Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VII część:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,86%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 1 2,86%
Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 12 34,29%
Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy 0 0%
Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy 3 8,57%
Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala 4 11,43%
Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta 3 8,57%
Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie 3 8,57%
Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy 5 14,29%
Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią 3 8,57%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-17, 07:51   #1171
MsLullaby
Zakorzenienie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Helol!

Madziuchna niesadze ze kapanie w oliatum powoduje brak ciemieniuchy. Niekazde dziecko ja po prostu ma.

Tassia moze to przez ten glutem ulewa?!
Też tak pomyślałam bo u nas jest to samo. Tydzień ekspozycji i tydzień chlustającego ulewania dodam że Bartek od dawna nie ulewa wcale. Dwa dni przerwy z glutenem i nie ulewa.

Dzień dobry

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 08:16   #1172
pszczoua
Zakorzenienie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

logoasia dzieki za wyjasnienie Ja nawet w ksiazeczce ze szpitala o skokach mam cos o tych spolgloskach i wydawalo mi sie to wlasnie dziwne

Tassia a Maciej nie jest przypadkiem zakatarzony? Julek ulewa jak ma katarek

Cytat:
Helol!

Madziuchna niesadze ze kapanie w oliatum powoduje brak ciemieniuchy. Niekazde dziecko ja po prostu ma.

Hmm... A ja jednak mysle ze cos w tym jest co napisala Madziuchna. Poczatkowo kapalismy w Oilatum i ciemieniuchy nie bylo. Skonczylo sie i nie moglam sie jej pozbyc. Potem ze wzgledu na skaze bialkowa u Julka kupilam mu Balneum i znowu problemow z ciemieniucha nie ma
Stary 2014-02-17, 08:20   #1173
agusiowata
Zakorzenienie

Polecam zajęcia na basenie z instruktorem. Jedna mama pierwszy raz była w wodzie (zawsze tata) i tak średnio sobie radziła. Instruktor podchodził i pokazywał jak trzymać.
Stary 2014-02-17, 08:27   #1174
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Helol!

To prawda. Mój brat kapał w Oilatum synka a ciemieniuxha była i tak obfita.
U nas ciemieniuchy nie było ale myśle ze to po prostu szczęście a nie Oilatum

Sent from my iPhone using Tapatalk
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 08:27   #1175
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
dziecko pocatkowo ma chwyt malpi i lapie cala dlonia , po cym zaczyna precyzyjnie lapac kciukiem i.palcemw.skazujacym.np. sama.metke zabawki

co do glutenu to sprobuje za pare dni

kolejny klopol
Maciej.od wvzoraj chlusta mlekiem
zawsze ulewal ale lyzeczke lub lyzke
a od wczoraj chlusta mam wrazenie ze wszystkim.o.zjadl
co moze byc przyczyna?
powietrza raczej sie nie najadl bo kp i w pozycji jak zwykle

DZIEN DOBRY!!!

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ----------

papalinka to szampan w zasadzie poziomkowy nazywa sie Fragolino
do tej pory siostra tz przywozila z wloch ale teraz tz kupil w jakims sklepie z importowanymi alkoholami

tassia, ja też kp i Emilka więcej powietrza łyka przy cycku niż butelce Po prostu z cyca mi więcej leci i pewnie ona nie nadąża, może też tak jest u Ciebie? Odbijasz po karmieniach?
Stary 2014-02-17, 08:33   #1176
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
d
kolejny klopol
Maciej.od wvzoraj chlusta mlekiem
zawsze ulewal ale lyzeczke lub lyzke
a od wczoraj chlusta mam wrazenie ze wszystkim.o.zjadl
co moze byc przyczyna?
powietrza raczej sie nie najadl bo kp i w pozycji jak zwykle

DZIEN DOBRY!!!

---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ----------

papalinka to szampan w zasadzie poziomkowy nazywa sie Fragolino
do tej pory siostra tz przywozila z wloch ale teraz tz kupil w jakims sklepie z importowanymi alkoholami

gdzieś mi mignęło ze najadłaś się wcześniej gutenu. Może to od tego?
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 08:34   #1177
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Helol!

Zgadzam się.My tez nie mielismy ciemieniuchy a oliatum wogole nie uzywalismy.

Witam się po pięknie przespanej nocy!Zadnych stęków,jęków NIC!!

Edytowane przez policzanka
Czas edycji: 2014-02-17 o 08:36
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 08:46   #1178
ja-ika
Zakorzenienie

Pewnie pisałyście o tym, ale zapytam.
Od wczoraj Emilka odgina główkę do tyłu w bok czy to jest coś niepokojącego, bo się przerażający to widok :-(

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-02-17, 08:51   #1179
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Hehe chyba się długo nie wyśpisz, bo u nas skok trwa nadal. Dziś w nocy były 2 karmienia, ale za to w dzień ładnie śpi. Ma 3 lub 4 drzemki ok 40 minut i 1 od 2,5-3h
Moja też się budzi strasznie głodna. Jak ją biorę na ręce i przytulam to policzek mi chce zjeść

Serio tak u Was wyglada skok ? Jesli tak to zazdroszczę, bo u nas te lepsze dni wyglądają gorzej...

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
xViolet, ja używam jako szeleścików okienek od kopert a teraz chcę wypróbować folię od kwiatów.

Dokonczyłam robić kostkę dla Zuzi Pięknie się bawiła, choć kostka trochę za duża.

A teraz pieczemy ciacho dla mamy, bo miała urodziny a jutro do nas przyjeżdża. Tort Sachera

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

My kąpiemy w płynie Babydream albo Oilan. samą ręką. Ręką Tża, bo ja kąpałam do tej pory 2 razy. A co!
Ciekawy pomysł z okienkami kopert, zobaczę jak sie sprawdzają te papierki z Merci i ewentualnie next time
Super, ze kostka sie spodobała. Ja mam w planach takiego króliczka i książeczkę z naklejonymi zdjęciami babć, dziadka, cioci i wujka, bo nie ogląda ich za czesto, to chociaz tak im sie poprzyglada

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Na początku myłam w delikatnym płynie z ziajki a teraz jesteśmy na E45 i to trochę podobne do oliatum jest

Właśnie Teacherko zapomniałam ostatnio powiedzieć, że te zabawki są ekstra Masz talent Jak tam Zuzinka ?

Wikuś strasznie przez to ząbkowanie marudzi i nie wiedziałam jak mu pomuc więc kupiłam taki smoczko -gryzak w desperacji. Ma któraś z Was coś podobnego? Mój mały tak fajnie mruczy jak to gryzie Odkryłam też lepszą dla nas maść od dentinoxu w uk- Pani w aptece poleciła żel Bonjela i po nim dziecko nie wyje

Mamy coś podobnego, ale Wiki sie krzywi i nie przepada. Bardziej lubi cooler.

Cytat:
Tassia brawo za chwyt pęsetkowy Gratki dla M. Kiepsko z tym glutenem

Motyl, to taki palcem wskazującym i kciukiem

Czzarna, odpisałam!

Nephelim Zuzinka dużo lepiej, juz nie płacze tak panicznie. I to chyba jednak nie były ząbki Za to meczy ją brzuszek, co pielucha to kupka już nawet nie liczę,, z 6 czy 10 dziennie... Byłam w czwartek u pediatry, dostawała smectę 2 dni, ale nie pomogło... A tak ciężko jej cokolwiek wcisnąć z leków Wszystkim pluje... wszystkim co nie jest piersią...
A dodajesz do leków troche swojego mleka ? U nas to działa, wtedy chętniej przyjmuje leki.

U nas noc jak zawsze, czyli bez rewelacji. Ale rano takie świetne minki do tz robiła, jak jej stopki całował i od razu mam lepszy humor
Stary 2014-02-17, 08:52   #1180
gorgulek
Zakorzenienie

Tassia ja też od razu pomyślałam, że te wymioty/ulewania to od glutenu.

Miłosz je, zaraz ja lecę na śniadanko i może zaliczymy już pierwszy spacer bo pięknie się dzień zapowiada

Miłego
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 08:56   #1181
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Od wczoraj Emilka odgina główkę do tyłu w bok czy to jest coś niepokojącego, bo się przerażający to widok :-(

hmmm....nie wiem, ale mój Szymek też tak robi, a od soboty strzela mega mostki :/ Neurolog mi powiedział, że to że dziecko odgina główkę do tyłu raz na jakiś czas i próbuje spojrzeń do tyłu, za siebie to może być to normalny etap rozwoju - np. go coś interesuje z tyłu, dziecko dostrzega jakąś tam większą przestrzeń.

Dzień dobry! Pospałam 6 godzin, w końcu Szymonek pospał do 6 z jedną pobudką w nocy i teraz znów śpi. Zasnął sam przy dźwiękach suszary, może powoli wrócimy do starych nawyków i będzie sam zasypiał i bez suszarki
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 09:07   #1182
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
hmmm....nie wiem, ale mój Szymek też tak robi, a od soboty strzela mega mostki :/ Neurolog mi powiedział, że to że dziecko odgina główkę do tyłu raz na jakiś czas i próbuje spojrzeń do tyłu, za siebie to może być to normalny etap rozwoju - np. go coś interesuje z tyłu, dziecko dostrzega jakąś tam większą przestrzeń.

Dzień dobry! Pospałam 6 godzin, w końcu Szymonek pospał do 6 z jedną pobudką w nocy i teraz znów śpi. Zasnął sam przy dźwiękach suszary, może powoli wrócimy do starych nawyków i będzie sam zasypiał i bez suszarki
no właśnie chyba ją coś tam interesowało. Wczoraj próbowała tak sięgnąć po smoczka, a dziś po gryzaka jutro idziemy na szczepienie, to zapytam lekarza.
Poli u Lilci znikają już naczyniaki, tak pisałaś, te duże na paluszkach? Emilce już ten koło pępuszka się nie powiększa, ale nie wiem, czy nie poprosić o skierowanie do chirurga naczyniowego?
Stary 2014-02-17, 09:08   #1183
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:

Helenka robi tak samo,zwłaszcza przy karmieniu.Teraz wszystko ją łatwo rozprasza nie je już tak ładnie jak wcześniej

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-02-17, 09:15   #1184
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 09:20   #1185
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Helenka robi tak samo,zwłaszcza przy karmieniu.Teraz wszystko ją łatwo rozprasza nie je już tak ładnie jak wcześniej

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Właśnie byłam ciekawa czy u Helenki podobnie ;-) moją też wszystko rozprasza mało je w dzień ostatnio

Stary 2014-02-17, 09:23   #1186
papuga_69
Zakorzenienie

pojechałabym dzisiaj do lekarza i pocałował klamkę bo mamy termin jednakk na jutro ;]

u nas fajna pogoda o 11 umówiłam się ze znajomą i śmigamy na spacerek

Byliśmy wczoraj u mojej babci na wsi, przywiozłam marchewkę i ziemniaki i rodzinnych upraw na Antkowe zupki

Nie mam pomysłu na obiad..

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:

Mój też tak robi ale staram się go kontrolować bo rehabilitantka nie pozwoliła ze względu na to napięcie mięśniowe..

Stary 2014-02-17, 09:23   #1187
kahunia
Zadomowienie

Cytat:

Amelka tez tak robi, taki mostek jakby. Pediatra mowila ze to nic takiego, ale zeby jej nie zachecac do tego i np nie stawac za nia.

Bylismy dzis na pobieraniu krwi. Nie chce tego wiecej przezywac. Lzy mi polecialy az, szczepienia to pikus. Ale mimo wszystko szacun dla pielegniarek.

U nas tez piekna pogoda wiec dluzszy spacer sie szykuje

A jutro popoludniu jedziemy do Poznania do znajomych Amelka pozna swoja 7 tygodni mlodsza kolezanke

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 09:25   #1188
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Poli u Lilci znikają już naczyniaki, tak pisałaś, te duże na paluszkach? Emilce już ten koło pępuszka się nie powiększa, ale nie wiem, czy nie poprosić o skierowanie do chirurga naczyniowego?
Lekarz powiedział ze skoro robią sie przeswity to znaczy ze znikają a tak u nas własnie jest.Pediatra oglądała Wam tego naczyniaczka?potwierdziła ze to napewno to?ja dla własnego spokoju poszłabym zeby obejzał to specjalista.zastanawiam się czy to koniecznie musi byc naczyniakowy.Nas przyjmowali normalni chirurdzy.
Stary 2014-02-17, 09:25   #1189
lamponek
Raczkowanie

Cytat:
Helol!

Potwierdzam , bo ja jak byłam malutka to nie miałam a moja mama mnie w żadnym oilatum nie kapala.. Za to u mojej zuzki nie mogłam sie tego cholerstwa pozbyć przez długi czas.

Helo wszystkim u nas dzis przepięknie mam nadzieje ze do południa nic sie nie zmieni bo w planach dluuugi spacer

lamponek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 09:29   #1190
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość

pojechałabym dzisiaj do lekarza i pocałował klamkę bo mamy termin jednakk na jutro ;]

u nas fajna pogoda o 11 umówiłam się ze znajomą i śmigamy na spacerek

Byliśmy wczoraj u mojej babci na wsi, przywiozłam marchewkę i ziemniaki i rodzinnych upraw na Antkowe zupki

Nie mam pomysłu na obiad..

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Mój też tak robi ale staram się go kontrolować bo rehabilitantka nie pozwoliła ze względu na to napięcie mięśniowe..
Fajnie, ze dostałaś warzywka ze sprawdzonego źrodła.
Co do obiadu, to ja dziś robię mielone w piekarniku

Cytat:

Wiki tak robi i wydaje mi sie, ze to wynika z jej zainteresowania światem

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Amelka tez tak robi, taki mostek jakby. Pediatra mowila ze to nic takiego, ale zeby jej nie zachecac do tego i np nie stawac za nia.

Bylismy dzis na pobieraniu krwi. Nie chce tego wiecej przezywac. Lzy mi polecialy az, szczepienia to pikus. Ale mimo wszystko szacun dla pielegniarek.

U nas tez piekna pogoda wiec dluzszy spacer sie szykuje

A jutro popoludniu jedziemy do Poznania do znajomych Amelka pozna swoja 7 tygodni mlodsza kolezanke
Oby wiecej pobrań nie było, to musiało byc straszne.
Na pocieszenie fajny dzien sie Wam zapowiada
Stary 2014-02-17, 09:33   #1191
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Wróciliśmy do domu i musimy się znów przyzwyczajać do szarej rzeczywistości Już rano była batalia z Dawidem o pójście do żłobka, a on jeszcze tak potrafi człowiekowi nagadać, że zawsze mam ochotę się złamać i go zostawić w domu, ale wiem, że następnego dnia by było to samo

Dziś mamy wizytę kontrolną u fizjoterapeutki. Trzymajcie kciuki, jestem ciekawa co powie, bo ja nie zauważyłam żadnej poprawy

Wybaczcie, ale nie dam rady odnieść się do wszystkiego.

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Mamy drugiego ząbka
gratulacje

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
co do Tusi, to ma taki stosunek jak do kąpieli- nie można powiedzieć,że nie lubi, ale jakichś tam zachwytów to nie ma. Totalny chill. Za to ajbardziej lubi się rozglądać, przyglądać innym dzieciom. No i dzisiaj oczywiście prawie całe zajęcia rączki dawała do buzi, to ostatnio norma.Ale grzeczna była bardzo
Nawet dała się kilka razy panu instruktorowi wziąć na ręce, pokazywał na niej ćwiczenia
a teraz padła jak mucha, dużo wrażeń
ale fajnie, aż zaczęłam zazdrościć tego basenu niby też planujemy iść, ale nie wiem jak to ogarnąć, co wtedy z Dawidem zrobić samego męża z Miłkiem przecież nie wyślę

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Czym myjecie wasze dzieci? My płatkami dla niemowląt. U nas w okolicy nie ma w sklepie.
kąpiemy Miłka w emulsji emolium, myjemy tylko ręką, zaczęliśmy od babydream, ale mimo smarowania balsamem miał bardzo suchą skórę, teraz nie smarujemy niczym i jest ok; najdziwniejsze, że po dwóch latach babydream przestał też starszemu odpowiadać i też przeszliśmy na emolium

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Wikuś strasznie przez to ząbkowanie marudzi i nie wiedziałam jak mu pomuc więc kupiłam taki smoczko -gryzak w desperacji. Ma któraś z Was coś podobnego? Mój mały tak fajnie mruczy jak to gryzie Odkryłam też lepszą dla nas maść od dentinoxu w uk- Pani w aptece poleciła żel Bonjela i po nim dziecko nie wyje

a u nas te gryzaki się nie sprawdziły

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
a mnie nadal boli ten żołądek, tak kłuje

Jutro o 10.20 usg bioderek Mam nadzieję, że - jak do tej pory - będzie ok
kurcze mnie też ostatnio przez 4 wieczory z rzędu tak okropnie kuło, ale mam wrażenie, że u mnie to wątroba, czwartego dnia nawet nie dałam rady się z łóżka podnieść, mama mi dzieci wykąpała i położyła spać

kciuki za usg

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 09:34   #1192
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Lekarz powiedział ze skoro robią sie przeswity to znaczy ze znikają a tak u nas własnie jest.Pediatra oglądała Wam tego naczyniaczka?potwierdziła ze to napewno to?ja dla własnego spokoju poszłabym zeby obejzał to specjalista.zastanawiam się czy to koniecznie musi byc naczyniakowy.Nas przyjmowali normalni chirurdzy.
pediatra oglądał i powiedział,że to naczyniak i zacznie się rozchodzić od około 6 miesiąca
Stary 2014-02-17, 09:35   #1193
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć

A u nas pikna pogoda. Ale T. ma tu przyjść bo mam jej jakieś zdjęcia porobić, ech...

Cytat:
Tassia brawo za chwyt pęsetkowy Gratki dla M. Kiepsko z tym glutenem

Motyl, to taki palcem wskazującym i kciukiem

Czzarna, odpisałam!

Nephelim Zuzinka dużo lepiej, juz nie płacze tak panicznie. I to chyba jednak nie były ząbki Za to meczy ją brzuszek, co pielucha to kupka już nawet nie liczę,, z 6 czy 10 dziennie... Byłam w czwartek u pediatry, dostawała smectę 2 dni, ale nie pomogło... A tak ciężko jej cokolwiek wcisnąć z leków Wszystkim pluje... wszystkim co nie jest piersią...
dzięki za wyjaśnienia. Jeju ja naprawdę nie wiem,że powinnam zwracać uwagę na takie szczególiki

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
będzie dobrze my mamy trzecią wizytę w maju
my w marcu...

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
cześć mamusie
nie mam ostatnio czasu na wizaż, mnóstwo spraw na głowie i jeszcze ta opiekunka...
Mój Marcin przechodzi chyba jakieś apogeum w skoku, choć nie wiem czy przypadkiem nie bolał go brzuszek. przez dwa ostatnie dni podawałam mu do wieczornego mleka kleik kukurydziany i dwie noce pobudka co pół godziny. po podaniu kleiku w ciągu dnia wszystko było super, nie wiem o co chodzi , a poza tym non stop ręce i ręce, ale i tak go kocham
Nasza Anka ostatnio zagaduje nas na śmierć, czasem pękamy ze śmiechu z jej wywodów. Dzis byliśmy w oceanarim, a Anka podchodzi do ryb i mówi " cześć rybki, co u was słychać, wszystko dobrze? jesteście takie słodziutkie" myslalam że padnę

T są kochane ja kiedyś warknęłam na swoją i teraz już mi nie radzi

cały pierwszy rok życia dziecka to okres melodii, dziecko najpierw wokalizuje, później głuży od 3 do 6 mc, a gdy zaczyna siadać i jeść stałe pokarmy cały układ szczęki mu się pionizuje to dopiero zaczyna gaworzyć czyli ok 5-7mc. Normą mówienia dla dziecka półrocznego jest gaworzenie, czyli swobodne! łączenie dźwięków, melodyjne budowanie zdeformowanych jeszcze samogłosek (nie można więc mówić o normie w sylabach). Dziecko mając rok powinno mieć w swoim słowniku 5 słów (np. da-da, ba-ba, ma-ma, gu-gu, am-am) ALE TO DOPIERO GDY SKOŃCZY 12 MC.
więc jeszcze macie czas
myślę, że nie to powinno cie niepokoić, a bardziej wysunięty język. może to być powodem niedrożnego noska, przerośniętego migdałka gardłowego albo zbyt dużego jęzka. Bardziej pomógłby w tej kwestii laryngolog, tak sądzę. Jeśli idziesz już do logopedy to koniecznie do specjalisty od wczesnej interwencji.
nie poznałam Cię

Kochana Ania

Cytat:
Helol!

my kąpiemy w balneum,ale ciemieniucha wraca,soł...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 09:38   #1194
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
D
ale fajnie, aż zaczęłam zazdrościć tego basenu niby też planujemy iść, ale nie wiem jak to ogarnąć, co wtedy z Dawidem zrobić samego męża z Miłkiem przecież nie wyślę
Czemu samego Męża z Miłkiem nie możesz wysłać? Powinien poradzić sobie sam.
Stary 2014-02-17, 09:40   #1195
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
pediatra oglądał i powiedział,że to naczyniak i zacznie się rozchodzić od około 6 miesiąca

no to dobrzejesli będziesz widziec cos niepojącego to wtedy najwyzej poprosisz o skierowanie.Oby nam szybko zniknęły te naczyniaczki
Stary 2014-02-17, 09:46   #1196
papuga_69
Zakorzenienie

już 4 dzień boli mnie brzuch jak przy biegunce albo jak w czasie miesiączki a ani tego ani tego nie mam.. krzyże bolą identycznie jak przy @, nie wiem co mi jest.. dzisiaj jadę na apapie i nospie

Stary 2014-02-17, 09:48   #1197
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
już 4 dzień boli mnie brzuch jak przy biegunce albo jak w czasie miesiączki a ani tego ani tego nie mam.. krzyże bolą identycznie jak przy @, nie wiem co mi jest.. dzisiaj jadę na apapie i nospie
bidulko.moze to stres?
Stary 2014-02-17, 09:55   #1198
your Angel
czyli Endżi

Chciałam się podzielić moją małą radością - w szczególności z ja

Pan Juliusz zasnął o 20:30, w nocy długo cisza i spokój O 1:30 obudziło mnie głośne kwiknięcie, ale dałam smoka, nawet nie brałam na ręce. O 2:30 było karmienie, zaśnięcie po 30 minutach zamieszania i wtedy już pobudka 5:45. Pięknie! Malutki nigdy nie zaliczył spania 6 godzin (tylko z tą małą "pomocą" ze smokiem ) a potem prawie 3.

Jedynym "logicznym" wytłumaczeniem jest to, że synek zrozumiał, że tatuś ma rano dwie ważne rozmowy kwalifikacyjne i nie można w nocy grymasić

Bardzo bym chciała żeby to się utrzymało I potem już coraz bardziej ku lepszemu

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2014-02-17 o 09:56
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 09:56   #1199
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
bidulko.moze to stres?
bardzo prawdopodobne :| ale dla pewności zrobię dziś test bo mam jakieś dziwne obawy choć to raczej nie możliwe..

Stary 2014-02-17, 10:00   #1200
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
Oby wiecej pobrań nie było, to musiało byc straszne.
Na pocieszenie fajny dzien sie Wam zapowiada
No wyjazd dopiero jutro popoludniu ale nie moge sie doczekac, bo troche sie oderwe od szarej rzeczywistosci. A i na zakupki jakies skoczymy
Tz sie ostatnio smial ze ja chyba cale macierzynskie wydam na ciuszki dla Amelki, no ale co zrobie ze teraz takie fajne ciuszki na lato sie pokazuja

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Chciałam się podzielić moją małą radością - w szczególności z ja

Pan Juliusz zasnął o 20:30, w nocy długo cisza i spokój O 1:30 obudziło mnie głośne kwiknięcie, ale dałam smoka, nawet nie brałam na ręce. O 2:30 było karmienie, zaśnięcie po 30 minutach zamieszania i wtedy już pobudka 5:45. Pięknie! Malutki nigdy nie zaliczył spania 6 godzin (tylko z tą małą "pomocą" ze smokiem ) a potem prawie 3.

Jedynym "logicznym" wytłumaczeniem jest to, że synek zrozumiał, że tatuś ma rano dwie ważne rozmowy kwalifikacyjne i nie można w nocy grymasić

Bardzo bym chciała żeby to się utrzymało I potem już coraz bardziej ku lepszemu
dla Julka, oby to sie juz utrzymalo

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości