżka a po 15-20 minutach syrena. I najtrudniej wtedy wstać jak człowiek taki nagrzany pod kołdrą i senny

Staram się zachowywać spokój ale ciężko czasem. Pocieszam się że to musi kiedyś minąć.

Sent from my GT-I9001 using Wizaz Forum mobile app
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 01:54   #455
nattalli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
cześć mamuśki
no to się wczoraj pochwaliłam
i miałam! cały dzień jestem jak zombie..:/ dołączam się do wkurzonych nocą
córka obudziła się o 1 w nocy (miała pełną pieluche i już ją zaczęło męczyć)
mój mądry mąż zaczął się bawić podczas przebierania (nie lubi ) i ją dodatkowo rozbudził
no i się zaczęło.. tak się wkurzyła... jak mamusia zresztą po wybudzeniu i jak zaczęła się drzeć to nie szło ją uciszyć:/
aż dałam pierś, bo miałam nadzieję że może się uspokoi (to była naprawdę desperacja). parę minut possała, ale ile było krzyku i wywijania sutkiem , bo już się zaczęły prężenia (ale dlaczego to dowiedziałam się później) . i zrobiliśmy pierwszy błąd a mianowicie zaraz po mleku daliśmy herbatkę, która przypominam była dość mocna. za mocna:/ niepotrzebnie robiłam mocniejszy wywar, wystarczył napar albo lekki wywar jak w pierwszy dzień. wypiła parę mililitrów, bo smak. usnęła na pół godziny ale już ją coś męczyć. i wtedy mąż przyznał mi się, że przy wcześniejszym kamriniu o 21 dał jej te krople sab a dał jej , bo są słodkie i ona się po nich oblizuje i później lepiej mu z butelki je k..... miałam ochotę go uderzyć bo wiedziałam że nie pomagają a tylko szkodzą dawane byle jak i teraz po wczorajszej nocy jestem tego pewna. a on jeszcze dał jej cichaczem bez mojej wiedzy

ufff to tak w skrócie
a teraz nadrabiam i odp póki moge
zabiłabym męża! serio

---------- Dopisano o 01:54 ---------- Poprzedni post napisano o 01:53 ----------

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
a z niespodzianek to u nas była taka sytuacja: mały załadował pieluchę więc mąż przewinął. Wytarł chusteczkami, nasmarował i... młody sfajdał sie na przewijak. OK- bywa, mąż znów wytarł nasmarował, sięga po pieluchę i.. młody znów narobił na przewijak. Mój mąż powiedział tylko "synu widzę że ojca cierpliwość na próbę wystawiasz"
Mąż ponownie powycierał, nasmarował i... trzeci raz Adaś zesrał się na przewijak Ja wyłam ze śmiechu już przy drugim razie a przy trzecim to myślałam, że mi macica wypadnie tak się śmiałam.
chciałabym to widzieć

26.05.2013 II kreseczki

Stary 2014-02-12, 02:03   #456
pilotka86
Rozeznanie

dobra resztę nadrobię jutro, bo zaraz padnę.
córka ssała o 24 przez 20 minut, unieruchomiłam ją na amen w kokon (dzięki emma za filmik z wiązaniem, to drganie i szumienie przy wiązaniu - rewelacja!! podzaiłałąo na moją!), dalej się nie obudziła to ja idę w kimę!
. mleko w razie w przygotowane i stoi w podgrzewaczu w ciepłej wodzie.
:dobranoc
tylko na syznbko
lidka
widziałam że jesteś w szpitalu z synkiem, powodzenia! uspokajanie na rękach noworodka jest męczące, ale uspokajanie na rękach niemowlaka to jest już katastrofa dla tych rąk. mój mąż ma takie genialne przyzwyczajenia

Józefina nie wiem czy wiedział, mówiłam mu że chyba nie działają ale ja sama nie byłam pewna że mogą szkodzić tylko podejrzewałam. po wczorajszej nocy jestrem pewna, bo dzisiaj córka śpi jak aniołek. ale może myślał że nie działają jak ja podawałam albo może myślał że jakimś magicznym sposobem zadziałają jak on poda ogólnie to wczoraj w nocy w akompaniamencie wrzasków córki zdążyłam się z nim pokłócić jakieś 150 razy
a później pogodzić tylko raz
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 02:06   #457
nattalli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
Natalli a nasutniki? jak pije ładnie z butli to może nasutnik ja do piersi skusi...
Akkma kibicujemy dalej!
perfuzja kciuki za Maleństwo!
dzięki za rady. spróbowałam i śmigamy na piersi

26.05.2013 II kreseczki

Stary 2014-02-12, 04:38   #458
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Jozefina, dziekuje za komplement, sama siebie nie poznaje patrze w lustro i to inna osoba jest. Przestaje miec ochote wychodzic do ludzi wiec jakos dbac o siebie mi sie nie chce. Nie chce mi sie wiecej niz prysznic no w sumie na tym koniec. uf nie nawet pisac nie moge, bo az mi gorzej. leeeeeee

Moze to mija kiedys, bo bede zaniedbana mamuska, a nie sexi mama.

Od 1,5 h znow walcze z borysem, dzien z dupy noc z dupy eh... prezy sie wygina kwiczy a ja niewiem co robic. Ciezko nawet go na rekach trzymac przez ramie, tak wierzga (a jest w kokonie).

Pilotka ja zdecydowanie powinnam miec blokade, albo jakies zabezpieczenie pod napieciem.
Stary 2014-02-12, 04:41   #459
forester
Zadomowienie

Natalli ciesze sie ze pomoglo
Justien u nas Mala nigdy nie placze w kapieli ale zawsze trzymamy sie pewnych regul tj. do kapiel idzie jakas godz po jedzeniu, powietrze w laziece musi byc napawde mocno nagrzane wlasnie suszarka, ktora chodzi podczas calego mycia, kapiemg we dwoje, ja trzymam ja za reke, swiergocze, masuje brzuszek, maz myje, wyciagamy ja do recznika, ktory byl nagrzany na kaloryferze i jest cieplutki. zabiegi po kapieli robie szybko i zawsze wtej samej kolejnosci.potem ja biore na rece, czekam az temp w lazience troche spadnie tzn otwieram drzwi ale nie od razu wychodze i idziem do sypialni na karmienie.
Lidka dasz rade wytrzymasz, jeszcze chwila i bedziecie w domk! juz blizej niz dalej.

Mloda przespala 4godz, bez udzialu mojej osoby tzn nie spala na mnie czyli mamy postep
i jej kupa nie wyglada jakby najadla sie wodorostow, tylko jest zolta choc sluz jeest ciagle
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 05:43   #460
Negrid
Rozeznanie

Wczoraj 11 lutego, na swiat silami natury przyszła Łucja. 3550g g 55cm 10pkt
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 07:11   #461
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
Gratulacje! Witamy Łucję!

U nas noc super (2 pobudki - jedzenie i od razu lulu), ale Emil od 6h15 na nogach (obudziły go bąki ) i już chyba nie zamierza iść spać
Stary 2014-02-12, 07:30   #462
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Graaatulacje!!

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Gratulacje! Witamy Łucję!

U nas noc super (2 pobudki - jedzenie i od razu lulu), ale Emil od 6h15 na nogach (obudziły go bąki ) i już chyba nie zamierza iść spać
Zazdroszcze!!

Jak dziala delicol? To nie to samo co bobitic?

Stary 2014-02-12, 07:50   #463
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość

Jak dziala delicol? To nie to samo co bobitic?

Nie, to nie to samo. W Boboticu glownym skladnikiem jest symetykon i on jest na wzdecia, a Delicol daje sie dzieciom przy nietolerancji laktozy, pomaga rozkladac laktoze z mleka.
U mnie nie dziala, ani jedno, ani drugie

U nas Alek usnal po kapieli o 21.30 i spal do 2.30, potem przewijanie i karmienie i spanie od 3 do 6.30 i nie spi juz do teraz, bo znowu obudzil sie z mega placzem
Mam nadzieje, ze ten dzien bedzie troche lepszy

pilotka meza bym chyba udusila tym bardziej, ze wiem jakie sa nerwy, jak dziecko placze
Stary 2014-02-12, 07:53   #464
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Chyba zaliczam kryzys laktacyjny. Wszystko by sie zgadzalo. Dziecko wczroraj budzilo sie glodne co godzine. Ssalo i ssalo i ssalo piersi calt czas miekkie. Rano to samo.... odciagam i odciagam a tu leci chocby chcialo a nie moglo. Kryzys pojawia sie ok 6 tyg zycia dxiecka wiec idealnie pasuje. Po wczorajszym zachowaniu Borysa zastanawiam sie nad skokiem rozwojowym bo tak czujny jest ze chodze na palcach....nie spi, cyc,cyc, cyc. Jak na poczatku

Stary 2014-02-12, 08:21   #465
isia4891
Zadomowienie

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;45103687]Tego też próbowaliśmy, wszystko było ok dopóki Ala nie znalazła się w wodzie. Do tej pory nie płakała przy kąpieli tylko RAZ, gdzieś w pierwszym tygodniu, i do tej pory nie wiemy dlaczego - nic specjalnego nie stosowaliśmy.[/QUOTE]

Musisz ja powolutku wkładać, dać jej palca bo dziecko czuje się pewniej jak coś trzyma i mówić do niej delikatnym tonem. Probowalas tak??
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 08:26   #466
celin10
Rozeznanie

Cytat:
gratulacje
celin10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 08:31   #467
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

i znów spanie aż 30 min!!

Dobijcie mnie

Wczoraj tż walnął mi tekstem "chciałbym mieć trochę czasu dla siebie" nawet nie skomentowałam. Ja mogę powiedzieć " chciałabym zjeść śniadanie ... chciałabym wziąć prysznic dłuzej niż 2 min..."
Stary 2014-02-12, 08:35   #468
celin10
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Nie, to nie to samo. W Boboticu glownym skladnikiem jest symetykon i on jest na wzdecia, a Delicol daje sie dzieciom przy nietolerancji laktozy, pomaga rozkladac laktoze z mleka.
U mnie nie dziala, ani jedno, ani drugie
moja szwagierka miała też kłopot z wrzeszczącym,nie dającym sie ni jak uspokoić synem,pojechała do pediatry przepisał jej mm Bebilon pepti i jest duuuuzo lepiej.też wcześniej stosowała różne specyfiki ale były psu na budę...

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

hehe cieżarne buszują na wizażu rano a mamcie po nocy
celin10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 08:42   #469
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lusso Pokaż wiadomość
Dziewczyny zalamka 4tygodnie po porodzie a mi wyskoczyly rozstepy z tylu na udach mam recepte na ta masc co wam pisalam ale platne 100% i cena 50zl ponoc tylko specjalista moze dac z refundacja i jutro zadzwonie sie zapisac wtedy zaplace 8,40 mam nadzieje ze w tym czasie nic nowego nie wyskoczy.
Właśnie wczoraj dzwoniłam do koleżanki bo ona w pracy takie specyfiki ma ale mówiła ze drogie to może być...mi robi super masc posladkowa ...lepsza niż kupne specyfiki typu sudokrem, bepanthen itp
Stary 2014-02-12, 08:44   #470
magnusia
Zakorzenienie

Witam z rana- wstalismy, młody nakarmiony i ciśnie teraz kupę
ja piję kawkę i zbieram się do kąpieli.
Idę dziś do położnej aby mi zacerowanie obejrzała- mam nadzieję, że wszystko się dobrze goi.

Cytat:
Jozefina, dziekuje za komplement, sama siebie nie poznaje patrze w lustro i to inna osoba jest. Przestaje miec ochote wychodzic do ludzi wiec jakos dbac o siebie mi sie nie chce. Nie chce mi sie wiecej niz prysznic no w sumie na tym koniec. uf nie nawet pisac nie moge, bo az mi gorzej. leeeeeee
.

chyba Cię dopadła jakas mała deprecha... zrób dla siebie cos małego np pomaluj pazury, zrób sobie oko, maseczkę itp. Nawet na siłę jeśli nie masz ochoty- powinnas poczuć się lepiej. No i powtarzaj sobie "jestem super mamuśka i śliczna kobitka"

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:

gratuluję

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:

Wczoraj tż walnął mi tekstem "chciałbym mieć trochę czasu dla siebie" nawet nie skomentowałam. Ja mogę powiedzieć " chciałabym zjeść śniadanie ... chciałabym wziąć prysznic dłuzej niż 2 min..."
no za takie teksty to baty na tyłek tż-towi się należą

Edytowane przez magnusia
Czas edycji: 2014-02-12 o 08:53
magnusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 08:54   #471
krolowa_nilu
Rozeznanie

Justien łączę się w bólu - nas wczoraj usypianie od 20 (po kąpieli, karmieniu i czytaniu) do 1... W końcu ja zasnęłam na kanapie a moje dziecko samo w łóżeczku

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
Józefina wrzuciłaś REWELACYJNA strona , polecam zakładkę o kp! znałam ją już wcześniej i polecam szczególnie "mity o kamieniu piersią"
http://www.siostraania.pl/artykuly/t...u+piersi%C4%85
Przeczytałam i z większością się zgadzam, ale punkt o paleniu papierosów mnie mocno zaskoczył - lepiej paląc karmić piersią niż mm
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 09:03   #472
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Jaka powaga męża hahaha

Chyba lubi go przewijać

Adaś jest bezbłędny.

Mnie Marcel za to dziś w nocy osikał jak już zakładałam mu pieluszke, a wiadomo nożki miał w górze to i sik był jak fontanna

Miałam to samo dziś...ehh te Marcelki

Gosia pij więcej to może przybędzie...

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Migotko współczucia, jak tylko mały ci usnie to go zostaw z mężem na godzinę dwie i wyjdź coś zrób dla siebie. Mi wczoraj po zakupach się humor poprawił

A będzie mi lepiej jak już ten brzuch mi zniknie i będę mogła spodnie na dupke wciągnąć...już bym się w nie wbila ale ten szew...
Stary 2014-02-12, 09:12   #473
Madzik14
Zadomowienie

Cytat:
No gratulacje wczoraj jeszcze nic tego nie zapowiadało a ty już masz córcie przy sobie... jak wy to robicie
Madzik14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 09:14   #474
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Magnusia, ja mam takiego permanentnego doła już dość długo. Jak patrzę w lustro to chwilęi uciekam. Serio Pff mylałam o pomalowaniu paznokci ale moje dziecko NIE ŚPI! max 1 h, czasem 5, 10 min... NIC nie zdąże zrobić, piszę tego posta i 5 razy wstałam już do dziecka, bo smoczek wypadł przy ziewaniu.... i nauczył się wołać "aaaeeeąaaaaaeeee"
Nie ma sensu nawet się iść wykąpać bo zaraz będzie wrzask... wczoraj wyglądał tak CAŁY dzień dziś już jest to samo... ;( Potem mi przyjdzie taki tż i walnie takim tekstem to mam ochotę się pochlastać. Znów płacz jezu ;(
wstaje 6 raz..

Isia, mąż w pracy, znów jutro moja mama chce przyjśc i mam być w piatek walentynki sobota goście, dziś lekarz jutro lekarz
Stary 2014-02-12, 09:15   #475
Messsuah
Raczkowanie

Ja mam chyba jakies dziwne dziecko od poczatku prawie przesypia noce, karmienie o 23 i spi do ok 6-7 rano teraz ma 9 tyg w dzien wogole nie chce spac dopiero po 20 robi czasem drzemke 15-20 min i po karmieniu ok 23 zasypia.... czy to normalne? Bo tak czytam ze wasze dzieci zbytnio nie chca spac
Co do kolek polecam Windi, moj maly mial kolki (i to w dzien) przez okres ok 2 tyg, bylo juz podejrzenie nietolerancji laktozy... po boboticu mialam wrazenie ze bardziej go meczy po delicolu nie widzialam roznicy, windi uzylam chyba z trzy razy tylko ale az piszczalo maly byl zagazowany teraz zaczyna sobie radzic z bakami
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 09:15   #476
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

I znów wrzask... nie no nie mogę ;( a cycki puste

chce mi się ryczeć
Stary 2014-02-12, 09:19   #477
Messsuah
Raczkowanie

Perfuzja czy Emil podnosi juz glowke lezac na brzuszku? moj dopierozaczyna ale leniwy jest okropnie :/
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 09:31   #478
vacuity
Rozeznanie

Dzień dobry,

Dziewczyny, współczuję Wam tych okropnych nocy. Ja też mam ciężkie, ale w porównaniu z Wami to pikuś - przynajmniej leżę w ciszy, a nie przy akompeniamencie syreny...

Swoją drogą mój Mąż też uraczył mnie dzisiaj tekstem "wytrzymaj jeszcze kilka dni" - nie rozumiem skąd u niego przekonanie, że gdy urodzę to zacznę się wysypiać

Cytat:
Gratulacje!

Cytat:
Nie no, tekst poniżej pasa. Może powinnaś zostawić go z dzień samego z synem to zrozumie powagę sytuacji.
Stary 2014-02-12, 09:35   #479
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Borys w chuście póki co spokój,

Cycki zaczynają mnie martwić.... kurde

Jednak wrzask

Edytowane przez malaMigotkAaa
Czas edycji: 2014-02-12 o 09:44
malaMigotkAaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 09:35   #480
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
Perfuzja czy Emil podnosi juz glowke lezac na brzuszku? moj dopierozaczyna ale leniwy jest okropnie :/
Podnosi, ale dosyć niestabilnie.
Ale nie cierpi leżeć na brzuchu (chyba, ze męczą go gazy, ale wtedy nie ma ochoty na podnoszenie głowy), wiec zawsze ryczy walcząc z tą głową.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości