Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6 - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-13, 16:24   #1261
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Jak to nie wiesz Ela! Nadstaw dupcię będzie lanie, albo lepiej lanie dla rodziców którzy ci Mikołajków nie czytali Moje ukochane książki! Mikołajek, Rekreacje Mikołajka, Mikołaj i inne chłopaki, Wakacje Mikołajka, Joachim ma kłopoty...i kilka innych. Musisz koniecznie kupić je Mikołajkowi ! Francuska seria z genialnymi tekstami i rysunkami panów Sempe Goscinny
Powstał też całkiem udany film fabularny o Mikołajku. Zobacz koniecznie.
Osobiście nie znam lepszej ksiązki dla chłopców Moje są już tak sciorane i podarte że postanowiłam je oprawić dla Piotrusia jak troszkę podrośnie!
Nadstawiam i obiecuje poprawę! Nie może być, żeby mój Mikołajek nie znał tego Mikołajka

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Jak będzie 21 dni to i tak nie będzie się opłacało mówić 3 tygodnie, bo 3 tygodnie to prawie miesiąc, więc dalej będzie miesiąc
Dokładnie
Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
Mam wyniki:

na czczo 96 norma do 92
po godz 132 norma do 180
po 2 godz 82 norma do 153

wlasciwie wyniki ok ale przez to, ze na czczo troche za wysoki wynik to dali mi glukometr musze mierzyc 4 razy dziennie i zapisywac, po tyg poslac im maila z wynikami a po 2 wizyta kontrolna I musze mierzyc do konca ciazy ehh Ale nie jest tak zle bo wlasciwie nie musze z niczego rezygnowac tylko miec umiar i to obserwowac
Kochana, a się na tym zupełnie nie znam, ale jak nie musisz z niczego rezygnować to już jest dobrze

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
3. Ja też dzisiaj będę w biedronce po te pieluchy Ale nie wiedziałam, że trzeba głowę myć

jakbyś zobaczyła moją to byś nie miała wątpliwości

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Kupiłam TZ prezent na walentynki, których nie obchodzimy Fartuch do porodu bo trzeba kupic zeby mogl byc ze mna podczas porodu. No i teraz biedny bedzie musial mi cos kupic Ale se to wymyslilam. Ide spac bo padam
Pomysłowa jesteś
Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
żel do mycia
pasta
szczoteczka
płyn micelarny
żel do mycia twarzy
płatki kosmetyczne
krem do twarzy
krem pod oczy
balsam na rozstępy
żel do higieny intymnej
szampon
odżywka do włosów
szczotka do włosów
frotki
kosmetyki kolorowe?
Pomadka
antyperspirant

Myślałam, że ja przesadzam z tymi rzeczami dla siebie, ale TY masz tyle samo co ja

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
to macie naprawdę wyjątkowe przedszkole, bo przeważnie nie jest tak łatwo odesłać dziecko do domu. Wiem, bo pracuję w przedszkolu. co prawda mam prawo zmierzyć dziecku temperaturę w obecności rodzica w przypadku, gdy rano widzę, że jest podejrzane, no i odmówić pozostawienia w p-lu, ale w praktyce jest tak, że rodzić chore dziecko wpuszcza do sali szybko i sprintem ucieka z budynku , że nawet nie jestem w stanie go zatrzymać, a poza tym rano dzieci są już nafaszerowane lekami np przeciwgoraczkowymi i jakoś się trzymają, dopiero jak leki przestają działać widzę jak faktycznie się męczą i wtedy niejednokrotnie dzwoniłam do rodziców z prośbą o odebranie wcześniej.Ale uwierz, że nie każdy pędził po dziecko. Nie mniej jednak staram się zwracać uwagę rodzicom gdy widzę, ze dziecko ma mega zielony katar czy kaszel-ale często słyszę, że ten kaszel to alergiczny i mam związane ręce, bo nie mam takich kompetencji aby stwierdzić czy to prawda czy nie.
Ja rozumiem, że niektórzy rodzice nie mają z kim zostawić dziecka, ale przecież dobrze wiedzą, że zarazki się roznoszą i sami by chyba nie chcieli, żeby ich dzieci zostały zarażone

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość

To ja:
- wstałam
- umyłam paszczę
- ubrałam się
- poleżałam
- zjadłam śniadanie
- poleżałam
- posiedziałam (i wciąż siedzę) przed kompem
Starczy
Cytat:
EEE to pracowita jesteś
Zrobiłam w sumie to samo co Ty tylko umyłam kibelek, który zajął mi jakieś 15 minut, ale ja więcej siedzę niż leżę
No co Ty? 15 minut to ja całą łazienkę sprzątam

Tata mi chce wyjąć kabinę prysznicową z pudła żebym umyła trochę,ale się boj0, że wywołam
Poza tym powiedziałam mamie, że czytałam objawy zbliżającego się porodu i ona panikuje,bo tata wyjeżdża na weekend i co my zrobimy

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 16:27   #1262
nadzwyczajna
Rozeznanie

Dziewczyny. Niepokoi mnie ten moj twardy brzuch. Jest prawie caly czas twardy. Tylko ze ja jakiegoś bólu nie odczuwam. Nie czuje tego jako skurcz ale po prostu dyskomfort.
Biore nospe i luteine ale malo to pomaga.
Nie będę biec na IP bo nnie znowu na 4 dni zostawią. Jutro mam wizyte u diabetologa o 9:35.

Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app

Edytowane przez nadzwyczajna
Czas edycji: 2014-02-13 o 16:33
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 16:41   #1263
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Ja rozumiem, że niektórzy rodzice nie mają z kim zostawić dziecka, ale przecież dobrze wiedzą, że zarazki się roznoszą i sami by chyba nie chcieli, żeby ich dzieci zostały zarażone
rodzice dzielą się na tych co się przejmują i na tych co mają to w poważaniu. Jedni ledwo dziecko kichnie zostawiają w domu, inni mega zawalone wysyłają do przedszkola na lekach, niektórzy nawet pytają czy podamy tabletki czy syrop Najgorsze jest to, że mimo że zwrócimy im uwagę to nie zawsze przynosi to skutek. Chociaż w większości przypadków na szczęscie tak i dziecko przez kilka dni nie przychodzi do p-la

Asienka odnośnie jeszcze tych wyników twoich to widzę, ze masz najnowsze normy- ostatnio mi gin właśnie opowiadała, że się zmieniły. Ja miałam problem z cukrami po 2 h, moja norma wtedy była do 140, teraz jest do 153, a ja miałam 154 czyli i tak bym przekroczyła i dietę trzeba by było stosować, no ale jakoś mi lżej z myslą, że tylko nieznacznie ponad normę
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 16:49   #1264
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
No co Ty? 15 minut to ja całą łazienkę sprzątam

Tata mi chce wyjąć kabinę prysznicową z pudła żebym umyła trochę,ale się boj0, że wywołam
Poza tym powiedziałam mamie, że czytałam objawy zbliżającego się porodu i ona panikuje,bo tata wyjeżdża na weekend i co my zrobimy
Kibelek z kafelkami obok i umywalką

Niech się boją, nic nie będziesz musiała robić

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 16:50   #1265
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
t
Jedna jeszcze dziś napisała, że porodu nie przewidział nawet gin na wizycie, powiedział jej nawet-pani szybko nie urodzi, nic na to nie wskazuje, a wieczorem dostała skurczy i po kilku godzinach urodziła córeczkę.
Mów mi jeszcze

Cytat:
Jakoś po wczorajszym prasowaniu nic mi się nie chce
Ale zaraz muszę się wziąć za kolejną partię prasowania - wcale mi się to nie podoba
Jeszcze dodam, że specjalnie biorę się za prasowanie tuż przed przyjściem TŻa i udaję taką mocno zarobioną [COLOR="Silver"]

Jak to mówią "co masz zrobić jutro... zrób pojutrze - będziesz mieć 2 dni wolnego"
Cwana jesteś Ja leżałam do góry i udawałam, że cos robię całą ciążę teraz jak nie znam dnia i godziny w której trafię do szpitala mam manię utrzymania porządku bo boję się armagedonu w domu jak wróce z Majką ze szpitala

Cytat:
1.I jak?

2.To ja też się pochwalę
- posprzątałam w sypialni
- pomyłam naczynia
- wstawiłam ciasto czekoladowe do piekarnika
- poprasowałam i powiesiłam firanki i zasłonki - dwa pokoje
- przyniosłam chomika z łazienki do pokoju
1 jak na razie nic. Chyba zostanę pogromcą mitów
2. Szaleństwo, a co bidulek robił w łazience ?

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
No dobra to żeby nie było, że nic nie zrobiłam to:
-umyłam się
-zjadłam śniadanie
- zjadłam kawałek miodownika i kawałek makowca
-zjadłam bogracz
- pogadałam z teściową która mnie odwiedziła
o uwaga:
- przejrzałam ciuszki które przywiozła a że duzo ich jest to trochę się zmęczyłam i do końca dnia nic nie zrobię;p No może bogracz tż podgrzeje ;p

Taki leń ze mnie;p
Uuu pracowity dzień ale nie martw się prawie calą ciążę miałam podobny plan dnia

Cytat:
W sumie racja, po co mam schodzić znów po schodach do kuchni, niech sobie sam podgrzeje

Poniżej ja w 34t 2 d (+11kg) Sorki za bałagan zdjęcie robione w pomieszczeniu przerabianym na garderobę/graciarnie. Ale tylko tam duże lustro mamy;p
śliczny brzuszek o jaaaa cie masz schody w domu na tym etapie ciąży to Ci ich zazdroszczę, ale bym po nich chodziła

Wróciłam ze spaceru ledwo żywa nie da się spacerować w 40tc kręgosłup odmawiał mi posłuszenstwa dlatego długo nie łaziłam i teraz to już tylko zrobię obiad i nie wstaję z kanapy do końca dnia

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 16:52   #1266
martorka
Rozeznanie

GG do martorka

Cytat:
W sumie racja, po co mam schodzić znów po schodach do kuchni, niech sobie sam podgrzeje

Poniżej ja w 34t 2 d (+11kg) Sorki za bałagan zdjęcie robione w pomieszczeniu przerabianym na garderobę/graciarnie. Ale tylko tam duże lustro mamy;p
Ale super wygladasz!! ja jestem w 33 tc i mam wiekszy brzuch!!

Edytowane przez martorka
Czas edycji: 2014-02-13 o 16:55
martorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 16:53   #1267
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość

śliczny brzuszek o jaaaa cie masz schody w domu na tym etapie ciąży to Ci ich zazdroszczę, ale bym po nich chodziła
W takim razie zapraszam na miodownik i na rundki po schodach
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 16:53   #1268
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Ale zaraz muszę się wziąć za kolejną partię prasowania - wcale mi się to nie podoba

Jeszcze dodam, że specjalnie biorę się za prasowanie tuż przed przyjściem TŻa i udaję taką mocno zarobioną
Jak to mówią "co masz zrobić jutro... zrób pojutrze - będziesz mieć 2 dni wolnego"

Cytat:
No dobra to żeby nie było, że nic nie zrobiłam to:
-umyłam się
-zjadłam śniadanie
- zjadłam kawałek miodownika i kawałek makowca
-zjadłam bogracz

- pogadałam z teściową która mnie odwiedziła
o uwaga:
- przejrzałam ciuszki które przywiozła a że duzo ich jest to trochę się zmęczyłam i do końca dnia nic nie zrobię;p No może bogracz tż podgrzeje ;p

Taki leń ze mnie;p
GAstrofaza przedporodowa ??

Cytat:
Myślałam, że ja przesadzam z tymi rzeczami dla siebie, ale TY masz tyle samo co ja

Czy ja mam żelka mózgowego, czy czegoś nie zakapowałam?

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Dziewczyny. Niepokoi mnie ten moj twardy brzuch. Jest prawie caly czas twardy. Tylko ze ja jakiegoś bólu nie odczuwam. Nie czuje tego jako skurcz ale po prostu dyskomfort.
Nie będę biec na IP bo nnie znowu na 4 dni zostawią. Jutro mam wizyte u diabetologa o 9:35.
To normalne jest. Dopóki Cie nie boli i nic nie wylatuje.
Stary 2014-02-13, 16:54   #1269
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:

Jeszcze dodam, że specjalnie biorę się za prasowanie tuż przed przyjściem TŻa i udaję taką mocno zarobioną

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

no się właśnie zastanawiam nad tym, no bo przecież jutro waletynki to trzeba włosy umyć i się pomalować no i juz pół dnia zajmie

przypomniałąś mi że mam wyprasować koszulę tża! wisiała przed nosem dwa dni

Cytat:
Ty już się dość napracowałaś więc niech sobie tż sam przygrzeje. Mielenie buzią podczas jedzenia jest bardzo męczące
żeby się jeszcze od tego chudło to ja bym się szczypior po dzisiejszym dniu zrobiła

Cytat:
Napisane przez thidien mnie dziwi że tak późno wizyte będziesz mieć :rolleyes: ja od następnej wizyty już co tydz będę jeździc:cojest:

[QUOTE=Smarrita;45134542

ej no... Ja w tym samym tyg a brzuszek masz mniejszy ode mnie.... Na początku tyg tak mi urósł... od razu się zwiększył o 4 cm

Cytat:
no ja mam to co używam normalnie takie standardowe wyposażenie

Cytat:

Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app
nie przejmuj się, poleż i nie ruszaj się nigdzie dzisiaj, na pewno przejdzie
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 17:02   #1270
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość

GAstrofaza przedporodowa ??
Eee przecież nie zjadłam dużo, zazwyczaj więcej jem, kiedyś jak ciasto jadłam to kroiłam cały rząd z blachy (bo 2 razy nie będę chodzić)
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 17:03   #1271
mmhym
Zadomowienie

Ooo, to ja dzisiaj tez mogę powiedzieć, że się orobiłam na obiad dzisiaj pstrąg z frytami, więc syfu w kuchni było co nie miara. A wcześniej byłam na dostawie w ciucholandzie i kupiłam Ulce zabawkę z Lamaze Choć jej się nie nalezy, bo dalej dzisiaj taka nieruchawa, że szok.

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
wlasciwie wyniki ok ale przez to, ze na czczo troche za wysoki wynik to dali mi glukometr musze mierzyc 4 razy dziennie i zapisywac, po tyg poslac im maila z wynikami a po 2 wizyta kontrolna
nie jest źle

virginia, ojca to masz zwyczajnego lenia. Nic nie poradzisz. Za łóżka nawet bym się nie tknęła. Ale pampersy mogłaś wziąć - one leciutkie są.

Gianna Mo matko, perfekcyjna pani domu?

monkaa321brawa za torbę

Cytat:

To ja:
- wstałam
- umyłam paszczę
- ubrałam się
- poleżałam
- zjadłam śniadanie
- poleżałam
- posiedziałam (i wciąż siedzę) przed kompem

Skąd Wy czerpiecie te chęci do pracy?
Wczoraj mąż wraca z pracy po 19 i pyta mnie:
-Co robiłaś?
-A wiesz, przez cały dzień coś...
-...jadłaś?

Co prawda to prawda

Cytat:
Poniżej ja w 34t 2 d (+11kg)
Maleństwo

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 17:03   #1272
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:

następny minibrzuszek w zaawansowanej ciąży

monkaa321
gratki za torbę

Bąbelek
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 17:05   #1273
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
W takim razie zapraszam na miodownik i na rundki po schodach
Uważaj bo przyjadę nie wiem jeszcze w której części Polski cię szukać, ale to nic

Maja

Czytam
Stary 2014-02-13, 17:05   #1274
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:

To normalne jest. Dopóki Cie nie boli i nic nie wylatuje.
Czyli nie rodze? Bo bałam się że coś przegapiłam

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
nie przejmuj się, poleż i nie ruszaj się nigdzie dzisiaj, na pewno przejdzie
Uspokoiłyście mnie. Dziś poleguję ci chwila.
Wiem skąd te nocne poty. To był spadek cukru. Tylko zla jestem bo teraz sobie uświadomiłam a powinnam była zjesc landrynka albo wypic szklanke wody z cukrem albo coli.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-02-13, 17:06   #1275
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
ahahahahahhahahaah
'o kochanie, już jesteś.. widzisz, a ja taka zmęczona jestem, cały dzień prasuje '

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

dla wszystkich 'zapracowanych'

Bąbelek
Stary 2014-02-13, 17:14   #1276
JustiLbn
Raczkowanie

Witajcie kochane
10 dni mi zostało
Zero dolegliwości typowo porodowych dzisiaj, chociaż sobie konkretnie połaziłam żeby załatwić niektóre sprawy przed porodem.
Jutro ostatni dzień w pracy, 5 klientek Biorę chyba torbę do samochodu he he .
Dzisiaj byłam w pracy i mi szefowa ogarnęła podwozie. Dałam radę, depilacja na zero woskiem Ale ja jestem hardkorem, przynajmniej będę miała spokój na miesiąc.
Jutro walentynki spędzę w pracy, ale mam plan na wieczór - gwałt na mężu Skoro sobota jest pełnią, to ja biorę jak dają. I tak w pełnię nie sypiam, to jeden grzyb . W nocy mam niespokojne nogi. O ile mój mózg pragnie spania, to me ciało już nie i zasypiam ok 3 rano Dziś miałam też ostatnią morfo i mocz, jutro ostatnia wizyta u ginki.
Wiecie co? Jakoś takie mam dobre nastawienie, że mogę jeszcze ten tydzień chodzić w ciąży, nie mam pośpiechu by rodzić
Cytat:

W ogole to wlasnie mi sie przypomniala dziwna sytuacja jaka miala miejsce w nocy:
Przebudzilam sie i staralam sie zasnac, gdy nagle TZ zerwal sie z poduchy i siedzi... WTF? Odczekalam chwile i pytam sie, co sie stalo, a on burknal ze zaraz mi przyniesie te Nesquiki (jakkolwiek sie to pisze) i polozyl sie z powrotem. Czub
Jesooo, mój TŻ też miewa takie akcje

Cytat:
u mnie takie numery to standard mój bardzo często przez sen gada nawet po chińsku .Kiedyś w nocy obudził mnie chuchając mi na szyję otwieram oczy, a tu mąż wisi nade mną i powtarza po cichu pytanie śpisz odpowiedziałam tak to się położył i poszedł dalej spać, a Ja uspokajałam serce bo byłam bliska zawału
O matkooo znacie chiński, no nie mogę

Cytat:

Az 4 koszule lacznie?

A w ogole mam pytanie - wszystkie macie ta koszule do zmarnowania na porod rozpinana na piersiach?
Bo ja mam jedna koszule ktora chetnie bym sie pozbyla ale ona na gorze ma kroj jak zwykly T-shirt... Nada sie?
Ja mam koszule 4 szt. Każda od kogoś innego i ta na poród to rozmiar XXL, a ja noszę M w ciąży. Nie jest rozpinana i jest brzydka i jak coś to mogę ją wywalić, bo przeżyła już 3 porody, te będzie 4 .

Cytat:
Napisane przez martorka Pokaż wiadomość
Jak dobrze, ze jestescie mozna sobie z rana humor poprawic. Znowu nie zdalam chemi!!!! dobrze zee 3 termin jest.
Ja mam na dzis zaplanowane porzadki w szafie, bo sie juz nie domyka... ale jestem taka zla... poogladam wozki lepiej...

za wszytkie tygodnie, wizyty i wyniki
Urodzi ktoras w koncu ? cos by sie dzialo no tym watku, a tak tylko czekanie

a jeszcze cos, chociaz jeden pozytyw - zapisalam Krzysia do szkoly, jest zapisanych 41 6 latkow, w marcu ma byc spotkanie to podadza wiecej informacji. ciekawe jak to bedzie z nim w tej szkole...
Dziewczyno ja chemię w studium fryzjerskim zaliczyłam ledwo w podstawie podstawy, czyli ketony i aldehydy na 4, a reszty do dziś nie ogarniam
Yyy ja się dowiedziałam, że pewnego dnia urodzę chyba córkę Kiedyś , jakoś ....

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Chciałabym zauważyć, że w sobotę jest pełnia! Coś czuję, że w weekend będzie hurtowe rozpakowywanie
Będzie zabawa, będzie się działo !!!

Cytat:

Ktoś tu ściemnia z tymi 11 kg Jaka ciąża ? Taki brzuszek to ja miałam w 20 t.c. teraz mam obwód 105 cm . Wyglądasz cudownie, ten stan Ci służy

Cytat:
Ja mam schody, które aktywnie pokonuję od 4 lat i nic to nie daje , jak widać. No oprócz tego, że już 3 razy z nich spadłam (będąc trzeźwą ) w tym raz w ciąży

19.02.2014 g 18.20 Alicja moje marzenia się spełniły.
JustiLbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 17:16   #1277
wewillrockyou
Rozeznanie

okej, moja torba:
-pampki
-chusteczki nawilżane

- 2 koszule rozpinane
- majtki siateczkowe
- wkłady poporodowe
- chusteczki hig., papier toalet.
- japonki pod prysznic, kapcie
- mały i duży ręcznik

- pasta do zębów
- mydło biały jeleń
- odlewka szamponu
- maść na brodawki
- wkładki laktacyjne
- batoniki corny

na tym koniec, jeszcze muszę wpakować koszulę do porodu, tylko muszę się zorienotwac w czym się u mnie rodzi, chyba jakiś stary t-shirt tżta, szlafrok, 2 staniki do karmienia(dzisiejszy zakup, więc muszę je wyprać), odlewkę balsamu(muszę kupić). No i w dniu porodu dopakuję: szczoteczkę do zębów, grzebień, ładowarkę do tel., coś do picia

zapomniałam o czymś?

Bąbelek
Stary 2014-02-13, 17:17   #1278
Castia
Wtajemniczenie

hej

chciałam wam pokazać piękny poród
może już widziałyście ?
http://maminowa.blogspot.com/2014/01...-straszny.html

poczytam was wieczorkiem bo z młodą same siedzimy a ona jakaś dzisiaj nieznośna ;/ czekam na tż jak na zbawienie!

oooo dżizassss zapomniaąłm o torbie - więc idę się pakować
cały dzień mialyśmy gości i wyszło mi z głowy że dzisiaj pakowanie

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2014-02-13 o 17:18
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 17:29   #1279
Gianna M
Zakorzenienie

No chyba te porzadki jednak delikatnie zadzialaly bo ladnie splywa brozowy czop

Mmhym ja juz najlepsze wszystko zrobialam i co ja teraz bede robic A moze jakies teraz zywieniowe zapasy zrobie typu mielone czy cos w tym stylu na okres pologu zeby bylo

Smarrita piekny brzuszek i jaki malutki i zgrabniutki

Nadzwyczajna taki spiety brzuszek masz caly dzien czy robi sie taki jak sie napijesz czy zjesz?Łykasz jakies nospy czy magnez?Mysle ze to moze byc takie po prostu napiecie sie skory ale w razie czego kontroluj i powiedz ginowi na wizycie

JustiLbn o matko zaraz rodzisz i jeszcze do pracy smigasz szok!Wlasnie ja tez mam zrobic ostatnia morfo i mocz zapomnialam
W czasie pelni tez nie moge spac niestety

A moje plany na jutrzejsze walentynki to porod Tylko co tu zrobic jak dzidzia zasiedziala a ja juz pomyslow nie mam na wykurzanie Ale jaja by byly jakby naprawde sie jutro ruszylo

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
hej

może już widziałyście ?

poczytam was wieczorkiem bo z młodą same siedzimy a ona jakaś dzisiaj nieznośna ;/ czekam na tż jak na zbawienie!

oooo dżizassss zapomniaąłm o torbie - więc idę się pakować
cały dzień mialyśmy gości i wyszło mi z głowy że dzisiaj pakowanie

O matko jaki porod piekny poryczalam sie

Gianna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 17:31   #1280
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gianna M Pokaż wiadomość

Nadzwyczajna taki spiety brzuszek masz caly dzien czy robi sie taki jak sie napijesz czy zjesz?Łykasz jakies nospy czy magnez?Mysle ze to moze byc takie po prostu napiecie sie skory ale w razie czego kontroluj i powiedz ginowi na wizycie
Biore magnez + potas, luteine i nospe.
Zdaje mi sie ze caly czas taki mam. Moze mały juz ma niewiele miejsca i on tak napina. Ale nie wiem. Nie boli tylko tak jakby gniecie.

Stary 2014-02-13, 17:37   #1281
Gianna M
Zakorzenienie

Cytat:
Biore magnez + potas, luteine i nospe.
Zdaje mi sie ze caly czas taki mam. Moze mały juz ma niewiele miejsca i on tak napina. Ale nie wiem. Nie boli tylko tak jakby gniecie.

To pewno juz maluszkowi ciasno sie robi i dlatego,nie martw sie Poki nie boli i sie nie stawia tak konkretnie na pewno wszystko jest dobrze

Gianna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 17:38   #1282
Ela87
Zakorzenienie

Smarrita ale masz malutki brzuszek

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Wczoraj mąż wraca z pracy po 19 i pyta mnie:
-Co robiłaś?
-A wiesz, przez cały dzień coś...
-...jadłaś?

Co prawda to prawda

Maleństwo
ale on Cie zna

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 17:41   #1283
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
hej

może już widziałyście ?
o matko, poryczałam się.. ten facet tak ją wspierał

Bąbelek
Stary 2014-02-13, 17:49   #1284
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Ty już się dość napracowałaś więc niech sobie tż sam przygrzeje. Mielenie buzią podczas jedzenia jest bardzo męczące
I wkładanie do buzi jedzenia
Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość

żyjemy na kartonach, śpimy na pojedynczym łóżku - zostało się tylko modlić, żeby dziecię grzecznie poczekało na zakończenie tego remonciska
Warstwowo

Cytat:
Ktoś Ci ukradł brzuch!!!!!!

Śliczny!!!

Cytat:

Czy ja mam żelka mózgowego, czy czegoś nie zakapowałam?
Ty masz żelka a ja lipnie napisałam - jesteśmy na etapie przeprowadzki, wiec wszystko jeszcze w kartonach. Obecnie skręcamy łazienkę, wczoraj myłam umywalke i szafeczkę, a tata podłączył wodę, dzisiaj miał być prysznic
Cytat:
Napisane przez JustiLbn Pokaż wiadomość
Dzisiaj byłam w pracy i mi szefowa ogarnęła podwozie.
To trochę jak wypiąć się du.pą na szefową
Cytat:
hej

może już widziałyście ?
No dobra, może dziecko szybko wyszło, ale skąd wiemy ile tak jęczała zanim zaczęli kamerować... poza tym nie przekonuje mnie ta ilość ludzi
I nie chciałabym leżeć wypięta tyłkiem do położnej, obok jakieś 2 laski, a w trakcie jak położna mi grzebie w pipce - całować TŻ

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-02-13, 17:50   #1285
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JustiLbn Pokaż wiadomość
  1. Dzisiaj byłam w pracy i mi szefowa ogarnęła podwozie.
  2. Dziś miałam też ostatnią morfo i mocz, jutro ostatnia wizyta u ginki.
  3. Wiecie co? Jakoś takie mam dobre nastawienie, że mogę jeszcze ten tydzień chodzić w ciąży, nie mam pośpiechu by rodzić
  1. Kciuki za wyniki i wizytę - ciekawe, ile Ala będzie ważyć
  2. No, prosze, bo ja jeszcze 4 tygodnie a już bym chciała

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
zapomniałam o czymś?
mi do głowy tylko balsam do ust przychodzi i krem do twarzy, jeśli potrzebujesz Bo ja właśnie o kremie zapomniałam

Castia, jak dla mnie za dużo ludzi Choć wygląda na to, że super to przeszła. Ja to pewnie męża nie będę miała ochoty całować, tylko "po ryju wyczaskać" ale co kto lubi

Drugie serce

Edytowane przez mmhym
Czas edycji: 2014-02-13 o 17:55
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 17:58   #1286
wewillrockyou
Rozeznanie

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość

mi do głowy tylko balsam do ust przychodzi i krem do twarzy, jeśli potrzebujesz Bo ja właśnie o kremie zapomniałam
o to to to to! spakować krem i kupić pomadkę
dziękuję

Bąbelek
Stary 2014-02-13, 18:01   #1287
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Tż w rewanżu kupi ci podkłady poporodowe

ja dzisiaj pojechałam z Kubą do alergologa, pierwszy raz. był korek i sie 10 min spóźniliśmy. w rejestracji pani do mnie 'ale u nas nie ma alergologa'.
dzwonie do tż żeby mi w necie sprawdził adres i w tym momencie mi tel zdechł. podłączyłam ładowarkę w aucie i pojechałam do domu.
alergolog był w budynku obok ale o tym się dowiedziałam pod domem. a i jak byłam w tej przychodni to przyjechał kurier... oczywiście w domu ńikogo nie było

Edytowane przez olakola
Czas edycji: 2014-02-13 o 18:05
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 18:03   #1288
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Na 1 stronę

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-02-13, 18:06   #1289
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

Maja

Czytam
Stary 2014-02-13, 18:09   #1290
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Warstwowo
coś w tym jest - od daaaawna noga małża robi za rogala ;P
ciężko się czasami przekręcić z boku na bok, bo łóżka brak, ale jak do tej pory jeszcze nie spadłam

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
ja dzisiaj pojechałam z Kubą do alergologa, pierwszy raz. był korek i sie 10 min spóźniliśmy. w rejestracji pani do mnie 'ale u nas nie ma alergologa'.
dzwonie do tż żeby mi w necie sprawdził adres i w tym momencie mi tel zdechł. podłączyłam ładowarkę w aucie i pojechałam do domu.
alergolog był w budynku obok ale o tym się dowiedziałam pod domem. a i jak byłam w tej przychodni to przyjechał kurier... oczywiście w domu ńikogo nie było
o mamo, ale pechowo...... jutro nowy piękny dzień limit się wyczerpał i jutro będą same dobre wiadomości
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości