Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-13, 15:28   #4441
Aasikk
Zadomowienie

Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Wow, dziewczyny, ale Wam zazdroszczę sytuacji mieszkaniowych my niestety będziemy zmuszeni zacząć od kredytu upatrzyliśmy już sobie nawet jedno mieszkanie, ale będzie wybudowane dopiero w ostatnim kwartale tego roku i nie wiem, co zrobić. Jeśli chodzi o moich rodziców, to ech mieszkają w małej miejscowości, gdzie mieszkała też moja babcia i dostałam w spadku po niej małe mieszkanie, kawalerkę. Rodzice zawsze mówili, że gdy obie z siostrą wyjedziemy na studia, to oni się do tej kawalerki przeprowadzą, a to większe sprzedadzą, żebyśmy miały choć trochę na wkład własny. Niedawno próbowałam delikatnie poruszyć temat, pytając, co dalej z tą kawalerką (bo nawet nie pozwalają jej nikomu wynająć, o sprzedaży już nie mówiąc), zrobiła się wielka awantura, że babcia tak niedawno zmarła (w 2008), a ja już chcę jej rzeczy obcym ludziom udostępniać na zatracenie. A w ogóle to może kiedyś ja albo moja siostra się będziemy chciały tu wrócić i lepiej wtedy to mieszkanie mieć. Niby gdzieś na jednym poziomie wiem, że to ich decyzja i nie powinnam się w nią wtrącać, ale jednak jest mi trochę z tego powodu przykro - ja tę obietnicę traktowałam serio. A na dokładkę z racji tego, że formalnie to ja jestem właścicielką tego mieszkania, dopłaty w ramach programu "Mieszkanie dla młodych" przeszły nam koło nosa. Pocieszam się, że i tak we Wrocławiu znaleźć takie mieszkanie graniczy z cudem.
tak czasem jest. My też myśleliśmy o budowie domu a do tego czasu mieliśmy mieszkać u moich rodziców. Niestety troszeczkę się pokomplikowało, bo i my i rodzice doszli do wniosku, że to będzie bez sensu, bo młodzi powinni mieszkać sami a wiadomo jak jest z budową domu (wymaga to czasu) więc doszliśmy do wniosku, że bierzemy kredyt i kupujemy mieszkanie. Już teraz zaczynamy się rozglądać za czymś. myslę, że w przeciągu 2,3 miesięcy kupimy mieszkanie i zaczniemy je remontować, aby we wrześniu, zaraz po ślubie (a może nawet przed) wprowadzić się do naszego własnego mieszkania. Po ślubie planujemy dziecko więc budowa domu tym bardziej byłaby bardziej rozciągnięta w czasie...
Stary 2014-02-13, 15:29   #4442
Lady Million
Raczkowanie

GG do Lady Million

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Piękne to są te perfumy które nazywają się tak jak Twój nick a są z pacco rabana

Wiem o jakie Ci chodzi nad nimi też się zastawiałam, mój TŻ miał takie z kolekcji dla Panów.
Ale ostatecznie jakoś skusiłam się na Lanvin. i nie żałuje.
01.11.16r.

Lady Million jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 15:33   #4443
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lady Million Pokaż wiadomość
Wiem o jakie Ci chodzi nad nimi też się zastawiałam, mój TŻ miał takie z kolekcji dla Panów.
Mój też i je uwielbia ponad wszelką miarę Od razu skojarzyłam z nimi Twój nick

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 15:34   #4444
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ostatecznie jakoś skusiłam się na Lanvin. i nie żałuje.
Hmm zresztą wiesz perfum nigdy nie za wiele to jest INWESTYCJA :P

Wysłane z mojego GT-I8260

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 15:37   #4445
Lady Million
Raczkowanie

GG do Lady Million

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Mój też i je uwielbia ponad wszelką miarę Od razu skojarzyłam z nimi Twój nick
Właśnie się zastania czy sobie nie kupić nowej sztabki na ślub.

Dziewczyny! A może macie do polecenia jakieś ładne męskie zapachy ale nie agresywne?

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Hmm zresztą wiesz perfum nigdy nie za wiele to jest INWESTYCJA :P

Dokładnie
01.11.16r.

Lady Million jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 15:43   #4446
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Dostałam od tż dobrą wiadomość odnośnie naszej przyszłości .
jesli tesciowie sami na to wpadli, to ja bym się nie opierała, w koncu oni podjęli tą decyzję sami, chcą Wam ułatwić życie

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-02-13, 15:48   #4447
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
DOCIK, nie Dotka

Docik, ja uważam, że to piękny gest Przecież na pewno milion razy przemyśleli tę decyzję

Kupiłam to Long4Lashes, ciekawe jakie będą efekty
Ja stosuję od tygodnia. I uznajcie mnie za wariatke ale ja efekty już widzę ! Ba, widziałam po 3 dniach

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 15:48   #4448
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Docik,a Wy gdzie planowaliście mieszkać po ślubie? bo to też ważna kwestia, jeśli np.:u teściów?
Mieliśmy w planach zrobić dobudowę do domu żeby zyskać kilka pokoi dom jest super dla rodziny z dziećmi ale nie dwóch rodzin. Tż mówił ,że koszty przebudowy dachy będą kolosalne. Jeśli rodzice by się nie zgodzili iść nad garaż to musimy kupić mieszkanie ale się wyprowadzimy rodzice tż zostaną sami a mają salon, 4 pokoje 2 łazienki wiec im to nie jest potrzebne. Mówią że taka kolej rzeczy, że zawsze to dzieci dziedziczą po rodzicach. Teściowa mieszkała z własną teściową i wie z czym to się je a jest już teściową dla jednej synowej i do niczego się nie wtrąca,mam dobry kontakt z bratową tż więc wiem to od niej. I tak byśmy kiedyś musieli iśc do nich mieszkać z bloków bo oni nie będą coraz młodsi.
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 15:51   #4449
czekooczekolada
Zakorzenienie

aa jak nie ma chętnego do założenia nowego wątku to moge ja jesli nikt nie ma nic przeciwko

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-02-13, 15:54   #4450
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Mieliśmy w planach zrobić dobudowę do domu żeby zyskać kilka pokoi dom jest super dla rodziny z dziećmi ale nie dwóch rodzin. Tż mówił ,że koszty przebudowy dachy będą kolosalne. Jeśli rodzice by się nie zgodzili iść nad garaż to musimy kupić mieszkanie ale się wyprowadzimy rodzice tż zostaną sami a mają salon, 4 pokoje 2 łazienki wiec im to nie jest potrzebne. Mówią że taka kolej rzeczy, że zawsze to dzieci dziedziczą po rodzicach. Teściowa mieszkała z własną teściową i wie z czym to się je a jest już teściową dla jednej synowej i do niczego się nie wtrąca,mam dobry kontakt z bratową tż więc wiem to od niej. I tak byśmy kiedyś musieli iśc do nich mieszkać z bloków bo oni nie będą coraz młodsi.
Teraz co napisałaś, że tak czy siak za X lat wrócilibyście do nich, by się nimi opiekować świadczy o tym, że takie wyjście już teraz jest najlepsze Masz super teściów, którzy mają zdrowe i przyjazne podejście do Was !
A z ciekawości, brat TŻ nie ma jakiegoś poczucia, że zajmujecie jego rodzinny dom? Bo różnie to potem bywa przy podziałach mąjątku itp.

Stary 2014-02-13, 15:55   #4451
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Ja stosuję od tygodnia. I uznajcie mnie za wariatke ale ja efekty już widzę ! Ba, widziałam po 3 dniach
a gdzie kupiłaś i za ile?? ja też się przymierzam do tego zakupu ale zawsze jakoś mi nie po drodze.
Stary 2014-02-13, 15:56   #4452
ewelinka16169
Raczkowanie

Cytat:
Jeśli taka jest wola twoich teściów to wiem, że to może być dla Ciebie krępujące ale musicie się tylko cieszyć z ich decyzji. A tak na marginesie zazdroszcze że będziesz mieć takich opiekuńczych teściów. To naprawdę rzadkość. Także tylko się ciesz. Oni też dzięki temu jacy są dobrzy dla Was wypracowują sobie opiekę na przyszłość. Wiadomo, że skoro będziecie blisko to zawsze im pomożecie jeśli będą tego potrzebować.
Stary 2014-02-13, 15:59   #4453
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz co napisałaś, że tak czy siak za X lat wrócilibyście do nich, by się nimi opiekować świadczy o tym, że takie wyjście już teraz jest najlepsze Masz super teściów, którzy mają zdrowe i przyjazne podejście do Was !
A z ciekawości, brat TŻ nie ma jakiegoś poczucia, że zajmujecie jego rodzinny dom? Bo różnie to potem bywa przy podziałach mąjątku itp.
Bratowa tż powiedział, że oni nie chcą żadnej kasy. Brat tż ma piękny dom, rodzice tż dużo finansowo pomagali w budowie tego domu. Rozmawiałam już z tż chcemy w weekend pogadać z teściami jak to załatwią. Powiedzieli, że po ślubie dom zostanie przepisany na nas. A co do załatwienia sprawy spadkowej z bratem tż to tż twierdzi, że rodzice za to pakowali pieniądze w ich budowę ale jeszcze dopytam co i jak.

:
Stary 2014-02-13, 16:03   #4454
cude
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez annic Pokaż wiadomość
a nie bierzecie pod uwagę nauk weekendowych?
Jak się nie uda, to pewnie będą weekendowe. Pójdziemy dziś zapytać księdza czy pozwoli nam odrobić kilka katechez w jego parafii. Czasem robią problemy, że nie po kolei, ale w naszym wypadku to będzie przeskok o jedną Denerwujące jest to, że wszędzie są podane telefony, nawet kilka, a i tak nikt nie odbiera lub nie istnieją

docik10, łał. Nie znam Twoich teściów, ale jestem zaskoczona. Jeśli mieszkanko będzie ładnie urządzone i odpowiedniej wielkości, to chyba nie masz co mieć wyrzutów sumienia
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 16:12   #4455
Opiumalfa
Zakorzenienie

Zainspirowalam sie mani dla mnie w zlocie i wyszlo mi cos takiego

Sent from my iPhone using Tapatalk
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 16:18   #4456
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Kupiłam to Long4Lashes, ciekawe jakie będą efekty
Ja kupiłam tydzień temu w Rossmannie za 70zł, a teraz jest w SP za 50zł Zacznę stosować pod koniec miesiąca Nie mogę się doczekać efektów!

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
cudownie jest otrzymać pomoc ale przede wszystkim nie wolno jej od rodziców wymagać i wymuszać. masz cudownych rodziców więc masz im byc za co wdzięczna
Dokładnie... jestem im ogromnie wdzięczna

Cytat:
Wow, dziewczyny, ale Wam zazdroszczę sytuacji mieszkaniowych my niestety będziemy zmuszeni zacząć od kredytu upatrzyliśmy już sobie nawet jedno mieszkanie, ale będzie wybudowane dopiero w ostatnim kwartale tego roku i nie wiem, co zrobić. Jeśli chodzi o moich rodziców, to ech mieszkają w małej miejscowości, gdzie mieszkała też moja babcia i dostałam w spadku po niej małe mieszkanie, kawalerkę. Rodzice zawsze mówili, że gdy obie z siostrą wyjedziemy na studia, to oni się do tej kawalerki przeprowadzą, a to większe sprzedadzą, żebyśmy miały choć trochę na wkład własny. Niedawno próbowałam delikatnie poruszyć temat, pytając, co dalej z tą kawalerką (bo nawet nie pozwalają jej nikomu wynająć, o sprzedaży już nie mówiąc), zrobiła się wielka awantura, że babcia tak niedawno zmarła (w 2008), a ja już chcę jej rzeczy obcym ludziom udostępniać na zatracenie. A w ogóle to może kiedyś ja albo moja siostra się będziemy chciały tu wrócić i lepiej wtedy to mieszkanie mieć. Niby gdzieś na jednym poziomie wiem, że to ich decyzja i nie powinnam się w nią wtrącać, ale jednak jest mi trochę z tego powodu przykro - ja tę obietnicę traktowałam serio. A na dokładkę z racji tego, że formalnie to ja jestem właścicielką tego mieszkania, dopłaty w ramach programu "Mieszkanie dla młodych" przeszły nam koło nosa. Pocieszam się, że i tak we Wrocławiu znaleźć takie mieszkanie graniczy z cudem.
Kiepska sytuacja, szkoda, że rodzice nie rozumieją, że mieszkanie w mniejszej miejscowości nie niesie ze sobą perspektyw... a od śmierci babci przecież już sporo czasu minęło, ale może wyjątkowo trudno im się z tym pogodzić. My teoretycznie mamy drugi dom w Krośnie, ale co z tego, skoro tam nie ma perspektyw dla młodych ludzi... teściowie na szczęście to rozumieją.
Cytat:
Dziewczyny! A może macie do polecenia jakieś ładne męskie zapachy ale nie agresywne
Szary Hugo Boss
Cytat:
Napisane przez Aasikk Pokaż wiadomość
a gdzie kupiłaś i za ile?? ja też się przymierzam do tego zakupu ale zawsze jakoś mi nie po drodze.
Ja też właśnie muszę w końcu powąchać Marry Me! Jakby gdzieś była jakaś fajna promocja to dajcie znać koniecznie!
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 16:21   #4457
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aasikk Pokaż wiadomość
Kupowałamw zeszłym W Rossmannie tygodniu za nieciecałe 68 zł na promocji. Teraz kosztuje 80 zł.

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Ja kupiłam tydzień temu w Rossmannie za 70zł, a teraz jest w SP za 50zł Zacznę stosować pod koniec miesiąca Nie mogę się doczekać efektów!
Czemu ja to przeczytałam Tak przepłacić !

Edytowane przez Lg_ago
Czas edycji: 2014-02-13 o 16:22
Stary 2014-02-13, 16:21   #4458
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Zainspirowalam sie mani dla mnie w zlocie i wyszlo mi cos takiego

Sent from my iPhone using Tapatalk
Jak dla mnie super wyglądają

:
Stary 2014-02-13, 16:31   #4459
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
wiesz co, jakoś mi się wydaje zawsze cielisty mniej widoczny niż biały i ja bym sama wzięła taki, gdybym musiała wybierać, ale mi wszyją miseczki w sukienkę, więc nie będę miała dylematu- i chyba dlatego tak palnęłam (to tak jak ze stanikiem pod białą bluzkę- cielistego praktycznie nie widać, a biały, mimo że kolorystycznie dopasowany zawsze się odznacza) ale może faktycznie na ślub biały lepszy

nie używać fluidu- to był także mój cel, i w 90% go osiągnełam trzymam kciuki za Twoje działania i kurację!
Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
ja kupię cielisty pod suknię ślubną i też nie kupuję białych staników tylko cieliste zawsze
dzikei dziewczyny chyba macie racje
Stary 2014-02-13, 16:36   #4460
cude
Zadomowienie

Pamiętam, że raz widziałam na ☠☠☠☠☠☠☠ za 30 zł jakąś odżywkę do rzęs, mocno przeceniona, chyba z 60... Czasem na miejscu mają jakąś promocję, a na necie nie.

Jutro idę po suknię!
Stary 2014-02-13, 16:40   #4461
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
dzikei dziewczyny chyba macie racje
Ja uwielbiam biała bieliznę, uważam, że jest śliczna i zawsze mnie to zastanawiało co takiego kobiety widzą w cielistej bieliźnie O gustach się nie dyskutuje ale mnie kolor od niej odrzuca.

:
Stary 2014-02-13, 16:44   #4462
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja uwielbiam biała bieliznę, uważam, że jest śliczna i zawsze mnie to zastanawiało co takiego kobiety widzą w cielistej bieliźnie O gustach się nie dyskutuje ale mnie kolor od niej odrzuca.
tak, ladna jak sie rozbierasz przed facetem ale pod ubraniem jasnym wyglada okropnie. Cielista jest niezauwazalna i nie chodzi o to jaki ma kolor ale jak wyglada pod ubraniem.

Dodatkowo biala szarzeje w tak szybkim tepie ze szkoda mi kasy na nia.
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 16:46   #4463
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
tak, ladna jak sie rozbierasz przed facetem ale pod ubraniem jasnym wyglada okropnie. Cielista jest niezauwazalna i nie chodzi o to jaki ma kolor ale jak wyglada pod ubraniem.

Dzięki za wyjaśnienie i to szczerze nigdy nie miałam cielistej bielizny z uwagi na kolor ale może warto spróbować pod jasne ubranie i sprawdzić efekt

:

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-13, 16:48   #4464
Atomoowka
Wtajemniczenie

Nie dałam rady nadrobić wszystkiego, bo dopiero się zorientowałam, że tak późno a my zaraz musimy jechać do poradni. Na 18-stą mamy dziś pierwsze spotkanie.

Jutro rano jadę do mojego kościoła ślubnego, po pisemną prośbę, którą proboszcz musi wystosować do proboszcza z mojej rodzimej parafii bo substytucję. Znowu jakaś papierologia,
Potem od razu zachaczę USC i odbiorę Nasze akty urodzenia.

Byłam w CCC kilka dni temu i zakochałam sie w butach, baleriny białe ale bardzo fajne i nietypowe. Miały taki jakby wzór delikatnej hymm koronki, kwiatuszków? No super były.
No ale nadal nie wiem czy brać baleriny na zmianę, bo jednak jak z obcasa 5,5-6 cm zejdę na zero to kiecka będzie mi się ciągała po ziemi

Cytat:
Napisane przez annic Pokaż wiadomość
moim zdaniem wypada, ja będę zapraszać masowo rodzinę na wielkanocnym spotkaniu
Moim zdaniem wypada jak najbardziej. Sama żałuję, że nie mamy w czasie zapraszania jakiegoś spędu rodzinnego.

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
coffee lover dla mnie ta którą wczęsniej mierzyłaś, lepiej podkreśla Twoją figurę !

21klaudyna
- praktyczne prezenty są najlepsze, ja dostałam pędzle do makijażu i jestem bardzo zadowolona !

asiulek8 dla mnie te pierwsze są najładniejsze ! I wyglądają na dość wygodne

Dziewczyny, co sądzicie o tych butach? Bo chyba się zakochałam

Nie wiem jakoś mi się nie widzą.

Cytat:
Napisane przez Anuszka89 Pokaż wiadomość
Hej
Dołączam do wątku, ślub 12 lipca
Nasze przygotowania były dosyć ekspresowe, najważniejsze rzeczy (sala, zespół, kościół, sukienka) już mamy. Pora na całą resztę
Powiedzcie jak dużo macie już pozałatwiane, bo ja ciągle się boję że z czymś nie zdążymy
witaj

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość

Poza tym...
7 miesięcy!
klask i:

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość

Jezu dziewczyny, dobrze że mam urlop, pojechałam wczoraj zaprosić moją druhnę na wesele i oglądać film z jej wesela (nie byłam na nim) i tak się spiłyśmy, że nie dotrwałyśmy do końca filmu nawet Jak gówniary!

I co się okazało?? Tak chwaliłam moją świadkową, a okazuje się, że nikt nic nie wie o panieńskim... Wszystko byłoby ok gdyby nie fakt, że świadkowa mi mówiła, że wszystkie dziewczyny potwierdziły!!
Może dziewczyny ściemniają, że nic nie wiedzą bo to ma być niespodzianka?

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 16:56   #4465
cude
Zadomowienie

Atomoowka, widziałam w CCC białe baleriny na białym koturnie, chyba z kokardką. Więc możesz o takie spytać jeśli w Twoim nie ma, powinni sprowadzić.
Stary 2014-02-13, 17:11   #4466
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
chociaż jedna rzecz będzie załawtiona - w sobote zamawiam sukienke
wracam do pisania
Którą ostatecznie?

Cytat:
Buty TŻ i zbliżenie na skórzaną podeszwę, mam nadzieję, że nie będzie padał deszcz!
Śliczne buty. My się zastanawiamy czy zwykłe czy lakierki

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj lecę na przymiarke, mam nadzieję że zdążę do pracy potem...
Czekamy na relację.

Cytat:
Cześć
Kupiłam ostatnio tą perfumę o której była kiedyś mowa
Lanvin, Marry Me!, muszę wam powiedzieć że naprawdę pięknie pachnie jestem zachwycona.
Ja też dołączam do nielicznych, którym się te perfumy podobają

Cytat:
To Ci powiem, że jesteś razem ze mną i Magdalenką w mniejszości, większości dziewczyn nie podoba się ten zapach, dla mnie te perfumy są boskie Aczkolwiek nie zaskoczę nikogo, bo ja tylko takie świeże, cytrusowe zapachy kupuję

Cytat:
Wow, dziewczyny, ale Wam zazdroszczę sytuacji mieszkaniowych my niestety będziemy zmuszeni zacząć od kredytu upatrzyliśmy już sobie nawet jedno mieszkanie, ale będzie wybudowane dopiero w ostatnim kwartale tego roku i nie wiem, co zrobić.
My też możemy liczyć tylko na siebie. Najpierw bardzo chcieliśmy brać kredyt, potem się przestraszyłam, bo umowę mam tylko do końca sierpnia i nie wiadomo, co dalej. Ostatecznie stanęło na tym, że będziemy mieszkać raczej z TŻ u moich rodziców (3-4 lata) w moim pokoju i będziemy wszystko odkładać, co się da + oszczędności, które mamy już na tę chwilę, by kupić później mieszkanie.

Cytat:

Ja w ogóle nie mam białej bielizny. Kupiłam wyjątkowo na ślub i noc poślubną. Również wybieram cielistą, ale wtedy kiedy nie muszę się rozbierać, a pod ubraniem jest niewidoczna

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 17:14   #4467
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie się zastania czy sobie nie kupić nowej sztabki na ślub.

Dziewczyny! A może macie do polecenia jakieś ładne męskie zapachy ale nie agresywne?

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Dokładnie
Lacoste zielone

Cytat:
To super wiadomosc ze warto zainwestować

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 17:26   #4468
cikulada
Zadomowienie

Przepraszam ale do końca tygodnia znikam z wizażu. W niedzielę mam ostatni egzamin więc pasuje się na niego nauczyć ale od przyszłego tygodnia wracam na dobre

cikulada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 17:28   #4469
ana909
Erudycja

Cytat:
mnie tez odrzuca ten kolor, ale tak jak dziewczyny tłumaczą - moze byc lepszym rozwiązaniem pod jasne bluzki. Faktem jest, ze bialy staink pod sweterkiem czy cienką bluzką bardzo widać - jako jeszcze bielszą plamę.

Ale teraz sie zastanawiam, czy jak mam sukienke z wiązanym gorsetem, to warto inwestować w drogi strapless. Kolezanka mi dzis mowila ze nie ma opcji, zeby mi cos spadało, wiec zwykly stanik wystarczy. Zreszta ja mam twardy gorset w miejscu biustu, imitujacy juz wystający biust, rownie dobrze misc bez stanika i mieć tam zamiast cycków dwie dziury (zreszta niewiele mi brakuje)... ale i tak sie boje ze cos mi sie odchyli i wszyscy zobacza moje krosty :P
Stary 2014-02-13, 17:33   #4470
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za wyjaśnienie i to szczerze nigdy nie miałam cielistej bielizny z uwagi na kolor ale może warto spróbować pod jasne ubranie i sprawdzić efekt
o tak cielistą bieliznę docenia się pod jasnym ubraniem! jest niewidoczna nawet jeśli różni się trochę od koloru skóry. zawsze jak miałam biały stanik to się odznaczał pod białą, kremową bluzką. a nude nic a nic nie widać!

powiem wam że na weselu co byłam w październiku PM miała stanik nude. i z daleka nie było nic widać a jak podeszła blisko to zauważyłam że jej się suknia trochę zsunęła i malutki kawałek wystaje spod sukni. Ale z dala nic się nie odznaczało - czyli to działa. wiem że suknia niby nie ma prawa się przesunąć i nikomu nie życzę tego ale na prawdę nude nie odznacza się a biel od razu widać że wystaje. a tego lepiej unikać

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
mnie tez odrzuca ten kolor, ale tak jak dziewczyny tłumaczą - moze byc lepszym rozwiązaniem pod jasne bluzki. Faktem jest, ze bialy staink pod sweterkiem czy cienką bluzką bardzo widać - jako jeszcze bielszą plamę.

Ale teraz sie zastanawiam, czy jak mam sukienke z wiązanym gorsetem, to warto inwestować w drogi strapless. Kolezanka mi dzis mowila ze nie ma opcji, zeby mi cos spadało, wiec zwykly stanik wystarczy. Zreszta ja mam twardy gorset w miejscu biustu, imitujacy juz wystający biust, rownie dobrze misc bez stanika i mieć tam zamiast cycków dwie dziury (zreszta niewiele mi brakuje)... ale i tak sie boje ze cos mi sie odchyli i wszyscy zobacza moje krosty :P
ana ja ci powiem tak- warto inwestować bo będziesz mieć stanik na wiele okazji i ubierzesz do każdej kiecki bez lub z cienkimi ramiączkami. Poza tym chodzi o to żeby ci stanik zebrał biust ładnie wymodelował a gorset sukni tego nie zrobi mimo że jest wyprofilowany. Takie jest moje zdanie. bo stanik ma miseczki a gorset sukni nie. nawet jakby sukienka była na zamek to i tak nie ma prawa się przesuwać. ale to nie o to chodzi. Akurat stanik dobry to nie strata kasy a zysk!

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości