|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VII część: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,86% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
1 | 2,86% |
| Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
12 | 34,29% |
| Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy |
|
0 | 0% |
| Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy |
|
3 | 8,57% |
| Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala |
|
4 | 11,43% |
| Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta |
|
3 | 8,57% |
| Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie |
|
3 | 8,57% |
| Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy |
|
5 | 14,29% |
| Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią |
|
3 | 8,57% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |
|
czyli Endżi
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Cytat:
Małe dziecko mojego kuzyna nie lubi jazdy samochodem. Zawsze okropnie płacze, oni próbują uspokajania na różne sposoby, ale na nic. Są "troszkę" uziemieni przez to ![]() Nie do końca wiadomo skąd ta awersja, ale i tata i mama nie lubili jeździć za dziecka. Mój mały też uwielbia jeździć autem.
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2014-02-14 o 08:53 |
|
|
|
|
#632 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
lamponek Moja usypia w samochodzie od razu. Tak samo jak w wózku
|
|
#633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ta moja kolezanka nie jezdzila w ciazy. moze ze dwa, trzy razy ale takto tylko tramwajami. ciekawe czy to ma znaczenie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#634 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest forum, wiadomo że to co piszemy wzbudza komentarze, a to ze nie zawsze takie jak chcielibyśmy przeczytac....Przy mm ekspozycja trwa 3 miesiace. oczywiście że rozumiem Twoją motywację, bo faktycznie można się wykończyć przy takim trybie pobudek, ale z kaszką glutenową byłabym jednak (JA!) ostrożniejsza. .. Cytat:
co do przesypiania nocy, to dzieci kp absulutnie nie musza w takim wieku przesypiać nocy. Ba, wiele dzieci na mm też się jeszcze w nocy budzi i jest karmionych... ja Ci nie chce mówić co powinnaś robić, bo nie mam prawa w to ingerować, tylko wydaje mi się że być moze jest gdzieś przyczyna tych częstych kryzysów u Ciebie
|
||
|
|
|
#635 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja sie nie śmieje bo mam ten sam egzemplarz co 2h pobudka a jak prześpi 3 pod rząd to święto .. Moje dziecko myśli widać jak Twoje bo tez tak samo wstaje rano okolo 7,a zaraz marudzi ze chce spać ... ale ja juz sie przyzwyczailam robię sniadanko i kawke a mała se kweka i steka na kocu na podłodze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#636 |
|
Wtajemniczenie
|
wszystkiego najlepszego dla ciotek wizażanek z okazji WALENTYNEK ŻYCZY SEBUŚ
![]() Edytowane przez ewacia85 Czas edycji: 2014-02-14 o 09:08 |
|
|
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
Endżi dlatego ja już pisałam raz, na temat odżywiania i niekótrych norm wychowania mojego dziecka się nie wypowiadam...
|
#638 |
|
czyli Endżi
|
Tassia, chyba o to pytałam, ale nie pamiętam odpowiedzi
Raczej tak, bo do pracy dojeżdżała.Kurczę, ale mały bujał się w brzuchu tak czy inaczej ![]() Z drugiej strony mój inny kuzyn pakował swoją córkę w auto jak histeria była na takim etapie że nic nie pomagało. Zawrócenie na najbliższym rondzie (chyba 300 metrów!) i mała wpadała w objęcia Morfeusza ![]() Lola, właśnie w DDTVN mówią o tej bójce Dody i Szulim Szok, co to za babiszon ze slumsu!---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Misia, no rozumiem... Ja kumam, że doradzanie jest życzliwe, dziewczyny podsuwają jadłospisy, normy itd. Ale stresujące jest jak człowiek ma tłumaczyć czemu robi inaczej. Ja mam na przykład czasem takie konfrontacje z mamą i naprawdę mam tego dość
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2014-02-14 o 09:07 |
|
|
|
#639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() temat spania jest odrebnym.tematem chetnue sie dowiem.co jest przyczyna tego ze z dnia na dzien nagle nie mam mleka. po prostu nagle. jednego dnia wieczorem odciagam i mam 150ml rach ciach, a drugiego odciagam to na 3 razy po 50ml, a trzeciego odciagam i leci 20 i nic. nie ma.naplywu pokarmu. nie daje mm, narazie nie podalam ale widze ze Maciek nie jest najedzony przystawiam go duzo ale to tez nie jest rozwiazanie. no po prostu nie wiem o co chodzi. moze tak mocno moj organizm reaguje na stres bo jak dla mnie to jedyne wyjasnienie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- ewacia podziekuj Sebulkowi ![]() slicznie sie chlopak zachowal ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#640 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
to jest okropne bujam tym fotelikiem, spiewam... na nic. nie wyobrazam sobie z nia sama jechac ... jak po świętach wracalismy od rodziny to płakała calutka drogę! 1,5 h i baterie jej nie slably dacie wiarę ? Oczywiście zatrzymywalismy sie ze moze cyc czy cos jak tylko wyjmuje z fotelika cisza... Zasypia na rękach ... No to odkladam... I oczywiście wrzask od nowa ... Szkoda mi jej strasznie bo noe wiem czego ona sie boi czy moze jej masakrycznie niewygodnie... Nie wiem O jezu jak zazdroszczę !!! Moja na wózek tez focha miała juz jej troche przeszło ale nie do końca Cytat:
![]() Moja nie płakała tylko jak ze szpitala wracalismy No ale wtedy jeszcze ciagle spała i miała wszystko w nosie Moze ja ten fotelik do domu powinnam wziąć i ja sadzac w nim co jakiś czas ? Zeby sie przyzwyczajala ? co myślicie ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
endzi ja ci napisze co wiem a ty nie czuj ze powinnas sie tlumaczyc.
kolejny raz konsultowalam to z tym.moim.kolega lekarzem chorym.na celiakie. jak wiesz sama mam nietolerancje glutenu wiec duzo na ten temat w zyciu przeczytalam, wielu lekarzy pytalam itp. oczywiscie ze mozna podac gluten jak sie chce i zapewne krzywdy sie tym nie zrobi natomiast zostaly przeprowadzone badania ze u dzieci karmionych z "ekspzycja na gluten" liczba dotknietych celiakia jest duzo mniejsza niz u dzieci bez ekspozycji. natomiast kwestia jak to ma wygladac jest troche kwestia umowna. bo juz ktos mnie tu zaatakowal ze jak dodam lyzeczke kaszki glutenowej do porcji kaszy bezglutenowej a on nie zje calej porcji to co? to g.w.o generalnie przy kp to sa ok dwa miesiace podawania regularnie bardzo malej ilosci glutenu a czy to.bedzie pol lyzeczki, lyzeczka czy lyzka to nie ma duzego znaczenia. gorzej jesli jest to 5lyzek, czy pol porcji itp. bo w ekspozycji chodzi o niewielka ilosc ![]() teraz dziecko moze reagowac ok, a za pol roku kosmki jelitowe nie wytrzymaja obciazenia glutenem i znikna i bach celiakia. niestety jest to.mega upierdliwa dieta. CALKOWICIE wyklucza jedzenie na miesci. gluten jest w wedlinach, przetworach, musztardach, piwie, jest podstawa wiekszosci zageszczaczy wiec jest w serkach topionych, smietanie. w przyprawach. zycie na diecie bezglutenowej jest katorga. w zwiazku z tym ja pytalam wszystkich lekarzy juz w okresie ciazy co.moge zrobic zeby obnizyc prawdopodobienstwo choroby Macka, ze wzgledu na moja nietolerancje. oczywiscie ekspzycja na gluten tylko obniza prawdopodobienstwo, ale dla mnie to bardo duzo. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- lamponek a ty fotelik masz w aucie i znosisz do niego dziecko? bo ja zamierzam tak zaczac robic bo.coraz wiecej.wazy ten.pakiet ale do tej.pory wsadzalam macka w fofelik w domu moze rzecywiscie to.jest rozwiazanie a co.do zmiany kierunku ustawienia fotela to ta kolezanka nie zrobila tego celowo tylko jak dziecko rok skonczylo i zmienila fotelik mialam.isc sie kapac. to sie zawizazowalam a Maciej juz sie obudzil wiec nici z czystych wyprostowanych wlosow na walentynki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#642 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Mam dziś pierwszy raz kryzys
Z nocy na noc jest gorzej i dopiero teraz mi młody usnął. A do tego pozwoliłam starszemu iść z babcią do sklepu, bo bardzo prosił, a musza iść wzdłuż ruchliwej drogi. Tak się denerwuję, że aż mnie kłuje w boku Cytat:
Cytat:
ale i tak Cię podziwiam, ja bym się chyba załamała i poddała przy tym 5 razie albo i wcześniej ![]() a co do mm to nie znam się, ale 3-4 dni "po terminie" to bym chyba jeszcze podała ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#643 |
|
Raczkowanie
|
Wpadłam się tylko przywitać i życzyć udanych walentynek
Moja babcia wybyła z domu na kilka dni do cioci, więc robię w domu wielkie porządki od środy. A poza tym dziś mam rocznicę pozytywnych walentynek (dwie kreseczki) i moja mała Walentynka dziś trochę pokracznie, ale samodzielnie przekręciła się na brzuszek Trzymajcie się, a ja wracam do porządków
|
#644 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#645 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tassia....czytam o Twoich kryzysach z karmieniem i tak mi się wydaje, że właśnie stres może mieć wpływ na ilość pokarmu....nie wiem czy dobrze pamiętam, ale chyba niedawno pisałaś, że byłaś chora może to właśnie odbiło się na laktacji...organizm może być trochę zmęczony.
|
|
#646 |
|
dryfuję słowami
|
Zrobili aktualizację wizaż forum. Wygląda identycznie jak tapatalk. I nawet wyświetliły się foty od ewaci. Seba piękny lovelas
![]() Obsługi klubów dalej brak.. Tassia, ja też dziś wieczór sama. Stary cały tydzień ma popołudniowa zmianę :P: rano złożył mi życzenia zdrowia, szczęścia, pomyślności.. Jak u cioci na imieninach ![]() Lamponek Mój Miłosz w foteliku od razu zasypia, ale synek znajomych nigdy nie lubił fotelików, wózka. Zawsze urządzał dzikie histerie. Dziś ma 20 m-cy i dalej jest tak samo. Byli z nim na wakacjach jak miał trochę ponad rok i jazda autem to była masakra. W końcu jechał u matki nsa kolanach rozwalony, bo w foteliku wyrywal się i ryczal całą drogę ile sił w płucach. A to była droga z Bochni nad morze, więc ogólnie mega masakra. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2014-02-14 o 09:48 |
|
|
|
#647 |
|
Zakorzenienie
|
inwersja dzieki za info bo nawe nie zauwazylam ze fotke zobaczylam na tablecie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#648 |
|
Rozeznanie
|
Hejo
![]() Kciuki za dzisiejsze szczepienia ![]() U nas po wczorajszym masakra- ta uparł się ze sam pójdzie i mały nie dał mu się uspokoić po zastrzyku i cały powrót wył. Dopiero w domu jak go wzięłam to zasnął i co chwilkę sie wybudzal więc spał mi na rękach jakieś 2 h... Lecę nadrobić a później po tort bo Tz ma urodzinki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie leniuchuje w sypialni a TŻ zabawia Bartusia w salonie. Śmiać mi się chce trochę bo on mu ciągle piszczy a ten główkuje o co mu chodzi. Póki mały nie płacze to poczekam aż sam się domyśli że śpiący jest
|
|
#650 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tak Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#651 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ocZywiście będę trzymała Cytat:
oby jej tak zostalo Cytat:
moja 11 skończyła 4 m. I też się nie przekreca, tylko jak do cyca to jakim cudem jej się udaje, ale przy zabawie nigdy i nie chcę na boczku leżeć,od razu na plecy Cytat:
Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app |
|||||
|
|
|
#652 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dawid od początku uwielbiał fotelik i jazdę samochodem, od razu zasypiał więc teraz mamy tak dla równowagi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
rano przysłał mi życzenia smsem, wierszyk jak za szczeniackich lat
|
||||
|
|
|
#653 |
|
Zakorzenienie
|
no wiecie, tak normalnie zwróciłam jej uwagę kilka razy że robi coś niepomojemu, no ale widocznie jej to przeszkadzało, a poza tym chyba liczyła na szybki zarobek Kasiunia pracuję teraz dwa dni w tygodniu i opiekunka przychodziła na max 6godzin ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Ewacia dziękujemy za życzenia . sebuś to przesłodki walenty, ucaluj od cioć a ja dla odmiany w dzień św walentego dowiedzialam sie ze mój ojciec się dziś żeni. siedzę i ryczę. Nie utrzymuję z nim kontaktu,nie dostałam zaproszenia. eh dluga historia, serce boli |
|
|
|
#654 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
EWACIA Z okazji walentynek stary mi dziś powiedział że mogę dzisiaj nic nie robić no jaki on łaskaw Podsuńcie mi pomysł na jakąś dobrą sałatkę bo w sobotę idziemy do znajomych i na mnie przypadło wszystko takie oklepane i mi się już przejadło.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#655 | |
|
Zakorzenienie
|
teacherka najważniejsze że teraz jest wszystko dobrze. Dmuchajcie i chuchajcie na Zuzie, będzie dobrze
---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
pycha
|
|
|
|
|
#656 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#657 | |||
|
Raczkowanie
|
gorgulku duzo zdrowka Cytat:
No i fajnie z tymi zajęciami, napisz koniecznie jak wrażenia. teacherka Na pewno bedzie dobrze, w końcu 70% szans ze z nereczka bedzie ok. Mam jeszcze pytanko o to jakie zabawki robisz małej ? Cytat:
![]() Mi ze zdjeć Wiki podoba sie, jak ubrałam jej bluzę z kapturem, tz tez i ona jeszcze taka minę zbója zrobiła albo położyłam ją na brzuszku, przed nią tablet i słuchawki takie duże, a ona zafascynowana, na chwile tez jej założyłam te słuchawki no i z misiem olbrzymem, jak leżą i sobie gadają.Cytat:
|
|
#658 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#659 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#660 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.

[/RIGHT]
to jest forum, wiadomo że to co piszemy wzbudza komentarze, a to ze nie zawsze takie jak chcielibyśmy przeczytac....

Szok, co to za babiszon ze slumsu!
to jest okropne 
i co chwile jej pokazuje jej stopki i bawie sie jej nozkami a ona dalej ich nie "odkryla".W jakim czasie Wasze dzieci odkryly te umiejetnosci?zaczynam sie troche martwic.....
chyba w końcu do niego dotarło wszystko, zobaczymy w czasie. Ale chyba przykro mu było jak mu dziś gadałam że Bartek przy nim płacze a on gra i nawet na niego nie popatrzy i on się wtedy czuje bardzo odrzucony i tego typu rzeczy które miały mu na maxa wjechać na sumienie oby podziałało

wszystko takie oklepane i mi się już przejadło.