|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VII część: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,86% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
1 | 2,86% |
| Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
12 | 34,29% |
| Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy |
|
0 | 0% |
| Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy |
|
3 | 8,57% |
| Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala |
|
4 | 11,43% |
| Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta |
|
3 | 8,57% |
| Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie |
|
3 | 8,57% |
| Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy |
|
5 | 14,29% |
| Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią |
|
3 | 8,57% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | ||
|
czyli Endżi
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Cytat:
Pamiętam jak na krótko przed moim porodem temat rodzenia był popularny w towarzystwie przy stole biesiadnym Zapytałam np dziewczyny czy miała jakieś znieczulenie, ta tylko pokręciła głową a jej mąż: "I baaardzo doooobrze!" i gadał, że to prawidłowo itd ![]() Ja akurat jestem zdania, że żyjemy w XXI wieku i możemy korzystać z dobrodziejstw medycyny - tym bardziej, że to nie szkodzi matce ani dziecku. Ja np ból znoszę bardzo, bardzo źle. Miałam tylko gaz rozweselający i trzymałam tą rurkę jakby od tego zależało moje życie Chciałabym widzieć jak Ci teoretycy sami by urodzili. To by było dopiero ciekawe ![]() Cytat:
Żałujesz, że wzięłaś zzo, bo to "pójście na łatwiznę". Nie ogarniam trochę. Większe cierpienie by uszlachetniło poród, czy jak? Ja to odbieram tak, że czułaś, że w danej chwili to dobre rozwiązanie. Perspektywa czasu trochę zmienia percepcję. Teraz może uważasz, że byłaś gotowa czuć więcej bólu, ale w tamtej konkretnej chwili najwyraźniej nie. Ja zazdroszczę szansy na zzo, u mnie w szpitalu ze znieczulaczy mieli tylko gaz rozweselający. Tż chciał się z ciekawości zaciągnąć, ale mu zabroniłam, bo panikowałam, że dla mnie zabraknie
|
|
#332 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Czesc
![]() wpadlam tylko na chwilke bo zaraz do lekarza lecimy. nie dam zaszczepic malucha, bo troche pokasluje i sie boje. a musi zobaczyc te wyniki, wiec jedziemy. wczoraj tz rozmawial najpierw z ojcem, a pozniej z obydwojgiem rodzicow. ojcie3c powiedzial, ze zobaczy czy pojdzie do lekarza, a matka - zeby zajal sie soba, bo ona jestr zdowa i z nia wsio ok ![]() tak jak mowilyscie ona jest niebezpieczna dla siebie i innych. a tesciu ja krzywdzi nie prowadzac do dr ![]() Cytat:
|
|
|
#333 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla Majeczki Cytat:
poki co nie mamy kasy na nowy dom, bo w ten wlozylismy jakies 60-70 tys. mamy mozliwosc zrobienia sobie gory w kamienicy u tesciow - ok. 100m, ale po tym co wam napisalam bnie zdecyduej sie dopoki nie bedzie zdrowa ![]() Cytat:
Cytat:
![]() przeciez rekonwalescencja jest duzo dluzsza, bnardziej bolesna po cc. wlasnie chlopy najwiecej wiedza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#334 |
|
Zakorzenienie
|
kama, coś wiem na temat tego krzywego kręgosłupa... Jak Julek był maleńki nie pozwalałam kłaść go w bujaczku tłumacząc, że jest to niezdrowa pozycja dla jego kręgosłupa. TŻ początkowo się ze mną kłócił ale spasował. Potem T. że jakoś szwagierki córka od małego leżała w dzień tylko w leżaczku i jakoś nic jej nie jest, ale ja nadal obstawiałam przy swoim. Niedawno T. do mnie, że będę musiała Julkowi chodzik niedługo kupić, to ja do niej, że w żadnym wypadku. Ona taka zdziwiona, że jak to, że jej dzieci i dzieci szwagierki chodziły w chodzikach i nic im nie było. Ta... TŻ ma krzywy kręgosłup i płaskostopie.
W każdym razie wczoraj T. do mnie że szwagierki córka (ma 9 lat obecnie) musi być rehabilitowana, bo ma krzywy kręgosłup i to w takim stopniu, że jeśli do czas kiedy dostanie piewszą @ go nie wyprostuje ćwiczeniami, to już taki zostanie. I T. taka zdziwiona że ciekawe od czego ona ma taki kręgosłup. Ja już się nie odezwałam w ogóle tylko przytaknęłam że no faktycznie, ciekawe od czego Nie mam sił się wymądrzać jak wszyscy dookoła wiedzą lepiej co dla mojego dziecka jest najkorzystniejsze. No i T. wytłumaczyła to tak, że szwagierki córka ma skazę białkową i to pewnie od tego (WTF?)
|
|
|
|
#335 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
mój młody jak wczoraj tż z Jakubem wrócili to się do nich w głos chichrał i wzrokiem za nimi wodził... masakrycznie wygląda, a taka ładna była Cytat:
czekamy na fotki pokoiku Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() co za jełop... Cytat:
mój z moją sis stwierdził ostatnio że ja nie wiem co to poród bo się nie nacierpiałam... no sorki, Jakubem jak mnie na stół kładli to miałam rozwarcie na 8 cm i mega skurcze, tego już nie pamięta jak mu o mało paluchów nie połamałam... buuuuuu nie pocytowało mi wszystkiego... co za ustrojstwo... Kaśka wyluzuj kobieto, ja spałam z Jakubem do 2 rż i żałuję że go wcześniej nie wyprowadziłam do jego pokoju, długo trwało zanim się przyzwyczaił, a o bunga bunga z dzieckiem 2 letnim w jednym pokoju mowy nie było... mam zwalony humor, nie wyspałam się, tż mnie obudził przed 7 żebym Jakubowi ubrania naszykowała do szkoły, nie zobaczył niestety że ma uprasowane na krzesełku... i przy okazji Hubert wstał i koniec snu... Anutka to macie problem z T, jak najszybciej powinnien ktoś iść z nia do lekarza, na początku internista, z później zapewne psychiatra... ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
Kubuś 09-11-2006 Hubercik 19-10-2013 Edytowane przez Asiek84 Czas edycji: 2014-02-13 o 09:25 |
|||||||||
|
|
|
#336 |
|
czyli Endżi
|
Ciężki temat do telewizji śniadaniowej. Musieli się liczyć z ryzykiem.
A ten pan już był chyba ze 2 miesiące temu, wiedzą jak się wypowiada. Wellman robiła z nim wywiad na grobie tych dzieciaków ![]() Straszna tragedia, straszna. Mnie bulwersuje też ta emerytura od państwa 1700 zł, śmiech na sali.
|
#337 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za wizytę i wagę, Twój Maluszek tez jest smieszkiem, super Cytat:
Myśle, ze zrobilabym to usg przez ciemiaczko, bo wielu neurologow to zaleca. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#338 |
|
czyli Endżi
|
Anutka, teściu sam się okłamuje albo przez to, ze obcuje z nią na co dzień nie zauważa, że stan się coraz bardziej pogarsza. Współczuję, bo straszne te zachowania
![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Rusałka, a u Was badanie przed szczepieniem jest dzień wcześniej? U mnie centralnie przed szczepieniem I uważam, że tak lepiej, bo nawet prze jedną dobę coś tam mogłoby się wykluć.Ostatnio wygoniłam tż z małym w nosidełku, bo poszedł za mną do apteki. Przede mną w kolejce była kobieta z mocno kaszlącym chłopcem No więc poszli do samochodu, bo następnego dnia szczepienie i ze strachu bym narobiła w gacie
|
#339 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Co do słoiczków, to wcale nie głupio. A co do prawka to wierzę w Ciebie, pojeździsz trochę, poćwiczysz i zobaczysz jak Ci życie to ułatwiCytat:
![]() 15? ło matko![]() Cytat:
![]() nooo też oglądałam i co mi się rzuciło jeszcze, to wielokrotne powtarzanie "pani redaktor" .... |
||||||
|
|
|
#340 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a emerytura od państwa... może sie nie będę wypowiadała, bo już nie takie rzeczy obiecywali...
|
|
#341 |
|
Zadomowienie
|
Kolejna nieprzespana noc... 5 razy cyc, nie wiem czemu?! czyżby się nie najadał, czy po prostu potrzebował bliskości?Jeszcze z rana mnie TŻ wkurzył
bo on zmęczony:/ a ja to nie?! ehhh faceci |
|
|
|
#342 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja jak slysze: "bo kiedys to...", "bo Wy to..." to mnie trafia Rownie dobrze mozemy wrocic do lasu, bo przeciez kiedys tak bylo
|
|
#343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#344 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moim zdaniem zanim ktos wyjdzie na wolnosc na takie cos powinien byc zbadany przez psychiatrow i oni powinni orzekac czy nadaje sie do zycia w spoleczenstwie. Cytat:
---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
|
|
#345 | |||||
|
Raczkowanie
|
jezuuu, siedze dwie godziny i nadrabiam i konca nie widac
nadrobilam stary i doszłam do 7 str nowego ![]() jeszcze do starego: Kasiuni_a Maks ważył 7200 na 5 miesięcy także tragedii nie ma ale jak słyszę, o 9-10 kg u dziewczyn no to dam jeszcze sporo brakuje ![]() zresztą widzę ze on ma raczej drobną budowę, chyba po mnie ![]() ewacia ależ się umazał i zwykłe kukurudziane chrupki tak wsuwa?![]() anutka super zdjęcie! jednak takie profesjonalne różnią się od "domowej roboty" mam nadzieję, że pokażesz więcej ![]() Cytat:
![]() co do wyników, nie martw sie bo tak jak pisały dziewczyny normy dla dzieci są inne a guzka koniecznie skontroluj jeśli od jakiegoś czasu już jest ja miałam w piersi- wizyta u lekarza nie wiele wyjaśniła także najlepiej od razu na usg pójść Cytat:
i życzę cierpliwości jeśli to tylko skok Cytat:
dzielna dziewczynkaCytat:
no Maks potrzyma to w rączkach kilka minut troche pogryzie ale zawsze kończy się ryykiem bo nie chce całe wejsć do buzi ![]() ale identyczna sytuacja jest u nas z kula oball a dziewczyny piszą ze u nich jest chitem także chyba po prostu moje dziecko jest mega niecierpliwe (chociaż może i te kilka min to dobry wynik- zależy jak patrzeć )Cytat:
cały czas ekstra humor, super relaksik a już po kąpieli taki cyrk ![]() chyba więcej nie nadrobie dziś, chyba ze wyrobie sie ze sprzataniem ![]() mam tyły bo wczoraj byłam u fryzjera (wreszcie ![]() a dzisiaj mam pogrzeb wujka i rodzina przyjeżdża ![]() a Maks ma drugiego zęba i u nas praktycznie nic nie zapowiada tych zębow, dzien wcześniej ogladalam dziaselka i dosłownie nic się nie zapowiadało a na drugi dzień takie jakby pęknięcie dziąsełka się pojawiło (taka kreseczka-wgłebienie jakby sobie wbił paznokieć ) i z tego własnie wykluwa się ząbek
|
|
#346 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o tej kasie to nawet nie słyszałam ![]() kolejny przykład, że w Polsce opłaca się być przestępcą..... odsiedział 25 lat, miał co jeść, miał gdzie spać, miał kolegów a teraz ma eskortę i kasę na życie większą niż niejedna wielodzietna rodzina zdecydowanie jak dla mnie to nie do ogarnięcia myśleniem logicznym... powienien siedzieć do śmierci skoro już tej kary śmierci nie można było zastosować..
|
|
|
#347 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przed szczepieniem zawsze jest badanie ![]() ja oczywiscie cała się dygam dzisiejszym szczepieniem, strasznie mnie to stresuje ![]() Cytat:
![]() Szymek mial juz drugą dawkę szczepień?
|
|
#348 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie,o co ch chodzi? Cytat:
slodziak Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#349 |
|
Zakorzenienie
|
korzystała któraś z usług kuriera siódemki ?
|
|
#350 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
#351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień dobry ja leże i czekam aż moj Książę się obudzi, chyba go brzuch bolał bo dałam mu nogi wyżej i jest jakiś spokojniejszy ale budzi się powoli
|
|
#352 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witam w nowym wątku....pędzicie jak szalone ![]() Moim zdaniem ktoś kto nigdy nie doświadczy porodu nie ma prawa się na ten temat wypowiadać. Czy to poród naturalny czy przez cesarskie cięcie to nadal poród i chociaż rodziłam SN to na prawdę uważam, że po cesarce dziewczyny się bardziej nacierpią - samo dochodzenie do siebie trwa dłużej.
|
|
#353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko nie przesadź tak jak ja
|
|
|
#354 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeszcze moja babcia uważa chyba że Zuzia za mało je. Zuzka ile widzi tyle zje, potem jej się "uleje" A babcia uważa że co to za jedzenie, takie mleko, sama woda. A zupka powinna być popita 150 ml mleka ![]() I najlepiej jej dać już jakieś serki, jajecznicę zrobić itp Dziadkowie w dużej mierze wychowywali moją kuzynkę. Jak miała w 6 lat ważyła więcej ode mnie, ja miałam wtedy 13 Mnie i brata chyba uważali za niedożywionych bo mieliśmy normalną wagę I pamiętam jak kuzynka była chora i dziadek mówił co ona zjadła, tak mało, bo nie ma apetytu. Muszę dodawać że to było więcej niż ja zjadłam za cały dzień??
|
|
#355 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też się dygałam i sobie wykrakałam gorączkę Rusałko, a możesz zdradzić u jakiego neurologa z Jaśkiem byłaś?
|
|
|
#356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#357 | |||
|
Zakorzenienie
|
Szalone wy!
Kiedy ja to nadrobię ![]() Cytat:
chociaż często nad ranem tusia śpi z nami![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2014-02-13 o 10:02 |
|||
|
|
|
#358 |
|
Zakorzenienie
|
życzę mu z całego serca takiego bólu
|
|
#359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wow! super że póki co tak bezbolesnie wychodzą
|
|
#360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.

Totalna niemoc i brak czasu mnie ogarnęły, więc nie dam rady nadrobić. Szymek nadal krzykliwy. Niby jest ok, cieszy się, bawi, strasznie dużo "gada" i piszczy jak szalony, a za chwilę płacze i krzyczy. Najchętniej zasypiałby tylko na rękach, a po odłożeniu oczy jak 5 zł, kilka sekund ciszy i krzyk. Wczoraj w ogóle nie chciał w ciągu dnia spać i płakał, więc zapakowałam go w wózek i łaziliśmy mimo deszczu. W nocy 5 razy cyc + dodatkowe 4 pobudki. Szymek wymaga 200% mojej uwagi. Wszystko to tłumaczę sobie skokiem i liczę, że niebawem wróci do normy
Ona powiedziała, że powinniśmy doszukiwać się przyczyny tego wzmożonego napiecia, żeby w przyszłości nie daj Boże nie okazalo się, ze to coś poważnego. Mam mieszane uczucia i chaos w głowie. TŻ twierdzi, że ta pani trochę przemądrzała była i należy patrzeć przez palce na jej wypowiedzi.
za wagę
zona taka na niego napalona, rozklada nogi a tu maz:"hmm widze ze mala infekcja się wdała

pisz jak mozesz i sie nie krepuj