|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kieleckie Panny Młode - XI część pogaduszek
Też chcemy tort z żywymi kwiatami
![]() Mi się podoba ten pierwszy i 2 ostatnie ![]() Gratuluję obrączek My też już zamówiliśmy i niedługo będziemy odbierać ![]() Bielizna, biżuteria, buty też już kupione Fryzjer zarezerwowany. Co do makijażystki to byłam na 2-ch próbnych makijażach i niestety nie jestem zadowolona Nie wiem jak takie niedouczone dziewczyny mogą się za to zabierać i to nie za małe pieniądze Myślę, że podejmę się tego sama, interesuję się makijażem i wiem, że zrobię to lepiej od nich (na przykładzie tych 2 podjęłam taką decyzję), maluję koleżanki na różne wyjścia, wesela, sylwestry, itd - są zadowolone więc może i ja będę Bardziej boję się stresu, który towarzyszy tego dnia...
|
|
|
|
#1682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=dcdfceaff93e0375d94849d 7bb8d896cf48ca316_61dcc8e 4a1e6f;45121674]Treść usunięta[/QUOTE] Dla mnie pierwszy i czwarty z przewagą na ten ostatni tort
|
|
#1683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja do slubu malowałam sie sama do tego jeszcze mamę siostrę i tesciową, jesli moge Ci cos podpowiedziec to umaluj sie kilkukrotnie, cwicz az do skutku zeby Ci sie reka nie trzesła w dniu slubu ze zdenerwowania
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
|
#1684 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo dziękuję za porady, już trenuje makijaż Może polecisz jakąś dobrą bazę pod cienie? Jakiej bazy używasz do twarzy? Cera tłusta z rozszerzonymi porami i jakiego utrwalacza? ![]() P.S. Dostałaś wiadomość prywatną? ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat:
Nie wiem czy ja mam takiego niefarta ale wyczytałam dobre opinie o tej krawcowej na różnych forach i poszłam z sukienką, żeby mi zrobiła inne podpięcie do trenu. Zapłaciłam niedużo, bo tylko 10zł, sukienka leżała u krawcowej ponad miesiąc. Zrobiłam błąd, bo nie mierzyłam sukni po zrobieniu i jak wróciłam to zobaczyłam jak ona mi zrobiła to podpięcie to się załamałam, jakieś strąki wisiały, po bokach była za bardzo podniesiona... Na szczęście z suknią nic się nie stało ani złego ani dobrego. Straciłam tylko czas i 10 zł :P Edytowane przez kropka2904 Czas edycji: 2014-02-13 o 08:55 |
||
|
|
|
#1685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) zanim podam Ci nazwe bazy powiedz jak pielegnujesz cere, zreszta odezwij sie u mnie na panpageu :czarna kawa make up artist ![]() a i ja zawsze od oczu zaczynam
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
|
#1686 |
|
Zadomowienie
|
czarna kawo dostałaś maila ode mnie?
umawialam sie do Ciebie w poniedziałek. Bo czekam na instrukcje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nie ufam tym, którzy są przekonani, że mają wielu przyjaciół. To znak, że nie znają ludzi. CRZ - Gra anioła Zaręczona 14.02.2013 ![]() Ślub 05.07.2014 ![]() Edytowane przez honeychild Czas edycji: 2014-02-13 o 10:14 |
|
|
|
#1687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1688 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Obawiałabym się sprowadzania sukni na własną rękę. |
|
|
|
|
#1689 |
|
Raczkowanie
|
portmonetka moja suknia też bardzo dużo kosztuje i zdecydowałam się na uszycie jej w salonie prestiż u pani Justyny. Możesz się do niej wybrać i porozmawiać z nią. Najlepiej umówić się z nią pod numerem telefonicznym. Szyła sukienki koleżanką i były zadowolone. Obiecała mi, iż moja będzie identycznie wyglądać jak na zdjęciu. Podjełam taką decyzje, gdyż wydaje mi sie ze zna sie na tym co robi, jak opowiadala o moim projekcie. W ogóle widziałam jej segregator zamówień, ile posiada. Zastanawiałam się na uszycie sukienki co najmniej 2 miesiące. Mam nadzieję, że dobrą decyzję podjęłam
|
|
|
|
#1690 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że dam radę z jakimiś treningami Ja z kolei obawiałam się, że w tej sukni będzie mi bardzo gorąco, ale kobiety z moich kręgów zgodnie mówią: w każdej będzie ci gorąco! Wiesz, ten fason w ogóle nie krępuje ruchów - bardziej księżniczki, tak przynajmniej ja to odczuwam. Ach, nie będę miała poprawin - tylko śniadanie dla niektórych gości. Lowczyni - dzięki za opinię. Szczerze, to bardziej obawiam się, że krawcowe uszyją mi źle tę sukienkę niż że przyjdzie z US nie taka, jak chciałam Nie wiem dlaczego, ale mam ten lęk, że krawcowe uszyją mi marną podróbkę i będzie za późno na wycofanie się. Chyba musiałabym zobaczyć i dotknąć (jak niewierny Tomasz!) takiej odwzorowanej sukni.Oczywiście pójdę za Twoją radą i zajrzę do tej pracowni, moze mnie coś oświeci ![]() anka1897 - dzięki za opinię. Rozumiem, że też miałaś suknię Sincerity, tak? Bo jeśli tak, to naprawdę jest dla mnie cenna rada. W Warszawie kosztowała 3850zł. Jakby była gdzieś taniej, to byłoby świetnie. AisaK231 - dzięki za opinię. Tylko bardzo obawiam się krawcowych, ale za Twoją namową skontaktuję się także z panią Judytą. Znam jeszcze panią z Celii. Co sądzicie na jej temat? |
|
|
|
|
#1691 |
|
Zakorzenienie
|
ja polecam krawcową Renate ma studio na stoku szyła moją suknie, dla chetnych nr na priv
|
|
|
#1692 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najlepiej zadzwoń do salonu i dowiedz się czy mają ją w sklepie i jaka jest jej cena
|
|
|
|
|
#1693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1694 |
|
Rozeznanie
|
Ja mialam suknie typową księżniczke, dwa kola, bardzo rozłożysta, kilka materiałów na sobie i nie było mi gorąco
Nawet podczas tańców czułam się znakomicie, suknia pięknie ukladala sie w tancu, moglam "wywijac" jak szalona, nie krępowała mi ruchów. I o dziwo, po moich przejsciach z salonem Paryzanka, nie spadała mi choc nie mialam ramiączek (nie podobaja mi sie - uwielbiam odkryte ramiona ) . Dużo zależy od kroju "rybki", ja z ciekawosci przymierzalam taki krój ale mialam wrazenie ze bede robic miniaturowe kroczki a o tancu moge zapomniec. I szczerze tez bym sie bała szycia sukni u krawcowej. Wolałabym kupic gotowa i zrobic delikatne poprawki do mojej figury niz szyc od nowa na wzór.
|
#1695 |
|
Raczkowanie
|
O mamo szukałam do niej namiaru przez dwa miesiące, bo miałam zamiar tam szyć, a nie wiedziałam nawet, w którym miejscu na Stoku ją znajdę... ehh, że nie poczekałam. W końcu zamówiłam suknię w Zgórsku u krawcowej ktoś może coś słyszał na jej temat? PS Czarna-kawa80 śliczna suknia!!!
|
|
|
|
#1696 |
|
Przyczajenie
|
anka1897 - dzwoniłam do kilku wybranych salonów, które sprzedają suknie z tej kolekcji, do Radomia też. Akurat tej mojej nie mają
Sprowadzić mogą, lecz ceny zbytnio się od siebie nie różnią. A kusi mnie to, że sama sobie sprowadzę, i to za 1800zł!acidka, _Ciastko_ - o proszę, żywy dowód na to, że opinii jest tyle, ilu ludzi O dziwo rybki, które przymierzałam, były na tyle sprytnie skonstruowane, że nie czułam się skrępowana - a co dopiero, jak będzie uszyta idealnie na mnie.
|
|
|
|
#1697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#1698 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
#1699 |
|
Przyczajenie
|
Witam was kochane
![]() Ja już też kupiłam sukienkę w Salonie Secret Angel, bardzo fajnie dziewczyny doradzają, polecam!!!Kamerzysta już też jest - PAweł Anioł współpracuje z dwie wieże, nagrywa razem z żoną lustrzankaFotograf jeszcze nie wiem... Albo Fotografika Kielce lub Negatyw - może macie jakieś doświadczenia? Zaproszenia prawie wybrane wstępny projekt już widziałami na tym lista się kończy;p Wracając do wątku o podziękowaniach dla gości - wymyśliłam, że zamówię małe Sękacze - są one ładnie zapakowane, do tego karteczka z podziękowaniem Pozdrawiam ! )
|
|
|
|
#1700 |
|
Rozeznanie
|
Wszak ja mam wesele za rok ale wybraliśmy negatyw. Bardzo fajny chłopak, ładne zdjęcia i uważam że nawet tani jest. Teraz przeniósł się na Sienkiewicza wiec możesz zajść i zobaczyć co proponuje
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1701 |
|
Zakorzenienie
|
My jeszcze nie mamy wideo... tyle się zadziało teraz, że nie było czasu
ale zamówiłam projekty zaproszeń na amelia wedding
|
#1702 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny byłam w sobotę na urodzinach znajomej córeczki, jadłam PRZEPYSZNY tort z cukierni Sowa, polecam, odjazd absolutny, tort czekoladowo pralinowy, jedyny jego minus to cena 69zł/kg ale myślę że warto
byłam u nich tego samego dnia żeby zobaczyć inne cudeńka, obejrzałam ich katalog z tortami weselnymi i powiem Wam rewelacja, strasznie żałuje że jak brałam ślub to tej cukierni nie było w Kielcach
|
|
|
#1703 |
|
Zakorzenienie
|
też bardzo dużo słyszałam o Sowie, osobiście jeszcze nie jadłam tam ciasta żadnego wiem że w Leclercu jest ta cukiernia na 100%.
Ktoś, gdzieś tutaj na wątku pisał, że ciasta są pyszne, kremy świetne i dziewczyny baaardzo polecały. Eh, w moim rodzinnym mieście nie ma niestety tej cukierni ![]() My podpisaliśmy wszystkie umowy już, mieliśmy nieprzyjemności ze strony Babci Tż że ślub w Maju ale olaliśmy sprawę
Edytowane przez mogg Czas edycji: 2014-02-17 o 09:25 |
|
|
|
#1704 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1705 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1706 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1707 |
|
Raczkowanie
|
Hey dziewczyny, mam pytanie zwiazku z jubilerem, który był koło silnicy, a teraz jest przeniesiony na sienkiewicza, czy któras z was juz wie, gdzie dokładnie to jest? Tak sobie mysle ze juz czas zeby zamówic obrączki
zostało 6 miesięcy, jak to szybko zleciało...
|
#1708 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzeba w końcu ćwiczyć asertywność i umiejętności negocjacyjne;D
|
|
|
|
|
#1709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- nie będzie błogosławieństwa, -młody nie ubiera się w domu i nie wychodzi z domu, - młody nie jedzie z domu po PM, - brak oczepin po za rzucaniem welonem - brak zbierania na wózek itp. - tort w formie deseru a nie o 12 - prawdopodobnie świadkowie będą po ślubie - brak poprawin - nie wiem czy będę miała bukiet ślubny i welon - nie zgadzamy się na dawanie księdzu 1000 zł!!! To Nasz dzień i najważniejsze że My z Tż się zgadzamy co do tego co Nas interesuje, moi rodzice ok, teściu ok ale teściowa ło matulku małe toto ale krzykliwe nieziemsko :P |
|
|
|
|
#1710 |
|
Rozeznanie
|
Ja też ostatnio zakupiłam kilka sztuk ciasta z Cukierni Sowa. Wzięłam sernik z brzoskwinią (no i się trochę zawiodłam, bo ciasto przy owocu było zakalcem), kawałek szarlotki (niestety ciasto było suche) i ciasto z budyniem-kremem waniliowym i kokosem posypanym na wierzchu - to było rzeczywiście bardzo dobre. Plusem jest to, że mają ogromny wybór: sernik z brzoskwinią, tradycyjny, z makiem, z bakaliami, kilka rodzajów szarlotki i mnóstwo innych rodzajów ciasta. No i ceny nie są aż tak wysokie. Minusem jest to, że oni nie wypiekają na miejscu tych ciast i tortów, tylko są one raz w tygodniu dowożone z Bydgoszczy.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:36.

Fryzjer zarezerwowany. Co do makijażystki to byłam na 2-ch próbnych makijażach i niestety nie jestem zadowolona
Nie wiem jak takie niedouczone dziewczyny mogą się za to zabierać i to nie za małe pieniądze 

Zaręczyny 11.10.2013