|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1082 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny. Ja od środy w domu ale cały czas w dwupaku..cisnienie sie unormowalo, co 2 dni mam sie stawiać na ktg, 21 termin porodu. Mały wg usg ma 4300 kg i z tego co wiem pierwsze podejście będzie sn..ja nie dam rady :/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1083 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jaki mały muminek ![]() Lolita sprawdź laktatorem jak jest z mlekiem. Moje dziecko też ładuje w siebie po kurek i krzyczy, ja mam wrażenie, że w piersiach pustka, podłączam laktator a tam sika jak głupie. Z mała pochodze, pośpiewam i się uspokaja. Emma teściowa- porażka, a z mężem pozostaje liczyć i mieć cierpliwość, że wróci mu rozum. guapissima pierwszy tydzień był do du..., fizycznie po cc byłam dnem, psychicznie byłam dnem i metr mułu, drugi tydzień fizycznie lepiej psychicznie pokonałam muł, teraz 5 tyg po powtarzam jedynie, że nie wiem czy chce drugie dziecko, ale jestem pogodna i spokojna, a fizycznie- pracuje zawodowo, ogarniam dom, dziecko, psa i jeszcze mam czas na wizaż, także będzie dobrze, cierpliwości ![]() Inw ja łażę z Marysią po lesie, więc zabieram zapas smoczków i chusteczki higieniczne bo ani karmić ani przebierać nie ma gdzie. U nas nocka super, spaliśmy od 23 do 10 rano z 3 przerwami, kupy ciągle zielone, ja głodna i chyba rzucam dietę, wracam do jedzenia wszystkiego i zobaczę czy coś się zmieni czy może taka uroda zielonokupna mojej córki.
![]() |
#1084 | |||
Rozeznanie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Super niebieski misiu ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1085 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- No w końcu ![]() Śliczny jest! Nie spocil Ci sie w tym kombinezonie? ![]() lnw jak idę gdzieś na dalszy spacer to biorę pampersa, chusteczki i zapasowe ubranko na wszelki wypadek. Na wyjścia w miarę blisko domu tylko pieluche tetrowa na ulania i smoczek. Emila ubieram dosyć chłodno i temperaturę reguluje zapietym/rozpietym śpiworem albo kocem.
![]() |
#1086 |
Konto usunięte
|
Mieliśmy z mężem pójść na spacer ale Alicja odkładana do wózka załącza syrenę. I tak próbowałam 3 godziny. Widać nie chce wychodzić dzisiaj. Mąż rozczarowany bo czekał cały tydzień na ten spacer.
Gosia teściowa masakra. Ja bym cały czas odpowiadała "bo tak lubię" albo po prostu "bo tak" i się uśmiechała (co by nie było że niemiła jestem) a komentarze olewała. Sent from my GT-I9001 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#1087 |
Zakorzenienie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;45162864]Mieliśmy z mężem pójść na spacer ale Alicja odkładana do wózka załącza syrenę. I tak próbowałam 3 godziny. Widać nie chce wychodzić dzisiaj. Mąż rozczarowany bo czekał cały tydzień na ten spacer.
Gosia teściowa masakra. Ja bym cały czas odpowiadała "bo tak lubię" albo po prostu "bo tak" i się uśmiechała (co by nie było że niemiła jestem) a komentarze olewała. Sent from my GT-I9001 using Wizaz Forum mobile app[/QUOTE] A próbowaliście wyjść mimo syreny? Emil wyje przy wychodzeniu z domu i w windzie, a po wyjściu z klatki momentalnie sie uspokaja.
#1088 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Sent from my GT-I9001 using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1089 |
Zakorzenienie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;45163093]Tak chyba zrobimy następnym razem. Chociaż raz mi już się obudziła ną spacerze z głodu o gnałam do domu z wyjącym wózkiem. Czułam się jak karetka
![]() Sent from my GT-I9001 using Wizaz Forum mobile app[/QUOTE] Ja w takich momentach robię za platformę wibracyjną ![]() ![]()
#1090 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny dziękuję bardzo za wszystkie banany, brokuły i kciuki ale niestety odesłali mnie do domu... Moje skurcze nie piszą się na KTG, rozwarcia nie ma.... ja nie wiem w takim razie co mi się dzieje, bo oprócz tego że brzuch mnie boli jak na okres to średnio co kilka minut mam mega skurcz całej macicy, brzuch robi się jak kamień i jest to mega bolesne. Ja przez to całą noc nie spałam. Macie jakiś pomysł co to może być skoro to nie są skurcze?? Jestem załamana, siedzę i ryczę, bo z bólu ledwo wytrzymuję i nie wiem nawet co i dla czego mnie tak strasznie boli...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1091 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1092 |
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny ![]() nie, nie spocił się- lekko go pod spodem ubrałam
#1093 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj pierwszy raz wyszłam sama na spacer i zaliczyłam nawet zakupy w lokalnym samoobsługowym sklepie. Zrobiłam furorę podwójnym wózkiem ![]() ![]() Teraz maluchy nakarmione leżą na macie - kupiliśmy w tamtym tygodniu w lidlu taką fajną sporą. Dzieciaki ją bardzo lubią - chętnie na niej leżą na brzuchach. A Jadzia zaliczyła dzisiaj pierwsze obrócenie się z brzucha na plecy.
Twory - powrót do życia ![]() ![]() Zaproszenia - odkurzamy wątek ![]() Edytowane przez mezaga Czas edycji: 2014-02-15 o 16:02 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1094 |
Zakorzenienie
|
Tak pytam, bo mój już by ryczal z przegrzania, ale on jakos wyjątkowo wrażliwy jest
![]() Gruby kombinezon miał na sobie chyba ze dwa razy w życiu, potem skapitulowalam.
#1095 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale chociaż nie bierze się sama do "poprawiania"? Cytat:
Cytat:
A myślicie że jest sens wychodzić z małym teraz? Dopiero się obrobiłam względnie w domu, a tu zmrok ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1096 |
Zakorzenienie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;45163093]Tak chyba zrobimy następnym razem. Chociaż raz mi już się obudziła ną spacerze z głodu o gnałam do domu z wyjącym wózkiem. Czułam się jak karetka
![]() Sent from my GT-I9001 using Wizaz Forum mobile app[/QUOTE] sorka wiem że to nie śmieszne ale nie mogę ![]()
#1097 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
I gratuluję udanego wypadu z maluchami ![]() Cytat:
![]() A pytanko bym miała odnośnie przewijania - czaję się na te wielorazówki, czekam aż pępek się wygoi całkiem, ale mam dylemat, bo Grześ nie znosi przewijania. Chyba nawet 22st to dla niego za mało ze zdjętymi gaciami, pewnie i 30 mało by było jakby poczuł dotyk świeżego powietrza na klejnotach. Po nogawkach widać tylko podgrzane samodzielnie w jelitach powietrze może śmigać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1098 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję ![]() ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- gosia--- jestem z Tobą mentalnie w kwestii teściowej- wysyłam mentalne wsparcie mezaga-- gratuluję samodzielnego spaceru ![]()
![]() |
#1099 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze muszę jakoś ogarnąć znoszenie maluchów na dół, żeby żadne nie zostało samo gdy drugie będę pakować do wózka. Na razie zawsze z małżem je znosiliśmy - ja jedno, on drugie. Ale muszę się usamodzielnić, bo małż lada dzień wraca do pracy. Najlepiej chyba będzie wsadzić je na górze w foteliki, znieść na dół i wtedy załadować do gondolek. Dwa foteliki naraz jestem w stanie JESZCZE unieść.
![]() |
#1100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1101 |
Gang Iren
|
Fajnie wygląda! Słodziak!
Dzięki dziewczyny ![]() Jakoś staram się wytrzymać. Normalnie pewnie ostro by było,ale że widujemy się raz do roku to mam nadzieję,że wytrzymam. Nie wiem do końca czy to jest zła wola,czy ona po prostu ma taki charakter.
#1102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysoko mieszkacie?
![]() |
#1103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1104 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1105 |
Zakorzenienie
|
Mezaga szacun!! Ja mam ogromny problem nosic nawet w foteliku. Tyle ze nasz mutsy wazy 5 kg i 5 kg Borys. Do tego jest basssdzo nieporeczny duzy i szeroki. Moglam kupic maxi cosi....
Poszlam biegac jezusie.... umarlam. Pluca wyplulam prawie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Aaaaa to ja mieszkam na 4 bez windy choooolera Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1106 |
Zadomowienie
|
Mezaga rządzisz z tym zejściem z dwoma fotelikami! ja niosę jeden dwoma rękami i sapie, stękam. Wózek to nawet nie pomyślę drgnąć. No tak! Nie każda święta, żeby mieć bliźnięta!
![]() Nie poznaje mojego dziecka! Śpi od 13 z jedną przerwą na karmienie! Normalnie zdążyłam sprzątnąć dom na błysk! Jestem w szoku!
#1107 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1108 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nie masz opcji żeby najpierw znieść wszystkie barachło a na końcu dzieci na rękach, jak już oboje będą główki sami trzymać? Cytat:
Tak jak pisałaś że niedawno jakaś znajoma Cię odwiedziła i stwierdziła że wyglądasz jakbyś w ciąży była, a Ty już po porodzie. Człowiek który myśli o innych ludziach czegoś takiego by nie powiedział, żeby przykrości nie sprawiać. A wielu ludzi ma gdzieś, jak to co oni mówią sprawi że inni się poczują. Jakby teściowa Cię szanowała, to by nie krytykowała Twoich metod wychowawczych w towarzystwie innych osób, a już w szczególności dzieci, tylko pogadała z Tobą w cztery oczy i delikatnie. Najwyraźniej ma Twoje zdanie w ![]() ![]() Ale wiesz jak szybko dzięki temu dzieciowe sadło zgubisz? ![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1109 |
Zadomowienie
|
mezaga chcialam Ci powiedziec, ze naprawde Cie podziwiam kobieto. Ogarnac dwojke i w ogole, szacun. Ja z jednym czasem nie wyrabiam
![]() magnusia Adas slodziak ![]() ![]() U nas byl tabun ludzi w odwiedzinach, ale bylo bardzo milo. Alek nawet nie plakal, po jakims czasie zaczal marudzic, bo byl spiacy bardzo. Teraz usnal, tylko niestety znowu w hustawce ![]() ![]()
#1110 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny na szybko...
Rozłożyło mnie, nochal mam wielki jak oblegacze spod osiedlowego sklepu, głowa pulsuje jak zapis ktg i wszystko boli jakbym była po starciu z Kliczką.. przeziębienie jak grom.. Co mogę brać przy kp? nie mam czasu przeszukiwać neta ![]() vacuityGRATULUJE ![]() ![]() ![]() Migotko!!!!!!! myślałam ze poczekasz z bieganiem na mnie ![]() ![]() przed oczami mi mignęła Selena ![]() ![]() ![]() nianię mam FP, nie była droga, sprawdza się fest, tez ma te mrugające diody i wbudowaną lampkę (rzadko wykorzystywana), brakuje mi trochę funkcji odbioru głosu w dwie strony ale tylko dlatego ze syn czasem chce się tak bawić, Małej mój głos raczej by nie uspokoił, jak wpada w ryk to tylko przytulenie. Gosiu bądź dzielna!! ![]() Magnusia Ja dziś z małą też wyszłam w podobnym kombinezonie i znów moja mama niemal płakała bo to takie maleństwo a na dworze raptem 10 st i słońce ![]() ![]() ![]()
eF 2012 i Zuu 2014 ![]() Edytowane przez J0zefina Czas edycji: 2014-02-15 o 18:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.