Kieleckie Panny Młode - XI część pogaduszek - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-13, 07:26   #1681
kropka2904
Raczkowanie

Dot.: Kieleckie Panny Młode - XI część pogaduszek

Też chcemy tort z żywymi kwiatami
Mi się podoba ten pierwszy i 2 ostatnie
Gratuluję obrączek

My też już zamówiliśmy i niedługo będziemy odbierać
Bielizna, biżuteria, buty też już kupione Fryzjer zarezerwowany. Co do makijażystki to byłam na 2-ch próbnych makijażach i niestety nie jestem zadowolona Nie wiem jak takie niedouczone dziewczyny mogą się za to zabierać i to nie za małe pieniądze Myślę, że podejmę się tego sama, interesuję się makijażem i wiem, że zrobię to lepiej od nich (na przykładzie tych 2 podjęłam taką decyzję), maluję koleżanki na różne wyjścia, wesela, sylwestry, itd - są zadowolone więc może i ja będę Bardziej boję się stresu, który towarzyszy tego dnia...
kropka2904 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 08:03   #1682
Lowczyni
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez portmonetka Pokaż wiadomość
Chciałabym Was zapytać o opinię: znalazłam suknie, która by mi nawet odpowiadała: http://www.jenniferbridal.com/sincer...0-p-58677.html
w salonie w Warszawie, jednak cena w stolicy przewyższa tę na tej stronie o ponad 100%. Co sądzicie na temat sprowadzenia tej sukni z USA? Jakie widzicie szanse i zagrożenia? Obecnie piszę z obsługą salonu, mają mi opisać jak wygląda cała procedura itd.
Suknie piekna ja jednak obawiałabym się zamawiać z USA, to jednak daleko. Obawiałabym ię czy przyjdzie na czas, czy faktycznie będzie taka jak na zdjęciach, czy będa dobre wymiary a jak nie kto mi ją później profesjonalnie przerobia. Chyba bym się zdecydowała na krawcową, od lat dziewczyny na watku polecaja pracownie na Kościuszki. Zawsze można tam pzejśc się, zapytać ile by chcieli za uszycie takiej, obejrzeć materialy jakie mają. Jak jestem na tym forum od 2009 roku nikt nigdy na nich nie narzekał a wręcz odwrotnie

[1=dcdfceaff93e0375d94849d 7bb8d896cf48ca316_61dcc8e 4a1e6f;45121674]Treść usunięta[/QUOTE]

Dla mnie pierwszy i czwarty z przewagą na ten ostatni tort
Stary 2014-02-13, 08:15   #1683
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Cytat:
Napisane przez kropka2904 Pokaż wiadomość
Też chcemy tort z żywymi kwiatami
Mi się podoba ten pierwszy i 2 ostatnie
Gratuluję obrączek

My też już zamówiliśmy i niedługo będziemy odbierać
Bielizna, biżuteria, buty też już kupione Fryzjer zarezerwowany. Co do makijażystki to byłam na 2-ch próbnych makijażach i niestety nie jestem zadowolona Nie wiem jak takie niedouczone dziewczyny mogą się za to zabierać i to nie za małe pieniądze Myślę, że podejmę się tego sama, interesuję się makijażem i wiem, że zrobię to lepiej od nich (na przykładzie tych 2 podjęłam taką decyzję), maluję koleżanki na różne wyjścia, wesela, sylwestry, itd - są zadowolone więc może i ja będę Bardziej boję się stresu, który towarzyszy tego dnia...
moge zapytac gdzie bylas ?? moze byc na priv , nie odpowiadal Ci makijaz czy jakosc kosmetyków ???

ja do slubu malowałam sie sama do tego jeszcze mamę siostrę i tesciową, jesli moge Ci cos podpowiedziec to umaluj sie kilkukrotnie, cwicz az do skutku zeby Ci sie reka nie trzesła w dniu slubu ze zdenerwowania

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 09:01   #1684
kropka2904
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
moge zapytac gdzie bylas ?? moze byc na priv , nie odpowiadal Ci makijaz czy jakosc kosmetyków ???

ja do slubu malowałam sie sama do tego jeszcze mamę siostrę i tesciową, jesli moge Ci cos podpowiedziec to umaluj sie kilkukrotnie, cwicz az do skutku zeby Ci sie reka nie trzesła w dniu slubu ze zdenerwowania
Nie byłam w stanie sprawdzić jakości kosmetyków, bo od razu po powrocie do domu musiałam zmyć makijaż. Dziewczyna zrobiła mi takie okropne plamy na twarzy, że aż mi się płakać chciało, cienie podczas malowania się osypały. Powinna mi najpierw zrobić oczy dopiero później resztę twarzy (przynajmniej w tym makijażu jaki chciałam), nie nałożyła mi żadnej bazy, korektora - NIC!!! Ja bym nie wypuściła klientki z takim makijażem...Nie wiem, może to moja wina, bo poszłam ze zdjęciem makijażu jaki chcę - dodam, że nie był jakiś skomplikowany, powiedziałabym nawet, że banalny: cień bazowy, roztarta kreska, zaznaczone delikatnie załamanie powieki i w centralnej części lekko połyskujący cień. A u drugiej kosmetyczki znowu twarz miałam w miarę zrobioną, za to oczy mi się bardzo nie podobały. Cienie nałożone tylko i w ogóle nie roztarte...

Bardzo dziękuję za porady, już trenuje makijaż Może polecisz jakąś dobrą bazę pod cienie? Jakiej bazy używasz do twarzy? Cera tłusta z rozszerzonymi porami i jakiego utrwalacza?

P.S. Dostałaś wiadomość prywatną?

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Lowczyni Pokaż wiadomość
Suknie piekna ja jednak obawiałabym się zamawiać z USA, to jednak daleko. Obawiałabym ię czy przyjdzie na czas, czy faktycznie będzie taka jak na zdjęciach, czy będa dobre wymiary a jak nie kto mi ją później profesjonalnie przerobia. Chyba bym się zdecydowała na krawcową, od lat dziewczyny na watku polecaja pracownie na Kościuszki. Zawsze można tam pzejśc się, zapytać ile by chcieli za uszycie takiej, obejrzeć materialy jakie mają. Jak jestem na tym forum od 2009 roku nikt nigdy na nich nie narzekał a wręcz odwrotnie

Dla mnie pierwszy i czwarty z przewagą na ten ostatni tort

Nie wiem czy ja mam takiego niefarta ale wyczytałam dobre opinie o tej krawcowej na różnych forach i poszłam z sukienką, żeby mi zrobiła inne podpięcie do trenu. Zapłaciłam niedużo, bo tylko 10zł, sukienka leżała u krawcowej ponad miesiąc. Zrobiłam błąd, bo nie mierzyłam sukni po zrobieniu i jak wróciłam to zobaczyłam jak ona mi zrobiła to podpięcie to się załamałam, jakieś strąki wisiały, po bokach była za bardzo podniesiona... Na szczęście z suknią nic się nie stało ani złego ani dobrego. Straciłam tylko czas i 10 zł :P

Edytowane przez kropka2904
Czas edycji: 2014-02-13 o 08:55
kropka2904 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 09:25   #1685
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Cytat:
Napisane przez kropka2904 Pokaż wiadomość
Nie byłam w stanie sprawdzić jakości kosmetyków, bo od razu po powrocie do domu musiałam zmyć makijaż. Dziewczyna zrobiła mi takie okropne plamy na twarzy, że aż mi się płakać chciało, cienie podczas malowania się osypały. Powinna mi najpierw zrobić oczy dopiero później resztę twarzy (przynajmniej w tym makijażu jaki chciałam), nie nałożyła mi żadnej bazy, korektora - NIC!!! Ja bym nie wypuściła klientki z takim makijażem...Nie wiem, może to moja wina, bo poszłam ze zdjęciem makijażu jaki chcę - dodam, że nie był jakiś skomplikowany, powiedziałabym nawet, że banalny: cień bazowy, roztarta kreska, zaznaczone delikatnie załamanie powieki i w centralnej części lekko połyskujący cień. A u drugiej kosmetyczki znowu twarz miałam w miarę zrobioną, za to oczy mi się bardzo nie podobały. Cienie nałożone tylko i w ogóle nie roztarte...

Bardzo dziękuję za porady, już trenuje makijaż Może polecisz jakąś dobrą bazę pod cienie? Jakiej bazy używasz do twarzy? Cera tłusta z rozszerzonymi porami i jakiego utrwalacza?

P.S. Dostałaś wiadomość prywatną?

:P
dostałam dostałam, pod cienie uzywam dla klientek urban decay - poluje teraz na lime crime, na codzien dla siebie art deco (bo nie potrzebuje az takiej trwałości - zmywam makijaz po przekroczeniu progu domu po pracy )

zanim podam Ci nazwe bazy powiedz jak pielegnujesz cere, zreszta odezwij sie u mnie na panpageu :czarna kawa make up artist

a i ja zawsze od oczu zaczynam

Stary 2014-02-13, 10:13   #1686
honeychild
Zadomowienie

czarna kawo dostałaś maila ode mnie? umawialam sie do Ciebie w poniedziałek.
Bo czekam na instrukcje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Zaręczona 14.02.2013
Ślub 05.07.2014

Edytowane przez honeychild
Czas edycji: 2014-02-13 o 10:14
honeychild jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 10:36   #1687
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Cytat:
Napisane przez honeychild Pokaż wiadomość
czarna kawo dostałaś maila ode mnie? umawialam sie do Ciebie w poniedziałek.
Bo czekam na instrukcje

poczekaj bo moze do spamu wrzucilo

Stary 2014-02-13, 11:17   #1688
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Chciałabym Was zapytać o opinię: znalazłam suknie, która by mi nawet odpowiadała: http://www.jenniferbridal.com/sincer...0-p-58677.html
w salonie w Warszawie, jednak cena w stolicy przewyższa tę na tej stronie o ponad 100%. Co sądzicie na temat sprowadzenia tej sukni z USA? Jakie widzicie szanse i zagrożenia? Obecnie piszę z obsługą salonu, mają mi opisać jak wygląda cała procedura itd.
Dowiadywałaś się o cenę w innych salonach? Nie wiem czy w Kielcach dostępne są suknie Sincerity, swoją zamówiłam w Radomiu. Różnica ceny między Radomiem a Warszawą była spora.
Obawiałabym się sprowadzania sukni na własną rękę.

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 12:38   #1689
AisaK231
Raczkowanie

portmonetka moja suknia też bardzo dużo kosztuje i zdecydowałam się na uszycie jej w salonie prestiż u pani Justyny. Możesz się do niej wybrać i porozmawiać z nią. Najlepiej umówić się z nią pod numerem telefonicznym. Szyła sukienki koleżanką i były zadowolone. Obiecała mi, iż moja będzie identycznie wyglądać jak na zdjęciu. Podjełam taką decyzje, gdyż wydaje mi sie ze zna sie na tym co robi, jak opowiadala o moim projekcie. W ogóle widziałam jej segregator zamówień, ile posiada. Zastanawiałam się na uszycie sukienki co najmniej 2 miesiące. Mam nadzieję, że dobrą decyzję podjęłam
AisaK231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 14:33   #1690
portmonetka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mahoniowa Pokaż wiadomość
suknia piękna! jednak po 1 trzeba mieć idealną figurę, jestem oczywiście pewna że taką masz po 2 obawiałabym się że podczas zabawy za bardzo krępowałaby ruchy, no ale pewnie to dlatego że mi muzyka w tańcu nie przeszkadza i uwielbiam się wygłupiać i szaleć na maksa
moja przyjaciółka miała zorganizowane zbieranie na wózek na poprawinach, które mieli na świeżym powietrzu;] bo zespół był niechętny do jakiejkolwiek współpracy z gośćmi i parą młodą, a goście jednak na to czekali. Przecież to nie jest przymus żeby dawać dużo pieniędzy, tylko symboliczna zabawa, która jednak dla niektórych jest tradycją
Jestem wysoka, w miarę szczupła, tylko trochę otłuszczona Mam nadzieję, że dam radę z jakimiś treningami
Ja z kolei obawiałam się, że w tej sukni będzie mi bardzo gorąco, ale kobiety z moich kręgów zgodnie mówią: w każdej będzie ci gorąco! Wiesz, ten fason w ogóle nie krępuje ruchów - bardziej księżniczki, tak przynajmniej ja to odczuwam.

Ach, nie będę miała poprawin - tylko śniadanie dla niektórych gości.

Lowczyni - dzięki za opinię. Szczerze, to bardziej obawiam się, że krawcowe uszyją mi źle tę sukienkę niż że przyjdzie z US nie taka, jak chciałam Nie wiem dlaczego, ale mam ten lęk, że krawcowe uszyją mi marną podróbkę i będzie za późno na wycofanie się. Chyba musiałabym zobaczyć i dotknąć (jak niewierny Tomasz!) takiej odwzorowanej sukni.
Oczywiście pójdę za Twoją radą i zajrzę do tej pracowni, moze mnie coś oświeci

anka1897 - dzięki za opinię. Rozumiem, że też miałaś suknię Sincerity, tak? Bo jeśli tak, to naprawdę jest dla mnie cenna rada. W Warszawie kosztowała 3850zł. Jakby była gdzieś taniej, to byłoby świetnie.

AisaK231 - dzięki za opinię. Tylko bardzo obawiam się krawcowych, ale za Twoją namową skontaktuję się także z panią Judytą.

Znam jeszcze panią z Celii. Co sądzicie na jej temat?
portmonetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 14:43   #1691
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

ja polecam krawcową Renate ma studio na stoku szyła moją suknie, dla chetnych nr na priv
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 01.jpg (102,2 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 05.jpg (49,4 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 09.jpg (59,9 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12.jpg (112,7 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 19.jpg (64,6 KB, 54 załadowań)

Stary 2014-02-13, 14:48   #1692
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
anka1897 - dzięki za opinię. Rozumiem, że też miałaś suknię Sincerity, tak? Bo jeśli tak, to naprawdę jest dla mnie cenna rada. W Warszawie kosztowała 3850zł. Jakby była gdzieś taniej, to byłoby świetnie
Tak, będę miała suknię Sincerity Najlepiej zadzwoń do salonu i dowiedz się czy mają ją w sklepie i jaka jest jej cena

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 15:42   #1693
acidka
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem wysoka, w miarę szczupła, tylko trochę otłuszczona Mam nadzieję, że dam radę z jakimiś treningami
Ja z kolei obawiałam się, że w tej sukni będzie mi bardzo gorąco, ale kobiety z moich kręgów zgodnie mówią: w każdej będzie ci gorąco! Wiesz, ten fason w ogóle nie krępuje ruchów - bardziej księżniczki, tak przynajmniej ja to odczuwam.

Ach, nie będę miała poprawin - tylko śniadanie dla niektórych gości.

Lowczyni - dzięki za opinię. Szczerze, to bardziej obawiam się, że krawcowe uszyją mi źle tę sukienkę niż że przyjdzie z US nie taka, jak chciałam Nie wiem dlaczego, ale mam ten lęk, że krawcowe uszyją mi marną podróbkę i będzie za późno na wycofanie się. Chyba musiałabym zobaczyć i dotknąć (jak niewierny Tomasz!) takiej odwzorowanej sukni.
Oczywiście pójdę za Twoją radą i zajrzę do tej pracowni, moze mnie coś oświeci

anka1897 - dzięki za opinię. Rozumiem, że też miałaś suknię Sincerity, tak? Bo jeśli tak, to naprawdę jest dla mnie cenna rada. W Warszawie kosztowała 3850zł. Jakby była gdzieś taniej, to byłoby świetnie.

AisaK231 - dzięki za opinię. Tylko bardzo obawiam się krawcowych, ale za Twoją namową skontaktuję się także z panią Judytą.

Znam jeszcze panią z Celii. Co sądzicie na jej temat?
Z tym się nie zgadzam. Ja wychodziłam za mąż w środku upalnego sierpnia i w mojej sukience nie było mi gorąco.

mama 2015 i 2018
acidka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 16:12   #1694
_Ciastko_
Rozeznanie

Ja mialam suknie typową księżniczke, dwa kola, bardzo rozłożysta, kilka materiałów na sobie i nie było mi gorąco Nawet podczas tańców czułam się znakomicie, suknia pięknie ukladala sie w tancu, moglam "wywijac" jak szalona, nie krępowała mi ruchów. I o dziwo, po moich przejsciach z salonem Paryzanka, nie spadała mi choc nie mialam ramiączek (nie podobaja mi sie - uwielbiam odkryte ramiona ) .
Dużo zależy od kroju "rybki", ja z ciekawosci przymierzalam taki krój ale mialam wrazenie ze bede robic miniaturowe kroczki a o tancu moge zapomniec.
I szczerze tez bym sie bała szycia sukni u krawcowej. Wolałabym kupic gotowa i zrobic delikatne poprawki do mojej figury niz szyc od nowa na wzór.

Szczęśliwa mężatka 29.09.2007r

Wizażystka, kosmetyczka i stylistka rzęs Xtreme Lashes -
_Ciastko_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 16:14   #1695
milka777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
ja polecam krawcową Renate ma studio na stoku szyła moją suknie, dla chetnych nr na priv
O mamo szukałam do niej namiaru przez dwa miesiące, bo miałam zamiar tam szyć, a nie wiedziałam nawet, w którym miejscu na Stoku ją znajdę... ehh, że nie poczekałam. W końcu zamówiłam suknię w Zgórsku u krawcowej ktoś może coś słyszał na jej temat? PS Czarna-kawa80 śliczna suknia!!!
milka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 17:01   #1696
portmonetka
Przyczajenie

anka1897 - dzwoniłam do kilku wybranych salonów, które sprzedają suknie z tej kolekcji, do Radomia też. Akurat tej mojej nie mają Sprowadzić mogą, lecz ceny zbytnio się od siebie nie różnią. A kusi mnie to, że sama sobie sprowadzę, i to za 1800zł!

acidka, _Ciastko_ - o proszę, żywy dowód na to, że opinii jest tyle, ilu ludzi O dziwo rybki, które przymierzałam, były na tyle sprytnie skonstruowane, że nie czułam się skrępowana - a co dopiero, jak będzie uszyta idealnie na mnie.
portmonetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 21:41   #1697
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Cytat:
Napisane przez milka777 Pokaż wiadomość
O mamo szukałam do niej namiaru przez dwa miesiące, bo miałam zamiar tam szyć, a nie wiedziałam nawet, w którym miejscu na Stoku ją znajdę... ehh, że nie poczekałam. W końcu zamówiłam suknię w Zgórsku u krawcowej ktoś może coś słyszał na jej temat? PS Czarna-kawa80 śliczna suknia!!!
Ja słyszałam i widziałam jej prace bardzo dobrze szyję naprawdę i dziękuję, suknia wg mojego projektu

Stary 2014-02-14, 14:17   #1698
elmy11
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez milka777 Pokaż wiadomość
u której krawcowej w Zgórsku? Jeżeli u pani Eweliny to polecam. Dziewczyna z ogromnym talentem i pasją!!
Stary 2014-02-14, 21:06   #1699
martii23
Przyczajenie

Witam was kochane

Ja już też kupiłam sukienkę w Salonie Secret Angel, bardzo fajnie dziewczyny doradzają, polecam!!!

Kamerzysta już też jest - PAweł Anioł współpracuje z dwie wieże, nagrywa razem z żoną lustrzanka

Fotograf jeszcze nie wiem... Albo Fotografika Kielce lub Negatyw - może macie jakieś doświadczenia?

Zaproszenia prawie wybrane wstępny projekt już widziałam
i na tym lista się kończy;p

Wracając do wątku o podziękowaniach dla gości - wymyśliłam, że zamówię małe Sękacze - są one ładnie zapakowane, do tego karteczka z podziękowaniem

Pozdrawiam !)
martii23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 07:14   #1700
Edebedowa
Rozeznanie

Wszak ja mam wesele za rok ale wybraliśmy negatyw. Bardzo fajny chłopak, ładne zdjęcia i uważam że nawet tani jest. Teraz przeniósł się na Sienkiewicza wiec możesz zajść i zobaczyć co proponuje

Stary 2014-02-17, 07:43   #1701
mikonada
Zakorzenienie

My jeszcze nie mamy wideo... tyle się zadziało teraz, że nie było czasu ale zamówiłam projekty zaproszeń na amelia wedding
mikonada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 08:18   #1702
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

dziewczyny byłam w sobotę na urodzinach znajomej córeczki, jadłam PRZEPYSZNY tort z cukierni Sowa, polecam, odjazd absolutny, tort czekoladowo pralinowy, jedyny jego minus to cena 69zł/kg ale myślę że warto

byłam u nich tego samego dnia żeby zobaczyć inne cudeńka, obejrzałam ich katalog z tortami weselnymi i powiem Wam rewelacja, strasznie żałuje że jak brałam ślub to tej cukierni nie było w Kielcach

Stary 2014-02-17, 09:22   #1703
mogg
Zakorzenienie

też bardzo dużo słyszałam o Sowie, osobiście jeszcze nie jadłam tam ciasta żadnego wiem że w Leclercu jest ta cukiernia na 100%.
Ktoś, gdzieś tutaj na wątku pisał, że ciasta są pyszne, kremy świetne i dziewczyny baaardzo polecały.
Eh, w moim rodzinnym mieście nie ma niestety tej cukierni

My podpisaliśmy wszystkie umowy już, mieliśmy nieprzyjemności ze strony Babci Tż że ślub w Maju ale olaliśmy sprawę

Edytowane przez mogg
Czas edycji: 2014-02-17 o 09:25
mogg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 13:20   #1704
milka777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elmy11 Pokaż wiadomość
u której krawcowej w Zgórsku? Jeżeli u pani Eweliny to polecam. Dziewczyna z ogromnym talentem i pasją!!
hmm Wstyd mi, ale nie wiem, jak się nazywa... Salon Klara w każdym razie... Czarna Kawo- dziękuję za opinię o krawcowej
milka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 14:10   #1705
barbara100
Raczkowanie

Smile Dot.: Kieleckie Panny Młode - XI część pogaduszek

Cytat:
Napisane przez mogg Pokaż wiadomość
też bardzo dużo słyszałam o Sowie, osobiście jeszcze nie jadłam tam ciasta żadnego wiem że w Leclercu jest ta cukiernia na 100%.
Ktoś, gdzieś tutaj na wątku pisał, że ciasta są pyszne, kremy świetne i dziewczyny baaardzo polecały.
Eh, w moim rodzinnym mieście nie ma niestety tej cukierni

My podpisaliśmy wszystkie umowy już, mieliśmy nieprzyjemności ze strony Babci Tż że ślub w Maju ale olaliśmy sprawę
Teraz dużo ślubów majowych. U nas w rodzinie to będzie trzeci ślub w maju.
barbara100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 14:55   #1706
dcdfceaff93e0375d94849d7bb8d896cf48ca316_61dcc8e4a1e6f
Konto usunięte

Treść usunięta
dcdfceaff93e0375d94849d7bb8d896cf48ca316_61dcc8e4a1e6f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 18:36   #1707
aso
Raczkowanie

Hey dziewczyny, mam pytanie zwiazku z jubilerem, który był koło silnicy, a teraz jest przeniesiony na sienkiewicza, czy któras z was juz wie, gdzie dokładnie to jest? Tak sobie mysle ze juz czas zeby zamówic obrączki zostało 6 miesięcy, jak to szybko zleciało...

aso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 21:46   #1708
mahoniowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mogg Pokaż wiadomość
heh, i bardzo dobrze;] tak naprawdę to zawsze będzie coś komuś nie pasować także nie dajmy się i róbmy swoje żeby w końcu nie zwariować trzeba w końcu ćwiczyć asertywność i umiejętności negocjacyjne;D
mahoniowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 22:32   #1709
mogg
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mahoniowa Pokaż wiadomość
heh, i bardzo dobrze;] tak naprawdę to zawsze będzie coś komuś nie pasować także nie dajmy się i róbmy swoje żeby w końcu nie zwariować trzeba w końcu ćwiczyć asertywność i umiejętności negocjacyjne;D
Pewnie tym bardziej, że teściowa ciężki zawodnik także myślę że data ślubu ją nie zbulwersował aż tak jak to :
- nie będzie błogosławieństwa,
-młody nie ubiera się w domu i nie wychodzi z domu,
- młody nie jedzie z domu po PM,
- brak oczepin po za rzucaniem welonem
- brak zbierania na wózek itp.
- tort w formie deseru a nie o 12
- prawdopodobnie świadkowie będą po ślubie
- brak poprawin
- nie wiem czy będę miała bukiet ślubny i welon
- nie zgadzamy się na dawanie księdzu 1000 zł!!!
To Nasz dzień i najważniejsze że My z Tż się zgadzamy co do tego co Nas interesuje, moi rodzice ok, teściu ok ale teściowa ło matulku małe toto ale krzykliwe nieziemsko :P
mogg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 22:51   #1710
KasDi
Rozeznanie

Ja też ostatnio zakupiłam kilka sztuk ciasta z Cukierni Sowa. Wzięłam sernik z brzoskwinią (no i się trochę zawiodłam, bo ciasto przy owocu było zakalcem), kawałek szarlotki (niestety ciasto było suche) i ciasto z budyniem-kremem waniliowym i kokosem posypanym na wierzchu - to było rzeczywiście bardzo dobre. Plusem jest to, że mają ogromny wybór: sernik z brzoskwinią, tradycyjny, z makiem, z bakaliami, kilka rodzajów szarlotki i mnóstwo innych rodzajów ciasta. No i ceny nie są aż tak wysokie. Minusem jest to, że oni nie wypiekają na miejscu tych ciast i tortów, tylko są one raz w tygodniu dowożone z Bydgoszczy.
KasDi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości