|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
heloł ;P
byliśmy dziś na dniu babci i dziadka w przedszkolu i Karolowi tak się podobało ze prawie na siłe go brałam do domu Już po ceremini wierszyków puściłam go wolno i taki szczęśliwy chodził bawił się samochodami zaczepiał dzieci chyba będę go z Julką zostawiać w przedszkolu![]() Cytat:
A z Lidla miałam raz super bodziaki a raz masakryczne bo się szybko porozciągałyCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
może mój akurat tego nie potrafi A Julka też ubiera się sama tylko ja jej szykuje ubrania rano czasami pomagam zapiac zamek czy guzik bo zwykle sie śpieszymy więc ja tak trochę oszukuję z tą "moją działką" ![]() Cytat:
wspomniała tylko że jakby nie chciał mleka to trzeba pomyśle co dawaniu wapna. Muszę popróbować z tymi mlekami jakby co w kwietniu idziemy na szczepienie i wtedy będę rozmawiac
|
|
#1352 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A Dady reniferki były świetne Żałuję, że nie kupiłam więcejCytat:
![]() Cytat:
|
|
#1353 | |
|
Zadomowienie
|
o to inne dzieci też tak piłują
dragusia- pokaz florkowe! ewkaa- o rany.. ja teraz mam turystyczne ale i tak stoi w narożniku i jedzie dalej o ten plastik Cytat:
aż strach pomyśleć jakby miała więcej- chyba by szczebelki obciachała i wyszła se pochodzić :P dziewczyny- Wasze dzieci też tak obgryzają książeczki.. u nas każda zniszczona ;/ |
|
|
|
|
#1354 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba kazda mama stresuje sie oddaniem dzeicka do zlobka/przedszkola/szkoly - ja nawet nie chce sobie tego woybrazac ![]() Cytat:
![]() wstydze sie ![]() Cytat:
nie, M. nie gryzie ksiazek
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-02-13 o 21:17 |
|||
|
|
|
#1355 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A książeczki wszystkie pogryzionne. Jedna porwana, ukochana księga dźwięków załapana sznurkiem i przedziurkowana. Jeszcze co do białka. Właśnie oglądam koleżanki zdjęcia na Facebooku a tam 3 miesięczne niemowlę z umazana buzia, łyżeczka i podpis "po serku" |
|
|
|
|
#1356 | |
|
Zakorzenienie
|
a marudził? J. jak mi tak mało śpi to marudzi całe dnie. nie mam nic przeciwko jednej drzemce ale niechby pospał jak człowiek a nie tak krótko. cisza, spokój w domu i nie śpi
ja przy większych zakupach do domu biorę tylko to co do lodówki i co najpilniejsze, resztę zostawiam w bagażniku i czeka aż tż przyniesie. chyba, że ktoś jest w domu to łażę i noszę. ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1357 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() nie krygować się mnie tu ![]() Cytat:
w miedzy czasie mielismy inne (kilka promocji było) - zmieniam mu pieluchy
|
|
|
#1358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak na oko tak, okaże się w trasie....
|
|
#1359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze jak juz urosna to nie przyjdzie mu do glowy dziurkowac meble ![]() Ja napisze tylko tyle, ze wprowadzenie innych produktow niz mleko dla dziecka w wieku ponizej 4. miesiaca zycia jest bardzo nieodpowiedzialne i krzywdzace - przykre ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- no dobra, tylko mnie nie wysmiac, bo matka spiewa tylko do celow edukacyjnych ![]() na FB wstawie ![]() edit. jutro sprobuje, wyskakuje jakis błąd.
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-02-13 o 21:42 |
|
|
|
|
#1360 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1361 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Hania nie gryzie książek, nawet ich do buzi nie wkłada. Ogląda je sobie kartkując, paluszkiem dotyka szczegółów... A jak nie chce akurat jakiejś czytać, to sruuu wyrzuca
|
|
#1362 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
R najczęściej ma 1 drzemke . za to często 1,5 godz. , jak jest krótsza to pada przed 20 . nie jest marudny raczej ale pod koniec dnia widać ze jest bardzo zmeczony . Cytat:
no widzisz , jakos R mało pszczołowaty ![]() Cytat:
|
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1364 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ma na samym dole, Emi spi w łózeczku do imprezy czyli ostatnio do 24, potem ją biorę do siebie-bo jak spacyfikuję to spi ( a mi się nie chce wstawać), a jak zabawa trwa to przynajmniej matce wygodniej (wczoraj oczy sie otwarły 0:33 byly smiechy, nawoływania, wyrzucanie smoczka, stawanie na glowie, robienie kuku) no i po prawie 2 godzinach zabawy padła i pobudka 7:02- szałllllllll) Cytat:
Wy juz na 5-tkach? u mnie większość
|
|
#1365 | |
|
Zakorzenienie
|
to może daj choć linka do tego .jak ktoras wstawiała tez z fb to mogłam sobie odtworzyć( jakim cudem nie wiem ale mogłam) .
Cytat:
(potem dodała "ja chętnie oddam Pani trochę ciałka -chce pani ?" ja na to NIE !!! pytałam bo na focie ma materacyk na gorze jeszcze . no to Emi imprezowiczka . nie wiem jak dajesz rade .... a do tego wczoraj do pozna pisałyśmy ....pewnie się nie zdarzyłaś połozyc a mała wstała
J . N . R Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2014-02-13 o 22:02 |
|
|
|
|
#1366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie w sumie zawsze klade po północy, ale jak sie juz położe to chcialabym pospac.... dzisiaj dziecko mi usnęlo o 13 w nosidle na 10 minut (ostatnio krzyk w wózku, wiec zabieram nosidlo na spacer) i po 16 na godzinę, po kapieli padła, zobaczymy na jak długo
|
|
#1367 |
|
MBZ♥
|
Bez emotek bo tyyyle natrzaskałyście stron
Tasiu gratulacje, to kiedy wyprawiamy wizażowy panieński? GoClevera miała moja siostra-prezent gwiazdkowy. Nie pamiętam modelu ale był 10 calowy, bateria do 4 godzin-zależy co robiła. I kosztował ok 400zł. Martwi mnie to puszczanie krwi z nosa:/ Scarlett jestem pod wrażeniem Twojej Zosi. Na moją nie mogę marudzić ale Twoja to Ewenement-w pozytywnym znaczeniu. A ranne leżenie w łóżeczku-szacun, moja zaraz woła mama albo tata. Też patrzyłam i pytałam o pranie pokrowca w foteliku. Dokupiłam jeszcze na zmianę letni. Dzięki za polecenie tytułu. Jakby Ci coś przyszło do głowy to pamiętaj o mnie. Twoje podsumowanie "studiów"--oplułam lapka ze śmiechu. Gdzie Ty masz miejsce na tyyyyle ciuchów? i brawo za złowienie wózka.Największe brawa za raczki. Bzinko dotarł wózek? brawo za Haniowe wstawanie. C.R na czym byliście w kinie? My teraz jedziemy do Rodziców i mój Mąż będzie tam przyjeżdżał także też śmigniemy do kina. Swoją drogą znów mnie czeka pakowanie i taka trasa. Idę oblukać Twój wymarzony wózek.---fajny Co do zabawek to u nas hit kubeczki, wywalanie książeczek z pudełka, oglądanie i wkładanie, otwieranie szuflady ze swoimi butami, sorter, odkurzacz. Kasia, oklaski za przesypianie tylu godzinek. Wszystkie filmy oglądałam. Na tych hamerykańskich, co Jeden Hero ratuje Biały Dom pomstowałam na służby specjalne:/co za ćwoki-nasz grom im tam posłać i pozamiatane. Na kapitanie płakałam. Brawo za kurs. Achna, super że wóz wybrany. A panieński robimy!!! Nestelle ja byłam na swoim panieńskim i przyjaciółek mój był w domu, a tamte w domu i potem w klubie i znów w klubie-bardzo fajnie było.Współczuję bólu pleców:/ Micela mam z biodermy, lubię też biedronkowego, z eveline albo dwufazowy płyn z ziaji. Też kupuję sobie dla Zosi. Fajnie, że są jeszcze "ludzkie" sprzedawczynie. Pewnie jakieś Mamy. Z filmami u nas podobnie. Lubię oglądać z Nim. Komentować, zagryzać popcornem-ale tylko w domu bo w kinie nie lubię-przeszkadza mi jak ktoś je i dlatego sama nie chcę przeszkadzać. Mój Tż jest super-tylko trzeba Nim pokierować. Zrób to, to, to. Ae tak to cud malina. A na co choruje Twój piecho? mój postanowił wyłyśieć na wiosnę. więc odkurzacz 2 razy leci i wyczesuję go:/ Oliwka u nas takim pocieszaczem-zapominaczem jest piecho. Dawaj fotę!!! Malpko, Karolek już w przedszkolu się odnalazł???brawo! Jola, ale masz Bobrzątko w domu. Demeter, zdówka dla Was Anika jak tam Oliwka w łóżeczku turystycznym? Alliw przykro mi z powodu MarJanowego paluszka:/ My do kina chodzimy jak przyjadą do nas moi albo pojedziemy tam. Fajnie mieć wsparcie w TŻ-cie. Maria, uwielbiam Spartakusa, zwłaszcza pierwszą serię. A odstresowanie jak najbardziej się Wam należy. Kwiatuszku złowiłaś coś w lidlu?--doczytalam. mi się podobały takie miętowe spodniaszki ale niestety nim koleżanka dotarła to już po nich śladu nie było. Czekam na relację z olimpiady z udziałem Karolka. Dziś się poryczałam na biegu Justyśki. Moderna cieszę się, że już po zastoju. I czekam na filmik ze Śpiewakiem. A nocki lepsze czy dalej cycusiowe? Ja lubię rzeczy hmowe dla Zosi ale wolę reserved i zarę. z naszego smyka lubię coolclubowe bo fp to skandal. lubię bloga szafeczka.com Zosia bardzo rwie się do dzieci. Wstaw na yt i zrób filmik niepublicznym tylko dla osób z linkiem tak jak Ci wysyłałam Zosiowe mycie ząbków. prosi. Despa, brawo za ząbka. I oby reszta wylazła szybko. Monicca ząbki się przebiły? U nas też są pod błonką:/ co do konika, widziałam takiego ślicznego białego ale cena czyniła cuda. Bobu ze skórką nie przełknę ale ten z boczkiem co Scarlettowa t. robi to mnie intryguje. Moni_ka.g to Ci podrywacz rośnie. U nas też zębowa kupka i jedna drzemka, też ok 40-45 minut. Ale jakoś dałyśmy radę mimo, że mi głowa pęka. Dragusiu, a Ciebie miało być więcej i co? i spóźnione brawa za kolejny miesiączek i siuśkowanie. Cathlyn chyba jest 2 tygodnie na złożenie podania. Oby się udało załatwić z tym etatem. Ja nie mogę trafić na dobre skarpetki ostatnio. Wszystkie zsuwają się ze stópek. Jedyne w miarę to z hm-u takie szare cieniutkie z abs. Narobiłaś mi smaka tymi hamburgerosami. Trolla, brawo za siuśki. U nas też postępy. Cieszę, się że stópeczki oki. Nie nerwuj się. Bmma przywouję Cię z tego fb!!! Demeter ja też się nie umiem pogniewać na długo. No i mamy zasadę, że nie idziemy spać pokłóceni. Ja to od razu chciałabym temat przegadać ale TŻ musi odczekać chwilę. Luna, ja daję 2-3 razy mm. Zależy czy je w nocy. Na noc zaczęła ostatnio zjadać 180, rano zje maks 150, w nocy 120. Co do zapominania się to chyba w ostatnim numerze takiej gazetki dziecięcej za 1,20 jest napisane, że to może by dziedziczne. Niestety nie mam już tego numeru:/ Pani, hehe no fakt, Twój nie wizażinguje namiętnie to i ma czas na wszystko. Zosia za to namiętnie wyszukuje pieski i kotki na Czereśniowej. A Torresowi na roczek zegarek kupujesz? mnie z nocnikiem pan w smyku oświecił.i musiałam kupić różowy. mój nocnik był czerrrwoonnnyy. Lubię szare ubranka. Leci do nas szara bluza z mosquito z napisem daddy's princess. Hally gdzie tak znikasz? Głowa mi pęka:/moja Sis miała stłuczkę jak od nas wracała. Tirowiec Jej nie zauważył i zahaczył aż Ją obróciło:/dobrze, że na strachu i zadrapaniu auta się skończyło
|
|
|
|
#1368 | |
|
Zakorzenienie
|
miałam kilka 4+ jeszcze w torbie, ale są na styk. nie lubię tak. mam nadzieję, że Ci pośpi... ![]() Cytat:
), pingwin, papuga, kominiarz, króliczki ![]() hehe zegarek jest w planach ![]() jesteś miSZCZem nadrabania. szacun. a siostra wystraszona? straszne... dobrze, że nic się nie stało ![]()
|
|
|
#1369 |
|
MBZ♥
|
Pani trochę tak--ja chyba bardziej, potem już zła bo facet nawet się nie zatrzymał, musiała za nim pojechać i trąbić...jeszcze prosił żeby policji nie wzywać o on dużo punktów ma
to się wzbogacił o kolejne.To Torres wymiata z zegarkami
|
|
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
Siemanko
Ide tam poczytac, a z tego com wczesniej czytala cath niezazdroszczd upadku, krew ja bym od razu panika ...! - jeszcze sie nie zdarzylo zeby Milusiowi krwa leciala ( nir wliczajac jak przyciachalam obcinaczka paluszka )Ooo i moja mama mowi ze mnie - no ale okazje byly, to trza bylo korzystac ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1371 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=BYou;45140660]Bez emotek bo tyyyle natrzaskałyście stron
Hally gdzie tak znikasz? BYou zazdroszczę Tobie i innym koleżankom takiego wypasionego odpisywania z odnoszeniem do tylu postów...ja jak Was czytam to najchętniej dodałabym swoich 5 groszy prawie do każdego posta ale przy odpisywaniu jakoś się motam, gubię i kończy się klapą...szybko się zniechęcam chociaż obiecywałam sobie poprawę A probo skarpetek, to ja ostatnio zamówiłam na allegro skarpetki frotte z silikonową podeszwą polskiej firmy YO i jestem bardzo zadowolona - są praktyczniejsze od tych z abs bo więcej silikonu na całej podeszwie niż kila kropek....nie wiem jeszcze czy zsuwają się ze stópek bo zakładam na rajstopki i jest cool
|
#1372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w reserved jakoś nie umiem kupować dla J, jakoś nic mi tam nie pasuje, zary nie mamy, ale kusicie. w sumie to nie powinnampisać o moim kupowaniu, bo ja to głównie doradzam jak ktoś chce coś kupić J. sama z siebie kupuję mu z tesco (bodziaki) albo w komisach. za smykiem nie przepadam bo tam wszystko pstre i we wzorki, choć J. ma rzeczy, z których nawet jestem zadowolona.w ogóle od jakiegoś czasu ku niezadowoleniu pewnych osób J. nosi jednolite bodziaki i takie bardziej stonowane ciuchy. uwielbiam go w żółtych bodziakach z czarnymi wykończeniami. tak, podrywacz pierwsza klasa. biedna Sis z tą stłuczką. my chyba wracając znad morza prawie się stuknęliśmy z tirem, wyjeżdżał z zatoczki i nie spojrzał w lusterko |
|
|
|
|
#1373 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
książki i wszystko co sie da Cytat:
o matko! dobrze że nic poważnego się nie stało Cytat:
|
|
#1374 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja tez jak już się poloze to chciałabym pospać ... (najczęściej zasnąć nie mogę przez męza ..... oby pospała długo . i to bez zabawy w nocy . Cytat:
mój pies choruje przede wszystkim na ..głowe .serio -na stare lata na mozg jej pada ale to długa historia . jeśli chodzi o sprawy fizyczne to dokładnie nie wiadomo - jest tzw.przerasowiona . dużo wadliwych części w niej - ale najbardziej uciazliwa jest jej sierść wypadajaca w ogromnych ilościach o każdej porze roku .kłaki znajduje nawet w swiezo wypranej bieliźnie BYou - nie wiem jak to robisz ale z każdym Twoim postem kopara opada mi coraz nizej! to całe Twoje nadrabianie to cos niesamowitego - MÓZG jesteś i tyle . i ile Ty masz giga pamięci?! ogrom! jestem pełna podziwu ... Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- kupiłam Kubie dzisiaj pizame w lidlu ( tak w Lidlu !!!!
|
|
#1375 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
klaski;Ksiazki tez zjadamy / te "harmonijki" na wsi i pora na sniadanie - dawno we koszu wyladowaly ( na szczescie kupione na arosie za "grosze" hahaha ) Zakladaj konto nazwij sie Cimdzia Lindzia - i wpadaj na grupe ;-) Cytat:
Dobrze siostra zrobila - nie popuszczac Aaaaaaaaaaa scarlett dla Zosiowego zakupy ..! Dobra spadam we kimonko - jutro wolne od szkoly ale i tak na 12 musze jechac na centrum Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1376 |
|
MBZ♥
|
Kasia
o matko i córko i żono żołnierza na 110![]() Hally ja otiweram okienko odpowiedzi a potem strona po stronie czytam i sobie odpisuję na szybko rano jak Zosia nie śpi to lecę z pamięci i wtedy połowa rzecy mi umyka:/Monika, na nas 2 lata temu jak wracaliśmy z Mielna najechał facet osobówką na światłach:/niby uderzenie z wolna ale szarpnęło mocno. Także potem jechaliśmy z dusz na ramieniu. Teraz z Zosią to bym na zawał padła. Już się lękam wyprawy w niedzielę. Zapomniałam że jeszcze lubię coccodrillo i nexta. Dragusiu znasz outlet coccodrillo w factory? ![]() Nestelle a tak serio to lubię wiedzieć co u Wasi dlatego lubię nadrabiać![]() ja z moim piechem idę do weta w przyszłym tygodniu bo zauważyłam, że jak dłużej poleży to utyka na lewą tylna łapkę:/albo jak jesteśmy na długim spacerze i jest chłodniej to też. Martwię się. Despa co to za tabletki na migrenę o których kiedyś pisałaś?
|
|
|
|
#1377 |
|
Zakorzenienie
|
nestelle
- nie mowie ze wszystkie juz mam takie duze / obecnie Milus nosi 80-86 ( ma 77cm) czasamk jeszczd w 72/4 da sie upchac zalezy od firmy - z tych powyzej 100cm mam kilka rzeczy ( po kims, ale sa w znakomitum stanie ) A co do BYoU / ona "nadrabia" nas na osobnym Cytuj z tego co pamietamWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1378 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"Jack Strong", podobał mi się. Cytat:
Dobrze, że siostrze nic się nie stało.
|
|
#1379 | |||||
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Dziecko mi się zdecydowanie przestawiło. Dziś znów dwie drzemki - jedna o 10.30, druga o 17.30. I poszła spać jakąś godzinę temu. Chciałam ominąć tą druga drzemkę, ale TŻ został dziś z L... Nie rozumiem tego - zostawiłam ich jak się bawili. Wracam - L. śpi. Pytam się czy marudziła, czy płakała? (ostatnio zasypia tylko przy cycu) - a TŻ na to: nie, bawiliśmy się, a ona "podeszła", położyła głowę na moich kolanach i tak tarła oczy, to ją przytuliłem i usnęła. Cytat:
Cytat:
Cytat:
2. Piszesz o serkach wiejskich/homo? Cytat:
Cytat:
Jola, L. też szoruje zębami po łóżeczku. Znaczy szorowała jak jej wychodziły dwójki Teraz w łóżeczku nie przesiadujePrzydługi opis zakładania nosidełka na plecy: Zakładam nosidło, wiąże z przodu, przesuwam tak, aby panel był na plecach. L. sadzam przed sobą, chwyta,m pod pachami i robię taki saamoloooocik i hop jest z tyłu - jej głowa zaraz obok mojej głowy - właściwie tuż nad moją główą), trzymam ją cały czas, siadam (dla asekuracji, L. jest strasznym wierciołkiem). Opuszczam delikatnie L. ona już teraz trzyma się blisko pleców sama, łapę za pasy i nakładam najpierw jeden zarzucam na ramię, potem z drugiej strony - dziecko już jest w MT, biorę pasy do góry - tak naprostowuję je, rozprostowuję panel tym samym, jak widzę, że przylega blisko, to wstaje potrząsam jeszcze pasami, żeby się wszystko ułożyło, naciągam i przekładam pasy pod pachami, do tyłu pod pupkę L. i do przpdu i wiążę. I koniec. Powinnam to robić na stojącą, ale na siedząco wygodniej. A dla większego dziecka taka opcja będzie ok - przekładanie samego dziecka z boku na tył, bez nosidła. http://www.pathi.pl/pl/instrukcja-zakladania.html Nie wiem, czy coś rozjaśniłam, ciężko mi opisać jak to robię
|
|
|
#1380 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:39.

Już po ceremini wierszyków puściłam go wolno i taki szczęśliwy chodził bawił się samochodami zaczepiał dzieci chyba będę go z Julką zostawiać w przedszkolu
- fakt, że młody ma uda po mamusi, ale bez przesady... ).

(ja pozłacanego
Kubuś też ode mnie załapał już trochę...leczymy się tym co mamy.
05.07.2008 
Walnął takie kupsko, że ledwo przeżyłam tą zmianę pieluchy. Nie dość, że wielkie to jeszcze zębowe....

(potem dodała "ja chętnie oddam Pani trochę ciałka -chce pani ?" ja na to NIE !!!
to się wzbogacił o kolejne.
klaski;
o matko i córko i żono żołnierza
a tak serio to lubię wiedzieć co u Wasi dlatego lubię nadrabiać