|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24
Zapomniałam dodać , że ja się jeszcze troche obawiam mojego zołzowatego charakteru .Mam jakoś tak dziwnie , że jak coś idzie nie tak , ktoś coś robi nie po mojej mysli to starsznie się wkurzam , rzucam fochami , przewracam oczami. Mam nadzieję , że tego dnia jednak nic mnie nie wyprowadzi z równowagi i że się nie pokłócę z Tż o jakąś pierdołe bo to by było niefajne wspomnienie:P
Mnie też fryzura spędza sen z powiek , nigdy się nie czesałam , najlepiej wyglądam w prostych rozpuszczonych ale moja suknia wymaga jakiegoś podpięcia , żeby te plecy odsłonić , na dodatek moje włosy są jak kołki :P Muszę iść w końcu na próbną i coś wybrać. Kulbensikowa gratuluje zaklepania daty! trochę zazdroszczę , że masz tyle czasu na przygotowywania:P A i jeszcze byłam wczoraj na targach ślubnych i jak się dowiedziałam , że koszt bukietu na stół to 100 zł to chyba sami będziemi robić dekorację na stół zwłaszcze , że teściowa ma kwaciarnie. Nie chcieliśmy jej wszytskim obciażać ale przy tych cenach to poporsimy ją o dekoracje sali a kościół i bukiet sobie zamówie. Przy okazji pytałam gipsówkę i taki mały bukiet na stół to około 80 zł więc też dużo
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#4772 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do problemow zoladkowych to tez sie troche boje, bo na stres zawsze moj uklad trawienny sie rozregulowuje
![]() Klaudyna, mozesz pokombinowac z dekoracjami jak ja i zamiast duzych bukietow na stoly zdecydowac sie na mniejsze kompozycje koszty ogromnie maleja.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4773 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sobie w takich sytuacjach zawsze tłumaczę, że jak będzie atmosfera i Ty cała piękna to TŻ z miejsca zapomni o firankach ![]() Cytat:
my taki kupowaliśmy w sklepie-ewy gramatura 300, wszystko przycięte dokładnie, przygotowane do zginania. A kolor taki sam jak pokazujesz - to papier z recyklingu Cytat:
oprócz problemów z nerwami to strasznie mnie martwi, że wtym dniu już na nic nie będę mieć wpływu, wszystko będzie się toczyło własnym życiem gdzieś obok mnie - utrata kontroli to jest straszne ![]() kurcze gipsówka na stół za 80zł? straaasznie dużo ;/ mi babeczka za kwiaty na stoły powiedziała 30 zł - duża różnica
|
|
#4774 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() trzymam kciuki żeby wszystko się ułożyło po waszej myśli ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#4775 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale prawie się udało może coś następnym razem pomogę
|
|
#4776 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
O, ja mam nadzieję, że nikt mnie nie w☠☠☠☠i!! Bo jak jestem wściekła, to strasznie bluzgam i w ogóle zachowuję się jak wariatka Na wszelki wypadek chyba sobie ukryję gdzieś setkę na uspokojenie A kwiaty drogie są, oj drogie. Przyznam, że jak mi deko policzyła koszty, to chwilę zbierałam szczenę z podłogi. No ale ja sama tego nie zrobię, wolę zapłacić, ale się nie denerwować. Mam dwie lewe ręce do wszelkich prac plastycznych, a do kwiatów to już w ogóle...
|
|
#4777 |
|
Zakorzenienie
|
już tak mało czasu zostało!
nie mogę się doczekać relacji
|
#4778 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sie pochlastamCytat:
|
|
|
#4779 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Nie nadrobię, nie było mnie tylko parę dni a tu tyle stron.. Dziewczyny wszystko takie realne się robi, dostałam wczoraj od zespołu repertuar. Jest mnóstwo piosenek, mam zaznaczyć te których nie chcę i 30 piosenek które być muszą koniecznie plus 10 możemy dorzucić tych których nie ma w repertuarze, a zespół specjalnie dla nas się ich nauczy.Do tego dostaliśmy formularz ślubny, co o której godzinie ma być, jakie zabawy, jakie przyśpiewki plus nasze dodatkowe uwagi. Połowę już sama wypełniłam, czekam jeszcze na zdanie Tż ![]() Mój tato będzie mi śpiewał piosenkę, wynalazł wczoraj jakąś ale nie chce powiedzieć jaką ![]() Będzie na początku ten polonez i wspólne zdjęcie gości. Mamy do wyboru dwa sposoby wejścia na salę: 1) wchodzi Para Młoda świadkowie i rodzice i czekają na środku sali na resztę gości 2) wchodzą goście a Para Młoda, rodzice i świadkowie na końcu, goście witają Parę Młodą brawami. Wybrałam tą drugą opcję ![]() Wybraliśmy już zaproszenia, identyczne jak zawieszki, i takie same będę winietki. http://allegro.pl/zaproszenia-na-wes...924891141.html - zaproszenie numer 10. Wszystko różowe bo róż to przewodni kolor. Z moich obaw: - że będę często do WC latać - że będzie mnie boleć brzuch ze strachu - że popłaczę się na przysiędze, na podziękowaniu dla rodziców i wzruszę się jak mój tato będzie mi śpiewał piosenkę - że źle usadzę gości i będą niezadowoleni - że jedzenie będzie niedobre - że będzie padał deszcz a co gorsza burza ( a w sierpniu to całkiem możliwe) - że wódka się skończy
|
#4780 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Choć ostanio koleżanką , któa bawiła się na mojej sali powiedziała " módl się o brzydka pogodę bo macie taki fajny ogród , że jak będzie ładnie to wszyscy wam będą siedzieć na dworze " .. więc już sama nie wiem o co mam się modlić ahaha:P EDIT : szukałam kurtki dla siebie a znalazłam koronkowe bolerka , może komuś sie przyda. http://www.mangooutlet.com/PL/p0/out...=1392521053588
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
Edytowane przez 21klaudyna Czas edycji: 2014-02-16 o 13:10 |
|
|
|
|
#4781 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
U mnie dziś równo pół roku do ślubu Już mnie powoli ściska w żołądku jak sobie pomyślę, a najbardziej boję się: - że będę miała akurat okres - że wyskoczy mi ogromny pryszcz - że będzie padał deszcz i będę wyglądała jak zmokła kura (mam cienkie włosy, podatne na oklapnięcie) - że się przewrócę ![]() - że goście nie będą się bawić - że zabraknie wódki -że w ogóle będę brzydko wyglądać, a na zdjęciach już w ogóle ehhhh mam nadz że nic z powyższych się nie sprawdzi. Czy któraś z Was jest może posiadaczką krótkich lub półdługich włosów? szukam fryzurek dla właśnie takich długości - teraz mam włosy za brodę, na ślub maks do ramion.
|
|
#4782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
specjalnie pamiętałam, żeby zwrócić na to uwagę było ciepło, ale nie gorąco, do tego delikatny i przyjemny wietrzyk! super oby tak samo dopisało nam w 2014
|
|
#4783 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fajnie , że zapamiętałaś - mi się kojarzy bodajże 3 sierpnia bo mieliśmy w rodzinie jakąś impreze i wszyscy mówili , że za rok o tej porze będziemy leczyć kaca;P
|
|
|
|
|
#4784 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bardzo rozumiem twoje zdenerwowanie! Nic mnie tak nie wkurza jak TŻ grający jak zahipnotyzowany na kompie! Ukróci mu się po ślubie, to pewne ![]() Mysza gratki za obrączki! Anesthesia jestem pewna że jak TŻ zobaczy cię w sukni to zaniemówi z wrażenia i nawet przez mysl mu nie przejdzie że masz firankę na sukni Głowa do góry! Ja się najbardziej obawiam: - że goście nie będą się dobrze bawić - że stres w kościele mnie zje - i że dostanę okresu - deszczu
|
|
#4785 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak w ogóle nie pamiętam złej pogody 2 sierpnia, zawsze urządzałam urodziny, i nigdy nie było wtedy złej pogody. Ostatnio nawet wynalazłam jakieś stare zdjęcie, mam na nim z 6 lat i na moje urodziny zaprosiłam wszystkie dzieciaki z okolic i kąpaliśmy się w ogrodzie w basenie i było ciepło ![]() Oby w tym roku pogoda też dopisała ![]() Aa zapomniałam dopisać że boję się odcisków, że sobie narobię butami i nie będę dała rady tańczyć ;(
|
|
#4786 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4787 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
druga opcja wejścia faktycznie jest lepsza Cytat:
|
|
#4788 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie też jestem zdziwiona że jest luty, ślub w sierpniu a już dostaliśmy formularz.
![]() Zespół nam zaproponował po torcie taniec ze świecami, coś takiego: https://www.youtube.com/watch?v=7SWcanOz88E Ale Tż nie chce, uważa że z tego może nieszczęście wyniknąć.. no może i ma rację, aczkolwiek fajnie to wygląda
|
#4789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4790 |
|
Wtajemniczenie
|
ja się boję, że:
- będzie zimno (a ja zmarźluch jestem - tż pomyka w koszulce z krótkim rękawem gdy ja dygocę w swetrze )- że coś pokręcę w kościele - że koło 24 odpadnę - prawie nigdy nie jestem w stanie wytrzymać dłużej na imprezie - zawsze z Tż pierwsi przychodzimy i wychodzimy z imprez, bo ziewam, zamykają mi się oczy i zaczynam zamulać - że strzelanie nie wyjdzie (nie będzie chętnych, albo przez chodzenie na strzelnicę rozlezie nam się impreza) I przerażają mnie oczepiny serio, do tego stopnia, że chyba z nich zrezygnujemy i poprzestaniemy na rzucaniu welonem
|
|
|
|
#4791 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co macie w tym formularzu?? My dopiero w lecie mamy się z zespołem spotkac, nie wiem czy to nie za późno?
|
|
#4792 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zwłaszcza, że tort podawany jest w późniejszych godzinach i goście są już "wypici"
|
|
|
|
|
#4793 |
|
Zadomowienie
|
7 czerwca w zeszłym roku była podobna pogoda do tej z opisy say i mam nadzieję, że w tym roku będzie podobnie
![]() byłam u florystki, wyceniła bukiecik na 120-150 zł + 100zł bukiet świadkowej, nie była w stanie określić ceny 4 butonierek ale generalnie nie jest źle
7.06.2014 ![]() Edytowane przez KasiaK_080290 Czas edycji: 2014-02-16 o 13:58 |
|
|
|
#4794 |
|
Rozeznanie
|
Kate Noir byłoby ciężko wyskoczyć z gówniarzami bo jest 5 lat starsza
Ale rozważałam tekst"...jeszcze nie wiemy jak duże przyjęcie robimy. to nic nie obiecuje ..."
|
|
|
|
#4795 |
|
Zakorzenienie
|
Ja najbardziej to sie boje, ze ludzie sie beda kiepsko bawic, ze impreza nie bedzie sie krecic, ze wyjda wczesnie, ze popelnimy jakas gafe i bedzie nas ktos obgadywac... ale najbardziej tej kiepskiej zabawy.
Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4796 |
|
Zadomowienie
|
annic, piękna, gratuluję
Rzecczywiście owocny dzień![]() Kate, super, że już przyszła, chyba się skuszę w takim razie ![]() Atomoowka, mam czasem podobnie, tyle, że nie ma dzieci, więc jeszcze jakoś ujdzie. Kilka razy mu nagadałam, to już się tak nie wciąga. mysza93, gratuluję, jakie? Jak pierwszy dzień nauk? U nas ksiądz namawiał do opuszczenia sali, jeśli ktoś nie jest pewien. Kaigara, najbardziej boję się płaczu, że będę uśmiechała się jak koń (jak się uśmiecham to na całego, pięknie to niestety nie wygląda), że coś popsuje mi humor (jak jestem już zmęczona, to jestem nie do życia), że nie będę wyglądała tak pięknie jak bym chciała i oczywiście taniec, @. kulbensikowa ![]() kammmm ![]() Byliśmy dziś na drugich naukach, mieliśmy pójść do jeszcze drugiego kościoła, ale pomyliła nam się godzina. Ale i tak dziś były dwie katechezy Tak więc 3 z 8 mamy a sobą. Jeśli wszystko będzie ok, to 9 marca będzie ostatnia oraz dzień skupienia. Cieszę się, że jakoś się to układa. Ustaliliśmy mniej więcej kiedy komu rozdamy zaproszenia ![]() Zamówimy po czwartku. Jutro jadę do domu i zorientuję się w noclegach. Wciąż zastanawiamy się nad poprawinami i tym czy załatwiać busa, czy właśnie noclegi. Sama już nie wiem ![]() Drogie Panny z 26 lipca, 160 dni
Edytowane przez cude Czas edycji: 2014-02-16 o 14:41 |
|
|
|
#4797 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiedziałam, że aż tyle ślubnych strachów jest! Powiem Wam, że trochę mnie uspokoiłyście - bałam się, że tylko ja mam tyle obaw związanych ze ślubem. Chociaż oczywiście strasznie to brzmi i mam nadzieję, że nam wszystkim śluby się udadzą i każda z nas będzie szczęśliwa, piękna i wyspana w tym dniu!
Rozumiem te, które będę zmęczone też zawsze pierwsza wychodzę z każdej imprezy, bo szybko chce mi się spać. :P I też łatwo się denerwuję, szczególnie jak jestem cała w stresie. Mam nadzieję, że ślub zapamiętam jako wesoły i piękny dzień, a nie czarną plamę pełną moich stresów. Im bliżej ślubu tym bardziej się denerwuję. Cieszę się tylko na przysięgę, jak mi mój narzeczony przysięgnie, że mnie nie opuści do śmierci. ![]() Ale mi się spodobała ta sukienka, ale nie ma moje rozmiaru
|
|
|
|
#4798 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a robisz próbną? Cytat:
te są za ciemne Jak wrócę do domu to może uda mi się zrobić zdjęcie tego co mamy. Mam tak, że jak złapię wizję to ciężko jest mi pogodzić się ze zmianą z powodu np. braku takiego papieru.Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- To może jeszcze ja napiszę czego najbardziej się boję: -że każdy będzie chciał mi "doradzić" a ja będę tak się stresować, że wybuchnę i posypią się fochy -że moi rodzice/rodzina będą się kłócić i robić cyrk (już planuję jak ich rozlokować by było bezpiecznie) -że ktoś z moich najbliższych nie dojedzie -że będę miała tyle rzeczy na głowie, że tego nie ogranę i tym samym nie poświęcę takiej uwagi gościom jaką bym chciała -migreny (mam takie, przy których nie jestem w stanie sama dojść nawet do toalety i chyba zapobiegawczo wezmę tab przeciwbólowe na noc) -że makijaż i fryzura nie będzie zadowalające chyba zaczęłam się jeszcze bardziej stresować po wypisaniu tego
Edytowane przez Kate Noir Czas edycji: 2014-02-16 o 15:08 |
||||
|
|
|
#4799 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje ![]() Ja czekam na liste gości od teściowej od tygodnia by móc zamówić konkretną liczbę zaproszeń.. Cytat:
![]() Ja boje się że pokłócę się z TŻ o coś związanego z tradycjami ślubnymi bo on nigdy nie był na żadnym weselu i nie wie z czym to sie je tj ma całkowicie inną- amerykańską taką jak w filmach wizje ślubu:P Boje się też że nikt nie będzie ze mną chciał tańczyć:P Boje się też że nibęde w centum uwagi bo będzie strasznie dużo u nas maluszków- 7 dzieci w wieku od 0- 2 lat Boje się też że powstaną dwa obozy gości bo rodziny- moja i TŻ sie w ogóle nie znają. Moja mama dziś był a w kościele i słyszała jakąś dziewczynę co śpiewała i uparła sie by na naszym ślubie też śpiewała.. byłam bardzo sceptycznie nastawiona ale moja przyjaciółka też stwierdziła że dziewczyna śpiewa fajnie więc może nie będzie tragedii..
|
|
|
#4800 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a wpadły Wam w oko jakieś fuksjowe serwetki papierowe albo takież bieżniki ?
Jestem przerażona ilością rzeczy, które chyba będę musiała sama przygotować, bo nikt mi tego nie zrobi...
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.

15:00

koszty ogromnie maleja.

to strasznie mnie martwi, że wtym dniu już na nic nie będę mieć wpływu, wszystko będzie się toczyło własnym życiem gdzieś obok mnie - utrata kontroli to jest straszne 
ale ogólnie to zawsze jak dostaje jakieś kosmetyki czy perfumy stamtąd to wydają mi się trwalsze i lepszej jakości, nie wiem dlaczego.