|
|
#1261 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jakbyś zobaczyła moją to byś nie miała wątpliwości Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tata mi chce wyjąć kabinę prysznicową z pudła żebym umyła trochę,ale się boj0, że wywołam ![]() Poza tym powiedziałam mamie, że czytałam objawy zbliżającego się porodu i ona panikuje,bo tata wyjeżdża na weekend i co my zrobimy
|
|
#1262 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny. Niepokoi mnie ten moj twardy brzuch. Jest prawie caly czas twardy. Tylko ze ja jakiegoś bólu nie odczuwam. Nie czuje tego jako skurcz ale po prostu dyskomfort.
Biore nospe i luteine ale malo to pomaga. Nie będę biec na IP bo nnie znowu na 4 dni zostawią. Jutro mam wizyte u diabetologa o 9:35. Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app Edytowane przez nadzwyczajna Czas edycji: 2014-02-13 o 16:33 |
|
|
|
#1263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najgorsze jest to, że mimo że zwrócimy im uwagę to nie zawsze przynosi to skutek. Chociaż w większości przypadków na szczęscie tak i dziecko przez kilka dni nie przychodzi do p-laAsienka odnośnie jeszcze tych wyników twoich to widzę, ze masz najnowsze normy- ostatnio mi gin właśnie opowiadała, że się zmieniły. Ja miałam problem z cukrami po 2 h, moja norma wtedy była do 140, teraz jest do 153, a ja miałam 154
|
|
|
|
|
#1264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech się boją, nic nie będziesz musiała robić
|
|
#1265 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja leżałam ![]() Cytat:
jak na razie nic. Chyba zostanę pogromcą mitów ![]() 2. Szaleństwo, a co bidulek robił w łazience ? ![]() Cytat:
ale nie martw się prawie calą ciążę miałam podobny plan dnia ![]() Cytat:
na tym etapie ciąży to Ci ich zazdroszczę, ale bym po nich chodziła Wróciłam ze spaceru ledwo żywa nie da się spacerować w 40tc
|
|||||
|
|
|
#1266 |
|
Rozeznanie
|
Ale super wygladasz!! ja jestem w 33 tc i mam wiekszy brzuch!!
73 kg Edytowane przez martorka Czas edycji: 2014-02-13 o 16:55 |
|
|
|
#1267 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1268 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1269 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przypomniałąś mi że mam wyprasować koszulę tża! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
takie standardowe wyposażenie ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1270 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1271 | ||
|
Zadomowienie
|
Ooo, to ja dzisiaj tez mogę powiedzieć, że się orobiłam
na obiad dzisiaj pstrąg z frytami, więc syfu w kuchni było co nie miara. A wcześniej byłam na dostawie w ciucholandzie i kupiłam Ulce zabawkę z Lamaze Choć jej się nie nalezy, bo dalej dzisiaj taka nieruchawa, że szok. Cytat:
nie jest źle ![]() virginia, ojca to masz zwyczajnego lenia. Nic nie poradzisz. Za łóżka nawet bym się nie tknęła. Ale pampersy mogłaś wziąć - one leciutkie są. Gianna Mo matko, perfekcyjna pani domu? monkaa321brawa za torbę ![]() Cytat:
-Co robiłaś? -A wiesz, przez cały dzień coś... -...jadłaś? Co prawda to prawda Maleństwo
|
||
|
|
|
#1272 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() monkaa321 gratki za torbę
|
|
|
|
|
#1273 |
|
Zadomowienie
|
Uważaj bo przyjadę nie wiem jeszcze w której części Polski cię szukać, ale to nic
|
|
|
|
#1274 | |
|
Rozeznanie
|
Czyli nie rodze? Bo bałam się że coś przegapiłam
Cytat:
Wiem skąd te nocne poty. To był spadek cukru. Tylko zla jestem bo teraz sobie uświadomiłam a powinnam była zjesc landrynka albo wypic szklanke wody z cukrem albo coli. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1275 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
'o kochanie, już jesteś.. widzisz, a ja taka zmęczona jestem, cały dzień prasuje '---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- dla wszystkich 'zapracowanych' |
|
|
|
|
#1276 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Witajcie kochane
10 dni mi zostało Zero dolegliwości typowo porodowych dzisiaj, chociaż sobie konkretnie połaziłam żeby załatwić niektóre sprawy przed porodem. Jutro ostatni dzień w pracy, 5 klientek Biorę chyba torbę do samochodu he he .Dzisiaj byłam w pracy i mi szefowa ogarnęła podwozie. Dałam radę, depilacja na zero woskiem Jutro walentynki spędzę w pracy, ale mam plan na wieczór - gwałt na mężu Skoro sobota jest pełnią, to ja biorę jak dają. I tak w pełnię nie sypiam, to jeden grzyb . W nocy mam niespokojne nogi. O ile mój mózg pragnie spania, to me ciało już nie i zasypiam ok 3 rano Wiecie co? Jakoś takie mam dobre nastawienie, że mogę jeszcze ten tydzień chodzić w ciąży, nie mam pośpiechu by rodzić ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Yyy ja się dowiedziałam, że pewnego dnia urodzę chyba córkę Cytat:
Cytat:
Jaka ciąża ? Taki brzuszek to ja miałam w 20 t.c. teraz mam obwód 105 cm . Wyglądasz cudownie, ten stan Ci służy Cytat:
|
|
#1277 |
|
Rozeznanie
|
okej, moja torba:
-pampki -chusteczki nawilżane - 2 koszule rozpinane - majtki siateczkowe - wkłady poporodowe - chusteczki hig., papier toalet. - japonki pod prysznic, kapcie - mały i duży ręcznik - pasta do zębów - mydło biały jeleń - odlewka szamponu - maść na brodawki - wkładki laktacyjne - batoniki corny ![]() na tym koniec, jeszcze muszę wpakować koszulę do porodu, tylko muszę się zorienotwac w czym się u mnie rodzi, chyba jakiś stary t-shirt tżta, szlafrok, 2 staniki do karmienia(dzisiejszy zakup, więc muszę je wyprać), odlewkę balsamu(muszę kupić). No i w dniu porodu dopakuję: szczoteczkę do zębów, grzebień, ładowarkę do tel., coś do picia zapomniałam o czymś?
|
|
|
|
#1278 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() chciałam wam pokazać piękny poród może już widziałyście ? ![]() http://maminowa.blogspot.com/2014/01...-straszny.html poczytam was wieczorkiem bo z młodą same siedzimy a ona jakaś dzisiaj nieznośna ;/ czekam na tż jak na zbawienie! oooo dżizassss zapomniaąłm o torbie - więc idę się pakować ![]() cały dzień mialyśmy gości i wyszło mi z głowy że dzisiaj pakowanie
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2014-02-13 o 17:18 |
|
|
|
#1279 | |
|
Zakorzenienie
|
No chyba te porzadki jednak delikatnie zadzialaly bo ladnie splywa brozowy czop
![]() Mmhym ja juz najlepsze wszystko zrobialam i co ja teraz bede robic A moze jakies teraz zywieniowe zapasy zrobie typu mielone czy cos w tym stylu na okres pologu zeby bylo ![]() Smarrita piekny brzuszek i jaki malutki i zgrabniutki ![]() Nadzwyczajna taki spiety brzuszek masz caly dzien czy robi sie taki jak sie napijesz czy zjesz?Łykasz jakies nospy czy magnez?Mysle ze to moze byc takie po prostu napiecie sie skory ale w razie czego kontroluj i powiedz ginowi na wizycie JustiLbn o matko zaraz rodzisz i jeszcze do pracy smigasz szok!Wlasnie ja tez mam zrobic ostatnia morfo i mocz zapomnialam W czasie pelni tez nie moge spac niestety A moje plany na jutrzejsze walentynki to porod Tylko co tu zrobic jak dzidzia zasiedziala a ja juz pomyslow nie mam na wykurzanie Ale jaja by byly jakby naprawde sie jutro ruszylo ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
O matko jaki porod piekny poryczalam sie
|
|
|
|
|
#1280 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zdaje mi sie ze caly czas taki mam. Moze mały juz ma niewiele miejsca i on tak napina. Ale nie wiem. Nie boli tylko tak jakby gniecie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1282 | |
|
Zakorzenienie
|
Smarrita ale masz malutki brzuszek
![]() Cytat:
|
|
#1283 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1284 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Śliczny!!! Ty masz żelka a ja lipnie napisałam ![]() To trochę jak wypiąć się du.pą na szefową Cytat:
![]() I nie chciałabym leżeć wypięta tyłkiem do położnej, obok jakieś 2 laski, a w trakcie jak położna mi grzebie w pipce - całować TŻ
|
|
#1285 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi do głowy tylko balsam do ust przychodzi i krem do twarzy, jeśli potrzebujesz Bo ja właśnie o kremie zapomniałamCastia, jak dla mnie za dużo ludzi Choć wygląda na to, że super to przeszła. Ja to pewnie męża nie będę miała ochoty całować, tylko "po ryju wyczaskać" ale co kto lubi
Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2014-02-13 o 17:55 |
|
|
|
|
#1286 | |
|
Rozeznanie
|
![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
dziękuję |
|
|
|
|
#1287 |
|
Zadomowienie
|
ja dzisiaj pojechałam z Kubą do alergologa, pierwszy raz. był korek i sie 10 min spóźniliśmy. w rejestracji pani do mnie 'ale u nas nie ma alergologa'. dzwonie do tż żeby mi w necie sprawdził adres i w tym momencie mi tel zdechł. podłączyłam ładowarkę w aucie i pojechałam do domu. alergolog był w budynku obok Edytowane przez olakola Czas edycji: 2014-02-13 o 18:05 |
|
|
|
#1288 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1290 | |
|
Rozeznanie
|
coś w tym jest - od daaaawna noga małża robi za rogala ;P
ciężko się czasami przekręcić z boku na bok, bo łóżka brak, ale jak do tej pory jeszcze nie spadłam ![]() ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
limit się wyczerpał i jutro będą same dobre wiadomości
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:26.

Moje są już tak sciorane i podarte że postanowiłam je oprawić dla Piotrusia jak troszkę podrośnie!
musze mierzyc 4 razy dziennie i zapisywac, po tyg poslac im maila z wynikami a po 2 wizyta kontrolna I musze mierzyc do konca ciazy ehh Ale nie jest tak zle bo wlasciwie nie musze z niczego rezygnowac
tylko miec umiar i to obserwowac
Ale nie wiedziałam, że trzeba głowę myć

Najgorsze jest to, że mimo że zwrócimy im uwagę to nie zawsze przynosi to skutek. Chociaż w większości przypadków na szczęscie tak i dziecko przez kilka dni nie przychodzi do p-la
Ja leżałam 
jak na razie nic. Chyba zostanę pogromcą mitów 
na tym etapie ciąży to Ci ich zazdroszczę, ale bym po nich chodziła 

'
odpowiedziałam tak to się położył i poszedł dalej spać, a Ja uspokajałam serce bo byłam bliska zawału
Jaka ciąża ? Taki brzuszek to ja miałam w 20 t.c. teraz mam obwód 105 cm . Wyglądasz cudownie, ten stan Ci służy

żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013