Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VII część:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,86%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 1 2,86%
Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 12 34,29%
Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy 0 0%
Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy 3 8,57%
Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala 4 11,43%
Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta 3 8,57%
Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie 3 8,57%
Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy 5 14,29%
Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią 3 8,57%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-13, 09:15   #331
your Angel
czyli Endżi

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość

Wychodzi z tego, że najwięcej do powiedzenia mają faceci, którzy z tego wszystkiego najmniej wiedzą
Dokładnie! Pełno jest takich głupków. Strasznie mnie mierzi jak osoba nie mająca zielonego pojęcia o temacie (no, może tyle co kiedyś usłyszała piąte przez dziesiąte) wymądrza się i gada swoje farmazony jak prawdy objawione.
Pamiętam jak na krótko przed moim porodem temat rodzenia był popularny w towarzystwie przy stole biesiadnym Zapytałam np dziewczyny czy miała jakieś znieczulenie, ta tylko pokręciła głową a jej mąż: "I baaardzo doooobrze!" i gadał, że to prawidłowo itd

Ja akurat jestem zdania, że żyjemy w XXI wieku i możemy korzystać z dobrodziejstw medycyny - tym bardziej, że to nie szkodzi matce ani dziecku. Ja np ból znoszę bardzo, bardzo źle. Miałam tylko gaz rozweselający i trzymałam tą rurkę jakby od tego zależało moje życie Cierpienie było okropne.

Chciałabym widzieć jak Ci teoretycy sami by urodzili. To by było dopiero ciekawe

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
w narutowiczu.
w opisie nie wspomniałam o tym jak personel reagował na moją coraz większą panikę związaną z bólem.. zamiast mnie wesprzeć, pomóc przeczekać i zmotywować to pozwolili mi iść na łatwiznę z zzo. Teraz wiem, że byłam w stanie znieść ten ból
Papuga, co do tekstu Twojego tż, to ręce opadają. Co za typ, no masakra jakaś.

Żałujesz, że wzięłaś zzo, bo to "pójście na łatwiznę". Nie ogarniam trochę. Większe cierpienie by uszlachetniło poród, czy jak?
Ja to odbieram tak, że czułaś, że w danej chwili to dobre rozwiązanie. Perspektywa czasu trochę zmienia percepcję. Teraz może uważasz, że byłaś gotowa czuć więcej bólu, ale w tamtej konkretnej chwili najwyraźniej nie.

Ja zazdroszczę szansy na zzo, u mnie w szpitalu ze znieczulaczy mieli tylko gaz rozweselający. Tż chciał się z ciekawości zaciągnąć, ale mu zabroniłam, bo panikowałam, że dla mnie zabraknie
Stary 2014-02-13, 09:17   #332
anutka171
Rozeznanie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Czesc

wpadlam tylko na chwilke bo zaraz do lekarza lecimy.
nie dam zaszczepic malucha, bo troche pokasluje i sie boje.
a musi zobaczyc te wyniki, wiec jedziemy.

wczoraj tz rozmawial najpierw z ojcem, a pozniej z obydwojgiem rodzicow. ojcie3c powiedzial, ze zobaczy czy pojdzie do lekarza, a matka - zeby zajal sie soba, bo ona jestr zdowa i z nia wsio ok jak nie pojda do lekarza to do mnie wstepu nie maja, a my tez tam nie pojdziemy.
tak jak mowilyscie ona jest niebezpieczna dla siebie i innych. a tesciu ja krzywdzi nie prowadzac do dr

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Jedyne 17 stron nadrabiania starego wątku, 4 nowego Totalna niemoc i brak czasu mnie ogarnęły, więc nie dam rady nadrobić. Szymek nadal krzykliwy. Niby jest ok, cieszy się, bawi, strasznie dużo "gada" i piszczy jak szalony, a za chwilę płacze i krzyczy. Najchętniej zasypiałby tylko na rękach, a po odłożeniu oczy jak 5 zł, kilka sekund ciszy i krzyk. Wczoraj w ogóle nie chciał w ciągu dnia spać i płakał, więc zapakowałam go w wózek i łaziliśmy mimo deszczu. W nocy 5 razy cyc + dodatkowe 4 pobudki. Szymek wymaga 200% mojej uwagi. Wszystko to tłumaczę sobie skokiem i liczę, że niebawem wróci do normy

Byliśmy dziś na rehabilitacji na NFZ i mam taki mętlik w głowie, że aż się trochę zdołowałam. Ćwiczenia trwały 20 minut i polegały na tym, że babka masowała Szymusiowi stópki. Opierniczyła mnie, że za późno do niej trafiliśmy, że powinnam wcześniej zdać się na swoją intuicję, że teraz jesteśmy 3 miesiące w plecy z rehabilitacją. Nastraszyła mnie jakimiś chorobami neurologicznymi, chorobami genetycznymi, zasugerowała aby jeszcze raz iść do neurologa, zrobić usg przezciemiączkowe, sprawdzić ciśnienie śródczaszkowe (czy jakoś tak), no i generalnie mówiła, żeby opóźniać szczepienia, bo widziała już wiele przypadków, gdzie opóźniają one dzieci w rozwoju. Aha no i większość mam, które rehabilitują u niej swoje dzieci, nie szczepią maluchów w ogóle... (stwierdziła: "i te dzieci mają już koło roku i żyją i nic im nie jest"). Nie wiem co myśleć, co robić?! Czy uwierzyć temu neurologowi, u którego byliśmy, który nie zrobił wywiadu tylko obejrzał Szymka i jego odruchy, czy posłuchać tej kobiety i dalej sprawdzać Ona powiedziała, że powinniśmy doszukiwać się przyczyny tego wzmożonego napiecia, żeby w przyszłości nie daj Boże nie okazalo się, ze to coś poważnego. Mam mieszane uczucia i chaos w głowie. TŻ twierdzi, że ta pani trochę przemądrzała była i należy patrzeć przez palce na jej wypowiedzi.

Tyle co pamiętam, jak jeszcze miałam chwilę żeby z kom. coś podczytać:

kaska - foto pokoiku marynarskiego, które wkleiłaś - cuuuudo Jakieś 2 tyg. temu mówiłam TŻtowi, że jak będziemy robić Szymkowi pokój, to właśnie w marynarskim stylu. W ogole ostatnio mam jazdę na te marynarskie rzeczy. W 5 10 15 w nowej kolekcji też są właśnie w tym stylu ciuszki, więc czekam na przeceny

misia - strasznie współczuję tej Twojej koleżance, ehhh takie maleństwo i tak krótko było na tym świecie

maharet - co do ciuszków, to też mamy kilka takich pajacyków, które po praniu wyglądają jakby były znoszone i są zniszczone na zapieciach (prują się i wokół tych guziczków się dziurki porobiły)

I z nowego ....

anutka - strasznie współczuję teściowej i jej zachowań. Faktycznie nie jest to normalne, ona potrzebuje pomocy specjalist

rusałko - super, że Jasiek zdrowy no i za wagę

czarna - ale dzielna dziewczynka z Mai
mysle, ze tzreba brac poprawke na jej slowa, bo nie sadze by miala ze wszystkim racje
Stary 2014-02-13, 09:17   #333
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość

Ja właśnie tak robiłam z Mają

anutka o matko, co za baba

Dziewczyny,jestem dumna z mojej Mai. Zaprowadziliśmy ją do przedszkola, Pani po nią wyszła i zaprowadziła do dzieci. Podaliśmy w razie 'w' nasz numer telefonu i zrobiliśmy sobie rundkę po sklepach,bo szukałam kurtki dla Julii. Byłam przekonana,że Maja się rozpłacze i trzeba będzie po nią iść,ale nie... była bardzo dzielna i kiedy ją odbieraliśmy bardzo się cieszyła i opowiadała nam co robiła... nawet poznała jakąś Zosię
Ech, rozczuliłam się. Moja mała Maja poszła do przedszkola
super dla Majeczki

Cytat:
Napisane przez bayeczna Pokaż wiadomość
od jutra w tesco 6-pak zielonych chusteczek ma być za 24,99

kiepska sprawa, takie mocno niezrównoważone zachowanie t.

ponoć solarium nie mam najmniejszego wpływu na mleko i można ostrożnie korzystać, jedynie na brodawki trzeba uważać żeby nie poparzyć bo bardziej wrażliwe są

a me dziecię całe przedpołudnie przekrzyczało a popołudnie przespało tak na niego pogoda zadziałała, raz przebudził się na jedzonko i dalej kimono a teraz fika na macie ciekawe kiedy pójdzie spać

a co do uczenia spania dzieciaczka w osobnym pokoju to chciałabym bardzo mieć taką możliwość ale warunki lokalowe nie pozwalaja wiec młody na razie spi z nami siłą rzeczy potem pewnie my bedziemy musieli zrezygnowac z sypialni i przeniesc sie do salonu
U mnie w ogole nie ma warunkow, bo mieszkamy w malutkim domku (40m) i o9n jest jak kawalerka :/
poki co nie mamy kasy na nowy dom, bo w ten wlozylismy jakies 60-70 tys. mamy mozliwosc zrobienia sobie gory w kamienicy u tesciow - ok. 100m, ale po tym co wam napisalam bnie zdecyduej sie dopoki nie bedzie zdrowa

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
kupilismy
jeszcze tylko jutro farby kupimy pomalujemy sciany i mozna je skladac

a co do ginekologow to ja sie tez nad tym czesto zastanawialam ze jak sie w pracy tyle kroczy naoglada to czy w domu jeszcze ma na cokolwiek ohote zona taka na niego napalona, rozklada nogi a tu maz:"hmm widze ze mala infekcja się wdała"

Cytat:
hahaha

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

to znak że dzieci są łaskawe i dają nam czas na wizaż

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

pamiętam gdy na biegu dali mi do podpisania papiery przed cesarką to straszyli, że nie będę raczej mogła w przyszłości rodzić naturalnie..
w ogóle teraz jak to analizuje to mój poród mógł wyglądać inaczej i personel zawalił sprawę

najbardziej bolesne jest to co usłyszałam już dwa razy od tż, cytuje - cc to nie poród. mogłaś dać z siebie więcej. za mało się nacierpiałaś.
siadło mi to na psychice..
no co za bezczel
przeciez rekonwalescencja jest duzo dluzsza, bnardziej bolesna po cc. wlasnie chlopy najwiecej wiedza

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Co ona sobie zrobiła? http://www.pudelek.pl/artykul/63659/...yglada_lepiej/

Ladan aż tak głośno krzyczysz?
masakra, a tak ja lubie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Czy was też na fejsie zalewa fala filmików z ludźmi którzy piją piwo?
mnie tez

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
[/B] to jakieś żarty chyba jak tak można

uwielbiam twoje teksty

czyżby En

dobra jesteś

dzień dobry
wstaje z dobrymi wiadomościami
Sebuś spał od 19;30 do 24 ...dostał cyca...i spanko do 6 nie przypominam bynajmniej sobie żebym karmiła więcej .....a cyce powiedziały mi rano że nikt zaworka nie spuścił i jaka ulge miałam o tej 6 butle miałam przygotowaną w nocy ...ale pewnie mały sie wystraszył że cyca mu nie chce sprzedać wiec spał do rana aha i teraz dalej śpi
brawo
Stary 2014-02-13, 09:18   #334
pszczoua
Zakorzenienie

kama, coś wiem na temat tego krzywego kręgosłupa... Jak Julek był maleńki nie pozwalałam kłaść go w bujaczku tłumacząc, że jest to niezdrowa pozycja dla jego kręgosłupa. TŻ początkowo się ze mną kłócił ale spasował. Potem T. że jakoś szwagierki córka od małego leżała w dzień tylko w leżaczku i jakoś nic jej nie jest, ale ja nadal obstawiałam przy swoim. Niedawno T. do mnie, że będę musiała Julkowi chodzik niedługo kupić, to ja do niej, że w żadnym wypadku. Ona taka zdziwiona, że jak to, że jej dzieci i dzieci szwagierki chodziły w chodzikach i nic im nie było. Ta... TŻ ma krzywy kręgosłup i płaskostopie.

W każdym razie wczoraj T. do mnie że szwagierki córka (ma 9 lat obecnie) musi być rehabilitowana, bo ma krzywy kręgosłup i to w takim stopniu, że jeśli do czas kiedy dostanie piewszą @ go nie wyprostuje ćwiczeniami, to już taki zostanie. I T. taka zdziwiona że ciekawe od czego ona ma taki kręgosłup. Ja już się nie odezwałam w ogóle tylko przytaknęłam że no faktycznie, ciekawe od czego Nie mam sił się wymądrzać jak wszyscy dookoła wiedzą lepiej co dla mojego dziecka jest najkorzystniejsze. No i T. wytłumaczyła to tak, że szwagierki córka ma skazę białkową i to pewnie od tego (WTF?)
Stary 2014-02-13, 09:24   #335
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Kasiunia - chrzcic zamierzamy ale mamy problem zeby sie dogadac co do chrzestnych.

Papuga to chyba tak jak z opalaniem. UV czy cos ze mleko sie grzeje niewiem dokladnie ale slyszalam ze niemozna. Poszukaj w google napewno na jakims osesek czy parenting sa artykuly
u nas temat chrzcin coraz bliżej i problem z chrzestną... co zrobić żeby ona się nie zgodziła... matko bo mi już argumentów brakuje a jak poruszam temat to tż się focha że ja jego rodziny nie uważam...

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
kurtawa śliczna.
TŻ powiedział, że będzie miał mamisynka w domu, na co ja mu powiedziałam, że jakby ojciec widział coś więcej niż pracę to by dziecko sie go nie bało. I za niedługo będziemy musieli chodzić na spacery do pracy do tatusia.
to pojechałaś tż...
mój młody jak wczoraj tż z Jakubem wrócili to się do nich w głos chichrał i wzrokiem za nimi wodził...

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja tak lubię Sochę- why ona to zrobiła?
masakrycznie wygląda, a taka ładna była

Cytat:
co ona ze soba zrobila?

mi sie ostatnio nawet z małzem zle spi bo jakos zawsze mnie przywali swoimi nogami i chrapie

a tak wogole moj chlop dzisiaj wrocil z wyprawy do ikei i juz mozemy sie zabierac za robienie pokoju dla Julki
super czekamy na fotki pokoiku

Cytat:
W ogóle dziś moje dziecko zjadło pierwszy raz chrupka kukurydzianego myślałam że padne. A jak pięknie sobie go ciumkał w buzi a jak całego zjadł to otworzył dłoń, patrzy patrzy i w płacz gdzie jego chrupek
ja wczoraj swojemu wsadziłam chrupka do buzi i glutek mały zassał, a jak zabrałam to była buzia w podkówkę

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość

kobity masakra jest. zapisałam się na egz jezykowy na maj i wzielam dodatkowe 3 godz lekcji w tyg i jest masakra. Ogólnie zajmmuję się tylko nauką, ćwiczeniami i gotowaniem... no i dzieckiem przede wszystkim szau. ale czytam was choć mało piszę
owocnej nauki

Cytat:
kupilismy
jeszcze tylko jutro farby kupimy pomalujemy sciany i mozna je skladac

a co do ginekologow to ja sie tez nad tym czesto zastanawialam ze jak sie w pracy tyle kroczy naoglada to czy w domu jeszcze ma na cokolwiek ohote zona taka na niego napalona, rozklada nogi a tu maz:"hmm widze ze mala infekcja się wdała"

Cytat:
po cesarce raczej nie ma szans żeby urodzić naturalnie i w domu ?

a swoją drogą to moja blizna wygląda nieładnie, swędzi i boli
a moja już mnie nie boli i jasnieje a żadnych kremów, maści na blizny nie używam

Cytat:

najbardziej bolesne jest to co usłyszałam już dwa razy od tż, cytuje - cc to nie poród. mogłaś dać z siebie więcej. za mało się nacierpiałaś.
siadło mi to na psychice..
co za jełop...

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
spac nie moge
suszy mnie i co chwile wstaje pic
znow piekielny bol gardla choc wczoraj bylo niezle

jakby moj powiedzial cos o cc to tortura stringowa trwala by chyba z rok
a wymyslilabym.kolejne
poza tym niech sie cieszy ze pipi wyglada jak u dziewicy
zreszta to co sie nacierpialam z kregoslupem to mysle ze odkupilam sobie dwa porody sn
a zreszta. to nie licytacja o bol!
on pare minut bzyknal a to ja 9miesiecy tachalam w brzuszku
Tassia wymiatasz z ta torturą...
mój z moją sis stwierdził ostatnio że ja nie wiem co to poród bo się nie nacierpiałam... no sorki, Jakubem jak mnie na stół kładli to miałam rozwarcie na 8 cm i mega skurcze, tego już nie pamięta jak mu o mało paluchów nie połamałam...

buuuuuu nie pocytowało mi wszystkiego... co za ustrojstwo...

Kaśka wyluzuj kobieto, ja spałam z Jakubem do 2 rż i żałuję że go wcześniej nie wyprowadziłam do jego pokoju, długo trwało zanim się przyzwyczaił, a o bunga bunga z dzieckiem 2 letnim w jednym pokoju
mowy nie było...
mam zwalony humor, nie wyspałam się, tż mnie obudził przed 7 żebym Jakubowi ubrania naszykowała do szkoły, nie zobaczył niestety że ma uprasowane na krzesełku... i przy okazji Hubert wstał i koniec snu...

Anutka to macie problem z T, jak najszybciej powinnien ktoś iść z nia do lekarza, na początku internista, z później zapewne psychiatra...

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
kama, coś wiem na temat tego krzywego kręgosłupa... Jak Julek był maleńki nie pozwalałam kłaść go w bujaczku tłumacząc, że jest to niezdrowa pozycja dla jego kręgosłupa. TŻ początkowo się ze mną kłócił ale spasował. Potem T. że jakoś szwagierki córka od małego leżała w dzień tylko w leżaczku i jakoś nic jej nie jest, ale ja nadal obstawiałam przy swoim. Niedawno T. do mnie, że będę musiała Julkowi chodzik niedługo kupić, to ja do niej, że w żadnym wypadku. Ona taka zdziwiona, że jak to, że jej dzieci i dzieci szwagierki chodziły w chodzikach i nic im nie było. Ta... TŻ ma krzywy kręgosłup i płaskostopie.

W każdym razie wczoraj T. do mnie że szwagierki córka (ma 9 lat obecnie) musi być rehabilitowana, bo ma krzywy kręgosłup i to w takim stopniu, że jeśli do czas kiedy dostanie piewszą @ go nie wyprostuje ćwiczeniami, to już taki zostanie. I T. taka zdziwiona że ciekawe od czego ona ma taki kręgosłup. Ja już się nie odezwałam w ogóle tylko przytaknęłam że no faktycznie, ciekawe od czego Nie mam sił się wymądrzać jak wszyscy dookoła wiedzą lepiej co dla mojego dziecka jest najkorzystniejsze. No i T. wytłumaczyła to tak, że szwagierki córka ma skazę białkową i to pewnie od tego (WTF?)
znawczyni...

Edytowane przez Asiek84
Czas edycji: 2014-02-13 o 09:25
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 09:27   #336
your Angel
czyli Endżi

Ciężki temat do telewizji śniadaniowej. Musieli się liczyć z ryzykiem.
A ten pan już był chyba ze 2 miesiące temu, wiedzą jak się wypowiada. Wellman robiła z nim wywiad na grobie tych dzieciaków

Straszna tragedia, straszna.
Mnie bulwersuje też ta emerytura od państwa 1700 zł, śmiech na sali.
Stary 2014-02-13, 09:28   #337
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
słodka twoja córeczka

dziękuje
my już po wizycie u lekarza.
Jasio zdorwy jak ryba, zębów nie widać. także jutro na szczepienie
Więc to marudzenie i jęczenie muszę przypisać skokowi

Jasiek został zwazony - 7070g! Wazy moja klusia kochana
Jestem szczęśliwa że tak nam dobrze idzie, nie wierzyłąm że po początkowych problemach z kp uda nam się to wszytko tak rozkręcić.

podczas wizyty była też pielęgniarka i robił jakiś patronaż po 3 miesiącu życia (miałyście taką wizytę???). Jasiek wszytsko wykonał perfekcyjnie

poza tym całą wizytę miał uśmiech od ucha do ucha i "zagadywał" panią doktor, słodkie to moje dzieicątko
oczywiście chwilę po powrocie do domu włączyła się opcja - maruda
za wizytę i wagę, Twój Maluszek tez jest smieszkiem, super

Cytat:
Jedyne 17 stron nadrabiania starego wątku, 4 nowego Totalna niemoc i brak czasu mnie ogarnęły, więc nie dam rady nadrobić. Szymek nadal krzykliwy. Niby jest ok, cieszy się, bawi, strasznie dużo "gada" i piszczy jak szalony, a za chwilę płacze i krzyczy. Najchętniej zasypiałby tylko na rękach, a po odłożeniu oczy jak 5 zł, kilka sekund ciszy i krzyk. Wczoraj w ogóle nie chciał w ciągu dnia spać i płakał, więc zapakowałam go w wózek i łaziliśmy mimo deszczu. W nocy 5 razy cyc + dodatkowe 4 pobudki. Szymek wymaga 200% mojej uwagi. Wszystko to tłumaczę sobie skokiem i liczę, że niebawem wróci do normy

Byliśmy dziś na rehabilitacji na NFZ i mam taki mętlik w głowie, że aż się trochę zdołowałam. Ćwiczenia trwały 20 minut i polegały na tym, że babka masowała Szymusiowi stópki. Opierniczyła mnie, że za późno do niej trafiliśmy, że powinnam wcześniej zdać się na swoją intuicję, że teraz jesteśmy 3 miesiące w plecy z rehabilitacją. Nastraszyła mnie jakimiś chorobami neurologicznymi, chorobami genetycznymi, zasugerowała aby jeszcze raz iść do neurologa, zrobić usg przezciemiączkowe, sprawdzić ciśnienie śródczaszkowe (czy jakoś tak), no i generalnie mówiła, żeby opóźniać szczepienia, bo widziała już wiele przypadków, gdzie opóźniają one dzieci w rozwoju. Aha no i większość mam, które rehabilitują u niej swoje dzieci, nie szczepią maluchów w ogóle... (stwierdziła: "i te dzieci mają już koło roku i żyją i nic im nie jest"). Nie wiem co myśleć, co robić?! Czy uwierzyć temu neurologowi, u którego byliśmy, który nie zrobił wywiadu tylko obejrzał Szymka i jego odruchy, czy posłuchać tej kobiety i dalej sprawdzać Ona powiedziała, że powinniśmy doszukiwać się przyczyny tego wzmożonego napiecia, żeby w przyszłości nie daj Boże nie okazalo się, ze to coś poważnego. Mam mieszane uczucia i chaos w głowie. TŻ twierdzi, że ta pani trochę przemądrzała była i należy patrzeć przez palce na jej wypowiedzi.
Musisz byc bardzo zmęczona, współczuje, oby skok sie szybko skończył. A co do opinii tej kobiety, to myśle, ze nie powinnaś sie nią tak sugerować. Z tego co piszesz ona jest bardzo na nie nastawiona co do szczepień i pewnie każdemu odradza, no i Twój maz ocenił ją jako przemądrzalą. Ja osobiście lubię, jak ktoś mądrze i z sensem wyjaśnia medyczne, rozwojowe aspekty,ale jak juz robi to jakby wszystkie rozumy pozjadal, to mu nie ufam.
Myśle, ze zrobilabym to usg przez ciemiaczko, bo wielu neurologow to zaleca.
Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Dziekuje

Dziewczyny czy ktoras z was kupowala moze dla maluchow ta zabawke http://allegro.pl/oball-klik-miekki-...915348773.html ?
bo sie zastanawiam czy przy okazji kupowania pilki tez to wziac
To ulubiona zabawka Wiki także polecam.

Cytat:
ja to w ogóle wyrodna bo nie śpię i nie lubię spać z młodym, budzę się rano połamana i niewyspana choć fajnie się poprzytulać.
Nie jesteś wyrodna, tez tak mam wiem ze byłabym jeszcze bardziej niewyspana, a liczby pobudek by to nie zmienilo. Wręcz myśle, ze wcale bym nie zasnęła, bo mój maz ma tendencje do przesuwania sie na moja stronę, wiec mógłby ja przygniesc.

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Porażka, co ona sobie zrobiła...

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Z seksem w łazience to przypomniał mi się dowcip
Para z trójką dzieci jak chciała się poprzytulać to hasłem do seksu były słowa, że trzeba nastawić pralkę. No i pewnego dnia mąż mówi do żonki: wieczorem trzeba nastawić pralkę. No i zbliżał się wieczór, a żona zaaferowana kąpielą dzieci, prasowaniem, myciem naczyń itd. Mąż ponaglał co chwila, że tą pralkę trzeba nastawić, bo późno się robi. I tak w kółko. Około północy żona mówi, że już czas tą pralkę nastawić, a zrezygnowany mąż na to: Już za późno. Zrobiłem ręczną przepierkę.
Stary 2014-02-13, 09:31   #338
your Angel
czyli Endżi

Anutka, teściu sam się okłamuje albo przez to, ze obcuje z nią na co dzień nie zauważa, że stan się coraz bardziej pogarsza. Współczuję, bo straszne te zachowania

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Rusałka, a u Was badanie przed szczepieniem jest dzień wcześniej? U mnie centralnie przed szczepieniem I uważam, że tak lepiej, bo nawet prze jedną dobę coś tam mogłoby się wykluć.
Ostatnio wygoniłam tż z małym w nosidełku, bo poszedł za mną do apteki. Przede mną w kolejce była kobieta z mocno kaszlącym chłopcem No więc poszli do samochodu, bo następnego dnia szczepienie i ze strachu bym narobiła w gacie
Stary 2014-02-13, 09:31   #339
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
też

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Z seksem w łazience to przypomniał mi się dowcip
Para z trójką dzieci jak chciała się poprzytulać to hasłem do seksu były słowa, że trzeba nastawić pralkę. No i pewnego dnia mąż mówi do żonki: wieczorem trzeba nastawić pralkę. No i zbliżał się wieczór, a żona zaaferowana kąpielą dzieci, prasowaniem, myciem naczyń itd. Mąż ponaglał co chwila, że tą pralkę trzeba nastawić, bo późno się robi. I tak w kółko. Około północy żona mówi, że już czas tą pralkę nastawić, a zrezygnowany mąż na to: Już za późno. Zrobiłem ręczną przepierkę.
podoba mi się

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
czasem tż mnie pyta jak to jest że ma żone nauczycielkę a nie zna angielskiego, albo żonę sprzątaczkę a w domu syf. Ja go pytam dlaczego wyszłam za budowlańca a domu nadal nie mam.
Ale to jest nic! może być gorzej!
można mieć męża ginekologa i infekcję!!!
padłam nena, Ty to jesteś krejzolka

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Ojjjjjjj gaduły...

Nadrobiłam ale mam pustkę we łbie...

Jutro idziemy na kontrolę do urologa. Trochę mam stresa, choć w sumie żadnych badań nie przeprowadzi, pewnie bardziej omówimy dalsze leczenie Zuzi, więc teoretycznie niewiele sie dowiemy nowego, ale jednak strach jest. Chcialabym żeby nie musiała wracać do szpitala.

Mało mnie tu, bo Tż ma ferie i załatwiamy różne sprawy, becikowe, zakupy, .prawo jazdy... Dziś odbyłam badanie lekarskie nie czuję sie gotowa by siąść za kółkiem ale nie mam wyjścia chyba... Tż pracuje 50 km od domu więc dobrze by było żebym i ja była mobilna.

Jutro chcę zrobić słoiczki Zuzi. Jeszcze nie wiem jak, ale zrobię. Dziś kupiłam słoiki (200ml), w Lidlu marchewkę, ziemniaki i jabłka eko. Nie weim, może głupio robię...???

Aaa byliśmy dzis w przychodni i Zuzinka waży 6600 i ma 65cm

Wrócę tu kiedyś na dobre, przepraszam, że na razie tylko o sobie i o sobie...
brawo dla Zuzi za wagę i wymiary Co do słoiczków, to wcale nie głupio. A co do prawka to wierzę w Ciebie, pojeździsz trochę, poćwiczysz i zobaczysz jak Ci życie to ułatwi

Cytat:
hahahaha chyba przeholowałam z solarium, mam tyłek czerwony jak pawian
ale bym poszła wygrzać tyłek na solarium... kusi mnie

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
btw znam matkę, która ze swoją córką spała 15 lat!!!!!
15? ło matko

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
Aktualnie mam to samo
Szymus dzis pierwszy raz przespal nocke od 21 do 5 rano
ale Ci fajnie, zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
Ale masakra w ddtvn
Jest ojciec jednego z chłopców zamordowanego przez MT i o 9 rano w programie na żywo lecą słówka pedofil skur...wiel
nooo też oglądałam i co mi się rzuciło jeszcze, to wielokrotne powtarzanie "pani redaktor" ....
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 09:34   #340
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
A ten pan już był chyba ze 2 miesiące temu, wiedzą jak się wypowiada. Wellman robiła z nim wywiad na grobie tych dzieciaków

jak dla mnie sprawa MT jest bardzo rozdmuchana, szokiem dla mnie jest ze przez tyle lat nic z tym nie robili i nagle "musimy cos na niego mieć" nie bronię go nie... dziwi mnie fakt że 25 lat temu ktoś nie pomyślał że w pierwszej kolejności wypadałoby zmienić KK a dopiero później znosić kś

a emerytura od państwa... może sie nie będę wypowiadała, bo już nie takie rzeczy obiecywali...
Stary 2014-02-13, 09:34   #341
jo_asiek
Zadomowienie

Kolejna nieprzespana noc... 5 razy cyc, nie wiem czemu?! czyżby się nie najadał, czy po prostu potrzebował bliskości?Jeszcze z rana mnie TŻ wkurzył bo on zmęczony:/ a ja to nie?! ehhh faceci
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 09:34   #342
kahunia
Zadomowienie

Cytat:

wczoraj tz rozmawial najpierw z ojcem, a pozniej z obydwojgiem rodzicow. ojcie3c powiedzial, ze zobaczy czy pojdzie do lekarza, a matka - zeby zajal sie soba, bo ona jestr zdowa i z nia wsio ok jak nie pojda do lekarza to do mnie wstepu nie maja, a my tez tam nie pojdziemy.
tak jak mowilyscie ona jest niebezpieczna dla siebie i innych. a tesciu ja krzywdzi nie prowadzac do dr
Anutka wlasnie to jest najgorsze ze ona mysli ze jest wszystko ok i pewnie do lekarza jej nie zaciagna. Ale moze niech tesc sie przejdzie i moze lekarz jakos doradzi co z tym zrobic. Bo to rzeczywiscie jest niebezpieczne.

Cytat:

Od skazy bialkowej

Ja jak slysze: "bo kiedys to...", "bo Wy to..." to mnie trafia Rownie dobrze mozemy wrocic do lasu, bo przeciez kiedys tak bylo

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 09:39   #343
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
papuga ja jemu kZaazalabym kapuste urodzic... jaki palant
w nocy to przeczytalam i sie w☠☠☠☠ilam
niech da sobie przeciac bebechy i cierpi msc po tym

teacherka kciuki za was pisz jak mozesz i sie nie krepuj

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
mysle ze najlepiej mu zaszyc arbuza w odbycie i podac srodki przeczyszczajace

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 09:45   #344
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
jak dla mnie sprawa MT jest bardzo rozdmuchana, szokiem dla mnie jest ze przez tyle lat nic z tym nie robili i nagle "musimy cos na niego mieć" nie bronię go nie... dziwi mnie fakt że 25 lat temu ktoś nie pomyślał że w pierwszej kolejności wypadałoby zmienić KK a dopiero później znosić kś

a emerytura od państwa... może sie nie będę wypowiadała, bo już nie takie rzeczy obiecywali...
No rozdmuchana strasznie, a podobno pare dni temu wyszedl na wolnosc ktos podobny - w sensie ze tez mial kś, a zamienili na 25 lat. I nawet nikt o tym nie wspomnial.

Moim zdaniem zanim ktos wyjdzie na wolnosc na takie cos powinien byc zbadany przez psychiatrow i oni powinni orzekac czy nadaje sie do zycia w spoleczenstwie.

Cytat:
Anutka, teściu sam się okłamuje albo przez to, ze obcuje z nią na co dzień nie zauważa, że stan się coraz bardziej pogarsza. Współczuję, bo straszne te zachowania

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Rusałka, a u Was badanie przed szczepieniem jest dzień wcześniej? U mnie centralnie przed szczepieniem I uważam, że tak lepiej, bo nawet prze jedną dobę coś tam mogłoby się wykluć.
Ostatnio wygoniłam tż z małym w nosidełku, bo poszedł za mną do apteki. Przede mną w kolejce była kobieta z mocno kaszlącym chłopcem No więc poszli do samochodu, bo następnego dnia szczepienie i ze strachu bym narobiła w gacie
U nas tez badanie bezposrednio przed szczepieniem. Idziemy jutro. Ale powiem Wam ze ja jakos strasznie tych szczepien nie przezywam. Wiem ze jest ryzyko, ale jakos staram sie o tym nie myslec, bo bym zwariowala chyba.

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:

taaak

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 09:45   #345
Little_Spark
Raczkowanie

jezuuu, siedze dwie godziny i nadrabiam i konca nie widac
nadrobilam stary i doszłam do 7 str nowego

jeszcze do starego:
Kasiuni_a Maks ważył 7200 na 5 miesięcy
także tragedii nie ma ale jak słyszę, o 9-10 kg u dziewczyn no to dam jeszcze sporo brakuje
zresztą widzę ze on ma raczej drobną budowę, chyba po mnie

ewacia ależ się umazał i zwykłe kukurudziane chrupki tak wsuwa?

anutka super zdjęcie! jednak takie profesjonalne różnią się od "domowej roboty"
mam nadzieję, że pokażesz więcej

Cytat:
Czesto sie narzeka na swoje t., ale u mniie jest mega problem, bo ona faktycznie ma cos z glowa w poniedzialek jak sprzatalismy po chrzcinach i zrobilismy sobie przerwe na obiad to gadala takie bzdury przy stole, ze tesciu kazal jej sie uciszyc, a ona go pobila po reku i uderzyla za to w twarz. przy nas i moich rodzicach a na chrzcinach siedziala przy Kubusiu, ktory byl w gondoli, ja odeszlam na chwile, bo ona powiedziala ze go przypilnuje, po czym za chwile go zostawila przykrytego miskiem. dobrze, ze moj tata byl wpoblizu, bo maly zaczal w tym wozeczku machac raczkami i nozkami, tak jakby sie dusil jest skrajnie nieodpowiedzialna, a do tego zaczela sie zachowywac agresywnie poza tym zrobila awanture kucharkom na imprezie, ze moje mleko jest nie podgrzane, a dziecko jest glodne i placze w swieta natomiast kilka razy grozila przy stole tesciowi, jak jej sie nie podobalo to co mowil, ze rozdrapie sobie skorke do krwi i zaplami nowy obrus...
a wczoraj przylazla do mnie i siedziala kilka godzin, a ja sie tylko denerwowalam.
wyslalam wlasnie tz do ojca, zeby mu powiedzial, ze jak nie zaprowadzi jej do lekarza, to ma zakaz przyjezdzania do nas, bo ja sie boje o moje dziecko. poza tym zupelnie nie mam ochoty przebywac z nia w jednym towarzystwie. podejrzewam, ze ona ma jakis powazniejszy problem z glowa

[
ojejciu, ta kobieta jest przerażająca

co do wyników, nie martw sie bo tak jak pisały dziewczyny normy dla dzieci są inne
a guzka koniecznie skontroluj jeśli od jakiegoś czasu już jest
ja miałam w piersi- wizyta u lekarza nie wiele wyjaśniła także najlepiej od razu na usg pójść

Cytat:
słodka twoja córeczka

od zawsze się twoja t. tak zachowywała?

dziękuję

my już po wizycie u lekarza.
Jasio zdorwy jak ryba, zębów nie widać. także jutro na szczepienie
Więc to marudzenie i jęczenie muszę przypisać skokowi

Jasiek został zwazony - 7070g! Wazy moja klusia kochana
Jestem szczęśliwa że tak nam dobrze idzie, nie wierzyłąm że po początkowych problemach z kp uda nam się to wszytko tak rozkręcić.

podczas wizyty była też pielęgniarka i robił jakiś patronaż po 3 miesiącu życia (miałyście taką wizytę???). Jasiek wszytsko wykonał perfekcyjnie

poza tym całą wizytę miał uśmiech od ucha do ucha i "zagadywał" panią doktor, słodkie to moje dzieicątko
oczywiście chwilę po powrocie do domu włączyła się opcja - maruda
hmmm, to dobrze ze po wizycie ok
i życzę cierpliwości jeśli to tylko skok

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość

Dziewczyny,jestem dumna z mojej Mai. Zaprowadziliśmy ją do przedszkola, Pani po nią wyszła i zaprowadziła do dzieci. Podaliśmy w razie 'w' nasz numer telefonu i zrobiliśmy sobie rundkę po sklepach,bo szukałam kurtki dla Julii. Byłam przekonana,że Maja się rozpłacze i trzeba będzie po nią iść,ale nie... była bardzo dzielna i kiedy ją odbieraliśmy bardzo się cieszyła i opowiadała nam co robiła... nawet poznała jakąś Zosię
Ech, rozczuliłam się. Moja mała Maja poszła do przedszkola
dzielna dziewczynka

Cytat:
Dziekuje

Dziewczyny czy ktoras z was kupowala moze dla maluchow ta zabawke http://allegro.pl/oball-klik-miekki-...915348773.html ?
bo sie zastanawiam czy przy okazji kupowania pilki tez to wziac
ja to mam
no Maks potrzyma to w rączkach kilka minut troche pogryzie ale zawsze kończy się ryykiem bo nie chce całe wejsć do buzi
ale identyczna sytuacja jest u nas z kula oball a dziewczyny piszą ze u nich jest chitem także chyba po prostu moje dziecko jest mega niecierpliwe (chociaż może i te kilka min to dobry wynik- zależy jak patrzeć)

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
ja też planowałam jak najszybciej, może nie za noworodka ale na pewno przed ukończeniem pół roczku,
a na ten moment śpimy w czwórkę w jednym pokoju i przeniesiemy się z mężem do innego za 1,5 roku
no ale u nas ten problem, że tylko dwa pokoje, więc wolę spać w jednym pokoju z dziećmi, co mi w sumie nie przeszkadza i mieć jeszcze trochę ten niby salon, gdzie kołder nie będe rozkładać

rób tak jak uważasz, nic na siłę jeszcze zdażysz go przenieść

czyli dalej wojna

Ja dziś próbowałam karmić przed kapielą, ale to był niewypał. Miłek jadł po 16, a drzemnął się w aucie 10 minut ok. 18.30. Wstał w świetnym humorze, więc chcialam go nakarmić, ale pociągnął dosłownie kilka łyków i zaczął się śmiać i gadać do mnie, więc chyba nie był głodny. Za pół godziny wykąpałam go i też zachowywał się normalnie, a po kąpieli ten sam cyrk Histeria jak dawałam cyca, uspokajanie się przy smoczku. W końcu zasnął z tym smokiem, pospał 10 minut, zaczął się wiercić, więc wzięłam żeby nakarmić. Zjadł, ale jakoś bez rewelacji i poszedł spać. O co jemu chodzi??
też nie wiem o co kaman, ale u nas podobne histerie od 3 dni
cały czas ekstra humor, super relaksik a już po kąpieli taki cyrk

chyba więcej nie nadrobie dziś, chyba ze wyrobie sie ze sprzataniem

mam tyły bo wczoraj byłam u fryzjera (wreszcie) później korki no i mały plus dom i jakoś czasu nie starcza

a dzisiaj mam pogrzeb wujka i rodzina przyjeżdża

a Maks ma drugiego zęba
i u nas praktycznie nic nie zapowiada tych zębow, dzien wcześniej ogladalam dziaselka i dosłownie nic się nie zapowiadało a na drugi dzień takie jakby pęknięcie dziąsełka się pojawiło (taka kreseczka-wgłebienie jakby sobie wbił paznokieć) i z tego własnie wykluwa się ząbek
Stary 2014-02-13, 09:49   #346
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:

o tej kasie to nawet nie słyszałam

kolejny przykład, że w Polsce opłaca się być przestępcą..... odsiedział 25 lat, miał co jeść, miał gdzie spać, miał kolegów a teraz ma eskortę i kasę na życie większą niż niejedna wielodzietna rodzina

zdecydowanie jak dla mnie to nie do ogarnięcia myśleniem logicznym... powienien siedzieć do śmierci skoro już tej kary śmierci nie można było zastosować..
Stary 2014-02-13, 09:50   #347
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:

wczoraj poszłam do mojej pediatry z Jasiem bo miałam kilka wątpliwosci.
Przed szczepieniem zawsze jest badanie tylko że wykonuje je inny lekarz, a do tej mojej lekarki mam wieksze zaufanie

ja oczywiscie cała się dygam dzisiejszym szczepieniem, strasznie mnie to stresuje

Cytat:
Kolejna nieprzespana noc... 5 razy cyc, nie wiem czemu?! czyżby się nie najadał, czy po prostu potrzebował bliskości?Jeszcze z rana mnie TŻ wkurzył bo on zmęczony:/ a ja to nie?! ehhh faceci

Szymek mial juz drugą dawkę szczepień?

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 09:50   #348
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
dobrze, ze nie jestem jedyna
rano też zdarza mi sie wziąć do siebie

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

kupiliście mebelki ?

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

zawsze się zastanawiałam jak wygląda życie prywatne i seksualne ginekologów
Pytaj,Ale tylko o życie prywatne

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
hehe agravka ci moze co nie co powiedziec, bo jej tata jest ginekologiem tzn o zyciu prywatnym a nie seksualnym zeby nie bylo

a i podziel sie ta druga polowa pralinek lindora

Cytat:

nie,o co ch chodzi?

Cytat:
W ogóle dziś moje dziecko zjadło pierwszy raz chrupka kukurydzianego myślałam że padne. A jak pięknie sobie go ciumkał w buzi a jak całego zjadł to otworzył dłoń, patrzy patrzy i w płacz gdzie jego chrupek

slodziak

agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 09:51   #349
papuga_69
Zakorzenienie

my na nogach od 7.

korzystała któraś z usług kuriera siódemki ?

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 09:51   #350
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:

Stary 2014-02-13, 09:51   #351
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Anutka wlasnie to jest najgorsze ze ona mysli ze jest wszystko ok i pewnie do lekarza jej nie zaciagna. Ale moze niech tesc sie przejdzie i moze lekarz jakos doradzi co z tym zrobic. Bo to rzeczywiscie jest niebezpieczne.

Od skazy bialkowej

Ja jak slysze: "bo kiedys to...", "bo Wy to..." to mnie trafia Rownie dobrze mozemy wrocic do lasu, bo przeciez kiedys tak bylo
Jak moja mama tak mówi że kiedyś to i tamto to moja siostra już ją raz zgasiła: no tak, kiedyś się sadzało dzieci, używałyśmy chodziki, wszystko jadłyśmy i teraz ja mam nadwagę a Ilona (ja) jest cała pokrzywiona

Dzień dobry ja leże i czekam aż moj Książę się obudzi, chyba go brzuch bolał bo dałam mu nogi wyżej i jest jakiś spokojniejszy ale budzi się powoli

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 09:53   #352
agaabuu
Raczkowanie

Cytat:
: hahaha:

Witam w nowym wątku....pędzicie jak szalone

Moim zdaniem ktoś kto nigdy nie doświadczy porodu nie ma prawa się na ten temat wypowiadać. Czy to poród naturalny czy przez cesarskie cięcie to nadal poród i chociaż rodziłam SN to na prawdę uważam, że po cesarce dziewczyny się bardziej nacierpią - samo dochodzenie do siebie trwa dłużej.
Stary 2014-02-13, 09:53   #353
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
też

podoba mi się

padłam nena, Ty to jesteś krejzolka

brawo dla Zuzi za wagę i wymiary Co do słoiczków, to wcale nie głupio. A co do prawka to wierzę w Ciebie, pojeździsz trochę, poćwiczysz i zobaczysz jak Ci życie to ułatwi

ale bym poszła wygrzać tyłek na solarium... kusi mnie

15? ło matko

ale Ci fajnie, zazdroszczę

nooo też oglądałam i co mi się rzuciło jeszcze, to wielokrotne powtarzanie "pani redaktor" ....
cóż stoi na przeszkodzie
tylko nie przesadź tak jak ja

Stary 2014-02-13, 09:53   #354
kama1987
Rozeznanie

Cytat:

Ej no, przecież skaza i kręgosłup idą w parze

Jeszcze moja babcia uważa chyba że Zuzia za mało je. Zuzka ile widzi tyle zje, potem jej się "uleje" A babcia uważa że co to za jedzenie, takie mleko, sama woda. A zupka powinna być popita 150 ml mleka
I najlepiej jej dać już jakieś serki, jajecznicę zrobić itp
Dziadkowie w dużej mierze wychowywali moją kuzynkę. Jak miała w 6 lat ważyła więcej ode mnie, ja miałam wtedy 13 Dopiero jak poszła do liceum to schudła, ale babcia uważała chyba że to jej fanaberia, bo wiadomo dziecko zdrowe to grubsze.
Mnie i brata chyba uważali za niedożywionych bo mieliśmy normalną wagę
I pamiętam jak kuzynka była chora i dziadek mówił co ona zjadła, tak mało, bo nie ma apetytu. Muszę dodawać że to było więcej niż ja zjadłam za cały dzień??
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 09:53   #355
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:
wczoraj poszłam do mojej pediatry z Jasiem bo miałam kilka wątpliwosci.
Przed szczepieniem zawsze jest badanie tylko że wykonuje je inny lekarz, a do tej mojej lekarki mam wieksze zaufanie

ja oczywiscie cała się dygam dzisiejszym szczepieniem, strasznie mnie to stresuje

też się dygałam i sobie wykrakałam gorączkę

Rusałko, a możesz zdradzić u jakiego neurologa z Jaśkiem byłaś?
Stary 2014-02-13, 09:53   #356
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
[/B] to jakieś żarty chyba jak tak można

uwielbiam twoje teksty

czyżby En

dobra jesteś

dzień dobry
wstaje z dobrymi wiadomościami
Sebuś spał od 19;30 do 24 ...dostał cyca...i spanko do 6 nie przypominam bynajmniej sobie żebym karmiła więcej .....a cyce powiedziały mi rano że nikt zaworka nie spuścił i jaka ulge miałam o tej 6 butle miałam przygotowaną w nocy ...ale pewnie mały sie wystraszył że cyca mu nie chce sprzedać wiec spał do rana aha i teraz dalej śpi
no to się wyspałaś

Stary 2014-02-13, 09:54   #357
butterfly20
Zakorzenienie

Szalone wy!
Kiedy ja to nadrobię

Cytat:
ja to w ogóle wyrodna bo nie śpię i nie lubię spać z młodym, budzę się rano połamana i niewyspana choć fajnie się poprzytulać.
ja też nie przepadam za tym z tych samych powodów chociaż często nad ranem tusia śpi z nami

Cytat:
Wypijmy za błędy

Biedne moje dziecko. Nie spał od 15 a że śpioch z niego ogromny to to naprawdę długo, był tak zmęczony że już usypiał przy jedzeniu a do odbijania się przytulił i spał po odłożeniu padł od razu. Ale musiał być zmęczony

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Ja chciałam już za noworodka ale me matczyne serce nie dało by rady. Planuje najpóźniej gdy skończy rok

W swoim pokoju?
ja chciałam od 6 miesiąca, ale teraz to nie wiem,bo przy tym ząbkowaniu mi się często budzi

Cytat:
Wydaje mi się że nie masz powodów do zmartwień. Ja śpię z małym w pokoju z lenistwa bo on wstaje w nocy czasem jeść a czasem chce smoczka i nie chciało by mi się chodzić do drugiego pokoju ciągle. Dlatego czekam na ten moment kiedy zacznie spać całą noc bez żadnych interwencji
ja tak samo,nie chciałoby mi sie ciągle wstawać i łazić do tamtego pokoju.mamy nianię i monitor to o tyle byłabym spokojniejsza.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2014-02-13 o 10:02
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 09:54   #358
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Tak bym mu jaja wykrecila ze by poczul co to za bol... Co on w ogole moze wiedziec o porodzie.

życzę mu z całego serca takiego bólu

Stary 2014-02-13, 09:54   #359
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Little_Spark Pokaż wiadomość
hmmm, to dobrze ze po wizycie ok
i życzę cierpliwości jeśli to tylko skok

a Maks ma drugiego zęba
i u nas praktycznie nic nie zapowiada tych zębow, dzien wcześniej ogladalam dziaselka i dosłownie nic się nie zapowiadało a na drugi dzień takie jakby pęknięcie dziąsełka się pojawiło (taka kreseczka-wgłebienie jakby sobie wbił paznokieć) i z tego własnie wykluwa się ząbek

wow! super że póki co tak bezbolesnie wychodzą

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 09:55   #360
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaabuu Pokaż wiadomość
: hahaha:

Witam w nowym wątku....pędzicie jak szalone

Moim zdaniem ktoś kto nigdy nie doświadczy porodu nie ma prawa się na ten temat wypowiadać. Czy to poród naturalny czy przez cesarskie cięcie to nadal poród i chociaż rodziłam SN to na prawdę uważam, że po cesarce dziewczyny się bardziej nacierpią - samo dochodzenie do siebie trwa dłużej.
Mnie kiedyś TŻ pytał jaki to ból i czy to naprawdę aż tak bardzo boli ale nie umiałam mu tego wytłumaczyć, ale pomysł tassi z arbuzem rewelacja

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości