Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę:
Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. 1 2,78%
Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. 0 0%
Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. 1 2,78%
Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! 3 8,33%
Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! 0 0%
Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! 0 0%
Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! 1 2,78%
Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! 3 8,33%
Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco 0 0%
Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka 0 0%
Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. 1 2,78%
W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! 9 25,00%
Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! 11 30,56%
Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! 1 2,78%
Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! 2 5,56%
ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! 1 2,78%
Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! 1 2,78%
Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz 1 2,78%
mamusie listopad-grudzień. 0 0%
Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-12, 14:36   #4441
Anoula
Zakorzenienie

Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Anoula i co teraz z tymi pneumo ? Będą w innym terminie szczepić czy jak ?
ona pierwszą dawkę dostała, to było pierwsze szczepienie jakie zrobiliśmy po wyjściu ze szpitala. Tydzień później miała dostać 5w1 ale ze względu na reakcje przesunęło nam się to o tydzień i jeszcze nie tą 5w1 tylko 3w1.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 14:48   #4442
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CorkaCzarownic Pokaż wiadomość
Zostawiłam Ulkę w łóżeczku, bo sprzątam kuchnię, skończyła się melodyjka w karuzelce jakiś czas temu, idę zobaczyć co ona tam robi, bo jakoś cicho, a ta przekręcona w inną stronę z nogą pomiędzy szczebelkami
Zdolna akrobatka
A mnie dzisiaj coś trafi, Zuza tylko krzyczy i krzyczy!! Nigdzie jej się nie podoba

Sent from my XT320 using Wizaz Forum mobile app

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 14:49   #4443
Miss Triss
Zadomowienie

Hejo!

My dzisiaj byliśmy w przychodni na kontroli - Mała waży równe 5kg w 10tyg (karmiona piersią)-. Przy okazji zaszczepiliśmy ją pierwszą dawką na pneumokoki. Troszkę płaczu było, ale ogólnie dzielnie zniosła badanie i szczepienie. Mała chwilowo drzemie sobie to postaram się troszkę nadrobić.

Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 15:12   #4444
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Zostawiłam Ulkę w łóżeczku, bo sprzątam kuchnię, skończyła się melodyjka w karuzelce jakiś czas temu, idę zobaczyć co ona tam robi, bo jakoś cicho, a ta przekręcona w inną stronę z nogą pomiędzy szczebelkami
Akrobatka mała

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Hejo!

My dzisiaj byliśmy w przychodni na kontroli - Mała waży równe 5kg w 10tyg (karmiona piersią)-. Przy okazji zaszczepiliśmy ją pierwszą dawką na pneumokoki. Troszkę płaczu było, ale ogólnie dzielnie zniosła badanie i szczepienie. Mała chwilowo drzemie sobie to postaram się troszkę nadrobić.
Ładnie rośnie na maminym mleczku
Dzielna niunia, oby nie miała dolegliwości poszczepiennych

U nas dziś masakra znowu i spaceru nie będzie jutro chciałam podejść na ważenie mam nadzieję, że będzie lepiej

Pubiłam leżenie na brzusiu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Coś się foto nie wgrało

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2014-02-12 o 15:08
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 15:24   #4445
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość

U nas ostatnio jakaś tragedia jest... że się ślini na potęgę i już pcha rączki do buzi to już się zdążyłam przyzwyczaić, ale ostatnio wieczorami jest taka tragedia, że ja już nie wiem co robić. Najprawdopodobniej dziąsła nam się odezwały... Jest taki ryk, uspokaja się tylko na rękach i w ogóle nie chce cycać... wczoraj to odciągałam i TŻ dawał jej mleko z butli bo jakoś smoczkiem z butki ma masowane dziąsełka i jej lepiej jeść. Przed samym spaniem około 1 zjadła z piersi i dzisiaj rano już też bez problemu, ale aż się boję wieczora...
Przynajmniej później pospała i mamusia też mogła się wyspać. Była pobudka o 9 na jedzenie a później jeszcze ją odłożyłam do łóżeczka i pospałyśmy do 12:30 oj przestawi mi się to dziecko znowu
Moje dziecko budzi się rano jako aniołek, który tylko rozdaje uśmiechy a w miarę rozwoju dnia przemienia się w małego diabełka, wieczorem to już marze, żeby ją położyć spać i rano znowu wyjąć z łóżeczka aniołka

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Akrobatka mała

Pubiłam leżenie na brzusiu

.
Wow, gratulacje , u nas to na razie tylko powód do rozpaczy

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 15:25   #4446
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
widzisz, masz zdolne dziecko tylko trzeba pilnować
noo, teraz już muszę jak znam jej możliwości a co to będzie jak zacznie raczkować
Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Moja ostatnio się tak przekręca, bo ją interesują zwierzątka, które są na ochraniaczu do łóżeczka, które są za jej głową i się przekręca w poprzek, tak żeby na nie patrzeć - tyle, że ona głową przy szczebelkach

Wróciłyśmy ze spacerku, młoda dosypia w łóżeczku jeszcze. Piję szybko herbatkę i lecę obiad przyszykować, bo nie wiadomo jak później ze spaniem będzie.

Aha! Iga śpi w nocy pod kołderką, ale tak przykrywam ją maksymalnie do wysokości klatki piersiowej, także nie ma szans żeby się nakryła. A zimno jej nie jest bo u nas ciepło.
ja musiałam zdjąć ochraniacz, bo strasznie kichała w łóżeczku, ale to nie od tego, bo zdjęłam i kicha dalej teraz się pierze druga tura prania łącznie z misiami

byłam wczoraj w lidlu, coby pokupować ciuszki na 74 nic nie było, ale kupiłam taki hmmm śpiworko-ochraniacz. Będę starała się usypiać ją w tym, zobaczymy czy da radę...
Stary 2014-02-12, 16:12   #4447
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Na wątku mam październikowych 2014 będą prawdopodobnie trojaczki bliźnięta + jedno

A dopiero my zachodziłyśmy w ciążę
O jacie! To będą ieli potrójne szczęście! Ja to bym nie ogarnęła trojaczków.
Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość
Dziewczyny wklejam Wam mojego Skarbka z niedzieli i jeszcze Kamisiek na deser. Jak dostanę zdjęcia z sesji to też się pochwalę
Szkoda, że już nie zdążyłam zobaczyć.
Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, Igula waży obecnie 4415 gr.
Ale ostatni raz była ważona 20 dni temu u lekarki i wtedy miała 4180 gr (fakt, że była warzona wtedy od razu po jedzeniu, bo musiałam ją nakarmić przez wejściem do gabinetu). Więc nawet licząc ok.300 gr no to jednak mało jak na 20 dni. W pierwszym miesiącu ładniej przybierała. No cóż... Trzeba tuczyć!
Kurcze to faktycznie troszkę mało przybiera, ale jak teraz zaczniesz ją podkarmiać to wszystko pięknie nadrobi.
Cytat:
haha, czytam mamy październikowe przyszłe i co 2 marzy o bliźniakach. Też marzyłam, odechciało mi się po 3 tygodniach, gdy Ulka oprócz spania i jedzenia zaczęła mieć kolki
Ja także marzyłam o bliźniakach, ale życie zweryfikowało moje mrzenia i teraz cieszę się, że mam jedną Zosię. A o braciszka lub siostrzyczkę będziemy się starać za jakiś czas.
Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
o witamy Moja Ania to w sumie grzeczne dziecko. w nocy musze ja budzic na karmienie(co 3 godz) je i zasypia natychmast bez usypiania a w dzien trzeba ja bujac w wozku i od razu sie budzi jak smoczek jej z buzi wyleci. alez jestem w niej zakochanaZałącznik 5579934
Ale ona jest śliczna i ma takie pełne policzki. Życzę dużo zdrówka dla Was! Tulcie się ile tylko możecie!
Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Ja nie marzyłam, a przed wejściem do gabinetu, powiedziałam mężowi "a co jak bedzie dwoje" i wykrakałam
Dobrze, że nie powiedziałaś "a co jak będzie czworo". Żartuję oczywiście, ale ja także mówiłam, "jak my sobie poradzimy jak będą bliźniaki".
Cytat:
Dziewczyny powiedzcie mi, mój mały lubi spać na jednej stronie, tzn klaść główkę , staramy się go obracać, ale czasami w nocy nie zauważę no i kilka godzin leży na tej która lubi i dzisiaj zauważyliśmy nie równości na główce, takie górki, dołki, zniknie to? martwie się, że tak szybko mu się odkształca
Wydaje mi się, że wszysto pięknie zniknie, ale powinnaś go jak najczęściej kłaść na drugiej stronie. Nawet w dzień jak siedzi w bujaczku to ustaw go tak aby widział Ciebie po tej drugiej stronie (tak aby musiał kłaść główkę na drugą stronę). A w nocy możesz podłożyć z tej strony na którą przechyla główkę zwinięty kocyk, tak żeby nie mógł jej przechylić.
Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
U nas wszystko ok,no może poza wysypką

Miss A czemu chcesz dopajać Zosię?Jak karmisz piersią to nie musisz,ale pewnie masz jakis inny powód.Chcesz przyzwyczajać małą do picia wody?
Oby ta wysypka szybko minęła. A kysz!
Wiem, że nie muszę jej dopajać, ale mamy bardzo duży problem z kupkami (jedna kupka średnio co 3-5 dni) i pediatra stwierdziła, że mogłabym podawać jej troszkę rumianku to może by te kupki były częściej, ale Mała za nic w świecie nie chce złapać butli.

Stary 2014-02-12, 16:54   #4448
lusesita23
Zakorzenienie

Melduje po wizycie bioderkowej,ze wszystko ok
nie musimy pieluchowac ani cwiczyc

kostnienie ma bardziej zaawansowane niż wskazuje metryka

także super co prawda mamy kontrolę, za 2 miesiące...ale nie wiem po co

Taszantaza nockę

jednak bylam na spacerze, mala już nie kaslala,kataru tez nie miała
ale jak cos to jutro pojde,zeby lekarz ją osluchal

mało dziś spala,wiec padla teraz
Stary 2014-02-12, 16:57   #4449
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Mała obecnie waży 3490, więc jest kruszynką nadal, jest tylko bardziej pyzata na buzi.Załącznik 5580259
Fatycznie malutko waży, ale wygląda bardzo ładnie. Zobaczysz jak będzie przybierać z dnia na dzień, a zanim się obejrzysz to już zrobi się z niej piękna pyzatka.
Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Ej słuchajcie, słuchajcie! Po 3 nocach z pobudkami co 1,5 h Mikołaj pierwszy raz w swoim życiu spał od godziny 21 do 5.10! Obudziłam się przed 5 i oczywiście zaniepokoiłam, a piersi mi chciały wystrzelić w kosmos. Odciągnęłam troszkę i się głodomorek obudził. Przed 6 usnął znowu i jeszcze śpi grzecznie. Ja wyspana, zadowolona wstałam o 6.30 bo i tak zasnąć już nie mogłam. Wsunęłam śniadanko a teraz popijam kawusię. Żyć nie umierać.
Oby już tak Mikusiowi zostało z tym spaniem. Mamusia by się wyspała, a szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko.
Cytat:
Napisane przez kOmorowska Pokaż wiadomość
Okazało się, że mój aniołek zmienił się w terrorystę

Mam do was pytanie: z jakich szczepionek korzystacie? Z tych zwykłych darmowych? Czy może 5w1 lub 6w1?
Moja Zosia chyba też zaczyna nas terroryzować i wymuszać marudzeniem branie na rączki. Uwielbiam przytulaski z nią, ale nie wyobrażam sobie nosić ją cały dzień. Musimy troszkę przystopować z tym noszeniem.
My wybraliśmy szczepionki skojarzone 5w1 oraz pneumokoki i rotawirusy. Zastanawiamy się jeszcze nad menigokokami.
Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
A u nas drugi dzień leje i to taki wielki deszcz, kolejny dzień bez spaceru
U mnie nie dość, że leje to jeszcze lecą wielkie płaty śniegu zamieniające się na ziemi w chlapę. Nienawidzę takiej pogody.
Cytat:
Dzisiaj spać poszliśmy o 4.30 joł

A wczoraj wyparzałam windi i spaliłam rureczki razem z garnkiem
O tej godzinie to ja przewracałam się boku na bok, a pół godziny później karmiłam Małą.
Dużo mówicie o tym Windi, na co się to używa?
Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Witam dziewczynyCzy moge do was dołączyć?Mój synek Dominik urodził się 30.12.13 w 41 tc ciąży.
Witaj! Ale dużo nowych mamuś ostatnio do nas dołączyło. Opowiedz coś więcej o sobie.
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
dzień dobry! czy ktoś nas tu jeszcze pamięta?
Jasne, że pamiętamy. Jak tam dziewczynki się mają?

Stary 2014-02-12, 17:03   #4450
dizi
Zadomowienie

Dziękujemy za komplementy

Witam nowe Mamusie!

Miss Triss proszę :

Edytowane przez dizi
Czas edycji: 2014-02-12 o 19:02
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 17:19   #4451
dizi
Zadomowienie

Ktosiula dla Mikiego ładnie pospał

Agnieszko super, że Ania już jest w domku

Trele ja nie mam jeszcze okresu, co prawda teraz 3 tydzień mam pigułki, ale wcześniej dokarmiałam też mm i nic się nie pojawiło.

Patrysiu to jest nas coraz więcej z mazowieckiego

Komorowska my mamy w planach szczepić 5w1 tak jak starszego, ale jeszcze czekamy na kontrolę za dwa tygodnie i może wtedy pierwszą dawkę mu damy.

Domi biedny Jasiek nam przy Kamiśku średnio ten bobodent pomagał, dobrze, że u Was działa

Beatko zdrówka dla Liwki!

Córkoczarownic ale masz zdolne dziecko

MissTris dla Zosieńki. Dzielna dziewczynka

Lusesita za Marysiowe bioderka

Acelinko pamiętamy, pamiętamy

zastanawiałam się jeszcze gdzie się podziewa Eluvtus?
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 17:29   #4452
lusesita23
Zakorzenienie

A wlasnie - ja tez jeszcze nie miałam okresu.nie tęsknię
Stary 2014-02-12, 17:32   #4453
patrysia333
Zadomowienie

Może macie i możecie polecić jakieś maty piankowe dla dzieciaczków? Właśnie przymierzam się do kupna i nie wiem czy te mające dużo elementów nie będą się rozjeżdżać albo coś.
patrysia333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 17:35   #4454
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość

także super co prawda mamy kontrolę, za 2 miesiące...ale nie wiem po co

Taszantaza nockę

jednak bylam na spacerze, mala już nie kaslala,kataru tez nie miała
ale jak cos to jutro pojde,zeby lekarz ją osluchal

mało dziś spala,wiec padla teraz
fajnie ze z bioderkami ok tez chiałabym to usłyszeć w marcu

CZekam na pielęgnairkę żeby zrobiła Liwce zastrzyk le nie wiem o której będzie.

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cytat:
Napisane przez patrysia333 Pokaż wiadomość
Może macie i możecie polecić jakieś maty piankowe dla dzieciaczków? Właśnie przymierzam się do kupna i nie wiem czy te mające dużo elementów nie będą się rozjeżdżać albo coś.
ja wprawdzie nie mam ale kuzynka ma, z literkami i cyframi i nie rozjerzdzają się wogóle, elementu wyciągane tez same nie wypadają pomimu ciągłego układania, chodzenia ,leżalnia skakania, Te puzzle mają już 3 lata i wszystko z nimi ok. Też zakupie jak Liwia będzie wieksza.
Stary 2014-02-12, 17:36   #4455
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Nocka przespana,Tymek spał do 9.a wstalismy o 10.00 o zgrozo
A teraz mi kima na leżaczku,oczy pijane jak zając

Dzisiaj wybywam na zakupy trzeba małemu coś wyhaczyć bo muszę mu już ubierać niektóre ubranka na 68
Idzie więc na służbę do babci,babcia zestresowana pewnie bo pierwszy raz zostanie z malym na dłużej czyli jakieś 2,5 godzinki.Potem przyjedzie oręż w postaci tatusia więc luz.
Cieszę się że wyjdę z domu,dobre i te 3 godzinki
Ale sobie pospaliście, no nie ma co! Rośnie Tymuś jak na drożdżach to i większe ubranka potrzebne. Przynajmniej troszkę odpoczniesz na zakupach, a babcia nacieszy się wnuczkiem. Żeby tylko Mały grzeczny był, bo inaczej babcia nie będzie go więcej chciała wziąć do siebie.
Cytat:
Co moge powiedzieć.Ja mam 27 lat jestem 6,5 roku po ślubie.
W pierwszą ciąże zaszłam w 2012 roku ale niestety po 8 tygodniach się zakończyłaPotem przez 8 cykli miałam problem z zajściem aż 22.04.2013 ujrzałam 2 krseczki które teraz leżą w bujaczku koło mnie
W tej chwili nie pracuje jestem na macierzyńskim z urzędu pracy.

Ciąże zniosłam dobrze choć uprzykrzała mi życie cukrzyca ciażowa i przed wczesne skurcze.Po odstawieniu leków Dominik sie zaparł i nie chciał wyjscMusieli go wywoływać zastrzykami i kroplówka z oksy.Poród zaczał sie w nocy rodziłam 8 h.Mielismy poród rodzinny tżprzecinał pepowine

Ale masz fajnieMy mamy zawsze dwie pobudki miedzy 1-2 a 5-6.

Pod czym śpią wasze dzieci?Dominik spał w rozku ale jest juz za duzy(urodził się duży 3850 g i 57 cm).Kocyka się jakoś boje że sobie nakryje nim buzie.
W końcu doczekaliście się ukochanego dzieciątka, a mały Aniołek na pewno czuwa nad Wami. A Dominiś kawał klocuszka już przy porodzie był, więc się nie dziwię, że z rożka już wyrósł.
Moja Zosia nadal śpi w rożku, chociaż jak biorę ją w nocy na karmienie to już nóżki jej wystają. Ale zauważyłam, że lepiej jej się śpi jak jest otulona, więc muszę pomyśleć nad jakimś śpiworkiem.
Cytat:
To tak jak ja co prawda g.ówno z tego mam ale ciągłość rejestracji jest.
Skąd ja to znam?! Ja tak samo.
Cytat:

Liwka chora. Prawdopodobnie zapalenie oskrzeli. Antybiotyk w zastrzykach, przez 5 dni, 2 razy dziennie bedzie przyjeżdzać pielęgniarka i robić zastrzyki. Biedactwo moje. Teraz spi, odsypia chorobę, mało je, ale pije wiec się nie martwię.
Biedna Liwcia! Oby szybko ta choroba poszła precz. Ważne, że pije dużo to szybciej będzie się regenerować.
Cytat:
Mała akrobatka z niej. Tylko trzeba ją strasznie pilnować, bo nieświadomie może sobie krzywdę zrobić.
Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
A mnie dzisiaj coś trafi, Zuza tylko krzyczy i krzyczy!! Nigdzie jej się nie podoba
Moja Zośka też cały czas pokrzykuje. Mam nadzieję, że to nie po tej szczepionce na pneumokoki.
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Ładnie rośnie na maminym mleczku
Dzielna niunia, oby nie miała dolegliwości poszczepiennych
Teraz właśnie chyba się rozkręciła z tym przybieraniem, bo wcześniej było kiepsko np. w tydzień po wyjściu ze szpitala zamiast przybrać to jeszcze straciła 50g, a potem przybierała 150g na tydzień.
Też się bardzo obawiam tych skutków szczepionki. Mała trochę marudzi i pokrzykuje, nie wiem czy to po szczepieniu czy po prostu wymusza rączki. Temperatura jej się podniosła do 37.7 (na czółku). Profilaktycznie podałam jej Pedicetamol, może spadnie. Boże jak ja się boje o to Maleństwo moje!
Cytat:
noo, teraz już muszę jak znam jej możliwości a co to będzie jak zacznie raczkować

byłam wczoraj w lidlu, coby pokupować ciuszki na 74 nic nie było, ale kupiłam taki hmmm śpiworko-ochraniacz. Będę starała się usypiać ją w tym, zobaczymy czy da radę...
Z raczkowaniem chyba nie będzie większych problemów, a pomyśl co będzie jak zacznie chodzić. Ja już się boję co to będzie.
Ja też chciałabym się wybrać do Lidla, ale boję się, że pojadę na marne, a to jest spory kawałek ode mnie. Chyba sobie odpuszczę te ciuszki.
Cytat:

za bioderka!

Stary 2014-02-12, 17:41   #4456
patrysia333
Zadomowienie

Miss Triss windi to poprostu takie rureczki które wkłada się do pupy dziecka, odgazowywują natychmiast. Niestety to tylko doraźna pomoc

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Cytat:
fajnie ze z bioderkami ok tez chiałabym to usłyszeć w marcu

CZekam na pielęgnairkę żeby zrobiła Liwce zastrzyk le nie wiem o której będzie.

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

ja wprawdzie nie mam ale kuzynka ma, z literkami i cyframi i nie rozjerzdzają się wogóle, elementu wyciągane tez same nie wypadają pomimu ciągłego układania, chodzenia ,leżalnia skakania, Te puzzle mają już 3 lata i wszystko z nimi ok. Też zakupie jak Liwia będzie wieksza.

Dzięki, rozwiałaś moje wątpliwości. Potrzebujemy już teraz do ćwiczeń z małą, bo na kocyku niewygodnie.
patrysia333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 17:41   #4457
lineczka1989
Zakorzenienie

Tyle sobie pozaznaczalam do cytowania i mi zniknelo wkurza mnie ta aplikacja ...

Ktosiula, ladnie Miki spal

Domii, Jasiowi dziaselka dokuczaja juz?

Komorowska, my szczepiamy 5w1 jestesmy juz po 2 dawkach

Ktoras pytala o to pod czym spia maluchy, u nas Nela spi pod kocykiem w dzien a w nocy z racji tego ze po nocy zawsze miala zimne rece przykrywam ja kocykiem i kolderke klade na wozek
I przykryeamy do polowy klatki piersiowej ewentualnie do paszek zeby sobie na buzie nie nasunela

Aaa puzzle piankowe... Ja kupilam takie ze zwierzatkami ale jeszcze nie przyzly, mysle ze jutro beda
Wiecej nie pamietam o czym mialam napisac :/

Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2014-02-12 o 17:45
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 17:47   #4458
lusesita23
Zakorzenienie

Mi się w Lidlu udało wszystko dostać,co chciałam
tzn mame poprosiłam,zeby pokupowala z rana, bo potem pewnie by nic nie było
większość na 62/68,ale jak przykladalam spodnie to jeszcze sporo za duże, a Maryś nosi 62
akurat na wiosne będą
Stary 2014-02-12, 18:04   #4459
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Miss Triss proszę :
Jeeej! Dziękuję, że wstawiłaś je jeszcze raz. Masz przystojnych synków! A ten Malitki w garniturku to takie ciasteczko tylko do schrupania.
Cytat:
A wlasnie - ja tez jeszcze nie miałam okresu.nie tęsknię
Ja też jeszcze nie dostałam - 10tyg po porodzie - i już przyzwyczaiłam się do tego, że go nie ma. Oby nie wracał jak najdłużej.

Cytat:
Miss Triss windi to poprostu takie rureczki które wkłada się do pupy dziecka, odgazowywują natychmiast. Niestety to tylko doraźna pomoc
Dziękuję. Moja baczki puszcza praktycznie non stop, a nieraz to taką wiązankę walnie, że hej. U nas problemem jest kupka.

Stary 2014-02-12, 18:19   #4460
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość

Iza hej

Oo witaj tutaj
Cytat:
[/COLOR]Liwka chora. Prawdopodobnie zapalenie oskrzeli. Antybiotyk w zastrzykach, przez 5 dni, 2 razy dziennie bedzie przyjeżdzać pielęgniarka i robić zastrzyki. Biedactwo moje. Teraz spi, odsypia chorobę, mało je, ale pije wiec się nie martwię.
Zdrówka dla córeczki
Cytat:
ale kupiłam taki hmmm śpiworko-ochraniacz. Będę starała się usypiać ją w tym, zobaczymy czy da radę...
Jak to wygląda?
Cytat:

Cytat:
Dziękujemy za komplementy

Witam nowe Mamusie!

Miss Triss proszę :
Jakich masz przystojniaków:love :

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 19:14   #4461
Olenka_24
Zadomowienie

Miss u nas tez problem z kupa, z tym ze nie ma zaparcia tylko po prostu robi raz na 3 dni. Ale masujemy brzuszek i cwiczymy - pomaga

Sent from my LG-D605 using Wizaz Forum mobile app

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 19:24   #4462
89Beatka
Wtajemniczenie

JUz po wizycie pielęgniarki, zastrzyk zrobiony, płaczu mniej niż rano, ale pierwszy tez zobaczyłam krew swojego dziecka i straszne to,oby noc była spokojna, w dzień śpi ładnie, noc przed nami.

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

[/B]

Dzięki, rozwiałaś moje wątpliwości. Potrzebujemy już teraz do ćwiczeń z małą, bo na kocyku niewygodnie.
to polecam , miekkie na tyle że nawet jak się uderzy przez przypadek to zamortyzuje. A później mozna robić ciekawe rzeczy układając je, ja kiedyś robiłam węża, i wyszedł
Stary 2014-02-12, 19:29   #4463
CorkaCzarownic
Zadomowienie

haha, Ulik strzeliła taką kupe w łóżeczku, że jak przechodziłam obok jej pokoju to się wróciłam, bo na korytarzu poczułam A dzisiaj jest taaka grzeczna, bawi się na macie na zmianę z łóżeczkiem i ze mną, ładnie je, śpi co 1,5h -2h i to nie snem takiej myszy pod miotłą tylko porządnym moje dziecko powoli wraca
Stary 2014-02-12, 19:35   #4464
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Miss u nas tez problem z kupa, z tym ze nie ma zaparcia tylko po prostu robi raz na 3 dni. Ale masujemy brzuszek i cwiczymy - pomaga
Ja właśnie nie wiem czy Mała ma zaparcia czy nie. Widzę czasem, że coś ciśnie, spina się, ale to tylko chwilowe. A jak już zrobi kupkę to jest rzadka, żółcista, średnio śmierdząca, czasem są małe grudki niestrawionego mleka, ale nie zawsze. (przepraszam za tak obrazowy opis )
Powiedz jak masujesz i ćwiczysz, bo ja już nie wiem co robić. Ostatnio kupa była po 5dniach.
Cytat:
JUz po wizycie pielęgniarki, zastrzyk zrobiony, płaczu mniej niż rano, ale pierwszy tez zobaczyłam krew swojego dziecka i straszne to,oby noc była spokojna, w dzień śpi ładnie, noc przed nami.
Po tych zastrzykach Malutka szybko wyzdrowieje. Dużo ma ich zleconych? Oby w nocy spała spokojnie.

Stary 2014-02-12, 19:37   #4465
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Cytat:
Oo witaj tutaj

Zdrówka dla córeczki

Jak to wygląda?

Jakich masz przystojniaków:love :
http://okazjum.pl/gazetka/gazetka-pr...2-2014,4078/4/ tutaj na stronie 6 masz można też do fotelika to dać, bo ma dziury na pas
Cytat:

[/B]

Windi to takie rureczki właśnie, ale pomagają jako jedyne u nas... Żadne krople nie pomagają...
Cytat:
większość na 62/68,ale jak przykladalam spodnie to jeszcze sporo za duże, a Maryś nosi 62
akurat na wiosne będą
Ulka już mało co nosi 62, bo jest długaśśśśna i większość na 62 za krótka, a na 68 za długa zdziebko...
Cytat:
Jeeej! Dziękuję, że wstawiłaś je jeszcze raz. Masz przystojnych synków! A ten Malitki w garniturku to takie ciasteczko tylko do schrupania.

Ja też jeszcze nie dostałam - 10tyg po porodzie - i już przyzwyczaiłam się do tego, że go nie ma. Oby nie wracał jak najdłużej.

Dziękuję. Moja baczki puszcza praktycznie non stop, a nieraz to taką wiązankę walnie, że hej. U nas problemem jest kupka.
Gorzej jak te bącury bolą

A kupy raz na 4 dni to nic złego, póki dzieciaczek nie płacze i nie męczy się. Chyba do 7 dni może nie robić. U nas taki problem, że ona tej kupy nie chce wypchnąć... Ale teraz ją zabawiam, zaczepiam i jak ciśnie to wstawiam ją do łóżeczka, włączam karuzelkę i ona zajęta nią jest tak bardzo , że zapomina, że ma płakać
Stary 2014-02-12, 19:58   #4466
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
haha, Ulik strzeliła taką kupe w łóżeczku, że jak przechodziłam obok jej pokoju to się wróciłam, bo na korytarzu poczułam A dzisiaj jest taaka grzeczna, bawi się na macie na zmianę z łóżeczkiem i ze mną, ładnie je, śpi co 1,5h -2h i to nie snem takiej myszy pod miotłą tylko porządnym moje dziecko powoli wraca
Szczerze mówiąc to zazdraszczam tej kupy, bo u nas właśnie 3dzień bez, ale takiego smrodku już nie.
Cieszę się, że Ulcia taka grzeczniutka, oby już jej tak zostało.

A moja Zosia ewidentnie jest marudna i płaczliwa po szczepieniu. Nawet nie może się porządnie zdrzemnąć, bo po 5/10minutach się wybudza. Temperatura z 37,7 spadła do 37.2, ale chyba ją cały czas boli. Już nie wiem jak mogę jej pomóc.

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
http://okazjum.pl/gazetka/gazetka-pr...2-2014,4078/4/ tutaj na stronie 6 masz można też do fotelika to dać, bo ma dziury na pas

Gorzej jak te bącury bolą

A kupy raz na 4 dni to nic złego, póki dzieciaczek nie płacze i nie męczy się. Chyba do 7 dni może nie robić. U nas taki problem, że ona tej kupy nie chce wypchnąć... Ale teraz ją zabawiam, zaczepiam i jak ciśnie to wstawiam ją do łóżeczka, włączam karuzelkę i ona zajęta nią jest tak bardzo , że zapomina, że ma płakać
Fajny ten śpiworek. Ja mam taki polarowy w dziurką na pas właśnie na wyjścia.
Wiem, że to nic złego, bo podobno przy karmieniu piersią jest to zupełnie naturalne, ale mimo wszystko się martwię. Zosia raczej nie ma problemu z wypchaniem, chociaż czasem jej pomagam i dociskam lekko nóżki do brzuszka.

Lecę kąpać Małą.

Stary 2014-02-12, 20:19   #4467
Kociak85
Zadomowienie

Miss, moja pobiła rekord w nierobieniu kupy. Dzisiaj dopiero zrobiła po tygodniu od ostatniej! Ale jak już nie robi tak 4-5 dzień to z utęsknieniem na nią czekam. Ale dzisiaj za to zrobiła 3 wielkie kupska!

A my mamy problem wieczorem przed kąpielą z Igulą trochę. Nie wiem o co chodzi, bo jak mąż ją rozbiera i myje tam uszka itd to ta się cała aż wygina, oczy jak szalone - jakby normalnie się bała. Ale w kąpieli się uspokaja. I teraz nie wiem, czy to ekscytacja tym, że zaraz będzie kąpiel czy może jej zimno albo co....
Stary 2014-02-12, 20:25   #4468
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:

Po tych zastrzykach Malutka szybko wyzdrowieje. Dużo ma ich zleconych? Oby w nocy spała spokojnie.
10 razy, czyli 5 dni, rano i wieczór, zostało 8. Na razie śpi.

Martwiłam sie po południu bo od rana nie chciala mi w ogóle pić, dopiero koło 16 wypiła od razu 50 ml, i później ejszcze trochę, je też bardzo malutko. Ale nawadniać ją trzeba.
Stary 2014-02-12, 21:07   #4469
domii29
Zakorzenienie

Dobry wieczór
Obiecałam że nadrobię, no więc lecę po kolei...

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
u nas tylko ja jestem do terroryzowania

ja Nelke wystroiłam [kupa płaczu była przy tym, znowu jakaś maruda się włączyła] wyszłam i deszcz zaczął padać a że musiałam iść do sklepu i nie miałam z kim jej zostawić to zarzuciłam folię na wózek i poszłam

Neluśka siedzi w bujaczku i bluzke sobie ściąga z brzuszka i podciąga do góry i ją je
Jasiek też tak robi :P

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Widze ze watek odzywa na nowo!
Ja za to ledwo zyje, dziecko mi szaleje ..
Po za tym wszystko gra, wczoraj się ważyłysmy I mamy 7.02kg spadlysmy z 91 na 75 centyl ale chyba nie powinnam sie tym martwić ?

No wiedzialam kiedy zajrzec!! Wspaniałe wiesci!!

---------- Dopisano o 01:41 ---------- Poprzedni post napisano o 01:29 ----------

Karmisz piersia nadal I masz juz @ ?
Tylko ja nie mam? Czy ktos jeszcze?

Macie taki tryb jak my.
Mao wszystkie drzemki Zuzy sa w okolicach 40 min? Czy macie jakies dluzsze np 2-3h ?

Kurde, burczy mi w brzuchu przez te Wasze drozdzowki

---------- Dopisano o 01:50 ---------- Poprzedni post napisano o 01:41 ----------

za wagę Majki. Kurcze ani trochę nie znam się na tych centylach Ale myślę że nie masz się o co martwić

Cytat:
Obecnie "Czas honoru"-mam neta podłączonego go TV i nic tylko siedzieć wybierać i oglądać .Nieraz po parę odcinkówpod rząd oglądam a robota domowa się pasie

Ja mimo że nie wizażuję nieraz fizycznie to myslę sobie co tam piszecie i tak prędzej czy później wchodzę tutaj Taka mania i przynależnośc do grupy
No co będę dużo pisać,po prostu lubię Was i już!

dobranoc

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

A miałam pytać bo doczytalam coś że Ulka w łóżeczku nie śpi tak?Czyli co na klacie i w wozku jedynie w czasie nocy?
Corko Ty to chyba sie na drugie dziecko szybko nie zdecydujesz co?
Właśnie mi przypomniałaś że ja też mam neta podłączonego do TV Dziękuję

Czytam dalej...

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
Dziewczyny powiedzcie mi, mój mały lubi spać na jednej stronie, tzn klaść główkę , staramy się go obracać, ale czasami w nocy nie zauważę no i kilka godzin leży na tej która lubi i dzisiaj zauważyliśmy nie równości na główce, takie górki, dołki, zniknie to? martwie się, że tak szybko mu się odkształca
Tak jak radziły dziewczyny, podkładaj mu ręcznik albo pieluszkę pod plecki jak na boczku leży żeby się nie przekręcał ja tak robiłam z Jasiem bo zaraz po porodzie kładł się na prawym boczku i za nic w świecie nie chciał leżeć inaczej

Cytat:
o witamy Moja Ania to w sumie grzeczne dziecko. w nocy musze ja budzic na karmienie(co 3 godz) je i zasypia natychmast bez usypiania a w dzien trzeba ja bujac w wozku i od razu sie budzi jak smoczek jej z buzi wyleci. alez jestem w niej zakochanaZałącznik 5579934
Śliczna okruszynka Jestem pewna że szybciutko nabierze ciałka

Cytat:
Ja karmię mm przy piersi nie trzeba dopajać. A wody ulka też nie chce pić, więc daję jej hippa mega rozrzedzonego, ale i tak wolalabym nie...

U nas zainstalowałam na telefonie nianię i dzwoni na mój drugi stary telefon, gdy Ulka się przebudzi. Ale jak nie miałam tej opcji to mimo wszysto się budziłam. Uwierz mi, nie da się nie obudzić Jak tylko piśnie to ja już w stanie gotowości. Czasami tż się ze mnie śmiał:d

Super, że dołączają do nas nowe mamusie!!

Nic tylko się cieszyć kochana!! ja nie mam nawet kiedy Ulci na brzuszku kłaść, bo staram się, aby w dzień jak najwięcej spała, bo jak ją kolki męczą to za dużo nie śpi niestety i wolę aby pospała w ten dzień ale dziisiaj nawet dwa razy ją położyłam i za drugim razem pięknie główkę uniosła, wprawdzie chwiejnie ale jest lepiej

:plizz: dzięki Ci za słowa otuchy czekam na ten dzień z utęsknieniem

Kurcze, faktycznie to malutko

aaa, idę zobaczyć!

Ale słodziaki! A Kamisiek jaki przystojniak
Wytłumacz mi łopatologicznie o co chodzi z tą nianią na telefonie, jak to działa ? Przydałoby mi się takie coś jak Jaś śpi na górze a ja robię coś na dole
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 21:10   #4470
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Na wątku mam październikowych 2014 będą prawdopodobnie trojaczki bliźnięta + jedno

A dopiero my zachodziłyśmy w ciążę
Jejku dopiero co pisałyśmy o swoich fasolkach a tu już tyle czasu minęło
Trojaczki to niezłe wyzwanie

Cytat:
Dobrze, że się wchłonął i rehabilitacja zniweluje asymetrię.
Pisałaś, że Zuzia waży już ponad 6kg. Ładna waga, a karmisz piersią czy mm?

Brawa za dobre wyniki moczu. To ile teraz Igunia waży i ile przybrała, że musisz ją karmić więcej?

O to u mnie taki "spacer" by nie przeszedł. Mała musi czuć kołysanie wózka na wybojach.
U nas to samo

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
dzień dobry! czy ktoś nas tu jeszcze pamięta?
Witamy z powrotem

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Ktosiula brawo, chyba skok minął

Nemosek, Paulina cudne jesteście - poczucie obowiązku
Nemosek u Anouli też chyba nie ma tych jąder jeszcze

Trele ślicznie ważycie Ja też bez okresu, a przecież nawet dokarmiam mm

U nas szczepionka 5w1

Córka wiesz, że drugi dzieć to najczęściej przeciwieństwo pierwszego
Ja nie córka ale postanowiłam coś na to odpisać
W chwili obecnej nie wiem jak mam to odbierać... nie wiem czy Jaś należy bardziej do tych grzecznych czy też niegrzecznych dzieci w razie czego weź nie strasz

Cytat:
Napisane przez kOmorowska Pokaż wiadomość
Witam mamusie.
Okazało się, że mój aniołek zmienił się w terrorystę
Nie dość, że do południa po jedzeniu usnąć nie może to wieczorem od 19.30 mamy serenadę Wczoraj małż po raz pierwszy ogarnął naszą terrorystkę i uśpił ją bujając w wózku.

Mam do was pytanie: z jakich szczepionek korzystacie? Z tych zwykłych darmowych? Czy może 5w1 lub 6w1?
My korzystamy z tych darmowych szczepionek :P

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Ej słuchajcie, słuchajcie! Po 3 nocach z pobudkami co 1,5 h Mikołaj pierwszy raz w swoim życiu spał od godziny 21 do 5.10! Obudziłam się przed 5 i oczywiście zaniepokoiłam, a piersi mi chciały wystrzelić w kosmos. Odciągnęłam troszkę i się głodomorek obudził. Przed 6 usnął znowu i jeszcze śpi grzecznie. Ja wyspana, zadowolona wstałam o 6.30 bo i tak zasnąć już nie mogłam. Wsunęłam śniadanko a teraz popijam kawusię. Żyć nie umierać.

A już mialam czarne myśli dotyczące nocy bo Miki świrował przy karmieniu po kąpieli- łapał, puszczał, płakał, ale w końcu troszkę bujnęłam fotelem i zasnął kamiennym snem.

Ja wczoraj wsunęłam w 5 minut całą czekoladę Milkę! Tak mi sie straszliwie chciało, a nie jadłam tyle czasu ze względu na Mikiego, mam nadzieję, że to nie odbije się na jego brzuszku.

Ja nie mam okresu. Ten spadek to chyba jeszcze ok, nie martw się.

Młody się obudził, lecę
Mikołaj ciotka Dominika jest z Ciebie dumna

Cytat:
Trzymam żeby Ulci tak pozostało

Cytat:
akurat na wiosne będą
Też zauważyłam że te ciuszki jakieś takie dużo większe są :P

Cytat:
My mamy matę ze zwierzątkami, jak Jaś będzie starszy to pewnie zmienię na jakąś "gładką" bez drobnych elementów
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości