|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
Aldrin |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 25,93% |
Kakusia |
0 | 0% |
Berenika_26 |
4 | 14,81% |
agaaga89 |
2 | 7,41% |
Ramona_85 |
0 | 0% |
eweden |
0 | 0% |
Prowansja88 |
0 | 0% |
Pradip |
0 | 0% |
Sola1 |
2 | 7,41% |
pater86 |
6 | 22,22% |
TroppoSensibile |
0 | 0% |
sylvuniaa84 |
0 | 0% |
kamilla123 |
0 | 0% |
beat@ |
0 | 0% |
NecroKitty |
0 | 0% |
Anteria |
0 | 0% |
Kucyk_Truskawkowy |
1 | 3,70% |
malin30 |
3 | 11,11% |
alingles |
0 | 0% |
Monica80 |
0 | 0% |
poziomkka |
0 | 0% |
Mala_Czarno_Biala |
0 | 0% |
Majkela12 |
1 | 3,70% |
zaaaabcia |
0 | 0% |
Sylwia__88 |
1 | 3,70% |
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
a czy magnez mogę wziąć bez uzgodnienia z lekarzem? i jest jakiś specjalny dla cieżarówek?
![]() |
#4772 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4773 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4774 |
Zadomowienie
|
sylvuniaa84 nospa bez recepty jest, a co do magnezu, to podobno ten Aspargin jest dobry, to jest magnez z potasem i chyba możesz go zacząć brać bez porozumienia z lekarzem, no chyba, że za niedługo masz wizytę to poczekaj i się upewnij
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4775 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45107718]Okropna noc za nami ![]() ![]() ![]() Z dobrych wiadomości rozmawiałam wczoraj z tzem i niby obiecał poprawę, ale zobaczymy jak to będzie. W kwestii remontu powiedział, że on sobie tylko tak żartuje, że będzie pod koniec maja, żeby mnie zdenerwować ![]() Nawet zapytał mnie kiedy ścinam włosy, bo taki miałam zamiar (jestem w szoku, że pamięta ![]() ![]() W kwestii imienia powoli dochodzimy do porozumienia. Na pewno będzie zmiana, bo okazuje się, że jemu imię Krystian w ogóle się nie podoba. To po chol*** się zgadzał ![]() Oby synkowi leki pomogły i już się nie męczył ![]() I ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę. Widzisz zazwyczaj mamy mówią odwrotnie a Twoja tak Cię motywuje ![]() Cytat:
|
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4776 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Mnie chyba coś grypa bierze, bo głowa i gardło mnie bolą ![]() ![]() Ramona, piękna córcia ![]() Berenika, dużo zdrówka dla synusia ![]() Aga, co kupowałaś? Wiem, że temat był wałkowany po tysiąc, ale może któraś z Was wrzucić listę zakupów dla Nas i dziecka? Nie chodzi mi o ilość ciuszków, tylko całą resztę? ![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- I jeszcze takie pytanko, jakie wkładki laktacyjne polecacie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4777 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mama Ssaka CÓRKA 14.06.14 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Promotorka zdrowego stylu życia i biznes mam! Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej? Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4778 | |
Zakorzenienie
|
ołozna omawiała plan porodu - punkt po punkcie, tylko tyle zdążyła, na piłeczkę juz nie zdążyłyśmy wejsć
![]() jeśli jest faktycznie tak jak mówiła, to ten mój szpital wcale nie wypada tak źle - jedną z zalet jest gaz rozweselający i ochrona krocza - nie nacinają wszystkie rutynowo jak w innych szpitalach ![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
![]() wkładek wiem, że z Belli dziewczyny nie polecają, ja takie mam w spadku, ale pewnie bym ich nie kupowała ![]() dostałam w SR 2 szt. z J&J takie wyprofilowane, ciekawe czy okażą się lepsze od tych z Belli ? Na pewno sa grubsze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4779 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja właśnie czytałam, że te z Belli nie są dobre, te z J&J podobno odznaczają się pod ubraniem.. Dużo dziewczyn poleca aventowskie wkładki, któraś z Was je miała? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4780 | ||
Zakorzenienie
|
Co do tych skurczy to mogą to być skurcze Braxtona - Hicksa. Pisałam już o nich kilka razy. Nie jest to nic groźnego, macica przygotowuje się powoli do porodu. Żeby rozróżnić je od tych groźnych proponuję przeczytać jakie są różnice.
Ja osobiście uważam, że jeśli to są tego typu skurcze to nie ma co ich za wszelką cenę zwalczać biorąc leki, bo one są w jakimś celu. Macica musi się jakoś przygotować. [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45113253]Właśnie wróciłam z małym i jestem mega wściekła... Mój Adaś doprowadził mnie do szaleństwa, mam ochotę mu wlać, ale sumienie mi nie pozwala ![]() ![]() Współczuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dasz sobie radę, jesteś matką. Kto ma być silny jak nie Ty ![]() Jedna moja rada - zrobisz oczywiście jak uważasz, ale staraj sie nie straszyć rzeczami niemożliwymi, bo kiedyś może być taka sytuacja, że zechce Cię sprawdzić i będziesz w potrzasku - przecież nie oddasz jej policjantowi ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4781 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4782 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak potrafi sie wściec, ze trzeba ją siłą w podłogi zbierać w sklepie, bo sie robi taka 'rozlana'.... nie reagować i robić swoje, samo przechodzi, widzi, że nikt nie reaguje i histeria mija ![]() a jest taka mała zołza wszystko chce w ten sposób wymusić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4783 |
Zadomowienie
|
Jestem już po wizycie, będzie DZIEWCZYNECZKA
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bazile od razu proszę o dopisanie EMILKA Wszystko z nami jest ok, Emilka waży już 417 g i wyprzedza termin o tydzień ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zaraz doczytam wszystko, bo pierwsze co to chciałam się pochwalić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4784 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Muszę sobie zrobić w końcu taką listę i mnie nurtuje właśnie ilość ubranek bo każda mama pisze co innego ![]() Przeglądałam gazetkę z tesco i tam są Canpol w dobrej cenie ale nie wiem jak one w praktyce Cytat:
![]() ![]() Co do podkładów ja kupiłam Canpol bo znajoma bardzo polecała Cytat:
Czy któraś z mamuś używała pieluch Loves Baby z Tesco? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja używam Tesco Ultra Dry i to są jedne z moich ulubionych pieluch. Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2014-02-12 o 18:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4786 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
#4787 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4788 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() pewnie o wielu rzeczach zapomniałam ale tak na szybko i bez ubranek: kocyk cienki i gruby termometr bezdotykowy/dotykowy ??? elektroniczna niania mata/bujaczek smoczek x2 pieluszki tetrowe pieluszki flanelowe torba na łóżeczko karuzela na łóżeczko przewijak pudełko na smoczek+łańcuszek wanienka termometr do wody emulsja do kąpieli ceratka do przewijania maść do codziennej pielęgnacji pupy zasypka/mąka ziemniaczana krem na odparzenia waciki/płatki kosmetyczne szczotka do włosów oliwka po kąpieli Frida/gruszka wilgotne chusteczki sól fizjologiczna pampersy proszek do prania dla dzieci nożyczki do paznokci ręcznik x2 laktator butelka duża butelka mała szczotka do butelek podgrzewacz do butelek pojemnik do mrożenia pokarmu mleko termos styropianowy materac łóżeczko podkład pod materac x2 pościel x2 prześcieradło x3 ochraniacze na łóżeczko kołdra i poduszka maskotka przytulanka śpiworek koszula nocna/piżama/koszula do porodu szlafrok klapki wkładki laktacyjne majtki siateczkowe wkłady poporodowe podkłady na łóżko biustonosz do karmienia skarpetki grube i cienkie nakładki na sutki maść na sutki wózek prześcieradło do wózka fotelik do samochodu torba folia przeciwdeszczowa parasolka krem na słońce Edytowane przez Pradip Czas edycji: 2014-02-12 o 19:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4789 | |
Zadomowienie
|
gratki! i super,ze wszystko oki
![]() Cytat:
Ja uzywalam wkladek laktacyjnych z NUKa i bylam zadowolona,kiedys nie bylo nuka i wzielam jakies inne i klapa.Wiec teraz odrazu zakupie nuka. Jesli chodzi o ciuszki,kocyki,posciel itp to mam zamiar uzywac to co mam.Nie widze potrzeby kupowania nowych rzeczy do drugiego dzieciatka.Ewentualnie bede sie teraz obkupowac co nieco w dziewczece kolory i wzory ![]() A jesli chodzi o tytul,to widze,ze jest mniej wiecej porowno na wersje nr 1 i nr 3,ale ja sie juz ciesze,ze to nie moja broszka ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4790 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do maskotki to jak byłam w szpitalu i mała dostała maskotkę to położne odradziły mi wkładanie do łożeczka. Poza tym dziecko jeszcze się nie interesuje miśkami na tym etapie, lepiej kupić jakąs taką grającego miśka - pozytywkę,co można powiesic - ja kupiłam taką myszkę lub inne grające zabawki. Choć też nie przesadzałabym z ilością i zwróciła uwagę na dźwięk, bo niektóre zabawki na dłuższą metę potrafią drażnic rodziców ![]() A co to jest termos styropianowy, bo mnie zaintrygowałaś? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4791 |
Zakorzenienie
|
U nas był kompletny brak zainteresowania karuzelą z pozytywką. Na żadnym etapie się nią nie zajął, cieszyłam się ostatecznie, że nie wydałam na nią dużo bo okazała się zbędna
![]() Chodzi pewnie o ten pokrowiec na butelkę tylko z tych sztywnych wypełnionych styropianem? Doradzam mierzenie posiadanej butelki do pokrowca w sklepie, nacięłam się dwa razy jak kupowałam pokrowce w ślepo, dwa razy wydałam pieniądze na nic bo butelka aventa się nie mieściła w żaden ![]()
#4792 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zastanawiam się nad inną karuzelą, bo może tamta była za mało atrakcyjna. Z tym, że to ciężko przewidzieć co akurat dziecku podpasuje ![]() A to mam taki pokrowiec, ale jakoś tak kiepsko trzymał ciepło i rzadko go używałam. Masz jakiś dobry? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4793 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam od szwagierki taki pokrowiec i nie mieści mi się butla, tylko w taki miękki z rossmanna wchodzi, ale on jest bez styropianu, tylko ma w środku folię aluminiową ![]() Cytat:
![]() zaznaczyłam pogrubionym to czego nie mam i zamierzam kupic, no trochę jeszcze tego jest ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4794 |
Zakorzenienie
|
Poziomka, gratuluje!!
![]() Pradip, dzięki za listę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4796 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4797 |
Przyczajenie
|
witam nie wiem czy któraś mnie pamięta ale kiedyś kiedyś napisałem kilka postów
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gratuluję wszystkim mamusiom postępów i rosnących pociech... Mam nadzieję że będę mogła do was ponownie dołączyć i myślę że gdy będę na l4 uda mi się aktywnie włączyć w codzienną dyskusje po puki co jest trudno:/ pozdrawiam Wysłane z mojego LG-E460 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4798 | |||||
Zakorzenienie
|
Witajcie mamuśki
![]() Jak zamówię to tak ale wiesz że to będzie ok marca? ![]() Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45107718]dwoma imionami - Dawid lub Tymon... Pomożecie?? bo nie mogę się zdecydować...[/QUOTE] To ja będę inna wolę Dawida ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() U nas remont pełną parą, nawet internetu brak ![]() ![]() ![]() Glukozę mam sobie zrobić w domu ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4799 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szczerze, to został mi jeden właśnie ten styropianowy i jeden taki wykładany folią termoizolacyjną (z gazety ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4800 |
Konto usunięte
|
Hej, nawet nie nadrabiałam jeszcze, przyszłam się pożalić... Mam doła
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.