Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek. - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-13, 21:05   #1351
Malpka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

heloł ;P
byliśmy dziś na dniu babci i dziadka w przedszkolu i Karolowi tak się podobało ze prawie na siłe go brałam do domu Już po ceremini wierszyków puściłam go wolno i taki szczęśliwy chodził bawił się samochodami zaczepiał dzieci chyba będę go z Julką zostawiać w przedszkolu

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

Gusta i guściki. Co jednemu pasuje, drugiemu nie pasuje.
Miałam bodziaki z Biedry - dla mnie klapa (pomijam fakt, że dwa miały już jako nówki wyrwane zatrzaski - kupiłam większe awansem i nie miałam jak zwrócić). Pajac z Pepco - haniebnie rozłazi się na udzie (wygląda jak brzeg poduszki z dziecięcych kolorowanek - fakt, że młody ma uda po mamusi, ale bez przesady... ).
Co z tego, że tanie, jak $ wyrzucona w błoto?
pewnie zależy na co się trafi ja mam po Julce z Pepco 2 pary śpiochów i 2 bodziaki chodził w nich też synek siostry potem Karol a teraz poszły dalej A z Lidla miałam raz super bodziaki a raz masakryczne bo się szybko porozciągały

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość

dziewczyny'
pewnego razu siedzimy z mężem w domu, Ewa w łóżeczku- a tu słychać jakiś
dziwny odgłos.. sobie myślę, że coś gdzieś skrobie.. szukamy!
jak się okazuje dobiega z łóżeczka.. zaglądamy a to nasz zbój- szlifuje zęby!
jak się okazało- już dłuższy czas bo łóżeczko całe w rysach- z każdej strony musieliśmy zmienić na turystyczne..
muszę Wam pokazać
nieźle

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
]Moje dziecię ma "karę". ostatnio ma jedną drzemkę w dzień, 30-40 minut.... całe dnie marudzi, płacze, a ja już nie wyrabiam z nim. Dziś znów spał max 40 minut i kupa.... dalej spać nie chciał, więc po przewinięciu wsadziłam do łóżeczka, dałam smoka, owcę - przytulankę i kazałam się relaksować chociaż jak spać nie chce. leży tak już ponad pół godziny bez marudzenia, płaczu, tuli się do owcy, gadał coś do niej, tłukł się z nią. ja obok z laptopem. ale mi się udało
ale koniec dobrego, trzeba uwolnić dziecko od karnego łóżeczka
jak widać kara podpasowała

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
ja mogę tylko się /nas wytłumaczyć ze starszaki same się ubierają , same się myją i dużo same robią także tu akurat jestem niepotrzebna .
no ale masz złotego chłopa (ja pozłacanego )
:
co do chłopa to i twój złoty tylko co innego robi może mój akurat tego nie potrafi
A Julka też ubiera się sama tylko ja jej szykuje ubrania rano czasami pomagam zapiac zamek czy guzik bo zwykle sie śpieszymy więc ja tak trochę oszukuję z tą "moją działką"

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Hej

Jestem chora Kubuś też ode mnie załapał już trochę...leczymy się tym co mamy.

.
zdróweczka

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość

A mówiła, jak zastąpić te witaminy itp. z mm?(
wspomniała tylko że jakby nie chciał mleka to trzeba pomyśle co dawaniu wapna. Muszę popróbować z tymi mlekami jakby co w kwietniu idziemy na szczepienie i wtedy będę rozmawiac
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 21:07   #1352
achna79
Rozeznanie

Cytat:
NIE!!! Jednak mu się nie podobało chyba bo postanowił się zrewanżować i mnie ukarać Walnął takie kupsko, że ledwo przeżyłam tą zmianę pieluchy. Nie dość, że wielkie to jeszcze zębowe....

i tak sobie przypomniałam... ostatni raz, kiedy byłam wielce zdziwiona, że moje dziecko leży cicho w bujaczku i nie wścieka się a ja na spokojnie mogę umyć włosy to było wtedy, kiedy zaraz po ogarnięciu się musiałam przebrać, wykapać i na nowo ubrać J., a potem uprać siedzenie w bujaczku

tajfun nie uspokaja się bez powodu

u mnie też nie było, ale podobnie mam 2 opakowania dadów z poprzedniej promocji, tyle, że ja dady tylko na noc daję więc jedna dziennie. jeszcze na reniferach jedziemy pampków też mam pudło z tesco. i dobrze, bo teraz już droższa promocja w tesco.

Hahahahaha

A Dady reniferki były świetne Żałuję, że nie kupiłam więcej

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość

Scarlett - i jak twój wóz? W jakim jest stanie? Zdezynfekowałaś i wyszorowałaś? Ja mój dostałam zakurzony i śmierdzący trochę stęchłym powietrzem (podobno stal na strychu) więc szorowałam go popołudniu, tapicerkę , kosz, zagłówek i osłonki na pasy wyprałam. Wszystko schnie, jak go ponownie "ubiorę" w to, to cyknę fotę Mam nadzieję, że będę umiała to teraz założyć, bo rozłożyłam go na części pierwsze Generalnie jestem zadowolona z jego stanu.
Superr no to teraz czekamy na foty.

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Wypralam to co Ty, ale jeszcze się zastanawiam, czy jak rozwale budkę celem prania to da się ją złożyć z powrotem. W sumie to chyba najslabsza część tego wózka, ze po złożeniu te kolka są tak blisko budki.... No i nie umiem wbrew internetowym opisem złożyć i rozxlozyc jedna ręką. Przy srubkach ślady rdzxy niewielkie, ale to chyba nieuniknione.
Czyli wózek ok?? W dobry stanie?
Stary 2014-02-13, 21:08   #1353
jolanT
Zadomowienie

o to inne dzieci też tak piłują
dragusia- pokaz florkowe!
ewkaa- o rany.. ja teraz mam turystyczne ale i tak stoi w narożniku i jedzie dalej o ten plastik

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
[/COLOR]JolanT hahah.. no niezle Ewcia lozeczko pogryzla to ile ona juz ma zabkow?
ma dwie dolne jedynki tylko
aż strach pomyśleć jakby miała więcej- chyba by szczebelki obciachała i wyszła se pochodzić :P

dziewczyny- Wasze dzieci też tak obgryzają książeczki..
u nas każda zniszczona ;/

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 21:12   #1354
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Moderna - w żłobkach jest tak, że one realizują zalecenia lekarza, jak dziecko ma skazę, to jest na specjalnej diecie. Ja do mleka krowiego mam to, że ma dużo więcej białka niż moje i to niezbyt dobrze. Ale... o ile ja bym jej go nie dała jako takiego, to mam nadzieję, że mała ilość u ponad rocznego dziecka nie jest niczym złym. W ogóle ostrzeżono mnie o tym, jak powiedziałam, że my dalej kp.
Dzieci w żłobku piją z małych filiżanek! (nie kubeczki, nie butelki), uczą się jeść same. Jako matka kwoka - panikuję oczywiście.
w naszych zaleceniach mozna przegotowana porcje mleka na kaszce od skoncznego 6 miesiaca . wiec nie taki dibael straszny - ale wedlug mnie zyczenia rodzicow powinny byc respektowane i jezeli nie chcesz dac mleka to powinny tam pomyslec nad alternatywa.

chyba kazda mama stresuje sie oddaniem dzeicka do zlobka/przedszkola/szkoly - ja nawet nie chce sobie tego woybrazac
Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Hej

Jestem chora Kubuś też ode mnie załapał już trochę...leczymy się tym co mamy.
zdrowka
Cytat:
to się staraj Mamuśka albo ten wstawiaj
wstydze sie
Cytat:
aż strach pomyśleć jakby miała więcej- chyba by szczebelki obciachała i wyszła se pochodzić :P

nie, M. nie gryzie ksiazek

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-02-13 o 21:17
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 21:24   #1355
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
ewkaa- o rany.. ja teraz mam turystyczne ale i tak stoi w narożniku i jedzie dalej o ten plastik

No Tomek na 8 zębów wiec wiecie, obgryzał łóżeczko jak kukurydzę.
A książeczki wszystkie pogryzionne. Jedna porwana, ukochana księga dźwięków załapana sznurkiem i przedziurkowana.
Jeszcze co do białka. Właśnie oglądam koleżanki zdjęcia na Facebooku a tam 3 miesięczne niemowlę z umazana buzia, łyżeczka i podpis "po serku"
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 21:27   #1356
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
R dzisiaj j tez spał 40 minut .no dokładniej 43 ...
a marudził? J. jak mi tak mało śpi to marudzi całe dnie. nie mam nic przeciwko jednej drzemce ale niechby pospał jak człowiek a nie tak krótko. cisza, spokój w domu i nie śpi

ja przy większych zakupach do domu biorę tylko to co do lodówki i co najpilniejsze, resztę zostawiam w bagażniku i czeka aż tż przyniesie. chyba, że ktoś jest w domu to łażę i noszę.

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Jeszcze co do białka. Właśnie oglądam koleżanki zdjęcia na Facebooku a tam 3 miesięczne niemowlę z umazana buzia, łyżeczka i podpis "po serku"
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 21:28   #1357
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
wstydze sie
nie krygować się mnie tu

Cytat:
ile Ty kupiłaś wtedy tego??? ile zużywacie ? bo ja tez kupiłam wtedy 4 kartony i już dawno nie mamy tego ...
3 paki 5tek.
w miedzy czasie mielismy inne (kilka promocji było) - zmieniam mu pieluchy czasem

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 21:28   #1358
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
coż to wandalizm ! (jak serio : 3 dzieci i żadne mi łóżeczka nie gryzło ....)

hehe .

następny wandal

zdrówka

ile Ty kupiłaś wtedy tego??? ile zużywacie ? bo ja tez kupiłam wtedy 4 kartony i już dawno nie mamy tego .....

nie no tak to tez .... ale jak przyjezdzam do domu to biore R w foteliku . potem schodzę bo ide po kube to musze wyciagnac wóz z bagażnika . fotelik jest w domu . a także często jade jednym autem ,tam jest fotelik i wózek , potem tz potrzebuje moje auto (bo mam większy bagażnik ) to przekładam tylko fotelik do jego auta( którym akurat odjechał) . i tym sposobem jak znowu musze wyciagnac woz to na 1 reku mam R a druga musze dzwigac .i tak mi się zepsuł kręgosłup.
poza tym bagażnik pełen zakupów ( zakupy dla 5 osób i 2 psów ) ,trzeba to wszystko przynieść do domu a nie zostawię R nawet w kojcu gdy przyprowadziłam Kube z jego kolegami -nie ufam nieswoim dzieciom...także R na rece i po 3,4 siaty zanosiłam i tak kilka razy ....

i jeszcze bo cos mi się przypomniało :
Scarlett- pisałaś o czyszczeniu uszu Z ze jak tego nie zrobisz to oguchnie itd.qrcze ja R czyściłam uszka chyba ze 2 razy delikatnie pałeczka kosmet. - w sumie to brudnych nie miał

Despa-bo widziałam na focie ze masz łóżeczko na samej górze .... Emi nie spi w swoim łóżeczku?

Pierwszy raz od dawna mi się zdarzyło ze nie miałam czasu zjeść obiadu ... cały dzień na owsiance i 2 kanapkach ..... tak mnie głowa rozbolała . obiad zjedzony o 20.20 ,teraz zjadłam jeszcze kolacje jest mi ciężko ,za ciężko
To co, R miodku nie produkuje????

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Hahahahaha

A Dady reniferki były świetne Żałuję, że nie kupiłam więcej

Superr no to teraz czekamy na foty.

Czyli wózek ok?? W dobry stanie?
Tak na oko tak, okaże się w trasie....

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 21:33   #1359
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
A książeczki wszystkie pogryzionne. Jedna porwana, ukochana księga dźwięków załapana sznurkiem i przedziurkowana.
to ja sie ciesze, ze mamy na razie nadal 2 zeby moze jak juz urosna to nie przyjdzie mu do glowy dziurkowac meble

Ja napisze tylko tyle, ze wprowadzenie innych produktow niz mleko dla dziecka w wieku ponizej 4. miesiaca zycia jest bardzo nieodpowiedzialne i krzywdzace - przykre

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
nie krygować się mnie tu
no dobra, tylko mnie nie wysmiac, bo matka spiewa tylko do celow edukacyjnych
na FB wstawie
edit. jutro sprobuje, wyskakuje jakis błąd.

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-02-13 o 21:42
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 21:34   #1360
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
niestety . najgorsze jest to ze jak memla -gryzie to często kawałek odgryzie z okładki najczęściej ...
Cytat:
.
sam serek daje? głupia czy co? ja bym dała z czekoladką
Stary 2014-02-13, 21:39   #1361
bzinka
Zadomowienie

Cytat:

Hania nie gryzie książek, nawet ich do buzi nie wkłada. Ogląda je sobie kartkując, paluszkiem dotyka szczegółów... A jak nie chce akurat jakiejś czytać, to sruuu wyrzuca

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 21:44   #1362
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
a marudził? J. jak mi tak mało śpi to marudzi całe dnie. nie mam nic przeciwko jednej drzemce ale niechby pospał jak człowiek a nie tak krótko. cisza, spokój w domu i nie śpi

ja przy większych zakupach do domu biorę tylko to co do lodówki i co najpilniejsze, resztę zostawiam w bagażniku i czeka aż tż przyniesie. chyba, że ktoś jest w domu to łażę i noszę.
tz przychodzi często późno . a zakupy to m.in.nabiał , mieso ,ryby , mrożonki ,warzywa ,owoce -trzeba to szybko pochować bo się zepsuje ....

R najczęściej ma 1 drzemke . za to często 1,5 godz. , jak jest krótsza to pada przed 20 . nie jest marudny raczej ale pod koniec dnia widać ze jest bardzo zmeczony .
Cytat:
3 paki 5tek.
w miedzy czasie mielismy inne (kilka promocji było) - zmieniam mu pieluchy czasem
rozumiem
Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
To co, R miodku nie produkuje????
.
no widzisz , jakos R mało pszczołowaty
Cytat:

no dobra, tylko mnie nie wysmiac, bo matka spiewa tylko do celow edukacyjnych
na FB wstawie
szkoda ze na fb ....
Stary 2014-02-13, 21:48   #1363
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
szkoda ze na fb ....
to jedyna mozliwosc wstawienia video
Stary 2014-02-13, 21:49   #1364
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
coż to wandalizm ! (jak serio : 3 dzieci i żadne mi łóżeczka nie gryzło ....)

hehe .

następny wandal

zdrówka

ile Ty kupiłaś wtedy tego??? ile zużywacie ? bo ja tez kupiłam wtedy 4 kartony i już dawno nie mamy tego .....

nie no tak to tez .... ale jak przyjezdzam do domu to biore R w foteliku . potem schodzę bo ide po kube to musze wyciagnac wóz z bagażnika . fotelik jest w domu . a także często jade jednym autem ,tam jest fotelik i wózek , potem tz potrzebuje moje auto (bo mam większy bagażnik ) to przekładam tylko fotelik do jego auta( którym akurat odjechał) . i tym sposobem jak znowu musze wyciagnac woz to na 1 reku mam R a druga musze dzwigac .i tak mi się zepsuł kręgosłup.
poza tym bagażnik pełen zakupów ( zakupy dla 5 osób i 2 psów ) ,trzeba to wszystko przynieść do domu a nie zostawię R nawet w kojcu gdy przyprowadziłam Kube z jego kolegami -nie ufam nieswoim dzieciom...także R na rece i po 3,4 siaty zanosiłam i tak kilka razy ....

i jeszcze bo cos mi się przypomniało :
Scarlett- pisałaś o czyszczeniu uszu Z ze jak tego nie zrobisz to oguchnie itd.qrcze ja R czyściłam uszka chyba ze 2 razy delikatnie pałeczka kosmet. - w sumie to brudnych nie miał

Despa-bo widziałam na focie ze masz łóżeczko na samej górze .... Emi nie spi w swoim łóżeczku?

Pierwszy raz od dawna mi się zdarzyło ze nie miałam czasu zjeść obiadu ... cały dzień na owsiance i 2 kanapkach ..... tak mnie głowa rozbolała . obiad zjedzony o 20.20 ,teraz zjadłam jeszcze kolacje jest mi ciężko ,za ciężko

ma na samym dole, Emi spi w łózeczku do imprezy czyli ostatnio do 24, potem ją biorę do siebie-bo jak spacyfikuję to spi ( a mi się nie chce wstawać), a jak zabawa trwa to przynajmniej matce wygodniej

(wczoraj oczy sie otwarły 0:33 byly smiechy, nawoływania, wyrzucanie smoczka, stawanie na glowie, robienie kuku) no i po prawie 2 godzinach zabawy padła i pobudka 7:02- szałllllllll)

Cytat:

nie krygować się mnie tu

3 paki 5tek.

Wy juz na 5-tkach?

Cytat:
"
u mnie większość
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 22:01   #1365
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
to jedyna mozliwosc wstawienia video
to może daj choć linka do tego .jak ktoras wstawiała tez z fb to mogłam sobie odtworzyć( jakim cudem nie wiem ale mogłam) .
Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
ma na samym dole, Emi spi w łózeczku do imprezy czyli ostatnio do 24, potem ją biorę do siebie-bo jak spacyfikuję to spi ( a mi się nie chce wstawać), a jak zabawa trwa to przynajmniej matce wygodniej

(wczoraj oczy sie otwarły 0:33 byly smiechy, nawoływania, wyrzucanie smoczka, stawanie na glowie, robienie kuku) no i po prawie 2 godzinach zabawy padła i pobudka 7:02- szałllllllll)

Wy juz na 5-tkach?
wiem ze nie do mnie - ale jakie JUZ??? R na "5 " od 1 sierpnia . a wcale duzy nie jest .dzisiaj pani w lidlu skomentowała " jaki on sliczny ,gzeczny a jaki drobnutki - taki chudzitki jak mama ...." (potem dodała "ja chętnie oddam Pani trochę ciałka -chce pani ?" ja na to NIE !!! . a tak a propo nie jestem chuda .R tez nie . )

pytałam bo na focie ma materacyk na gorze jeszcze .
no to Emi imprezowiczka . nie wiem jak dajesz rade .... a do tego wczoraj do pozna pisałyśmy ....pewnie się nie zdarzyłaś połozyc a mała wstała

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2014-02-13 o 22:02
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 22:11   #1366
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
to może daj choć linka do tego .jak ktoras wstawiała tez z fb to mogłam sobie odtworzyć( jakim cudem nie wiem ale mogłam) .

wiem ze nie do mnie - ale jakie JUZ??? R na "5 " od 1 sierpnia . a wcale duzy nie jest .dzisiaj pani w lidlu skomentowała " jaki on sliczny ,gzeczny a jaki drobnutki - taki chudzitki jak mama ...." (potem dodała "ja chętnie oddam Pani trochę ciałka -chce pani ?" ja na to NIE !!! . a tak a propo nie jestem chuda .R tez nie . )

pytałam bo na focie ma materacyk na gorze jeszcze .
no to Emi imprezowiczka . nie wiem jak dajesz rade .... a do tego wczoraj do pozna pisałyśmy ....pewnie się nie zdarzyłaś połozyc a mała wstała
Wiesz co jakos tak pamiętam- że małe urodzeniowo byly właśnie Emilka, Hania i Michaś - reszta sporo większa, dlatego to już skierowane do Paniki

ja sie w sumie zawsze klade po północy, ale jak sie juz położe to chcialabym pospac....

dzisiaj dziecko mi usnęlo o 13 w nosidle na 10 minut (ostatnio krzyk w wózku, wiec zabieram nosidlo na spacer) i po 16 na godzinę, po kapieli padła, zobaczymy na jak długo
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 22:11   #1367
BYou
MBZ♥

Bez emotek bo tyyyle natrzaskałyście stron---poza tą jedną.

Tasiu gratulacje, to kiedy wyprawiamy wizażowy panieński?
GoClevera miała moja siostra-prezent gwiazdkowy. Nie pamiętam modelu ale był 10 calowy, bateria do 4 godzin-zależy co robiła. I kosztował ok 400zł.
Martwi mnie to puszczanie krwi z nosa:/

Scarlett jestem pod wrażeniem Twojej Zosi. Na moją nie mogę marudzić ale Twoja to Ewenement-w pozytywnym znaczeniu. A ranne leżenie w łóżeczku-szacun, moja zaraz woła mama albo tata.
Też patrzyłam i pytałam o pranie pokrowca w foteliku. Dokupiłam jeszcze na zmianę letni. Dzięki za polecenie tytułu. Jakby Ci coś przyszło do głowy to pamiętaj o mnie. Twoje podsumowanie "studiów"--oplułam lapka ze śmiechu.
Gdzie Ty masz miejsce na tyyyyle ciuchów? i brawo za złowienie wózka.Największe brawa za raczki.

Bzinko dotarł wózek?
brawo za Haniowe wstawanie.

C.R na czym byliście w kinie?
My teraz jedziemy do Rodziców i mój Mąż będzie tam przyjeżdżał także też śmigniemy do kina.
Swoją drogą znów mnie czeka pakowanie i taka trasa.
Idę oblukać Twój wymarzony wózek.---fajny
Co do zabawek to u nas hit kubeczki, wywalanie książeczek z pudełka, oglądanie i wkładanie, otwieranie szuflady ze swoimi butami, sorter, odkurzacz.

Kasia, oklaski za przesypianie tylu godzinek.
Wszystkie filmy oglądałam. Na tych hamerykańskich, co Jeden Hero ratuje Biały Dom pomstowałam na służby specjalne:/co za ćwoki-nasz grom im tam posłać i pozamiatane. Na kapitanie płakałam.
Brawo za kurs.

Achna, super że wóz wybrany.
A panieński robimy!!!

Nestelle ja byłam na swoim panieńskim i przyjaciółekmój był w domu, a tamte w domu i potem w klubie i znów w klubie-bardzo fajnie było.
Współczuję bólu pleców:/
Micela mam z biodermy, lubię też biedronkowego, z eveline albo dwufazowy płyn z ziaji.
Też kupuję sobie dla Zosi.
Fajnie, że są jeszcze "ludzkie" sprzedawczynie. Pewnie jakieś Mamy.
Z filmami u nas podobnie. Lubię oglądać z Nim. Komentować, zagryzać popcornem-ale tylko w domu bo w kinie nie lubię-przeszkadza mi jak ktoś je i dlatego sama nie chcę przeszkadzać.
Mój Tż jest super-tylko trzeba Nim pokierować. Zrób to, to, to. Ae tak to cud malina.
A na co choruje Twój piecho? mój postanowił wyłyśieć na wiosnę. więc odkurzacz 2 razy leci i wyczesuję go:/

Oliwka u nas takim pocieszaczem-zapominaczem jest piecho.
Dawaj fotę!!!

Malpko, Karolek już w przedszkolu się odnalazł???brawo!

Jola, ale masz Bobrzątko w domu.

Demeter, zdówka dla Was

Anika jak tam Oliwka w łóżeczku turystycznym?

Alliw przykro mi z powodu MarJanowego paluszka:/
My do kina chodzimy jak przyjadą do nas moi albo pojedziemy tam.
Fajnie mieć wsparcie w TŻ-cie.

Maria, uwielbiam Spartakusa, zwłaszcza pierwszą serię.
A odstresowanie jak najbardziej się Wam należy.

Kwiatuszku złowiłaś coś w lidlu?--doczytalam.
mi się podobały takie miętowe spodniaszki ale niestety nim koleżanka dotarła to już po nich śladu nie było.
Czekam na relację z olimpiady z udziałem Karolka. Dziś się poryczałam na biegu Justyśki.

Moderna cieszę się, że już po zastoju.
I czekam na filmik ze Śpiewakiem.
A nocki lepsze czy dalej cycusiowe?
Ja lubię rzeczy hmowe dla Zosi ale wolę reserved i zarę. z naszego smyka lubię coolclubowe bo fp to skandal. lubię bloga szafeczka.com
Zosia bardzo rwie się do dzieci.
Wstaw na yt i zrób filmik niepublicznym tylko dla osób z linkiem tak jak Ci wysyłałam Zosiowe mycie ząbków. prosi.

Despa, brawo za ząbka. I oby reszta wylazła szybko.

Monicca ząbki się przebiły? U nas też są pod błonką:/
co do konika, widziałam takiego ślicznego białego ale cena czyniła cuda.
Bobu ze skórką nie przełknę ale ten z boczkiem co Scarlettowa t. robi to mnie intryguje.

Moni_ka.g to Ci podrywacz rośnie.
U nas też zębowa kupka i jedna drzemka, też ok 40-45 minut.
Ale jakoś dałyśmy radę mimo, że mi głowa pęka.

Dragusiu, a Ciebie miało być więcej i co?
i spóźnione brawa za kolejny miesiączek i siuśkowanie.

Cathlyn chyba jest 2 tygodnie na złożenie podania.
Oby się udało załatwić z tym etatem.
Ja nie mogę trafić na dobre skarpetki ostatnio. Wszystkie zsuwają się ze stópek.
Jedyne w miarę to z hm-u takie szare cieniutkie z abs.
Narobiłaś mi smaka tymi hamburgerosami.

Trolla, brawo za siuśki. U nas też postępy.
Cieszę, się że stópeczki oki.
Nie nerwuj się.

Bmma przywouję Cię z tego fb!!!

Demeter ja też się nie umiem pogniewać na długo. No i mamy zasadę, że nie idziemy spać pokłóceni. Ja to od razu chciałabym temat przegadać ale TŻ musi odczekać chwilę.

Luna, ja daję 2-3 razy mm. Zależy czy je w nocy. Na noc zaczęła ostatnio zjadać 180, rano zje maks 150, w nocy 120.
Co do zapominania się to chyba w ostatnim numerze takiej gazetki dziecięcej za 1,20 jest napisane, że to może by dziedziczne. Niestety nie mam już tego numeru:/

Pani, hehe no fakt, Twój nie wizażinguje namiętnie to i ma czas na wszystko.
Zosia za to namiętnie wyszukuje pieski i kotki na Czereśniowej.
A Torresowi na roczek zegarek kupujesz?
mnie z nocnikiem pan w smyku oświecił.i musiałam kupić różowy.
mój nocnik był czerrrwoonnnyy.
Lubię szare ubranka. Leci do nas szara bluza z mosquito z napisem daddy's princess.

Hally gdzie tak znikasz?

Głowa mi pęka:/moja Sis miała stłuczkę jak od nas wracała. Tirowiec Jej nie zauważył i zahaczył aż Ją obróciło:/dobrze, że na strachu i zadrapaniu auta się skończyło

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 22:22   #1368
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Wy juz na 5-tkach?

miałam kilka 4+ jeszcze w torbie, ale są na styk. nie lubię tak.

mam nadzieję, że Ci pośpi...

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Zosia za to namiętnie wyszukuje pieski i kotki na Czereśniowej.
A Torresowi na roczek zegarek kupujesz?
u nas jest: każdy zegar (on mi pokazał ten na wózku), pingwin, papuga, kominiarz, króliczki

hehe zegarek jest w planach

jesteś miSZCZem nadrabania. szacun.
a siostra wystraszona? straszne... dobrze, że nic się nie stało

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 22:28   #1369
BYou
MBZ♥

Pani trochę tak--ja chyba bardziej, potem już zła bo facet nawet się nie zatrzymał, musiała za nim pojechać i trąbić...jeszcze prosił żeby policji nie wzywać o on dużo punktów mato się wzbogacił o kolejne.
To Torres wymiata z zegarkami

Stary 2014-02-13, 22:35   #1370
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Siemanko wieczorowa pora

Ide tam poczytac, a z tego com wczesniej czytala

cath niezazdroszczd upadku, krew ja bym od razu panika ...! - jeszcze sie nie zdarzylo zeby Milusiowi krwa leciala ( nir wliczajac jak przyciachalam obcinaczka paluszka )

Ooo i moja mama mowi ze mnie jak cos bede z Ciuchow dla Milusia kupowala - mam juz do 110cm
- no ale okazje byly, to trza bylo korzystac ;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 22:47   #1371
Hally_berry
Rozeznanie

[QUOTE=BYou;45140660]Bez emotek bo tyyyle natrzaskałyście stron---poza tą jedną.

Hally gdzie tak znikasz?

BYou zazdroszczę Tobie i innym koleżankom takiego wypasionego odpisywania z odnoszeniem do tylu postów...ja jak Was czytam to najchętniej dodałabym swoich 5 groszy prawie do każdego posta ale przy odpisywaniu jakoś się motam, gubię i kończy się klapą...szybko się zniechęcam chociaż obiecywałam sobie poprawę

A probo skarpetek, to ja ostatnio zamówiłam na allegro skarpetki frotte z silikonową podeszwą polskiej firmy YO i jestem bardzo zadowolona - są praktyczniejsze od tych z abs bo więcej silikonu na całej podeszwie niż kila kropek....nie wiem jeszcze czy zsuwają się ze stópek bo zakładam na rajstopki i jest cool
Stary 2014-02-13, 22:48   #1372
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Ja lubię rzeczy hmowe dla Zosi ale wolę reserved i zarę. z naszego smyka lubię coolclubowe bo fp to skandal. lubię bloga szafeczka.com

Moni_ka.g to Ci podrywacz rośnie.
U nas też zębowa kupka i jedna drzemka, też ok 40-45 minut.
Ale jakoś dałyśmy radę mimo, że mi głowa pęka.

Głowa mi pęka:/moja Sis miała stłuczkę jak od nas wracała. Tirowiec Jej nie zauważył i zahaczył aż Ją obróciło:/dobrze, że na strachu i zadrapaniu auta się skończyło
ja też lubię h&m dla J., dla siebie już wieki nic nie kupowałam to nie pamiętam nawet gdzie kupuję w reserved jakoś nie umiem kupować dla J, jakoś nic mi tam nie pasuje, zary nie mamy, ale kusicie.
w sumie to nie powinnampisać o moim kupowaniu, bo ja to głównie doradzam jak ktoś chce coś kupić J. sama z siebie kupuję mu z tesco (bodziaki) albo w komisach. za smykiem nie przepadam bo tam wszystko pstre i we wzorki, choć J. ma rzeczy, z których nawet jestem zadowolona.

w ogóle od jakiegoś czasu ku niezadowoleniu pewnych osób J. nosi jednolite bodziaki i takie bardziej stonowane ciuchy. uwielbiam go w żółtych bodziakach z czarnymi wykończeniami.

tak, podrywacz pierwsza klasa.

biedna Sis z tą stłuczką. my chyba wracając znad morza prawie się stuknęliśmy z tirem, wyjeżdżał z zatoczki i nie spojrzał w lusterko
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 22:49   #1373
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

jutro pstrykne fotki,
książki i wszystko co sie da
Cytat:
Dragusiu, a Ciebie miało być więcej i co?
i spóźnione brawa za kolejny miesiączek i siuśkowanie.

o matko! dobrze że nic poważnego się nie stało

Cytat:
Pani trochę tak--ja chyba bardziej, potem już zła bo facet nawet się nie zatrzymał, musiała za nim pojechać i trąbić...jeszcze prosił żeby policji nie wzywać o on dużo punktów mato się wzbogacił o kolejne.
no co za koleś tylko ubić takiego

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 23:02   #1374
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co jakos tak pamiętam- że małe urodzeniowo byly właśnie Emilka, Hania i Michaś - reszta sporo większa, dlatego to już skierowane do Paniki

ja sie w sumie zawsze klade po północy, ale jak sie juz położe to chcialabym pospac....

dzisiaj dziecko mi usnęlo o 13 w nosidle na 10 minut (ostatnio krzyk w wózku, wiec zabieram nosidlo na spacer) i po 16 na godzinę, po kapieli padła, zobaczymy na jak długo
w sumie racja .choć Michas rozmiarkiem podobny chyba do R teraz .

no ja tez jak już się poloze to chciałabym pospać ... (najczęściej zasnąć nie mogę przez męza ..... )

oby pospała długo . i to bez zabawy w nocy .
Cytat:
A na co choruje Twój piecho? mój postanowił wyłyśieć na wiosnę. więc odkurzacz 2 razy leci i wyczesuję go:/

o jacie .dobrze ze nic się nie stało .

mój pies choruje przede wszystkim na ..głowe .serio -na stare lata na mozg jej pada ale to długa historia . jeśli chodzi o sprawy fizyczne to dokładnie nie wiadomo - jest tzw.przerasowiona . dużo wadliwych części w niej - ale najbardziej uciazliwa jest jej sierść wypadajaca w ogromnych ilościach o każdej porze roku .kłaki znajduje nawet w swiezo wypranej bieliźnie

BYou - nie wiem jak to robisz ale z każdym Twoim postem kopara opada mi coraz nizej! to całe Twoje nadrabianie to cos niesamowitego - MÓZG jesteś i tyle . i ile Ty masz giga pamięci?! ogrom! jestem pełna podziwu ...
Cytat:
o ja ...co za jełop
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Ciuchow dla Milusia kupowala - mam juz do 110cm
.
110 -przecież to za kilka lat

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

kupiłam Kubie dzisiaj pizame w lidlu ( tak w Lidlu !!!!) - długie spodnie i bluzk.z dł rękawem, nosi rozmiar 140 . ale chciałam troszkę wieksza ( tez na przyszły rok) wzięłam rozmiar 146 /152 i co? odpakowałam teraz i ....jest mi dobra a nawet lekko szersza
Stary 2014-02-13, 23:15   #1375
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:

Piluje i Milus ...!! Dwoma jedyneczkami klaski;

Ksiazki tez zjadamy / te "harmonijki" na wsi i pora na sniadanie - dawno we koszu wyladowaly ( na szczescie kupione na arosie za "grosze" hahaha )

Cytat:
szkoda ze na fb ....
Zakladaj konto nazwij sie Cimdzia Lindzia
- i wpadaj na grupe ;-)

Cytat:
Pani trochę tak--ja chyba bardziej, potem już zła bo facet nawet się nie zatrzymał, musiała za nim pojechać i trąbić...jeszcze prosił żeby policji nie wzywać o on dużo punktów ma to się wzbogacił o kolejne.)
Ja pierduuuuuu jak nic - rownosci rownika by bylo za malo ...!!!!
Dobrze siostra zrobila - nie popuszczac

Aaaaaaaaaaa

scarlett dla Zosiowego zakupy ..!

Dobra spadam we kimonko - jutro wolne od szkoly ale i tak na 12 musze jechac na centrum

Stary 2014-02-13, 23:19   #1376
BYou
MBZ♥

Kasia o matko i córko i żono żołnierza na 110

Hally ja otiweram okienko odpowiedzi a potem strona po stronie czytam i sobie odpisujęna szybko rano jak Zosia nie śpi to lecę z pamięci i wtedy połowa rzecy mi umyka:/

Monika, na nas 2 lata temu jak wracaliśmy z Mielna najechał facet osobówką na światłach:/niby uderzenie z wolna ale szarpnęło mocno. Także potem jechaliśmy z dusz na ramieniu. Teraz z Zosią to bym na zawał padła. Już się lękam wyprawy w niedzielę.
Zapomniałam że jeszcze lubię coccodrillo i nexta.

Dragusiu znasz outlet coccodrillo w factory?

Nestelle, co tam giga, ja już mam terabajty a tak serio to lubię wiedzieć co u Wasi dlatego lubię nadrabiać
ja z moim piechem idę do weta w przyszłym tygodniu bo zauważyłam, że jak dłużej poleży to utyka na lewą tylna łapkę:/albo jak jesteśmy na długim spacerze i jest chłodniej to też. Martwię się.

Despa co to za tabletki na migrenę o których kiedyś pisałaś?

Stary 2014-02-13, 23:21   #1377
kasia86bgo
Zakorzenienie

nestelle
- nie mowie ze wszystkie juz mam takie duze / obecnie Milus nosi 80-86 ( ma 77cm) czasamk jeszczd w 72/4 da sie upchac zalezy od firmy - z tych powyzej 100cm mam kilka rzeczy ( po kims, ale sa w znakomitum stanie )

A co do BYoU / ona "nadrabia" nas na osobnym Cytuj z tego co pamietam

Stary 2014-02-13, 23:42   #1378
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
A, dziewczyny piekące chleb - mój chleb - robię cały czas z jednego przepisu - się rozpłaszczył. Mam jeden wielki placek w piekarniku... Czemu? Czy możliwe, że przez to, że wczoraj suche składniki wymieszałam, a dopiero dziś rano dodałam wody i zagniotłam ciasto? Ciasto było jakies lepkie w ogóle, kurcze no...
Nie pomogę, mi się tak nigdy nie dzieje.

Cytat:
C.R na czym byliście w kinie?
"Jack Strong", podobał mi się.

Cytat:
Idiota
Dobrze, że siostrze nic się nie stało.

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 23:42   #1379
cathlyn
Rozeznanie

Witam

Dziecko mi się zdecydowanie przestawiło. Dziś znów dwie drzemki - jedna o 10.30, druga o 17.30. I poszła spać jakąś godzinę temu. Chciałam ominąć tą druga drzemkę, ale TŻ został dziś z L... Nie rozumiem tego - zostawiłam ich jak się bawili. Wracam - L. śpi. Pytam się czy marudziła, czy płakała? (ostatnio zasypia tylko przy cycu) - a TŻ na to: nie, bawiliśmy się, a ona "podeszła", położyła głowę na moich kolanach i tak tarła oczy, to ją przytuliłem i usnęła.

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość

O widzisz
Przy butli by zasnął, wiem. Ale chyba nie będę Go tak uczyła w dzień - na noc na razie pewnie tak - mleko i spanie. A w dzień nie chcę Mu dawać MM... Babci udało się 2 razy uśpić K. tak po prostu, na rękach. U mnie nie potrafi
Mam to samo. Teraz zasypia tylko przy cycu, na rękach nie da rady (u mnie). A jakiś czas temu zasypiała tylko na rękach.

Cytat:
masz racje, choc ja pisalam do jakich wartosci moze siegac ilsoc bialka. Sprawdzilam jeszcze jeden jogurt, jaki mam w lodowce, bez dodatku mleka, z naturalnymi bakteriami, 3,8% - zawiera az 4,9 g! bialka
Ciekawe skąd tyle białka.... Ja tak naprawdę nie wiem, ile ma mój, bo mam swój jogurt (TŻ robi), ale podejrzewam, że tyle co mleko.
Cytat:
cathlyn a przy okazji jogurtow (nie znam tematu ale widze, ze jest dosc rozlegly ) - sa dwa rodzaje bakterii L+ i L- - i bakterie L+ to te lepsze i dla naszych dzieci czy dla odbudowy flory powinnysmy wybierac jogurty wlasnie z tym szczepem

ahhh i sprawdzilam jeszcze zawartosc bialka w serkach - 11-13g! (teraz juz widac czarno na bialym dlazcego serkow sie malemu dziecku nie poleca)
1. My używamy L+ (musiałam sprawdzić, jakie mamy, bo to TŻ się w temat wgryzał)
2. Piszesz o serkach wiejskich/homo?
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

Ooo i moja mama mowi ze mnie jak cos bede z Ciuchow dla Milusia kupowala - mam juz do 110cm
.
Ja też ostatnio kupiłam rozmiar 92. I kurczę chyba musze przestać, minimalizm scarlett by mi się przydał

Cytat:
Dobrze, że siostrze się nic nie stało...

Jola, L. też szoruje zębami po łóżeczku. Znaczy szorowała jak jej wychodziły dwójki Teraz w łóżeczku nie przesiaduje

Przydługi opis zakładania nosidełka na plecy:
Zakładam nosidło, wiąże z przodu, przesuwam tak, aby panel był na plecach. L. sadzam przed sobą, chwyta,m pod pachami i robię taki saamoloooocik i hop jest z tyłu - jej głowa zaraz obok mojej głowy - właściwie tuż nad moją główą), trzymam
ją cały czas, siadam (dla asekuracji, L. jest strasznym wierciołkiem). Opuszczam delikatnie L. ona już teraz trzyma się blisko pleców sama, łapę za pasy i nakładam najpierw jeden zarzucam na ramię, potem z drugiej strony - dziecko już jest w MT, biorę pasy do góry - tak naprostowuję je, rozprostowuję panel tym samym, jak widzę, że przylega blisko, to wstaje potrząsam jeszcze pasami, żeby się wszystko ułożyło, naciągam i przekładam pasy pod pachami, do tyłu pod pupkę L. i do przpdu i wiążę. I koniec. Powinnam to robić na stojącą, ale na siedząco wygodniej.
A dla większego dziecka taka opcja będzie ok - przekładanie samego dziecka z boku na tył, bez nosidła.
http://www.pathi.pl/pl/instrukcja-zakladania.html

Nie wiem, czy coś rozjaśniłam, ciężko mi opisać jak to robię
Stary 2014-02-13, 23:44   #1380
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Dragusiu znasz outlet coccodrillo w factory?
ja tam byłam w factory raz w życiu i nic tam dla mnie nie było więc nie bywam

dobranoc

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości