|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko o Oriflame cz. XI
Zgadzam się z Tobą. Moja mama jest konsultantką od 1999 roku i też widzę, że zaczyna być niefajnie. Eliminacja szarych konsultantów skończy się tym, że przestaną zamawiać i będą kupować w sklepie, no bo przecież nie będą kupowali bo cenie katalogowej od swojego byłego dyrektora. Trzeba to było zostawić tak jak jest.
A za małą dopłatę mogliby dać produkty, które i tak zużyje się, jakieś żele do mycia twarzy i szampony chociażby. Edytowane przez akisia Czas edycji: 2014-02-12 o 21:07 |
|
|
|
#3542 |
|
Raczkowanie
|
Kasia2209- dokładnie jest tak jak piszesz.Ostatnio (rok temu)jak obniżyli wartość punktową za produkt ,też nie pamiętam żeby jakoś szczególnie o tym poinformowali-poprostu nowy cennik i tyle(chyba że naprawdę nie pamiętam jakiegoś listu i wytłumaczenia ze strony firmy)stawiają przed faktem dokonanym.
|
|
|
|
#3543 |
|
Zadomowienie
|
Chcę mieć coś swojego. Coś co będę kochać. Bo ja tak naprawdę najbardziej w życiu chcę kogoś kochać... <3 czerwca 2013 - Pedagog resocjalizacyjny luty 2014 - Pedagog wczesnoszkolny i przedszkolny Studentka Pedagogiki rewalidacyjnej ![]() |
|
|
|
#3544 |
|
Raczkowanie
|
Kosmetyczka 26401 - bez pędzli.
Zmiany w firmie - i dobrze. Ludzie będą pracować, a nie "bawić się w Orifleja". Przyda się przerzedzić zastępy konsultantów, zostaną najwytrwalsi i tym, którym zależy na biznesie. Niektórym opłaca się bardziej zamówić u sponsora, bo sami mają niewielkie zamówienia. Niech więc zostaną sobie klientami. Nie masz czasu na sponsorowanie - ok. To się nie baw i już. Proste. Jeśli Wam ktoś, dziewczyny, obiecywał złote góry to się przejechałyście, bo to jest ciężka praca. ---------- Dopisano o 05:14 ---------- Poprzedni post napisano o 05:02 ---------- Tłumaczę: Nie zawsze i nie każdy jest w stanie zaspokoić potrzeby klienta. Nie tylko Oriflame. To się dzieje cały czas. Nie kupiłam w promocji, więc mogłam albo się obyć bez, albo kupić coś podobnego, albo iść do innego sklepu. Inny przykład: promocje w Rossmannie. Idę kupić konkretny krem do ciała. O 09:30 już było tylko jedno opakowanie. Jakoś 1,5-2 tygodnia po tym, jak promocja się skończyła kremu nadal nie ma. I co? Mam się wściekać? Bez sensu. |
|
|
|
#3545 |
|
Zakorzenienie
|
mam już paczuchę i niestety pędzli nie ma , jest sama kosmetyczka
za zgodą Solaris1990 "TE PERFUMY", A NIE "TA PERFUMA" CZY "TEN PERFUM" ! http://obcyjezykpolski.strefa.pl/?md=archive&id=281 ----------------------------------------------------------- http://bogusiabloguje.blogspot.com/ |
|
|
|
#3546 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3547 |
|
Konto usunięte
|
Ano właśnie. Ja się zapisywałam przez internet nie myśląc o żadnym biznesie tylko o zamawianiu dla siebie. Nie wiem czy oni myślą, że teraz co drugi szary konsultant, zamawiający na potrzeby swoje i znajomych zacznie jak szalony rekrutować?
|
|
|
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
Mali konsultanci raczej na pewno nie zaczną kupować po cenach katalogowych, a jak ktoś napisał, zawsze można było zamawiać tylko dla siebie. Ok, programu witamy może nie być, nowi się nie zapiszą. Ale zwiększać do 100pp zamówienie zwolnione z opłaty i zwiększać cenę za pp to głupota. Nie zmienia się warunków na mniej korzystne. A są konsultanci od kilkunastu lat, którzy co np. drugi katalog zamawiają, generując zysk swojemu sponsorowi. Drodzy uradowani z tego, że nie będzie tych konsultantów, nie liczcie na to, że oni kupią od was po cenie katalogowej. Prędzej pójdą do drogerii, bo zdenerwowani nie będą chcieli dać na sobie wam zarobić.
|
|
|
|
#3549 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro tych drobnych, zmawiających od czasu do czasu trzeba wykurzyć to czemu moja sponsorka (dyrektorka zresztą) bombarduje mnie co tydzień smsami z kolejnymi "fantastycznymi" ofertami?
Chyba jednak te 10-40 pp jej robi różnicę. Kiedyś jak były produkty na biuro do wyboru to robiłam kilka razy mniejsze zamówienia bo fajne rzeczy dawali. A jak jest teraz? Nie opłaca mi się robić zamówienia bo produkt za małe zamówienie badziewny - to nie robię wcale. I tyle ma Ori ze mnie.
|
#3550 |
|
Raczkowanie
|
I nadal można zamawiać tylko dla siebie.
I będzie można.Ci, którzy zamawiają tylko dla siebie nadal będą mieć ceny pomniejszone o marżę, opłata/produkt zamiast opłaty za przesyłkę będzie tańszy, oferty lojalnościowe nadal będą... Każdy ma prawo wybrać najwygodniejszą opcję. Dziewczyny, jest wolny rynek!!! Musicie akurat kupować w Oriflame? |
|
|
|
#3551 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3552 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i wydaje mi się, że wiele, wiele dziewczyn odpowie podobnie dając firmie pstryczka w nos - może się tam w końcu na górze ktoś obudzi. Też dzisiaj dostałam smsa od mojej sponsorki, żebym koniecznie dobiła do 40PP bo taka super promocja na krem - czyli jej na tych drobnych zamówieniach też zależy. Nie czaję sensu tych zmian no ale cóż, rozdzierać szat nie będę.
|
|
|
|
|
#3553 |
|
Raczkowanie
|
Mówicie, że rok temu obniżyli pp (np. za 9-90 były 3pp a po zmianie 2pp), a czy zauważyłyście, że ostatnio (ok. 17 katalogu czy może dopiero w 1) znowu zaniżyli pp? Nie wszystkie tylko niektóre (na. za 29,90 było 7pp a teraz jest 6pp). O tym też nikogo nie poinformowali...
|
#3554 |
|
Raczkowanie
|
Ale będzie gratis dostawa od 50pkt. Mnie akurat tak bardzo nie irytują te zmiany jak właśnie ciągłe zaniżanie punktów ;>
---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Nagroda za 9.90 co katalog przy zamówieniu za 100pkt. Do tej pory trzeba było mieć 2x po 80pkt. Jak dla mnie tak jest korzystniej Bez paniki dziewczyny
|
|
|
|
#3555 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3556 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Denerwuje mnie jeszcze zmiana procentowa: podam na swoim przykładzie - w katalogu 2 miałam 750PP, byłam na 6% i miałam z tego około 110zł rabatu. Teraz po nowych "KORZYSTNYCH" zmianach bedę na 4% i zarobię max aż 60zł :/ Po prostu super zmiany!
|
|
|
|
|
#3557 |
|
Konto usunięte
|
w moim wypadku: od pewnego czasu mam bardzo wrażliwą skórę i cerę, nie dam rady używać produktów pielęgnacyjnych z Ori bo zwyczajnie napakowane są drażniącą mnie chemią. I zbyt słabo nawilżają.
|
|
|
|
#3558 |
|
Rozeznanie
|
Ja ostatnio straciłam konsultantkę, której dosyć dobrze szło, robiła zamówienia na ok 80PP. Powód: powiedziała mi wprost, że nie będzie truła ludzi, bo w naszych kosmetykach są parabeny. Nie ma sensu jej nawet przekonywać, to jest jej zdanie i nie będę jej na siłę trzymała. Ja się tak bardzo parabenami nie przejmuję, bo na rynku tylko w niewielu kosmetykach ich nie ma...
|
|
|
|
#3559 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za zgodą Solaris1990 "TE PERFUMY", A NIE "TA PERFUMA" CZY "TEN PERFUM" ! http://obcyjezykpolski.strefa.pl/?md=archive&id=281 ----------------------------------------------------------- http://bogusiabloguje.blogspot.com/ |
|
|
|
|
#3561 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
za to moje koleżanki mają ze mną dobrze, często mnie coś uczula z testowanych nowości, więc im oddaję praktycznie nieruszone kosmetyki
|
|
|
|
|
#3562 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny chciałabym jutro powysyłać smsy do osób, które mogą dostać zestaw z tuszem i kremem pod oczy, jeśli nie robiły dawno zamówień. Tylko o ile katalogów konkretnie chodzi i gdzie to mogę sprawdzić?
|
|
|
|
#3563 |
|
Wtajemniczenie
|
W raportach aktywności grupa "śpiochy". Muszą nie zamawiać od min. 4 katalogów, zresztą sama zobaczysz w raporcie.
|
|
|
|
#3564 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3565 |
|
Zakorzenienie
|
Tym razem tak nie jest. Oferta jest dla osób które ostatnio robiły zamówienie w k17 lub k1.
|
#3566 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Drogi Klubowiczu! Mamy dla Ciebie fantastyczną wiadomość! Wyjątkowo w Katalogu 3 z superatrakcyjnej oferty reaktywacyjnej mogą skorzystać Konsultanci, którzy swoje ostatnie zamówienie złożyli w Katalogu 17/2013 lub 1/2014! Odbierz fantastyczny zestaw o wartości 75,00 za jedyne 1 zł (CH)! Wystarczy, że w dniach 10.02-03.03.2014 złożysz zamówienie za min. 40 PP.
|
|
#3568 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3569 |
|
Zakorzenienie
|
ja ostatnio kupiłam eyeliner w mazaku i jestem nim zachwycona
teraz zamówiłam maseczkę z glinką? miała ją któraś z was? |
|
|
|
#3570 |
|
Raczkowanie
|
Co do eyelinera to akurat ja go nie lubię, bo nigdy tusz nie dochodzi do końcówki i muszę bokiem pisaka rysować aby mieć cienką kreskę.
Maseczka z glinki jest ok, jakoś specjalnie nie oczyszcza, ale jakiś efekt jest. Denerwuje mnie, że tak długo ją trzeba trzymać, aż 15 min. wg napisu na opakowaniu. Świadczy to o tym, że glinki jest mało, bo gdyby było więcej to szybko maseczka by zasychała i trzymanie jej tak długo kończyłoby sie podrażnieniami. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

klask i:

Chyba jednak te 10-40 pp jej robi różnicę.
I tyle ma Ori ze mnie.
I będzie można.

za to moje koleżanki mają ze mną dobrze, często mnie coś uczula z testowanych nowości, więc im oddaję praktycznie nieruszone kosmetyki