Wszystkie dobrze się tu znamy , o swych sprawach rozmawiamy Część XI - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-13, 20:41   #2641
fiona27
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie dobrze się tu znamy , o swych sprawach rozmawiamy Część XI

Pradip mając taką figurę Ty się wstydzisz ? Grzeszysz dziewczyno
fiona27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 20:42   #2642
Izetka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meduzka88 Pokaż wiadomość
No dziewuszki ja uciekam...
Odezwę się jutro po usg
Kciuki kciuki kciuki

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 20:45   #2643
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Odezwę się jutro po usg
Kciuki kciuki kciuki
Trzymam oczywiście

Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość
Hola hola wagę słoniowa mam ja 82kg chce maks dobic do 90
Ale ile Ty masz wzrostu kobieto
Widziałam aktualne zdjęcie w klubie, więc nie wierzę w to co piszesz serio To jakieś nieporozumienie. Masz piękny i zgrabny brzuszek
fiona27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 21:35   #2644
justiii87
Zakorzenienie

Ej chyba o pierwszym słoniu tego forum zapomniałyście? To byłam JA !

Nasz syn to pasibrzuszek Najlepiej to by jadł co godzinę i w ten sposób zamiast się najadać to podjada i co godzinę mi się budzi, ale dziś został z teściową bo musieliśmy wyjechać załatwić sprawy i nie ściągnęłam dla Niego pokarmu, więc teściowa przepoiła Go wodą i od 16.30 do 19.15 nie dostał cyca, zjadł dopiero jak wróciliśmy, później kąpiel i synuś po włożeniu do łóżeczka sam zasnął przy muzyce disco polo (chyba lubi disco polo tak jak JA ) . Muszę Go jakoś przestawić i oduczyć podjadania bo inaczej oszaleję.

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Izetka - kolejny cycolubca będzie na wątku Imię które wybrał Twój mąż jest cudowne Jeśli mój mąż by nie miał tak na imię to synuś na pewno by był Michałem - Michasiem - Miśkiem

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;45137309]Coś czuję, że znów będą zakwasy
Bardzo się cieszę, że wszystkie badania w normie

Ja też znam ten przesąd, moja siostra cioteczna przez niego też nie była chrzestną u swojego brata syna.

Też się bardzo cieszę, że poznamy się na żywo
Tak pracuje w nim, z tego szpitala koło zoo byłam bardzo zadowolona, personel był miły i znał się na rzeczy. Nie pamiętam jak nazywa się ordynator ale koleżanka z sali mówiła, że ma bardzo dobre opinie i miała w planach zacząć do niego chodzić.

No właśnie nie zamówiłam, bo ciągle mi się zdaje że mam jeszcze tyle czasu... A przeglądając ofertę tesco też zwróciłam uwagę właśnie na zestaw i przypomniało mi się, że ty zamawiałaś tańszy

Justii nawet nie wiesz jak ci zazdroszczę takiego podejścia, że potrafisz walczyć o swoje. Mogłabyś mnie tego nauczyć

Pocieszyłaś mnie z tym brzuchem, bo bardzo często słyszę, że brzuch po cesarce wygląda tragicznie, brzuch to mój największy kompleks, mam fioła na jego punkcie. A coś czuję, że u mnie skończy się cesarką. Też tak uważam jak ty, że wszystko zależy od tego na ile sobie człowiek pozwoli w ciąży, no i jak bardzo będzie zawzięty po aby wrócić do wagi przed. Ale boję się, że po cesarce mimo zrzuconych kg zostanie mi fartuszek
Dziś się ważyłam i mam 55,70 kg a wczoraj zaczęliśmy 8 miesiąc, tak więc nie jest źle. ale coś czuję, że dopiję do 60kg przez te dwa miesiące. pocieszam się tym, że jak będę karmić to w sumie uda mi się może zrzucić po ciąży te 10 kg

U ciebie kg pięknie lecą w dół a u Marcela pięknie w górę

U nas dziś bułka drożdżowa z jabłkami własnej roboty, zapraszam

U nas jest w mieście jest tylko jeden szpital państwowy, a drugi tak jakby prywatny. Ale z tego drugiego jak coś się dzieje z dzieckiem lub matko to i tak przewożą do tego pierwszego. Najbardziej bym chciała rodzić w Warszawie ale nie wiem czy już teraz nie jest za późno na zmiany.

śliczny bąbelek

Witam kolejnego kawalera nad imieniem już myślicie?

Chodzę prywatnie i na NFZ.

Ja wczoraj na poprawę humoru kupiłam malutkiej 3 bluzeczki w lidlu, spodnie i kaftanik w smyku [/QUOTE]

Kobieto Ty przed ciążą miałaś plaski brzuszek więc nie martw się po ciąży szybko wrócisz do formy, a po za tym od czego są ćwiczenia? Będzie ciężko, dupko będzie trzeba ruszyć i poćwiczyć Dasz radę, a cc się nie obawiaj, Ja sama byłam nastawiona anty do cc, ale teraz nie żałuję.

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Malgos - śliczna kruszynka i podobna do tatusia

Fiona - do którego lekarza się wybieracie? Zdecydowałaś już?

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Czy Wy to widzicie?? Ile osób przegląda Nasz wątek w obecnej chwili? 14 osób

Jest godzina 21.33, a Ja już wykapana, wy kremowana w odświętnej piżamie szykuję się spać, ludzie co się dzieje

Zła jestem bo zamówiłam prezent dla Tz na walentynki i niestety nie będzie go na jutro z bzykanka tez nici, kurde co za walentynki
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 22:48   #2645
Fikusek82
Wtajemniczenie

Ja tam walentynek nie obchodze. Jutro dzień jak co dzień. Dalsze składanie mebli i może pójdę wreszcie zapisać się do fryzjera.

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Fikusek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 23:24   #2646
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Hola hola wagę słoniowa mam ja 82kg chce maks dobic do 90
moja droga, ale ty masz ponad 180cm wzrostu a ja jestem typowy Napoleon w kapeluszu

Cytat:
Odezwę się jutro po usg
Kciuki kciuki kciuki
trzymam kciuki!

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
No właśnie one oszalały Gosiu same nie wiedzą co piszą chyba Następne słonie
Co ja mam powiedzieć, jak na finiszu ważyłam 78 kg
ty pewnie też wyższa ode mnie jesteś... jak zresztą każdy haha

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość

Nasz syn to pasibrzuszek Najlepiej to by jadł co godzinę i w ten sposób zamiast się najadać to podjada i co godzinę mi się budzi, ale dziś został z teściową bo musieliśmy wyjechać załatwić sprawy i nie ściągnęłam dla Niego pokarmu, więc teściowa przepoiła Go wodą i od 16.30 do 19.15 nie dostał cyca, zjadł dopiero jak wróciliśmy, później kąpiel i synuś po włożeniu do łóżeczka sam zasnął przy muzyce disco polo (chyba lubi disco polo tak jak JA ) . Muszę Go jakoś przestawić i oduczyć podjadania bo inaczej oszaleję.

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Izetka - kolejny cycolubca będzie na wątku Imię które wybrał Twój mąż jest cudowne Jeśli mój mąż by nie miał tak na imię to synuś na pewno by był Michałem - Michasiem - Miśkiem

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Kobieto Ty przed ciążą miałaś plaski brzuszek więc nie martw się po ciąży szybko wrócisz do formy, a po za tym od czego są ćwiczenia? Będzie ciężko, dupko będzie trzeba ruszyć i poćwiczyć Dasz radę, a cc się nie obawiaj, Ja sama byłam nastawiona anty do cc, ale teraz nie żałuję.

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Malgos - śliczna kruszynka i podobna do tatusia

Fiona - do którego lekarza się wybieracie? Zdecydowałaś już?

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Jest godzina 21.33, a Ja już wykapana, wy kremowana w odświętnej piżamie szykuję się spać, ludzie co się dzieje

Zła jestem bo zamówiłam prezent dla Tz na walentynki i niestety nie będzie go na jutro z bzykanka tez nici, kurde co za walentynki
kiedy masz urodziny? to kupię ci bilet do zoo

moje dziecko właśnie zwymiotowało cały pokarm, ale tż się okropnie wystraszył... poza tym chyba 10 razy dziennie męczy go czkawka ... szkoda mi go bo aż cały skac

Mówicie, że cały tatuś powiem mu to będzie na pewno dumny

My akurat nie walentynkowi
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 07:20   #2647
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
No to wrzucę wam jeszcze zdjęcie mojego Skarbusia

Papryczka - dzięki, to mam obiad z głowy
Kacperek jaki słodziak

Cytat:
Melduje się Dziewczęta dołączamy do męskiej bandy będzie chłopak waży 416 g i wszytsko jest w normie
Gratuluje sisiorka no to mamy męski wątek

Cytat:
Aldrin dorodnego syneczka wyhodowałaś

Pradip to kiedy zdjęcie brzucholka ?

Izetka mnie goni z dorodnym, na połówkowym mój miał dokładnie tyle samo co jej a jeszcze Pradip też pewnie z dużym chłopokiem się zaraz ujawni właśnie Pradip kiedy masz wizytę?

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Mały przystojniak rosnie

kochana , bardzo się cieszę ! To może u mnie będzie dziewczynka
Kiedy masz połówkowe?

Cytat:
Ałała to bolało ...
A nie było, jakoś tak wyszło. Czytałam na bieżąco, ale siedziałam .
A co u mnie ? Nic szczególnego . Robiłam badania hormonów: estradiol, testosteron, prolaktynę (bez obciążenia jak na razie ), progesteron i wszystko wyszło ok. W sobotę wraca mąż za 2 tyg powtarza badanie i wybieramy się do lekarza z tym wszystkim.
Oj to za dwa tygodnie będzie się działo ja oczywiście trzymam mocne kciuki za wasze starania

Cytat:
Dziewczyny właśnie się dowiedziałam, że miałam być chrzestna u mojego ukochanego kuzyna i jego słodkiej córci, ale babcia powiedziała że jest jakiś głupi przesąd, ze ciężarna nie może być matką chrzestna. Pierwsze słyszę ? !!
I jest mi przykro
tak ja przez ten durny przesąd też nie będę chrzestną, wiec wiem co czujesz

Cytat:
Hej kochane

Proszę jutro o kciuki bo o 9:30 idę na usg
daj znać jak po wizycie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Wrzucałam do swojego albumu ale w ciuchach bo bez się wstydzę
Super że mąż wraca Ty wyniki masz dobre on się podreperował witaminkami i będzie ostre (s)tarcie

To ja 2 miesiące za Tobą i z wagą Cię przegoniłam łudzę się że przy 65kg się zatrzymam ale marne szanse mam...
Ja z kolei włosy i brzuch to jedyne co w sobie lubiłam i też obawiam się jak będzie wyglądał po ciąży...

Wywołałam dziś awanturę w Biedronce. Facet przepuścił mnie w kolejce i nie spodobało się to babie która była między nami i wywaliła z tekstem że młode dziewczyny to się przepuszcza a schorowane staruszko to już nie. Na co gość jej odpowiedział że bardziej on nie widzi że ona jest schorowana jak i ona udawała że nie widzi dziewczyny w ciąży
Ty się wstydzisz? o matko no świat powariował
Weźcie nie rozmawiajcie o wadze bo mam doła przy Was

No i gość w biedronce trzeba przyznać mnie zaskoczył dla niego

Cytat:
No właśnie one oszalały Gosiu same nie wiedzą co piszą chyba Następne słonie
Co ja mam powiedzieć, jak na finiszu ważyłam 78 kg
o jedna z normalną wagą ja też tyle będę ważyć

Cytat:
Napisane przez Fikusek82 Pokaż wiadomość
Ja tam walentynek nie obchodze. Jutro dzień jak co dzień. Dalsze składanie mebli i może pójdę wreszcie zapisać się do fryzjera.
My też nie obchodzimy, więc remontu ciąg dalszy
Stary 2014-02-14, 09:19   #2648
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
a ja chyba natknęłam się na jakąś felerną paczkę pampersów i to z tesco... czytałam że to się zdarza... i jakoś dziwnie przeciekają bokiem... bo nie wierzę że założyłam źle pieluchę z 10 razy...
bywa a co to za firma? dużo Wam idzie pieluch

Justii
przerzuciliście się już na większe pampersy?
Cytat:
Ewelika-no na razie opcja męża to Michał, ja jeszcze się rozglądam i może coś innego wybierzemy...dla mnie wybór imienia to coś strasznego taka odpowiedzialnośc

Pradip-mąż zadowolony ale mówi, że wiedział, ze będzie chłopak taki dumny pierwszy raz był ze mną na usg i tam lekarz robi usg a opis dyktuje pielęgniarce to zadawał milion pytań tej dziewczynie haha
dla Gentelnema w biedronce no jestem w szoku, że jeszcze tacy są na tym świecie.
I ja mam takie wrażenie z imieniem...
Tak tak mój też twierdził że wiedział a wcześniej mówił że czuje dziewczynkę
Widać są jeszcze wyrozumiali ludzie tylko nie umiem zrozumieć czemu to mężczyźni prędzej ustąpią ciężarnej a nie kobiety które wiedzą co to znaczy
Cytat:
Pradip - ja OK, zaczynam przyzwyczajać się do małej ilości snu

to wy się 60 czy 65 kg przejmujecie? ciekawe co o mnie w takim razie na serio myślałyście? hmmm?
ja to się raczej nie przyzwyczaję potrzebuje 10h snu i już.
65 już mnie trochę przeraża bo nigdy nie ważyłam więcej niż 52kg a jeszcze wczoraj oglądałyśmy z mamą zdjęcia z wakacji i nawet ona która najbardziej nie mogła się doczekać rosnącego brzuszka stwierdziła że jeszcze tak niedawno miałam taaaaaaaki puściutki brzuszek
Cytat:
Pradip mając taką figurę Ty się wstydzisz ? Grzeszysz dziewczyno
no święta nigdy nie byłam a poza tym nie tylko ja bo my wszysttkie tu laski jesteśmy a jedna przez druga narzeka
Cytat:

Masz szczęście że chociaż napisałaś ze byłaś słoniem a nie jesteś
No to babcia przetrzymała wnuka nie zrobił jej afery?
BigBrother nam się zrobił
Co mężowi zamówiłaś
Cytat:
Napisane przez Fikusek82 Pokaż wiadomość
zapisz się do fryzjera dla poprawy humoru (na kobiety podobno działa )

Meduzko zaraz Twoja kolej
Próbuję sie dodzwonić do Tesco i zapytać czy już wkładki laktacyjne dojechały i nikt nie odbiera
My też raczej nie walentynkowi tylko buzi i już ale chciałam zrobić dziś lepszą kolacje korzystając z piekarnika bo nadal się nim jaram i deserek ale natchnięta przez Fikusek narobiłam wczoraj z mamą gołąbków i mąż tak się na nie napalił że chyba nie mam co sie silić na inne afrodyzujące potrawy
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 09:57   #2649
Izetka_
Zadomowienie

Dzień doberek

My też nie walentynkowi, chociaż kiedyś byliśmy i dzisiaj mija 4 albo 5 lat(nie mogę się doliczyc) od naszych zaręczyn

Dla wszytskich Wątkowych słoni informacja, że ciąża to jedyny czas kiedy się bezkarnie tyje i wszyscy mówią, że się pięknie wygląda przynajmniej ja jestem osłodzona z każdej strony

Dziewczyny wiem, że już wstawiałyście listę wyprawkową miliony razy, ale plissssss wstawicie jeszcze raz, bo nie mam cierpliwości szukac

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2014-02-14, 10:09   #2650
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień doberek

My też nie walentynkowi, chociaż kiedyś byliśmy i dzisiaj mija 4 albo 5 lat(nie mogę się doliczyc) od naszych zaręczyn

Dla wszytskich Wątkowych słoni informacja, że ciąża to jedyny czas kiedy się bezkarnie tyje i wszyscy mówią, że się pięknie wygląda przynajmniej ja jestem osłodzona z każdej strony

Dziewczyny wiem, że już wstawiałyście listę wyprawkową miliony razy, ale plissssss wstawicie jeszcze raz, bo nie mam cierpliwości szukac
proszę

WYPRAWKA NIEMOWLĘCA:

Spacer
  1. wózek
  2. fotelik do samochodu
  3. baza do fotelika
Spanie
  1. łóżeczko
  2. materac(lateks, pianka-kokos, pianka-gryka, pianka-gryka-kokos)
  3. nakładka na materac / ceratka
  4. przewijak na łóżeczko- raczej nie
  5. prześcieradło 3 sztuki
  6. rożek
  7. coś do spania na okres porożkowy (śpiworek, kołderka+poszwa)
  8. kocyk (1 ciepły + 1 lekki)

Kąpiel
  1. wanienka
  2. ręcznik x 2-3 (1)
  3. termometr do wody

Inne
  1. pieluchy tetrowe 10-20 sztuk
  2. gruszka lub frida
  3. chusteczki nawilżające x2
  4. pampersy 2x najmniejsze
  5. termometr do przykładania do czoła
  6. szczoteczka i grzebyk do włosów
  7. nożyczki do paznokci (po pierwszych 3 tygodniach)
  8. smoczek x2 (silikonowy canpol)
  9. butelka ze smoczkiem o najwolniejszym przepływie x2 (avent, nuk, dr.Browns, tommy Tippee, canpol) antykolkowe !!!
  10. szczotka do mycia butelki + zapasowe smoczki+mleko
  11. nawilżacz ???? (później)

Kosmetyki
  1. środek do kąpieli HIPP, oliatum soft, BD z pompką
  2. octenisept do pielęgnacji pempka + gaziki jałowe
  3. płatki higieniczne
  4. waciki do uszu z ogranicznikiem
  5. sudocrem / alantan /mąka ziemniaczana
  6. emolium -krem nawilżający (gdy skóra się przesuszy) /oliwka z BD
  1. coś do prania ubranek( dzidziuś)
  2. woda morska do udrażniania noska
  3. kropelki na wzdęcia (później)
  4. laktator (później) (apteka gemini)

Różne do kupienia lub dostania
  1. leżaczek- bujaczek
  2. mata edukacyjna po 2 miesiącu
  3. niania elektroniczna (angelcare)
  4. karuzela nad łóżeczko ???
  5. gąbka podkładka do kąpieli

Dla mnie:
  1. osłonki silikonowe na sutki Avent
  2. maść do ratowania brodawek (bephanten)
  3. koszule do karmienia x3
  4. podkłady porodowe SENI , Canpol Babies Wysokochłonne Podkłady Poporodowe http://www.aptekagemini.pl/canpol-wy...-10-sztuk.html
  5. podpaski rozmiar gigant ok 2 opakowania
  6. majtki siateczkowe wielorazowe http://www.aptekagemini.pl/baby-ono-...-2-sztuki.html
  7. staniki do karmienia x 2-3
  8. herbatki na laktację ?? ewentualnie później
  9. tantum rosa do podmywania po porodzie
  10. wkładki laktacyjne

ubranka
Stary 2014-02-14, 10:49   #2651
Izetka_
Zadomowienie

Dziekuję

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2014-02-14, 11:58   #2652
justiii87
Zakorzenienie

Witam

My dziś byliśmy na re kontroli u lekarza i potwierdza się diagnoza - leniwe jelitka u Marcelka, dlatego płacze przy bączkach, dostał inny lek na pracę jelit i za 10 dni znów do lekarza, biedne maleństwo, ale mam nadzieję, że mu przejdzie, ale lekarz powiedział, że jelitka nawet do 3 miesiąca mogą tak pracować, musi się wszystko dobrze wykształcić.

My walentynkowi bardziej tacy romantyczni :P, kolacja, zawsze jakieś winko, a w tym roku są pierwsze wyjątkowe walentynki bo we trójkę
Zamówiłam Tż prezent - serduszko ze zdjęciem Marcelka - zawieszka do samochodu przy lusterku, ale dopiero będzie w przyszłym tyg

Pradip - z teściowa nie pocisnęłam bo kazałam jej przetrzymać małego,( a po za tym nie miała ściągniętego pokarmu, musiałaby odmrażać) z jedzeniem bo jak jest głodny to najada się porządnie, a nie smyra cycka. Jak zasnął Nam wczoraj o 21 to obudził się dopiero o 24, więc trzeba go troszkę przetrzymać i oszukać wodą, dziś tak mi lekarz kazał

Jeszcze nie zmieniliśmy rozmiaru pieluch bo 2 są na Niego za duże, dalej śmiga w 1 Waży 5200 kg, ale dupka malutka
Lekarz powiedział, że bardzo ładnie przybiera na wadze, a jest tylko na cycu
Stary 2014-02-14, 12:04   #2653
Izetka_
Zadomowienie

Justii-szkoda Marcelka, ale mam nadzieję, że z czasem mu się będzie poprawiało dla Niunia za ładne przybieranie na wadzeprezent dla męża super niech czeka wytrwale bo warto

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2014-02-14, 12:12   #2654
papryczka160
Wtajemniczenie

Hej ja dopiero wstalam. Slonko mnie obudzilo. Wyslalam TZ po rurki z kremem bo tak mam na nie ochotę.
My walentynki obchodzilismy jak byliśmy mlodsi, teraz tylko kwiatuszki i kolacyjka .
Malgos połówkowe mam 10.03 nie moge sie doczekać.
Justii oby szybko Marcelkowi przeszlo bo pewnie się meczy .

Ciekawe jak Maduzka na wizycie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
Hej ja dopiero wstalam. Slonko mnie obudzilo. Wyslalam TZ po rurki z kremem bo tak mam na nie ochotę.
My walentynki obchodzilismy jak byliśmy mlodsi, teraz tylko kwiatuszki albo kolacyjka .
Malgos połówkowe mam 10.03 nie moge sie doczekać.
Justii oby szybko Marcelkowi przeszlo bo pewnie się meczy .

Ciekawe jak Maduzka na wizycie.

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Odp z tel i cos namieszalam głupie akualizacje.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 12:50   #2655
Izetka_
Zadomowienie

Papryczka-to sobie pospałaś rurki z kremem mniam

Meduzka-jak tam po wizycie????

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2014-02-14, 12:54   #2656
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5
Konto usunięte

Cześć

Cytat:
Dzień doberek

Wstawię zaraz ta listę na pierwsza stronę, żeby nie trzeba było ciągle je szukać

Cytat:

Kurcze chyba strasznie jesteśmy sławne Doczytałam, że fajny prezent zamówiłaś, szkoda że nie przyszedł na dziś ale i tak się ucieszy jak go dostanie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
A czemu za późno na zmianę szpitala? Przecież nikt nic przed porodem nie deklaruje tylko jedziesz gdzie chcesz Przemyśl to jeszcze praski szpital był polecany jak ja się tam rodziłam potem podobno się popsuło a teraz znów go chwalą.
Za butelkę wyszło mnie 8 zł taniej. Byłam dziś w tesco po wkładki laktacyjne ale jeszcze nie przywieźli tych promocyjnych
To ja 2 miesiące za Tobą i z wagą Cię przegoniłam łudzę się że przy 65kg się zatrzymam ale marne szanse mam...
Ja z kolei włosy i brzuch to jedyne co w sobie lubiłam i też obawiam się jak będzie wyglądał po ciąży...

Wywołałam dziś awanturę w Biedronce. Facet przepuścił mnie w kolejce i nie spodobało się to babie która była między nami i wywaliła z tekstem że młode dziewczyny to się przepuszcza a schorowane staruszko to już nie. Na co gość jej odpowiedział że bardziej on nie widzi że ona jest schorowana jak i ona udawała że nie widzi dziewczyny w ciąży
No będę musiała to przemyśleć z K. Ja też urodziłam się w Praskim
Zawsze się, ze mnie śmieją że podrzuciły mnie mamie miśki

Brawo dla pana w Biedronce mnie jeszcze nikt ie przepuścił w kolejce

Cytat:
Ewelika-no na razie opcja męża to Michał, ja jeszcze się rozglądam i może coś innego wybierzemy...dla mnie wybór imienia to coś strasznego taka odpowiedzialnośc

Pradip-mąż zadowolony ale mówi, że wiedział, ze będzie chłopak taki dumny pierwszy raz był ze mną na usg i tam lekarz robi usg a opis dyktuje pielęgniarce to zadawał milion pytań tej dziewczynie haha
dla Gentelnema w biedronce no jestem w szoku, że jeszcze tacy są na tym świecie

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

możliwe bo ostatnio chyba pierwszy raz mojej bratanicy z jednej paczki przeciekły ze trzy po kolei...nigdy nic takiego się nie działo...
Bardzo ładnie Michaś

Normalnie tak mi ostatnio buzują hormony, że sama nie mogę sobie ze sobą poradzić. Wystarczy, że ktoś zwróci o byle co mi uwagę zaraz zaczynam niesamowity lament Dlatego dla bezpieczeństwa psychicznego mojego i mojej rodziny schodzę z drogi wszystkim jak tylko umiem

Co do walentynek to my też nie obchodzimy, chociaż dziś K mnie zaskoczył i jak tylko się obudziłam dostałam od niego wielką bombonierkę milki ja za to mam w planach zrobić mu na kolację sałatkę cezar z grzankami

Jeszcze pochwalę się wam moim zakupem dla malutkiej, obiecałam sobie nie kupować ubrań w różu. ale jest tak trudno dostać ładne ubrania dla dziewczynki w innym kolorze , że czasami niestety muszę kupić coś różowego
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 12:55   #2657
Izetka_
Zadomowienie

Aldrin-poczytałam dzisiaj blog Sroki i faktycznie poleca te kosmetyki z Babydream, że skład mają bardzo fajny

Michaś
02.07.2014r.

Edytowane przez Izetka_
Czas edycji: 2014-02-14 o 13:02
Stary 2014-02-14, 12:58   #2658
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień doberek

O to małe święto u Was dzis wszystkiego naj naj
Wyprawkę wrzucę za parę minut jak tylko skopiuję ją z czerwcówek bo wczoraj tam wrzucałam.
Cytat:
Witam

My dziś byliśmy na re kontroli u lekarza i potwierdza się diagnoza - leniwe jelitka u Marcelka, dlatego płacze przy bączkach, dostał inny lek na pracę jelit i za 10 dni znów do lekarza, biedne maleństwo, ale mam nadzieję, że mu przejdzie, ale lekarz powiedział, że jelitka nawet do 3 miesiąca mogą tak pracować, musi się wszystko dobrze wykształcić.

My walentynkowi bardziej tacy romantyczni :P, kolacja, zawsze jakieś winko, a w tym roku są pierwsze wyjątkowe walentynki bo we trójkę
Zamówiłam Tż prezent - serduszko ze zdjęciem Marcelka - zawieszka do samochodu przy lusterku, ale dopiero będzie w przyszłym tyg

Pradip - z teściowa nie pocisnęłam bo kazałam jej przetrzymać małego,( a po za tym nie miała ściągniętego pokarmu, musiałaby odmrażać) z jedzeniem bo jak jest głodny to najada się porządnie, a nie smyra cycka. Jak zasnął Nam wczoraj o 21 to obudził się dopiero o 24, więc trzeba go troszkę przetrzymać i oszukać wodą, dziś tak mi lekarz kazał

Jeszcze nie zmieniliśmy rozmiaru pieluch bo 2 są na Niego za duże, dalej śmiga w 1 Waży 5200 kg, ale dupka malutka
Lekarz powiedział, że bardzo ładnie przybiera na wadze, a jest tylko na cycu
Ale super pomysł na prezent skąd zamawiałaś?
Mogłabyś napisać jak przerzucicie się na większe pieluszki tak orientacyjnie dla nas?
Jutro na SR zapytam się czy ktoś dostał te materiały z masażem brzuszka dla maleństwa i jak je dopadnę na pewno wrzucę może Wam się przydadzą
Cytat:
Jaka słodka zachcianka mi sie chce takich z kremem i toffi ale rzadko są u nas.

Dzis znów mnie spotkała miła ciążowa sytuacja. Dotoczyłam się na przystanek i spoglądam na 2 babeczki z wózkami. Nagle jedna pyta się mnie czy jestem w ciąży no to mówię że tak a ona czy nie chce książek o pielęgnacji dziecka bo ona chce się ich pozbyć a nie ma komu oddać. Powiedziałam ze dziękuje ale nie będę Pani głowy zawracać na co ona uparcie ze to żaden problem że jej już się nie przydadzą a kobiecie w ciąży się nie żałuje i nie odmawia i że nawet może mi je podwieźć jak mi ciężko chodzić. Okazało się ze mieszka niedaleko mnie wiec podała mi swój telefon i poprosiła żebym się odezwała jak się namyślę
W szoku jestem ale zastanawiam się czy aż tak po mnie widać ciążę skoro tamte przez zapiętą zimową kurtkę poznały? Chyba ze po kaczym chodzie
Stary 2014-02-14, 12:59   #2659
Aldrin
Zakorzenienie

[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;45147342]

Normalnie tak mi ostatnio buzują hormony, że sama nie mogę sobie ze sobą poradzić. Wystarczy, że ktoś zwróci o byle co mi uwagę zaraz zaczynam niesamowity lament Dlatego dla bezpieczeństwa psychicznego mojego i mojej rodziny schodzę z drogi wszystkim jak tylko umiem

Co do walentynek to my też nie obchodzimy, chociaż dziś K mnie zaskoczył i jak tylko się obudziłam dostałam od niego wielką bombonierkę milki ja za to mam w planach zrobić mu na kolację sałatkę cezar z grzankami

Jeszcze pochwalę się wam moim zakupem dla malutkiej, obiecałam sobie nie kupować ubrań w różu. ale jest tak trudno dostać ładne ubrania dla dziewczynki w innym kolorze , że czasami niestety muszę kupić coś różowego [/QUOTE]

ubranka bardzo ładne

Cytat:
Adlrin-poczytałam dzisiaj blog Sroki i faktycznie poleca te kosmetyki z Babydream, że skład mają bardzo fajny

tak? no to się cieszę, że też je poleca
wczoraj szukałam tych chusteczek z netto tych co polecała sroka i nie było ich u mnie
Stary 2014-02-14, 13:10   #2660
Izetka_
Zadomowienie

Ewelika-to zajadaj hormony milką od męża ja jak jestem zła to jem i mi pomaga wczoraj kupiłam sobie lody śmietankow-czekoladowe 1,5 L i już pół zjadłam a ubranka śliczniaste

Dziewczyny tak swoja drogą cały czas byłam przekonan, że będzie u nas dziewczynka, że do tej pory oglądałam tylko dziewczęce ubranka...musze się teraz przestawic na chłopskie fatałaszki

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Pradip- pod szczęśliwą gwiazdą sie urodziłaś z każdej strony pomoc i to obcy ludzie jacy uczynni są dla Ciebie

Aldrin-poczytałam dzisiaj prawie wszystkie analizy dziewciowych kosmetyków żeby się zorientowac i właśnie poleca BD i HIPPa...tylko podobno BD niektóre kosmetyki mają smecyficzny zapach więc będę musiała wywąchac co wolę a jeszcze chusteczki Huggisy poleca i ja je bardzo lubię bo moja bratanica je używa od samego początku

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2014-02-14, 13:49   #2661
Pradip
Zakorzenienie

[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;45147342]
No będę musiała to przemyśleć z K. Ja też urodziłam się w Praskim
Zawsze się, ze mnie śmieją że podrzuciły mnie mamie miśki

Jeszcze pochwalę się wam moim zakupem dla malutkiej, obiecałam sobie nie kupować ubrań w różu. ale jest tak trudno dostać ładne ubrania dla dziewczynki w innym kolorze , że czasami niestety muszę kupić coś różowego [/QUOTE]
Przegadajcie temat, oszacuj ile zajmuje Wam średnio droga i sama pomyśl bo to Twoje poczucie bezpieczeństwa jest najważniejsze
Ciuszki bardzo ładne
haha to moja mama jak mi odbijało mówiła że mnie z zoo zabrała
Cytat:
Aldrin-poczytałam dzisiaj blog Sroki i faktycznie poleca te kosmetyki z Babydream, że skład mają bardzo fajny
ale jednak dziewczyny z czerwcówek ich pieluchy odradzały
Cytat:
Dziewczyny tak swoja drogą cały czas byłam przekonan, że będzie u nas dziewczynka, że do tej pory oglądałam tylko dziewczęce ubranka...musze się teraz przestawic na chłopskie fatałaszki

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Pradip- pod szczęśliwą gwiazdą sie urodziłaś z każdej strony pomoc i to obcy ludzie jacy uczynni są dla Ciebie
Właśnie nie wiem co się dzieje zawsze wszytko pod górkę a tu tyle dobroci nagle
Odkąd dowiedzieliśmy się że będzie u nas chłopczyk ciężko jest znależć mi coś wyjątkowego męskiego

proszę tylko bez ciuszków:
kocyk cienki i gruby
termometr bezdotykowy/dotykowy ???
elektroniczna niania
mata/bujaczek
smoczek x2
pieluszki tetrowe
pieluszki flanelowe
torba na łóżeczko
karuzela na łóżeczko
przewijak
pudełko na smoczek+łańcuszek
wanienka
termometr do wody
emulsja do kąpieli
ceratka do przewijania
maść do codziennej pielęgnacji pupy
zasypka/mąka ziemniaczana
krem na odparzenia
waciki/płatki kosmetyczne
szczotka do włosów
oliwka po kąpieli
Frida/gruszka
wilgotne chusteczki
sól fizjologiczna
pampersy
proszek do prania dla dzieci
nożyczki do paznokci
ręcznik x2
laktator
butelka duża
butelka mała
szczotka do butelek
podgrzewacz do butelek
pojemnik do mrożenia pokarmu
mleko
termos styropianowy
materac
łóżeczko
podkład pod materac x2
pościel x2
prześcieradło x3
ochraniacze na łóżeczko
kołdra i poduszka
maskotka przytulanka
śpiworek
koszula nocna/piżama/koszula do porodu
szlafrok
klapki
wkładki laktacyjne
majtki siateczkowe
wkłady poporodowe
podkłady na łóżko
biustonosz do karmienia
skarpetki grube i cienkie
nakładki na sutki
maść na sutki
wózek
prześcieradło do wózka
fotelik do samochodu
torba
folia przeciwdeszczowa
parasolka
krem na słońce
Stary 2014-02-14, 16:06   #2662
Izetka_
Zadomowienie

Już zrobiłam swoją listę jak pokazałam mężowi to tylko policzył ile mamy miesięcy na zakup wszystkiego

Dziewczyny a jak z mlekiem modyfikowanym??? Chce karmic piersią, ale róznie to bywa, więc zastanawiam się czy nie kupic na wszelki w razie jakiś problemów...tylko jakie???

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2014-02-14, 17:36   #2663
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Już zrobiłam swoją listę jak pokazałam mężowi to tylko policzył ile mamy miesięcy na zakup wszystkiego

Dziewczyny a jak z mlekiem modyfikowanym??? Chce karmic piersią, ale róznie to bywa, więc zastanawiam się czy nie kupic na wszelki w razie jakiś problemów...tylko jakie???
Enfamil Premium 1 0-6 Miesięcy - te mleko ma najlepsze opinie.
Stary 2014-02-14, 18:00   #2664
meduzka88
Wtajemniczenie

Hej dziewuszki
Na wizycie wszystko dobrze
Na usg wszystko w normie Piotruś waży 1,851 kg. Lekarz powiedział ,że duży chłop
Ulżyło mi ,że wszystko jest ok

http://www.suwaczki.com/tickers/860i2n0a6g42567u.png
meduzka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 18:03   #2665
Izetka_
Zadomowienie

Cytat:
Enfamil Premium 1 0-6 Miesięcy - te mleko ma najlepsze opinie.
już zapisuje dziękuję

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2014-02-14, 18:03   #2666
Malgos_12
Zakorzenienie

Pradip - te pieluszki to Pampersy Sensitive. Korzystałam z nich wcześniej i wszystko jest takie samo, no i nie wiem co jest grane.
Ciężko mi powiedzieć ile zużywamy, ale paczka 45 pieluch na pewno nie starcza mi na tydzień.
jak miło ze strony tej kobietki - fajnie, że są jeszcze tacy ludzie
Ewelika - śliczne ubranka

Papryczka - to połówkowe już niedługo ale fajnie!

Justii - mam nadzieję, że Marcelowi to przejdzie - a to twoje dziecko rośnie jak na drożdżach. Z Marcela od początku był duży chłopak i widać, że tak mu zostało
ciekawy pomysł na prezent

Izetka
- widzę, że listę już dostałaś
Dziś w promocji kupiłam 3 paczki chusteczek Huggies mam nadzieję, że i nam podpasują

Ja wolę mieć tą 1 puszkę, tym bardziej, że Młodego początkowo trochę dokarmiali i myślałam, że ja też będę musiała, ale Kacper jak na razie je, więc nie ma problemu. Ja mam Aptamil (ale nie orientuję się czy jest ono w PL) - tutaj jest bardzo popularne.

U nas pogoda pod psem ... ale musieliśmy dziś pojechać na wizytę do lekarza (taka sprawdzająca po 2 tyg. życia). Wszystko z małym ok. Lekarz powiedział, że jest strasznie silnym facetem - to teraz się nie dziwię, że go nie mogę utrzymać jak mu zmieniam pieluchę. Książkowo nabiera wagi i wszystko wygląda dobrze. Tylko po powrocie do domku zauważyłam, że ma taką kleisto-śluzowatą kupkę (mam nadzieję, że nikt nie je), reszta OK (barwa, grudki). Ostatnio teściowa nagadała mi o tym, żeby obserwować, żeby śluzu nie było... ale mały ani nie płacze, normalnie je... wyczytałam jednak, że to może być normalne... czy wasze małe pociechy też tak mają?
Stary 2014-02-14, 18:04   #2667
Izetka_
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewuszki
Na usg wszystko w normie Piotruś waży 1,851 kg. Lekarz powiedział ,że duży chłop
świetne wieści Kolejny kawał chłopa rośnie

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2014-02-14, 18:05   #2668
Malgos_12
Zakorzenienie

Meduzka - nie mogło być inaczej, super, że wszystko dobrze.
Stary 2014-02-14, 18:18   #2669
Izetka_
Zadomowienie

Małgoś-ja się nie znam na kupkach ale ciesze się, że z Kacperkiem wszystko dobrze

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2014-02-14, 19:05   #2670
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
towrzuć nam i swoją listę
Cytat:
Hej dziewuszki
Cieszę się że wszystko dobrze i że jesteś już spokojna
Cytat:
Pradip - te pieluszki to Pampersy Sensitive. Korzystałam z nich wcześniej i wszystko jest takie samo, no i nie wiem co jest grane.
Ciężko mi powiedzieć ile zużywamy, ale paczka 45 pieluch na pewno nie starcza mi na tydzień.
jak miło ze strony tej kobietki - fajnie, że są jeszcze tacy ludzie

U nas pogoda pod psem ... ale musieliśmy dziś pojechać na wizytę do lekarza (taka sprawdzająca po 2 tyg. życia). Wszystko z małym ok. Lekarz powiedział, że jest strasznie silnym facetem - to teraz się nie dziwię, że go nie mogę utrzymać jak mu zmieniam pieluchę. Książkowo nabiera wagi i wszystko wygląda dobrze. Tylko po powrocie do domku zauważyłam, że ma taką kleisto-śluzowatą kupkę (mam nadzieję, że nikt nie je), reszta OK (barwa, grudki). Ostatnio teściowa nagadała mi o tym, żeby obserwować, żeby śluzu nie było... ale mały ani nie płacze, normalnie je... wyczytałam jednak, że to może być normalne... czy wasze małe pociechy też tak mają?
Dzięki za info
Od początku Ci pisałyśmy że Kacper to mały bohater słowa lekarza to tylko formalność

Myślicie żeby odezwać się do tej kobiety od książek?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości