|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VII część: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,86% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
1 | 2,86% |
| Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
12 | 34,29% |
| Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy |
|
0 | 0% |
| Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy |
|
3 | 8,57% |
| Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala |
|
4 | 11,43% |
| Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta |
|
3 | 8,57% |
| Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie |
|
3 | 8,57% |
| Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy |
|
5 | 14,29% |
| Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią |
|
3 | 8,57% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
mój tak śpi
|
#722 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
Cytat:
Też od dłuższego czasu śpi jej się lepiej i dłużej na brzuszku, ale oczywiście nie jest tak słodko i sama tak nie zaśnie...zazwyczaj zasypia na rękach przy muzyce a potem odkładamy ją do łóżeczka. A w nocy jak się przebudza to biorę ją do cyca i odkładam już na plecki. Wczoraj jak ją odkładałam to jeszcze nie spała, słyszałam jak się kręci i stęka, ale nie podnosiłam jej i sama zasnęła po 5 min. Nie chce jej chwalić,ale znowu jej się zmieniło i teraz normalnie co dwie godziny w ciagu dnia zasypia i śpi nawet po 2 godz z czego jestem zadowolona Wiem co to znaczy jak dziecko marudzi i niczym się nie chce zająć, bo to też przerabiałam. Dlatego Tassia nie dziwię Ci się, że masz taki podły nastrój i nic Ci się nie chce I jestem prawie pewna, że Antosi będą wychodzić górne jedynki , bo od kilku dni ma biegunkę, a jak wychodziły jej dolne jedynki też tak było. No i oczywiście paluszki pcha do buźki i jeździ sobie po górnych dziąsłach
|
|
#723 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzeba wierzyć,że szybko przejdzie.Trzymam kciuki! Cytat:
PROSZĘ,POWIEDZ JAK TO ROBISZ ![]() Może sama spróbowałabym coś stworzyć...lubię takie rzeczy,a manualnie u mnie jest całkiem,całkiem ![]() Zdradź trochę szczegółów ![]() Cytat:
U nas był okres,kiedy Julka przesypiała calutką noc,a od jakiegś miesiąca budzi się około 4,5 nad ranem. Dlaczego? Jest po prostu głodna. Opędzluje całą butlę i idzie dalej spać ![]() Cytat:
To już jest wpisane w macierzyństwo ![]() Cytat:
Osobiście zaczęłam Maje tam ubierac po 6 miesiący zycia i ubrania są w tak idealnym stanie,że jeszcze Jula je wynosi. Gatunkowo są nie do przebicia i uważam,że warto dołożyć i kupić coś lepszego. Julii natomiast za dużo teraz stamtąd nie kupuje,bo za szybko rośnie Cytat:
Wszystko przez to,że boję się,że przez zapinanie zamka obudzę Julkę,a ona niestety z tych,co słyszą nawet najmniejszy szelest Poka,poka ![]() Motylku Masz zdjęcie z pierwszego szamanka? Brawa dla Tusi ![]() Przyszła dzisiaj mata piankowa. Maja bawi się nią od samiutkiego rana ![]() Będzie WOJNA
|
|
|
#724 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamy sukienusie dla Lilci!
![]() Sala zarezerwowana tyle ze nie tam gdzie chciałam ale co tam ![]() Zamówilam sobie tez fryzjera i kupiłam karnet na solarium ![]() jeszcze tylko jakis ciuch dla siebie i dla Tz i będzie gicior ![]() Zaraz będe wypełniac zaproszenia ![]() Przepraszam ze tak się chwale ale nie mam z kim się dzielic tym moim podekscytowaniem.U Nas wgl od dobrych kilku dni (jak nie juz tygodni)mamy problem z nockami..Lila budzi się albo spi nie spokojnie..i nie to ze jest głodna..nie wiem o co chodzi.. Teacherko te zabaweczki są przecudne!zazdroszcze Ci tego talentu! |
|
|
|
#725 |
|
Wtajemniczenie
|
Wierszyk na Walentyki
Choć nie jestem seksu bombą i nie jeżdżę super Hondą, nie mam biustu XXL i na koncie wielu zer to bądź pewny kochany, że jesteś mi pisany. Twoja walentynka.... wysłałam tż ![]()
Kubuś 09-11-2006 Hubercik 19-10-2013 Edytowane przez Asiek84 Czas edycji: 2014-02-14 o 13:50 |
|
|
|
#726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pokażesz jaką? ![]() ewacia Zdjęcie malego Walentego mnie rozbroiło ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Asiek Hahaha
|
|
|
#727 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie dane mi dzisiaj nadrabaić ani byc na bieżąco ani nawet pisac .....mój walęty urządza mi walniete walentynki nie da się odłożyć ani n a5 min ...jak do leżaczka się z nim zblizałam to ryk nie z tej ziemi....śpi najwyżje 30 min to w tym czasie zdążyłam tż wyprawić do pracy i obiad podac no i dał mi wypić pół kawki |
|||
|
|
|
#728 |
|
Zakorzenienie
|
czarna my spiworek ubieralismy zaraz po kapieli i w spiworku byl juz karmiony
|
|
#729 |
|
Zakorzenienie
|
tassia To jest myśl. Dzięki
|
|
#730 |
|
BAN stały
|
Udalo mi sie zalatwic pesel, troche na krzywego i musialam dziecko na stale zameldowac.Ale trzeba go bedzie odmeldowac, bo zwiekszylo to oplate za smieci...
Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2014-02-14 o 14:03 |
|
|
|
#731 |
|
Zakorzenienie
|
tak pisalyscie o tym oballu dobre opinie ze sama zamowilam i dzis przyszlo i Julka strasznie piszczala na jego widok i do niego gadala
zobaczymy czy sie pozniej sprawdzi![]() skonczylam nadrabiac ale pozniej pocytuje bo ide gotowac obiad milego dnia dziewczyny
|
#732 |
|
Wtajemniczenie
|
Czarna.za momencik postaram sie zrobic foto
|
|
|
|
#733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#734 | |||
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
![]() Cytat:
mam już niezłą kolekcję ![]() to samo Carter's, Zara, H&M, Gap i wiele, wiele innych... ![]() Cytat:
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2014-02-14 o 14:15 |
|||
|
|
|
#735 |
|
BAN stały
|
Bylam wczoraj u tej kolezanki co urodzula w 26 tygodniu.
Nigdy nie widzialam tak malutkiego dziecka.Bianka jest calkiem sprawna, trzyma glowe, podnosi sie troszeczke.Wzrok i sluch w porzadku.Bierze jakies lekarstwa na plucka i chodza na rehabilitacje,ale zanosi sie ze wszyski bedzie z nia w porzadku ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- T oczywiscie stwierdzila, ze za pozno klade dziecko i za pozno je.Wyszlam rano na 2 godz, maly sobie lezakowal i drzemal na zmiane jeszcze,ale ona go wziela w obroty, maly zaczal jeczec bo chcial jeszcze pomiec swiety spokoj, ona stwierdzila, ze glodny i dawaj mu zarcie.Zamin zrobila biedny usnal na bujaczku i obudzil sie o swojej normalnej porze jedzenia.Jeszcze uznala, ze to zle, ze pierwszy posilek je lyzeczka, powinien jest z butelki. Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2014-02-14 o 14:19 |
|
|
|
#736 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=teacherka;45147314 Dziewczyny, macie jakiś super przepis na łososia???? Mamy piękny kawałek na dziś i nie wiem jak go przyrządzić, żeby było pysznie...[/QUOTE] Ja lubię najprostsza wersje, łososia kładę na plasterkach cytryny i posypuje pieprzem i solą. Ale ostatnio robiłam w w cieście francuskim- na spod blaszki ciasto, pózniej kawałeczki łososia zamieszane z ugotowanym ryżem, pieczarkami i cebulką, ewentualnie zamiast ryżu kasza jeczmienna pęczak i papryka zamiast pieczarek; no i na to znowu ciasto francuskie. Pycha Pochwał sie ![]() Cytat:
za sprawna organizacje.A my wróciliśmy ze spaceru Szedł sobie chłopiec ze szkoły, ja tak patrzę na niego i myśle, jaki fajny i super fryzurka, podobny do Kacperka z rodzinki, a do tego słyszę ze coś sobie śpiewa. Dopiero jak był obok to doslyszalm co śpiewa- je.bac psy, raz dwa trzy . Naprawdę słodki
|
|
#737 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
moje dziecko znalazło sobie mega zabawę. podnosi przewijak nogami, potem on opada z hukiem i mnie straszy
|
|
|
#738 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie wiem, dlaczego Mój mały śpi ze mną od ok 4-5, jak się budzi na jedzenie, leży sobie na drugiej połowie, zasypia sam, czasem go przytulam lub trzymam za rączkę, ale po chwili i tak wracam na swoją połówkę łóżka i śpimy do rana. Budzimy się wypoczęci, chyba że - tak jak dziś - mały postanowi obudzić się wcześniej, czyli o 6 Małż oczywiście nadal w drugim pokoju ![]() Angelika, super opis porodu ![]() Cytat:
Cytat:
chodzi w dresach body z dł. rękawem, a jak jest mocno zimno na podwórku to w body z kr. i w bluzeczce. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#739 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pewnie zaraz przyjdzie ze za malo placimy ![]() Cytat:
![]() A co do T. to chyba czeka Cie ciezki tydzien. Cytat:
My po szczepieniu, bylo ok. Mam dzielne dziecko ![]() Pani doktor troche chyba spanikowala z tym naszym ulewaniem, bo zle policzyla przyrost wagi i stwierdzila ze za malo. A na zla date spojrzala i wyszlo jej 300 g w 5 tygodni zamiast w 2,5. A ja sie dopiero w domu kapnelam jak ona to policzyla. No i dostalismy skierowanie na krew, mocz z posiewem, usg brzucha i do gastroenerologa... Mam nadzieje ze nic zlego jej nie wyjdzie. Oczywiscie dostalam namiar do poradni gastro do jeleniej, termin: na sierpien Poza tym nie chce mi sie dzisiaj nic, kompletnie nic. Dobrze ze Amelka laskawa i spi po tym szczepieniu.
|
|
#740 |
|
Zakorzenienie
|
szybkoe pytanie
mierzac tempke w tylku odemjmujeny 0,5? i vzy mozna ppdac paracetamol podczas zabkowaia? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#741 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zapros go do lozka, spij na jednym boku to wtedy pogadamy ![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- teacherko sliczne te zabaweczki ewacia Sebus maly dzentelmen
|
|
#742 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Próbowałam coś napisać od 45 minut, ale ta mala zaraza obudziła się już z 5 razy. Bo kurier, bo traktor przejechał, bo mucha bąka puściła.... śpi, ciekawe jak długo. ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Maharet jak to musiałaś meldować ?? A paszport wyrobiłaś wcześniej w konsulacie na jak adres ? Zameldowania w DE ?
|
|
#743 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i chwal się miło się czyta takie pozytywne tematy ![]() co do nocek to u nas też gorzej.. Cytat:
Chce go od uczyć jedzenia w nocy ze względu na zęby a zauważyłam ze 2-3 ostatnie posiłki przed spaniem to musi być mleko w butli bo wczoraj o 14 zjadł brzoskwinie (wysypalo go ) i o 16 kaszke łyżeczką o 19 butle 210 to obudził sie juz na jedzenie o 24 zjał 160 i spal do 6.30 lamponek a kładziesz w domu swoje dziecie w leżaczku nosidle?? misia Filip nosi z H&M body 86 i ma ciut przy długie rekawy, ale napewno mu wygodniej niz w zamałym ewacia jaki słodki Walenty Filip dawał czadu i jęczał mimo ze wstał 1,5 h temu więc buju buj i usnał a teraz bawi się w nosidle nogami
|
|
|
#744 |
|
Zakorzenienie
|
karol ja mam dla młego kupione jeansy i koszulę na 74 cm na wesele w maju z hm, więc mam nadzieję, że założy...
|
#745 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() raz próbowaliśmy spać we trójkę (kilka dni temu). Nikt się nie wyspał Cytat:
widzę to po swoim dziecku, jak coś jest nie po jego myśli to wchodzi z piszczeniem na najwyższe rejestry, wtedy już muszę go wziąć, bo boję się, że oboje ogłuchniemy Ha! Mój jeszcze śpi w pajacach z H&M 62 Ale to już ostatnie podrygi. Wczoraj przyszły zamówione pajace 74 z Primarka. No ogromne są, a z Next 3-6 miesięcy już dziś spakuję, bo małemu za krótkie. Jak żyć?
|
|
#746 |
|
Zakorzenienie
|
hej
my już po szczepieniu ![]() byłam z P. jednak i co- moje dziecko ani zapłakało ba! nawet się cieszył do pielęgniarki młody waży 7400 i mierzy 73cm w ogóle lekarka się zachwycała bo ją łapał za fartuch, obracał się na brzuszek zacieszał a teraz spadam nadrabiać
|
#747 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
![]() rośnie model !
|
|
#748 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
A co smieci to gmina ustala jak naliczaja oplaty,nie zawsze zalezy od ilosci zameldowanych.Tutaj t mieszka sama i placila za 5 osob.Ja juz wymeldowalam siebie i corke.Ale Janek doszedl i tz dalej jest.Tesc w sumie tez nie mieszka,ale za niego koty smieci nadrabiaja. ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
We wniosku o paszport wpisywalam zameldowanie w de. |
||
|
|
|
#749 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
nie mam za bardzo kiedy Was czytać eh ![]() ale powolutku to robię w tesco oczywiście pusto na miejscu gdzie były chusteczki w promo, a nie sorry nie pusto, pudełka kartonowe po chusteczkach zostały dady na promocji kupiłam dzisiaj jeszcze może pampersy kupię w kauflandzie jak będą, bo lubię na noc zakładać pampersy a na dzień dady ![]() Cytat:
naprawdę fajnie macie że Julka śpi całe noce i była możliwość przeniesienia jej do siebie jak Ola zacznie przesypiać nocę to od razu bym ją eksmitowała do siebie, bo przynajmniej nie będę jej przeszkadzała moimi czynnościami wieczornymi, jak i przytulanko i łóżeczko z dzieckiem obok to jakoś też mi nie współgra ![]() choć u nas niestety się nie da bo Ola budzi się 2 razy w nocy na jedzenie, a parę dodatkowych razy się kręci i wierci to jeden problem, a drugi to to że nie ma swojego pokoju tzn. docelowo ma, ale narazie jest nie zrobiony, tatuś zabrał się za remont dołu domu zamiast skończyć dobrze górę...
|
|
#750 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam problemik z Julkiem
Od urodzenia na lewej powiece bliżej noska miał zaczerwienione miejsce. Wydaje mi się, że lekarz w szpitalu mówił, że to niewielki naczyniaczek i że się wchłonie (Julek miał też naczyniaki na karku pod włoskami, których już niewiele widać). Ostatnio zauważyłam, że te czerwone miejsce jest jakby pokryte kilkoma pryszczykami i takie jakby suche, choć się nie łuszczy Te pryszczyki stają się widoczne po kąpieli, jak jest dziecko rozgrzane, albo jak potrze rączką oczko... Nie wiem, co o tym myśleć Żałuję, że na ostatnim szczepieniu nie powiedziałam o tym lekarce
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.

stopy razem, a kolana ugiete szeroko

Dziecko daje mi znowu w kośc, nie wiem, co się z nią dzieje tym razem, ale straszny piszczek się zrobiła i ciągle trzeba z nią być i ją zabawiać, bo sama nie poleży nawey 5 min. Do tego doszły maksymalne cyrki z zasypianiem w dzień, bez bujania i suszarki się nie obejdzie, a drzemka max 30 min, więc za jakiś czas znowu jest śpiąca i się zaczyna marudzenie i tak w kółko... A rodzice jeszcze mi móią, że to moja wina, bo na pewno ją tak przyzwyczaiłam 

ale nie mam z kim się dzielic tym moim podekscytowaniem.

.....mój walęty urządza mi walniete walentynki

[/RIGHT]

body z dł. rękawem, a jak jest mocno zimno na podwórku to w body z kr. i w bluzeczce. 

Ale to już ostatnie podrygi. Wczoraj przyszły zamówione pajace 74 z Primarka. No ogromne są, a z Next 3-6 miesięcy już dziś spakuję, bo małemu za krótkie. Jak żyć?
Te pryszczyki stają się widoczne po kąpieli, jak jest dziecko rozgrzane, albo jak potrze rączką oczko... Nie wiem, co o tym myśleć