|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45114671]Wiem, ten tydzień będzie okropny. Betę robiłam na początku ciąży, więc nie bardzo jest do czego porównywać, wynik mam sprzed 4 tygodni... Ale powtórzę jutro, żeby zobaczyć jak się beta zachowuje.
Zwolnienia nie wzięłam, muszę się zająć czymś, żeby nie myśleć.[/QUOTE] betę powtarza się co 2 dni, więc jak robiłaś dziś to lepiej w piątek. [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45114837]Wszyscy dookoła mówią mi, że powinnam się teraz cieszyć, że wiemy już, że możemy mieć dzieci, że mogę zajść w ciążę i że natura jest mądrzejsza od nas. Mówią też, że jeśli ciąża była chora, to lepiej, że przytrafiło się to teraz niż gdyby miało się okazać za kilka tygodni albo urodzić się chore dziecko. Wiem, że mają rację, ale boli... ![]() też znam te słowa "pocieszenia". wiadomo, że coś w tym jest, ale nijak się ma do uczuć i sytuacji kobiety, która na świeżo wszystko przeżywa i nie do końca wie na czym stoi. Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2882 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45116244] Odebrałam wynik bety... ![]() ![]() ![]() ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45117465]Kucyk wiem, że u każdej kobiety to może wyglądać inaczej. Ja w sumie od początku ciąży nie miałam żadnych złych objawów, żadnego plamienia, krwawienia, nic... Liczę się z tym, że może się "wyczyści" (już nienawidzę tego słowa) samo, a może będę miała wywołane poronienie, a może zabieg... Na razie lekarz kazał poczekać do wtorku, wtedy będziemy decydować co dalej.[/QUOTE] Ja zaczęłam plamić jakoś tydzień po tym jak zaniknęło serduszko (teraz to wiem, wtedy nie byłam tego świadoma) i to było plamienie, które mnie przestraszyło. Tak wylądowałam na izbie przyjęć i dopiero wtedy się dowiedziałam, że ciąża się nie rozwija. Ja czekałam dwa tygodnie na naturalne zakończenie sprawy, potem miałam tabletki ale nie zadziałały i tak trafiłam do szpitala. W szpitalu raz jeszcze próbowali farmakologicznie ale bezskutecznie. Skończyło się zabiegiem. Każda z nas jest inna, każdy ma inny organizm. Zobaczysz co powie lekarz ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
![]() Współczuję takich toksycznych kontaktów... a jak wyglądają jego kontakty z synem? Nie nastawia go przeciwko Tobie? Super, że sobie fajnie ułożyłaś życie na nowo ![]() ehh aż mi się przypomniały 4 lata z chorobliwie zazdrosnym facetem... brrr jak dobrze, że to tylko wspomnienia...
Edytowane przez jojla Czas edycji: 2014-02-12 o 18:48 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2883 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2884 |
Zakorzenienie
|
witam wszystkie nowe mamusie
![]() jana ![]()
#2885 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Jestem w 8 tygodniu ciąży, wczoraj na USG dowiedziałam się, że serduszko mojej Kruszynki przestało bić ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie wiem jak mam sobie z tym poradzić, to moja pierwsza ciąża i w życiu nie spodziewałam się, że otrzymam taką informację od lekarza. Jestem zdruzgotana... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Dziewczyny bardzo mi przykro, że się tutaj spotykamy. Każda strata jest bolesna i nie ma chyba słów, które mógłby by Was teraz jakoś pocieszyć. Trzeba to jakoś przejść, wypłakać. Po tym wszystkim nic już nie jest takie same. Kochane trzymajcie się i piszcie. Dziewczyny są tutaj najlepszą terapią. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja na Twoim miejscu też, bo leje się strasznie. Ja nie byłam wstanie wyjść z łazienki.
![]() |
#2886 |
Zakorzenienie
|
Edyta a jak Twoja wizyta?
Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2887 |
Zakorzenienie
|
EDYTTE!!! Jak wizyta dzisiejsza? Spowiadać się proszę i to już
![]()
#2888 |
Zadomowienie
|
Ja po wizycie jest serduszko, chociaż ja nie mogłam się dopatrzeć
![]() ![]() ![]()
#2889 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2890 |
Zadomowienie
|
Termin z usg wychodzi mi na 30 września. Oby tym razem dotrwać
![]() Czy któraś miała Acesan?
#2891 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2892 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2893 | ||||||||
Zakorzenienie
|
GRYZELDA! jak czytan Twoje posty to jakbym dejavu miała i moją historie sprzed 2,5 roku (już?) czytała! Mocno mocno Cie przytulam!!!
Cytat:
![]() ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45114837]Wszyscy dookoła mówią mi, że powinnam się teraz cieszyć, że wiemy już, że możemy mieć dzieci, że mogę zajść w ciążę i że natura jest mądrzejsza od nas. Mówią też, że jeśli ciąża była chora, to lepiej, że przytrafiło się to teraz niż gdyby miało się okazać za kilka tygodni albo urodzić się chore dziecko. Wiem, że mają rację, ale boli... ![]() Takie pocieszenia zamiast pomagać jeszcze dodawały bólu ale dziś wiem ze ludzie po prostu nie wedzą co w takiej sytuacji powiedzieć! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45115262]Nie... Powiedział tylko, że mam się nie bać tego, co się będzie działo. Zobaczymy jak to będzie u mnie.[/QUOTE] GRYZELDA! ja miałam zabieg - lekarz kazał mi przyjść do szpitala jak tylko zaczne krwawic wiec nie wiem jak to jest samemu ale z tego co dziewczyny piszą może być naprawdę hardcor! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() DZIEWCZYNY! dzwoniła do mnie MEASIA! prosiła o kciuki jedzie z Marysia do szpitala -rodzinny nie bardzo mógł się wyznac ma ogromne zapalenie spojówek, goraczke i jakies problemy z oddychanie, Measia ma nadzieje ze pediatra je zbada i odeśle z antybiotykiem a nie karze zostać. ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2894 |
Zadomowienie
|
![]()
MEASIA mocne kciuk oby było dobrze
![]()
#2895 | |||||
Zakorzenienie
|
Gryzelda witaj
![]() Cytat:
![]() trudno - może za miesiąc nie przyjdzie ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45115052]Dam radę! My wszystkie musimy być silne![/QUOTE] dokładnie! Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45119084]Tak, odebrałam betę... Wyszło, że to 6-7 tydzień. Wg OM 8-9, czyli ciąża się nie rozwija.[/QUOTE] bardzo mi przykro... ![]() Cytat:
![]() Zeberko robimy mnóstwo rzeczy z mamą ![]() ![]() ![]() aaa i jeszcze barszcz na naturalnym zakwasie, krokiety, kurczaki pieczone, pieczarki z mielonymi i sos czosnkowy do wędlin ![]() ![]() Measia ![]() ========================= ========== przyszły wyniki z centrum onkologii...tż mi czytał i kilka jest poza normami (albo wyżej albo niżej)...nie wiem dokładnie które, ale jutro wieczorkiem będę w domu więc zobaczę...w piątek kolejne badania w Poznaniu...
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek ![]() ![]() Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2014-02-12 o 20:43 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2897 |
Zakorzenienie
|
za Marysię
![]() ![]() ![]() ![]()
#2898 |
Konto usunięte
|
Kuź...wa mam ochotę zabić TŻa...
Artur spadł z tapczanu.. Ja suszyłam włosy w łazience, już skończyłam, nagle słyszę łupnięcie i płacz dziecka. Ten idiota się obrócił do tego swojego pierd... kompa i Mały spadł na plecki i na główkę. Zadzwoniłam na 112, przyjechała karetka, zabrali nas na pogotowie, lekarka go zbadała, miał USG przezciemiączkowe. Wszystko OK, zachowuje się OK, odruchy w normie, je, bawi się, śmieje. Na szczęście nas wypuścili i do obserwacji, a jutro do kontroli. Teraz zasnął. Wiem, powiecie, że się zdarza. Ale kuź.. nie, on nie musiał siedzieć z Małym 24h i nie musiał nie wiem, wyjść do toalety, tylko coś chciał puścić na głupim komputerze ![]() Na szczęścię z Artusiem wszystko dobrze, mam nadzieję ![]() Boże gdyby Małemu się coś stało... (odpukać!!!) Dziś chyba nie pójdę spać, będę obserwować Artka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45121359]Kuź...wa mam ochotę zabić TŻa... Artur spadł z tapczanu.. Ja suszyłam włosy w łazience, już skończyłam, nagle słyszę łupnięcie i płacz dziecka. Ten idiota się obrócił do tego swojego pierd... kompa i Mały spadł na plecki i na główkę. Zadzwoniłam na 112, przyjechała karetka, zabrali nas na pogotowie, lekarka go zbadała, miał USG przezciemiączkowe. Wszystko OK, zachowuje się OK, odruchy w normie, je, bawi się, śmieje. Na szczęście nas wypuścili i do obserwacji, a jutro do kontroli. Teraz zasnął. Wiem, powiecie, że się zdarza. Ale kuź.. nie, on nie musiał siedzieć z Małym 24h i nie musiał nie wiem, wyjść do toalety, tylko coś chciał puścić na głupim komputerze ![]() Na szczęścię z Artusiem wszystko dobrze, mam nadzieję ![]() Boże gdyby Małemu się coś stało... (odpukać!!!) Dziś chyba nie pójdę spać, będę obserwować Artka ![]() O kurcze mam nadzieje że wszystko jest dobrze ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2900 |
Zadomowienie
|
Kucyku cieszę się że u Was wszystko dobrze
![]() Measia oby lekarz postawił jaką diagnozę i Marysia szybko wróciła do zdrowia!!! Trzymajcie się dzielnie!!! Edytta bożżże jak się cieszę z Twojego szczęścia i małego-wielkiego człowieczka ![]() Perse kochana najważniejsze, że z Arturem jest dobrze. Współczuję całej sytuacji i nerwów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2901 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45121359]Kuź...wa mam ochotę zabić TŻa...
Artur spadł z tapczanu.. Ja suszyłam włosy w łazience, już skończyłam, nagle słyszę łupnięcie i płacz dziecka. Ten idiota się obrócił do tego swojego pierd... kompa i Mały spadł na plecki i na główkę. Zadzwoniłam na 112, przyjechała karetka, zabrali nas na pogotowie, lekarka go zbadała, miał USG przezciemiączkowe. Wszystko OK, zachowuje się OK, odruchy w normie, je, bawi się, śmieje. Na szczęście nas wypuścili i do obserwacji, a jutro do kontroli. Teraz zasnął. Wiem, powiecie, że się zdarza. Ale kuź.. nie, on nie musiał siedzieć z Małym 24h i nie musiał nie wiem, wyjść do toalety, tylko coś chciał puścić na głupim komputerze ![]() Na szczęścię z Artusiem wszystko dobrze, mam nadzieję ![]() Boże gdyby Małemu się coś stało... (odpukać!!!) Dziś chyba nie pójdę spać, będę obserwować Artka ![]() mam nadzieję, że dobrze wszystko będzie ![]() ale coś innego mi się nasuwa.. czemu trzymacie turlającego się Artka na tapczanie? nie lepiej na podłodze? macie dywan, na którym mógłby leżeć? jakąś matę? |
![]() ![]() |
![]() |
#2902 | ||
Zadomowienie
|
Babcia akurat jest u Nas, przyjechała na konferencje. Minelismy sie
![]() ![]() I dobrze, bo Tymek strasznie przeżywa nowe miejsce. Nowe osoby sa zbędne, mimo ze lista chętnych do zobaczenia Tymka dluuuuga. Na razie jest tylko z Nami, odwiedziny gości dzisiaj były odwołane, moze w weekend ktos wpadnie. Byliśmy tylko na spacerze w lesie. Tam odpocząl, bo zna leśne klimaty ![]() Widac ze jest przebodzcowany, tu mnostwo szczegółów, obrazy, kwiaty, duzo luster. Dla niego lekki szok. Najpierw mu sie wszystko podobało, teraz go drażni. Pami pytasz jak noc? Średnio, budził sie co godzine. Szukał swoich sów ![]() Za to teraz sobie zrobił noc, spi z TZ w łóżku od 17 ![]() Cytat:
Jestes w dobrych rękach, wszytsko musi byc dobrze! Trzymaj sie! Juz tak ńiewiele zostało. Cytat:
Measiakciuki za Marysię. Mam nadzieje, ze to nic poważnego. Perseo matko... Co za przeżycia. Biedny Artur, biedna Ty. ![]() TZ tez pewnie przestraszony :/ ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Kucyk, super, ze na USG wszystko ok ![]() Kogo do echo polecał? Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-02-12 o 20:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2903 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45121359]Kuź...wa mam ochotę zabić TŻa...
Artur spadł z tapczanu..[/QUOTE] kochana...na szczęście wszystko dobrze się skończyło, ale ja chyba też nie spałabym w nocy...
#2904 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Kubku no straszne. TŻ mnie w tej chwili nie obchodzi :/ Jak sądzisz, skoro widzieli go lekarze, miał to USG (wprawdzie niezbyt miarodajne z uwagi na małe ciemiączko) i zachowuje się normalnie - minęły 4 godziny od wypadku - to mam się jeszcze bardzo martwić? Nie było żadnej reakcji prócz płaczu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2905 |
Zadomowienie
|
Perse- juz sie nie martw.
Fajnie, ze USG miał i wszystko gra. Obserwuj go sobie na spokojnie, tak jak juz kiedys poszłyśmy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2906 |
Konto usunięte
|
Wiem, wiem Kubku
![]() Jeszcze najgorsze (lecz całkowicie zrozumiałe dla mnie) jest to, że w karetce lekarz insynuował mi, że mogą mnie pytać o przemoc w domu ![]() ![]() Teraz Artuś śpi. Standardowo się przebudził, ale śpi twardo. Mam nadzieję, że będzie już dobrze.. Miał tyle przeżyć dzisiaj. |
![]() ![]() |
![]() |
#2907 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45122523]Artur jest na tapczanie (twardym i płaskim) tylko pod naszą kontrolą. Tak to albo w łóżeczku, albo na macie (na podłodze).[/QUOTE]
tak pytałam o to bo ja już zrezygnowałam praktycznie z zabaw na łóżku, ze spania z dzieckiem.. J. szaleje tam tylko jak jesteśmy z nim we dwoje, a i tak non stop jest głową i rękami poza łóżkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2908 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
masz!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kciuki! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45121359]Wszystko OK, zachowuje się OK, odruchy w normie, je, bawi się, śmieje. [/QUOTE]i tego się trzymaj. takie rzeczy się zdarzają. Każdemu. To w niczym nie usprawiedliwia Twojego męża ![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
![]() oby dziś lepiej ![]() niby taki Maluszek a jednak taki kumaty ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45122851] Jeszcze najgorsze (....) jest to, że w karetce lekarz insynuował mi, że mogą mnie pytać o przemoc w domu ![]() Spokojnie Persiątko... Już dobrze będzie. Pokiziaj Artusia ode mnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2909 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
ile pyszności ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45121359] Na szczęścię z Artusiem wszystko dobrze, mam nadzieję ![]() Boże gdyby Małemu się coś stało... (odpukać!!!) Dziś chyba nie pójdę spać, będę obserwować Artka ![]() najważniejsze, że z Artusiem wszystko dobrze ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2910 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A mojego TŻ chciał kiedys bic(i był Nataniel przy tym) ale moj go zlał ,wział Natanka na rece i odszedł. edytte ![]() ![]() ![]() MEASIA trzymam kciukasy!! nie wiem ,czy jutro bede na wizazy-nie wiem jak zniose porzegnanie na cmentarzu.NIe wiem tez czy wezniemy prochy do domu ale chyba zostawimy aby przetrzymali az zalatwimy zgode na przewiezienie do PL. Postaram sie wejsc ale nie wiem ile mnie jutro bedzie kosztować.
Julia Renata 28.01.2014 11:30 ![]() Nataniel 16.06.2009r. ![]() Marzec 2015- 29 tydz ![]() Edytowane przez lejdi_aga13 Czas edycji: 2014-02-12 o 21:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.