Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VII część:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,86%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 1 2,86%
Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 12 34,29%
Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy 0 0%
Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy 3 8,57%
Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala 4 11,43%
Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta 3 8,57%
Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie 3 8,57%
Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy 5 14,29%
Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią 3 8,57%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-14, 13:19   #721
Asiek84
Wtajemniczenie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
od niedawna Maciek spi bez spiworka i w szoku jestem w jakiej pozycji ma nogi stopy razem, a kolana ugiete szeroko
jak kaczusia

wasze dzieci tez tak spia??? to normalne???
mój tak śpi
Stary 2014-02-14, 13:26   #722
agaabuu
Raczkowanie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
a on tak ma , że nie zaśnie inaczej jak na brzuchu. jak położę go na wznak to mimo zmęczenia ciągle chce się bawić, ledwo zobaczy karuzelkę to na przemian zaciesza do niej, wyciąga rączki i płacze ze zmęczenia. dużo spokojniej śpi na brzuchu, a śpi tak odkład skończył 5-6 tygodni.
teraz czasem się przekręci na półbrzuch i tak słodko wypnie tyłek
Ha ha....moja też tak wypina kuperek i na boczku śpi Też od dłuższego czasu śpi jej się lepiej i dłużej na brzuszku, ale oczywiście nie jest tak słodko i sama tak nie zaśnie...zazwyczaj zasypia na rękach przy muzyce a potem odkładamy ją do łóżeczka. A w nocy jak się przebudza to biorę ją do cyca i odkładam już na plecki. Wczoraj jak ją odkładałam to jeszcze nie spała, słyszałam jak się kręci i stęka, ale nie podnosiłam jej i sama zasnęła po 5 min. Nie chce jej chwalić,ale znowu jej się zmieniło i teraz normalnie co dwie godziny w ciagu dnia zasypia i śpi nawet po 2 godz z czego jestem zadowolona Wiem co to znaczy jak dziecko marudzi i niczym się nie chce zająć, bo to też przerabiałam. Dlatego Tassia nie dziwię Ci się, że masz taki podły nastrój i nic Ci się nie chce

I jestem prawie pewna, że Antosi będą wychodzić górne jedynki , bo od kilku dni ma biegunkę, a jak wychodziły jej dolne jedynki też tak było. No i oczywiście paluszki pcha do buźki i jeździ sobie po górnych dziąsłach
Stary 2014-02-14, 13:39   #723
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
dobra zamecze dzis was, ale naprawde mam kryzys macierzynstwa
1.laktacja
2.nieprzespane noce
3. codzienne calodzienne marudzenie
nie wiem juz czy on chory nie jest
caly czas placze, naokraglo!!!!
brzuch go nie boli, dzis to raczej tez nie zeby, przed chwila dokarmialam go mlekiem co udalo mi sie idciagnac to po 20ml zaczal rzucac butelka
jedyne gdzie sie uspokaja to chustawka, ale fizjoterapeutks zabronila.

nie wytrzymuje. mam ochote wziac opiekunke i robic ten staz
Też tak czasem mam

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, ostatnio w ogóle nie mam czasu na wizaż Dziecko daje mi znowu w kośc, nie wiem, co się z nią dzieje tym razem, ale straszny piszczek się zrobiła i ciągle trzeba z nią być i ją zabawiać, bo sama nie poleży nawey 5 min. Do tego doszły maksymalne cyrki z zasypianiem w dzień, bez bujania i suszarki się nie obejdzie, a drzemka max 30 min, więc za jakiś czas znowu jest śpiąca i się zaczyna marudzenie i tak w kółko... A rodzice jeszcze mi móią, że to moja wina, bo na pewno ją tak przyzwyczaiłam
Współczuję,Kochana
Trzeba wierzyć,że szybko przejdzie.Trzymam kciuki!

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
xViolet, proszę. To na końcu to niedokończona jeszcze kostka

Mistrzem igły to ja nie jestem widać zwłaszcza na słoniu... Ale Zuzi to nie przeszkadza.

Dziewczyno! SZACUNECZEK!
PROSZĘ,POWIEDZ JAK TO ROBISZ
Może sama spróbowałabym coś stworzyć...lubię takie rzeczy,a manualnie u mnie jest całkiem,całkiem
Zdradź trochę szczegółów

Cytat:
może gardło? ponoc wtedy dzieci niespokojne i nie chcą jeść..

tak a propos przesypiania, bądź nie przesypiania nocek
bo się jeszcze nie wypowiadałam w tym temacie

Miłosz tez nie przesypia nocy ciągiem, ale on zdecydowanie budzi się na jedzenie. I nie ma reguły, czasem obudzi się już o 2 w nocy, czasem o 4, a czasem dopiero o 6h jak dziś, gdzie można już uznać, że przespał noc.
Więc nie wiem jak to ma się do nawyków budzenia, bo co miałam niby robić? Głodzić go? Jak on się nie daje uspokoić smoczkiem, bo się budzi i ostro płacze.
A w nocy zjada największą porcję mm, stąd wiem, że to na pewno głód.
Podpisuję się pod tym całą sobą.
U nas był okres,kiedy Julka przesypiała calutką noc,a od jakiegś miesiąca budzi się około 4,5 nad ranem. Dlaczego? Jest po prostu głodna. Opędzluje całą butlę i idzie dalej spać

Cytat:
xViolet, tu moje pierwsze "Dzieło" https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3437

Inwersja dziękuję
Rewelacja. Masz talent!

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość

rozumiem bo sama miewam takie dni choć kocham Jaśka bardzo mocno
To już jest wpisane w macierzyństwo

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Tylko szkoda ze kosztuja tyle ile kosztuja nawet w UK sa drogie bardzo. No ale pieknie Ja na wiosne mam az trzy, tylko nie wiem czy nie bede za male jak juz bedzie czas je ubrac
Ceny są rzeczywiście wysokie,ale uważam,że jakoś wynagradza ból związany ze spustoszeniem portfela :P
Osobiście zaczęłam Maje tam ubierac po 6 miesiący zycia i ubrania są w tak idealnym stanie,że jeszcze Jula je wynosi. Gatunkowo są nie do przebicia i uważam,że warto dołożyć i kupić coś lepszego. Julii natomiast za dużo teraz stamtąd nie kupuje,bo za szybko rośnie

Cytat:
od niedawna Maciek spi bez spiworka i w szoku jestem w jakiej pozycji ma nogi stopy razem, a kolana ugiete szeroko
jak kaczusia

Przypomniałaś mi o śpiworku. Mam 3 w szfie i jeszcze ani razu nie użyłam Wszystko przez to,że boję się,że przez zapinanie zamka obudzę Julkę,a ona niestety z tych,co słyszą nawet najmniejszy szelest

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
aaa i mamy szafy w przedpokoju, mega mi się podobają
Poka,poka

Motylku Masz zdjęcie z pierwszego szamanka? Brawa dla Tusi

Przyszła dzisiaj mata piankowa.
Maja bawi się nią od samiutkiego rana
Będzie WOJNA

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 13:44   #724
policzanka
Wtajemniczenie

Mamy sukienusie dla Lilci!Płaszcz yk,buciiki i bielizna tez jestjeszcze tylko jakąś ładną opaske na główke musze poszukać co by to w restauracji ładnie wygladała
Sala zarezerwowana tyle ze nie tam gdzie chciałam ale co tam
Zamówilam sobie tez fryzjera i kupiłam karnet na solarium
jeszcze tylko jakis ciuch dla siebie i dla Tz i będzie gicior
Zaraz będe wypełniac zaproszenia

Przepraszam ze tak się chwale ale nie mam z kim się dzielic tym moim podekscytowaniem.

U Nas wgl od dobrych kilku dni (jak nie juz tygodni)mamy problem z nockami..Lila budzi się albo spi nie spokojnie..i nie to ze jest głodna..nie wiem o co chodzi..

Teacherko te zabaweczki są przecudne!zazdroszcze Ci tego talentu!
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 13:48   #725
Asiek84
Wtajemniczenie

Wierszyk na Walentyki

Choć nie jestem seksu bombą
i nie jeżdżę super Hondą,
nie mam biustu XXL
i na koncie wielu zer
to bądź pewny kochany,
że jesteś mi pisany.
Twoja walentynka....

wysłałam tż

Edytowane przez Asiek84
Czas edycji: 2014-02-14 o 13:50
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 13:51   #726
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Mamy sukienusie dla Lilci!Płaszcz yk,buciiki i bielizna tez jestjeszcze tylko jakąś ładną opaske na główke musze poszukać co by to w restauracji ładnie wygladała

Przepraszam ze tak się chwale ale nie mam z kim się dzielic tym moim podekscytowaniem.

U Nas wgl od dobrych kilku dni (jak nie juz tygodni)mamy problem z nockami..Lila budzi się albo spi nie spokojnie..i nie to ze jest głodna..nie wiem o co chodzi..

Super
Pokażesz jaką?

ewacia Zdjęcie malego Walentego mnie rozbroiło Daj mu koniecznie całuska od ciotek

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Asiek Hahaha

Stary 2014-02-14, 13:52   #727
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
dobra zamecze dzis was, ale naprawde mam kryzys macierzynstwa
1.laktacja
2.nieprzespane noce
3. codzienne calodzienne marudzenie
nie wiem juz czy on chory nie jest
caly czas placze, naokraglo!!!!
brzuch go nie boli, dzis to raczej tez nie zeby, przed chwila dokarmialam go mlekiem co udalo mi sie idciagnac to po 20ml zaczal rzucac butelka
jedyne gdzie sie uspokaja to chustawka, ale fizjoterapeutks zabronila.

nie wytrzymuje. mam ochote wziac opiekunke i robic ten staz

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

bo tam jest napisane ze to po 4miesiacu juz nie dziala bo sa utrwalone nawyki budzenia sie
ja tak zrobilam jak maciek mial 6 tygodni

Cytat:
xViolet, proszę. To na końcu to niedokończona jeszcze kostka

Mistrzem igły to ja nie jestem widać zwłaszcza na słoniu... Ale Zuzi to nie przeszkadza.

Ale najlepszy jest ochraniacz do łóżeczka stosowany na macie piankowej.... Muszę znaleźć gdzieś na dysku....
cudne masz talent do wykorzystywania inspiacji ...tworzenia z miłości i dla miłosci
Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Witam, wczoraj dojechalismy do pl.Maly troche grymasil, bo w foteliku nie mogl sobie pofilkac dowolnie, ale i tak wiekszosc drogi przespal.
Jak to w Polandii oczywiscie problemy.Okazalo sie, ze nie moge umiejscowic tutaj aktu urodenia, bo nie jestem na stale zameldowana.Maz jest, ale on musi zlozyc wniosek.Ale naszczescie mogl byc dziadek to tesci wykorzystalam.teraz sprobuje zalatwoc pesel
miłego pobytu

nie dane mi dzisiaj nadrabaić ani byc na bieżąco ani nawet pisac .....mój walęty urządza mi walniete walentynki nie da się odłożyć ani n a5 min ...jak do leżaczka się z nim zblizałam to ryk nie z tej ziemi....śpi najwyżje 30 min to w tym czasie zdążyłam tż wyprawić do pracy i obiad podac no i dał mi wypić pół kawki
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 14:00   #728
tassia
Zakorzenienie

czarna my spiworek ubieralismy zaraz po kapieli i w spiworku byl juz karmiony

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 14:01   #729
87czarna
Zakorzenienie

tassia To jest myśl. Dzięki

Stary 2014-02-14, 14:01   #730
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Udalo mi sie zalatwic pesel, troche na krzywego i musialam dziecko na stale zameldowac.Ale trzeba go bedzie odmeldowac, bo zwiekszylo to oplate za smieci...

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2014-02-14 o 14:03
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 14:08   #731
czaszka_
Zakorzenienie

tak pisalyscie o tym oballu dobre opinie ze sama zamowilam i dzis przyszlo i Julka strasznie piszczala na jego widok i do niego gadala zobaczymy czy sie pozniej sprawdzi

skonczylam nadrabiac ale pozniej pocytuje bo ide gotowac obiad
milego dnia dziewczyny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1391978263_by_JaJestemTwoimOjcem.jpg (38,8 KB, 31 załadowań)

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 14:09   #732
policzanka
Wtajemniczenie

Czarna.za momencik postaram sie zrobic foto
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 14:11   #733
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
tak pisalyscie o tym oballu dobre opinie ze sama zamowilam i dzis przyszlo i Julka strasznie piszczala na jego widok i do niego gadala zobaczymy czy sie pozniej sprawdzi

skonczylam nadrabiac ale pozniej pocytuje bo ide gotowac obiad
milego dnia dziewczyny
My też mamy takiego a'la oballa i mała jest nim zachwycona. Najlepsza zabawka

Stary 2014-02-14, 14:11   #734
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość

generalnie to się zgadzam, ale własnie jak dziecko budzi się z głodu to ja nie widzę problemu, trzeba dać jeść i ok, jak chce tylko smoka to dać smoka i ok, ale mój syn ani nie jest głodny ani nie chce tego smoka chodzi właśnie o to, że nie wiem czego chce i jakoś szczególnie tego chyba nie przeżywam, wiem że minie, ale jak w końcu przyszła taka noc, że od 3.40 już nie było spania to mogę sobie ponarzekać

tassia mój starszy tak właśnie spał
może w takim razie coś mu dokucza? boli?

Cytat:
Ja kupowałam przez Next pajacyki. trzypaki po 90 zł. Super jakość. I jeszcze legginsy po 14 zł. Oraz piękną tuniczkę granatową w grochy (teraz nadawałaby się na sukienkę, na lato będzie jak znalazł) i śliczną bordową bluzkę wykończoną koronką

Mogłabym tylko tam ubierać Zuzkę... Szkoda, że portfel protestuje. :P

A jak któraś chce, to mam w jakiejś gazecie kod na 35 zł rabatu przy zakupach za 175. dostawa od 75zł jest gratis, 3 dni robocze i macie ciuszki u siebie
a ja ciuchy Next kupuje przez lumpeks, w dzień dostawy 32zł za kg + 5% rabatu
mam już niezłą kolekcję

to samo Carter's, Zara, H&M, Gap i wiele, wiele innych...

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
Wierszyk na Walentyki

Choć nie jestem seksu bombą
i nie jeżdżę super Hondą,
nie mam biustu XXL
i na koncie wielu zer
to bądź pewny kochany,
że jesteś mi pisany.
Twoja walentynka....

wysłałam tż

dobre to jest

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2014-02-14 o 14:15
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 14:17   #735
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Bylam wczoraj u tej kolezanki co urodzula w 26 tygodniu.
Nigdy nie widzialam tak malutkiego dziecka.Bianka jest calkiem sprawna, trzyma glowe, podnosi sie troszeczke.Wzrok i sluch w porzadku.Bierze jakies lekarstwa na plucka i chodza na rehabilitacje,ale zanosi sie ze wszyski bedzie z nia w porzadku

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

T oczywiscie stwierdzila, ze za pozno klade dziecko i za pozno je.Wyszlam rano na 2 godz, maly sobie lezakowal i drzemal na zmiane jeszcze,ale ona go wziela w obroty, maly zaczal jeczec bo chcial jeszcze pomiec swiety spokoj, ona stwierdzila, ze glodny i dawaj mu zarcie.Zamin zrobila biedny usnal na bujaczku i obudzil sie o swojej normalnej porze jedzenia.Jeszcze uznala, ze to zle, ze pierwszy posilek je lyzeczka, powinien jest z butelki.

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2014-02-14 o 14:19
Stary 2014-02-14, 14:23   #736
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny zawstydzacie mnie... TO naprawdę jest mega koślawo wykonane, szyję jak mi się udaje. słoń jest z wykroju, obrazki na kostce i ochraniaczu przerysowane z neta... A ja naprawde mam dwie lewe ręce do szycia. :P Ale jakoś tam się udało to pozszywać i Zuzia ma super zabawki

xViolet, zamówiłam na necie najtańszy filc, tylko on jest bardzo cienki, niby 1mm. Bardziej się nadaje na obrazki niż podstawę... Materiały mam z pasmanterii, zresztą filc na początku też tam kupowałam. Tasiemki też z pasmanterii choć na allegro dużo taniej. Ale już trochę miałam i nie opłacało mi się za dostawę płacić. Jako wypełnienie służy wypełnienie jaśka... :P Kostka będzie miała w środku "grzechotkę", obrazki szeleszczą... No i metki, metki! Su0per do gryzienia są

A teraz mam w dalszym planie stworzenie "quiet book" Wpiszcie sobie w google grafika, no cuuuda ludzie robią dla dzieci! dla starszzej Zuzinki zrobię., a na razie chyba jeszcze spróbuję "zwykłą" książeczkę z filcu z różnymi szeleszczącymi obrazkami

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Inwersja, wyłącznie ręcznie. Nigdy maszyny nie używałam, nei umiem...No, nie żebym igłą sobie prosto radziła. Gdyby tu wpadła Susanna to chyba by mnie zlinczowała ona to ma talent... ja tylko robię dzięki miłości

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Muszę to mieć dla Zuzi!!!!!

http://www.hm.com/pl/product/22494?article=22494-B
http://www.hm.com/pl/product/18644?article=18644-C
Dzięki, wykorzystam pomysł z wypełnieniem. Na początku pomyślałam o wacie, bo tak w podstawówce sie robiło

[QUOTE=teacherka;45147314

Dziewczyny, macie jakiś super przepis na łososia???? Mamy piękny kawałek na dziś i nie wiem jak go przyrządzić, żeby było pysznie...[/QUOTE]

Ja lubię najprostsza wersje, łososia kładę na plasterkach cytryny i posypuje pieprzem i solą. Ale ostatnio robiłam w w cieście francuskim- na spod blaszki ciasto, pózniej kawałeczki łososia zamieszane z ugotowanym ryżem, pieczarkami i cebulką, ewentualnie zamiast ryżu kasza jeczmienna pęczak i papryka zamiast pieczarek; no i na to znowu ciasto francuskie. Pycha

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
aaa i mamy szafy w przedpokoju, mega mi się podobają
Pochwał sie mam fobie na punkcie oglądania urządzonych mieszkań, mebli

Cytat:

za sprawna organizacje.

A my wróciliśmy ze spaceru Szedł sobie chłopiec ze szkoły, ja tak patrzę na niego i myśle, jaki fajny i super fryzurka, podobny do Kacperka z rodzinki, a do tego słyszę ze coś sobie śpiewa. Dopiero jak był obok to doslyszalm co śpiewa- je.bac psy, raz dwa trzy . Naprawdę słodki
Stary 2014-02-14, 14:27   #737
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Nigdy nie widzialam tak malutkiego dziecka.Bianka jest calkiem sprawna, trzyma glowe, podnosi sie troszeczke.Wzrok i sluch w porzadku.Bierze jakies lekarstwa na plucka i chodza na rehabilitacje,ale zanosi sie ze wszyski bedzie z nia w porzadku

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

T oczywiscie stwierdzila, ze za pozno klade dziecko i za pozno je.Wyszlam rano na 2 godz, maly sobie lezakowal i drzemal na zmiane jeszcze,ale ona go wziela w obroty, maly zaczal jeczec bo chcial jeszcze pomiec swiety spokoj, ona stwierdzila, ze glodny i dawaj mu zarcie.Zamin zrobila biedny usnal na bujaczku i obudzil sie o swojej normalnej porze jedzenia.Jeszcze uznala, ze to zle, ze pierwszy posilek je lyzeczka, powinien jest z butelki.
spoko, moja matka stwierdziła, że mamy mu dawać pić, a nie jeść tyle, bo go utuczymy. tak jakby on nie widział różnicy czy to picie czy jedzenie.

moje dziecko znalazło sobie mega zabawę. podnosi przewijak nogami, potem on opada z hukiem i mnie straszy
Stary 2014-02-14, 14:31   #738
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
jak kaczusia

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
ja wam zazdroszcze ze wasze pociechy moga spac u siebie, ja uwielbiam sie z mala przytulac itd ale spanie razem to dla mnie katorga...wstaje polamana itd a moja mala druga noc daje do wiwatu nie wiem o co chodzi ale ja juz nie wyrabiam wstaje niewyspana i polamana bo oczywiscie spi z nami bo jestem tak zmeczona ze usypiam i nie odkladam jej :/ a nawet jak odloze jak probowalam tej nocy to spala pol godziny u siebie po czym nie wiem o co jej chodzilo ale sie troche rzucała wkurzyłam sie i zrobiłam mm zjadła 90 i spała u siebie do po 2:| no myslalam ze padne i pozniej juz co dwie godziny :| ewhh a przeciez potrafi sie najesc i spac 3 godziny ciagiem bo od 24 do 3 pozniej 6 i 9 nie raz mi tak spala wiec nie wiem o co tu chodzi..moze pokarm mi sie juz konczy ? :/ skoro dziecko jest dobrym laktatorem to czemu nie mam mnóstwooo mleka??? mam tak ze kilka dni jest ekstra super czuje ze mi mleko naplywa cycki sa w miare pelne a przychodza dni ze cycki sa miekkie i nie czuje zeby tam cos napyneło :/ ...pije duzo do tego herbatki laktacyjne wrocily do lask i dupaaa a wlasnie apropo porodow to nie uwazam zeby cc bylo lagodniejsza wersja porodu chociaz sama rodzilam sn .. i wlasnie mi sie przypomnialo ze nie napisałam opisu porodu moze uda mi sie skleic zaraz co nie co...
wiele dziewczyn pisze, że po nocy z dzieckiem w łóżku wstają połamane Nie wiem, dlaczego Mój mały śpi ze mną od ok 4-5, jak się budzi na jedzenie, leży sobie na drugiej połowie, zasypia sam, czasem go przytulam lub trzymam za rączkę, ale po chwili i tak wracam na swoją połówkę łóżka i śpimy do rana. Budzimy się wypoczęci, chyba że - tak jak dziś - mały postanowi obudzić się wcześniej, czyli o 6 Małż oczywiście nadal w drugim pokoju

Angelika, super opis porodu

Cytat:
teacherka sliczne kompleciki z hm
ja mam duzo dla Macka takich pieknych koszul/sweterkow...ale konczy sie na tym ze nie ma gdzie w tym chodzic bo niewygodnie
ale jak bedzie lato to pewnie bedzie inaczej
och, pamiętam te wszystkie dzieciulki w wózkach w samych bodziakach z gołymi syrkami

Cytat:
Tassia, ja do tej pory właściwie codziennie zakładałam Zuzce na dzień pajacyka bo jak dla mnie to najwygodniejsze, nic się nie podciąga... Ale od paru dni zaczęłam legginsy/spodnie dresowe. Do lata może dojrzejemy do sukienek

Nena, ja mam zboczenie kropeczkowe i sówkowe A co do H&M to wszyscy mowią, że zawyżone rozmiary... A mnie się wydaje ciagle, że zaniżone... Poza czapkami, bo te sa jakieś ogromne. To pewnie opaski tak samo...
mój Julian od dawna nie ubiera pajacyków na dzień chodzi w dresach body z dł. rękawem, a jak jest mocno zimno na podwórku to w body z kr. i w bluzeczce.

Cytat:
czarna my spiworek ubieralismy zaraz po kapieli i w spiworku byl juz karmiony
też tego próbowałam, ale młody pocił się jak szczur. teraz też śpi pod kocykiem, ew. dwoma

Cytat:
Udalo mi sie zalatwic pesel, troche na krzywego i musialam dziecko na stale zameldowac.Ale trzeba go bedzie odmeldowac, bo zwiekszylo to oplate za smieci...
Witaj w PL

Cytat:
takie narodziny to dla mnie cud

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 14:36   #739
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
To tak z automatu? bo my amelke zameldowalismy a do smieci nie zgloszona pewnie zaraz przyjdzie ze za malo placimy

Cytat:

Super ze z malutka dobrze

A co do T. to chyba czeka Cie ciezki tydzien.

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
A my wróciliśmy ze spaceru Szedł sobie chłopiec ze szkoły, ja tak patrzę na niego i myśle, jaki fajny i super fryzurka, podobny do Kacperka z rodzinki, a do tego słyszę ze coś sobie śpiewa. Dopiero jak był obok to doslyszalm co śpiewa- je.bac psy, raz dwa trzy . Naprawdę słodki
Dzieci sa urocze

My po szczepieniu, bylo ok. Mam dzielne dziecko

Pani doktor troche chyba spanikowala z tym naszym ulewaniem, bo zle policzyla przyrost wagi i stwierdzila ze za malo. A na zla date spojrzala i wyszlo jej 300 g w 5 tygodni zamiast w 2,5. A ja sie dopiero w domu kapnelam jak ona to policzyla. No i dostalismy skierowanie na krew, mocz z posiewem, usg brzucha i do gastroenerologa... Mam nadzieje ze nic zlego jej nie wyjdzie. Oczywiscie dostalam namiar do poradni gastro do jeleniej, termin: na sierpien ale podzwonilam po Wroclawiu i zarejestrowalam na 14 maja.

Poza tym nie chce mi sie dzisiaj nic, kompletnie nic. Dobrze ze Amelka laskawa i spi po tym szczepieniu.

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 14:37   #740
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

szybkoe pytanie
mierzac tempke w tylku odemjmujeny 0,5? i vzy mozna ppdac paracetamol podczas zabkowaia?

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 14:38   #741
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
wiele dziewczyn pisze, że po nocy z dzieckiem w łóżku wstają połamane Nie wiem, dlaczego Mój mały śpi ze mną od ok 4-5, jak się budzi na jedzenie, leży sobie na drugiej połowie, zasypia sam, czasem go przytulam lub trzymam za rączkę, ale po chwili i tak wracam na swoją połówkę łóżka i śpimy do rana. Budzimy się wypoczęci, chyba że - tak jak dziś - mały postanowi obudzić się wcześniej, czyli o 6 Małż oczywiście nadal w drugim pokoju
No moze wlasnie dlatego Ci wygodnie, bo malz w drugim pokoju Zapros go do lozka, spij na jednym boku to wtedy pogadamy

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

teacherko sliczne te zabaweczki

ewacia Sebus maly dzentelmen

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 14:41   #742
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
może gardło? ponoc wtedy dzieci niespokojne i nie chcą jeść..

tak a propos przesypiania, bądź nie przesypiania nocek
bo się jeszcze nie wypowiadałam w tym temacie

Miłosz tez nie przesypia nocy ciągiem, ale on zdecydowanie budzi się na jedzenie. I nie ma reguły, czasem obudzi się już o 2 w nocy, czasem o 4, a czasem dopiero o 6h jak dziś, gdzie można już uznać, że przespał noc.
Więc nie wiem jak to ma się do nawyków budzenia, bo co miałam niby robić? Głodzić go? Jak on się nie daje uspokoić smoczkiem, bo się budzi i ostro płacze.
A w nocy zjada największą porcję mm, stąd wiem, że to na pewno głód.

Nie wiem, ja jakoś tego tak ostro nie analizuje. Może dlatego, że prawdziwy sajgon mieliśmy przez parę tyg na początku gdzie on w ogóle nie chciał spać w nocy i całe noce ryczał jak opętany. Po prostu wiem, że może być gorzej i doceniam to jak jest teraz.
Skoro budzi się, płacze, dostaje butle i rzuca się na nią jak wygłodniały wilczek. Je tak łapczywie jakby chciał całą butle połknąć, to dlaczego miałabym mu jej nie dać? W końcu dzięki temu przybiera na wadze i rośnie.

Zdarza mu się też budzić częściej, ale znam go i wiem, że nie z głodu. Czasem potrzebuje żeby mu podać smoczek, przytulić w nocy. Ale ja tego tak nie analizuję. Budzi się, wierci, popłakuje, to dostaje to czego potrzebuje. To w końcu tylko dziecko. Może coś mu się przyśniło złego i potrzebuje pocieszenia, może mu ręka zdrętwiała i boli, a może tyłek zaswędział

Ja stara dupa jestem, prawie trzy dychy na karku, a i tak nie prześpię nocy bez pobudki, więc jakim prawem mam tego wymagać od dziecka?
No, ale może ja jakaś dziwna jestem...

Cytat:
apropo okrutnych sposobow, moze ja zostane zaraz zlinczowana, ale uwazam, ze nie ma nic zlego w tym jak dziecko chwile pojeczy.Jak jest najedzone czyste, nic go nie boli, a jeczy bo chce np. na rece, albo ma inna zachcianke a mama akurat jest zajeta albo juz jej kregoslup peka to wg mnie nie musi byc ona natychmiastowo spelniona.
dokładnie, jak myję włosy, a młody stęka to nie lecę z pianą na głowie.
Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
h&m ma trochę zawyżone rozmiary ale cubus to jest dopiera masakra młoda teraz mi zaczyna wyrastać z 68, chodzi już w niektórych 74. A z cubusa ma 62 jeszcze
ja z 2 tygodnie temu ostatnie 56 cm z hm odłożyłam.
Cytat:
spoko, moja matka stwierdziła, że mamy mu dawać pić, a nie jeść tyle, bo go utuczymy. tak jakby on nie widział różnicy czy to picie czy jedzenie.

moje dziecko znalazło sobie mega zabawę. podnosi przewijak nogami, potem on opada z hukiem i mnie straszy
mój tak robi w huśtawce, podnosi takie coś z przodu. łobuzy !!

Próbowałam coś napisać od 45 minut, ale ta mala zaraza obudziła się już z 5 razy. Bo kurier, bo traktor przejechał, bo mucha bąka puściła.... śpi, ciekawe jak długo.

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
szybkoe pytanie
mierzac tempke w tylku odemjmujeny 0,5? i vzy mozna ppdac paracetamol podczas zabkowaia?

tak. i tak.

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Maharet jak to musiałaś meldować ??

A paszport wyrobiłaś wcześniej w konsulacie na jak adres ? Zameldowania w DE ?

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 14:55   #743
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
apropo okrutnych sposobow, moze ja zostane zaraz zlinczowana, ale uwazam, ze nie ma nic zlego w tym jak dziecko chwile pojeczy.Jak jest najedzone czyste, nic go nie boli, a jeczy bo chce np. na rece, albo ma inna zachcianke a mama akurat jest zajeta albo juz jej kregoslup peka to wg mnie nie musi byc ona natychmiastowo spelniona.
tez tak uwazam i moim zdaniem dzieci w ty,m wieku są juz w pelni swiadome i potrafia wymuszac

Cytat:
jak kaczusia

tak

Cytat:

poka poka i chwal się miło się czyta takie pozytywne tematy
co do nocek to u nas też gorzej..
Cytat:

Filip w nocy nie widzi różnicy czy to jedzenie czy picie pije i zasypia, tyle że po piciu szybciej obudzi się ponownie.

Chce go od uczyć jedzenia w nocy ze względu na zęby

a zauważyłam ze 2-3 ostatnie posiłki przed spaniem to musi być mleko w butli bo wczoraj o 14 zjadł brzoskwinie (wysypalo go ) i o 16 kaszke łyżeczką o 19 butle 210 to obudził sie juz na jedzenie o 24 zjał 160 i spal do 6.30 a jak je 17 butla, 20 butla to śpi do 3-5

lamponek
a kładziesz w domu swoje dziecie w leżaczku nosidle??

misia
Filip nosi z H&M body 86 i ma ciut przy długie rekawy, ale napewno mu wygodniej niz w zamałym

ewacia jaki słodki Walenty

Filip dawał czadu i jęczał mimo ze wstał 1,5 h temu więc buju buj i usnał a teraz bawi się w nosidle nogami
Stary 2014-02-14, 14:58   #744
misia332
Zakorzenienie

karol ja mam dla młego kupione jeansy i koszulę na 74 cm na wesele w maju z hm, więc mam nadzieję, że założy...

Stary 2014-02-14, 15:10   #745
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
No moze wlasnie dlatego Ci wygodnie, bo malz w drugim pokoju Zapros go do lozka, spij na jednym boku to wtedy pogadamy
hi hi
raz próbowaliśmy spać we trójkę (kilka dni temu). Nikt się nie wyspał

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
tez tak uwazam i moim zdaniem dzieci w ty,m wieku są juz w pelni swiadome i potrafia wymuszac
zgadzam się
widzę to po swoim dziecku, jak coś jest nie po jego myśli to wchodzi z piszczeniem na najwyższe rejestry, wtedy już muszę go wziąć, bo boję się, że oboje ogłuchniemy

Ha! Mój jeszcze śpi w pajacach z H&M 62 Ale to już ostatnie podrygi. Wczoraj przyszły zamówione pajace 74 z Primarka. No ogromne są, a z Next 3-6 miesięcy już dziś spakuję, bo małemu za krótkie. Jak żyć?

Stary 2014-02-14, 15:11   #746
kaska87
Zakorzenienie

hej

my już po szczepieniu
byłam z P. jednak i co- moje dziecko ani zapłakało ba! nawet się cieszył do pielęgniarki także już TZ zapowiedziałam, że na następne wizyty bez niego nie idę

młody waży 7400 i mierzy 73cm
w ogóle lekarka się zachwycała bo ją łapał za fartuch, obracał się na brzuszek zacieszał

a teraz spadam nadrabiać

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 15:12   #747
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
hi hi
raz próbowaliśmy spać we trójkę (kilka dni temu). Nikt się nie wyspał

zgadzam się
widzę to po swoim dziecku, jak coś jest nie po jego myśli to wchodzi z piszczeniem na najwyższe rejestry, wtedy już muszę go wziąć, bo boję się, że oboje ogłuchniemy

Ha! Mój jeszcze śpi w pajacach z H&M 62 Ale to już ostatnie podrygi. Wczoraj przyszły zamówione pajace 74 z Primarka. No ogromne są, a z Next 3-6 miesięcy już dziś spakuję, bo małemu za krótkie. Jak żyć?
a pamiętam jak wyszłam ze szpitala i jechaliśmy do HM kupować wszystko na 50 cm, bo młody miał wszystko za duże.

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej

my już po szczepieniu
byłam z P. jednak i co- moje dziecko ani zapłakało ba! nawet się cieszył do pielęgniarki także już TZ zapowiedziałam, że na następne wizyty bez niego nie idę

młody waży 7400 i mierzy 73cm
w ogóle lekarka się zachwycała bo ją łapał za fartuch, obracał się na brzuszek zacieszał

a teraz spadam nadrabiać
rośnie model !

Stary 2014-02-14, 15:20   #748
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
To tak z automatu? bo my amelke zameldowalismy a do smieci nie zgloszona pewnie zaraz przyjdzie ze za malo placimy

eniu.
Nie, no bedzie za jakies 1,5 tygodnia, ale t. moze odebrac.
A co smieci to gmina ustala jak naliczaja oplaty,nie zawsze zalezy od ilosci zameldowanych.Tutaj t mieszka sama i placila za 5 osob.Ja juz wymeldowalam siebie i corke.Ale Janek doszedl i tz dalej jest.Tesc w sumie tez nie mieszka,ale za niego koty smieci nadrabiaja.

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Maharet jak to musiałaś meldować ??

A paszport wyrobiłaś wcześniej w konsulacie na jak adres ? Zameldowania w DE ?
Nie musialam, moglam pesel zalatwic w de przez konsulat, ale t zaczela jeczec ze szkoda kasy, ze znowu trzeba tam bedzie sie tluc i jechac, a tu na miejscu da rade.W sumie doszlam do wniosku, ze ma troche racji.
We wniosku o paszport wpisywalam zameldowanie w de.
Stary 2014-02-14, 15:20   #749
Larysa88
Zakorzenienie

hej
nie mam za bardzo kiedy Was czytać eh
ale powolutku to robię

w tesco oczywiście pusto na miejscu gdzie były chusteczki w promo, a nie sorry nie pusto, pudełka kartonowe po chusteczkach zostały
dady na promocji kupiłam a i dzisiaj w pepco kupiłam 5 par legginsów fajnie się noszą więc je lubimy z Olą
dzisiaj jeszcze może pampersy kupię w kauflandzie jak będą, bo lubię na noc zakładać pampersy a na dzień dady

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Mnie trochę zastraszył dobry znajomy, że jak nie wypędzę za młodu to potem długo się nie pozbędę dziecka z łóżka. Oni spali z dzieckiem baaaaaaaaardzo długo i utrudniało im to wiele rzeczy. Szczerze nie żałuję, że jest jak jest a wręcz uważam to za sukces, że śpi ładnie u siebie
ja też uważam to za sukces naprawdę fajnie macie że Julka śpi całe noce i była możliwość przeniesienia jej do siebie jak Ola zacznie przesypiać nocę to od razu bym ją eksmitowała do siebie, bo przynajmniej nie będę jej przeszkadzała moimi czynnościami wieczornymi, jak i przytulanko i łóżeczko z dzieckiem obok to jakoś też mi nie współgra

choć u nas niestety się nie da bo Ola budzi się 2 razy w nocy na jedzenie, a parę dodatkowych razy się kręci i wierci to jeden problem, a drugi to to że nie ma swojego pokoju tzn. docelowo ma, ale narazie jest nie zrobiony, tatuś zabrał się za remont dołu domu zamiast skończyć dobrze górę...
Stary 2014-02-14, 15:20   #750
Madziuchna27
Zakorzenienie

Dziewczyny, mam problemik z Julkiem Od urodzenia na lewej powiece bliżej noska miał zaczerwienione miejsce. Wydaje mi się, że lekarz w szpitalu mówił, że to niewielki naczyniaczek i że się wchłonie (Julek miał też naczyniaki na karku pod włoskami, których już niewiele widać). Ostatnio zauważyłam, że te czerwone miejsce jest jakby pokryte kilkoma pryszczykami i takie jakby suche, choć się nie łuszczy Te pryszczyki stają się widoczne po kąpieli, jak jest dziecko rozgrzane, albo jak potrze rączką oczko... Nie wiem, co o tym myśleć Żałuję, że na ostatnim szczepieniu nie powiedziałam o tym lekarce

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości