|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
Cytat:
![]() Bo nie ma za czym tęsknić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dobrze że nic sobie nie zrobiła Cytat:
![]() Biedna Liwia Zdróweczka dla niej Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4472 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie bym oddała za jedną nockę gdzie Jaś przespałby od godziny 22/23 do 6 chociażby ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4473 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Domi, ściągasz aplikację na telefon, w ustawieniach wpisujesz numer tego drugiego telefonu, na który będzie dzwoniła aplikacja. Włączasz start i zostawiasz w pokoju Jasia a Ty idziesz w długa. Jak zakwili to od razu aplikacja do Ciebie zadzwoni Ulka śpi dzisiaj chyba od 15.. Ciekawe o której się obudzi. Dwa razy na szamkę się budziła. Może problemy brzuszkowe mijają
|
|
|
#4474 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff udało mi się nadrobić mam nadzieję że nic nie ominęłam
![]() Przy okazji zauważyłam nową minkę A jednak... wiedziałam że o czymś zapomniałam WITAM WSZYSTKIE NOWE MAMUSIE :roze: MIŁO ŻE CIĄGLE NAS PRZYBYWA ![]() A teraz trochę o sobie/o nas. Przerażają mnie te Jaśkowe dziąsełka, w niektórych momentach jest tak okropny płacz że aż ja mam ochotę siąść i płakać Dziękuję temu kto wymyślił bobodent chociaż na jakiś czas jest ukojenie... Dziś cały dzień u nas w domu słychać kołysanki, moja głowa wygląda już jak globus, a spróbowałabym tylko wyłączyć i przestać śpiewać to jest krzyk ![]() Byłam w biedronce i zakupiłam 2 pudła pampersów 4, jedne do nas do domu, drugie do domu moich rodziców .Mamcia kupiła mi w lumpku nosidło i mam ochotę ją po stopach całować za ten zakup, dla mojego kręgosłupa i dla moich drętwiejących rąk to wybawienie jest Mniej więcej coś takiego http://tablica.pl/oferta/nosidelko-b...8-ID3Rmor.html Co więcej u nas... Moja szwagierka zaczęła pożyczać od nas Jasiowe pieniądze z Chrzcin. Dziś stwierdziłam że tak być nie może, przeliczyłam - przedstawiłam mężowi co musimy kupić Jasiowi w najbliższym czasie, ile to wszystko kosztuje i stwierdziłam że czas najwyższy zacząć się rozglądać za jakimś wózkiem spacerowym i kupić to co najpotrzebniejsze i jakąś część pieniędzy musimy zostawić na dodatkowe wydatki bo jak tak zaczniemy pożyczać to pieniądze się rozejdą i Jaś zostanie bez wózka i bez reszty rzeczy W oko wpadł mi taki: http://allegro.pl/polski-solidny-woz...941897642.html Z racji tego że mija nam dzisiaj z mężem 5 lat i 2 miesiące dostałam prześliczną różyczkę Poza tym nie chcę go chwalić ale coraz więcej i częściej zajmuje się Jasiem
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2014-02-12 o 21:54 |
|
|
|
#4475 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze dorzucę Wam fotkę mojego Jaśka
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2014-03-19 o 19:31 |
|
|
|
#4476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mala szybko zasnela,ale co jakis czas,wybudza ja,kichanie ![]() bidulka moja...mam nadzieje,ze bedzie ok i lekarz nic nie wynajdzie jutro Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4477 |
|
Zadomowienie
|
lusesita, kichanie to na oczyszczanie dróg oddechowych:x Maryś musi być zdrowa
![]() ![]() Kurde, u nas wszyscy śpią, a mi się nie chce... Ściągam audiobooki - będę słuchać na spacerach na pierwszy ogień Harry Potter po raz n-ty i jeżycjada MusierowiczA Ulce wyszły jakieś czerwone krosteczki koło ustek... co to może być? potówki?.,.i czym je leczyć? wieem, że to było milion razy ale nie mam sily szukać;x I na koniec zdjecie Ulkejsonka
|
|
#4478 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do pielęgnacji Malej może spróbujcie to zrobić po kąpieli. Wtedy Iga będzie odprężona i może nie będzie takiego szału. Cytat:
Cytat:
Brawo dla mamusi za świetny zakup, u mnie takich cudów nie ma. Chyba się rozejrze za jakimś tanim nosidełkiem, może się przyda. TZowi należą się baciory za pożyczanie jasiowych pieniędzy bez konsultacji z Tobą. Żebyś mu przemówiła do rozumu. Wozior fajny, się będzie Jasio wozić. Przystojniak.
|
|
|
#4479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale oprocz kichania ma troche katarku i pokasluje...ale teraz spi... dobranocki Mamusie! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4480 |
|
Zadomowienie
|
Ja zawsze zaczynam Jezycjade czytać od początku przez co zawsze zatrzymam się na okolicach 10 książki i nie wiem co tam dalej jest ;( ale teraz wysłucham!
Ulka tez ma katarek ale przezroczysty na szczęście Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4481 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Helo z wieczora
Zakupy udane!Wór ciuchów nazbieralam mniejszych i sporo większychNie było mnie 4,5 godziny.Mały wytrzymał spokojnie bez jedzonka. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wagę,zuch dziewczyna
|
||||
|
|
|
#4482 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jaką masz butlę,a raczej smoczek? A i Tymek u babci był b.grzeczny.Myślałam że będzie spał,ale co tam tylko drzemkę sobie uciął 15 minutowa i wykorzystał babcię na maksa ![]() Stwierdziła że mały może spokojnie zostawać(bała sie wcześniej że sobie nie da rady) ale widzę że nabrała wigoru ![]() Cytat:
no własnie Maryś należy do tych dzieciaków którym szybciej bioderka kostnieją.Mam nadzieje że na następnej wizycie też usłyszę w końcu taką super wiadomość.A ciuszki jak jakościowo,ok?Nie wiem czy jest jeszcze sens się wybierać. |
||
|
|
|
#4483 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
świetny jest.Ups zęby pewnie niedługo będą iść strach mnie trochę obleciał.Ty miałaś tylko głęboki Peg perego? No pięknie rośnie! Cytat:
U nas też często się takie robią |
|||
|
|
|
#4484 |
|
Zadomowienie
|
Miss, nic Iguli nie daję na kupy. Stwierdziłam że jak tydzień nie zrobi to etedy kawałek czopka. A tak to masuję brzuszek. Alebto nic nie daje
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie to nierealne ![]() jakosciowo ok, zreszta ja lubie te lidlowskie ciuszki ![]() Corko u Mani tez ten katar przezroczysty...ale martwi mnie pokaslywanie.byc moze to od jedzenia,ale wole sprawdzic.Moj M. jest przeziebiony ![]() witam na pierwszym karmieniu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4486 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
my nawet wyspane i mam nadzieje że dzisiaj będzie lepszy dzień niż wczoraj. Zuzulka dzisiaj skończyła 4 msc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4487 |
|
Zadomowienie
|
lusesita, to dzisiaj poszalałaś :P dopiero o 5 pierwsze karmienie? Marysia dała pospać
maomami, brawa dla Zuzi za 4 miesiące Kurde jak tak piszecie o tych 4 miesiącach, domi o 6 miesiącach prawie - to ja tak czuję, że moja Igula taka malutka i nasze dzieci niby blisko urodzone, ale jednak przepaść rozwojowa między nimi. I jak tak czasami czytam, co Wasze dzieci potrafią to się przerażam, że moja jeszcze nie potrafi. Dopiero później się orientuję, że przecież ona raczej z tych młodszych na forum
|
#4488 | |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Cytat:
|
|
#4489 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale krecila sie w nocy, troche kichala.no a od 5 to juz co godzina pobudka ![]() zarejestrowalam nas na wizyte na 12:10. mala tylko ten katarek ma,jakies pokaslywanie,ale niewiele- to chyba moge isc wozkiem? u nas 0 stopni i slonce,bez wiatru. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4490 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Poszukaj nosidla na tablicy ja kupilam z Womar za 30 zl plus 20 wysylka w stanie idealnym uzyty ze 2 razy a babka mi napisala ze corka urzadzila sobie z tego nosidla skoczek ![]() Cytat:
za 4 miesiace!Witajcie! ![]() My jeszcze w lozku Nelka spi ![]() Dzisiaj spodziewam sie 2 kurierow z zabawkami dla Malej W ogole to mamy problem z ubieraniem i zmiana pampersa bo Nela sie tak wierci tak przekreca na boki ciagle ze ubranie czy zmiana pampersa graniczy z cudem ![]() I jest leniuch :P dalam jej wczoraj wody bo miala czkawke a ta zamiast pic to lizal smoczek a woda jej ciurkiem kapala na ubranie no i trzeba bylo zmienic bluzke i body ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||||
|
|
|
#4491 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas też przebieranie to jest hardkore bo się mała tak wierci. kurcze siedzę i myślę sobie że przecież 4 msc temu byłam na porodówce i o tej godzinie zaczęły mnie łamać mocne skurcze. Jejciu jak ten czas leci Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4492 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Nocka pięknie przespana z jedną pobudką o 4.15 na szamkę. Teraz Mała drzemie a ja mam chwilkę na kawę i wizaż. ![]() Cytat:
Co do krostek nie pomogę, bo nie wiem od czego może być, ale możesz delikatnie Sudocremem posmarować. Może pomoże, a na pewno nie zaszkodzi. Ulunia - piękny śmieszek, urocze ma dołeczki! Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla Tymusia, że dał mamie troszkę wolnego i dla babci, że ogarnęła małego skarbka. Mam dwie butelki - Avent Natural ze smokiem takim najzwyklejszym i Nuk ze smokiem first choise i ani jedna nie pasuje. Oba smoki są silikonowe. Może podpasowałby jej jakiś lateksowy. Cytat:
Cytat:
za miesięcznicę, Już duża dziewczynka jest!---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
Ładnie to się tak wylegiwać w wyrku?! Wstawać! Wstawać! ![]() Twoja córcia to bardzo charakterna się robi i jeszcze leniuszek. ![]() Cytat:
Ale nie ma co czas leci jak szalony.
|
|
|
#4493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my tez jeszcze lezymy:p mala drzemie,a ja chyba juz wstane ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4494 |
|
Zadomowienie
|
Hej,
Zuzia ucina sobie pierwsza drzemkę, więc czas na śniadanie przed komputerem Nocka jak zwykle z dwoma karmieniami i pobudką o 7. Domii, CorkaCzarownic piękne te Wasze dzieciaczki, a Ula jaka uśmiechnięta ![]() Moja mała od paru dni zawzięcie ssie kciuk, już nie piąstkę ani inne paluszki tylko kciuk właśnie. Jak zabiorę to ryk, a smoka nie chce Jeśli chodzi o katar to Zuzce wiecznie coś zalega w nosie i charczy, ale na zewnątrz nic nie widać. Osłuchowo jest w porządku, więc sie narazie nie przejmuje tylko dwa razy dziennie używam roztworu soli morskiej do nosa. |
|
|
|
#4495 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
niech szybciutko wraca do zdrówka
|
|
#4496 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My do dzisiaj czasem gonimy Malwisię by się ubrała Dzień dobry ![]() My dzisiaj pospały we trzy do 9. no z pobudką o 6. Hania trochę stękała, darła się przy cycku, dostała kropelki smoczek, poleżała w łózeczku i kupa poszła. po przewinięciu jeszcze sobie pojadła i odpadła. no ale płaczem obudziła Malwinę, która wylądowała u mnie w łóżku i oglądała bajki aż padła :P |
||
|
|
|
#4497 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wydaje mi się to takie słodkie. ![]() Jakie kropelki podałaś Małej?
|
|
|
#4498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie wygląda gonitwa, ale najczęściej ona jest gdy się śpieszysz :P |
|
|
|
|
#4499 |
|
Zadomowienie
|
lusesita, no to od tej 5 nadrabiała po prostu
CorkaCzarownic, skąd audiobooki ściągasz? Może ja też spróbuję tak sobie na spacerach puszczać bo mi zawsze nudno. Czekam na koleżankę, która w końcu w 13 dniu po terminie urodziła. Muszę do niej właśnie zadzwonić i zapytać czy już weranduje i kiedy na spacer razem idziemy Miss Triss, nie denerwuj się tą kupą. To podobno normalne jest przy kp. Tylko człowiek się nasłucha wszędzie, że niemowlak to robi 8 kup dziennie i później się dziwi, że robi jedną na 5 dni. To znaczy, że dobrze przyswaja Twój pokarm
|
#4500 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No ja się właśnie za dużo nasłuchałam, muszę odpuścić. Dziękuję!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:55.

za nockę
Zdróweczka dla niej 

Życie bym oddała za jedną nockę gdzie Jaś przespałby od godziny 22/23 do 6 chociażby 

bo Cię podkabluję
chyba mija jej powoli ta kolka, puszcza bąki, ale nie są śmierdzące, a nawet kupa mniej intensywnie pachnie