Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-12, 13:01   #2821
zebrawpaski
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI

Dzisiaj dzien kciuków:
- Edytka
- Gryzelda
-Jana
- Kucyk
- Wika

wszystkie ważne więc alfabetycznie ułożyłam
kogo do listy jeszcze?
Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Zdrówka dla Kasi a Ty jak się czujesz?
mdło

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
nie widzę sensu za bardzo, moją teriapią jesteście WY! i to jest najlepsza terapia!
ale nam słodzisz
pewnie, że jesteśmy ale my tez jesteśmy z Tobą emocjonalnie związane- przydałby się ktoś obcy
co wczoraj na wizycie oprócz tego, że zlecono badania?

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
zeberko jak tam Kasia?
temp utrzymuje się drugą dobę na poziomie 36,8C ale katar się nasila i gardełko boli

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 13:06   #2822
agatkaa1
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość

ale nam słodzisz
pewnie, że jesteśmy ale my tez jesteśmy z Tobą emocjonalnie związane- przydałby się ktoś obcy
co wczoraj na wizycie oprócz tego, że zlecono badania?

badań nie zlecono robię sama dla siebie
a nic na wizycie, czekamy dalej....jutro kolejna...

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 13:10   #2823
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
wiem wiem, u mnie z prądem nie ma problemu bo w razie czego to Tż mi gniazdka "dorobi" później....z resztą raczej sami sobie będziemy robić a gościu nam tylko podłączy....mam jeszcze czas na to wszystko...
a pytanie mam takie czy prąd ciągliście pod wylewką?? bo my chyba tak właśnie chcemy zrobić...
pewnie, że dorobi ale po co kuć wytynkowane ściany
u nas tylko hydraulikę robili fachowcy(trudno ich tak nazwać- partacze jakich mało ale Tz-et i Teściowa zachwycali się jacy to super fachowcy i nie zgodzili się żeby Tata ze znajomym CO i hydraulikę przerabiali- potem przyznali, że nie był to dobry wybór)
w efekcie mieliśmy tak ściany "przeryte", że bez znaczenia było, że trzeba jeszcze ściany na prąd kuć,
jak oglądam zdjęcia "sprzed" to widzę jakies rumowisko - nie ściany
w wylewce mieliśmy prąd przeciągany tylko tam gdzie chcieliśmy oświetlenie przy podłodze - (przedpokój)

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2014-02-12 o 13:12
Stary 2014-02-12, 13:26   #2824
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie, że dorobi ale po co kuć wytynkowane ściany
u nas tylko hydraulikę robili fachowcy(trudno ich tak nazwać- partacze jakich mało ale Tz-et i Teściowa zachwycali się jacy to super fachowcy i nie zgodzili się żeby Tata ze znajomym CO i hydraulikę przerabiali- potem przyznali, że nie był to dobry wybór)
w efekcie mieliśmy tak ściany "przeryte", że bez znaczenia było, że trzeba jeszcze ściany na prąd kuć,
jak oglądam zdjęcia "sprzed" to widzę jakies rumowisko - nie ściany
w wylewce mieliśmy prąd przeciągany tylko tam gdzie chcieliśmy oświetlenie przy podłodze - (przedpokój)
aha, no my chyba będziemy robić w wylewce i ścian nie będziemy kłuć za bardzo....z resztą u nas to wszystko jest do przeróbki bo drzwi chcemy w innym miejscu niż są obecnie i to nie jedne.... jak sobie pomyślę o tych remontach to mi się odechciewa wszystkiego bo to tyle roboty a ile brudu i kurzu

a masz fotki podświetlonego przedpokoju??

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2014-02-12, 13:31   #2825
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
aha, no my chyba będziemy robić w wylewce i ścian nie będziemy kłuć za bardzo....z resztą u nas to wszystko jest do przeróbki bo drzwi chcemy w innym miejscu niż są obecnie i to nie jedne.... jak sobie pomyślę o tych remontach to mi się odechciewa wszystkiego bo to tyle roboty a ile brudu i kurzu

a masz fotki podświetlonego przedpokoju??
agatko- postaram się wygrzebać dla Ciebie kilka specjalnych zdjęć z "akcji"
u nas też podobna sytuacja z drzwiami była, burzenie i dostawianie ścianek itp
poszukam fotek przedpokoju

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2014-02-12, 13:43   #2826
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
agatko- postaram się wygrzebać dla Ciebie kilka specjalnych zdjęć z "akcji"
u nas też podobna sytuacja z drzwiami była, burzenie i dostawianie ścianek itp
poszukam fotek przedpokoju
super, dziękuję
u nas też będzie burzenie i zamurowywanie, wstawianie nowych...ale tylko kawałeczek....:b rzydal:

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2014-02-12, 13:47   #2827
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
eseska, a może komplet monet wyemitowanych w roku urodzenia dziecka. kiedys bedzie miał dużą wartość, albo stanie sie zalążkiem kolekcji...
Berbie! dziekuje! jesteś koFana!!!

Cytat:
Kasia sposobami dostaje leki, temp w normie, wyszedł katar i widać,że boli ją gardło
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45107359]Hej... Przygarniecie mnie...?

Jestem w 8 tygodniu ciąży, wczoraj na USG dowiedziałam się, że serduszko mojej Kruszynki przestało bić dzisiaj idę do innego lekarza, żeby jeszcze raz to sprawdzić, ale nie potrafię uwierzyć w cud...

Nie wiem jak mam sobie z tym poradzić, to moja pierwsza ciąża i w życiu nie spodziewałam się, że otrzymam taką informację od lekarza. Jestem zdruzgotana...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
GRYZELDA! mam nadzije ze do nas nie dołączysz/ Doskonale Cie rozumiem - dołączyłam na dokładnie takim samym etapie jak Ty - -tylko jeszcze miałam sprawdzać bete. ja tu zostałam, ale trzymam kciuki ze u Ciebie będzie inne, szczęśliwe zakończenie!
Cytat:
ja dziś prawie nie spałam, przez ostatni tydzień maluch mnie rozpuścił i codziennie wieczorem urządzał tańce a wczoraj od popołudnia cisza przekładałam się z boku na bok i nic w końcu o 5 zlitował się nad matką i kopnął kilka razy. słabo ja widzę ten dzień....
BERBIE! a to Krzysiu chrakterek pokazuje!
Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość

Dojechaliśmy. Wyjechaliśmy po wieczornym karmieniu, Tymek cała drogę (4h) przespał. Mieliśmy sie w połowie drogi lub wg potrzeby zatrzymywać ale On tak twardo spał, ze pokonaliśmy te nasze 350 km na jeden raz. Obudził sie dopiero w salonie u babci
KUBEK! brawo dla Tymka!!!

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
A dzisiaj moje połówkowe usg u dr F.
Kucyk! trzymam mocno kciuki!!
Cytat:
wczoraj miałam doła, ale dziś już mi lepiej. Mnie chyba te wizyty dobijają....
dziś już jest lepiej dziękuję nie martw się o mniej, ja sobie poradzę ale dziękuję
AGATKO!!!kochani ja wiem zes Ty mega silna kobieta jest i się nie poddajesz, ale szukanie pomocy u innych to nie jest objaw słabości.!
Cytat:
Napisane przez jana Pokaż wiadomość
Kochane, maly mial dzisaj na ktg tetno 180, bardzo sie wtedy ruszal, zmien7li mnie na drugi bok i to samo, jest źle? ! Chyba tu umre, kolejne ktg po poludniu, nie wiem jak wytrzymam
JANA! wierze ze będzie ok. Daj znac koniecznie po ktg!!

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
Mała ma być dzisiaj przewieziona do szpitala do Kielc - czeka ją kilka operacji układu pokarmowego nie wiem dokładnie co jej jest i jakoś coraz bardziej mi ręce opadają.... Jedyny promyk to taki, że nie ma jednak tej narośli na kręgosłupie - coś tam źle wcześniej zbadali
Biedne maleństwo!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Dzisiaj dzien kciuków:
- Edytka
- Gryzelda
-Jana
- Kucyk
- Wika

wszystkie ważne więc alfabetycznie ułożyłam
ZEberaka wyzbierała to jeszcze raz ogromne kciukasy!!!!!!!!!!!:kciuk i::kciuki :

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 13:51   #2828
BERBIE
Zakorzenienie

eseska daj znać na to się brat zdecyduje, bo ciekawa jestem co można jeszcze kupić dla chłopaka.
Stary 2014-02-12, 14:09   #2829
zebrawpaski
Zakorzenienie

agatko- przedpokój w trakcie i po remoncie- jedno zdjęcie z komórki Tz-eta z nocnym oświetleniem

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Czas edycji: 2014-02-12 o 23:36
Stary 2014-02-12, 14:10   #2830
zebrawpaski
Zakorzenienie

tak w trakcie remontu wyglądał nasz salon, który przed naszym remontem był pokojem mieszkalnym w całkiem niezłym stanie

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Czas edycji: 2014-02-12 o 23:37
Stary 2014-02-12, 14:12   #2831
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
agatko- przedpokój w trakcie i po remoncie- jedno zdjęcie z komórki Tz-eta z nocnym oświetleniem
wielkie wow za efekt
Stary 2014-02-12, 14:14   #2832
zebrawpaski
Zakorzenienie

a tak- mniej więcej wyglądały pokoje na parterze u Teściowej po firmie wstawiającej okna i hydraulikach przerabiających wodę i ogrzewanie w całym domu
i chociaż remont na parterze nie był planowany to parter remontowaliśmy w pierwszej kolejności, dziękując, że Teściowa pozwoliła nam zafundować sobie wielotygodniowe mieszkanie w "gruzowisku" przez remont naszego piętra

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Czas edycji: 2014-02-12 o 23:37
Stary 2014-02-12, 14:17   #2833
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
a tak- mniej więcej wyglądały pokoje na parterze u Teściowej po firmie wstawiającej okna i hydraulikach przerabiających wodę i ogrzewanie w całym domu
i chociaż remont na parterze nie był planowany to parter remontowaliśmy w pierwszej kolejności, dziękując, że Teściowa pozwoliła nam zafundować sobie wielotygodniowe mieszkanie w "gruzowisku" przez remont naszego piętra
a masz zdjęcia piętra teściowej przed remontem i po?
Stary 2014-02-12, 14:22   #2834
zebrawpaski
Zakorzenienie

eseska- też wczoraj w nocy zastanawiałam się nad pomysłem na prezent jaki mógłby zakupić Twój Brat i nic fajnego nie wymyśliłam-
napisz co Brat postanowił - może przyda mi się kiedyś pomysł

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
a masz zdjęcia piętra teściowej przed remontem i po?
tam po porostu zostały tylko idealnie wytynkowane i wymalowane ściany i pięknie obrobione szpalety przez mojego Tatę- nie mogę otworzyć tych fotek na dysku bo nie mam kabla...
szokiem było jak Tata idealnie dopasował kolory- i nie malował całych pokoi-tylko ściany z oknami i kaloryferami- sama do tej pory z podziwu wyjść nie mogę jak on to wykombinował
tu akurat na fotce kolor ścian biały ale w pozostałych pomieszczeniach ściany były kolorowe

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Czas edycji: 2014-02-12 o 14:43
Stary 2014-02-12, 14:31   #2835
agatkaa1
Zakorzenienie

Zeberka super!!! REWELACJA!! a z jakiej firmy masz drzwi? drogie były? bo u nas jedne łazienkowe do wymiany i resztę trzeba dokupić.... matko jedyna ile to kasy...a Tż taki optymista i mówi że w wakacje a max do końca roku wejdziemy....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2014-02-12, 14:32   #2836
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Byłam u lekarza. Zbadał mnie, dość długo patrzył na monitor USG, nic mi nie pokazał... Powiedział, żeby dać sobie jeszcze tydzień, bo być może jeszcze będzie dobrze...

We wtorek jadę do tego lekarza, u którego byłam dzisiaj na kolejną wizytę. Wtedy albo będę miała moją Kruszynkę, albo nie Byłam też wczoraj wieczorem w laboratorium, żeby powtórzyć betę... Po 15 jadę odebrać wynik, ale nie mam wielkiej nadziei, i tak coś więcej będę wiedziała dopiero w piątek jak powtórzę jutro wieczorem badanie. Lekarz powiedział mi też dzisiaj, że skoro na poprzednim USG była już akcja serca to znaczy, że raczej nie może być inaczej niż tylko zatrzymanie akcji serca i strata ciąży.

Lekarz powiedział, żeby raczej nastawić się na stratę, bo lepiej, żebym się pozytywnie zaskoczyła niż popadła w gorszą rozpacz. Chyba nie pozostaje mi nic innego, jak powiedzieć jeszcze raz dzień dobry...

Edytowane przez d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Czas edycji: 2014-02-12 o 14:38
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 14:34   #2837
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Zeberka super!!! REWELACJA!! a z jakiej firmy masz drzwi? drogie były? bo u nas jedne łazienkowe do wymiany i resztę trzeba dokupić.... matko jedyna ile to kasy...a Tż taki optymista i mówi że w wakacje a max do końca roku wejdziemy....
drzwi DRE- jeśli dobrze pamiętam ok 1000zł płaciliśmy za jedne

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2014-02-12, 14:37   #2838
agatkaa1
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45114271]Byłam u lekarza. Zbadał mnie, dość długo patrzył na monitor USG, nic mi nie pokazał... Powiedział, żeby dać sobie jeszcze tydzień, bo być może jeszcze będzie dobrze...

We wtorek jadę do tego lekarza, u którego byłam dzisiaj na kolejną wizytę. Wtedy albo będę miała moją Kruszynkę, albo nie

Lekarz powiedział, żeby raczej nastawić się na stratę, bo lepiej, żebym się pozytywnie zaskoczyła niż popadła w gorszą rozpacz. Chyba nie pozostaje mi nic innego, jak powiedzieć jeszcze raz dzień dobry...[/QUOTE]

zatem jeszcze poczekamy razem z Tobą! CUDA się zdarzają!!

Cytat:
wow, nieźle ale bardzo fajne my pewnie kupimy gdzies w castoramie lub leroy...

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2014-02-12, 14:42   #2839
zebrawpaski
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45114271]
Lekarz powiedział, żeby raczej nastawić się na stratę, bo lepiej, żebym się pozytywnie zaskoczyła niż popadła w gorszą rozpacz.[/QUOTE]
mądrze lekarz powiedział chociaż serce matki ma nadzieję do końca
będą Ci się dłużyć najbliższe dni
zostań z nami- będziemy Cię wspierać w oczekiwaniu na kolejną wizytę
ile nas tu jest, każda powie Ci podobnie- że żadne słowa pocieszenia nie są trafne, chcę tylko, żebyś wiedziała, że nadzieją dla AniołkowychMam są dzieci tego forum i postawy "starszych" AM, które nauczyły się żyć po stracie
dla Ciebie niech nadzieją będzie to, że mamy tutaj też szczęśliwie urodzone dzieciaczki z takich "nierozwijających" się ciąż
miesiączkowałaś regularnie?

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2014-02-12, 14:45   #2840
BERBIE
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45114271]Byłam u lekarza. Zbadał mnie, dość długo patrzył na monitor USG, nic mi nie pokazał... Powiedział, żeby dać sobie jeszcze tydzień, bo być może jeszcze będzie dobrze...

We wtorek jadę do tego lekarza, u którego byłam dzisiaj na kolejną wizytę. Wtedy albo będę miała moją Kruszynkę, albo nie Byłam też wczoraj wieczorem w laboratorium, żeby powtórzyć betę... Po 15 jadę odebrać wynik, ale nie mam wielkiej nadziei, i tak coś więcej będę wiedziała dopiero w piątek jak powtórzę jutro wieczorem badanie. Lekarz powiedział mi też dzisiaj, że skoro na poprzednim USG była już akcja serca to znaczy, że raczej nie może być inaczej niż tylko zatrzymanie akcji serca i strata ciąży.

Lekarz powiedział, żeby raczej nastawić się na stratę, bo lepiej, żebym się pozytywnie zaskoczyła niż popadła w gorszą rozpacz. Chyba nie pozostaje mi nic innego, jak powiedzieć jeszcze raz dzień dobry...[/QUOTE]
masz do czego porównać wynik dzisiejszej bety? wzięłaś zwolnienie.
nie wiem co ci powiedzieć, najgorsze jest czekanie...
Cytat:
nieźle, my za 1 sztukę DRE z wstawieniem płaciliśmy 560 zł
Stary 2014-02-12, 14:48   #2841
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
my pewnie kupimy gdzies w castoramie lub leroy...
właśnie tam prawdopodobnie dzisiaj popołudniu pojedziemy po drugą część lamp

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:
nieźle, my za 1 sztukę DRE z wstawieniem płaciliśmy 560 zł
aż mnie zmobilizowałas aby zerknąć w notatnik
4tyś w sumie za 5 drzwi z klamkami (bez montażu) czyli po 800zł

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2014-02-12, 14:50   #2842
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie tam prawdopodobnie dzisiaj popołudniu pojedziemy po drugą część lamp
w sumie z tych marketów to CASTORAMA jest najtańsza! Kilka osób mi to powiedziało i faktycznie jak porównujemy ceny z innymi marketami to CASTO wychodzi najtaniej.... fajnie już macie wszystko porobione...
a na przedpokoju widzę że ogrzewanie podłogowe tak?? dużo Wam wyszło za to? kiedy przeprowadzka??

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2014-02-12, 14:51   #2843
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
aż mnie zmobilizowałas aby zerknąć w notatnik
4tyś w sumie za 5 drzwi z klamkami (bez montażu) czyli po 800zł
moje bez klamek. ale wiadomo, że to od modelu skrzydła zależy. nasze są całkiem inne.
Stary 2014-02-12, 14:54   #2844
Konto usunięte

Cytat:
mądrze lekarz powiedział chociaż serce matki ma nadzieję do końca
będą Ci się dłużyć najbliższe dni
zostań z nami- będziemy Cię wspierać w oczekiwaniu na kolejną wizytę
ile nas tu jest, każda powie Ci podobnie- że żadne słowa pocieszenia nie są trafne, chcę tylko, żebyś wiedziała, że nadzieją dla AniołkowychMam są dzieci tego forum i postawy "starszych" AM, które nauczyły się żyć po stracie
dla Ciebie niech nadzieją będzie to, że mamy tutaj też szczęśliwie urodzone dzieciaczki z takich "nierozwijających" się ciąż
miesiączkowałaś regularnie?
Tak, miesiączkowałam regularnie, lekarz też o to pytał. Od kiedy odstawiłam tabletki anty to zdarzyło mi się ze dwa razy, że okres się spóźnił około tygodnia. W sumie teraz też może później była owulacja i może rzeczywiście Kruszynka jest trochę młodsza. Ten tydzień będzie straszny.

Cytat:
masz do czego porównać wynik dzisiejszej bety? wzięłaś zwolnienie.
nie wiem co ci powiedzieć, najgorsze jest czekanie...
Wiem, ten tydzień będzie okropny. Betę robiłam na początku ciąży, więc nie bardzo jest do czego porównywać, wynik mam sprzed 4 tygodni... Ale powtórzę jutro, żeby zobaczyć jak się beta zachowuje.
Zwolnienia nie wzięłam, muszę się zająć czymś, żeby nie myśleć.

Póki mój Narzeczony był w domu to jakoś się trzymałam, teraz jak wyszedł na szkolenie to łzy poleciały strumieniem.

Nie umiem zrozumieć dlaczego Nas wszystkie to spotyka.

Edytowane przez d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Czas edycji: 2014-02-12 o 14:56
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 14:54   #2845
BERBIE
Zakorzenienie

co do drzwi i okien to wiem jedno, że nie popełnię już nigdy jednego błędu. nie będę kupować bez wstawiania. jedne drzwi w tym roku wstawiał sam tż to myślałam, że wyjdzie z siebie. a fachowcy ze sklepu przejechali i za głupie pieniądze to zrobili.
Stary 2014-02-12, 14:57   #2846
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
co do drzwi i okien to wiem jedno, że nie popełnię już nigdy jednego błędu. nie będę kupować bez wstawiania. jedne drzwi w tym roku wstawiał sam tż to myślałam, że wyjdzie z siebie. a fachowcy ze sklepu przejechali i za głupie pieniądze to zrobili.
to wszystko zależy od umiejętności! mój tata jest specem w tym więc bez sensu płacić kasę jak sam dobrze i szybko to zrobi

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2014-02-12, 15:04   #2847
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
w sumie z tych marketów to CASTORAMA jest najtańsza! Kilka osób mi to powiedziało i faktycznie jak porównujemy ceny z innymi marketami to CASTO wychodzi najtaniej.... fajnie już macie wszystko porobione...
a na przedpokoju widzę że ogrzewanie podłogowe tak?? dużo Wam wyszło za to? kiedy przeprowadzka??
zgadza się w castoramie można kupić bardzo podobne ale tam raczej nie dostaniesz DRE czy Porta, chociaż drugi raz przemyślałabym sprawę czy nie kupować tańszych drzwi w castoramie
w przedpokoju mamy podłogówkę ( w kuchni i łazience też bo tam też mam płytki)
pytasz o ceny podłogówki? nie wiem -płaciliśmy razem z kosztami hydrauliki
przeprowadzka jak Tata zrobi schody i dokupimy jeszcze kilka brakujących rzeczy
przyznam się, że dzisiaj wyjechało w maluchu pierwszych 6 kartonów (głównie większe ubranka Kasi)

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45114671]
Zwolnienia nie wzięłam, muszę się zająć czymś, żeby nie myśleć.
[/QUOTE]
czy lekarz mówił Ci jak to może przebiegać jeżeli jednak okaże się, że nie da się donosić ciąży?
Pytam- bo ja nie byłam przygotowana na to jak to fizycznie się odbywa - usłyszałam tylko, że będę trochę mocniej krwawić- a nie do końca tak to wyglądało więc przeżyłam szok...

Cytat:
to wszystko zależy od umiejętności! mój tata jest specem w tym więc bez sensu płacić kasę jak sam dobrze i szybko to zrobi
mój jest stolarzem więc jeszcze te przepłacone drzwi poprawiał

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2014-02-12, 15:04   #2848
Konto usunięte

Widzę, że gadacie o remontach? My z Narzeczonym stoimy przed kupnem mieszkania, chcemy kupić deweloperskie. Mam nadzieję, że teraz sprawa się ruszy i że ruszymy też wreszcie z przygotowaniami do ślubu, bo ostatnio skupiłam się tylko na ciąży i na tym, że ze ślubem ruszymy w marcu jak będę na zwolnieniu. Życie chciało inaczej, więc muszę zacząć myśleć o przygotowaniach, bo później się nie ogarniemy

Wszyscy dookoła mówią mi, że powinnam się teraz cieszyć, że wiemy już, że możemy mieć dzieci, że mogę zajść w ciążę i że natura jest mądrzejsza od nas. Mówią też, że jeśli ciąża była chora, to lepiej, że przytrafiło się to teraz niż gdyby miało się okazać za kilka tygodni albo urodzić się chore dziecko. Wiem, że mają rację, ale boli...
Stary 2014-02-12, 15:08   #2849
zebrawpaski
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45114837]
Wszyscy dookoła mówią mi, że powinnam się teraz cieszyć, że wiemy już, że możemy mieć dzieci, że mogę zajść w ciążę i że natura jest mądrzejsza od nas. Mówią też, że jeśli ciąża była chora, to lepiej, że przytrafiło się to teraz niż gdyby miało się okazać za kilka tygodni albo urodzić się chore dziecko. Wiem, że mają rację, ale boli... [/QUOTE]
Boli- bo to żadne pocieszenie dla Matki, która żyje w świadomości, że traci dziecko

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2014-02-12, 15:09   #2850
lejdi_aga13
Rozeznanie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45112402]Lejdi Aga sekcja nic nie wykazała oprócz problemów z łóżyskiem, a także ja miałam w ciąży lekkie nadciśnienie, ale do końca nie wiem, czy coś z tego było winowajcą, gdyż w drugiej (szczęśliwej!) ciąży moje dziecko - zupełnie jak pierwsze - w pewnym momencie przestało rosnąć. I zastanawiam się, coś jest chyba nie tak z moim organizmem, bo w III trymestrze zaczyna traktować ciążę jak wroga i przestaje odżywiać dziecko.
Ale jeśli u Ciebie córka urodziła się o normalnej wadze, to nie ma o czym mówić.
Niestety może być tak, że nie poznasz przyczyny
A chorowałaś na coś w ciąży, cukrzycę, nadciśnienie?
[/QUOTE]

nie. Ale my sie przenosilismy z PL do UK wiec stresy, z moim tez czasem sie klociłam no i mam synka z innym partnerem ,z ktorym walcze o alimenty itp bo jest dla mnie bardzo zły- 3 dni po stracie corki napisał mi ze jeggo przyszła zona i matka jego dziecka da MOJEMU SYNKOWI RODZENTWO(dokladnie napisał DZIEKI NIEJ) tak,by mnie uderzyc psychicznie ze jakas obca baba da a ja jako matka nie dam rodzenstwa i ze nie potrafie donosic ciazy.....
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości