Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VII część:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,86%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 1 2,86%
Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 12 34,29%
Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy 0 0%
Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy 3 8,57%
Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala 4 11,43%
Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta 3 8,57%
Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie 3 8,57%
Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy 5 14,29%
Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią 3 8,57%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-14, 08:52   #631
your Angel
czyli Endżi

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Cytat:
Napisane przez lamponek Pokaż wiadomość
Fajnie ! My byliśmy wczoraj pierwszy raz na basenie z malutka.
Super sprawa! Wszystkim mamusiom ktore sie wahają bardzo polecam !
Mała była przeszczesliwa ! Wieczorem padła Wymeczona ale potem czesto sie przebudzala cos chyba za dużo wrażeń

Dziewczyny czy wasze dzieci tez tak nie cierpią jeździć samochodem ? No wrzask jest taki i histeria ze odechciewa sie gdziekolwiek z nia jechać .
Kaski 87 nie pytam bo Mikołaj pewnie uwielbia albo od razu zasypia :P
Zazdroszczę wypadu!

Małe dziecko mojego kuzyna nie lubi jazdy samochodem. Zawsze okropnie płacze, oni próbują uspokajania na różne sposoby, ale na nic. Są "troszkę" uziemieni przez to
Nie do końca wiadomo skąd ta awersja, ale i tata i mama nie lubili jeździć za dziecka.

Mój mały też uwielbia jeździć autem.

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2014-02-14 o 08:53
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 08:52   #632
87czarna
Zakorzenienie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

lamponek Moja usypia w samochodzie od razu. Tak samo jak w wózku

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 08:53   #633
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Zazdroszczę wypadu!

Małe dziecko mojego kuzyna nie lubi jazdy samochodem. Zawsze okropnie płacze, oni próbują uspokajania na różne sposoby, ale na nic. Są "troszkę" uziemieni przez to
Nie do końca wiadomo skąd ta awersja, ale i tata i mama nie lubili jeździć za dziecka.
a w ciazy jezdzila?
bo ta moja kolezanka nie jezdzila w ciazy. moze ze dwa, trzy razy
ale takto tylko tramwajami.
ciekawe czy to ma znaczenie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 08:58   #634
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, tylko że ona pisała o pełnej porcji a ja pełnej nie daję. Na tym polegało zdziwienie.
No i na tym, że ekspozycja wdg jej pediatry to 3 miesiące a ja się akurat nigdy z tym nie spotkałam.

Natala, jakiś czas temu pisałaś, że rozumiesz moją motywację z próbami z kaszką (dla ścisłości to podaję i bezglutenową i glutenową), bo dziecko mi nie śpi i co 2 godziny woła o jedzenie.
Poza tym przelicznik jest inny, bo to nie jest czysta manna - jak Holle czy Kupiec.

Błagam, zejdźcie ze mnie, bo nie mam mocy na tłumaczenie się
ale nikt na Ciebie nie wsiadł to jest forum, wiadomo że to co piszemy wzbudza komentarze, a to ze nie zawsze takie jak chcielibyśmy przeczytac....
Przy mm ekspozycja trwa 3 miesiace.
oczywiście że rozumiem Twoją motywację, bo faktycznie można się wykończyć przy takim trybie pobudek, ale z kaszką glutenową byłabym jednak (JA!) ostrożniejsza.
..

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
butelki przydaja mi sie bo mroze w.nich pokarm
nocne karmienie jest wazne dla laktacji ale napewno nie na etapie kiedy dziecko powinno przesypiac juz noc. i tak go karmie w nocy a jak nie to bede odciagac.
szcegolnie ze on idzie spac o 20 a ja o 23 odciagam zawsze
wiesz ja karmie na zadanie tylko dziecko jest glodne bo.nic tam nie ma. karmie co 30minut teraz rano. ale to chyba nie rozwiazanie?
wiec znow rozkrecam laktacje tak by.moje dziecko sie najadalo
no dobrze, mrozisz pokarm i co z nim dalej robisz?
co do przesypiania nocy, to dzieci kp absulutnie nie musza w takim wieku przesypiać nocy. Ba, wiele dzieci na mm też się jeszcze w nocy budzi i jest karmionych...
ja Ci nie chce mówić co powinnaś robić, bo nie mam prawa w to ingerować, tylko wydaje mi się że być moze jest gdzieś przyczyna tych częstych kryzysów u Ciebie

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 08:58   #635
lamponek
Raczkowanie

Cytat:

Wczoraj pani kioskarka pocieszyła mnie, że jej córka też tak miała, ale unormowało się ok 2 roku życia. Aż chce się żyć!

Nie chwytam logiki mojego dziecka. Po hugo jak zwykle trąbi o 6;30 koniec spania (a w środku nocy zrobił sobie jeszcze 2 godziny imprezy więc teoretycznie powinien to odespać) jak po półtorej godziny znowu zasypia
Hehe to jeszcze "tylko" 1,5 roku nieprzespanych nocy ja sie nie śmieje bo mam ten sam egzemplarz co 2h pobudka a jak prześpi 3 pod rząd to święto .. Moje dziecko myśli widać jak Twoje bo tez tak samo wstaje rano okolo 7,a zaraz marudzi ze chce spać ... ale ja juz sie przyzwyczailam robię sniadanko i kawke a mała se kweka i steka na kocu na podłodze

lamponek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 09:00   #636
ewacia85
Wtajemniczenie

wszystkiego najlepszego dla ciotek wizażanek z okazji WALENTYNEK ŻYCZY SEBUŚ

Edytowane przez ewacia85
Czas edycji: 2014-02-14 o 09:08
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 09:01   #637
misia332
Zakorzenienie

Endżi dlatego ja już pisałam raz, na temat odżywiania i niekótrych norm wychowania mojego dziecka się nie wypowiadam...

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 09:05   #638
your Angel
czyli Endżi

Tassia, chyba o to pytałam, ale nie pamiętam odpowiedzi Raczej tak, bo do pracy dojeżdżała.
Kurczę, ale mały bujał się w brzuchu tak czy inaczej

Z drugiej strony mój inny kuzyn pakował swoją córkę w auto jak histeria była na takim etapie że nic nie pomagało. Zawrócenie na najbliższym rondzie (chyba 300 metrów!) i mała wpadała w objęcia Morfeusza

Lola, właśnie w DDTVN mówią o tej bójce Dody i Szulim Szok, co to za babiszon ze slumsu!

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Misia, no rozumiem... Ja kumam, że doradzanie jest życzliwe, dziewczyny podsuwają jadłospisy, normy itd. Ale stresujące jest jak człowiek ma tłumaczyć czemu robi inaczej.
Ja mam na przykład czasem takie konfrontacje z mamą i naprawdę mam tego dość

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2014-02-14 o 09:07
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 09:11   #639
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
ale nikt na Ciebie nie wsiadł to jest forum, wiadomo że to co piszemy wzbudza komentarze, a to ze nie zawsze takie jak chcielibyśmy przeczytac....
Przy mm ekspozycja trwa 3 miesiace.
oczywiście że rozumiem Twoją motywację, bo faktycznie można się wykończyć przy takim trybie pobudek, ale z kaszką glutenową byłabym jednak (JA!) ostrożniejsza.
..

no dobrze, mrozisz pokarm i co z nim dalej robisz?
co do przesypiania nocy, to dzieci kp absulutnie nie musza w takim wieku przesypiać nocy. Ba, wiele dzieci na mm też się jeszcze w nocy budzi i jest karmionych...
ja Ci nie chce mówić co powinnaś robić, bo nie mam prawa w to ingerować, tylko wydaje mi się że być moze jest gdzieś przyczyna tych częstych kryzysów u Ciebie
no co miesiac wyjezdzam do wawy wiec mlody musi cos jesc
temat spania jest odrebnym.tematem
chetnue sie dowiem.co jest przyczyna tego ze z dnia na dzien nagle nie mam mleka. po prostu nagle.
jednego dnia wieczorem odciagam i mam 150ml rach ciach, a drugiego odciagam to na 3 razy po 50ml, a trzeciego odciagam i leci 20 i nic.
nie ma.naplywu pokarmu.
nie daje mm, narazie nie podalam ale widze ze Maciek nie jest najedzony
przystawiam go duzo ale to tez nie jest rozwiazanie.
no po prostu nie wiem o co chodzi. moze tak mocno moj organizm reaguje na stres
bo jak dla mnie to jedyne wyjasnienie

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

ewacia podziekuj Sebulkowi
slicznie sie chlopak zachowal

[/RIGHT]
Stary 2014-02-14, 09:13   #640
lamponek
Raczkowanie

Cytat:
moj zasypia jeszcze w domu jak wsadzam w fotelik
ja bardzo duzo z nim.jezdze samochodem i czasem jak to za dlugo trwa to cos tam.kweka
ale generalnie spiiii

mojej kokezanki dziecko robilo histerie i zmienilo sie to dopiero jak zmienili fotelik na taki przodem.do.kierunku jazdy

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Macko teraz spi. co za dzieć!!!!!

Hmm chyba za wcześnie na przestawienie fotelika ... Chociaż kusi zeby spróbować .....

Cytat:
Zazdroszczę wypadu!

Mój mały też uwielbia jeździć autem.
No moja zawsze płacze to jest okropne bujam tym fotelikiem, spiewam... na nic. nie wyobrazam sobie z nia sama jechac ... jak po świętach wracalismy od rodziny to płakała calutka drogę! 1,5 h i baterie jej nie slably dacie wiarę ? Oczywiście zatrzymywalismy sie ze moze cyc czy cos jak tylko wyjmuje z fotelika cisza... Zasypia na rękach ... No to odkladam... I oczywiście wrzask od nowa ... Szkoda mi jej strasznie bo noe wiem czego ona sie boi czy moze jej masakrycznie niewygodnie... Nie wiem

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
lamponek Moja usypia w samochodzie od razu. Tak samo jak w wózku
O jezu jak zazdroszczę !!! Moja na wózek tez focha miała juz jej troche przeszło ale nie do końca

Cytat:
a w ciazy jezdzila?
bo ta moja kolezanka nie jezdzila w ciazy. moze ze dwa, trzy razy
ale takto tylko tramwajami.
ciekawe czy to ma znaczenie

Jeździłam w ciazy ... Moze nie codziennie ale jeździłam ... Pod koniec było mi strasznie niewygodnie juz siedziec w samochodzie i kiedyś sie poplakalam z tej niewygody... Moze jej to przekazałam jakos
Moja nie płakała tylko jak ze szpitala wracalismy No ale wtedy jeszcze ciagle spała i miała wszystko w nosie

Moze ja ten fotelik do domu powinnam wziąć i ja sadzac w nim co jakiś czas ? Zeby sie przyzwyczajala ? co myślicie ?

lamponek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 09:27   #641
tassia
Zakorzenienie

endzi ja ci napisze co wiem a ty nie czuj ze powinnas sie tlumaczyc.
kolejny raz konsultowalam to z tym.moim.kolega lekarzem chorym.na celiakie. jak wiesz sama mam nietolerancje glutenu
wiec duzo na ten temat w zyciu przeczytalam, wielu lekarzy pytalam itp.

oczywiscie ze mozna podac gluten jak sie chce i zapewne krzywdy sie tym nie zrobi

natomiast zostaly przeprowadzone badania ze u dzieci karmionych z "ekspzycja na gluten" liczba dotknietych celiakia jest duzo mniejsza niz u dzieci bez ekspozycji.

natomiast kwestia jak to ma wygladac jest troche kwestia umowna. bo juz ktos mnie tu zaatakowal ze jak dodam lyzeczke kaszki glutenowej do porcji kaszy bezglutenowej a on nie zje calej porcji to co? to g.w.o
generalnie przy kp to sa ok dwa miesiace podawania regularnie bardzo malej ilosci glutenu
a czy to.bedzie pol lyzeczki, lyzeczka czy lyzka to nie ma duzego znaczenia.
gorzej jesli jest to 5lyzek, czy pol porcji itp.
bo w ekspozycji chodzi o niewielka ilosc

teraz dziecko moze reagowac ok, a za pol roku kosmki jelitowe nie wytrzymaja obciazenia glutenem i znikna i bach celiakia.

niestety jest to.mega upierdliwa dieta. CALKOWICIE wyklucza jedzenie na miesci. gluten jest w wedlinach, przetworach, musztardach, piwie, jest podstawa wiekszosci zageszczaczy wiec jest w serkach topionych, smietanie. w przyprawach.
zycie na diecie bezglutenowej jest katorga.

w zwiazku z tym ja pytalam wszystkich lekarzy juz w okresie ciazy co.moge zrobic zeby obnizyc prawdopodobienstwo choroby Macka, ze wzgledu na moja nietolerancje.

oczywiscie ekspzycja na gluten tylko obniza prawdopodobienstwo, ale dla mnie to bardo duzo.

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

lamponek a ty fotelik masz w aucie i znosisz do niego dziecko?
bo ja zamierzam tak zaczac robic bo.coraz wiecej.wazy ten.pakiet
ale do tej.pory wsadzalam macka w fofelik w domu
moze rzecywiscie to.jest rozwiazanie
a co.do zmiany kierunku ustawienia fotela to ta kolezanka nie zrobila tego celowo tylko jak dziecko rok skonczylo i zmienila fotelik

mialam.isc sie kapac. to sie zawizazowalam a Maciej juz sie obudzil wiec nici z czystych wyprostowanych wlosow na walentynki

[/RIGHT]
Stary 2014-02-14, 09:30   #642
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Mam dziś pierwszy raz kryzys nie śpię od 3.40
Z nocy na noc jest gorzej i dopiero teraz mi młody usnął.
A do tego pozwoliłam starszemu iść z babcią do sklepu, bo bardzo prosił, a musza iść wzdłuż ruchliwej drogi. Tak się denerwuję, że aż mnie kłuje w boku

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
dziewczyny wiem ze kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie ale Julka ma 4 miesiace i tydzien a jeszcze sie wogole nie przekreca nawet nie probuje, wogole nawet na boki sie nie przekreca i co chwile jej pokazuje jej stopki i bawie sie jej nozkami a ona dalej ich nie "odkryla".W jakim czasie Wasze dzieci odkryly te umiejetnosci?zaczynam sie troche martwic.....
mój syn jest z 30 września, nie przekręca się ani z brzucha na plecy, ani odwrotnie, na boczki też nie bardzo, czasem mu się zdaży jak się położę z nim na macie i zachęcam zabawką, stópkami swoimi też jeszcze się nie bawi; my zaczeliśmy 2 tygodnie temu ćwiczenia po wizycie u rehabilitantki, ale to z uwagi na lekką asymetrię

Cytat:
mam zakwasy na nogach, zapomnialam dzis butow na silownie i lecialam na orbiku na bosaka, na basen weszly mi laski na aqua aerobik i mhsialam cekaz az skoncza
a na koniec nie ma mleka w cycach.
jak bym jutro musiala dokarmiac to mam takie mleko co jest otwarte miesiac i jeden dzien, czyli 4 tygodnie i 4 dni a na opakowaniu napisane ze zuzyc do 4tyg po otwarciu.
wiec jak bedzie kryzys to.nie podawac nie?

mam kuzwa dosc tej laktacji. rece mi z bezsilnosci opadaja. to juz nie kwestia kryzysow. tylko to jest 5 raz kiedy nie ma.mleka. po prostu nagle nie ma

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
kurcze nie orgarniam tego, było mleko i nagle nie ma?
ale i tak Cię podziwiam, ja bym się chyba załamała i poddała przy tym 5 razie albo i wcześniej
a co do mm to nie znam się, ale 3-4 dni "po terminie" to bym chyba jeszcze podała

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
po wizycie u urologa w porządku. Na razie nie planujemy żadnych zabiegów Dopiero za ok. rok scyntygrafia, a teraz tylko leki i systematyczne badania moczu. Niestety nie koniec problemów, bo bardzo prawdopodobne jest, że Zuzia będzie miała problem z nietrzymaniem moczu i wtedy będzie potrzebny zabieg przy pęcherzu... No i u 30% dzieci po operacji wycięcia fragmentu nerki po kilku latach okazuje się, że nerka przestaje działać, zanika... Choć na pocieszenie nasz doktor powiedział, że jemu się to nigdy nie zdarzyło, może to technika lub jego delikatność...

Tak więc długoterminowe kciuki mile widziane, ale kryzys na razie zażegnany!

Dziękuję Wam za wszystkie słowa wsparcia
jak zwykle dużo zdówka dla Zuzi, kciuki masz jak w banku

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Aaa pogodziliśmy się z TŻtem chyba w końcu do niego dotarło wszystko, zobaczymy w czasie. Ale chyba przykro mu było jak mu dziś gadałam że Bartek przy nim płacze a on gra i nawet na niego nie popatrzy i on się wtedy czuje bardzo odrzucony i tego typu rzeczy które miały mu na maxa wjechać na sumienie oby podziałało
dobrze, że się pogodziliście, oby rzeczywiście zrozumiał

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 09:40   #643
niebede
Raczkowanie

Wpadłam się tylko przywitać i życzyć udanych walentynek

Moja babcia wybyła z domu na kilka dni do cioci, więc robię w domu wielkie porządki od środy.

A poza tym dziś mam rocznicę pozytywnych walentynek (dwie kreseczki) i moja mała Walentynka dziś trochę pokracznie, ale samodzielnie przekręciła się na brzuszek

Trzymajcie się, a ja wracam do porządków

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 09:40   #644
Agnieszka257
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość

Kochany Sebuś.Dziękuje bardzo za życzenia
Agnieszka257 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 09:43   #645
agaabuu
Raczkowanie

Cytat:

Ale słodziak!!!!!!

Tassia....czytam o Twoich kryzysach z karmieniem i tak mi się wydaje, że właśnie stres może mieć wpływ na ilość pokarmu....nie wiem czy dobrze pamiętam, ale chyba niedawno pisałaś, że byłaś chora może to właśnie odbiło się na laktacji...organizm może być trochę zmęczony.
Stary 2014-02-14, 09:46   #646
inwersja
dryfuję słowami

Zrobili aktualizację wizaż forum. Wygląda identycznie jak tapatalk. I nawet wyświetliły się foty od ewaci. Seba piękny lovelas
Obsługi klubów dalej brak..

Tassia, ja też dziś wieczór sama. Stary cały tydzień ma popołudniowa zmianę :P: rano złożył mi życzenia zdrowia, szczęścia, pomyślności.. Jak u cioci na imieninach

Lamponek
Mój Miłosz w foteliku od razu zasypia, ale synek znajomych nigdy nie lubił fotelików, wózka. Zawsze urządzał dzikie histerie. Dziś ma 20 m-cy i dalej jest tak samo. Byli z nim na wakacjach jak miał trochę ponad rok i jazda autem to była masakra. W końcu jechał u matki nsa kolanach rozwalony, bo w foteliku wyrywal się i ryczal całą drogę ile sił w płucach. A to była droga z Bochni nad morze, więc ogólnie mega masakra.

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2014-02-14 o 09:48
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 09:52   #647
tassia
Zakorzenienie

inwersja dzieki za info bo nawe nie zauwazylam ze fotke zobaczylam na tablecie

[/RIGHT]
Stary 2014-02-14, 09:57   #648
nephelim89
Rozeznanie

Hejo
Kciuki za dzisiejsze szczepienia
U nas po wczorajszym masakra- ta uparł się ze sam pójdzie i mały nie dał mu się uspokoić po zastrzyku i cały powrót wył. Dopiero w domu jak go wzięłam to zasnął i co chwilkę sie wybudzal więc spał mi na rękach jakieś 2 h...
Lecę nadrobić a później po tort bo Tz ma urodzinki

nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 09:57   #649
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:

Dziękuję

Ja właśnie leniuchuje w sypialni a TŻ zabawia Bartusia w salonie. Śmiać mi się chce trochę bo on mu ciągle piszczy a ten główkuje o co mu chodzi. Póki mały nie płacze to poczekam aż sam się domyśli że śpiący jest

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 09:57   #650
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
mam pytanie: dziewczyny tylko kp: czy jecie smażone jedzonko?? ja jem tylko pieczone i gotowane...
moja mama była u naszej znajomej doktor i tamta stwierdziła że ja przesadzam i powinnam jeść wszystko już bo wychowam małego alergika... z tego co pamiętam z Jakubem do 4 m-ca jadłam tylko gotowane i alergii nie ma
mi się zdarza jeść smażone, nie często, ale jem i Szymkowi nic nie jest

Cytat:
Siii ja nie jadłam smazonego chyba tylko przez pierwszy miesiac a potem juz normalnie . Teraz jem praktycznie wszystko No ale teraz taka pora ze mało jest owoców i warzyw . Sorry, cytrusow unikam. Mamy kp wy normalnie jecie juz pomarańcze ? A takie owoce bardziej egzotyczne jak ananas ? Myślicie ze mozna juz ?

cytrusów się lękam, w sumie nie wiem czemu, bo przecież póki nie sprobuję, to nie będę wiedziała

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość

i co z tym dzieckiem teraz będzie, skoro rodzice chcieli się go pozbyć, a lekarze podjęli próbę uratowania

http://kobieta.onet.pl/dziecko/wrocl...-aborcje/vqe0t

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Słyszałyście,że córeczka Bonka zmarła?
tak

Cytat:
No i nie pocytowało wszystkiego

Współczuję wszystkich marudek... Jutro będzie lepiej dziewczyny

Zdrówka dla Gorgulkowej rodzinki

Usmiechu dla Misi

Agnieszko, trzymam kciuki, dacie radę! A że wada się nie pomniejszyła... grunt, że się nie pogarsza! Szkoda, ze pani doktor taka mało wylewna.. nasz doktor też taki był na pierwszej wizycie. Byliśmy na NFZ, nie miał czasu porządie sie zająć nikim. Potem okazał się ANIOŁEM. Uratował nerkę naszej Zuzi, uchronił ją przed sepsą.. Reszta się okaże... zyczę Wam żeby i u Was się ułożyło!

po wizycie u urologa w porządku. Na razie nie planujemy żadnych zabiegów Dopiero za ok. rok scyntygrafia, a teraz tylko leki i systematyczne badania moczu. Niestety nie koniec problemów, bo bardzo prawdopodobne jest, że Zuzia będzie miała problem z nietrzymaniem moczu i wtedy będzie potrzebny zabieg przy pęcherzu... No i u 30% dzieci po operacji wycięcia fragmentu nerki po kilku latach okazuje się, że nerka przestaje działać, zanika... Choć na pocieszenie nasz doktor powiedział, że jemu się to nigdy nie zdarzyło, może to technika lub jego delikatność...

i dalej kciuki mocno zaciśnięte

Cytat:
ja generalnie mam w nosie walentynki ale oczekiwalam od tz ze z racji tego ze nabroil to sie wysili
i cos kombinowal rzrczywiscie ale wczoraj wieczorem uslyszalam:
"przenosimy walentynki na sobote bo zapomnialaem ze o 20mam trening"
no coz

przykre trochę

Cytat:

aaaaa dziękuję Lovelasku
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 10:01   #651
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
ej! Boję się! Tuśka z małżem śpią,niania włączona i już drugi raz coś mi szurało jak się włączyła, myślałam,że mąż coś robi, przebudził się... ale weszłam do sypialni i on śpi. Jestem posikana ze strachu
Może Tuska albo tz się kręcą?

Cytat:
No i nie pocytowało wszystkiego

Współczuję wszystkich marudek... Jutro będzie lepiej dziewczyny

Zdrówka dla Gorgulkowej rodzinki

Usmiechu dla Misi

Agnieszko, trzymam kciuki, dacie radę! A że wada się nie pomniejszyła... grunt, że się nie pogarsza! Szkoda, ze pani doktor taka mało wylewna.. nasz doktor też taki był na pierwszej wizycie. Byliśmy na NFZ, nie miał czasu porządie sie zająć nikim. Potem okazał się ANIOŁEM. Uratował nerkę naszej Zuzi, uchronił ją przed sepsą.. Reszta się okaże... zyczę Wam żeby i u Was się ułożyło!

ocZywiście będę trzymała

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
U nas kolejny postęp! Julia chodziła zawsze spac po mleku i przeważnie usypiala mi na rękach kiedy czekałam na odbicie. Dzisiaj wypila mleko, ale nie przusnęła, wiec polożyłam ją do łóżeczka-pokręciła się i usnęła.

oby jej tak zostalo

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
tak szczerze to mnie uspokoilo ze Twoja tez jeszcze nic z tych rzeczy nie robi bo tylko 3 dni roznicy miedzy nimi to oznacza ze widocznie jeszcze nasze dziewczyny mają czas i nadejdzie i na nich pora ale ja juz sie strasznie nie moge doczekac.....

moja 11 skończyła 4 m. I też się nie przekreca, tylko jak do cyca to jakim cudem jej się udaje, ale przy zabawie nigdy i nie chcę na boczku leżeć,od razu na plecy

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość

chyba dzisiaj nie nadrobię, dzieć śpi a ja robię hybrydki bo przyszła lampa miło mieć chwilę na przyjemności
Sama?

Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 10:05   #652
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Nie śpię,mówisz i masz:p A tak naprawdę to się poddaję.Dostała na wieczór 130ml mojego mleka,po trzech godz 140mm i co,dalej to samo.Nie śpi.Idę się zastrzelić,bo mam już dość,to dziecko mnie wykańcza

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
w takim razie chyba nie z głodu się budzi? bo u nas raczej na pewno nie, ale już nie mam pomysłu jaki może być inny powód

Cytat:
Logoasia a co jej zrobilas. ? hehe

Fajnie ! My byliśmy wczoraj pierwszy raz na basenie z malutka.
Super sprawa! Wszystkim mamusiom ktore sie wahają bardzo polecam !
Mała była przeszczesliwa ! Wieczorem padła Wymeczona ale potem czesto sie przebudzala cos chyba za dużo wrażeń

Dziewczyny czy wasze dzieci tez tak nie cierpią jeździć samochodem ? No wrzask jest taki i histeria ze odechciewa sie gdziekolwiek z nia jechać .
Kaski 87 nie pytam bo Mikołaj pewnie uwielbia albo od razu zasypia :P
Miłek przez pierwsze 2-3 miesiące nie lubił jeździć autem, płakał aż się zanosił, ja musiałam siedzieć wciśnięta z tylu między dwa foteliki i wtykać smoka aż w końcu zasnął, jak jechaliśmy w dłuższą trasę to musieliśmy się kilka razy zatrzymywać, wyciagać go i uspokajać; teraz jest lepiej, płacze tylko jak samochód się zatrzyma, 100km do rodziców robimy już bez zatrzymywania
Dawid od początku uwielbiał fotelik i jazdę samochodem, od razu zasypiał więc teraz mamy tak dla równowagi

Cytat:
dziękujemy Sebulku ależ z Ciebie dżentelmen

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Tassia, ja też dziś wieczór sama. Stary cały tydzień ma popołudniowa zmianę :P: rano złożył mi życzenia zdrowia,a szczęścia, pomyślności.. Jak u cioci na imieninach
ja się z moim mężem dziś w ogóle nie zobaczę rano przysłał mi życzenia smsem, wierszyk jak za szczeniackich lat wkurzyłam sie

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 10:11   #653
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
wykończyłaś ją po prostu
Cytat:
Logoasia a co jej zrobilas. ? hehe
no wiecie, tak normalnie zwróciłam jej uwagę kilka razy że robi coś niepomojemu, no ale widocznie jej to przeszkadzało, a poza tym chyba liczyła na szybki zarobek

Kasiunia pracuję teraz dwa dni w tygodniu i opiekunka przychodziła na max 6godzin

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Ewacia dziękujemy za życzenia . sebuś to przesłodki walenty, ucaluj od cioć

a ja dla odmiany w dzień św walentego dowiedzialam sie ze mój ojciec się dziś żeni. siedzę i ryczę. Nie utrzymuję z nim kontaktu,nie dostałam zaproszenia. eh dluga historia, serce boli
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 10:13   #654
nena_milka
Wtajemniczenie

Hej

EWACIA
Z okazji walentynek stary mi dziś powiedział że mogę dzisiaj nic nie robić no jaki on łaskaw mógł dziecko wziąć do pracy to może by mi się udało

Podsuńcie mi pomysł na jakąś dobrą sałatkę bo w sobotę idziemy do znajomych i na mnie przypadło wszystko takie oklepane i mi się już przejadło.

09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 10:16   #655
logoasia
Zakorzenienie

teacherka najważniejsze że teraz jest wszystko dobrze. Dmuchajcie i chuchajcie na Zuzie, będzie dobrze

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
Hej

EWACIA
Z okazji walentynek stary mi dziś powiedział że mogę dzisiaj nic nie robić no jaki on łaskaw mógł dziecko wziąć do pracy to może by mi się udało

Podsuńcie mi pomysł na jakąś dobrą sałatkę bo w sobotę idziemy do znajomych i na mnie przypadło wszystko takie oklepane i mi się już przejadło.

sałaty różnych typów, feta, oliwki, usmażony cieniutki boczek, podsmażone pestki dyni i winegret przed podaniem pycha
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 10:22   #656
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
A jak to u Was aktualnie wygląda? Pobudki co 2 godziny?

Happy Valentine's Day !
Tak,co dwie.Daję teraz mm na noc,po kąpieli dałam swoje odiągnięte,to spała coś koło trzech.Chcę ją też trochę zaczął oszukiwać i np.jedno karmienie podać herbatkę albo wodę

Stary 2014-02-14, 10:27   #657
xViolet
Raczkowanie

gorgulku duzo zdrowka

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ależ jestem podjarana jutrem.

Najpierw Tuśka zje coś nowego
Potem przychodzą stolarze montować szafę.
A o 16 zajęcia muzyczne.
Wow

no to idę nyny, dobranoc
Fajny dzien sie zapowiada. Miedzy Tusia a Wiki jest tydzien różnicy i my za tydz zaczynamy ekspozycje, ale pewnie w sobotę, żeby tata zobaczył pierwsza łyżeczkę
No i fajnie z tymi zajęciami, napisz koniecznie jak wrażenia.

teacherka

Na pewno bedzie dobrze, w końcu 70% szans ze z nereczka bedzie ok.

Mam jeszcze pytanko o to jakie zabawki robisz małej ?

Cytat:

Dziewczyny, macie jakieś fajne pomysły/patenty na ujęcia na fotkach "dzieciowych"? Mam jutro na pokładzie moją kochaną przyjaciółkę ze sprzętem fotograficznym i dumamy, dumamy...
Największy dylemat mam jaką fryzurę zrobić Julkowi!

To jest super, ale mój mały nie śpi na tyle mocno
http://deser.pl/deser/51,111858,15315128.html?i=0
Świetne te zdjęcia, o ile dziecko jest w stanie zasnąć np na podłodze albo nie budzi sie przy przenoszeniu. Moja tylko w łóżeczku spi, a tam cieżko o takie cuda
Mi ze zdjeć Wiki podoba sie, jak ubrałam jej bluzę z kapturem, tz tez i ona jeszcze taka minę zbója zrobiła albo położyłam ją na brzuszku, przed nią tablet i słuchawki takie duże, a ona zafascynowana, na chwile tez jej założyłam te słuchawki no i z misiem olbrzymem, jak leżą i sobie gadają.

Cytat:

cudny mały dzentelmen.
Stary 2014-02-14, 10:30   #658
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
w takim razie chyba nie z głodu się budzi? bo u nas raczej na pewno nie, ale już nie mam pomysłu jaki może być inny powód

Miłek przez pierwsze 2-3 miesiące nie lubił jeździć autem, płakał aż się zanosił, ja musiałam siedzieć wciśnięta z tylu między dwa foteliki i wtykać smoka aż w końcu zasnął, jak jechaliśmy w dłuższą trasę to musieliśmy się kilka razy zatrzymywać, wyciagać go i uspokajać; teraz jest lepiej, płacze tylko jak samochód się zatrzyma, 100km do rodziców robimy już bez zatrzymywania
Dawid od początku uwielbiał fotelik i jazdę samochodem, od razu zasypiał więc teraz mamy tak dla równowagi

dziękujemy Sebulku ależ z Ciebie dżentelmen

ja się z moim mężem dziś w ogóle nie zobaczę rano przysłał mi życzenia smsem, wierszyk jak za szczeniackich lat wkurzyłam sie
Właśnie nie wiem czy nie z głodu.Daję jej jeść,to zje i zasypia.Też już sama nie wiem

Stary 2014-02-14, 10:30   #659
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Hej

EWACIA

Moze filet kurczaka, winogrona, prażone pestki dyni i kukurydza. Uwielbiam
Stary 2014-02-14, 10:33   #660
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziękuję,jaki słodziaczek.Rośnie mały gentelmen,kobiety będą miały z nim fajnie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości